Hanoi
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Hanoi

Se alla upplevelser i Hanoi

Toppsevärdheter i Hanoi

De tio bästa sakerna att se och göra i Hanoi

Vietnams huvudstad har så mycket att bjuda på att det kan vara svårt att veta var man ska börja. Här är våra bästa tips på hur du får ut så mycket av din resa till Hanoi som möjligt.

Cat Bas nationalpark

Cat Bas nationalpark

Intresserad av den lokala floran och faunan? I så fall ska du göra en utflykt till Cat Ba National Park, där en guide hjälper dig att se mer av växterna och djuren i det fria.

Tran Quoc-pagoden

Tran Quoc-pagoden

Hanois gamla buddhisttempel, Trấn Quốc Pagode-pagoden, står högt på listan över sevärdheter. Åk dit i skymningen för en utsikt så magnifik att du kommer att minnas den för resten av livet.

Hoan Kiem-sjön

Hoan Kiem-sjön

"Det återfunna svärdets sjö" är inte bara en populär sevärdhet utan dessutom höljd i legender och mysterier. Och ibland kan du se sköldpaddor simma i vattnet!

Västra sjön

Västra sjön

Västra sjön är en idyllisk plats att stanna till på när du vill ta en paus från alla intryck. Detta är den största sjön i Hanoi och dess stränder och trädgårdar fyller själen med ro.

Enkolonnpagoden

Enkolonnpagoden

Blotta åsynen av det här lotusinspirade templet är tillräckligt för att känna inre frid. Enkolonnpagoden är definitivt ett måste för alla som besöker Hanoi.

Vietnams etnologiska museum

Vietnams etnologiska museum i Hanoi är mäkta populärt och anses vara ett av de mest framstående moderna museerna i hela Vietnam, så se till att inte missa det.

Ho Chi Minh-museet
Foto: Adam Jones @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Ho Chi Minh-museet

Om du vill lära dig mer om Vietnams förflutna och den revolutionära kampen mot utländska makter kommer du verkligen att gilla Ho Chi Minh-museet.

Vietnams militärhistoriska museum

Vietnams militärhistoriska museum

Intresserad av vapen och stridsvagnar? Då har du hittat rätt. På Vietnams militärhistoriska museum kan du utforska den stora samlingen historiska vapen och även få en guidad tur.

Huong Tich-grottan
Foto: mayanais @Flickr (CC BY 2.0)

Huong Tich-grottan

Den magiskt vackra utsidan är i sig värd en resa till Hanoi. Grottan är Parfym-pagodens inre tempel och dess ingång vackert utmejslad för att likna en dragmun. Huong Tich-grottan gör ingen besviken.

Ho Chi Minh-mausoleet

Ho Chi Minh-mausoleet

Vad är det som tornar upp sig där på Ba Dinh-torget? Jo, Ho Chi Minh-mausoleet, ett imponerande monument som spelat en viktig roll i landets historia.

Planera ditt besök i Hanoi

Hur många dagar ska jag stanna?

Tre till fem dagar är perfekt om du vill hinna med alla sevärdheter och samtidigt ha tid över att ta det lugnt och njuta av den lokala kulturen och maten.

Var ska jag bo?

Gamla stans kvarter och katedraldistriktet är två av stadens intressantaste stadsdelar, och idealiska att bo i. Där har du nära till Hanois främsta sevärdheter och det finns dessutom en hel massa bra lokala barer och restauranger runtomkring.

Praktisk information

 • Språk
  Vietnamesiska
 • Valuta
  Vietnamesiska dong (VND)
 • Tidszon
  UTC (+07:00)
 • Landskod
  +84
 • Bäst tid att åka
  Om du vill undvika kalla vintrar, heta somrar och regnperioden är det bästa att komma i april och maj. Men var beredd på milda små duggregn!

Att göra i Hanoi

De mest populära sevärdheterna i Hanoi

Städer i Vietnam

Alla saker att se i Hanoi

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Hanoi? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Hanoi

En fantastisk båt med alla bekvämligheter

En fantastisk båt med alla bekvämligheter Maten kanske inte var den bästa men fullt ok Hytterna var fantastiska med balkong och härliga sängar Saknade att ingen guidade oss under färden på Halong bukten, vad vi såg och dess historia Mycket väl omhändertagna

Oförglömlig upplevelse med grottan som var fivestar plus !

Fantastisk dag. Fin buss - fin båt och fin lunchbuffé. Är man i Hanoi är det ett absolut måste att besöka Halon Bay ! Grottan var helt magisk. Kunde varit lite mer tid där. Kommer jag till Hanoi igen blir det nytt besök på Halon Bay !

Upplevelse gånger flera, mat, service, natur, fantastiskt

En kryssning i Halongbukten är värd varje krona, ett minne för livet! Att segla i det vackra världsarvet var så vackert! Sllt på nåten fungerade till det bästa! Fina utflykter och små äventyr! Missa inte!