Hanoi

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Hanoi

De tio bästa sakerna att se och göra i Hanoi

Vietnams huvudstad har så mycket att bjuda på att det kan vara svårt att veta var man ska börja. Här är våra bästa tips på hur du får ut så mycket av din resa till Hanoi som möjligt.

 • Cat Bas nationalpark

  1. Cat Bas nationalpark

  Intresserad av den lokala floran och faunan? I så fall ska du göra en utflykt till Cat Ba National Park, där en guide hjälper dig att se mer av växterna och djuren i det fria.

 • Tran Quoc-pagoden

  2. Tran Quoc-pagoden

  Hanois gamla buddhisttempel, Trấn Quốc Pagode-pagoden, står högt på listan över sevärdheter. Åk dit i skymningen för en utsikt så magnifik att du kommer att minnas den för resten av livet.

 • Hoan Kiem-sjön

  3. Hoan Kiem-sjön

  "Det återfunna svärdets sjö" är inte bara en populär sevärdhet utan dessutom höljd i legender och mysterier. Och ibland kan du se sköldpaddor simma i vattnet!

 • Västra sjön

  4. Västra sjön

  Västra sjön är en idyllisk plats att stanna till på när du vill ta en paus från alla intryck. Detta är den största sjön i Hanoi och dess stränder och trädgårdar fyller själen med ro.

 • Enkolonnpagoden

  5. Enkolonnpagoden

  Blotta åsynen av det här lotusinspirade templet är tillräckligt för att känna inre frid. Enkolonnpagoden är definitivt ett måste för alla som besöker Hanoi.

 • 6. Vietnams etnologiska museum

  Vietnams etnologiska museum i Hanoi är mäkta populärt och anses vara ett av de mest framstående moderna museerna i hela Vietnam, så se till att inte missa det.

 • Ho Chi Minh-museet

  7. Ho Chi Minh-museet

  Om du vill lära dig mer om Vietnams förflutna och den revolutionära kampen mot utländska makter kommer du verkligen att gilla Ho Chi Minh-museet.

 • Vietnams militärhistoriska museum

  8. Vietnams militärhistoriska museum

  Intresserad av vapen och stridsvagnar? Då har du hittat rätt. På Vietnams militärhistoriska museum kan du utforska den stora samlingen historiska vapen och även få en guidad tur.

 • Huong Tich-grottan

  9. Huong Tich-grottan

  Den magiskt vackra utsidan är i sig värd en resa till Hanoi. Grottan är Parfym-pagodens inre tempel och dess ingång vackert utmejslad för att likna en dragmun. Huong Tich-grottan gör ingen besviken.

 • Ho Chi Minh-mausoleet

  10. Ho Chi Minh-mausoleet

  Vad är det som tornar upp sig där på Ba Dinh-torget? Jo, Ho Chi Minh-mausoleet, ett imponerande monument som spelat en viktig roll i landets historia.

Planera ditt besök

 • Hur många dagar ska jag stanna?

  Tre till fem dagar är perfekt om du vill hinna med alla sevärdheter och samtidigt ha tid över att ta det lugnt och njuta av den lokala kulturen och maten.

 • Var ska jag bo?

  Gamla stans kvarter och katedraldistriktet är två av stadens intressantaste stadsdelar, och idealiska att bo i. Där har du nära till Hanois främsta sevärdheter och det finns dessutom en hel massa bra lokala barer och restauranger runtomkring.

Praktisk information

 • Språk
  Vietnamesiska
 • Valuta
  Vietnamesiska dong (VND)
 • Tidszon
  UTC (+07:00)
 • Landskod
  +84
 • Bäst tid att åka
  Om du vill undvika kalla vintrar, heta somrar och regnperioden är det bästa att komma i april och maj. Men var beredd på milda små duggregn!

Alla saker att se i Hanoi

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Hanoi? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Hanoi

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 8 362 omdömen

Denna tur var den jag uppskattade mest under tiden i Vietnam. Vi hade tur med vädret vilket gör en hel del när man vandrar 11 km. Det kom upp kvinnor från byn som gick med oss till lunch och hjälpte oss gå första biten då det var lite lerigt. Sen ville dom man skulle köpa något av dom vid lunchstället och det var det värt. Maten vid lunchen är den bästa jag ätit i Vietnam under de tre veckor jag var där. Vi var en grupp på 10/12 personer och alla från olika nationaliteter, vilket också gjorde det kul. Vi hade vantar och mössa med, men det behövs inte. Vi åkte i februari. Rekommenderar denna tur. I och för sig fick vi ringa researrangören när vi kom till SaPa för ingen hämtade oss vid bussen först. Så se till att ha kontaktuppgifter till arrangören ifall nåt sånt inträffar. Vi visste inte vilket hotell vi skulle bo på, för då kunde vi bara tagit en taxi dit.

Vi fick se den gamla kejsarstaden Hoa Lu, och fick dess historia - mycket bra. Vi blev paddlade runt i Trang An som var ett helt fantastiskt vattenlandskap med rofyllda platser och ett antal korta men fina grottor. Lunch på ett bra ställe med en mycket varierad buffé med många roliga och goda vietnamesiska rätter. Till sist fick gå de 500 trappstegen (tog 20 minuter för mig som är 68 år) upp till en fantastisk utsikt som man knappt trodde fanns - men det gjorde det!

Resan på liggbussarna var lång men bekväm. Dag 1 i första byn Cat Cat var fin men väldigt mycket turister, byn verkade vara uppbyggd endast för turisterna. Dag 2 med 5h lång hike var bra. Smala och hala stigar längs berget ner mot de riktiga byarna med guide. Något utmanade men kul för oss som gillar detta. Invånarna i byarna försöker sälja mycket hantverk till turister.

The two day cruise in Halong Bay was one of the best things we did in Vietnam. The boat was very nice. The cabins had dark wood and big windows. We also enjoyed the balcony where we took a lot of photos from. After our kajak tour we went in the hot tup and drank some happy hour drinks. The staff was very friendly without being too much.

Bergstrekkingen var helt underbar med fantastiskt bra guider. Otroliga vyer och bra mat på vägen. Hotellet (Legend Hotel) var däremot jättedåligt. Dålig rum, Max 15 grader och dålig mat. Färden tor var en skräckupplevelse med en kamakatzepilot som chaufför. Men med upplevelserna i bergen får turen 4 stjärnor av 5.