Ho Chi Minh-staden

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Ho Chi Minh-staden

De tio bästa sakerna med Ho Chi Minh-staden

Ho Chi Minh-staden hette tidigare Saigon, men döptes sedan om efter en kommunistisk revolutionär. Nu har Ho Chi Minh-staden rest sig ur mörkret som en av Asiens mest fascinerade städer, med myllrande gator, vackra byggnader och varmt väder året runt. Så vad ska man hitta på i denna intressanta stad?

 • Cu Chi-tunnlarna

  1. Cu Chi-tunnlarna

  Hur kom det sig att USA förlorade Vietnamkriget? Din guide leder dig genom dolda falluckor och ned i Cu Chi-tunnlarna som ledde till bakslag efter bakslag för USA:s armé.

 • Saigons operahus

  2. Saigons operahus

  Byggnaden ritades med parisiska Petit Palais som förlaga, och är ett slående exempel på fransk kolonialarkitektur. Dessutom hålls där några av stadens bästa konserter. Lätt att hitta!

 • Saigons centrala postkontor

  3. Saigons centrala postkontor

  Saigons centrala postkontor används fortfarande, och eftersom den formgavs av Gustave Eiffel är den även en sevärdhet som drar många besökare.

 • Saigons Notre Dame

  4. Saigons Notre Dame

  Pilgrimer flockades runt denna vackra katedral 2005, efter att det ryktats att statyn av Jungfru Maria hade börjat gråta. Vi är lite skeptiska, men det finns fler anledningar att besöka Saigons Notre Dame, till exempel den vackra arkitekturen!

 • Självständighetspalatset (Återföreningspalatset)

  5. Självständighetspalatset (Återföreningspalatset)

  Ursprungligen uppfördes palatset som en markering av Vietnams styrka i samband med att landet blev självständigt. Efter att Saigon fallit revs det, ersattes och döptes om till Återföreningspalatset.

 • Pham Ngu Lao

  6. Pham Ngu Lao

  Pham Ngu Lao är känt som ett backpackerdistrikt, men gatans överflöd av kläder och allehanda fina och roliga saker drar till sig alla möjliga sorters människor.

 • Krigsminnesmuseet

  7. Krigsminnesmuseet

  Krigsminnesmuseet målar en levande – och ofta obehaglig – bild av alla krig landet utstod under 1900-talet. Ett måste för alla som vill lära sig om Vietnams komplexa historia.

 • Dam Sen-parken

  8. Dam Sen-parken

  Med sina sjöar och trädgårdar är Dam Sen den perfekta nöjesparken både för folk som inte gillar nöjesparker och för dem som tycker att det är det bästa som finns.

 • Jadekejsarens pagod

  9. Jadekejsarens pagod

  Om du bara hinner med ett tempel är denna pagod den rätta att gå till med sina dekorativa utsmyckningar och sin rökelsetunga luft. Tips: Gå upp på taket och titta ut över den fantastiska innergården!

 • Ho Chi Minhs stadsmuseum

  10. Ho Chi Minhs stadsmuseum

  Stadsmuseet ligger i Ho Chi Minhs gamla Gia Long-palatser och redogör för Vietnams blodiga historia på ett lika kompromisslöst som respektfullt sätt.

Planera ditt besök

 • Hur tar jag mig in till stan från flygplatsen?

  Det billigaste är att åka med buss 152, som avgår precis utanför ankomsthallen. Bagage över 10 kg kostar extra, men å andra sidan tar du dig hela vägen in till den centralt belägna busstationen vid marknaden Cho Ben Tanh. Du kan även åka taxi, men se i så fall till att taxametern är påslagen, och betala aldrig i någon annan valuta än vietnamesiska dong – annars riskerar du att bli blåst.

 • Var ska jag äta?

  En av de allra charmigaste sakerna med Ho Chi Minh-staden är att billig gatumat ofta är bättre än den du skulle äta på de fina restaurangerna. Prova något av ställena längs med Dong Khoi, det populära bar- och shoppingstråket mellan floden och katedralen.

 • Var ska jag shoppa?

  Förutom den tidigare nämnda shoppinggatan Pham Ngu Lao har Ho Chi Minh-staden även flera marknader som är värda att besöka. De två största är Cho Ben Tanh och Cho Lon. Cho Lon – den kinesiska marknaden – har ett rent bländande utbud av fina saker och är mindre turistigt. Ben Tanh är dock bättre reglerat, har färre ficktjuvar och risken att bli blåst på pengar är lägre. Med det sagt är det ändå värt att iaktta försiktighet!

Praktisk information

 • Språk
  Vietnamesiska
 • Valuta
  Vietnamesiska dong (VND)
 • Tidszon
  UTC (+07:00)
 • Landskod
  +84
 • Bäst tid att åka
  Våren

Alla saker att se i Ho Chi Minh-staden

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Ho Chi Minh-staden? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Ho Chi Minh-staden

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 11 811 omdömen

Vår guide var väldigt duktig. Talade utmärkt engelska och såg till att vi ej behövde stå i köer någonstans. När vi kom till Cu Chi tunnlarna var vi där först tack vare att vi hoppade över filmen i början utan vi tog den sist istället. Filmen var dessutom inte mycket att se. Både Cu Chi tunnlarna och Mekong deltat var mycket intressanta att besöka. Kan verkligen rekommendera att ha en privat guide.

Mycket lärorikt och supertrevlig guide mr.Cung. Bra och informativt om Vietnam kriget, och mycket info om tunnlarna och användning. Och man fick prova på tunnlarna både kortare och längre sträcka, så även om man har lite klaustrofobi kan man prova på. Dessutom berättade de om påverkan på landet och människor efter kriget, minor, agent orange m.m. Minns myggsprejen man är i djungeln.

Rekommenderar starkt denna tur! Guiden vi hade var jättebra; det var ”skojigt” och vi fick mycket intressant information. Miljön runt Cu Chi är cool och det var verkligen en upplevelse att besöka tunnlarna!!

A long busride but well worth The Edfors! Increadibly interesting and educational. We had a good guide named Kevin who spoke good english. A nice airconditioned bus.

Intressant, bra guide som pratade utmärkt engelska, Ni tror jag hon hette. En hel del turister. Det var inte så trångt att gå i tunneln som jag trodde.