Zion Gate

16 aktiviteter hittades

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Topprankade aktiviteter i Jerusalem

221 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Zion Gate

Zion Gate: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Jerusalem: Rundresa med privat guide

Jerusalem: Rundresa med privat guide

Upplev Jerusalems fängslande underverk på en anmärkningsvärd privat vandringstur. Lyssna på din guide när du besöker och lär dig mer om några av stadens mest historiskt betydelsefulla landmärken. Börja ditt äventyr när din kunniga guide väntar på dig i lobbyn på ditt centralt belägna hotell, vilket garanterar en bekväm start på din utforskning av denna anmärkningsvärda stad. Följ med på en resa som omfattar hela Jerusalem och ger en omfattande bild av dess ikoniska landmärken och en inblick i dess rika historia. Vandra längs de gamla gatorna medan din guide målar upp en levande bild av Jerusalems förflutna och delar med sig av kortfattade men fascinerande berättelser som väcker staden till liv. Upptäck dolda pärlor och spännande hemligheter i Gamla stan, som börjar med din entré genom Sionporten, passerar det gåtfulla armeniska kvarteret och tar dig till det fängslande judiska kvarteret och det gamla bysantinska Cardo. En av resans höjdpunkter väntar vid den världsberömda Västra muren, ett imponerande segment av Tempelbergets västra stödmur. Denna monumentala mur uppfördes av den legendariske Herodes den store under hans ambitiösa tempelutbyggnad år 20 f.Kr. och fungerar som en fristad utomhus, där innerliga böner diskret placeras i sprickorna mellan de imponerande stenarna. När ni fortsätter er expedition följer ni i Jesu fotspår längs Via Dolorosa, känd som Korsvägen. Denna heliga väg spårar vägen från hans fördömelse till platsen för hans korsfästelse och lockar otaliga pilgrimer som väljer att följa hans steg och pausa vid viktiga stationer längs vägen. Som avslutning på denna minnesvärda resa kommer du till den vördade Heliga gravens kyrka, en plats med enorm andlig betydelse för kristna världen över. Denna heliga helgedom står på samma plats där Jesus korsfästes, begravdes och triumferande återuppstod från de döda, och erbjuder en djup upplevelse av tro och vördnad. Resan avslutas nära den ikoniska Jaffaporten, en port till vidare utforskning och upptäcktsfärd i den förtrollande staden Jerusalem. Passa på att fortsätta din lugna promenad, absorbera den livliga atmosfären och fördjupa dig i den fängslande blandningen av gamla traditioner och modern lockelse. Följ med på en oförglömlig privat stadsvandring i Jerusalem, där varje steg avslöjar en fängslande berättelse och stadens bestående skönhet lämnar ett outplånligt spår i din själ.

Jerusalem: Davids stad, underjordisk dagstur i Jerusalem

Jerusalem: Davids stad, underjordisk dagstur i Jerusalem

Upptäck Jerusalems viktigaste historiska platser på denna fullspäckade heldagstur. Börja med en hisnande utsikt över Jerusalem från Tempelbergsområdet, varefter du kör längs Kidrondalen mot Sionporten. Få magnifik utsikt från Oljeberget och den judiska kyrkogården. Vid dess bas finns de gamla gravgravarna Yad Avshalom, Beni Hazir och kanske Sakarias. Bredvid finns Getsemane trädgård och Alla nationers kyrka. På berget Sion, stanna vid Davids fantastiska grav. Gå in i den gamla staden genom Sionporten på väg till Cardo och stanna till vid de fyra vackert restaurerade sefardiska synagogorna från 1600- och 1700-talet. Fortsätt till den utgrävda femtonhundraåriga bysantinska Cardo. När du vandrar genom de judiska kvarteren kan du förundras över den utgrävda och exponerade grunden till den 2700 år gamla muren i det bibliska Jerusalem som byggdes av kung Hiskia. Gå ner några meter och befinn dig i ett tvåtusen år gammalt komplex av hem med sina ursprungliga mosaikgolv och mikve. Ett kort stopp vid västra muren (Kotel) låter dig placera en lapp mellan dess stenar. Lämna den gamla staden genom Dung-porten och besök de anmärkningsvärda utgrävningarna av den tre tusen år gamla Davidsstaden.

Från Tel Aviv: Biblisk heldagstur till Jerusalem

Från Tel Aviv: Biblisk heldagstur till Jerusalem

Börja din rundtur i det bibliska Jerusalem med en fågelperspektiv över staden från Olivberget. Härifrån kan du se bortom den gamla stadens murar till Tempelberget och Klippdomen. Kör sedan nerför berget, förbi en gammal judisk kyrkogård, den bibliska trädgården Getsemane, den fantastiska Church of All Nations och Kidron Valley där monumentala judiska gravar har stått i århundraden. När du närmar dig den gamla staden passerar du Dormition-kyrkan och anländer till Sionberget. I Jerusalem besöker du rummet för den sista måltiden där Kristus åt med sina apostlar kvällen före sin korsfästelse. Detta rum kallas också för det övre rummet eftersom det ligger på en våning över platsen för kung Davids grav. Gå sedan in i den gamla stadens armeniska kvarter via Zionporten och passera den armeniska kyrkan St James. Din reseledare kommer att berätta om den fascinerande armeniska kulturen, innan du fortsätter till de judiska kvarteren. Här gör turen en paus vid Cardo från den bysantinska eran. Denna utgrävda, 1 500 år gamla gata var en gång Jerusalems huvudgata. I de judiska kvarteren stannar du för att se den heliga Västra muren. Som den sista överlevande delen av det andra judiska templet är Västra muren det heligaste judiska landmärket i världen. Här kommer du att ansluta dig till andra som kommer för att placera en böneanteckning i sprickorna i den gamla muren. Följ sedan den väg som Jesus tog när han bar sitt kors till Golgata längs Via Dolorosa. Du kommer fram till den heliga heliga graven. I denna kyrka från 400-talet finns de sista korsvägsstationerna, inklusive Golgata där Jesus korsfästes och hans grav. Den enorma strukturen delas av flera kristna samfund och har mer än 30 kapell. Avsluta sedan din rundtur med lite shopping i den traditionella basaren i Gamla stan innan du åker tillbaka till ditt hotell.

Jerusalem & Betlehem tur från Ashdod hamn. Privat rundtur

Jerusalem & Betlehem tur från Ashdod hamn. Privat rundtur

Vi börjar dagen på Oljeberget med en spektakulär utsikt över Jerusalem. Härifrån färdas vi längs den bysantinska Cardo, en historisk väg som skär genom det judiska kvarteret i Gamla stan i Jerusalem. På vägen besöker vi klagomuren (Kotel), de enda resterna av det andra templet i Jerusalem och en av de heligaste platserna i den judiska kulturen. Klagomuren är en beskrivning som britterna gjorde av ljuden från det judiska folkets bön. Därefter tar vi den heliga vägen där Jesus bar korset längs Sorgernas väg på vägen till sin korsfästelse. Vi kommer sedan till den heliga gravens basilika, platsen där Jesus korsfästes och hans grav. Vi fortsätter vår resa genom att besöka basarerna i de kristna och muslimska kvarteren. Vår första destination börjar på Olivberget med utsikt över en gammal judisk kyrkogård där många tror att Messias uppståndelse kommer att ske. (Sak 14:4). När vi tittar ner härifrån har vi en utmärkt utsikt över Gamla stan och ner till Tempelberget där det heliga judiska templet ursprungligen fanns. *Denna punkt kan ersättas med en annan utsiktspunkt, eftersom det beror på trafikstockningar och eventuella trafikstockningar. Vi färdas sedan mot Sionporten och passerar Getsemane trädgård, Alla nationers kyrka och Kidrondalen. Här kan vi se de judiska gravarna för Absalom, kung Davids son, Josafat och familjen Hezir. Vi anländer till Jerusalems gamla stad genom Sionporten och fortsätter genom det armeniska kvarteret. Vi kommer sedan fram till den femtonhundra år gamla utgrävda bysantinska Cardo, en gammal väg som nu restaurerats. Vi passerar det judiska kvarteret mot Västra muren, en del av ytterväggen till det judiska templet som en gång stod upprätt på Tempelberget för nästan 2 000 år sedan. Vi vandrar den väg som många pilgrimer har vandrat genom historien och stannar vid de platser där Jesus stannade till på vägen när han bar sitt kors till Golgata (Golgata). Vårt slutmål är Heliga gravens kyrka, platsen där Jesus från Nasaret korsfästes och begravdes. Slutligen kommer vi att ha tid att vandra på de traditionella marknaderna i Mellanöstern innan vår nästa destination Betlehem, där Jesus Kristus föddes. Betlehem, födelseplats för Jesus från Nasaret och hem till Jesse, kung Davids far. Från Manger Square går vi in i Födelsekyrkan från 400-talet, den äldsta platsen som kontinuerligt används som en plats för kristen tillbedjan och som öppnades år 333. Nedanför kapellet ligger Födelsegrottan där du kan se ett altare till minne av de tre vise männen och en fjortonuddig stjärna i golvet som visar den exakta platsen där Jesus föddes.

Rundresa i Jerusalem och Betlehem från Haifas hamn. Privat rundtur

Rundresa i Jerusalem och Betlehem från Haifas hamn. Privat rundtur

Vi börjar dagen på Oljeberget med en spektakulär utsikt över Jerusalem. Härifrån färdas vi längs den bysantinska Cardo, en historisk väg som skär genom det judiska kvarteret i Gamla stan i Jerusalem. På vägen besöker vi klagomuren (Kotel), de enda resterna av det andra templet i Jerusalem och en av de heligaste platserna i den judiska kulturen. Klagomuren är en beskrivning som britterna gjorde av ljuden från det judiska folkets bön. Därefter tar vi den heliga vägen där Jesus bar korset längs Sorgernas väg på vägen till sin korsfästelse. Vi kommer sedan till den heliga gravens basilika, platsen där Jesus korsfästes och hans grav. Vi fortsätter vår resa genom att besöka basarerna i de kristna och muslimska kvarteren. Vår första destination börjar på Olivberget med utsikt över en gammal judisk kyrkogård där många tror att Messias uppståndelse kommer att ske. (Sak 14:4). När vi tittar ner härifrån har vi en utmärkt utsikt över Gamla stan och ner till Tempelberget där det heliga judiska templet ursprungligen fanns. *Denna punkt kan ersättas med en annan utsiktspunkt, eftersom det beror på trafikstockningar och eventuella trafikstockningar. Vi färdas sedan mot Sionporten och passerar Getsemane trädgård, Alla nationers kyrka och Kidrondalen. Här kan vi se de judiska gravarna för Absalom, kung Davids son, Josafat och familjen Hezir. Vi anländer till Jerusalems gamla stad genom Sionporten och fortsätter genom det armeniska kvarteret. Vi kommer sedan fram till den femtonhundra år gamla utgrävda bysantinska Cardo, en gammal väg som nu restaurerats. Vi passerar det judiska kvarteret mot Västra muren, en del av ytterväggen till det judiska templet som en gång stod upprätt på Tempelberget för nästan 2 000 år sedan. Vi vandrar den väg som många pilgrimer har vandrat genom historien och stannar vid de platser där Jesus stannade till på vägen när han bar sitt kors till Golgata (Golgata). Vårt slutmål är Heliga gravens kyrka, platsen där Jesus från Nasaret korsfästes och begravdes. Slutligen kommer vi att ha tid att vandra på de traditionella marknaderna i Mellanöstern innan vår nästa destination Betlehem, där Jesus Kristus föddes. Betlehem, födelseplats för Jesus från Nasaret och hem till Jesse, kung Davids far. Från Manger Square går vi in i Födelsekyrkan från 400-talet, den äldsta platsen som kontinuerligt används som en plats för kristen tillbedjan och som öppnades år 333. Nedanför kapellet ligger Födelsegrottan där du kan se ett altare till minne av de tre vise männen och en fjortonuddig stjärna i golvet som visar den exakta platsen där Jesus föddes.

Halvdagstur till det heliga Jerusalem från Jerusalem

Halvdagstur till det heliga Jerusalem från Jerusalem

Din rundtur inleds på  berget Scopus varifrån du har panoramautsikter över Jerusalem, Den heliga staden. Från denna upphöjda plats ser du den gamla judiska kyrkogården nedanför dig och längre bort Gamla stan med den glänsande Klippdomen på Tempelberget. När du tittar ner mot Gamla stan är det lätt att föreställa sig det andra templet, som en gång i tiden fanns på Tempelberget, och hur den hektiska antika staden såg ut för närmare 2 000 år sedan. Du tar därefter den slingrande vägen ner till Kidrondalen, med utsikt mot Getsemanes trädgård och Alla Nationers kyrka på Oljeberget. I dalen kan du se de antika gravplatserna för Absalom, Josafat, Benei Hezir och Zechariah. Du tar dig in i Gamla stan genom Zion-porten, först till de armeniska kvarteren och fortsätter till bysantinska Cardo. Numera, efter grundliga utgrävningar, har specialbutiker öppnat på samma plats där korsfararnas butiker fanns förr i världen. Via de judiska kvarteren när du fram till den heligaste platsen inom judisk tro, den Västra muren (av kristna kallad Klagomuren). Hit kommer judar från hela världen för att be och lämna kvar sina anteckningar mellan murens stenar. Denna 2 000 år gamla mur var en del av de yttre stödmurarna till det heliga andra templet som förstördes år 70 e.Kr. Fortsätt till Via Dolorosa eller lidandets väg. Längs vägen görs uppehåll vid flera så kallade stationer för Jesus lidande med sitt kors under vandringen till Golgata och du når så småningom fram till Heliga gravens kyrka. Basilikan är konstruerad på platsen där Jesus tros ha korsfästs och inne i kyrkan finns hans gravplats. Den bysantinska kyrkan har renoverats, byggts om och blivit större med tiden, numera är det en stor och utsmyckad plats för tillbedjan. Som avslutning på din rundtur, ta en promenad genom Gamla stans livliga marknader där du kan köpa unika souvenirer från Den heliga staden.

Från Tel Aviv: Gamla stan i Jerusalem, halvdagstur med guide

Från Tel Aviv: Gamla stan i Jerusalem, halvdagstur med guide

Bli upphämtad på ditt hotell i Tel Aviv och res till Gamla stan i Jerusalem. Först görs ett besök på Oljeberget varifrån du har panoramautsikter över den heliga staden Jerusalem. Därifrån åker du den slingrande vägen till Kidron-dalen där du kan se Getsemanes trädgård och Alla Nationers kyrka samt gamla gravvalv för Absalom, Josafat och Benei Hezir samt Sakarias grav. Åk sedan in i Gamla stan genom Zion-porten, först till de armeniska kvarteren och fortsätt till  bysantinska Cardo. Därefter åker du till de judiska kvarteren och Västra muren (av kristna kallad Klagomuren), den heligaste platsen inom den judiska tron. Fortsätt till Via Dolorosa där Jesus gick mot sin korsfästelse. Under vägen görs uppehåll vid flera s k stationer för Jesus väg med sitt kors till Golgata och nå fram till Heliga gravens kyrka.Som avslutning på din rundtur, ta en promenad genom Gamla stans livliga marknader där du kan köpa unika souvenirer från Heliga staden.

Jerusalem: Dagstur till Döda havet och Jerusalem

Jerusalem: Dagstur till Döda havet och Jerusalem

Utforska höjdpunkterna i Jerusalem och åk till Döda havet på den här dagsutflykten. Beundra utsikten från Olivberget och promenera genom de armeniska och judiska stadsdelarna. Upplev att flyta i det kraftigt saltade vattnet i Döda havet. Vi blir hämtade av din guide från ditt bekväma boende i Jerusalem. Res upp till Olivberget för att njuta av panoramautsikten över staden. Promenera nerför berget till de bibliska trädgårdarna i Getsemane. Passera genom Kidron-dalen på väg till den muromgärdade gamla staden. Gå in genom Zionporten och promenera längs de armeniska kvarterens stengator tills du når de judiska kvarteren. Besök den bysantinska Cardo-gatan som användes till på 600-talet e.Kr. Ta dig tid att njuta av atmosfären vid Kotel (Västra muren).Ta dig längs Dolorosagatan till den heliga gravens kyrka som härstammar från 335 e.Kr.. Njut av de livliga marknaderna innan du kör genom den judiska öknen till Döda havet. Passa på att flyta i vattnet och smörj in din kropp i leran som anses minska hudens orenheter. Återvänd till ditt boende i Jerusalem i slutet av din rundtur.

Från Tel Aviv: Privat Jerusalem Highlights Van Tour

Från Tel Aviv: Privat Jerusalem Highlights Van Tour

Besök ett antal heliga och betydelsefulla platser för både kristendomen och judendomen på en privat rundtur i Jerusalem. Res i bekvämligheten av en luftkonditionerad minivan mellan platser och lär dig om varje plats från din lokala guide. Bäst av allt, anpassa din turné för att passa dina preferenser. Börja med en hämtning från ditt hotell i Tel Aviv. Gå sedan till ditt första stopp: Oljeberget. Förundras över den vidsträckta utsikten över jordfärgade hus och glesa gröna träd nedanför dig innan du går ner till Church of Agony och Getsemane trädgårdar. Gå sedan in i Gamla stan genom den berömda Dung Gate, som representerar behovet av rensning fysiskt och andligt. Stanna sedan vid Västra muren, den heligaste platsen för judar idag innan du besöker Crusader Church of St. Anne och ruinerna av Pool of Bethesda. Gå den berömda Via Dolorosa och följ Jesu väg till Heliga gravens kyrka, platsen där han korsfästes. Fortsätt din tur för att tillbringa lite tid på marknaderna och längs den bysantinska Cardo, huvudgatan i antika romerska städer, innan du lämnar Gamla stan via Sionporten. Gå runt berget Sion och kung Davids grav, samt Nattvardens rum. Om tiden tillåter, besök kyrkan Peter Gallicantu och trädgårdsgraven innan du går tillbaka till ditt hotell i Tel Aviv.

Jerusalem: Klassiska höjdpunkter privat tur

Jerusalem: Klassiska höjdpunkter privat tur

Besök ett antal heliga och viktiga platser för både kristendom och judendom när du reser runt i Jerusalem med din kunniga lokala guide. Lär dig intressant information om stadens historia och kultur. Börja med att besöka Agoniekyrkan och Getsemane trädgårdar. Gå in i den gamla staden genom Dungporten och stanna till vid Västra muren, den mest heliga platsen för judar idag. Därefter besöker du den vackra korsfararkyrkan St Anne och Bethesdas bassänger. Gå längs korsets väg till den heliga gravens kyrka, platsen för Jesu korsfästelse. Njut av lite tid för att utforska de livliga marknaderna och längs den bysantinska Cardo innan du lämnar den gamla staden via Zionporten. Ta en tur runt på Sionberget och se kung Davids grav samt rummet för den sista måltiden. Om tiden tillåter har du möjlighet att besöka Peter Gallicantus kyrka och trädgårdsgraven.

Zion Gate: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Jerusalem: Rundresa med privat guide

Jerusalem: Rundresa med privat guide

Upplev Jerusalems fängslande underverk på en anmärkningsvärd privat vandringstur. Lyssna på din guide när du besöker och lär dig mer om några av stadens mest historiskt betydelsefulla landmärken. Börja ditt äventyr när din kunniga guide väntar på dig i lobbyn på ditt centralt belägna hotell, vilket garanterar en bekväm start på din utforskning av denna anmärkningsvärda stad. Följ med på en resa som omfattar hela Jerusalem och ger en omfattande bild av dess ikoniska landmärken och en inblick i dess rika historia. Vandra längs de gamla gatorna medan din guide målar upp en levande bild av Jerusalems förflutna och delar med sig av kortfattade men fascinerande berättelser som väcker staden till liv. Upptäck dolda pärlor och spännande hemligheter i Gamla stan, som börjar med din entré genom Sionporten, passerar det gåtfulla armeniska kvarteret och tar dig till det fängslande judiska kvarteret och det gamla bysantinska Cardo. En av resans höjdpunkter väntar vid den världsberömda Västra muren, ett imponerande segment av Tempelbergets västra stödmur. Denna monumentala mur uppfördes av den legendariske Herodes den store under hans ambitiösa tempelutbyggnad år 20 f.Kr. och fungerar som en fristad utomhus, där innerliga böner diskret placeras i sprickorna mellan de imponerande stenarna. När ni fortsätter er expedition följer ni i Jesu fotspår längs Via Dolorosa, känd som Korsvägen. Denna heliga väg spårar vägen från hans fördömelse till platsen för hans korsfästelse och lockar otaliga pilgrimer som väljer att följa hans steg och pausa vid viktiga stationer längs vägen. Som avslutning på denna minnesvärda resa kommer du till den vördade Heliga gravens kyrka, en plats med enorm andlig betydelse för kristna världen över. Denna heliga helgedom står på samma plats där Jesus korsfästes, begravdes och triumferande återuppstod från de döda, och erbjuder en djup upplevelse av tro och vördnad. Resan avslutas nära den ikoniska Jaffaporten, en port till vidare utforskning och upptäcktsfärd i den förtrollande staden Jerusalem. Passa på att fortsätta din lugna promenad, absorbera den livliga atmosfären och fördjupa dig i den fängslande blandningen av gamla traditioner och modern lockelse. Följ med på en oförglömlig privat stadsvandring i Jerusalem, där varje steg avslöjar en fängslande berättelse och stadens bestående skönhet lämnar ett outplånligt spår i din själ.

Jerusalem: Davids stad, underjordisk dagstur i Jerusalem

Jerusalem: Davids stad, underjordisk dagstur i Jerusalem

Upptäck Jerusalems viktigaste historiska platser på denna fullspäckade heldagstur. Börja med en hisnande utsikt över Jerusalem från Tempelbergsområdet, varefter du kör längs Kidrondalen mot Sionporten. Få magnifik utsikt från Oljeberget och den judiska kyrkogården. Vid dess bas finns de gamla gravgravarna Yad Avshalom, Beni Hazir och kanske Sakarias. Bredvid finns Getsemane trädgård och Alla nationers kyrka. På berget Sion, stanna vid Davids fantastiska grav. Gå in i den gamla staden genom Sionporten på väg till Cardo och stanna till vid de fyra vackert restaurerade sefardiska synagogorna från 1600- och 1700-talet. Fortsätt till den utgrävda femtonhundraåriga bysantinska Cardo. När du vandrar genom de judiska kvarteren kan du förundras över den utgrävda och exponerade grunden till den 2700 år gamla muren i det bibliska Jerusalem som byggdes av kung Hiskia. Gå ner några meter och befinn dig i ett tvåtusen år gammalt komplex av hem med sina ursprungliga mosaikgolv och mikve. Ett kort stopp vid västra muren (Kotel) låter dig placera en lapp mellan dess stenar. Lämna den gamla staden genom Dung-porten och besök de anmärkningsvärda utgrävningarna av den tre tusen år gamla Davidsstaden.

Från Tel Aviv: Biblisk heldagstur till Jerusalem

Från Tel Aviv: Biblisk heldagstur till Jerusalem

Börja din rundtur i det bibliska Jerusalem med en fågelperspektiv över staden från Olivberget. Härifrån kan du se bortom den gamla stadens murar till Tempelberget och Klippdomen. Kör sedan nerför berget, förbi en gammal judisk kyrkogård, den bibliska trädgården Getsemane, den fantastiska Church of All Nations och Kidron Valley där monumentala judiska gravar har stått i århundraden. När du närmar dig den gamla staden passerar du Dormition-kyrkan och anländer till Sionberget. I Jerusalem besöker du rummet för den sista måltiden där Kristus åt med sina apostlar kvällen före sin korsfästelse. Detta rum kallas också för det övre rummet eftersom det ligger på en våning över platsen för kung Davids grav. Gå sedan in i den gamla stadens armeniska kvarter via Zionporten och passera den armeniska kyrkan St James. Din reseledare kommer att berätta om den fascinerande armeniska kulturen, innan du fortsätter till de judiska kvarteren. Här gör turen en paus vid Cardo från den bysantinska eran. Denna utgrävda, 1 500 år gamla gata var en gång Jerusalems huvudgata. I de judiska kvarteren stannar du för att se den heliga Västra muren. Som den sista överlevande delen av det andra judiska templet är Västra muren det heligaste judiska landmärket i världen. Här kommer du att ansluta dig till andra som kommer för att placera en böneanteckning i sprickorna i den gamla muren. Följ sedan den väg som Jesus tog när han bar sitt kors till Golgata längs Via Dolorosa. Du kommer fram till den heliga heliga graven. I denna kyrka från 400-talet finns de sista korsvägsstationerna, inklusive Golgata där Jesus korsfästes och hans grav. Den enorma strukturen delas av flera kristna samfund och har mer än 30 kapell. Avsluta sedan din rundtur med lite shopping i den traditionella basaren i Gamla stan innan du åker tillbaka till ditt hotell.

Jerusalem & Betlehem tur från Ashdod hamn. Privat rundtur

Jerusalem & Betlehem tur från Ashdod hamn. Privat rundtur

Vi börjar dagen på Oljeberget med en spektakulär utsikt över Jerusalem. Härifrån färdas vi längs den bysantinska Cardo, en historisk väg som skär genom det judiska kvarteret i Gamla stan i Jerusalem. På vägen besöker vi klagomuren (Kotel), de enda resterna av det andra templet i Jerusalem och en av de heligaste platserna i den judiska kulturen. Klagomuren är en beskrivning som britterna gjorde av ljuden från det judiska folkets bön. Därefter tar vi den heliga vägen där Jesus bar korset längs Sorgernas väg på vägen till sin korsfästelse. Vi kommer sedan till den heliga gravens basilika, platsen där Jesus korsfästes och hans grav. Vi fortsätter vår resa genom att besöka basarerna i de kristna och muslimska kvarteren. Vår första destination börjar på Olivberget med utsikt över en gammal judisk kyrkogård där många tror att Messias uppståndelse kommer att ske. (Sak 14:4). När vi tittar ner härifrån har vi en utmärkt utsikt över Gamla stan och ner till Tempelberget där det heliga judiska templet ursprungligen fanns. *Denna punkt kan ersättas med en annan utsiktspunkt, eftersom det beror på trafikstockningar och eventuella trafikstockningar. Vi färdas sedan mot Sionporten och passerar Getsemane trädgård, Alla nationers kyrka och Kidrondalen. Här kan vi se de judiska gravarna för Absalom, kung Davids son, Josafat och familjen Hezir. Vi anländer till Jerusalems gamla stad genom Sionporten och fortsätter genom det armeniska kvarteret. Vi kommer sedan fram till den femtonhundra år gamla utgrävda bysantinska Cardo, en gammal väg som nu restaurerats. Vi passerar det judiska kvarteret mot Västra muren, en del av ytterväggen till det judiska templet som en gång stod upprätt på Tempelberget för nästan 2 000 år sedan. Vi vandrar den väg som många pilgrimer har vandrat genom historien och stannar vid de platser där Jesus stannade till på vägen när han bar sitt kors till Golgata (Golgata). Vårt slutmål är Heliga gravens kyrka, platsen där Jesus från Nasaret korsfästes och begravdes. Slutligen kommer vi att ha tid att vandra på de traditionella marknaderna i Mellanöstern innan vår nästa destination Betlehem, där Jesus Kristus föddes. Betlehem, födelseplats för Jesus från Nasaret och hem till Jesse, kung Davids far. Från Manger Square går vi in i Födelsekyrkan från 400-talet, den äldsta platsen som kontinuerligt används som en plats för kristen tillbedjan och som öppnades år 333. Nedanför kapellet ligger Födelsegrottan där du kan se ett altare till minne av de tre vise männen och en fjortonuddig stjärna i golvet som visar den exakta platsen där Jesus föddes.

Rundresa i Jerusalem och Betlehem från Haifas hamn. Privat rundtur

Rundresa i Jerusalem och Betlehem från Haifas hamn. Privat rundtur

Vi börjar dagen på Oljeberget med en spektakulär utsikt över Jerusalem. Härifrån färdas vi längs den bysantinska Cardo, en historisk väg som skär genom det judiska kvarteret i Gamla stan i Jerusalem. På vägen besöker vi klagomuren (Kotel), de enda resterna av det andra templet i Jerusalem och en av de heligaste platserna i den judiska kulturen. Klagomuren är en beskrivning som britterna gjorde av ljuden från det judiska folkets bön. Därefter tar vi den heliga vägen där Jesus bar korset längs Sorgernas väg på vägen till sin korsfästelse. Vi kommer sedan till den heliga gravens basilika, platsen där Jesus korsfästes och hans grav. Vi fortsätter vår resa genom att besöka basarerna i de kristna och muslimska kvarteren. Vår första destination börjar på Olivberget med utsikt över en gammal judisk kyrkogård där många tror att Messias uppståndelse kommer att ske. (Sak 14:4). När vi tittar ner härifrån har vi en utmärkt utsikt över Gamla stan och ner till Tempelberget där det heliga judiska templet ursprungligen fanns. *Denna punkt kan ersättas med en annan utsiktspunkt, eftersom det beror på trafikstockningar och eventuella trafikstockningar. Vi färdas sedan mot Sionporten och passerar Getsemane trädgård, Alla nationers kyrka och Kidrondalen. Här kan vi se de judiska gravarna för Absalom, kung Davids son, Josafat och familjen Hezir. Vi anländer till Jerusalems gamla stad genom Sionporten och fortsätter genom det armeniska kvarteret. Vi kommer sedan fram till den femtonhundra år gamla utgrävda bysantinska Cardo, en gammal väg som nu restaurerats. Vi passerar det judiska kvarteret mot Västra muren, en del av ytterväggen till det judiska templet som en gång stod upprätt på Tempelberget för nästan 2 000 år sedan. Vi vandrar den väg som många pilgrimer har vandrat genom historien och stannar vid de platser där Jesus stannade till på vägen när han bar sitt kors till Golgata (Golgata). Vårt slutmål är Heliga gravens kyrka, platsen där Jesus från Nasaret korsfästes och begravdes. Slutligen kommer vi att ha tid att vandra på de traditionella marknaderna i Mellanöstern innan vår nästa destination Betlehem, där Jesus Kristus föddes. Betlehem, födelseplats för Jesus från Nasaret och hem till Jesse, kung Davids far. Från Manger Square går vi in i Födelsekyrkan från 400-talet, den äldsta platsen som kontinuerligt används som en plats för kristen tillbedjan och som öppnades år 333. Nedanför kapellet ligger Födelsegrottan där du kan se ett altare till minne av de tre vise männen och en fjortonuddig stjärna i golvet som visar den exakta platsen där Jesus föddes.

Halvdagstur till det heliga Jerusalem från Jerusalem

Halvdagstur till det heliga Jerusalem från Jerusalem

Din rundtur inleds på  berget Scopus varifrån du har panoramautsikter över Jerusalem, Den heliga staden. Från denna upphöjda plats ser du den gamla judiska kyrkogården nedanför dig och längre bort Gamla stan med den glänsande Klippdomen på Tempelberget. När du tittar ner mot Gamla stan är det lätt att föreställa sig det andra templet, som en gång i tiden fanns på Tempelberget, och hur den hektiska antika staden såg ut för närmare 2 000 år sedan. Du tar därefter den slingrande vägen ner till Kidrondalen, med utsikt mot Getsemanes trädgård och Alla Nationers kyrka på Oljeberget. I dalen kan du se de antika gravplatserna för Absalom, Josafat, Benei Hezir och Zechariah. Du tar dig in i Gamla stan genom Zion-porten, först till de armeniska kvarteren och fortsätter till bysantinska Cardo. Numera, efter grundliga utgrävningar, har specialbutiker öppnat på samma plats där korsfararnas butiker fanns förr i världen. Via de judiska kvarteren när du fram till den heligaste platsen inom judisk tro, den Västra muren (av kristna kallad Klagomuren). Hit kommer judar från hela världen för att be och lämna kvar sina anteckningar mellan murens stenar. Denna 2 000 år gamla mur var en del av de yttre stödmurarna till det heliga andra templet som förstördes år 70 e.Kr. Fortsätt till Via Dolorosa eller lidandets väg. Längs vägen görs uppehåll vid flera så kallade stationer för Jesus lidande med sitt kors under vandringen till Golgata och du når så småningom fram till Heliga gravens kyrka. Basilikan är konstruerad på platsen där Jesus tros ha korsfästs och inne i kyrkan finns hans gravplats. Den bysantinska kyrkan har renoverats, byggts om och blivit större med tiden, numera är det en stor och utsmyckad plats för tillbedjan. Som avslutning på din rundtur, ta en promenad genom Gamla stans livliga marknader där du kan köpa unika souvenirer från Den heliga staden.

Från Tel Aviv: Gamla stan i Jerusalem, halvdagstur med guide

Från Tel Aviv: Gamla stan i Jerusalem, halvdagstur med guide

Bli upphämtad på ditt hotell i Tel Aviv och res till Gamla stan i Jerusalem. Först görs ett besök på Oljeberget varifrån du har panoramautsikter över den heliga staden Jerusalem. Därifrån åker du den slingrande vägen till Kidron-dalen där du kan se Getsemanes trädgård och Alla Nationers kyrka samt gamla gravvalv för Absalom, Josafat och Benei Hezir samt Sakarias grav. Åk sedan in i Gamla stan genom Zion-porten, först till de armeniska kvarteren och fortsätt till  bysantinska Cardo. Därefter åker du till de judiska kvarteren och Västra muren (av kristna kallad Klagomuren), den heligaste platsen inom den judiska tron. Fortsätt till Via Dolorosa där Jesus gick mot sin korsfästelse. Under vägen görs uppehåll vid flera s k stationer för Jesus väg med sitt kors till Golgata och nå fram till Heliga gravens kyrka.Som avslutning på din rundtur, ta en promenad genom Gamla stans livliga marknader där du kan köpa unika souvenirer från Heliga staden.

Jerusalem: Dagstur till Döda havet och Jerusalem

Jerusalem: Dagstur till Döda havet och Jerusalem

Utforska höjdpunkterna i Jerusalem och åk till Döda havet på den här dagsutflykten. Beundra utsikten från Olivberget och promenera genom de armeniska och judiska stadsdelarna. Upplev att flyta i det kraftigt saltade vattnet i Döda havet. Vi blir hämtade av din guide från ditt bekväma boende i Jerusalem. Res upp till Olivberget för att njuta av panoramautsikten över staden. Promenera nerför berget till de bibliska trädgårdarna i Getsemane. Passera genom Kidron-dalen på väg till den muromgärdade gamla staden. Gå in genom Zionporten och promenera längs de armeniska kvarterens stengator tills du når de judiska kvarteren. Besök den bysantinska Cardo-gatan som användes till på 600-talet e.Kr. Ta dig tid att njuta av atmosfären vid Kotel (Västra muren).Ta dig längs Dolorosagatan till den heliga gravens kyrka som härstammar från 335 e.Kr.. Njut av de livliga marknaderna innan du kör genom den judiska öknen till Döda havet. Passa på att flyta i vattnet och smörj in din kropp i leran som anses minska hudens orenheter. Återvänd till ditt boende i Jerusalem i slutet av din rundtur.

Från Tel Aviv: Privat Jerusalem Highlights Van Tour

Från Tel Aviv: Privat Jerusalem Highlights Van Tour

Besök ett antal heliga och betydelsefulla platser för både kristendomen och judendomen på en privat rundtur i Jerusalem. Res i bekvämligheten av en luftkonditionerad minivan mellan platser och lär dig om varje plats från din lokala guide. Bäst av allt, anpassa din turné för att passa dina preferenser. Börja med en hämtning från ditt hotell i Tel Aviv. Gå sedan till ditt första stopp: Oljeberget. Förundras över den vidsträckta utsikten över jordfärgade hus och glesa gröna träd nedanför dig innan du går ner till Church of Agony och Getsemane trädgårdar. Gå sedan in i Gamla stan genom den berömda Dung Gate, som representerar behovet av rensning fysiskt och andligt. Stanna sedan vid Västra muren, den heligaste platsen för judar idag innan du besöker Crusader Church of St. Anne och ruinerna av Pool of Bethesda. Gå den berömda Via Dolorosa och följ Jesu väg till Heliga gravens kyrka, platsen där han korsfästes. Fortsätt din tur för att tillbringa lite tid på marknaderna och längs den bysantinska Cardo, huvudgatan i antika romerska städer, innan du lämnar Gamla stan via Sionporten. Gå runt berget Sion och kung Davids grav, samt Nattvardens rum. Om tiden tillåter, besök kyrkan Peter Gallicantu och trädgårdsgraven innan du går tillbaka till ditt hotell i Tel Aviv.

Jerusalem: Klassiska höjdpunkter privat tur

Jerusalem: Klassiska höjdpunkter privat tur

Besök ett antal heliga och viktiga platser för både kristendom och judendom när du reser runt i Jerusalem med din kunniga lokala guide. Lär dig intressant information om stadens historia och kultur. Börja med att besöka Agoniekyrkan och Getsemane trädgårdar. Gå in i den gamla staden genom Dungporten och stanna till vid Västra muren, den mest heliga platsen för judar idag. Därefter besöker du den vackra korsfararkyrkan St Anne och Bethesdas bassänger. Gå längs korsets väg till den heliga gravens kyrka, platsen för Jesu korsfästelse. Njut av lite tid för att utforska de livliga marknaderna och längs den bysantinska Cardo innan du lämnar den gamla staden via Zionporten. Ta en tur runt på Sionberget och se kung Davids grav samt rummet för den sista måltiden. Om tiden tillåter har du möjlighet att besöka Peter Gallicantus kyrka och trädgårdsgraven.

Populäraste attraktionerna i Jerusalem

Saker att göra i Zion Gate

Städer i Israel

Zion Gate: Fler aktiviteter och sevärdheter

Zion Gate: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Zion Gate

Samlat omdöme

3.7
(104 recensioner)

Besöket gick bra även om några förklaringar inte gavs, å andra sidan är besökstiderna i souvenirbutiker och restaurang tider som man inte spenderar på besök. Dessutom, medan David-tornet ligger i den gamla staden Jerusalem, är det inte en del av besöket, vilket är förvånande.

mycket bra guide, intressant besök och av bra nivå å andra sidan, kallad 7:50 för att starta besöket 9:30, detta är inte normalt. För mycket väntan innan besöken börjar. För ett program som såldes i 5 timmar hade vi knappast mer än 3 timmars besök