Saker att göra i
Zejtun

Zejtun

Våra mest rekommenderade saker att göra i Zejtun

Mellieha: Popeye Village med valfria privata transfer

Mellieha: Popeye Village med valfria privata transfer

Besök ett av de främsta turistmålen som de maltesiska öarna har att erbjuda: en autentisk originalfilminspelning som förvandlats till en familjevänlig temapark, som ursprungligen fungerade som filminspelning för Robin Williams film "Popeye" från 1980. Vi erbjuder en mängd roliga aktiviteter för människor i alla åldrar och är öppna året runt, vilket garanterar ett trevligt besök för alla våra gäster. Byn har också unika säsongsevenemang med olika teman under hela året; dessa aktiviteter och utsmyckningar hålls ofta runt jul, karneval, påsk och Halloween. Dra nytta av bekvämligheten med transfer tur och retur med upphämtning från ditt boende (transfer är valfritt, endast om transportalternativet väljs). Vi garanterar att du kommer att få en hel dag av njutning, skratt och skoj, oavsett om du reser ensam, med vänner eller med din familj. Vandra runt i hela byn och beundra den över 40 år gamla strukturen som fortfarande är i sin ursprungliga glans. Besök Popeyes hus och ta bilder i sjömanshålan. Ta dig till skolan, brandstationen, tandläkaren och bagaren, som alla är tydligt avbildade i musikalfilmen Popeye från 1980. Träffa Popeye, Olive Oyl, Captain Bluto och alla deras vänner under de mycket trevliga och alltid så roliga animationsshowerna som kontinuerligt pågår i byn. Lär dig mer om filmen och byggandet av filminspelningen i den mycket detaljerade 15-minuters dokumentären som visas kontinuerligt på biografen, och ta dig sedan till Popeyes seriemuseum för att se alla memorabilia som har samlats under årens lopp. Gå med i en rollbesättning och upplev hur det är att vara filmstjärna för en dag genom att medverka i en riktig film. Du och dina kompisar kommer att ha jättekul när ni imiterar era Hollywoodhjältars livsstil och planerar scenerna, övar på dem, väljer kostymer och filmar dem. Besök biografen i slutet av din vistelse för att se världspremiären av din egen film. Efter förhandsvisningen kan du köpa kopior av denna episka thriller. Hoppa i våra hoppbåtar medan du badar i det kristallklara vattnet i Anchor Bay och koppla av på Anchor Bay Lido under en mycket varm maltesisk sommardag. Använd solsängar, parasoller, soldäck, flytande badplattformar och plaskpooler (vattenaktiviteter är endast tillgängliga under sommarsäsongen).

Långfredagsprocessionen: Eftermiddagstur i Zejtun

Långfredagsprocessionen: Eftermiddagstur i Zejtun

Långfredagen är känd på maltesiska som "Il-Gimgha l-Kbira", eller "den viktigaste fredagen på året", och är en dag då samhället sörjer. På eftermiddagarna förvandlas de största städerna och byarna i landet till friluftsteatrar som firar kretsloppet av lidande, död och uppståndelse. Följ med tusentals maltesiska lokalbefolkningen när de från din egen plats i processionen ser på livsstora statyer som skildrar Kristi lidande, följt av deltagare klädda i dräkter som återskapar scener från Gamla testamentet. Den här turen åtföljs av en lokal guide och transporteras bekvämt i en luftkonditionerad buss och är perfekt för dem som vill delta i långfredagsceremonin på ett organiserat sätt.

Tarxiens tempel, Zejtun, Marsaxlokks marknad och Kalanka Bay

Tarxiens tempel, Zejtun, Marsaxlokks marknad och Kalanka Bay

Ni kör först till Tarxiens tempel som består av tre separata, men sammanhängande, tempelstrukturer. Huvudingången är en rekonstruktion från 1956, då hela anläggningen restaurerades. Samtidigt flyttades många av de dekorerade plattorna som upptäckts på platsen inomhus för att skyddas på Museum of Archaeology i Valletta. Det andra besöket går till Zejtun, traditionellt känt som Città Beland, en titel som tilldelades av stormästaren i Malteserriddarorden Malteserriddarna, Ferdinand von Hompesch zu Bolheim år 1797. Det första stoppet är Museum of Art and History som rymmer en samling målningar, skulpturer, memorabilia och arkeologiska fynd med anknytning till församlingen Zejtun och dess omgivningar. Statyer och föremål som ingick i långfredagens procession visas permanent i samma museum. Därefter besöker ni Luqa Briffas trädgård som i Żejtun kallas Ġnien tal-Kmand. Nästa anhalt är Marsaxlokk, en liten, pittoresk, traditionell fiskeby i den sydöstra delen av ön. Byn är känd för Marsaxlokk Market, som äger rum längs strandpromenaden. Byn är också känd för de nationella båtarna Luzzu och Kajjik. Dessa båtar används av fiskare som fiskar nära kusten. Det sista stoppet är Delimara-halvön som utgör hälften av Marsaxlokkusten. Halvön är mest känd för sina två turistinriktade vikar: St Peter's Pool och Kalanka Bay. Den är också känd som platsen för det primära kraftverket på Malta, Delimara kraftstation. En fyr, ett brittiskt fort och resterna av ett sjukhusbatteri finns också på halvön. Från maj till oktober inkluderar turen ett badstopp vid Kalanka Bay. Från november till april ingår en vandring på landsbygden i detta vackra område.

3 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Zejtun

Vilka är de bästa inomhusaktiviteterna i Zejtun när det regnar?

De bästa inomhusaktiviteterna i Zejtun när det regnar:

Se alla inomhusaktiviteter i Zejtun på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Zejtun

Att göra i Zejtun

Städer i Malta

Zejtun: Fler aktiviteter och sevärdheter

Zejtun: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Zejtun

Samlat omdöme

3.5
(24 recensioner)