Saker att göra i
Zagreb

Kroatiens huvudstad utforskas bäst till fots. Upptäck livliga barer, ovanliga museer och medeltida pärlor.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Zagreb

Plitvicesjöarna: Nationalpark Officiell inträdesbiljett

1. Plitvicesjöarna: Nationalpark Officiell inträdesbiljett

Fördjupa dig i den enorma skönheten i Kroatiens största nationalpark, som ligger inbäddad mellan bergskedjorna Mala Kapela och Lička Plješivica. Boka din biljett till Plitvicesjöarnas nationalpark och vandra genom lummiga skogar för att titta på fantastiska tufformationer och kaskadfallande sjöar. Välj mellan 7 rutter och 4 vandringsleder för att utforska detta orörda landskap året runt. Bevittna magin i 16 namngivna sjöar och otaliga mindre sjöar som flyter in i varandra. Upptäck de övre sjöarna med sina mjuka stränder eller förundras över de nedre sjöarna med sina branta klippor och imponerande vattenfall, som Sastavci. Följ med naturentusiaster som har uppskattat denna park sedan den fick status som nationalpark 1949.

Från Zagreb: Plitvice & Rastoke Guidad dagsutflykt med biljett

2. Från Zagreb: Plitvice & Rastoke Guidad dagsutflykt med biljett

Njut av Plitvice nationalparks förtrollande skönhet och utforska platsen med hjälp av en kvalificerad guide. Ge dig ut på en härlig hajk och en båttur. Du börjar din dag med en resa med minibuss. Gör dig sedan redo att njuta av 16 azurblå sjöar omgivna av vackra porlande vattenfall. Utforska de oslagbara Plitvicesjöarna under en 8,5 kilometer lång vandring, tågresa och båttur. Fördjupa dig i Kroatiens kultur och historia när du lär dig fascinerande information av din guide. Beundra de otroliga utsikterna över den kroatiska landsbygden på resan till och från parken. Se sagobyn Rastoke under din resa till parken och ta en bild av dess vattenkvarnar från 1600-talet.

Zagreb: Museet för trasiga relationer

3. Zagreb: Museet för trasiga relationer

Få inträde med biljetter som du kan hoppa över kön och gå på en känslomässig resa runt om i världen genom hundratals uppbrott och upptäck att konst kan hittas i vardagen och i föremål. Museum of Broken Relationships erbjuder ett unikt offentligt rum som förbinder människor i deras gemensamma erfarenhet av att känna kärlek och hjärtesorg. Känn dig välkomnad av vänlig personal som finns där för att svara på alla dina frågor. Börja utforska utställningarna som räknar omkring 100 berättelser som donerats av människor från hela världen som ett sätt att få ett avslut på ett brustet förhållande. Du bjuds in på en empatisk resa till djupet av det mänskliga hjärtat för att utforska vårt yttersta behov av kärlek och kontakt trots de svårigheter som följer med det. Det är en önskan att på ett meningsfullt sätt knyta er samman över de växande klyftorna mellan klass, samhälle och kultur som tycks definiera världen.

Från Zagreb: Rastoke & Plitvicesjöarna Liten grupp m/biljett

4. Från Zagreb: Rastoke & Plitvicesjöarna Liten grupp m/biljett

Res från Zagreb och åk till regionen Lika. Det första stoppet i resplanen är den pittoreska byn Rastoke som är berömd för sina kvarnar vid husen och vattenfall vid floderna mellan Slunjčica och Korana. Ta en promenad genom staden för att beundra den unika landsbygdsarkitekturen. Resan fortsätter till Plitvicesjöarnas nationalpark. Detta är Kroatiens äldsta och mest besökta nationalpark, som 1979 fick en plats på Unescos världsarvslista. I århundraden har vattnet bildat vattenfall och skapat 16 kristallklara sjöar i detta område. Njut av den enastående naturskönheten i skogslandskapet och sjöarna som förbinds av en rad vattenfall. Stig ombord på en elbåt för att korsa Kozjaksjön och lär dig mer om karstformationer och det rikliga djurlivet i parken. Bli ett med naturen, njut av den rena friska luften och beundra de hisnande utsikterna som omger dig. Guiden är med dig och din lilla grupp under hela dagen och berättar intressanta historier om de områden du besöker och svarar gärna på dina frågor.

Zagreb: Biljett till Nikola Teslas tekniska museum

5. Zagreb: Biljett till Nikola Teslas tekniska museum

Upplev det förflutnas teknik och lek med tanken på hur den kan påverka våra liv i nutid och framtid. Gå genom den underjordiska gruvan och bevittna Nikola Teslas visionära idéer genom att delta i interaktiva demonstrationer i Teslas kabinett. Besök den permanenta utställningen som innehåller tematiska enheter som t.ex: - Energins omvandling. - Flygplansmotorer - Transportavdelningen - Brandbekämpning - Geologi och olja - Geodetik - Katastern - Gruvan - Demonstrationslaboratorium - Radioaktivt avfall - Astronautik och planetarium - Jordbrukets grunder - Biodling - Förnybara energikällor och energieffektivitet

Hop On Hop Off Panoramabuss - Zagreb stadsrundtur

6. Hop On Hop Off Panoramabuss - Zagreb stadsrundtur

Detta är den perfekta möjligheten att skräddarsy din egen rundtur, du kan hoppa på och hoppa av vid valfri hållplats för att utforska Zagreb i din egen takt. Upptäck allt som finns att se i Kroatiens historiska huvudstad genom denna aktivitet som ger dig chans att själv välja plan för utflykten. Med din biljett hoppar du på och av bussen vid så många hållplatser du önskar. Gratis wifi finns ombord. Gör det mesta av alla fördelar och rabatter som ditt kuponghäfte från Zagreb City Tour erbjuder, bara att visa upp häftet när du handlar hos dem som finns på listan - och spara pengar. Med kupongerna får du rabatt på utvalda attraktioner, affärer och restauranger i Zagreb. Hop-on Hop-off Zagreb City Tour kör varje dag och är det bästa (och billigaste) alternativet att se Zagrebs största attraktioner på kortast möjliga tid.

Från Zagreb: Rundresa i Ljubljana och Bledsjön

7. Från Zagreb: Rundresa i Ljubljana och Bledsjön

På morgonen lämnar du Zagreb och beger dig till Sloveniens huvudstad där du får en guidad tur i Ljubljanas gamla stadskärna. Se några av de finaste verken av arkitekten Jože Plečnik. Förundras över barock- och jugendbyggnaderna, innan du upplever den lokala atmosfären och upptäcker var invånarna köper sin mat. Hör varför Napoleon var en av stadens mest populära politiker, varför Slovenien lever med kärlek i sitt namn och hur den ikoniska Trippelbron fick sitt namn. Fri tid att utforska de dolda platserna på egen hand. Fortsätt till alporten Bled, njut av den spektakulära utsikten från panoramafärden runt sjön och gå sedan ombord på en traditionell båt (Pletna) för att nå den enda riktiga ön i Slovenien. Ring i lyckoklockan och njut av solen och den friska bergsluften innan du beger dig till det gamla slottet som ligger på en brant klippa ovanför sjön. Bleds slott är det äldsta slottet i Slovenien och här serveras också den äldsta traditionella tårtan i regionen. Bleds gräddtårta, som passar perfekt till utsikten från toppen av slottets terrass. På kvällen återvänder vi till Zagreb. Efter en lång resdag kommer du att släppas av på din ursprungliga plats.

Zagreb: 2,5 timmars rundtur i det kroatiska inbördeskriget

8. Zagreb: 2,5 timmars rundtur i det kroatiska inbördeskriget

Upptäck hur det var att leva i Zagreb under de turbulenta åren av dess senaste historia på denna rundvandring med en lokal guide. Få en närmare titt på det kroatiska hemlandskriget när du besöker sevärdheter som en källare som användes som skyddsrum under flygräder. Först besöker du de underjordiska tunnlarna från andra världskriget som presenterar Kroatiens och Zagrebs historia genom 1900-talet, inklusive andra världskriget, nästan 50 år av kommunistiskt Jugoslavien och kommunismens fall i Kroatien genom hemlandskriget. Turen avslutas i källaren som lokalbefolkningen använde som skyddsrum under flygräderna mot Zagreb. Lär dig mer om detaljerna i hemlandskriget genom en videopresentation.

Från Zagreb: Plitvicesjöarna Guidad grupputflykt

9. Från Zagreb: Plitvicesjöarna Guidad grupputflykt

Upptäck de vackra Plitvicesjöarna, som finns med på Unescos världsarvslista, på en dagstur från Zagreb. Under en guidad tur kan du njuta av de små vattenfallen, de traditionella husen, de 16 terrasserade sjöarna och mycket mer. Lämna Zagreb och börja din resa till Plitvicesjöarna. Njut av en kaffepaus vid porten till det fantastiska området Plitvicesjöarna. Få en glimt av några av de små vattenfallen, välbevarade kvarnarna och traditionella husen som kantar floden Slunjčicas stränder. Anländer till Plitvicesjöarnas nationalpark och följer din kunniga guide för att upptäcka de 16 terrasserade sjöarna som bildas av naturliga travertindammar. Lär dig hur sjöarna kan ändra färg under dagen, beroende på vinkeln på solens strålar och vattnets mineralsammansättning. Vandra genom parken på den guidade sightseeingturen innan din guide tar dig till en lokal restaurang för en valfri lunch. Smaka på de typiska rätterna i regionen och fråga gärna din guide om rekommendationer för mat, dryck eller till och med souvenirer. Efter lunchen kan ni bekvämt luta er tillbaka på den trevliga resan tillbaka till Zagreb.

Zagreb: Stadsvandring med linbana och tunnlar från andra världskriget

10. Zagreb: Stadsvandring med linbana och tunnlar från andra världskriget

Ta en promenad med oss i ett par timmar när vi visar dig Zagrebs höjdpunkter. Din guide kommer att ha lokala insikter och praktiska tips som gör att du får lust att utforska mer. Start rundturen vid Zagrebs berömda Zrinjevac Park som kommer att ge dig några fantastiska selfies och fotomöjligheter. Från parken fortsätter du till Bogovićeva-gatan som är känd för sina barer och restauranger. Därefter går du över Ban Jelačić-torget till nästa stopp vid den historiska Zagreb-katedralen. Efter katedralen går du genom Dolac Farmers Market till tunnlarna från andra världskriget för att få lite nyare historia om staden. Njut av en liten vila på linbanan till toppen av Grič Hill. På toppen av kullen ligger Gradec (den övre staden) där du kan njuta av en vacker panoramautsikt över staden. Från Gradec går du ner till gatan Tkalčićeva. Gatan är också känd för sina barer och restauranger, så du kan själv bestämma var du ska stanna för ett mellanmål. Avsluta rundturen på Ban Jelačić-torget.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Zagreb

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Zagreb

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Zagreb?

Vilka är de bästa dagsturerna från Zagreb?

De bästa dagsturerna från Zagreb:

Nationalparken Plitvicesjöarna

Zagreb: Fler aktiviteter och sevärdheter

Zagreb: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Zagreb

Samlat omdöme

4.8
(3 631 recensioner)

Otroligt trevlig utflykt med perfekt balans av guidning och egentid vid varje destination. Hade gott om tid att i lugn och ro ta bilder och utforska varje både Ljubljana och Bledsjön. Guiden anpassade dessutom turen efter våra önskemål, bland annat ville vi se kyrkan på ön i sjön från syd vilket vi fick, därtill hade vi tid att åka roddbåt och besöka slottet. Fick mycket bra rekommendationer kring mat och älskade den maten från den öppna marknaden i Ljubljana. Fick även bra tips kring vad man kan göra i Zagreb efter turen (sevärdheter och ljusfestivalen) samt tips på restauranger.

Turnén var fantastisk. Vi njöt mycket av den vackra staden Liubliana och Bled Lake och slottet. Utsikten från slottet är magnifik. Reseguiden Maya var mycket professionell och förklarade oss allt om platser som vi har besökt. Vi rekommenderade verkligen denna turné och reseföretaget. Vår förare var försiktig och kompetent och vi kände oss väldigt säkra hela vägen till våra destinationer.

Vår tripp var mycket bra med vår guide Ivana som gjorde det extra bra och inte minst chaffisen Duro som körde varsamt, vi fick bra väder, mycket att beskåda forsar små sjöar som kopplades ihop och mycket gångbana som du kan gå runt sjöarna utan problem. Helt enkelt en fin reserverat område med Unesco i spetsen.

Allt var utmärkt! Katia var fantastisk, mycket informativ om sjöarna och Zagreb i allmänhet. Hon väntade på att vi skulle ta bilder och avsluta våra köp i souvenirbutiken! Hon gav också rekommendationer för några bra restauranger med traditionell mat!

Vår reseguide Katya var FANTASTISK! hon är en mycket omtänksam människa. Även hennes förklaringar om Zagreb och de platser vi besökte var på topp. Jag rekommenderar starkt att boka hos dem 👌