Lägg till datum

Saker att göra i
Zagreb County

Våra mest rekommenderade saker att göra i Zagreb County

Split: Krka-vattenfallstur med båtkryssning och bad

1. Split: Krka-vattenfallstur med båtkryssning och bad

Gå med på en tur till Krka-vattenfallen från Split med buss eller uppgradera din upplevelse till att inkludera privat transport med bil. Beundra vattenfallens skönhet i nationalparken Krka och lär dig mer om denna natursköna plats av din lokala guide. Efter en 90-minuters resa från Split i en luftkonditionerad buss kommer du att upptäcka denna sagolika och eftertraktade attraktion, som ligger mitt i ett av Kroatiens soligaste områden. Ditt första stopp är den pittoreska lilla staden Skradin, vars ursprung går tillbaka till forntiden. Efter en 30 minuter lång panoramakryssning genom den magiska ingången till parken når du Skradinski Buk, som är platsens imponerande höjdpunkt. Du kan också lära dig mer om platsen, inklusive dess historia, genom en guidad tur i parken. Du får totalt tre timmar i parken, vilket ger dig möjlighet att få ut det mesta av den här fantastiska upplevelsen - från picknick, fotografering till att helt enkelt andas in atmosfären. Fortsätt till den pittoreska staden Primosten, där några av Kroatiens finaste stränder finns. Njut av två timmars fritid för att bada eller utforska de pittoreska kullerstensgatorna i den gamla staden. Du har möjlighet att delta i en vinprovning.

Från Split: Krka-vattenfallen, mat- och vinprovningstur

2. Från Split: Krka-vattenfallen, mat- och vinprovningstur

Besök Krka National Park på en dagsutflykt från Split. Res med en luftkonditionerad buss, njut av en avkopplande båttur till Skardin, besök en lokal vingård och mycket mer. Ta dig till mötesplatsen i Split och gå ombord på en bekväm, luftkonditionerad buss för att börja din resa. Gå på trästigen genom parken vid ankomsten och upptäck en grön oas med inhemska arter av fåglar, fiskar och fjärilar. Besök den vackra etno-byn och upptäck traditionella dräkter och hantverk, det lilla huset tillägnat Nikola Tesla samt gamla vattenkvarnar. Se även Jaruga vattenkraftverk under Skradinski Buk, världens näst äldsta vattenkraftverk och Europas första. Efter att ha tillbringat tid i parken med din guide tar du en båttur till Skradin. Ta en promenad genom den lilla staden, klättra på fästningen och njut av panoramautsikt, ta en cocktail eller lunch på någon av barerna och restaurangerna, eller ta ett dopp på en strand i närheten, där floden Krka möter havet. Slutligen besöker du byn Plastovo och lär känna en av de lokala vinmakarna. Prova fint dalmatiskt vin, hemgjord olivolja, ost och bröd innan du återvänder till Split.

Plitvicesjöarna: Nationalpark Officiell inträdesbiljett

3. Plitvicesjöarna: Nationalpark Officiell inträdesbiljett

Fördjupa dig i den enorma skönheten i Kroatiens största nationalpark, som ligger inbäddad mellan bergskedjorna Mala Kapela och Lička Plješivica. Boka din biljett till Plitvicesjöarnas nationalpark och vandra genom lummiga skogar för att titta på fantastiska tufformationer och kaskadfallande sjöar. Välj mellan 7 rutter och 4 vandringsleder för att utforska detta orörda landskap året runt. Bevittna magin i 16 namngivna sjöar och otaliga mindre sjöar som flyter in i varandra. Upptäck de övre sjöarna med sina mjuka stränder eller förundras över de nedre sjöarna med sina branta klippor och imponerande vattenfall, som Sastavci. Följ med naturentusiaster som har uppskattat denna park sedan den fick status som nationalpark 1949.

Dubrovnik: Den ultimata Game of Thrones-turen

4. Dubrovnik: Den ultimata Game of Thrones-turen

Fördjupa dig i staden “King's Landing“ med en guidad rundtur av Dubrovniks kända sevärdheter som kan ses i “Game of Thrones“. Utforska huvudstaden i Westeros med guider från området som tar med dig till de mest kända inspelningsplatserna och delar med sig av hemligheterna bakom den stora produktionen. Känn igen platserna där delar av berättelsen utspelar sig medan din guide berättar anekdoter och visar ikoniska bilder från serien. Besök den imponerande Lovrijenac-fästningen (Red Keep) och beundra de till synes oändliga befästa murarna där Tyrion Lannister och Varys tog en promenad. Se Pile Gate där kung Joffrey ställdes inför ett upplopp och blev överöst med dynga, eller sätt dig i Cerceis skor när hon gick sin skamliga vandring genom staden. Lyssna på historierna bakom kulisserna och lyssna på din guide som kanske har varit en statist eller stand-in i Game of Thrones, och få möjlighet att ta ett foto på den berömda järntronen!

Split/Trogir: Blå grottan, Mamma Mia och Hvar 5 öar Tour

5. Split/Trogir: Blå grottan, Mamma Mia och Hvar 5 öar Tour

Besök 5 av Kroatiens öar med stil på en fartfylld dagsutflykt med motorbåt. Följ med på ett äventyr där du utforskar grottor, simmar och snorklar och upptäcker dalmatiska städer. Välj antingen Trogir eller Split som utgångspunkt. Och bäst av allt, välj mellan antingen en liten grupp eller privat upplevelse. Kryssa på en 90-minuters motorbåtsresa för att nå ön Biševo där den blå grottan ligger. Hoppa in i en mindre lokal båt och utforska den fantastiska grottan från insidan och beundra dess livfulla blå glöd. Sedan börjar Mamma Mia-delen av turnén med båtturen till ön Vis. Utforska den första Mamma Mia-platsen, byn Komiža med 1 timmes ledig tid. Upptäck den traditionella dalmatiska fiskebyn med sina smala gator, stenstränder och inbjudande strandpromenad. Sväng förbi nästa Mamma Mia-plats - Stiniva Cove och ta ett snabbt dopp på 15 minuter i viken under den soligaste tiden på dagen. Vi passerar Srebrenas strand, en av de berömda Mamma Mia-platserna. Skepparen är mer än villig att sakta ner så att du kan ta några fantastiska bilder. Efter alla fantastiska Mamma mia-platser är nästa stopp Budikovac Island för din nästa aktivitet: snorkling och simning i Blue Lagoon. Låna snorkelutrustningen ombord för att njuta av ett avkopplande timslångt dopp här, eller till och med en förfriskning på stranden. Sist besöker vi Hvar, med lite ledig tid för att äta lunch och göra lite sightseeing i den pittoreska hamnstaden. Bland höjdpunkterna finns den historiska stadskärnan och Španjola-fästningen med utsikt över Pakleni-öarna. Koppla av och njut av landskapet när du sedan transporteras tillbaka till Split eller Trogir.

Mostar & Kravica vattenfall: Liten grupp från Dubrovnik

6. Mostar & Kravica vattenfall: Liten grupp från Dubrovnik

Upplev Kravica-vattenfallen, som ligger gömda i Bosnien-Hercegovinas skogar, på en dagstur. Besök staden Mostar och lär dig om regionens historia med en professionell guide Res från Dubrovnik till gränsen mellan Kroatien och Bosnien-Hercegovina. Fortsätt sedan till den lilla kuststaden Neum och förundras över den Adrianska kustens vackra landskap längs vägen. Anländ till Kravicas vattenfall för att se tufakaskaderna från floden Trebižat falla 25 meter genom skogen. På våren kan du bevittna de dramatiska fallen, medan du på sommaren och hösten kan bada i de grunda bassängerna. Kör därefter till den historiska staden Mostar för att undersöka den gamla staden och se den kända Old Bridge över Neretva River. Ta en kort rundvandring med en lokal guide och lär dig mer om staden innan du har fritid.

Från Dubrovnik: Elaphiti Island-hoppingtur med lunch

7. Från Dubrovnik: Elaphiti Island-hoppingtur med lunch

Ta en dagstur från Dubrovnik och åk på en kryssning till Elafitiöarna Lopud, Šipan och Koločep. Besök stränder, historiska kyrkor, vingårdar och olivlundar i din egen takt och smaka på Medelhavets delikatesser. Om du väljer att bli upphämtad från ditt hotell hämtas du i ett luftkonditionerat fordon som tar dig till hamnen. När du når hamnen kliver du ombord på båten och slår dig ner för en kryssning längs Dubrovniks kustlinje. Segla till ditt första stopp på ön Lopud, där du får fritid att utforska ön som du själv önskar. Slappna av på de soliga stränderna eller besök sandstranden i Šunj-bukten. Om du känner för att sträcka på benen kan du vandra längs de bilfria vägarna för att utforska orörd natur eller upptäcka öns berömda kulturarv, inklusive gamla fästningsruiner och Sankta Marias franciskanerkloster. Därefter seglar du till den största ön i Elafiti-arkipelagen, Šipan. Gå i land och utforska öns vackra vingårdar och olivlundar. Vid ditt sista stopp, Koločep, kan du koppla av med ett dopp i de kristallklara vattnen utanför kusten eller strosa genom tallskogarna innan du återvänder till Dubrovnik. Under båtutflykten kan du släcka törsten med obegränsat med lokalt vin, vatten och olika läskedrycker. Prova hemgjord olivolja och de bästa hemodlade grönsakerna för att få en äkta Medelhavsupplevelse. Till lunch kan du välja mellan grillad fisk eller kyckling eller en vegetarisk meny, som alla serveras med potatissallad.

Från Dubrovnik: Dagsutflykt till Montenegro

8. Från Dubrovnik: Dagsutflykt till Montenegro

Utforska Montenegro på en dagsutflykt från Dubrovnik. Njut av ledig tid i de pittoreska städerna Perast och Kotor. Avresa från Dubrovnik på morgonen och njut av sevärdheterna i Gamla stan och dess omgivningar medan du kör genom den vackra Župa Dubrovačka och Konavle-regionen. Efter att ha korsat gränsen till Montenegro fortsätter du längs den pittoreska montenegrinska kusten. Under resan genom Boka Kotorska-bukten stannar ni till i den charmiga staden Perast. Ni har möjlighet att besöka ön Our Lady of the Rocks. Under resan kommer din värd att berätta allt om Montenegros viktigaste kulturminnen och om landets historia och legender. Vid ankomsten till Kotor har ni 3 timmar på er att utforska staden på egen hand. Staden Kotor är känd för sina nautiska traditioner, sin berömda handelsflotta och sina imponerande stadsmurar. Efter sightseeingen möter ni upp er reseledare på mötesplatsen för en avkopplande bilresa tillbaka till Dubrovnik.

Dela: Gamla stan och Diocletianuspalatset: rundvandring

9. Dela: Gamla stan och Diocletianuspalatset: rundvandring

Res tillbaka i tiden på en guidad rundvandring i Split och utforska 1 700 år av stadens historia, från byggandet av Diocletianuspalatset 305 e.Kr. till dess plats som Kroatiens näst största stad. Upptäck sevärdheter som Saint Domnius-katedralen längs vägen.  Möt din guide vid Diocletianuspalatsets gyllene port och beundra resterna av ett gammalt palats från romarriket som nu utgör ungefär hälften av Splits gamla stad. Stanna till och titta på de öppna kolonnaderna på palatsets centrala Peristyle-torg. Fortsätt till den imponerande Saint Domnius-katedralen, som tros vara den äldsta katolska katedralen i världen som fortfarande används i sin ursprungliga form. Hör om historien om Gregorius av Nin vid hans staty i Giardin-parken. Promenera längs Rivas strandpromenad och beundra utsikten över Marjan Hill och Adriatiska havet. Slutför din rundtur där den började vid Golden Gate.

Split: Blå lagunen och 3 öar Speedboat Tour

10. Split: Blå lagunen och 3 öar Speedboat Tour

Sätt segel på Adriatiska havet med den här halvdagsutflykten med motorbåt från Split. Kryssa mellan vackra stränder och vikar. Njut av den avslappnade atmosfären på Laganini Beach Club. Simma eller snorkla i den glittrande blå lagunen. Utforska den historiska staden Trogir. Hoppa ombord på en båt och träffa din skeppare. Upptäck några av de mest fascinerande destinationerna mitt i Adriatiska havet. Efter att ha njutit av en avkopplande båttur och panoramautsikt över Split når du dagens första destination, Laganini Beach Club på ön Čiovo. Njut av vit sand, strandbarer och pinjeträd. Efter att ha utforskat denna klubb tar du en båttur till Blue Lagoon. Hälsa på det turkosa havet och de sandiga stränderna. Hoppa rakt ner i det kristallklara vattnet för ett uppfriskande dopp. Dyk för att utforska det rika marina livet under vattnet. Gå till soldäcket för att sola och koppla av. Åk till din slutdestination, den historiska staden och hamnen i Trogir. Denna stadsö är en kulturell UNESCO-världsarvslista. Njut av den hisnande utsikten över den centrala dalmatiska kusten och öarna medan du kryssar tillbaka till Split.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Zagreb County

Alla aktiviteter

851 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Zagreb County

Zagreb County: Fler aktiviteter och sevärdheter

Zagreb County: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Zagreb County

Vi fick ett sms som erbjöd oss en packraftingtur en dag senare istället för den kajaktur vi hade bokat. Det gjorde vi. Denna turné var fantastisk! Fantastisk natur, bra guide och allt välorganiserat – rekommenderas varmt!

Vi gjorde det som ett par och det var vackert!! En vacker promenad och en vacker upplevelse!! Det är 100% värt det Tack vare vackra Lidija, vår guide, för uppmärksamheten och hennes vackra energi ✨🤍

En riktigt bra turné - Darijo var väldigt avslappnad och underhållande. Jag hade mycket tid att titta, fota och gå. Jag kan definitivt rekommendera den ☺️ Hvala, super je bilo 📸 🙋‍♀️

Superbra tur till Krka av vår guide Lidija! Hon är väldigt duktig på att förklara allt och har superbra energi! Högt rekommenderad!

Underbar promenad i parken. 2 timmar i parken mycket lämplig för att upptäcka platserna