Våra mest rekommenderade saker att göra i Zadar

Zadar: Plitvicesjöarna med båttur och Zadar Old Town Tour

1. Zadar: Plitvicesjöarna med båttur och Zadar Old Town Tour

Besök Kroatiens första nationalpark, Plitvicesjöarnas nationalpark, ett av de största naturunderverken i Europa. Parken finns även med på UNESCO:s världsarvslista och dess unika geologi gör den till ett populärt resmål för människor från hela världen. Vi möts upp i Zadar där du välkomnas av din reseledare och går ombord på din transport för dagen. När du kör till parken har du chansen att njuta av det vackra kroatiska landskapet. Vid ankomsten till parken får du en karta över parken och berättar om dagens resplan. Sedan har du 4 timmars ledig tid att utforska 16 vackra sjöar med kristallblått grönt vatten och hypnotiska kaskader, turné 7 olika rutter, vandra 4 olika stigar eller bara slappna av i skuggan. Plitvices naturfenomen gör att den ständigt förändras genom sedimentering av kalciumkarbonat. Det skapar speciella typer av alger och mossor, tufa eller travertin, som avsätts för att bilda de naturliga dammar som skiljer sjöarna åt. Se de föränderliga travertinbarriärerna, gardinerna, stalaktiterna, kanalerna och kaskaderna som håller på att byggas och de befintliga. Kolla in intressanta grottor där man har hittat rester av förhistoriska bosättningar. Efter återkomsten till Zadar kan du utforska Gamla stan med en valfri och guidad vandringstur som du kan ta vilken dag som helst under din vistelse kl. 18.00.

Zrmanja: 5 timmars kanot- eller kajaktur i Kaštel Žegarski

2. Zrmanja: 5 timmars kanot- eller kajaktur i Kaštel Žegarski

Skutta nedför Zrmanja-flodens lätta forsar på en naturskön kajak- eller kanottur från Kaštel Žegarski. Följ med din guide på en hisnande resa genom en spektakulär kanjon. Simma under Krupa-vattenfallen och kom fram till byn Muskovci för att köpa en måltid. Börja din resa i Kaštel Žegarski, ett slående område med säkra och milda forsar för nybörjare. Lär dig hantera din kajak eller kanot när du sakta går in i ravinen. Låt din guide peka ut fiskar och fåglar och lära dig om naturfenomenet karst. Om tiden och vädret tillåter, stanna till vid de vackra Krupa-vattenfallen och njut av chansen att simma under dem. Stå på fler vackra vattenfall när du tar dig ner till staden Muskovci. Efter rundturen kommer din grupps chaufför att transporteras tillbaka till startpunkten för att hämta din bil. Medan du väntar på att bli hämtad kan du koppla av och köpa lite snacks eller lunch.

Zadar: Plitvicesjöarna Guidad dagstur med biljetter

3. Zadar: Plitvicesjöarna Guidad dagstur med biljetter

Upplev Plitvicesjöarnas nationalpark, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, på en dagsutflykt från Zadar med inträdesbiljett och rundtur. Lyssna på intressanta berättelser om Kroatien innan du anländer till parken. Vandra längs stigen runt sjöarna och koppla av på en båttur. Ta dig till mötesplatsen på morgonen och träffa din vänliga guide och grupp för dagen. Njut av en kort introduktion och börja köra ut ur staden, beundra den kroatiska landsbygden och lyssna på livekommentarer på väg till parken. När ni anländer till sjöarna har ni 4 timmar på er att utforska de övre och nedre vattenfallen. Ta fantastiska bilder vid vattnet och upptäck strömmande källor, blommande ängar och mystiska grottor. Efteråt kan du vila fötterna med en tågresa och en naturskön båttur på det turkosa vattnet med stränder av frodiga gröna träd. Ta en sista titt på vattenfallen innan du återvänder till Zadar. När du återvänder till Zadar kan du utforska Gamla stan med en valfri guidad vandringstur som du kan ta vilken dag som helst under din vistelse kl. 18.00.

Från Zadar: Båtutflykt med öhoppning och drycker

4. Från Zadar: Båtutflykt med öhoppning och drycker

Navigera bland de fantastiska öarna vid den adriatiska kusten på en naturskön båttur med avgång från Zadar. Utforska några av de vackraste öarna i området och njut av tid att simma, snorkla eller shoppa souvenirer. Koppla av när du reser med obegränsat vin, öl och läsk. Detta är en gruppresa som passar nästan alla, familjer, vänner, par eller singlar. Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, du kan fortfarande ha en fantastisk tid med de nya vännerna du kommer att träffa. Om du är en person som har stora svårigheter med att röra dig kommer den här resan förmodligen inte att passa dig. Du bestämmer själv hur du vill tillbringa din tid, du kan tillbringa den mycket aktivt, simma, snorkla, gå eller springa medan du utforskar ön är bara några av möjligheterna. Men du kan också spendera din tid med att koppla av på båten, köpa souvenirer, sola på stranden, ta en tupplur under ett tallträd i skogen eller bara dricka kaffe på det första kaféet du ser. En liten anmärkning i priset för turen ingår en obegränsad mängd kalla drycker som du kan dricka under turen på båten, till exempel vitt vin, öl, läsk , vatten. Tänk också på att detta är en öppen motorbåt och att i händelse av stark vind och höga vågor är havsspray också möjligt.

Storbritannien/Europa: eSim Mobile Data Plan

5. Storbritannien/Europa: eSim Mobile Data Plan

Förhindra att din resa blir problemfri med din praktiska eSIM. Håll dig uppkopplad på resan med höghastighetstäckning i de 42 mest besökta regionerna i Europa och Storbritannien. Köp och installera din eSIM när som helst och var som helst, och välj mellan olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Det är bara att skanna QR-koden för eSIM för att få tillgång till alla dina viktiga appar på resan. Undvik problemet med att hantera flera SIM-kort med den här nollalternativet. Få ett eSIM per enhet och fyll på genom att helt enkelt köpa och aktivera ytterligare eSIM-planer när du är på väg. När du har aktiverat börjar din täckning enligt din valda varaktighet. Fördela täckningen i Österrike, Albanien, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Gibraltar, Ungern, Isle of Man, Island, Irland, Italien (inklusive San Marino och Vatikanen), Jersey Island, Kazakstan, Lettland, Litauen, Liechtenstein, Luxemburg, Lettland, Litauen, Tjeckien, Ungern, Det gäller även Malta, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Portugal, Polen, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina, Uzbekistan, Förenade kungariket och Nordirland. Alla iPhone-modeller som lanseras efter iPhone XS kan stödja eSIM. För Android, om du är osäker, kontrollera med riktlinjefotot för stödberättigande. APN (Access Point Name): internet Lokal operatörsinformation: RUK: Telefonica / Vodafone /Hutchison 3G /Everything Everywhere

Zadar: Krka-vattenfallen, mat- och vinprovning och rundtur i gamla stan

6. Zadar: Krka-vattenfallen, mat- och vinprovning och rundtur i gamla stan

Bli med på ett äventyr och utforska den vackra nationalparken Krka Waterfalls på en dagstur från Zadar. Utforska området Skradinski Buk, där det finns 7 vattenfall och ett varierat utbud av flora och fauna, smaka på lokalt vin och upptäck Zadars gamla stad. Starta tidigt på morgonen från Zadars centrum och hoppa ombord på en luftkonditionerad buss. Medan du kör får du användbara tips och insikter från din guide. Välj mellan en 45-minuters vandring med din guide eller utforska parken på egen hand i 2 timmar. Gå till piren för en båttur nerför Krka River canyon för att nå staden Skradin, inuti nationalparken. Njut av en timme att koppla av, ta en simtur i floden Krka, äta lunch, ta ett kaffe, gå till Skradin Oldtimer Museum eller bara njuta av de omgivande landskapen. Fortsätt till vingården, där en lokal sommelier hälsar dig välkommen. Besök en liten by och smaka på fint dalmatiskt vin, olivolja och ost. Därefter utforskar du vattenfallen och vandringslederna i nationalparken Krka. Besök de historiska stenverkstäderna och vattenkvarnarna som kantar floden. Efter att ha återvänt till Zadar, utforska Gamla stan-området med en valfri och guidad vandringstur som du kan ta vilken dag som helst under din vistelse kl. 6:00.

4 timmars seglingstur på Zadar-kanalen

7. 4 timmars seglingstur på Zadar-kanalen

Utforska havspassagen av kanalen i Zadar mellan Zadar och ön Ugljan, och upplev det Adriatiska havets fantastiska kustlandskap och rika undervattensvärld. Stöt på de många som ligger öar utspridda över kanalen, var och en med sin egen unika historia. Lämna Zadar på morgonen (klockan 09:00 - 13:00) eller eftermiddagen (klockan 14:00 - 18:00) och docka i den lilla öbyn Preko. Ta en promenad runt den lilla hamnen eller ta en kaffe i en av strandbarerna. Ta en simtur eller besök den närliggande holmen och gröna oasen Galevac, med dess 1300-talskloster.  Sedan, segla mot en avskild vik för att koppla av och njuta av det Adriatiska havets klara vatten. Bege dig tillbaka till Zadar och lär dig några grundläggande seglingstekniker från din skeppare. 

Zadar: Heldags seglingstur till Kornati

8. Zadar: Heldags seglingstur till Kornati

Segla mot den södra delen av ön Dugi Otok. Här omfamnar havet naturreservatet Telašćica, vars namn kommer från det latinska ordet "Telagus" (tre sjöar). Koppla av ombord med en bok eller sola på båtens däck. Njut av utsikten över det pittoreska Medelhavslandskapet längs vägen. Småprata med skepparen om du har ett intresse för segling och lär dig om den antika konstens alla hemligheter.  När du kommer fram till naturreservatet Telašćica kommer du ha tid till att snorkla och bada. Gå på en promenad och ge de timida åsnorna något att äta. I parken finns ett reservat för åsnor och kuståsnan (eller dinariska) är en inhemsk kroatisk ras. För närvarande finns det 14 åsnor som bor i Telašćica, medan hela området flödar med flora och fauna. Parken har tre mindre vikar inom dess större område. Telašćica är den största och bäst skyddade naturliga hamnen på östkusten av det Adriatiska havet. Naturreservatet har 5 öar, varav den lilla bergplattan av Taljurić är den mest extraordinära. Fortsätt till sjön Mir i den sydvästra delen av parken. Denna saltvattensjö får sitt vatten från underjordiska kanaler från havet. Arkeologiska utgrävningar i området tyder på att denna plats beboddes under de tidigaste perioderna. Besök Stene (även känt som "Djävulens Klippor") under tillbakaresan. Beundra klipporna som reser sig upp till 61 meter från havet. De sträcker sig från udden av Mrzlovica i nordväst till sluttningarna av Veli Vrh i sydöst.

Zadar: Snabb båttur till Ugljan, Osljak och Galevac

9. Zadar: Snabb båttur till Ugljan, Osljak och Galevac

Utforska de 3 öarna i Zadars skärgård på denna halvdagsupplevelse med start från Zadar. Res mellan dem med stil i motorbåt när du upplever Osljak, Ugljan och Galevac. Möt upp vid Jazine hamn i Zadar och gå ombord på din motorbåt. Håll utkik efter stadens murar från 1100- och 1500-talen från sjösidan när du kryssar bort från hamnen. Passera nära de berömda attraktionerna Regards till Sun & Sea Organ, lär dig dess arbetsprincip och njut av orgelns magiska ljud. Kör iväg från Zadar över det kristallblå vattnet när du börjar ditt ö-hoppningsäventyr. Stig av båten för ditt första stopp på ön Osljak. Detta är den minsta bebodda ön i Kroatien, så liten att du kan gå runt den till fots på bara 20 minuter. Lär dig fantastiska fakta om öns historia och varför den är en skyddad naturpark idag. Ta en vacker bild vid belysningshuset varifrån du kan hoppa i det kristallklara vattnet. Ta ett avslappnat dopp i det turkosa vattnet vid stenstranden i närheten. Utforska undervattensvärlden med tillhandahållen snorkelutrustning. Njut av ytterligare en spännande tur till byn Preko på ön Ugljan. Det är en förtjusande stor ö med medeltida arkitektur och charmiga butiker och kaféer. Ta ett mellanmål eller hemlagad glass (på egen bekostnad, kanske inte tillgänglig under lågsäsong) under den korta promenaden till nästa turkosa vik mellan Galevac och Preko. Lär dig mer om lokalbefolkningens levnadssätt i historien och idag medan du besöker några monument på vägen. Res över det kristallklara vattnet till den närliggande ön Galevac i en traditionell träbåt. Väl framme besöker du franciskanerklostret St Paul The Hermit. Lär dig mer om dess fantastiska historia samtidigt som du utforskar ön på djupet. Återvänd till byn Preko och använd ledig tid för ett uppfriskande dopp i en turkos vik, koppla av på många andra stränder, njut av lokala specialiteter, drick färgglada cocktails eller bara fortsätt att utforska och njut av en vacker sightseeing. Slutligen hoppar du tillbaka på motorbåten för en ny spännande resa tillbaka till Zadar.

Historisk guidad tur i Zadar

10. Historisk guidad tur i Zadar

Utforska Zadars historia med våra erfarna guider. När ni promenerar längs Zadars gator kommer guiden att visa er hela spektrumet av monument och dolda hörn, och ta er med till det förflutna för mer än 3000 år sedan. Genom att återberätta historier och legender kommer du att känna stadens puls från det förflutna till dagens vardagsliv. Du kan vara säker på att våra guider inte bara är professionellt licensierade utan också vänliga lokalbefolkningen som kommer att njuta av att visa dig Adriatiska havets pärla.

Lägg till datum

Saker att göra i
Zadar
Upplev unika konstinstallationer, romerska ruiner och fascinerande museer i denna kroatiska kuststad.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Zadar

Alla aktiviteter

103 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Zadar

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Zadar

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Zadar?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Zadar:

Vilka är de bästa dagsturerna från Zadar?

De bästa dagsturerna från Zadar:

Skradin

Vilka är de bästa inomhusaktiviteterna i Zadar när det regnar?

Zadar: Fler aktiviteter och sevärdheter

Zadar: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Zadar

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 5 005 omdömen

Vilket fantastiskt äventyr!!!! Vacker flod och vattenfall, professionella guider och mycket välorganiserad process från början (även parkering) till slutet. Vi kände oss trygga att "hoppa" vattenfallen även för vår 10 år gamla son (alla av oss utan någon tidigare utbildning eller erfarenhet). Vi tar turen i augusti, flodnivån var inte hög och floden var lugn. Det kräver användning av paddlar alla 11 km (ca 3 timmar), men inte för intensivt... Om du är som oss (inte så sportiga människor:) ) oroa dig inte - du kommer till slutet, stolt men trött :). Allt äventyr tar exakt 5 timmar som leverantören beskriver add inklusive förberedelser innan start, kajakpaddling, korta tekniska stopp och en 30 min broms. Men åtminstone i vårt fall släpptes endast förare vid parkeringen i slutet av resan, så det kan lägga till cirka 30 minuter till den totala tidsräkningen. Än en gång - underbar oförglömlig upplevelse, tack så mycket!!!

Tack för denna fantastiska upplevelse. Vi hade bokat för 7 personer, 2 av dem var sjuka på dagen för turnén och kunde inte gå. Vi fick lätt en tid för att hinna när vi var friska igen (eller skulle ha fått tillbaka pengarna). Vi hade verkligen haft det om vi inte hade kunnat uppleva detta äventyr. Vacker natur och unika vattenfall. För våra barn 17,15,14,9 & 6 var turnén inga problem alls. Vi är erfarna kajakpaddlare, men turen var en höjdpunkt för oss och värd vartenda öre.

Jättebra erfarenhet! Kornatiöarna är verkligen magnifika! Kom ihåg att ta med mask/snorkel/vattenskor eftersom stränderna där båten släpper av oss är magnifika, men steniga. (Se upp för sjöborrarna!) Värdefulla råd: det är bättre att komma (i god tid) i förväg på morgonen, eftersom de sittande och skyddade platserna är begränsade!

En perfekt dagsutflykt med en härlig naturupplevelse med alla vattenfall och ett besök i Sibenik med de slingrande små gränderna. Mycket historia i väggarna där.

Artighet och kompetens, grattis! En mycket trevlig upplevelse mellan öar och otroliga landskap.