Ytri Tunga

19 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Ytri Tunga

Ytri Tunga: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Reykjavik: Heldagstur till Snæfellsneshalvön

Från Reykjavik: Heldagstur till Snæfellsneshalvön

Lämna Reykjavik och bege dig till Snæfellsnes-halvön på en dagsutflykt med buss för att uppleva Islands mångfaldiga naturskönhet. Se landskapet som består av vulkaniska toppar, vackra klippor, stränder och glittrande fjordar. Besök charmiga fiskebyar såsom Grundarfjordur, Arnarstapi och Hellnar. Beundra de spektakulära bergen och de mäktiga vulkaniska kratrarna, såsom Kirkufjell och Ljósufjöll. Se den svarta sandstranden vid Djúpalónssandur och den majestätiska glaciären Snæfellsjökull. Ta ett fotostopp vid den berömda Svarta Kyrkan i Budir och se sälar som lussar i havet vid Ytri Tunga-stranden. Följ med på en fridfull tur som låter dig uppleva det magnifika landskapet i lugn och ro. Den här turen visar en mängd olika landskap i en kompakt region som Jules Verne förevigade i sin bok "Journey to the Centre of the Earth" (Resan till jordens centrum).

Reykjavik: Snaefellsneshalvön och Kirkjufell dagstur

Reykjavik: Snaefellsneshalvön och Kirkjufell dagstur

Besök Snaefellsneshalvön på denna guidade dagsutflykt från Reykjavik. Se vad Island har att erbjuda på en och samma resa, inklusive Berserkjahrauns lavafält, Snaefellsjokull-vulkanen och Kirkjufell m-berget. Lär dig om lokala legender och se en sälkoloni. Börja din resa i den lokala staden Borgarnes. Ta med dig några snacks innan du beger dig till halvön och försöker fånga en topp av den isbelagda stratovulkanen Snaefellsjokull. Kom fram till lavafältet Berserkjahraun och lär dig om ursprunget till dess namn. Nästan fortsätter du till Kirkjufell, som är känt för sin roll i tv-serien "Game of Thrones" och för att vara det mest fotograferade berget i hela landet. Besök det närliggande vattenfallet och låt dig svepas med av magin. Sedan klättrar du upp för trappan till toppen av Saxholl (besöks endast mars-november), en 100 meter hög vulkanisk krater. Nå toppen och bli belönad av den fantastiska utsikten över denna 3000 år gamla naturens bedrift. Lär dig lokala legender och historien om starka isländska förfäder. Växla till den obebodda bosättningen Djupalonssandur och testa din styrka som lokala män brukade göra på stranden. Åk till fiskebyn Arnarstapi och bevittna de vackert eroderade klipporna och skulpturen Barour Snaefellsas. För att slutligen upptäcka en mer djupgående förståelse för Islands historia kan du besöka Budakirkja, eller "den svarta kyrkan". Se historiska artefakter från 1800-talet. Fortsätt till den förtrollande guldfärgade stranden Ytri-Tunga (endast mars-november). Bevittna en enorm sälkoloni som ligger på klipporna och njuter av solen.

Reykjavik: Snaefellsnes & Mt. Kirkjufell Guidad minibussresa

Reykjavik: Snaefellsnes & Mt. Kirkjufell Guidad minibussresa

Upptäck en oas av lugn och ro i västra Island och res tillbaka till landet med otaliga hemligheter och gamla landskap på denna gruppresa från Reykjavík. Res till höjdpunkterna på halvön Snæfellsnes ombord på en klimatkontrollerad minibuss. Ta dig till den dramatiska halvön Snæfellsnes där lavafälten avslöjar förstörelsen som landet en gång uthärdat. Förundras över de vulkaniska klipporna i otänkbara former då de sticker upp i vridna former från jorden. Följ med på en promenad längs med de ojämna klipporna i Arnarstapi och se de vackra bågarna i Hellnar där pelare i basalt långsamt stiger upp från det oförlåtande havet. Ta del av den fantastiska bakgrunden på toppen av glaciären Snæfellsjökull. Res längs med vägar som tar dig till stränder med lava och släta vulkaniska stenar på Djupalónssandur. Utforska halvöns norra sida och det berömda berget Kirkjufell. Upptäck fotografens drömobjekt, den svarta kyrkan i Budir, som ligger öde och isolerad. Håll utkik efter lekfulla sälar vid Ytri Tunga Gold Beach, ditt sista stopp. Res sedan tillbaka till din mötesplats i Reykjavík. Ha fördel av dina guiders omfattande kunskaper och erfarenheter. De delar med sig dels av sevärdheterna du bara måste se men även kunskap, fantastiska berättelser och personliga rekommendationer så du kan göra det mesta av ditt besök på Island.

Reykjavik: Snæfellsnes-dagstur i liten grupp

Reykjavik: Snæfellsnes-dagstur i liten grupp

Tillbringa dagen i nationalparken Snæfellsnes, som ofta beskrivs som "Island i miniatyr" på grund av sitt varierande landskap. Res i en grupp på högst 19 personer för din bekvämlighet och maximal personlig uppmärksamhet. Avresa från Reykjavik och få din första syn på vulkanen Snæfellsjökull på väg till Snæfellsneshalvön. Beundra den högsta toppen i området, som ofta syns från huvudstaden under klara dagar. Fortsätt till den charmiga gården Ytri-Tunga, där den närliggande stranden är hemvist för en populär sälkoloni. Se på deras söta ansikten när de solar och leker i surfingen. Upptäck kustområdena och naturhamnen Arnarstapi och Hellnar, där vackra klippformationer, fläckade med grön-gul mossa, pryder kusten. Ta en promenad längs klipporna för att få lite uppfriskande havsluft. Titta sedan på Lóndrangars två svarta basaltpelare, som är så höga att de kan ses från vägen. Gå till den svarta stranden Djúpalónssandur, där luften fylls av ljudet av fåglar som cirklar runt klipporna och havets vågor som slår mot sanden. Gå vidare till de märkliga släta stenarna i Djúpalónssandur. De kallas "lyftstenar" och användes för att mäta styrkan hos fiskare som arbetade och bodde längs kusten. Den största, som kallas "Fullsterkur" ("Full-stark") väger 154 kilo och du bör lyfta den med knäna så att du inte skadar ryggen. Den andra kallas "Hálfsterkur" ("Half-Strength") och väger 100 kilo, medan den tredje, kallad "Hálfdrættingur" ("Weakling"), väger 54 kilo. Om du bara kunde lyfta den 23 kilo tunga (50 pund) stenen som kallas "Amlóði" ("Oduglig"), så ansågs du som en skam för din by. Testa din styrka! Avsluta denna fascinerande dagsutflykt med ett besök på berget Kirkjufell. Se berget stiga upp ur de gröna kullarna, omgivet av rinnande floder. Detta är en av de mest populära fotograferingsplatserna på Island, så se till att få en bild till din egen samling.

Snæfellsnes: Smågruppsresa till Västerns dolda skatter

Snæfellsnes: Smågruppsresa till Västerns dolda skatter

På vägen till Snæfellsneshalvön passerar vi en underbar liten stad som heter Borgarnes. Resan till denna plats är helt fenomenal - vi kommer att köra genom en fjord och många natursköna berg. Borgarnes var en av de första platserna som norska vikingar bosatte sig på när de anlände till Island. Vårt första stopp i Snæfellsnes kommer att vara en himmelsk plats för djurälskare - en plats där de vilda sälarna lever. Ytri-Tunga är en sandstrand som har en liten hemlighet gömd nere vid havet, bakom bondgårdarna ... en sälkoloni! Sälarna älskar att tillbringa sin tid på klipporna på denna vackra strand. De är vänliga och nyfikna och klättrar gärna upp på klipporna så att du kan se dem på avstånd. Förr i tiden dödade man sälar för att få mat eller för mode, men numera ser islänningarna sälarna som ett vackert tillskott till kulturen och uppmuntrar besökare att komma och hälsa på dem också. Vårt nästa stopp blir en gammal by som ligger mitt i enorma lavafält - Búðir. Förr i tiden kallades byn för Hraunhofn, vilket betyder "Lavahamnen" på isländska. Numera är den enda stående byggnaden i den en gång så blomstrande staden en liten svart träkyrka som heter Búðakirkja - mer känd som Búdirs svarta kyrka. Ett modernt Hotel Búðir har också nyligen byggts. Vårt nästa stopp är en liten fiskeby vid foten av ett berg, med en av de vackraste hamnarna i landet. Denna lilla fiskeby har pittoreska kustklippor som härstammar från glödande magma som träffats av Atlantens vilda vågor. Tusentals år senare har erosionen bildat vackra stenvalv och en anmärkningsvärd marin gejser. Vi besöker kusten samtidigt som vi berättar några mycket fascinerande historier om Bárður, hälften man, hälften troll, och hans historier i området. Efteråt stannar vi till vid en vacker Gatklettur, även känd som "Hellnar Arch". Gatklettur är en vacker naturligt formad stenbåge. Gatklettur är en spektakulär plats för fotografer och videofilmare. Djúpalónssandur är en slående svart sandstrand på Snaefellsneshalvön på Island. Strandlinjen med vulkaniska stenar, skeppsvrak och gamla lyftstenar skapar en fängslande och mystisk atmosfär. Närbelägna Dritvík Cove erbjuder hisnande vyer och är en fristad för fågelskådare. Djúpalónssandur är en plats där Islands kustskönhet och rika historia möts. Lóndrangar är ett par gigantiska (75 meter höga) basaltpinnar, som är rester från en vulkankrater för tiotusentals år sedan. Man kan se dem växa fram över hela den södra kustlinjen. I området kan vi hitta en mängd olika sjöfåglar, stormfåglar och Islands älskade lunnefåglar. Vi avslutar dagen med Kirkjufell - det mest kända berget på Island, som har visats flera gånger i Game of Thrones. Vid bergets fot hittar du en sjö som återspeglar en perfekt spegelbild av Kirkjufell.

Från Reykjavik: 3 dagars familjepaket

Från Reykjavik: 3 dagars familjepaket

Den första dagen åker du till den berömda gyllene cirkeln. Njut av den stora Golden Circle-turen, en kompakt 8-timmarstur som tar dig till en rad anmärkningsvärda och varierande platser i sydvästra Island på bara åtta timmar. I det geotermiska området Geysir får du chansen att observera den kokande heta källan Strokkur spruta ångande vatten upp till 30 meter upp i luften var åttonde minut. Därefter kan du bege dig till det ikoniska vattenfallet Gullfoss, eller Gyllene fallen, som ligger i glaciärfloden Hvítá, bara 7 minuters bilresa från Geysir. Beundra dess eleganta och majestätiska form som inte liknar någon annan, där det forsande flodvattnet störtar i två steg ner i en 32 meter djup ravin. Därefter kan du besöka Þingvellir nationalpark som ligger i skärningspunkten mellan de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna och som inte bara är en plats för geologiska underverk, utan också en plats laddad med historia, eftersom det nationella parlamentet har varit här sedan 930. På Þingvellir kan du ta del av dess berättelser om geografiska och politiska strider, kompromisser och pågående utveckling. Dessutom har du möjlighet att besöka den vulkaniska kraternsjön Kerið. Den andra dagen åker du på en 10 timmar lång tur till södra Island som tar dig till olika naturpärlor längs Islands förtrollande sydkust. Ta del av ett landskap som präglas av starka kontraster, där odlade slätter möter grova berg och eld möter is. Besök sedan vattenfallen Skógafoss, med sitt hisnande fall på 60 meter, och Seljalandsfoss, som du kan gå bakom och genom till andra sidan. I Reynisfjara, eller stranden med svart sand, får du uppleva Nordatlantans råa och lockande kraft och dess mästerligt formade basaltpelarklippor. Platsen är lika vacker som farlig och bör närmas med en hälsosam nivå av vördnad och respekt. Ta sedan en kort promenad upp till Sólheimajökulls glaciärtopp, en del av Mýrdalsjökulls glaciär, där du kan bevittna de isländska glaciärernas dynamik, deras bildning, beteende och snabba avsmältning. På den tredje och sista dagen får du uppleva den isländska naturens skönhet i ett enda område - den underbart varierande Snæfellsneshalvön. Upptäck de charmiga fiskebyarna Grundarfjordur, Arnarstapi och Hellnar, spektakulära berg och vulkankratrar som Kirkjufell och Ljósufjöll, den svarta stranden vid Djúpalónssandur, den majestätiska glaciären Snæfellsjökull och sälkolonin vid Ytri Tunga.

Från Reykjavík: Snaefellsness-halvön privat dagstur

Från Reykjavík: Snaefellsness-halvön privat dagstur

Vår privata skräddarsydda dagstur till Snaefellsneshalvön är en unik och oförglömlig upplevelse som fördjupar dig i den fantastiska naturskönheten på Islands västkust. Med start i Reykjavik tar din privata guide med dig på en naturskön bilresa genom lavafält, förbi höga berg och pittoreska fiskebyar, och längs slingrande kustvägar som erbjuder hisnande vyer över Atlanten. Under hela turen kommer din guide att berätta historier och legender om området och dela med sig av sin kunskap om Islands historia, kultur och geografi. Du kommer att ha gott om möjligheter att stanna och ta bilder, och din guide rekommenderar gärna lokala restauranger och kaféer där du kan njuta av en utsökt måltid eller ett mellanmål. Personlig upplevelse: Vår privata dagsutflykt till Snaefellsnes erbjuder en personlig upplevelse som tillgodoser varje besökares specifika intressen och behov. Det innebär att du kan utforska regionen i din egen takt och fokusera på de attraktioner som intresserar dig mest. Expertguide: Vår kunniga och erfarna guide tar dig till de bästa platserna i Snaefellsnes och ger dig fascinerande insikter om regionens historia, kultur och naturliga underverk. Du kommer att lära dig mycket och ha jättekul! Bekvämt fordon: Vårt rymliga och bekväma fordon är utrustat med alla bekvämligheter du behöver för att göra din resa så behaglig som möjligt. Du kommer att kunna koppla av och njuta av det fantastiska landskapet utan att oroa dig för transportlogistiken. Flexibilitet: Vår privata dagstur till Snaefellsnes är helt flexibel, vilket innebär att du kan anpassa din resväg så att den passar dina preferenser. Oavsett om du vill ägna mer tid åt vandring, sightseeing eller fotografering kan vi tillgodose dina behov. Oförglömliga minnen: Snaefellsnes är en av de vackraste och mest unika regionerna på Island, och vår privata dagstur är utformad för att hjälpa dig att skapa oförglömliga minnen som kommer att vara livet ut. Du får se otroliga landskap, träffa vänlig lokalbefolkning och uppleva Islands magi på ett sätt som få besökare någonsin gör. Här är en detaljerad resplan för en privat dagstur på Snaefellsneshalvön: Hämtning från hotellet i Reykjavik Besök Ytri-Tunga strand för att se sälar Utforska byn Arnarstapi och kustklipporna Lunchpaus i Stykkisholmur Besök berget och vattenfallet Kirkjufell Stopp vid Djupalonssandurs svarta sandstrand Utforska Saxholls krater och lavafält Avlämning på hotellet i Reykjavik Denna resplan ger gott om tid att se några av de vackraste och mest unika sevärdheterna på Snaefellsneshalvön. Observera att detta bara är ett förslag på resväg och kan anpassas för att passa dina intressen och preferenser.

Privat skräddarsydd rundtur på Snaefellsneshalvön

Privat skräddarsydd rundtur på Snaefellsneshalvön

Ge dig ut på ett naturskönt äventyr med din vän i Reykjavik till den förtrollande Snaefellsneshalvön! Förbered dig på fantastiska landskap - en väv av lavafält, kustklippor och det ikoniska berget Kirkjufell. Vår roliga guide blandar utbildning och underhållning, berättar folklorehistorier vid Londrangars basaltklippor, delar med sig av geologiska underverk vid Arnarstapi och avslöjar halvöns rika historia vid Hellnar. Att skräddarsy turen efter dina intressen är vår styrka - vi är flexibla! Vi tar dig från ditt hotell och säkerställer en sömlös, personlig resa genom denna isländska pärla. Alla ytterligare aktiviteter som förlänger turens längd kommer att medföra separata avgifter. Exempel på sådana aktiviteter är besök i Blå lagunen, glaciärvandring, snöskoteråkning och liknande utflykter. Dessutom kommer priset att öka för varje timme som läggs till utöver turens standardlängd.

Snæfellsnes, privat Super Jeep

Snæfellsnes, privat Super Jeep

Halvön Snaefellsnes Halvöns västra spets är en nyutnämnd nationalpark med glaciären Snæfellsjokull och fantastiska kuststränder och klippor. Vi kommer att besöka en utsiktsplats i glaciärens utlöpare, som blev berömd i romanen Resan till jordens centrum av den franske författaren Jules Verne. Buðir, som betyder "affärer", var områdets gamla handelsplats för många år sedan. Det som återstår idag är nästan osynliga ruiner av denna tidigare livliga handelsplats. Hotell Budir. Vi stannar för kaffe på hotell Buðir, ett av de mest populära lanthotellen på Island och som ofta används som en avlägsen mötesplats och gömställe för isländska och utländska kändisar. Man vet aldrig vem man kan stöta på! Arnarstapi. Vi åker ner till den lilla byn Arnarstapi för att se de vackra havsklipporna och utsikten i detta område. Det finns en naturskön 2,5 kilometer lång promenad från Arnastapi till Hellnar, som du också är fri att njuta av. Fjoruhusid café. Vi kommer att besöka den lilla bosättningen Hellnar, en stad som praktiskt taget ligger nedanför glaciären vid havskanten. Sjöfåglar och klippor dominerar området. Under sommaren, lunchstopp 8 ej inkluderat ) på Fjöruhúsið Café som ligger på en fantastisk varm plats nära stranden. Härifrån kan du njuta av en fantastisk utsikt och höra intensiv fågelsång! Djupalonssandur. Sedan ska vi njuta av lite tid på stranden vid Djúpalónssandur, men i stället för att bada ska vi samla stenstenar eller naturligt polerade lavastenar vid vågkanten. Vårt sista stopp är Ólafsvík, en väderutsatt fiskeby. Din hektiska dag tar slut tillbaka vid din utgångspunkt!

De mest populära sevärdheterna i Västisland

Att göra i Ytri Tunga

Städer i Island

Ytri Tunga: Fler aktiviteter och sevärdheter

Ytri Tunga: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Ytri Tunga

Samlat omdöme

4.7
(661 recensioner)

Först och främst ett stort tack till guiden Thomas Ragnarsson. Han är inte bara en fantastisk guide, utan också världens bästa sångare som underhöll alla deltagare riktigt bra. Jag kan bara rekommendera denna turné. Så många bra stopp, oavsett om vattenfall, landskap, fiskebyar runt halvön. Jag skulle vilja uppleva det igen till sommaren. Ett måste för varje turist👌

Mycket trevlig turné: till en början börjar det lite mindre bra, kanske för att jag redan hade gjort turer som jag älskade! Men förtrollande platser efter de två första stoppen, långt att nå. Trots små förseningar i turnéns avgångar var guiden/föraren som var ensam vänlig och hjälpsam. Jag skulle göra det igen

Denna turné var en av de bästa, om inte den bästa, vi gjorde på Island. Vår guide Dennis var super trevlig och informativ. Han gav oss massor av fotostopp och såg till att vi kunde se allt i dagsljus. Landskapet var en dröm! Jag skulle definitivt rekommendera denna turné och göra det igen i ett pulsslag!

Underbar natur och lagom balans mellan bussresa och promenader för alla åldrar. Vi hade dessutom strålande väder - glöm inte att ta med en bra kamera! Vår guide och chaufför Jakob var trevlig, påläst och spirituell - han svarade på frågor om både högt och lågt och såg till att vi fick pausa med god mat.

Det är en mycket vacker region. Upphämtningen var i tid. Guiden var väldigt entusiastisk och därför stannade han även till på extra ställen som faktiskt inte ingick i turen. Rekommenderas definitivt!