Yad Vashem

Yad Vashem
17 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Yad Vashem

Yad Vashem: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Heldags stadsrundtur i Jerusalem

Heldags stadsrundtur i Jerusalem

Lär känna den heliga staden Jerusalem. Den här heldagsturen tar dig med till stadens främsta sevärdheter, vackra vyer och historiska pärlor. Dagens första stopp är Mount Scopus. Här belönas du med panoramautsikt av staden nedan. Därefter går du in i Gamla stan för att se Västra muren, Tempelberget och Klippdomen. Senare fortsätter du till de judiska och armeniska kvarteren och går på den nyligen restaurerade romerska vägen Cardo. Besök den färgstarka basaren i staden och Västra muren, fortsätt till Heliga gravens kyrka, som ryktas vara den plats där Jesus är begravd och återuppstod. Om din rundtur är på en lördag, kan du besöka Hall of the Last Supper och David's Tomb på Mount Zion. Härifrån fortsätter du till den nya staden och spenderar lite tid på förintelsemuseet Yad Vashem, en vacker byggnad som står i kontrast till den fruktansvärda berättelse mellan dess väggar. Om du har lite tid över kan du besöka Hall of Remembrance och Hall of Names innan du återvänder till ditt hotell.

Från Tel Aviv: Bussutflykt till Jerusalems gamla & nya stad

Från Tel Aviv: Bussutflykt till Jerusalems gamla & nya stad

Ge dig ut på en heldags guidad resa till Jerusalem från Tel Aviv. Besök höjdpunkter i de nya och gamla städerna, inklusive klagomuren, Via Dolorosa, berget Zion och Yad Vashem Holocaust Museum. Hör stadens historia från din guide. Du kommer att få en övergripande översikt över staden efter att ha promenerat i kvarter av gamla stan, för att senare under dagen komma fram till det gripande Holocaust Museum. Ta in den vidsträckta panoramautsikten över den dammiga staden nedanför. Gå sedan till Gamla stan för att se de största sevärdheterna, som till exempel Västra muren (Klagomuren), Tempelberget och Klippdomen. Gå genom de judiska och armeniska kvarteren och den nyligen restaurerade romerska vägen i Cardo, synlig på Jewish Quarter Street. Besök basar och västra muren eller Kotel och vandra längs Via Dolorosa för att besöka Den heliga gravens kyrka, även känd som Uppståndelsekyrkan som sägs vara den plats där Jesus begravdes och uppstod. Gå upp till Mt. Zion. På lördagar kan du besöka Cenaklet (Hall of the Last Supper) där det sägs att Jesus sista måltid skedde, samt Kung Davids grav. Fortsätt sedan vidare till den nya staden med bil och tillbringa lite tid på Yad Vashem Holocaust Museum. Det spridda komplexet innehåller flera sektioner, men det är museet som drar tusentals besökare sedan det öppnades år 2005. Den vackra byggnaden står i kontrast till den hemska historien. Du kommer även vilja se Hall of Remembrance och Hall of Names innan du återvänder till Tel Aviv.

Från Tel Aviv: Jerusalem, den gamla och nya staden

Från Tel Aviv: Jerusalem, den gamla och nya staden

Fördjupa dig i Jerusalems komplexa historia och lär dig mer om dess religiösa och kulturella betydelse på den här stimulerande turen som leds av en professionell guide. Efter att du har hämtats upp från ditt hotell i Tel Aviv, kör du direkt till Oljeberget för att njuta av den vackra panoramautsikten över Jerusalem. Här kommer din guide också att introducera dig till några intressanta fakta och berättelser om staden. Stanna därefter till vid berget Sion för att besöka Kung Davids grav, rummet där Jesus åt sin sista måltid och Dormitionklostret. Åk in i Gamla stan och vandra genom de armeniska och judiska kvarteren för att se den utgrävda och restaurerade huvudgatan Cardo, känd som Romerska vägen. Se den judiska klagomuren och hör på berättelser och myter som är kopplade till detta välkända landmärke. Besök Kotel och fortsätt vidare till de kristna kvarteren. Vandra längs Via Dolorosa och besök Heliga gravens kyrka. Detta är en fantastisk chans att besöka ett så berömt arkitektoniskt verk. Därefter fortsätter du till New City och besöker Yad Vashem, minnesmärket över Förintelsen. Gör din hyllning här och ägna lite tid åt eftertanke. Om du åker på en lördag eller judisk högtid åker ni till Ein Karem istället för att besöka Yad Vashem. Staden Ein Karem är känd som Johannes Döparens födelseort och här kan du promenera längs de pittoreska kvarterens smala gator, stanna till vid Mariakällan och besöka den spektakulära Johannes Döparens kyrka.

Jerusalem heldagsutflykt

Jerusalem heldagsutflykt

Se de viktigaste sevärdheterna i Jerusalem på en heldagstur i staden. Börja med en tur till Olivberget för panoramautsikt över fredsstaden. Stanna sedan vid Sionberget för att besöka kung Davids grav, rummet för den sista måltiden och Dormition Abbey. Gå in i den gamla staden och gå genom de armeniska och judiska kvarteren till den nyligen utgrävda och restaurerade Cardo, den romerska vägen. Se den judiska västmuren, Kotel, och fortsätt till de kristna kvarteren. Gå längs Via Dolorosa och besök den heliga gravens kyrka. Fortsätt till den nya staden för att besöka Yad Vashem, det judiska minnesmärket över förintelsen. På lördagar och judiska helgdagar kan du i stället för Yad Vashem köra till Ein Karem, traditionellt känd som Johannes Döparens födelseplats; promenera i de smala gränderna i den pittoreska byn och stanna till vid Marias källa innan du fortsätter till Johannes Döparens kyrka.

Jerusalem: Främsta sevärdheterna - dagsrundtur i liten grupp

Jerusalem: Främsta sevärdheterna - dagsrundtur i liten grupp

** Turerna genomförs på två språk Upplev Jerusalems viktiga platser på en heldagstur som täcker alla grunder i denna gamla och heliga stad. Efter morgonens upphämtning på ditt hotell kör du till Olivberget för en panoramautsikt över staden. Stanna till vid Sions berg för att besöka kung Davids grav, rummet för den sista måltiden och Dormition Abbey. Gå in i den gamla staden och promenera genom de armeniska och judiska kvarteren till den nyligen utgrävda och restaurerade Cardo, även känd som den romerska vägen. Se den judiska klagomuren, Kotel, och fortsätt till de kristna kvarteren. Gå längs Via Dolorosa och besök den heliga gravens kyrka. Fortsätt till den nya staden för att besöka Yad Vashem, minnesmärket över förintelsen. På lördagar och judiska helgdagar kan du i stället för Yad Vashem köra till Ein Karem, sydväst om Jerusalem, traditionellt känt som Johannes Döparens födelseplats. Promenera i de smala gränderna i det pittoreska området, stanna till vid Marias källa och fortsätt till den märkliga kyrkan Sankt Johannes Döparen. När du eskorteras kommer din reseledare att förklara den religiösa, kulturella och historiska betydelsen av de platser du ser, vilket ger dig en omfattande introduktion till Jerusalem. Observera att den 9, 15, 20 och 29 april, 29 maj, 19, 20 och 27 september 2020 kommer besöket på Yad Vashem att ersättas av ett besök på Ein Karem.

Full-Day Tour of Jerusalem med Betlehem eller Döda havet Option

Full-Day Tour of Jerusalem med Betlehem eller Döda havet Option

Denna rundtur i den gamla staden i Jerusalem är helt flexibel och kan omfatta alla de platser som du vill se. Om du vill besöka platser av särskilt intresse för kristendomen, kommer du att åtföljas av en styr expert på alla relevanta webbplatser. På denna heldagsutflykt kommer du att upptäcka den Heliga gravens kyrka, Via Dolorosa, Getsemane, Room av den sista måltiden, och mycket mer. Om du föredrar en judisk fokuserad tur din guide kommer att vara expert på platser som Västra muren Oljeberget, judiska kvarteren, synagogorna och andra. Du kan också besöka Betlehem och Födelsekyrkan, gör ett besök på Förintelsemuseet vid Yad Vashem, eller tillbringa mer tid i Jerusalem ny stad. Du kanske föredrar att ta ett kort besök till Döda havet för en eftermiddag flyta vid den lägsta platsen på jorden! Oavsett vad du väljer att göra, har du en hel dag av resor och sightseeing genom det heliga landet, anpassas för att möta dina önskemål.

Från Tel Aviv: Dagstur till Jerusalem med transfer

Från Tel Aviv: Dagstur till Jerusalem med transfer

* Turerna genomförs på två språk Din heldagstur i businessklass börjar när vi hämtar dig på ditt hotell i Tel Aviv och kör dig till Olivberget. Från Olivberget har du en spektakulär utsikt över staden Jerusalem. Ni stannar sedan vid Sions berg för att besöka kung Davids grav, rummet för den sista måltiden och Dormition Abbey. När vi väl är framme kommer vi först in i den gamla staden. Din guide tar dig med på en promenad genom de armeniska och judiska kvarteren till Cardo, den nyligen rekonstruerade huvudgatan i det bysantinska Jerusalem från 600-talet. Den var också känd som den romerska vägen. Du kommer att se klagomuren eller Kotel, en del av den gamla muren som en gång omgav det judiska templet, och fortsätter sedan vidare till de kristna kvarteren. Vi går längs Via Dolorosa och besöker den heliga gravens kyrka. Vårt nästa stopp är den nya staden. Din guide tar dig med till Yad Vashem, minnesmärket över Förintelsen. På lördagar och judiska helgdagar kan du i stället för Yad Vashem köra till Ein Karem, sydväst om Jerusalem, som traditionellt är känt som Johannes Döparens födelseplats; strosa i de smala gränderna i det pittoreska området, stanna till vid Marias källa och fortsätta att besöka den anmärkningsvärda kyrkan Saint John the Baptist. Personlig uppmärksamhet skiljer den här turen från resten på din Business-Class Tour i liten grupp. Den 9, 15, 20, 29 april, 29 maj, 19, 20 och 27 september 2020 ersätts besöket i Yad Vashem med ett besök i Ein Karem.

Från Tel Aviv: Höjdpunkter från biblisk resa till Jerusalem

Från Tel Aviv: Höjdpunkter från biblisk resa till Jerusalem

Resan börjar vid Olivberget. När du står ovanför den judiska kyrkogården och tittar ut över Gamla stan ser du tempelberget där Salomos tempel, som förstördes av babylonierna 586 f.v.t., en gång stod, liksom det andra templet, som förstördes av romarna 70 e.Kr. Dessutom kan du se Getsemane trädgård, alla nationers kyrka och Kidron-dalen med sina gamla judiska gravplatser. När du kommer in i den gamla staden via Zionporten passerar du genom de armeniska kvarteren på väg till de judiska kvarteren och det 1500 år gamla bysantinska Cardo. De utgrävda korsfararbutikerna är nu moderna butiker. Stanna vid Kotel, den västra muren där judar har bett sedan templet förstördes år 70 e.Kr. Via Dolorosa, även känd som korsets väg, är den väg som många pilgrimer följer på sin väg till den heliga gravens kyrka, kyrkan som byggdes på platsen för Jesu korsfästelse och hans grav. Även om den bysantinska kyrkan delvis förstördes under de persiska och muslimska erövringarna, bevarade den ombyggda och omdesignade korsfararkyrkan mycket av den tidigare kyrkan. Lämna den gamla staden via marknaden och Jaffaporten för en kort rundtur i den nya staden. Ett besök på Yad VaShem, Förintelsemuseet, avslöjar artefakter och fotografier som dokumenterar diskriminering, förföljelse och slutligen utplåning av judiska samhällen i hela Europa. Museet hedrar också de rättfärdiga bland nationerna som riskerade sina liv när de försökte rädda judar.

Jerusalem: Gamla stan och Yad Vashem Busstur

Jerusalem: Gamla stan och Yad Vashem Busstur

På denna dagstur till Jerusalem och Yad Vashem kan du utforska det bästa som staden har att erbjuda. Ingen resa till Israel kan vara komplett utan en rundtur i Jerusalem, en av världens äldsta städer. Det finns inget bättre sätt att förstå denna unika plats än med en erfaren lokal guide, på denna rundtur med upphämtning från Tel Aviv och Jerusalem. Under sin tusentals år långa historia har Jerusalem, som är en plats av stor betydelse för de tre största religionerna - judendom, kristendom och islam - sett otaliga erövringar och förstörelse, triumfer och katastrofer. En erfaren guide ger dig en smak av några av de viktigaste platserna. Upptäck platser som "Västra muren", den heligaste platsen inom judendomen, Gravkyrkan, där Jesus korsfästes, och se en vy av den imponerande Al-Aqsa-moskén, den tredje heligaste platsen inom islam. Dessa platser ligger i "Gamla stan", en extraordinär muromgärdad stad fylld av unika byggnader, smala passager, livliga marknader och en blandning av kulturer och språk. Utanför den gamla stadens murar ligger dagens Jerusalem, en pulserande och dynamisk plats fylld av livliga restauranger, kaféer och kulturliv. Se det israeliska parlamentet (Knesset), rosenträdgården och fortsätt till Yad Vashem. Utforska Yad Vashems campus, Israels nationella minnesplats för förintelsen med sitt ikoniska museum och sin gripande atmosfär.

De mest populära sevärdheterna i Jerusalem

Att göra i Yad Vashem

Städer i Israel

Yad Vashem: Fler aktiviteter och sevärdheter

Yad Vashem: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Yad Vashem

Samlat omdöme

4.1
(1 269 recensioner)

Det var en bra resa, och vi njöt verkligen av det, vår reseledare var mycket kunnig och höll ihop gruppen väl. Vi skulle ha föredragit mer tid på Holocaust-museet, men det var fortfarande bra

Fantastisk turné och fantastiska platser att se. Vår guide, Roy, var bäst och visste mycket om politik och historia på platserna vi besökte!

Perfekt förutom att butiken är överflödig speciellt för att bara se Made in China-produkter! Men den perfekta guiden och turen

Mycket bra...erfarenhet är värt att göra. Man lär sig många saker, hoppas jag kan upprepa

Mycket bra, den här gången hämtade de oss i tid, med utmärkt punktlighet