Saker att göra i
Xaghra

Våra mest rekommenderade saker att göra i Xaghra

Malta: Blå lagunen, stränder och vikar Utflykt med katamaran

1. Malta: Blå lagunen, stränder och vikar Utflykt med katamaran

Vi kommer att stanna på 2-3 olika platser. Det första stoppet är Blå lagunen. Båten kommer att kasta ankar bort från folkmassorna så att du kan uppleva det berömda turkosa vattnet i lugn och ro. Stoppen efter den blå lagunen beror på väder och havsförhållanden. Några av våra möjliga stopp är: 1. Crystal Lagoon, omgiven av branta, dramatiska klippor. Dess kristallklara vatten är mycket djupare än Blue Lagoon, vilket gör området fantastiskt för snorkling och simning i och runt grottorna. Under detta stopp kan du njuta av en valfri grillning. 2. Anchor Bay för att se filmkulissen för Popeye's Village, som ligger gömd i en charmig vik. Andra stopp som kan göras är Mellieha Bay, Golden Bay, GHajn Tuffieha Bay, Ramla Bay, Imgiebah Bay eller Half Rock. Alla dessa platser är utmärkta för snorkling och bad. Tillbaka på båten kan du lyssna på dansmusik och köpa cocktails i baren. Om du har valt eftermiddagsalternativet kan du koppla av och titta på solnedgången vid horisonten. Efter en underbar dag till sjöss börjar resan tillbaka till Bugibba.

Från Malta: Gozo heldagsjeeptur med lunch och båttur

2. Från Malta: Gozo heldagsjeeptur med lunch och båttur

Utforska ön Gozo med jeep och se de vackraste sevärdheterna på denna dagsutflykt från Malta. Stanna till i de charmiga städerna och njut av olika vikar som Ramla Bay och Xlendi Bay. Upptäck hemligheterna i Calypsos grotta och ät en läcker lunch. Åk till Victoria och åk förbi Blå lagunen och Cominos grottor. Dra nytta av hotellhämtning på Malta och privat båt till Gozo. Möt din chaufför och åk till Qala Belvedere för panoramautsikt över havet och besök sedan den vackra semesterorten Ramla Bay. Se ruinerna i Calypsos grotta eller utforska tempelkomplexet i Ġgantija (på egen bekostnad). Gör ett stopp för att tanka med en trerätters måltid i den vackra byn Xewkija. Upptäck den typiska fiskebyn Xlendi Bay och förundras över klippformationerna i Dwejra. Kom nära saltpannorna på nordkusten nära badorten Marsalforn Bay. Besök Citadellet i huvudstaden Victoria och njut av en avkopplande simtur i havet. Avsluta med en tur med motorbåt tillbaka till Malta via Blå lagunen och Cominos grottor.

Från Malta: Dagsutflykt till Gozo med templen i Ggantija

3. Från Malta: Dagsutflykt till Gozo med templen i Ggantija

Under denna heldagstur får du uppleva Gozos magnifika arv, besöka viktiga landmärken och upptäcka dolda pärlor, samtidigt som du njuter av den imponerande skönheten och den speciella charmen som denna lilla ö har att erbjuda.  Den här turen börjar med en kort 20-minuters färjeöverfart till Gozo, vilket genast ger dig en inblick i Gozos unika atmosfär. Det första stoppet är de megalitiska templen i Ggantija, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Denna imponerande arkeologiska plats är från ca 3600-3200 f.Kr. och tros vara det äldsta fristående monumentet i världen, före Stonehenge i England och pyramiderna i Egypten. Etymologin för "Ggantija" kommer från det maltesiska ordet för jätte ("ggant") eftersom man trodde att platsen byggdes av en ras av jättar.  Denna mytologiska idé är logisk med tanke på att templen är byggda av megaliter (massiva kalkstensblock) som är mer än 5 meter långa och väger över 50 ton. Därefter beger du dig till den medeltida befästa staden som lokalt kallas "Cittadella" (citadellet).  Den gamla befästa staden ligger i Gozos huvudstad (Victoria), med sin distinkta skyline och imponerande militärarkitektur, och är Gozos främsta landmärke, en ledstjärna som syns från hela ön. Nästa besök är den underbara havsviken Xlendi Bay, som ligger i slutet av en djup, frodig ravin som en gång var en flodbädd och är omgiven av pittoreska branta klippor. Denna vik är ett måste-besök för de flesta som besöker ön på en dag.  Xlendis lilla men livliga strandpromenad är livlig under alla tider på dygnet, med en mängd kaféer, restauranger och en handfull souvenirbutiker. Även om Xlendi Bay tycks vara full av aktivitet under sommaren är den en uppfriskande lugn plats även under högsäsong. Dwejra blir ditt sista stopp. Området ligger på Gozos västra kust och är ett geologiskt och ekologiskt paradis. Omgivningen erbjuder en blandning av geologi, landskap, fauna, livsmiljöer, strandlinje, havslandskap, arkeologi, flora och historia, vilket gör detta till en upplevelse att minnas. Dwejra är också känt för sitt Inlandshav, en liten vik omgiven av höga klippor och förknippad med en imponerande 65 meter lång naturlig tunnel som mynnar ut i det öppna havet, en verkligt fascinerande naturlig formation som väcker vördnad och lämnar ett slående intryck. Efter en dag full av upplevelser och unika minnen tar du en kort färjeöverfart tillbaka till Malta och återvänder till ditt hotell.

Från Malta: Gozo heldags fyrhjulingstur med lunch och båttur

4. Från Malta: Gozo heldags fyrhjulingstur med lunch och båttur

Få en adrenalinkick på en unik äventyrstur för spänningssökare. Segla över till den vackra ön Gozo med motorbåt och vandra runt ön på en fyrhjuling i konvoj under ledning av våra erfarna reseledare. Se Gozos mest kända och älskade dolda landmärken från ett annat perspektiv: från den fantastiska utsiktspunkten Qala Belvedere till det karga landskapet i Ramla Valley. Därefter kan du förundras över de traditionella saltpannorna innan du reser genom Ghasri Valley. Upptäck det otroliga Inlandshavet vid Dwejra och den lilla ön Fungus Rock. Under sommaren kan du ta en badpaus. Det finns också tillräckligt med tid för att köpa några äkta gozitanska varor. Ta sedan en motorbåt tillbaka till Malta via Blå lagunen och Cominos grottor.

Malta: Gozo heldagstur med Tuk-Tuk och lunch

5. Malta: Gozo heldagstur med Tuk-Tuk och lunch

Låt Gozos charm och gamla historia förtrolla dig på den här dagsutflykten från Malta. Tuk-tuk runt Gozo innan du tar en kryssning längs Cominos hisnande stränder. Njut av en lätt traditionell gozitisk lunch med ett uppfriskande glas lokalt vin eller vatten. Möt din chaufför på en upphämtningsplats i närheten av ditt boende. Slappna av medan du kör till båten. Beundra skönheten i den maltesiska kusten när du åker till ön Gozo. Hör fascinerande berättelser från din lokala flerspråkiga chaufför. Njut av doften av vilda blommor och smaka på havsluftens salta tangering när du korsar kust- och lantterräng på en tuk-tuk. Besök platser som inte går att nå med hop-on och hop-off-bussar eller kollektivtrafik. Se fängslande klippor förvandlas till frodiga gröna dalar. Färdas på tidens slitna kullerstensgator. Upptäck öns kultur, passioner och historia när du upptäcker avlägsna vikar, gamla fort, mytiska grottor och mirakelkyrkor. Stilla alla dina sinnen med en autentisk lokal lunch och ett glas stärkande vin. Bekanta fantastiska havsgrottor när du återvänder till din upphämtningsplats.

Från Malta: Jeeptur till Gozo med lunch och transfer till hotellet

6. Från Malta: Jeeptur till Gozo med lunch och transfer till hotellet

Denna exklusiva jeeptur är det bästa möjliga sättet att upptäcka och uppleva Gozos sanna skönhet, ta spektakulära fotografier av det hisnande landskapet, uppleva Gozos magnifika arv, besöka viktiga landmärken och upptäcka gömda pärlor, allt medan du njuter av den imponerande skönhet och distinkta charm som denna lilla ö har att erbjuda. Låt en av våra erfarna chaufförer ta hand om körningen och navigeringen medan du lutar dig tillbaka, varvar ner och njuter av landskapet! På morgonen hämtas du från ditt boende (eller en nära mötesplats) för att resa till ön Gozo. Vid ankomsten till Mġarr Harbour (Gozos huvudhamn) går ni ombord på en av våra jeepar och får följa med på en oförglömlig resa runt den vackra ön Gozo. Varje jeep har en av våra erfarna förare, som också kommer att ge dig förklaringar och information under hela resan. Ytterligare information ges vid varje stopp på det språk du har bokat. När du reser genom många byar, dalar och småvägar kommer du att njuta av den hisnande skönheten på ön Gozo. Turen tar dig till några av de mest pittoreska platserna och viktiga landmärkena på ön. Du kommer att besöka underbara platser som Daħlet Qorrot Valley, den pittoreska byn Nadur, Ramla Valley, den berömda Calypso Cave och de megalitiska templen i Ġgantija, en UNESCO: s världsarvslista och de äldsta fristående strukturerna i världen! Här kommer du också att ha lite ledig tid för att besöka templen (inträdesbiljett till Ġgantija Temples ingår inte). Efter att ha njutit av en härlig lunchbuffé som sköljs ner med något gott kylt gozitanskt vin, fortsätter du till den andra delen av turen, som tar dig till några andra fantastiska platser, till exempel den pittoreska bukten Xlendi, den majestätiska medeltida Citadel-fästningen, som ligger i hjärtat av Victoria (huvudstaden i Gozo), ett traditionellt kalkstensbrott, den vackra Dwejrabukten och dess innanhav, där du har möjlighet att ta en valfri båttur (båttur ingår inte i priset), Mielaħdalen och de berömda saltpannorna, där du kan lära dig hur salt har producerats från havet sedan romartiden. Om vädret tillåter, under högsäsong (vanligtvis från april till oktober), kommer vi också att stanna för en uppfriskande simtur vid en av de många vackra vikarna på Gozo (glöm inte att ta med badkläder!) Vi passerar badorten Marsalforn Bay och kör till Mġarr Harbour, där ni går ombord på en av våra motorbåtar som tar er tillbaka till Malta, förbi Cominos Blå lagun, Kristallagun och havsgrottor (motorbåtstransfern är beroende av väderförhållanden och andra operativa överväganden; när detta inte är möjligt kommer överfarten att göras med den kommunala Gozo Channel-färjan).

Malta: Jeepsafari på Gozo och kryssning i Blå lagunen på Comino

7. Malta: Jeepsafari på Gozo och kryssning i Blå lagunen på Comino

Utforska ön Gozo med jeep och se dess charmigaste städer och byar. Fördjupa dig i öns historia medan din chaufför tar dig till de mest pittoreska stränderna, vikarna och grottorna. Upplev underverken i detta gamla land och dess vackra landskap fullt ut och skapa fantastiska minnen. Njut av en aptitretande lunchbuffé med lokalt vin och vatten som antingen serveras på båten eller på Mariblu Restaurant på Gozo. På båtresan går du ombord på en tvåmastad skonare för en kryssning till den berömda Blå lagunen och undviker folkmassorna. Stanna till vid Crystal Lagoon för en plats som du måste se och där du kan bada. Masker och snorkel finns också gratis ombord. Ta en förtrollande tur med båtens gummibåt genom en tunnel i klippan. Den här utflykten inkluderar också ett besök i den topplösa grottan (en grotta utan topp som har fallit in), innan du beger dig upp till en lång grotta under Cominos fästning (som användes vid inspelningen av Greven av Monte Christo. Frossa i det klara vattnets skönhet på din resa tillbaka till Malta där din transport väntar på att ta dig tillbaka till ditt hotell.

Malta: Gozo heldagssafari i jeep med transfer med motorbåt

8. Malta: Gozo heldagssafari i jeep med transfer med motorbåt

Utforska ön Gozo med jeep och se dess charmigaste städer och byar. Hämta upp dig från ditt boende på Malta och njut av en snabbbåtstransfer över till Gozo. Fördjupa dig i öns historia medan din chaufför tar dig till de mest pittoreska stränderna, vikarna och grottorna. Några av de platser som din chaufför tar med dig på besök är Qala Belvedere, Ramla, Calypso-grottan, Ggantija-templen, Dwejra/Inlandshavet, saltpannorna, Marsalforn, klipporna och Xlendi Bay. Njut av en aptitretande lunchbuffé på Mariblu Restaurant, tillsammans med lokalt vin och vatten. Upplev underverken i detta gamla land och dess vackra landskap fullt ut och skapa fantastiska minnen. Återvänd via den berömda Blå lagunen och Comino med speedbåt, om vädret tillåter, och titta på det kristallklara havet.

Gozo Sightseeing Hop On Hop Off-tur

9. Gozo Sightseeing Hop On Hop Off-tur

Ha fördel av en dagsbiljett till Gozos enda hop-on-hop-off sightseeingbuss och utforska ön på egen hand. Audioguider finns ombord på bussen (16 språk) och chaufförerna är engelsktalande. Du kan ta bussen från Gozos färjeterminal i Mġarr-hamnen eller från någon av följande hållplatser längs vägen: • Ramlabukten • Savina kreativitetscenter • Ggantija tempel & Ta' Kola väderkvarn • Calypso-grotten (10-minuters fotostopp) • Marsalforn Bay • Victoria busstation • Ta' Pinu Sanctuary • Hantverksbyn Ta' Dbiegi • Azure Window (Dwejra) • Xlendi-bukten • Fontana Xewkija-torget Bussar avgår var 45:e minut från kl. 09:40 till 15:00, vilket ger dig stor flexibilitet under dagen.

Malta Discount Card upp till 50% rabatt över hela Malta & Gozo

10. Malta Discount Card upp till 50% rabatt över hela Malta & Gozo

Njut av exklusiva rabatter på upp till 50 % över hela Malta och Gozo. Få ut det mesta av din upplevelse på Malta genom att lösa in kortet på olika ställen. Njut av 50% rabatt på inträdesavgifter till kända attraktioner och museer, inklusive Hagar Qim Temples, Valletta museer, Ggantija Temples, Fort St Angelo, St Paul's Catacombs, Mediterraneo Marine Park, The Limestone heritage park och trädgårdar, Malta 5D, Playmobile FunPark, The Mdina Experience och The Malta Experience bland andra. Följ med på fascinerande rundturer med 30% rabatt, t.ex. Malta Sightseeing Hop-On Hop-Off Bus Tours, Vintage Bus Tour till Vittoriosa, Cospicua & Senglea och Gozo Tour. Fördjupa dig i de maltesiska öarnas skönhet. Dra nytta av 35% rabatt på båtturer, inklusive Comino & Blue Lagoon Cruise, Round Malta Cruise, Gozo & Comino Blue Lagoon Cruise och Traditional 2 Harbours Day Cruise, bland andra. Upplev det kristallklara vattnet och de fantastiska kusterna. Ät gott med 50% eller 25% rabatt på matnotan på restauranger som Ta'Kris Restaurant i Sliema (hemlagad maltesisk mat), Cafe Carravagio (bästa läge framför St John's Cathedral), Rusty Spoon Gastro Pub, Penny Black Bar och Il-Logga Restaurant i Gozo, för att nämna några. Skäm bort dina smaklökar utan att det kostar skjortan. Förutom dessa otroliga rabatter erbjuder Malta Discount Card också besparingar på cykelturer, jeepsafari, vandringsturer, havskajakpaddling, båt- och jetskiuthyrning och avkopplande spaupplevelser. Ditt Malta Discount Card levereras bekvämt till ditt hotell på Malta, redo för dig att hämta i receptionen. Upplev det bästa av Malta och Gozo samtidigt som du får betydande besparingar med Malta Discount Card. Missa inte denna möjlighet att förgylla din semester och skapa bestående minnen!

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Xaghra

Malta: Blå lagunen, stränder och vikar Utflykt med katamaran

Malta: Blå lagunen, stränder och vikar Utflykt med katamaran

Vi kommer att stanna på 2-3 olika platser. Det första stoppet är Blå lagunen. Båten kommer att kasta ankar bort från folkmassorna så att du kan uppleva det berömda turkosa vattnet i lugn och ro. Stoppen efter den blå lagunen beror på väder och havsförhållanden. Några av våra möjliga stopp är: 1. Crystal Lagoon, omgiven av branta, dramatiska klippor. Dess kristallklara vatten är mycket djupare än Blue Lagoon, vilket gör området fantastiskt för snorkling och simning i och runt grottorna. Under detta stopp kan du njuta av en valfri grillning. 2. Anchor Bay för att se filmkulissen för Popeye's Village, som ligger gömd i en charmig vik. Andra stopp som kan göras är Mellieha Bay, Golden Bay, GHajn Tuffieha Bay, Ramla Bay, Imgiebah Bay eller Half Rock. Alla dessa platser är utmärkta för snorkling och bad. Tillbaka på båten kan du lyssna på dansmusik och köpa cocktails i baren. Om du har valt eftermiddagsalternativet kan du koppla av och titta på solnedgången vid horisonten. Efter en underbar dag till sjöss börjar resan tillbaka till Bugibba.

Från Malta: Gozo heldagsjeeptur med lunch och båttur

Från Malta: Gozo heldagsjeeptur med lunch och båttur

Utforska ön Gozo med jeep och se de vackraste sevärdheterna på denna dagsutflykt från Malta. Stanna till i de charmiga städerna och njut av olika vikar som Ramla Bay och Xlendi Bay. Upptäck hemligheterna i Calypsos grotta och ät en läcker lunch. Åk till Victoria och åk förbi Blå lagunen och Cominos grottor. Dra nytta av hotellhämtning på Malta och privat båt till Gozo. Möt din chaufför och åk till Qala Belvedere för panoramautsikt över havet och besök sedan den vackra semesterorten Ramla Bay. Se ruinerna i Calypsos grotta eller utforska tempelkomplexet i Ġgantija (på egen bekostnad). Gör ett stopp för att tanka med en trerätters måltid i den vackra byn Xewkija. Upptäck den typiska fiskebyn Xlendi Bay och förundras över klippformationerna i Dwejra. Kom nära saltpannorna på nordkusten nära badorten Marsalforn Bay. Besök Citadellet i huvudstaden Victoria och njut av en avkopplande simtur i havet. Avsluta med en tur med motorbåt tillbaka till Malta via Blå lagunen och Cominos grottor.

Från Malta: Dagsutflykt till Gozo med templen i Ggantija

Från Malta: Dagsutflykt till Gozo med templen i Ggantija

Under denna heldagstur får du uppleva Gozos magnifika arv, besöka viktiga landmärken och upptäcka dolda pärlor, samtidigt som du njuter av den imponerande skönheten och den speciella charmen som denna lilla ö har att erbjuda.  Den här turen börjar med en kort 20-minuters färjeöverfart till Gozo, vilket genast ger dig en inblick i Gozos unika atmosfär. Det första stoppet är de megalitiska templen i Ggantija, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Denna imponerande arkeologiska plats är från ca 3600-3200 f.Kr. och tros vara det äldsta fristående monumentet i världen, före Stonehenge i England och pyramiderna i Egypten. Etymologin för "Ggantija" kommer från det maltesiska ordet för jätte ("ggant") eftersom man trodde att platsen byggdes av en ras av jättar.  Denna mytologiska idé är logisk med tanke på att templen är byggda av megaliter (massiva kalkstensblock) som är mer än 5 meter långa och väger över 50 ton. Därefter beger du dig till den medeltida befästa staden som lokalt kallas "Cittadella" (citadellet).  Den gamla befästa staden ligger i Gozos huvudstad (Victoria), med sin distinkta skyline och imponerande militärarkitektur, och är Gozos främsta landmärke, en ledstjärna som syns från hela ön. Nästa besök är den underbara havsviken Xlendi Bay, som ligger i slutet av en djup, frodig ravin som en gång var en flodbädd och är omgiven av pittoreska branta klippor. Denna vik är ett måste-besök för de flesta som besöker ön på en dag.  Xlendis lilla men livliga strandpromenad är livlig under alla tider på dygnet, med en mängd kaféer, restauranger och en handfull souvenirbutiker. Även om Xlendi Bay tycks vara full av aktivitet under sommaren är den en uppfriskande lugn plats även under högsäsong. Dwejra blir ditt sista stopp. Området ligger på Gozos västra kust och är ett geologiskt och ekologiskt paradis. Omgivningen erbjuder en blandning av geologi, landskap, fauna, livsmiljöer, strandlinje, havslandskap, arkeologi, flora och historia, vilket gör detta till en upplevelse att minnas. Dwejra är också känt för sitt Inlandshav, en liten vik omgiven av höga klippor och förknippad med en imponerande 65 meter lång naturlig tunnel som mynnar ut i det öppna havet, en verkligt fascinerande naturlig formation som väcker vördnad och lämnar ett slående intryck. Efter en dag full av upplevelser och unika minnen tar du en kort färjeöverfart tillbaka till Malta och återvänder till ditt hotell.

Från Malta: Gozo heldags fyrhjulingstur med lunch och båttur

Från Malta: Gozo heldags fyrhjulingstur med lunch och båttur

Få en adrenalinkick på en unik äventyrstur för spänningssökare. Segla över till den vackra ön Gozo med motorbåt och vandra runt ön på en fyrhjuling i konvoj under ledning av våra erfarna reseledare. Se Gozos mest kända och älskade dolda landmärken från ett annat perspektiv: från den fantastiska utsiktspunkten Qala Belvedere till det karga landskapet i Ramla Valley. Därefter kan du förundras över de traditionella saltpannorna innan du reser genom Ghasri Valley. Upptäck det otroliga Inlandshavet vid Dwejra och den lilla ön Fungus Rock. Under sommaren kan du ta en badpaus. Det finns också tillräckligt med tid för att köpa några äkta gozitanska varor. Ta sedan en motorbåt tillbaka till Malta via Blå lagunen och Cominos grottor.

Malta: Gozo heldagstur med Tuk-Tuk och lunch

Malta: Gozo heldagstur med Tuk-Tuk och lunch

Låt Gozos charm och gamla historia förtrolla dig på den här dagsutflykten från Malta. Tuk-tuk runt Gozo innan du tar en kryssning längs Cominos hisnande stränder. Njut av en lätt traditionell gozitisk lunch med ett uppfriskande glas lokalt vin eller vatten. Möt din chaufför på en upphämtningsplats i närheten av ditt boende. Slappna av medan du kör till båten. Beundra skönheten i den maltesiska kusten när du åker till ön Gozo. Hör fascinerande berättelser från din lokala flerspråkiga chaufför. Njut av doften av vilda blommor och smaka på havsluftens salta tangering när du korsar kust- och lantterräng på en tuk-tuk. Besök platser som inte går att nå med hop-on och hop-off-bussar eller kollektivtrafik. Se fängslande klippor förvandlas till frodiga gröna dalar. Färdas på tidens slitna kullerstensgator. Upptäck öns kultur, passioner och historia när du upptäcker avlägsna vikar, gamla fort, mytiska grottor och mirakelkyrkor. Stilla alla dina sinnen med en autentisk lokal lunch och ett glas stärkande vin. Bekanta fantastiska havsgrottor när du återvänder till din upphämtningsplats.

Från Malta: Jeeptur till Gozo med lunch och transfer till hotellet

Från Malta: Jeeptur till Gozo med lunch och transfer till hotellet

Denna exklusiva jeeptur är det bästa möjliga sättet att upptäcka och uppleva Gozos sanna skönhet, ta spektakulära fotografier av det hisnande landskapet, uppleva Gozos magnifika arv, besöka viktiga landmärken och upptäcka gömda pärlor, allt medan du njuter av den imponerande skönhet och distinkta charm som denna lilla ö har att erbjuda. Låt en av våra erfarna chaufförer ta hand om körningen och navigeringen medan du lutar dig tillbaka, varvar ner och njuter av landskapet! På morgonen hämtas du från ditt boende (eller en nära mötesplats) för att resa till ön Gozo. Vid ankomsten till Mġarr Harbour (Gozos huvudhamn) går ni ombord på en av våra jeepar och får följa med på en oförglömlig resa runt den vackra ön Gozo. Varje jeep har en av våra erfarna förare, som också kommer att ge dig förklaringar och information under hela resan. Ytterligare information ges vid varje stopp på det språk du har bokat. När du reser genom många byar, dalar och småvägar kommer du att njuta av den hisnande skönheten på ön Gozo. Turen tar dig till några av de mest pittoreska platserna och viktiga landmärkena på ön. Du kommer att besöka underbara platser som Daħlet Qorrot Valley, den pittoreska byn Nadur, Ramla Valley, den berömda Calypso Cave och de megalitiska templen i Ġgantija, en UNESCO: s världsarvslista och de äldsta fristående strukturerna i världen! Här kommer du också att ha lite ledig tid för att besöka templen (inträdesbiljett till Ġgantija Temples ingår inte). Efter att ha njutit av en härlig lunchbuffé som sköljs ner med något gott kylt gozitanskt vin, fortsätter du till den andra delen av turen, som tar dig till några andra fantastiska platser, till exempel den pittoreska bukten Xlendi, den majestätiska medeltida Citadel-fästningen, som ligger i hjärtat av Victoria (huvudstaden i Gozo), ett traditionellt kalkstensbrott, den vackra Dwejrabukten och dess innanhav, där du har möjlighet att ta en valfri båttur (båttur ingår inte i priset), Mielaħdalen och de berömda saltpannorna, där du kan lära dig hur salt har producerats från havet sedan romartiden. Om vädret tillåter, under högsäsong (vanligtvis från april till oktober), kommer vi också att stanna för en uppfriskande simtur vid en av de många vackra vikarna på Gozo (glöm inte att ta med badkläder!) Vi passerar badorten Marsalforn Bay och kör till Mġarr Harbour, där ni går ombord på en av våra motorbåtar som tar er tillbaka till Malta, förbi Cominos Blå lagun, Kristallagun och havsgrottor (motorbåtstransfern är beroende av väderförhållanden och andra operativa överväganden; när detta inte är möjligt kommer överfarten att göras med den kommunala Gozo Channel-färjan).

Malta: Jeepsafari på Gozo och kryssning i Blå lagunen på Comino

Malta: Jeepsafari på Gozo och kryssning i Blå lagunen på Comino

Utforska ön Gozo med jeep och se dess charmigaste städer och byar. Fördjupa dig i öns historia medan din chaufför tar dig till de mest pittoreska stränderna, vikarna och grottorna. Upplev underverken i detta gamla land och dess vackra landskap fullt ut och skapa fantastiska minnen. Njut av en aptitretande lunchbuffé med lokalt vin och vatten som antingen serveras på båten eller på Mariblu Restaurant på Gozo. På båtresan går du ombord på en tvåmastad skonare för en kryssning till den berömda Blå lagunen och undviker folkmassorna. Stanna till vid Crystal Lagoon för en plats som du måste se och där du kan bada. Masker och snorkel finns också gratis ombord. Ta en förtrollande tur med båtens gummibåt genom en tunnel i klippan. Den här utflykten inkluderar också ett besök i den topplösa grottan (en grotta utan topp som har fallit in), innan du beger dig upp till en lång grotta under Cominos fästning (som användes vid inspelningen av Greven av Monte Christo. Frossa i det klara vattnets skönhet på din resa tillbaka till Malta där din transport väntar på att ta dig tillbaka till ditt hotell.

Malta: Gozo heldagssafari i jeep med transfer med motorbåt

Malta: Gozo heldagssafari i jeep med transfer med motorbåt

Utforska ön Gozo med jeep och se dess charmigaste städer och byar. Hämta upp dig från ditt boende på Malta och njut av en snabbbåtstransfer över till Gozo. Fördjupa dig i öns historia medan din chaufför tar dig till de mest pittoreska stränderna, vikarna och grottorna. Några av de platser som din chaufför tar med dig på besök är Qala Belvedere, Ramla, Calypso-grottan, Ggantija-templen, Dwejra/Inlandshavet, saltpannorna, Marsalforn, klipporna och Xlendi Bay. Njut av en aptitretande lunchbuffé på Mariblu Restaurant, tillsammans med lokalt vin och vatten. Upplev underverken i detta gamla land och dess vackra landskap fullt ut och skapa fantastiska minnen. Återvänd via den berömda Blå lagunen och Comino med speedbåt, om vädret tillåter, och titta på det kristallklara havet.

Gozo Sightseeing Hop On Hop Off-tur

Gozo Sightseeing Hop On Hop Off-tur

Ha fördel av en dagsbiljett till Gozos enda hop-on-hop-off sightseeingbuss och utforska ön på egen hand. Audioguider finns ombord på bussen (16 språk) och chaufförerna är engelsktalande. Du kan ta bussen från Gozos färjeterminal i Mġarr-hamnen eller från någon av följande hållplatser längs vägen: • Ramlabukten • Savina kreativitetscenter • Ggantija tempel & Ta' Kola väderkvarn • Calypso-grotten (10-minuters fotostopp) • Marsalforn Bay • Victoria busstation • Ta' Pinu Sanctuary • Hantverksbyn Ta' Dbiegi • Azure Window (Dwejra) • Xlendi-bukten • Fontana Xewkija-torget Bussar avgår var 45:e minut från kl. 09:40 till 15:00, vilket ger dig stor flexibilitet under dagen.

Malta Discount Card upp till 50% rabatt över hela Malta & Gozo

Malta Discount Card upp till 50% rabatt över hela Malta & Gozo

Njut av exklusiva rabatter på upp till 50 % över hela Malta och Gozo. Få ut det mesta av din upplevelse på Malta genom att lösa in kortet på olika ställen. Njut av 50% rabatt på inträdesavgifter till kända attraktioner och museer, inklusive Hagar Qim Temples, Valletta museer, Ggantija Temples, Fort St Angelo, St Paul's Catacombs, Mediterraneo Marine Park, The Limestone heritage park och trädgårdar, Malta 5D, Playmobile FunPark, The Mdina Experience och The Malta Experience bland andra. Följ med på fascinerande rundturer med 30% rabatt, t.ex. Malta Sightseeing Hop-On Hop-Off Bus Tours, Vintage Bus Tour till Vittoriosa, Cospicua & Senglea och Gozo Tour. Fördjupa dig i de maltesiska öarnas skönhet. Dra nytta av 35% rabatt på båtturer, inklusive Comino & Blue Lagoon Cruise, Round Malta Cruise, Gozo & Comino Blue Lagoon Cruise och Traditional 2 Harbours Day Cruise, bland andra. Upplev det kristallklara vattnet och de fantastiska kusterna. Ät gott med 50% eller 25% rabatt på matnotan på restauranger som Ta'Kris Restaurant i Sliema (hemlagad maltesisk mat), Cafe Carravagio (bästa läge framför St John's Cathedral), Rusty Spoon Gastro Pub, Penny Black Bar och Il-Logga Restaurant i Gozo, för att nämna några. Skäm bort dina smaklökar utan att det kostar skjortan. Förutom dessa otroliga rabatter erbjuder Malta Discount Card också besparingar på cykelturer, jeepsafari, vandringsturer, havskajakpaddling, båt- och jetskiuthyrning och avkopplande spaupplevelser. Ditt Malta Discount Card levereras bekvämt till ditt hotell på Malta, redo för dig att hämta i receptionen. Upplev det bästa av Malta och Gozo samtidigt som du får betydande besparingar med Malta Discount Card. Missa inte denna möjlighet att förgylla din semester och skapa bestående minnen!

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Xaghra

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Xaghra?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Xaghra:

Sevärdheterna i Xaghra du inte bör missa

De mest populära sevärdheterna i Xaghra

Att göra i Xaghra

Städer i Malta

Xaghra: Fler aktiviteter och sevärdheter

Xaghra: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Xaghra

Samlat omdöme

4.5
(1 713 recensioner)

Fantastisk! Ett riktigt äventyr! Berg-och dalbanor på en jeep och en supervänlig guide som optimerade tiderna för fantastiska offpistturer, som färska desserter och den hisnande utsikten över klipporna

Det var en riktigt spännande turné på ett vackert nytt fartyg. Maten som du kunde boka var mycket välsmakande och badplatserna var verkligen vackra. Jag kan bara rekommendera det!

På toppen, lättillgänglig, inte för trångt jämfört med den stora turistbåten bredvid, rimligt pris för hela dagen

väldigt vackra, underbara platser, mycket trafik för att komma till startområdet så man måste gå iväg i god tid.

Jag vill tacka er besättningen det var en fantastisk resa. Allt var perfekt Jag rekommenderade denna resa