Våra mest rekommenderade saker att göra i Wroclaw

Wroclaw: Ljudguide och rundtur med e-bil i liten grupp

1. Wroclaw: Ljudguide och rundtur med e-bil i liten grupp

Utforska skönheten i Wroclaw medan du reser med elfordon för att se stadens mest intressanta platser och landmärken med bekväma och bekväma transporter. Upptäck Nedre Schlesiens huvudstad och ta in sevärdheter du normalt skulle se på en 6-7 timmars traditionell vandringstur. Lär dig om stadens historia och njut av rutter utarbetade av licensierade turiststadsguider som utvecklats speciellt för turnén. Njut av ledig tid för att upptäcka de två viktigaste platserna på sightseeingvägen: Cathedra och Multimedia Fountain Show innan du släpps tillbaka i Wroclaws charmiga gamla stad.

Wrocław: Privat guidad stadsrundtur i två timmar med elbil

2. Wrocław: Privat guidad stadsrundtur i två timmar med elbil

Upptäck Wrocławs skönhet under en två timmars rundtur i staden med elbil. Se många av stadens intressanta platser och landmärken på ett enkelt och bekvämt sätt. Resan tar besökarna till 30 av de viktigaste monumenten och attraktionerna i Neder-Slesiens huvudstad. Turens rutter har utarbetats av licensierade guider och omfattar platser som Saint Elisabeth-kyrkan, Jatki, Wrocławs universitet, Ossolineum, marknadshallen, Piasek-ön, Piasek-bron, katedralön, Botaniska trädgården, Saint Martin-kyrkan och mycket mer. Kommentarer ombord finns på flera språk. Elbilens högkvalitativa ljudsystem gör det möjligt att lära känna stadens spännande historia på det språk du föredrar.

Wrocław: Gamla stan och Ostrów Tumski guidad vandringstur

3. Wrocław: Gamla stan och Ostrów Tumski guidad vandringstur

Wroclaws historia är lång och komplex. För att förstå den måste du dyka ner i det förflutna på över 1000 år. Staden har av professor Norman Davies kallats Mikrokosmos på grund av att den är en del av olika länder och ligger mitt i Europa. Davies säger att allt som hände i Europa någon gång också hände i Wrocław: krig och religiösa strider, handelsstadens rikedom, nazisterna och andra världskriget med nästan total förintelse av staden, att bli en del av kommunistblocket till det slutliga hoppet in i friheten för över 25 år sedan. Det moderna Wrocław är en av de städer i Europa som utvecklas snabbast, med en rik kultur och öppna, välkomnande människor. Om du vill ta reda på hur allt detta hände är det bara att följa med på vår rundtur!

Wrocław: Två timmars rundtur i Gamla stan

4. Wrocław: Två timmars rundtur i Gamla stan

Upptäck Wrocławs sevärdheter och promenera i den vackra Gamla stan på denna rundtur. Börja på marknadsplatsen och besök den berömda restaurangen Piwnica Świdnicka och bege dig sedan till Wrocławs gamla rådhus och till Pranger där du kan se delar av staden som existerat sedan medeltiden. Se stadens gamla fängelse, universitetet, den berömda fontänen Fontanna Szermierza och den största marknadsplatsen i staden, Hala Targowa. Besök Wrocławs katedral och otaliga andra arkitektoniska mästerverk från 900- till 1700-talet. Lär dig mer om legenderna bakom stadens landmärken och strosa längs med promenaden tillbaka till marknadsplatsen.

Wroclaw: Barrunda med gratis drinkar

5. Wroclaw: Barrunda med gratis drinkar

Möt dina legendariska pub crawl-guider på första baren (du kan hitta dem hållandes pub crawl-skyltar), och gör dig redo för en natt full av fantastiska historier. Lär känna dina medresenärer i den första baren, där du kan dricka rabatterade drinkar och delta i gratis dricklekar. Alla är här för att ha det kul och efter ett antal drinkar kommer alla främlingar att bli dina goda vänner. I den första baren kan du njuta av tre gratis öl eller shots. Höj ditt glas och säg "Na zdrowie!". När du rör dig mellan barerna kommer kvällen att bli allt mer högljudd. Besök några av stadens livligaste vattenhål och avsluta kvällen på en toppklubb. Få VIP-behandling när du går förbi köerna och känn dig som en rockstjärna. Rör dig till rytmen när kvällens DJ spelar sina bästa låtar.

Wroclaw: Privat flygplatstransfer till/från stadens centrum

6. Wroclaw: Privat flygplatstransfer till/från stadens centrum

Slipp köerna till taxibilar när du anländer till Wroclaws flygplats och ta dig bekvämt till stadens centrum. Få ett fast pris för en högkvalitativ tjänst till varje plats inom Wroclaws stadsgränser. Undvik överdrivna överföringsavgifter med en tjänst som ger det bästa erbjudandet när det gäller service, kvalitet och pris. Få en tydlig indikation på kostnaderna under bokningsprocessen och få full hjälp med ditt bagage. Var säker på att din resa kommer att börja och sluta så smidigt och bekvämt som möjligt. Fordonstyper finns tillgängliga för olika gruppstorlekar, allt från taxibilar och minibussar för mindre grupper till en 65-sitsig buss för större grupper.

Från Wrocław: Guidad heldagstur till Auschwitz-Birkenau

7. Från Wrocław: Guidad heldagstur till Auschwitz-Birkenau

Denna heldagstur tar dig från Wrocław till koncentrationslägren Auschwitz och Birkenau, som användes av nazisterna som tvångsarbete och förintelseläger under andra världskriget. Över en miljon män, kvinnor och barn förlorade sina liv här eller tvingades arbeta under extrema förhållanden. Dessa koncentrationsläger har sedan dess blivit bestående symboler för nazisternas brutala politik att utrota av judiska personer och andra minoritetsgrupper. För att fullt ut förstå den mänskliga tragedi som utspelades här får du lära dig om det dagliga livet i lägren och besöka vad som tidigare var gaskammaren och krematoriet. Ytterligare utställningar hjälper dig att förstå denna verklighet och lära dig mer om Förintelsens arv. En historielektion du aldrig glömmer.

Wroclaw: Oder River Boat Party med obegränsade drycker

8. Wroclaw: Oder River Boat Party med obegränsade drycker

Den 2-timmars flodkryssningen inkluderar en 2-timmars öppen bar med obegränsat med öl, rom, gin, vodka, whisky och drinkar, en live DJ, en fotoautomat, drinkspel och en pubrunda efter festen. Det som gör Wroclaw Boat Party-turen unik är kombinationen av en naturskön båttur längs floden Odra och en spännande feststämning. Deltagarna får njuta av hisnande vyer över Wroclaws ikoniska landmärken och sedan festa natten lång på två av Wroclaws bästa klubbar, med gratis inträde och en gratis välkomstdrink. Klubbarna vi besöker är Domowka och Antidotum.

Wrocław: Lång stadsvandring och flodkryssning

9. Wrocław: Lång stadsvandring och flodkryssning

Det här är din chans att verkligen upptäcka en av Europas mest unika städer. Vandra runt på stadens torg och beundra de otroliga färgerna på den största blomstermarknaden i Wrocław. Besök den pittoreska St Elizabeth-kyrkan och se de berömda koppardvärgarna samt minnesmärket över Dietrich Bonhoeffer. Passera det gamla stadsfängelset på väg till Wrocławs universitet där du besöker musiksalen Oratorio Marianum och Aula Leopoldina och njuter av utsikten från det matematiska tornet. Se världens äldsta universitetskyrka med dess otroliga barockornamentik. Ta en promenad genom den gamla marknadshallen och Wrocławs katedral. Beundra katedralen, njut av utsikten från bron och promenera längs strandpromenaden. Avsluta turen med en härlig kryssning på floden Oder. Segla i 50 minuter på en returresa till djurparken. Ta plats på något av fartygets tre däck eller slappna av i en solstol medan du dricker en kall öl, vin, kaffe eller dessert. Slappna av och njut av de sevärdheter som passerar förbi dig tills resan avslutas i marinan i stadens centrum.

Adršpach: The Chronicles of Narnia - en rundtur på inspelningsplatsen

10. Adršpach: The Chronicles of Narnia - en rundtur på inspelningsplatsen

Efter en naturskön 2 timmars resa från Wrocław anländer du till den pittoreska byn Adrspach vid den tjeckisk-polska gränsen. Promenera genom den omfattande klippstaden som bildar en labyrint av imponerande raviner. Under vandringen kan du njuta av spektakulära vyer över de bisarra klippformationerna och upptäcka deras ovanliga namn som Lovers, Mayor and Mayor, Sugar Bread och Tooth Karkonosch. Se sedan en av de viktigaste höjdpunkterna - ett vackert vattenfall omgivet av klipporna som är känt för att ha förhäxat den mest kända tyska romantiska poeten Johann Wolfgang von Goethe år 1790. Efter vandringen kan du njuta av lite fritid för att äta lunch på den lokala restaurangen innan du tar den trevliga återresan till Wroclaw.

Lägg till datum

Saker att göra i
Wroclaw
Njut av polsk klimp, kullerstensgator och ett charmigt torg i Schlesiens historiska huvudstad.

Alla aktiviteter

141 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Wroclaw

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Wroclaw

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Wroclaw?

Vilka är de bästa dagsturerna från Wroclaw?

De bästa dagsturerna från Wroclaw:

Kraków

Vilka är de bästa turerna med låga priser i Wroclaw?

Wroclaw: Fler aktiviteter och sevärdheter

Wroclaw: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Wroclaw

Samlat omdöme

4.8 / 5

baserat på 1 301 omdömen

Very nice and competent guide His English was excellent