Lägg till datum

Saker att göra i
Woodstock

Våra mest rekommenderade saker att göra i Woodstock

Från Oxford: Cotswold Explorer heldagstur

1. Från Oxford: Cotswold Explorer heldagstur

Börja din oförglömliga Cotswold-resa med att gå ombord på minibussen i Oxford. Därefter åker du på en naturskön bilresa till den charmiga byn Minster Lovell. Njut av att se de vackra halmtakade husen och utforska den ruinerade 1500-talshallen. Fortsätt vägen genom de idylliska byarna Asthall och Swinbrook till Burford, "porten till Cotswolds". Gör ett stopp här för att ge dig tid att strosa runt på den sluttande High Street och surfa runt i de udda butikerna och kaféerna. Fortsätt sedan din panoramautflykt genom de gamla stenbrottsbyarna Taynton och Barringtons mot Bourton-on-the-Water, "Cotswolds Venedig". Ta en promenad längs den pittoreska floden Windrush som korsas av vackra stenbroar. Från Bourton-on-the-Water följer du vägen genom några förtrollande Cotswoldbyar till Broadway med sina gyllene stenhus. Hitta en pub eller ett café för lunch i denna by som inspirerade konstnärer och författare som Frank Millet, J M Barrie och William Morris. Efter lunch besöker du den vackra marknadsstaden Chipping Campden med sin gamla marknadshall och ullkyrka. Utforska sedan Stow-on-the-Wold, den högst belägna staden i Cotswolds. Här kan du strosa runt bland de smala gångvägarna och bland antikaffärer och konstgallerier. Slutligen återvänder du till Oxford via den livliga marknadsstaden Chipping Norton med ett sista kort fotostopp i Woodstock, där Blenheim Palace ligger (där Sir Winston Churchill föddes).

Från Oxford: Cotswolds Adventurer Tour

2. Från Oxford: Cotswolds Adventurer Tour

Bekanta dig med några av de mest förtrollande byarna i Cotswolds på en heldagstur från Oxford. Åk till den gamla staden Bampton, en av de äldsta städerna i England, känd som byn i tv-serien Downton Abbey. Stanna till för att se byns kyrka och bibliotek, där många scener i den populära serien spelades in. Fortsätt till Kelmscott, som en gång var sommarhus för den berömda Arts and Crafts-rörelsens grundare William Morris. Därefter besöker du Lechlade, en gammal marknadsstad vid floden Themsen. Därifrån tar din väg dig genom vackra stenbyar med möjlighet att stanna och ta en förfriskning i en typisk bybutik. En kort naturskön bilresa tar dig till Bibury där du kan se 1600-talsstugor, en vacker flod och en öringodling. Du följer den pittoreska Coln-dalen, kör genom smala landsvägar och över böljande kullar innan du anländer till den lugna staden Winchcombe. Njut av en lunch på en rustik pub och titta runt i de udda butikerna. Efter lunchen tar en panoramisk körning dig förbi Sudeley Castle, begravningsplatsen för Catherine Parr, Henrik VIII:s sjätte hustru. Fortsätt genom vackra byar till Stow-on-the-Wold, där du kan titta på pittoreska kaféer och antikvitetsbutiker. Återvänd till Oxford via Woodstock, där Blenheim Palace ligger och där Sir Winston Churchill föddes.

Från Oxford: Cotswolds och Shakespeare heldagsutflykt

3. Från Oxford: Cotswolds och Shakespeare heldagsutflykt

Se den naturliga skönheten i norra Cotswolds och historiska Stratford-upon-Avon på en heldagstur från Oxford. Gör flera stopp i pittoreska byar eller städer i Cotswolds och lär dig mer om Shakespeares födelseplats. Åk västerut från det medeltida Oxford och ditt första stopp blir den pittoreska byn Great Tew med sina vackra halmtaksstugor och härliga kafé. Du följer sedan en rutt som tar dig förbi fler hisnande vyer tills du når Stratford-upon-Avon. Här får ni en rundtur i Shakespeares hemstad, där ni får se pittoreska korsvirkeshus, de berömda Shakespeare-teatrarna, floden Avon och Shakespeares födelseplats. Ni fortsätter på Shakespeare-temat med ett besök i Shottery, där ni får se det förtrollande hemmet för Shakespeares fru, Anne Hathaway. Efter att ha lämnat Stratford-området går resan vidare till Cotswolds med böljande kullar och pittoreska byar. Ditt första stopp i Cotswolds är i den charmiga gamla marknadsstaden Chipping Campden med sina gyllene kalkstensbyggnader. Besök den gamla saluhallen och strosa runt i de originella butikerna. Ytterligare en pittoresk bilresa genom smala landsvägar tar dig till den vackra byn Snowshill med sina charmiga stenhus och kyrka från 19-talet. Sista stoppet är i den förtjusande byn Bourton-on-the-Water, som ofta kallas Cotswolds Venedig med sin förtrollande flod som korsas av en rad stenbroar. Återresan till Oxford går genom ett fantastiskt landskap och den gamla marknadsstaden Burford, "porten till Cotswolds".

Från London: Oxford, Cotswolds och lunch på lantlig pub

4. Från London: Oxford, Cotswolds och lunch på lantlig pub

Vår dagsutflykt från London börjar med ett besök i Oxford, staden med de drömmande spirorna. Här kan du följa din guide i fotspåren av berömda studenter som författaren J.R.R. Tolkien, poeten och dramatikern Oscar Wilde och den berömde fysikern Stephen Hawking. Vandra längs smala bakgator till gamla colleges och vackra quadrangles och insup atmosfären i denna livliga universitetsstad. Du kommer också att besöka Oxford Universitys äldsta klassrum - den medeltida Divinity School. När stadsvandringen är slut har ni tid att utforska staden på egen hand innan vi beger oss till de fantastiska Cotswolds. Vi lämnar Oxford och kör till de mjukt böljande kalkstenskullarna i Cotswolds, där vi kör på enkelspåriga smala landsvägar i vår minibuss och utforskar småvägarna och de små slingrande dalarna. Med en expertguide ombord får vi lära oss om ullhandelns uppgång och fall i denna region och hur den lämnade efter sig ett landskap som är orört av den moderna världen, med små honungsfärgade stenbyar och dolda gröna dalar med porlande bäckar. Vårt första stopp är härliga Burford med stenhus som faller ner mot floden Windrush, se Woolsack-gravar på den historiska kyrkogården innan vi stannar för en utsökt lunch i en traditionell Cotswolds country pub. Luta dig tillbaka och koppla av i ett gammalt stenhus och upplev det månghundraåriga tavernalivet i en värld där en mild och långsammare takt är normen. Vi besöker sedan Bibury med dess fotogeniska samling av hus som kallas Arlington Row, innan vi kör genom fantastiska hundraåriga byar med fotostopp. Våra mindre fordon kan köra uppför den smala Coln Valley på enkelspåriga vägar, förbi fårhagar och sömniga byar. Vårt sista stopp är livliga Stow on the Wold med sitt livliga marknadstorg, innan vi kör tillbaka till London genom Chipping Norton och Woodstock.

Churchill-tur på Blenheim Palace

5. Churchill-tur på Blenheim Palace

Låt oss utforska Blenheim Palace - över 2000 tunnland parkmark och 300 års historia (vi kanske inte kommer runt alla 2000 tunnland, vi får se hur det går!) Se till att du har köpt dina biljetter direkt från Blenheim innan dagen för din rundtur - jag kan maila dig länken när du har bokat. (38 £ för vuxna, 22 £ för barn 16 år och yngre) Du hämtas i Oxford kl. 10.00 och körs till Blenheim Palace och trädgårdarna. Därefter äter ni lunch och utforskar byn Woodstock, besöker Churchills grav och körs sedan tillbaka till Oxford. Upplev det storslagna Blenheim Palace och den charmiga byn Woodstock på denna fängslande rundtur. Förundras över den överdådiga arkitekturen och det frodiga landskapet i Blenheim Palace, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, samtidigt som du får ta del av dess rika historia och aristokratiska arv. Vandra genom palatsets ståtliga rum, vackert utsmyckade med konst och antikviteter och lär dig mer om Churchill och hertigarna av Marlborough. Du kan också förboka en Buggy Ride runt de underbara trädgårdarna som designades av Capability Brown. Observera - Buggy-turerna i trädgården är endast tillgängliga under veckan och helgerna från april och framåt, men det finns en trevlig trädgårdsvandring nära palatset som vi kan göra istället för (eller lika bra som!) Efteråt tar vi oss till den pittoreska byn Woodstock, där ni äter lunch på The Star Inn (ett georgianskt värdshus med god mat och atmosfär). Woodstock är känt för sina pittoreska gator och sin historiska charm, så ni får lite tid över för att upptäcka de lokala butikerna, ta en lugn promenad och njuta av den härliga atmosfären i denna idylliska engelska miljö. Obs - lunch ingår inte i priset för din dagsutflykt. Vi besöker Churchills grav i Bladon på vägen tillbaka till Oxford. Denna resa utlovar en perfekt blandning av kulturell rikedom och naturskönhet i hjärtat av Oxfordshire. Vi är flexibla med starttider och upphämtningsplatser i Oxford - fråga bara.

Från Oxford: Guidad tur till Blenheim Palace

6. Från Oxford: Guidad tur till Blenheim Palace

Skapandet av Blenheim Palace var ingen lätt uppgift - huvudarkitekten nekades till och med inträde för att se sitt färdiga verk. Men idag är det öppet för alla att njuta av den överdådiga interiören och de vidsträckta trädgårdarna, sjöhuset och labyrinten. Inträdesbiljetten till palatset med audioguide till ett värde av 38 pund per person ingår också i biljettpriset. Dessa turer erbjuds endast som privata gruppturer för max 2-4 personer. Den guidade turen, som kommer att belysa palatsets och familjen Marlboroughs historia, kommer att äga rum under en promenad genom trädgårdarna och området samt en del av palatset. Njut av fritiden för att ytterligare utforska palatsets utställningsutrymmen och trädgård. Besök andra delar av palatset och trädgårdarna på egen hand eller njut av en måltid på palatsträdgårdens café eller interiörrestaurang. Schemalagda starttider kan ändras under förutsättning att du meddelar detta när du bokar. Särskilt meddelande om friskrivningsklausul: Från mitten av november till slutet av december har palatset en julutställning som delvis kan hindra visningen av vissa föremål i palatsets salar. Vänligen notera detta innan du bokar.

Från London: En heldagsutflykt till Blenheim Palace utan att behöva gå på linjen

7. Från London: En heldagsutflykt till Blenheim Palace utan att behöva gå på linjen

Blenheim Palace är ett historiskt, kulturellt och arkitektoniskt kulturarv, byggt i en sällsynt stil av engelsk barock. Du kan nu upptäcka dess charm med en audioguide eller privatguide. Den här turen inkluderar biljetter att hoppa över kön och privat biltransfer från ditt boende i London. Tillbringa en stadsvistelse på ett ädelt gods! Välj det 6,5 timmar långa alternativet att besöka Blenheim Palace and Gardens och njut av en självguidad rundtur i palatset med deras officiella audioguide som finns på 9 språk. På så sätt kan du utforska hela palatset i din egen takt utan någon brådska. För din bekvämlighet inkluderar den här turen transfer tur och retur från ditt boende i London med en licensierad engelsktalande chaufför i en privat bil. Skip-the-line-biljetter ingår också för att du ska spara tid. Den officiella audioguideappen guidar dig genom fördjupningarna i ett av Englands största och mest eleganta hus och avslöjar dess historia och hemligheter. du får veta mer om 1700-talsadelns vardag, dyrbar konst, antika möbler och hemliga korridorer. Du kan utforska palatsets övervåning, nedervåning, Sir Winston Churchills födelserum och utställning, de fantastiska trädgårdarna och mycket mer i din egen takt. I slutet tar chauffören dig tillbaka till ditt boende i London. Välj 7-timmarsalternativet för att besöka Blenheim Palace and Gardens och få en privat rundtur i slottet med deras officiella guide. Rundturen kan genomföras på engelska, tyska eller franska. Guiden visar dig palatsets höjdpunkter och berättar om de viktigaste händelserna och personerna från dess historia. Efter den guidade rundturen har du fri tid att utforska på egen hand, så du kan shoppa souvenirer eller njuta av en promenad i trädgården.

Woodstock: Fler aktiviteter och sevärdheter

Woodstock: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.