Lägg till datum

Saker att göra i
Witney

Våra mest rekommenderade saker att göra i Witney

London: Downton Abbey, Cotswolds och Highclere Castle-turné

1. London: Downton Abbey, Cotswolds och Highclere Castle-turné

Ge dig av på en naturskön dagsutflykt från London och se några av höjdpunkterna i Cotswolds. Besök inspelningsplatser från tv-serien Downton Abbey, upptäck Highclere Castle och beundra den pittoreska landsbygden i regionen på denna guidade tur. Bege dig till Cotswolds landsbygd och besök några av inspelningsplatserna för Downton Abbey. Ditt första stopp är Cogges Manor Farm som ligger på stranden av floden Windrush. Lär dig om gårdens roll i Downton Abbey som Yew Tree Farm där Lady Ediths dotter Marigold uppfostrades av familjen Drewe. Besök köken och herr Drewes vardagsrum, se gårdsplanen där många scener filmades och se en unik och speciell video om gårdens roll i den populära tv-serien. Efter en kaffepaus fortsätter du till den förtjusande byn Shilton, känd för sitt grunda vadställe och används i serie två för att fungera som byn Swinbrook. Det var här som Lady Sybil och Tom Branson tillbringade natten på sin aborterade rymning. Gå till Bampton för att se St Marys Church, platsen för så många bröllop och en begravning eller två. Under din guidade promenad kan du besöka platser av intresse, inklusive stugsjukhuset, Mrs Crawleys hus, byns gröna område, postkontoret, Mrs. Patmores bed and breakfast och The Grantham Arms pub. Därefter tar du dig söderut från Cotswolds till Hampshires kritland, platsen för magnifika Highclere Castle, som för många är känt som Lord Granthams familjesäte, själva Downton Abbey. Upptäck välbekanta platser både inne i slottet och utanför. Se var O'Brien satte krokben för Bates, där Kemal Pamuks kropp flyttades, och matsalen där läcker dialog serverades med dekadent mat. Besök Robert Crawleys bibliotek och de olika sovrummen och gå ner för den stora trappan. Njut av lunch på en av de många restaurangerna här innan du beger dig till de vackra markerna. I källaren finns en speciell egyptologiutställning, tack vare den 5:e greven av Carnarvon och hans utgrävningar i Konungarnas dal i Egypten. Tillbringa cirka tre timmar i Highclere Castle och dess område innan du återvänder tillbaka till London.

Downton Abbey inspelningsplatser & Highclere Castle Tour

2. Downton Abbey inspelningsplatser & Highclere Castle Tour

Du lämnar London på morgonen för att göra dagens första stopp på Yew Tree Farm (Cogges herrgård), hem till Downton Abbeys torpare. Denna vackra och välbevarade 1200-talsherrgård ligger vid sidan av floden Windrush och var med i den fjärde säsongen av Downton Abbey. Från och med den femte säsongen blev gården hem till Lady Ediths hemliga kärleksbarn. I den sjätte säsongen flyttade Mr. Mason in med Daisys hjälp. Njut av en kaffepaus vid ankomst till gårdens renoverade och rustika Cow Shed Café och ta sedan en rundtur och lär dig om sammandrabbningarna mellan torpare och markägare, som även de varit med i TV-serien. Din privata rundtur på Yew Tree Farm är schemlagd innan gården öppnar för allmänheten! När du har besökt gården fortsätter du till Downton-byn (som i verkligheten heter Bampton), en vacker och välbevarad by i Oxfordshire Cotswolds. Denna by har varit med i stor utsträckning genom hela den populära TV-serien som byn Downton. Det lokala biblioteket tjänade som Downton Cottage Hospital och kirurgimottagning, och St. Mary’s Church som Downton Church. Churchgate House var också med som familjen Crawleys hem i exteriöra scener. Nu har du chansen att gå längs dessa bygator! Tidigt på eftermiddagen beger du dig till Highclere Castle, Granthams familjehem. Du kommer att ha tid att utforska Monk's Garden, White Border, Secret Garden och Wood of Goodwill, och tid att njuta av en lättare lunch på caféet/terummen i slottsköket. Familjen Carnarvon har bott på Highclere Castle sedan 1679. Den tredje greven av Carnarvon beordrade år 1838 Sir Charles Barry att förvandla slottet till en enastående herrgård. Det tjänade som ett sjukhus under första världskriget och blev åter ett privat residens 1922. Den nuvarande greven och hans hustru (grevinnan av Carnarvon) bor halva tiden på slottet och resten av tiden i deras närliggande lantställe. De förblir nära involverade i slottets dagliga liv och planerna för dess framtid. När du har gått in i slottet följer du en fast rutt med guider i varje praktgemak, inklusive salongen, biblioteket, matsalen, musikrummet, finrummet och rökrummet. Du kan också gå uppför den röda trappan för att se några av sovrummen och galleriet innan du går nerför ektrappan tillbaka till salongen i slottets mittpunkt.

Klassiska Cotswolds: Interaktiv guidebok för regionen

3. Klassiska Cotswolds: Interaktiv guidebok för regionen

Denna reseguide online hjälper dig att skapa en skräddarsydd road trip för att underlätta planeringen av din semester innan du reser och när du är på din semester. Med Cotswolds uppdelat i minirutter kan du vara säker på att du får se det bästa av utsikten över chokladaskarna, men också upptäcka mer och komma bort från allfarvägarna med de bredare, mindre kända Cotswolds också. Få ut det mesta av din semester med vår användarvänliga online-guide som gör planeringen till en barnlek. Välj helt enkelt bland alternativen och se till att du inte missar något! Få tillgång till denna roadtrip i Cotswolds på 2 enheter (mobil, surfplatta eller dator) i 12 månader för att hjälpa dig att planera din semester innan du reser, samt på din semester. Höjdpunkter i Cotswolds: - Den föreslagna kartlagda rutten är en helt flexibel rutt som slingrar sig genom Cotswolds med en serie miniteman som ansluter till varandra och skapar en bilresa på 183 miles (292 km) med en körtid på cirka 7 timmar och 35 minuter. - Den föreslagna kartlagda rutten i online-guiden är helt flexibel, vilket innebär att den hjälper dig att planera din resa med platser att besöka och saker att se och göra, från 3 till 14 dagar - När du reser genom Cotswolds kommer du också att resa genom tiderna och upptäcka landets historia och de tidsåldrar som definierat det. Vi börjar med de neolitiska bosättningarna. - Brons- och järnålderns fort och romerska bosättningar. Lär dig mer om hur den välmående ullhandeln formade välmående städer och gav upphov till flera "ullkyrkor" under medeltiden. - I de mer framträdande städerna i Cotswolds kan du uppleva Regency- och Victoriatiden, inklusive ångkraftens guldålder, och på så sätt ta dig igenom tusentals år av historia på din bilsemester. Online & interaktiv guidebok för destinationer: - Spara timmar genom att använda vår inspiration och vägvisning för att planera din perfekta Classic Cotswold-resa. - Resmålsguiderna omfattar 20 resmål och guider till viktiga platser att besöka i Cotswolds, t.ex. fort från brons- och järnåldern och romerska bosättningar. Missa inte något av de ikoniska husen och trädgårdarna längs rutten. - Destinationsguiden innehåller över 220 attraktioner, upplevelser och aktiviteter för att upptäcka ditt eget England. Kartan Uncover More innehåller: - 40+ utsiktspunkter - 195+ platser av intresse - 40+ Dolda pärlor - 20+ Vilda badplatser - 30+ Platser på skärmen Kartan över övernattningsmöjligheter innehåller: - 50+ campingplatser i Cotswolds - 25+ ställplatser för husbilar & nästan vilda platser - 120+ hotell - 135+ B&B, gästhus och lodger

Witney: Fler aktiviteter och sevärdheter

Witney: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Witney

Samlat omdöme

4.8
(66 recensioner)

Guiden Catherine var fantastisk eller så hatade vi att vi i minibussen inte behövde tvinga deltagarna att bära en mask. En grupp kvinnor var sjuka och hostade fruktansvärt och ingen bad dem att bära masken. Efter dagen hostade alla och hade ont i halsen...skönt när man reser med våra barn...kort sagt om rundturen: mycket bra och slottet är vackert. en vacker dag som jag rekommenderar speciellt för fans av Downton Abbey-serien.

En underbar utflykt! Höjdpunkten på vår Londonresa! Allt som i beskrivningen, bara bättre! Vår guide var AMBER, bara fantastiskt!! Så humoristiskt och med mycket (historisk) kunskap. Hon gjorde dagen väldigt trevlig! Tack så mycket kära Amber!! Värt besväret för alla Downton-fans, men också mycket imponerande och vackert för icke-fans!! Gör det definitivt!!

Bra i helhet, guiden var trevlig men kunde kanske inte så mycket om själva serien. Det var dåligt att det inte ingick någon mat eller dryck på hela turen.

Mycket trevligt att se platserna där inspelningen ägde rum, med den gigantiska grädden på moset som Highclere Castle.