Lägg till datum

Windsor Castle

Windsor Castle: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Inträdesbiljett till Windsor Castle

1. Inträdesbiljett till Windsor Castle

Windsor Castle byggdes på 1000-talet av Vilhelm Erövraren och är världens äldsta och största bebodda slott. Det har sedan dess byggts om av en rad olika kungar och drottningar, inklusive Henrik II, Karl II och Georg IV. Din biljett ger dig tillträde till slottet, inklusive de magnifika kungliga gemaken som är inredda med några av de finaste skatterna från den kungliga samlingen. Bland mästerverken finns målningar av Holbein, Rubens och Van Dyck, samt fina engelska och franska möbler. Under vintermånaderna utökas besöksrutten med de överdådiga privata paradvåningarna som skapades av George IV (kallade "semi-state rooms"). I inträdet ingår även tillträde till St Georges Chapel (utom på söndagar). Detta är en av Englands vackraste kyrkobyggnader och den sista viloplatsen för tio monarker, inklusive Henrik VIII och Karl I. Det finns mycket att se och göra på Windsor Castle, så planera in tillräckligt med tid att göra det mesta av ditt besök, vilket sannolikt kan pågå mellan 2,5 och 3 timmar. Slottet är beläget på toppen av en brant kulle och besöksrutten täcker långa sträckor, så bekväma skor rekommenderas.

Från London: Dagstur till Windsor, Stonehenge och Bath

2. Från London: Dagstur till Windsor, Stonehenge och Bath

Utforska flera av de främsta sevärdheterna utanför London på denna heldagsresa med buss från huvudstaden. Upplev Windsor Castles unika elegans, lär dig mer om myterna kring Stonehenge och beundra den klassiska georgianska arkitekturen i den vackra staden Bath. Besök även det romerska badhus staden döptes efter. Windsor Castle Här kommer fans av det brittiska kungahuset att vara i sitt esse. Besök drottning Elizabeth II:s hem och utforska slottets rika historia. Kika in genom nyckelhålen på världens största och äldsta slott. Njut av att utforska de statliga våningarna på egen hand och beundra av platsens otroligt överdådiga inredning. Våningarna används för statsbesök än idag. Känn dig som en del av dessa kungliga traditioner medan du beundrar världsberömda konstverk. Besök St Georges Chapel, där många kungars och drottningars gravar finns, framför allt Henrik VIII och hans tredje hustru Jane Seymour. Se Queen Marys Dolls House och bli förvånad över storleken och den komplicerade utformningen av världens mest berömda dockhus. Mystiska Stonehenge Vandra runt på världsarvsplatsen och fängslas av den unika stenformationen! De 40 ton stora stenarna har stått ensamma mitt ute på Salisbury-slätten sedan de uppfördes där för 5000 år sedan. Ett överflöd av teorier omger Stonehenge – var det ett religiöst tempel, en astronomisk klocka eller en gravplats från bronsåldern? Bestäm själv medan du upptäcker historien bakom detta mystiska monument. Bath Bath står stolt på Avonflodens sluttningar och var den första staden i England som utsågs till UNESCO:s världsarv. Beundra vackra Bath Abbey från 1400-talet, hänförs av den fantastiska georgianska arkitekturen och se ut över romantiska Pulteney Bridge. Romerska baden i Bath Bath har den bäst bevarade romerska kurorten från antiken och är berömd för sina romerska bad. Fördjupa dig i detta magiska monuments historia (som mirakulöst nog inte hittades innan 1870-talet) och beundra dess fascinerande konstruktion.  Du anländer tillbaka till London cirka klockan 19.45.

Från London: Kunglig guidad tur till Windsor Castle

3. Från London: Kunglig guidad tur till Windsor Castle

Historiska Windsor Omgiven av den vackra landsbygden i det kungliga grevskapet Berkshire kan du upptäcka denna historiska, typiskt engelska stad som ligger vid en härlig flodstrand. Vandra på de kullerstensbelagda gatorna och besök de pittoreska tehusen och shoppingarkaderna medan reseledaren ger liv åt den historiska stadens historia. Windsor Castle Åk mot Windsor Castle, som reser sig högt över stadens skyline. Slottet har varit den brittiska kungafamiljens stamhem i mer än 900 år och är det största slottet i Europa som varit bebott utan avbrott. Besök State Apartments, som är slottets mittpunkt och anses vara de ståtligaste lägenheterna i England, och deras överflöd är omedelbart uppenbart. På väggarna hänger några av de vackraste konstverken från Royal Arts Collection, medan den kolossala Waterloo Chamber minner den berömda engelska segern över Napoleon. St George's Chapel ligger inom Windsor Castle och är ett av de finaste exemplen på gotisk arkitektur i England. Byggandet av det nuvarande kapellet inleddes 1475 under Edward IV:s regeringstid. När du besöker kapellet ska du se till att titta upp och beundra stentaket som lades till av Henrik VII. Kapellet har varit platsen för många kungliga bröllop, däribland TRH The Earl and Countess of Wessex, The Duke and Duchess of Sussex och HRH Princess Eugenie and Mr Jack Brooksbank. I kapellet finns gravar av 11 monarker, däribland drottning Elizabeth II, George VI, Henrik VIII och Charles I.

London: Halvdagstur till Windsor med biljetter till slottet

4. London: Halvdagstur till Windsor med biljetter till slottet

Upptäck den vackra staden Windsor på en halvdagstur från London. Njut av en naturskön resa till Windsor och utforska det ikoniska Windsor Castle med en inträdesbiljett. Du får se slottet, omgivande områden och mer innan du återvänder till London. Stig ombord på en buss som tar dig till den historiska staden Windsor. Vid ankomsten går du in på Windsor Castle och upptäcker Hans Majestät kung Charles III:s officiella residens i din egen takt. Lär dig om slottets historia och upptäck palatset som har sitt ursprung från 1000-talet, efter Vilhelm Erövrarens normandiska invasion av England. Strosa genom den vackra egendomen och se slottets imponerande arkitektur från utsidan. Du återvänder till London tidigt på eftermiddagen, vilket ger dig gott om tid att njuta av resten av dagen och fortsätta dina planer. 

London: Hel dags utflykt till Windsor, Stonehenge och Oxford

5. London: Hel dags utflykt till Windsor, Stonehenge och Oxford

Följ med på en härlig heldagsutflykt till vackra Windsor Castle, fängslande Stonehenge och den vackra universitetsstaden Oxford. Denna heldagstur avgår från London och tar dig på en resa till dessa unika platser med intressanta kommentarer av guiden längs vägen. Börja dagen vid Windsor Castle, som är ett av kung Charles III:s officiella hem. Besök de majestätiska kungliga lägenheterna som används vid statliga besök och mottagningar (om alternativet valts). Ta dig sedan tid att utforska slottsområdet och St. Georges Chapel från 1300-talet där du kan beundra ett av de vackraste exemplen på engelsk medeltida kyrkoarkitektur. Åk sedan till de stående stenarna i Stonehenge, fortfarande grumlade i mystik som en fantastisk bedrift inom mänsklig ingenjörskonst. Utforska den förhistoriska stencirkeln och lär dig om de många teorierna bakom dess skapelse (om alternativet valts). Fortsätt till universitetsstaden Oxford, känd som "de drömmande spirornas stad". Staden har varit ett lärosäte sedan 1249 och det är en idyllisk plats att utforska på en fascinerande rundvandring.

London: Heldagsutflykt till Windsor, Stonehenge och Bath

6. London: Heldagsutflykt till Windsor, Stonehenge och Bath

Ta en heldagstur från London för att se det berömda Windsor Castle, den mystiska stencirkeln Stonehenge och den vackra georgianska staden Bath, med möjlighet att inkludera inträdesbiljetter i turen. Du kan njuta av busstransport och guidade turer på alla platser. Börja vid Windsor Castle, där kungafamiljen har bott i 900 år. Besök de magnifika statslägenheterna, som fortfarande används för statstillfällen och kungliga mottagningar. Utforska slottsområdet och St George's Chapel från 1300-talet, ett av de vackraste exemplen på medeltida kyrkobyggnader i England och en begravningsplats för kungar och drottningar, inklusive Henrik VIII och hans tredje hustru Jane Seymour. Fortsätt genom Wiltshires landsbygd till Stonehenge. Den antika stencirkeln Stonehenge, som är höljd i mystik, är en fantastisk ingenjörskonst och den viktigaste förhistoriska platsen i England. Åk västerut till Bath, en vacker georgiansk stad med vacker honungsfärgad arkitektur och de berömda romerska baden. Njut av en panoramatur över några av Europas finaste arkitektoniska sevärdheter, inklusive Bath Abbey, Royal Crescent, Circus, Assembly Rooms och Pulteney Bridge. Välj alternativet att utforska de romerska baden, som är byggda runt termiska källor som har gett vatten i över 2 000 år.

Från London: Windsor, Oxford & Stonehenge på heldagsutflykt

7. Från London: Windsor, Oxford & Stonehenge på heldagsutflykt

Ta en hel dags utflykt med guide till Windsor Castle, Stonehenge och Oxford från London. Ta den natursköna vägen genom den grönskande engelska landsbygden i en bekväm luftkonditionerad buss. Första uppehållet på denna rundtur är Windsor Castle. Med sina svepande anlagda trädgårdar, och i centrum fästningen Round Tower, är det lätt att förstå varför slottet var drottningens mest älskade helgresidens. Njut av en fascinerande inblick i de påkostade kungliga representationsvåningarna med ovärderliga konstverk av Rembrandt och Leonardo da Vinci. Du kan också besöka Queen Marys Dolls House och St Georges Chapel – den sista viloplatsen för gamla tiders monarker, inklusive Henrik VIII. Rundturen fortsätter därefter vidare till spektakulära Stonehenge. Du kommer aldrig att glömma den första glimten av den monolitiska stenformationen som reser sig mot horisonten på Salisbury-slätten. Teorier finns i överflöd om Stonehenges mystiska ursprung: Var det ämnat som ett religiöst tempel? En astronomisk klocka? En gravplats från bronsåldern? Kom fram till din egen slutsats medan du utforskar detta unika landmärke. Ditt sista uppehåll för dagen är den charmiga universitetsstaden Oxford. Här kan du njuta av en rundvandring med tid på egen hand. Strosa runt på de fantastiska innergårdarna och kullerstensbelagda gränderna i denna historiska universitetsstad. Rundturen avslutas cirka kl. 19.15 i London.

London: London Pass med tillgång till över 80 attraktioner

8. London: London Pass med tillgång till över 80 attraktioner

Se allt som London har att erbjuda med London Pass. Med sin rika historia och kultur har London alltid mycket att erbjuda besökare. London Pass är ett komplett sightseeingpaket som ger dig tillgång till fler än 80 sevärdheter, rundturer och museer. Få tillgång till en stor variation av landmärken och sevärdheter, såsom Towern, London Zoo, Windsor Castle och mycket mer.  Njut av en dags tillgång till hop-on hop-off-bussarna med över 60 stopp i London, inklusive Buckingham Palace, Towern, Sankt Pauls-katedralen, Tower Bridge, Trafalgar Square och Piccadilly Circus. Passet är giltigt för en hel arbetsdag på 3 rutter. Du får också tillgång till särskilda förmåner för London Pass-innehavare, bland annat rabatter i presentbutiker vid vissa attraktioner. London Pass ger tillgång till över 80 sevärdheter, inklusive: POPULÄRA SEVÄRDHETER • The View från The Shard • Towern • 1 dag med hop-on hop-off-bussarna • Båt på Themsen (Uber Boat by Thames Clippers - 1 dags hop-on hop-off) • Windsor Castle (endast inträde på eftermiddagen) • Westminster Abbey • London Bridge-upplevelse • Tower Bridge Exhibition • ZSL London Zoo • Sankt Pauls-katedralen • Kensington Palace INTRESSANTA PLATSER: • Shakespeare's Globe Theatre • Royal Albert Hall • Royal Observatory, Greenwich. • Old Royal Naval College • Den målade salen • Cutty Sark • Kew Gardens • Hampton Court Palace • Apsley House • Benjamin Franklin House • Eltham Palace • Golden Hinde • Wellington Arch • Chelsea Physic Garden MUSEER OCH GALLERIER • London Transport Museum • Foundling Museum • Household Cavalry Museum • Charles Dickens-museet • Guards Museum • Cartoon Museum • Estorick Collection of Modern Italian Art • Wernher Collection på Ranger's House • Fan Museum • London Transport Museum • London Museum of Water and Steam • Garden Museum • Museum of Brands, Packaging, and Advertising • Queen's Gallery (tillfälligt stängt) • Pollocks Toy Museum • The Postal Museum TURER OCH UPPLEVELSER • ArcelorMittal Orbit • Arsenal FC Stadium (Emirates Stadium) • Rundtur av Chelsea FC Stadium • Rundtur av Tottenham Hotspur FC • Rundtur i Twickenham Stadium och World Rugby Museum • Rundturer på Wembley Stadium och mycket mer! Attraktioner och rundturer kan ändras. Kontrollera den digitala guiden som ingår i din bekräftelsevoucher för att se den fullständiga listan över inkluderade produkter, öppettider och bokningsinstruktioner, när det är tillämpligt, innan du åker

Southampton hamn: London via Salisbury, Stonehenge & Windsor

9. Southampton hamn: London via Salisbury, Stonehenge & Windsor

Det första stoppet på din utflykt är Salisbury, med en av Storbritanniens finaste gotiska katedraler, byggd på 1200-talet, och en fantastisk medeltida stadskärna. Du tillbringar en timme i Salisbury innan resan går vidare till mystiska Stonehenge. Bussresan från Salisbury till Stonehenge tar dig genom den vackra engelska landsbygden och förbi små byar med historiska kyrkor och pittoreska stugor med halmtak. Innan du anländer till Stonehenge berättar din guide om de många myter och legender som omger denna förhistoriska struktur. Stonehenge har beskrivits som ett av den antika världens största mysterier. Var det ett tempel, en stor klocka, en begravningsplats eller något annat? Vid ankomsten har du tid för ett eget besök och en audioguidad rundtur kring de världsberömda stenarna (inträdesavgift ingår inte) eller välja att kolla in souvenirbutiken. Efter 90 minuter i Stonehenge färdas du vidare till kungliga Windsor dit du planeras att anlända i lagom tid för en sen lunch. Du har sedan lite ledig tid för att utforska staden och slottet. Windsor Castle är världens största kontinuerligt bebodda slott och din guide berätta om dess historia från Vilhelm Erövraren till drottning Elizabeth (inträde ingår inte, stängt på tisdagar och onsdagar). Om du väljer att inte gå in i Windsor Castle kan du ta en promenad genom den gamla staden och Eton. Bussen avgår från Windsor klockan 16.00 och passagerarna släpps av vid de större hotellen i Heathrow klockan 16.45. När du bokar ska du ange ditt hotell och terminalen, om det är tillämpligt. Avlämning sker också vid terminalerna 1-5. Därefter kan du åka till London, som ligger mindre än en timme från Heathrow. Guiden sköter avlämningen vid hotellen där ytterligare fordon eller taxibilar kan användas (ingår i priset) för att se till att avlämningen vid hotellet sker så snabbt som möjligt. Avlämningsalternativen inkluderar 250 hotell och utvalda större tågstationer i London.

Från London: Windsor Castle och Stonehenge Day Trip

10. Från London: Windsor Castle och Stonehenge Day Trip

Förlängt besök på Windsor Castle Det vackra Windsor Castle är en ikonisk del av den brittiska kulturen och är en av de sevärdheter man bara måste besöka i Storbritannien. Slottet är genomsyrat av historia och har utsikt över den förtjusande staden Windsor, och är väldokumenterat som kungens favoritresidens. Utforska det historiska slottet i all sin prakt, inklusive de överdådiga State Apartments där du kan se konstverk från några av världens mest legendariska konstnärer, Rembrandt och Leonardo da Vinci, och upptäck St George's Chapel, där den ökände Tudorkungen Henrik VIII och hans tredje fru Jane Seymour vilar. Du kommer också att få se Queen Mary's Dolls' House som trotsar all fantasi - en miniatyrstruktur komplett med fungerande hissar, rinnande vatten och elektricitet! Utökat besök i Stonehenge Detta världsberömda, förhistoriska monument är lika mystiskt som inspirerande och dess betydelse ifrågasätts än idag. Spekulationer tyder på att det kan ha varit ett sätt att dyrka solen, en begravningsplats eller till och med ett helande centrum för dem som är sjuka av hälsa, men det här är din chans att pussla ihop fakta och komma till din egen slutsats om mysteriet med Stonehenge för ett längre besök! Denna legendariska miljö kommer garanterat att leva länge i ditt minne. Beräknad ankomsttid tillbaka till London är cirka 6:00pm

Tillgängliga aktiviteter

55 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 4

Toppsevärdheter nära Windsor Castle

Windsor Castle: Fler aktiviteter och sevärdheter

Windsor Castle: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Windsor Castle

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 8 737 omdömen

Det gör det mycket lätt att komma åt flera attraktioner, nästan alla som vem som helst skulle göra under sitt besök i London. Om det används väl, optimera tider, betalas den säkra kostnaden av. I mitt fall bad jag om det i 2 dagar, det gav mig mycket och jag betalade säkert mindre än att köpa alla biljetter till attraktionerna.

Reseledare är Bruce och chaufför är Dan. Jag njöt verkligen av den här resan, Bruce är mycket bra med tidshantering och Dan är en fantastisk förare. Med detta går resan väldigt smidigt. Bruce är mycket underhållande och insiktsfull, skulle starkt rekommendera andra att göra denna turné med Bruce igen!

Jag tog denna turné med min son (13) och vi hade en viskning. Vår reseguide hade så mycket information att dela, var verkligen vänlig och hjälpsam och alla stopp var mycket intressanta. Det enda jag skulle ha velat var lite mer tid i Bath, men vi hade nog att se allt. Rekommenderar definitivt!

En härlig dag på turné i Windsor, Bath och Stonehenge! Vår guide Bruce var informativ och underhållande. Vi var först i kön på Windsor innan det öppnade för dagen, och det var fantastiskt att vara först med att gå genom statsrummen innan det blev trångt. Resten av stoppen var också bra.

Vacker promenad där du passerar de viktigaste platserna och får alla förklaringar och många extra anekdoter av vår guide.