Wien
Konsert och opera

Konsert och opera
52 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Wien Konsert och opera

Wien: Upper Belvedere & Permanent Collection Inträdesbiljett

1. Wien: Upper Belvedere & Permanent Collection Inträdesbiljett

Belvedere i Wien är ett av de ledande museerna i världen. Dess berömda konstsamling omfattar verk från medeltiden till nutid. Det unika komplexet, med de två palatsen Övre och Nedre Belvedere och omfattande trädgårdar, är ett av de mest fantastiska barockarkitektoniska underverken i världen. Bland höjdpunkterna finns världens största samling av Gustav Klimt-målningar samt framstående verk från perioderna Wiener Biedermeier, österrikisk barock, Wien runt 1900 och fransk impressionism. Nu, för första gången på årtionden, kommer museet återigen att vara värd för storskaliga specialutställningar som du kan beundra under ditt besök. På 1700-talet gav den österrikiske generalen prins Eugen av Savojen den berömde barockarkitekten Johann Lukas von Hildebrandt i uppdrag att bygga anläggningen. Efter prins Eugens död förvärvade kejsarinnan Maria Theresia hela komplexet och förvandlade den övre Belvedere till en utställningsplats för de kejserliga samlingarna - vilket gjorde det till ett av de första offentliga museerna i världen. I Nedre Belvedere, som tidigare var prins Eugenes residens, visas berömda utställningar. Belvederes barockträdgårdar hör till de vackraste i världen. Huvudträdgården ligger mellan nedre och övre Belvedere och sträcker sig över tre stora terrasser. I Belvedereparken finns också den botaniska trädgården och den äldsta alpina trädgården i Europa. Utställningens höjdpunkter: Pågående: Föreställ dig detta! Belvedere-samlingen från Cranach till EXPORT 9 november 2023 - 11 februari 2024: Gustav Klimt Adele Bloch-Bauer II 24 november 2023 - 19 juni 2024: Nedko Solakov A Cornered Solo Show #3 (med Charles Esche som mitt konstnärliga samvete) 19 oktober 2023 - 14 april 2024: CARLONE CONTEMPORARY: Michail Michailov Damm till damm 12 april 2024 - 29 september 2024: IN-SIGHT: Franz Anton Maulbertsch 21 februari 2025 - 7 september 2025: Gustav Klimt Pigment & Pixel RENOVERING AV ÖVRE BELVEDERE För den kommande fasadrenoveringen på norra och västra sidan av Upper Belvedere kommer byggnadsställningar att sättas upp. Över denna kommer ett ställningsnät att spännas ut, som replikerar de norra och västra sidorna av den yttre fasaden. De planerade arbetena förväntas påbörjas den 8 april 2024. Under denna tid kommer entréområdet inte att påverkas på något sätt. Denna åtgärd ska vara slutförd senast Q4 2024.

Wien: Konsert med Vivaldis De fyra årstiderna i Karlskirche

2. Wien: Konsert med Vivaldis De fyra årstiderna i Karlskirche

Upplev De fyra årstiderna, ett klassiskt musikaliskt mästerverk av Vivaldi. Besök Wiens Karlskirche och lyssna på konserter med en stråkkvartett och generalbas. Konserten spelas av den traditionella ensemblen Orchestra 1756, vilket gör denna konsert extraordinär. Ha nöje av en tidsresa med denna kvällskonsert och upplev oförglömlig historisk musik. I De fyra årstiderna ingår fyra av tolv revolutionerande violinstycken som tolkar de olika årstiderna. Fyra sonetter är vad som inspirerat till detta mästerverk som tar dig in i en annan värld av ljud, med blixt och dunder, is som spricker och fåglar som sjunger, en sovande fåraherde, jaktlag och många andra platser. Program: Le quattro stagioni – De fyra årstiderna Våren, opus 8, nr 1 Sommaren, opus. 8, nr 2 Hösten, opus 8, nr 3 Vintern, opus 8, nr 4 En eller två ytterligare delar som ändras från vecka till vecka och som kan vara av dessa kompositörer: Verk av W A Mozart, J S Bach, H I F Biber och andra berömda kompositörer.

Wien: Åk i ett gigantiskt pariserhjul utan att behöva gå till kassan

3. Wien: Åk i ett gigantiskt pariserhjul utan att behöva gå till kassan

Upplev en tur i Wiens stora, berömda pariserhjul, ett kännetecken för den österrikiska huvudstaden och en symbol för den världsberömda parken Wiener Prater. Med sin ikoniska silhuett är det stora pariserhjulet en attraktion som inte får missas. En tur i Wiens stora pariserhjul är lika mycket av ett måste i Wien som slottet Schönbrunn, Stefansdomen och Spanska ridskolan. En tur i denna viktiga och fascinerande struktur ger dig spektakulära utsikter över hela staden. Det stora pariserhjulet är en kulturell och arkitektonisk höjdpunkt för alla stadens besökare; om du inte har tagit en tur i pariserhjulet och förundrats över dess hisnande utsikter över Wiens hustak så har du knappt varit i Wien. Pariserhjulet roterar med en hastighet på 2,7 km/h. Ett varv tar drygt fyra minuter om pariserhjulet inte stannar för att släppa på eller av passagerare. Vanligtvis varar en åktur mellan 12 och 15 minuter, under vilken tid du får njuta av vackra vyer över Wien och dess omgivningar, som kullarna i Wienerwald, Donau, Marchfeld och Donaubäckenet.

Wien: Spanska ridskolans träningspass på morgonen

4. Wien: Spanska ridskolans träningspass på morgonen

Besök den världsberömda Spanska ridskolan i Wien och beundra hästarna under deras träningspass på morgonen. I den magnifika miljön i den barocka Winter Riding Academy ger utbildningen en inblick i de år som Lipizzaner och deras ryttare har tränat. Hästarnas morgonträning ackompanjeras av klassisk wienermusik. Träningen omfattar avslappningsövningar, förfining och perfektionering av rörelser och förstärkning av vissa muskler. De berömda skolhoppen levade, courbette och capriole, som visas som en del av den spanska ridskolans uppvisningar, tränas inte dagligen och kan bara ibland ses under morgonträningen. De vita Lipizzanerhingstarna utsätts nästan varje dag för en rejäl prövning av sina ryttare. Det primära målet med morgonträningen är att bibehålla hästarnas atletiska förmåga och hälsa samt att bygga upp olika muskelgrupper som är nödvändiga för att utföra övningarna i haute école.

Wien: Schönbrunn Palace & Gardens Skip-the-Line Tour

5. Wien: Schönbrunn Palace & Gardens Skip-the-Line Tour

Besök Schönbrunn slott och trädgårdar och få snabbt inträde till denna wienska pärla på en guidad tur som inkluderar biljetter med köföreträde. Följ en licensierad guide genom påkostade interiörer, lär dig mer om Habsburgs kungafamilj och utforska de utsmyckade palatsträdgårdarna. Möt din guide framför palatset och börja med en informativ introduktion till den kungliga föreningens historia. Få tillgång till en modern ljudenhet så att du alltid kan höra guidens berättande under rundturens gång. Dra nytta av inträdesbiljetter och få snabb tillgång till palatset. Förundras över den pampiga ingången och börja din guidade promenad genom 22 salar i det berömda österrikiska palatset. Beundra det 40 meter långa Stora galleriet och Ceremonihallen och se hur Habsburg-dynastin levde när du promenerar genom påkostade salar och tittar in i privata kammare. Lyssna på underhållande historier om de tidigare kungligheterna, som färgas av typisk wiensk humor från din lokala och vänliga guide. Lär dig inte bara om den fascinerande historien om Habsburgarna och den berömda kejsarinnan Sissi utan också om hur palatset har utvecklats i modern tid och var de kungliga ättlingar nu bor. Efter rundturen kan du njuta av en promenad i trädgården och få en glimt av Gloriette, en trädgårdspaviljong på toppen av en kulle med utsikt över Wiens skogar.

Wien: Hallstatt & Alpina toppar dagsutflykt med Skywalk Lift

6. Wien: Hallstatt & Alpina toppar dagsutflykt med Skywalk Lift

Utforska den fantastiska regionen Salzkammergut, en Unescos världsarvslista på en guidad tur. Se det snövita slottet, de vackra alpina regionerna, Hallstatt stad och mer. Njut av en bekväm hämtning direkt från ditt centralt belägna hotell i Wien eller välj att gå till en central mötesplats om du bor på ett hotell utanför upphämtningsområdet eller i andra boenden som en lägenhet. Gå ombord på din buss och åk till den fantastiska regionen Salzkammergut. Din första anhalt är Schloss Ort, ett snövit slott där otaliga par drömmer om att fira sina bröllop. Passa på att ta några bilder på dess berömda träbro. Fortsätt till hjärtat av Salzkammergut-regionen, den fantastiska staden Hallstatt, som ligger vid stranden av en azurblå sjö. Ta dig upp till Skywalk för att njuta av en fantastiska utsikter över staden, sjön och bergen. Du kommer att ha lite ledig tid för lunch, eller att vandra på de smala gatorna i staden. Beundra det oförglömliga naturlandskapet från denna vackra plats innan du fortsätter till Wien där din rundtur avslutas vid Wiens statsopera.

Wien: Vivaldis Fyra årstider & Mozart i Musikverein

7. Wien: Vivaldis Fyra årstider & Mozart i Musikverein

Upptäck en höjdpunkt i Wiens kulturkalender och njut av en kväll med vacker musik på Musikverein i antingen Gyllene salen eller Brahmsalen. Låt musiken svalla runt dig och hör Mozart, Haydn och Vivaldi i en klassisk konsert. Den första delen av konserten innehåller wienklassiska stycken av Mozart och Haydn. Den andra delen består av Vivaldis legendariska violinkonsert "De fyra årstiderna", med en stråkensemble och österrikiska solister med internationellt rykte. Du kommer garanterat att bli förtrollad av denna unika upplevelse. Gyllene salen är känd för nyårskonserten och sin unika akustik Brahmsalen är känd för att ha den bästa akustiken av alla kammarmusiksalar Datum i Gyllene salen 2024 Mars 2024: 26. April 2024: 2., 18., 23., 28., 30 Maj 2024: 14., 21., 23 Juni 2024: 18., 27., 30. 3,10,15 oktober November 1,2,13,22,23,27 3,5 december Datum i Brahms-salen år 2024 Mars 2024: 9., 20., 23., 28., 30 April 2024: 4., 9., 14., 21., 25. Maj 2024: 2., 5., 7., 9., 12., 19., 26., 30. Juni 2024: 2., 4., 7., 8., 11., 16., 20., 23., 25. 1 oktober, 8 oktober, 17 oktober, 22 oktober, 24 oktober, 27 oktober, 29 oktober, 31 oktober 8, 9, 16, 30 november 8, 10, 12, 17, 19 december

Wien: Hop-On Hop-Off Sightseeing Busstur

8. Wien: Hop-On Hop-Off Sightseeing Busstur

Hoppa på en buss och utforska Wien som du vill. Med denna hop-on-hop-off-biljett kan du hoppa på eller av bussen så ofta du vill vid alla hållplatser. Välj mellan 3 rutter som var och en tar dig till olika delar av Wien. Se statsoperan, Kunsthistorisches Museum (konsthistoriska museet), Heldenplatz (Hjältarnas torg), parlamentet eller Burgtheater. Eller kör till Schönbrunn Palace och Belvedere Palace innan du besöker KunstHausWien-museet eller UNO City - valet är ditt! Din rundtur erbjuder 3 olika busslinjer, som kan kombineras som du vill (Green Route körs från och med juni och ingår i 48-timmarsbiljetten): Röd rutt Beundra sevärdheterna längs Ringvägen, t.ex. Statsoperan, Hofburgpalatset och Burgtheater. Stopp: Statsoperan - Konsthistoriska museet/Heroes' Square - Mariahilfer Straße/Shopping Street - Burgtheater/CityHall - University - Liebenberg Denkmal/University - Liechtensteinstraße/Sigmund Freud Museum - Votiv Church - Vienna Airport Lines - DDSG City Cruises - MAK/Museum of Applied Arts - City Park - Strauss Monument - Statsoperan Bussarna anländer var 10:e till 20:e minut. Restiden är 60 min. Mån - sön, 9:20 - 6:30. Gula rutten Upptäck det berömda Schönbrunn Palace, Schwarzenberg Platz och Belvedere Palace. Hållplatser: Statsoperan - Westbahnhof/Tågstation - Schönbrunn Palace - Centralstation - Museum of Contemporary Art - Belvedere Palace - Lower Belvedere - Statsoperan Bussarna anländer var 15:e till 30:e minut. Restiden är 75 min. Mån - sön, 9:15 - 6:15. Resan från State Opera till Schönbrunn Palace tar ca 36 min. Blå rutten: Besök det berömda "Prater-området" där du kan bekanta dig med alla mästerverk från Museum of Applied Arts, Museum of Fine Arts eller till och med Kunsthaus/Hundertwasser Museum. Hållplatser: MAK/Museum of Applied Arts - Stadsparken - Strauss Monument - State Opera - Museum of Art History/Heroes' Square - Mariahilfer Straße/Shopping Street - Burgtheater/CityHall - University - Liebenberg Denkmal/University - Liechtensteinstraße/Sigmund Freud Museum - Votiv Church - Wien Airport Linjer - DDSG City Cruises - Kunst Haus/Museum Hundertwasser - Riesenrad/Gigantiskt pariserhjul - DDSG (Pier6 Imperial Bridge - Donauturm/Danube Tower - Alte Donau/Old Danube - Uno City - Donauinsel/Danube Island - Praterstern/Tågstation - Taborstraße/Museum of Crime - DDSG City Cruises - MAK/Museum för tillämpad konst Bussarna anländer var 15:e till 20:e minut. Restiden är 120 min. Mån - sön, 9:20 AM - 6:40 PM. Din biljett inkluderar en självguidad vandringstur med en app. Korsa staden i din egen takt. Se Wiens statsopera, Beethoven-statyn, Wiens konserthus, Musikens hus och Beethoven-museet. Hämta dina hörlurar och en karta från den lokala partnerns servicecenter och följ instruktionerna i QuietVox Guiding App för att resa från sevärdhet till sevärdhet. Du skannar QR-koderna vid varje stopp för att lära dig mer om dem.

Wien: City Card för kollektivtrafik och rabatt på attraktioner

9. Wien: City Card för kollektivtrafik och rabatt på attraktioner

Utforska Wien med gratis, obegränsad användning av stadens tunnelbana, spårvagn, tåg och busslinjer. Ta dig runt i staden snabbt och enkelt. Med Vienna City Card kan du åka vart som helst i Österrikes vackra huvudstad. Vid aktivering har du 24, 48 eller 72 timmar på dig att utforska hela staden med fri och obegränsad tillgång till kollektivtrafik, inklusive tunnelbana, spårvagnar, regionala tåg, bussar och nattbussar (zon 100). Njut av otaliga fördelar på museer och sevärdheter, utställningar, teatrar, konserter, butiker, 20% rabatt på konsumtion på var och en av de deltagande restaurangerna och mycket mer under hela din vistelse (max 7 dagar). Spara upp till 50% med rabatterna. Om du reser med din familj har du tur eftersom ett barn under 15 år reser gratis med varje stadskortsinnehavare. Se appen "ivie - Your Personal City Guide" för fullständig information om alla rabatter du kan få med ditt kort. Ladda ner ivie, ange din 8-siffriga kod för att aktivera och hålla ditt digitala Vienna City Card.

Wien: Schönbrunn Zoo – biljett & köföreträde till djurparken

10. Wien: Schönbrunn Zoo – biljett & köföreträde till djurparken

Besök Schönbrunn Zoo, världens äldsta djurpark och fem gånger i rad utsedd till Europas bästa. Som en del av UNESCO:s världskulturarv med det kejserliga sommarresidenset Schönbrunn Palace i centrum kan du uppleva djurparkens unika blandning av kultur och natur, främjande av bevarande och biologisk mångfald samt kejserlig charm. 700 Arter: Från myrsländor till zebror Se 700 arter från hela världen, av vilka några är allvarligt hotade. Utforska ett 17 hektar stort område och se giraffer, orangutanger som gungar med sina rep, sibiriska tigrar som slumrar på sina plattformar, koalor som mumsar i sig bland högar av eukalyptusblad, afrikanska elefanter som vältrar sig i sina gyttjebad och surikater som rullar runt och gräver i sanden. Stjärnattraktion: Jättepandor Lär känna djurparkens mest populära invånare, jättepandorna. Lär dig mer om hur Schönbrunn Zoo är en av få djurparker i hela världen som har anförtrotts ett par pandor av Folkrepubliken Kina. Förstå hur djurparken på ett unikt sätt hjälper denna utrotningshotade djurart att fortplanta sig naturligt. Världsrundtur till djurhusen Ta skydd mot dåligt väder i de många djurhusen. Fördjupa dig och imponeras i det flera våningar stora regnskogshuset, som är hem för ett rikt utbud av tropisk flora och fauna. Möt skimrande fiskarter och fascinerande reptiler öga mot öga i akvariets terrarium. Se dödskalleapor och röd vari-lemurer. Få undervattensutsikter av sälar och pingviner i Polarium. Se hur isbjörnarna dyker i den närliggande Polardom. Lär dig intressanta fakta om sällsynta husdjursraser på Tirolerhof.

Wien

Wien

Våra mest rekommenderade Wien Konsert och opera

Wien: Upper Belvedere & Permanent Collection Inträdesbiljett

Wien: Upper Belvedere & Permanent Collection Inträdesbiljett

Belvedere i Wien är ett av de ledande museerna i världen. Dess berömda konstsamling omfattar verk från medeltiden till nutid. Det unika komplexet, med de två palatsen Övre och Nedre Belvedere och omfattande trädgårdar, är ett av de mest fantastiska barockarkitektoniska underverken i världen. Bland höjdpunkterna finns världens största samling av Gustav Klimt-målningar samt framstående verk från perioderna Wiener Biedermeier, österrikisk barock, Wien runt 1900 och fransk impressionism. Nu, för första gången på årtionden, kommer museet återigen att vara värd för storskaliga specialutställningar som du kan beundra under ditt besök. På 1700-talet gav den österrikiske generalen prins Eugen av Savojen den berömde barockarkitekten Johann Lukas von Hildebrandt i uppdrag att bygga anläggningen. Efter prins Eugens död förvärvade kejsarinnan Maria Theresia hela komplexet och förvandlade den övre Belvedere till en utställningsplats för de kejserliga samlingarna - vilket gjorde det till ett av de första offentliga museerna i världen. I Nedre Belvedere, som tidigare var prins Eugenes residens, visas berömda utställningar. Belvederes barockträdgårdar hör till de vackraste i världen. Huvudträdgården ligger mellan nedre och övre Belvedere och sträcker sig över tre stora terrasser. I Belvedereparken finns också den botaniska trädgården och den äldsta alpina trädgården i Europa. Utställningens höjdpunkter: Pågående: Föreställ dig detta! Belvedere-samlingen från Cranach till EXPORT 9 november 2023 - 11 februari 2024: Gustav Klimt Adele Bloch-Bauer II 24 november 2023 - 19 juni 2024: Nedko Solakov A Cornered Solo Show #3 (med Charles Esche som mitt konstnärliga samvete) 19 oktober 2023 - 14 april 2024: CARLONE CONTEMPORARY: Michail Michailov Damm till damm 12 april 2024 - 29 september 2024: IN-SIGHT: Franz Anton Maulbertsch 21 februari 2025 - 7 september 2025: Gustav Klimt Pigment & Pixel RENOVERING AV ÖVRE BELVEDERE För den kommande fasadrenoveringen på norra och västra sidan av Upper Belvedere kommer byggnadsställningar att sättas upp. Över denna kommer ett ställningsnät att spännas ut, som replikerar de norra och västra sidorna av den yttre fasaden. De planerade arbetena förväntas påbörjas den 8 april 2024. Under denna tid kommer entréområdet inte att påverkas på något sätt. Denna åtgärd ska vara slutförd senast Q4 2024.

Wien: Konsert med Vivaldis De fyra årstiderna i Karlskirche

Wien: Konsert med Vivaldis De fyra årstiderna i Karlskirche

Upplev De fyra årstiderna, ett klassiskt musikaliskt mästerverk av Vivaldi. Besök Wiens Karlskirche och lyssna på konserter med en stråkkvartett och generalbas. Konserten spelas av den traditionella ensemblen Orchestra 1756, vilket gör denna konsert extraordinär. Ha nöje av en tidsresa med denna kvällskonsert och upplev oförglömlig historisk musik. I De fyra årstiderna ingår fyra av tolv revolutionerande violinstycken som tolkar de olika årstiderna. Fyra sonetter är vad som inspirerat till detta mästerverk som tar dig in i en annan värld av ljud, med blixt och dunder, is som spricker och fåglar som sjunger, en sovande fåraherde, jaktlag och många andra platser. Program: Le quattro stagioni – De fyra årstiderna Våren, opus 8, nr 1 Sommaren, opus. 8, nr 2 Hösten, opus 8, nr 3 Vintern, opus 8, nr 4 En eller två ytterligare delar som ändras från vecka till vecka och som kan vara av dessa kompositörer: Verk av W A Mozart, J S Bach, H I F Biber och andra berömda kompositörer.

Wien: Åk i ett gigantiskt pariserhjul utan att behöva gå till kassan

Wien: Åk i ett gigantiskt pariserhjul utan att behöva gå till kassan

Upplev en tur i Wiens stora, berömda pariserhjul, ett kännetecken för den österrikiska huvudstaden och en symbol för den världsberömda parken Wiener Prater. Med sin ikoniska silhuett är det stora pariserhjulet en attraktion som inte får missas. En tur i Wiens stora pariserhjul är lika mycket av ett måste i Wien som slottet Schönbrunn, Stefansdomen och Spanska ridskolan. En tur i denna viktiga och fascinerande struktur ger dig spektakulära utsikter över hela staden. Det stora pariserhjulet är en kulturell och arkitektonisk höjdpunkt för alla stadens besökare; om du inte har tagit en tur i pariserhjulet och förundrats över dess hisnande utsikter över Wiens hustak så har du knappt varit i Wien. Pariserhjulet roterar med en hastighet på 2,7 km/h. Ett varv tar drygt fyra minuter om pariserhjulet inte stannar för att släppa på eller av passagerare. Vanligtvis varar en åktur mellan 12 och 15 minuter, under vilken tid du får njuta av vackra vyer över Wien och dess omgivningar, som kullarna i Wienerwald, Donau, Marchfeld och Donaubäckenet.

Wien: Spanska ridskolans träningspass på morgonen

Wien: Spanska ridskolans träningspass på morgonen

Besök den världsberömda Spanska ridskolan i Wien och beundra hästarna under deras träningspass på morgonen. I den magnifika miljön i den barocka Winter Riding Academy ger utbildningen en inblick i de år som Lipizzaner och deras ryttare har tränat. Hästarnas morgonträning ackompanjeras av klassisk wienermusik. Träningen omfattar avslappningsövningar, förfining och perfektionering av rörelser och förstärkning av vissa muskler. De berömda skolhoppen levade, courbette och capriole, som visas som en del av den spanska ridskolans uppvisningar, tränas inte dagligen och kan bara ibland ses under morgonträningen. De vita Lipizzanerhingstarna utsätts nästan varje dag för en rejäl prövning av sina ryttare. Det primära målet med morgonträningen är att bibehålla hästarnas atletiska förmåga och hälsa samt att bygga upp olika muskelgrupper som är nödvändiga för att utföra övningarna i haute école.

Wien: Schönbrunn Palace & Gardens Skip-the-Line Tour

Wien: Schönbrunn Palace & Gardens Skip-the-Line Tour

Besök Schönbrunn slott och trädgårdar och få snabbt inträde till denna wienska pärla på en guidad tur som inkluderar biljetter med köföreträde. Följ en licensierad guide genom påkostade interiörer, lär dig mer om Habsburgs kungafamilj och utforska de utsmyckade palatsträdgårdarna. Möt din guide framför palatset och börja med en informativ introduktion till den kungliga föreningens historia. Få tillgång till en modern ljudenhet så att du alltid kan höra guidens berättande under rundturens gång. Dra nytta av inträdesbiljetter och få snabb tillgång till palatset. Förundras över den pampiga ingången och börja din guidade promenad genom 22 salar i det berömda österrikiska palatset. Beundra det 40 meter långa Stora galleriet och Ceremonihallen och se hur Habsburg-dynastin levde när du promenerar genom påkostade salar och tittar in i privata kammare. Lyssna på underhållande historier om de tidigare kungligheterna, som färgas av typisk wiensk humor från din lokala och vänliga guide. Lär dig inte bara om den fascinerande historien om Habsburgarna och den berömda kejsarinnan Sissi utan också om hur palatset har utvecklats i modern tid och var de kungliga ättlingar nu bor. Efter rundturen kan du njuta av en promenad i trädgården och få en glimt av Gloriette, en trädgårdspaviljong på toppen av en kulle med utsikt över Wiens skogar.

Wien: Hallstatt & Alpina toppar dagsutflykt med Skywalk Lift

Wien: Hallstatt & Alpina toppar dagsutflykt med Skywalk Lift

Utforska den fantastiska regionen Salzkammergut, en Unescos världsarvslista på en guidad tur. Se det snövita slottet, de vackra alpina regionerna, Hallstatt stad och mer. Njut av en bekväm hämtning direkt från ditt centralt belägna hotell i Wien eller välj att gå till en central mötesplats om du bor på ett hotell utanför upphämtningsområdet eller i andra boenden som en lägenhet. Gå ombord på din buss och åk till den fantastiska regionen Salzkammergut. Din första anhalt är Schloss Ort, ett snövit slott där otaliga par drömmer om att fira sina bröllop. Passa på att ta några bilder på dess berömda träbro. Fortsätt till hjärtat av Salzkammergut-regionen, den fantastiska staden Hallstatt, som ligger vid stranden av en azurblå sjö. Ta dig upp till Skywalk för att njuta av en fantastiska utsikter över staden, sjön och bergen. Du kommer att ha lite ledig tid för lunch, eller att vandra på de smala gatorna i staden. Beundra det oförglömliga naturlandskapet från denna vackra plats innan du fortsätter till Wien där din rundtur avslutas vid Wiens statsopera.

Wien: Vivaldis Fyra årstider & Mozart i Musikverein

Wien: Vivaldis Fyra årstider & Mozart i Musikverein

Upptäck en höjdpunkt i Wiens kulturkalender och njut av en kväll med vacker musik på Musikverein i antingen Gyllene salen eller Brahmsalen. Låt musiken svalla runt dig och hör Mozart, Haydn och Vivaldi i en klassisk konsert. Den första delen av konserten innehåller wienklassiska stycken av Mozart och Haydn. Den andra delen består av Vivaldis legendariska violinkonsert "De fyra årstiderna", med en stråkensemble och österrikiska solister med internationellt rykte. Du kommer garanterat att bli förtrollad av denna unika upplevelse. Gyllene salen är känd för nyårskonserten och sin unika akustik Brahmsalen är känd för att ha den bästa akustiken av alla kammarmusiksalar Datum i Gyllene salen 2024 Mars 2024: 26. April 2024: 2., 18., 23., 28., 30 Maj 2024: 14., 21., 23 Juni 2024: 18., 27., 30. 3,10,15 oktober November 1,2,13,22,23,27 3,5 december Datum i Brahms-salen år 2024 Mars 2024: 9., 20., 23., 28., 30 April 2024: 4., 9., 14., 21., 25. Maj 2024: 2., 5., 7., 9., 12., 19., 26., 30. Juni 2024: 2., 4., 7., 8., 11., 16., 20., 23., 25. 1 oktober, 8 oktober, 17 oktober, 22 oktober, 24 oktober, 27 oktober, 29 oktober, 31 oktober 8, 9, 16, 30 november 8, 10, 12, 17, 19 december

Wien: Hop-On Hop-Off Sightseeing Busstur

Wien: Hop-On Hop-Off Sightseeing Busstur

Hoppa på en buss och utforska Wien som du vill. Med denna hop-on-hop-off-biljett kan du hoppa på eller av bussen så ofta du vill vid alla hållplatser. Välj mellan 3 rutter som var och en tar dig till olika delar av Wien. Se statsoperan, Kunsthistorisches Museum (konsthistoriska museet), Heldenplatz (Hjältarnas torg), parlamentet eller Burgtheater. Eller kör till Schönbrunn Palace och Belvedere Palace innan du besöker KunstHausWien-museet eller UNO City - valet är ditt! Din rundtur erbjuder 3 olika busslinjer, som kan kombineras som du vill (Green Route körs från och med juni och ingår i 48-timmarsbiljetten): Röd rutt Beundra sevärdheterna längs Ringvägen, t.ex. Statsoperan, Hofburgpalatset och Burgtheater. Stopp: Statsoperan - Konsthistoriska museet/Heroes' Square - Mariahilfer Straße/Shopping Street - Burgtheater/CityHall - University - Liebenberg Denkmal/University - Liechtensteinstraße/Sigmund Freud Museum - Votiv Church - Vienna Airport Lines - DDSG City Cruises - MAK/Museum of Applied Arts - City Park - Strauss Monument - Statsoperan Bussarna anländer var 10:e till 20:e minut. Restiden är 60 min. Mån - sön, 9:20 - 6:30. Gula rutten Upptäck det berömda Schönbrunn Palace, Schwarzenberg Platz och Belvedere Palace. Hållplatser: Statsoperan - Westbahnhof/Tågstation - Schönbrunn Palace - Centralstation - Museum of Contemporary Art - Belvedere Palace - Lower Belvedere - Statsoperan Bussarna anländer var 15:e till 30:e minut. Restiden är 75 min. Mån - sön, 9:15 - 6:15. Resan från State Opera till Schönbrunn Palace tar ca 36 min. Blå rutten: Besök det berömda "Prater-området" där du kan bekanta dig med alla mästerverk från Museum of Applied Arts, Museum of Fine Arts eller till och med Kunsthaus/Hundertwasser Museum. Hållplatser: MAK/Museum of Applied Arts - Stadsparken - Strauss Monument - State Opera - Museum of Art History/Heroes' Square - Mariahilfer Straße/Shopping Street - Burgtheater/CityHall - University - Liebenberg Denkmal/University - Liechtensteinstraße/Sigmund Freud Museum - Votiv Church - Wien Airport Linjer - DDSG City Cruises - Kunst Haus/Museum Hundertwasser - Riesenrad/Gigantiskt pariserhjul - DDSG (Pier6 Imperial Bridge - Donauturm/Danube Tower - Alte Donau/Old Danube - Uno City - Donauinsel/Danube Island - Praterstern/Tågstation - Taborstraße/Museum of Crime - DDSG City Cruises - MAK/Museum för tillämpad konst Bussarna anländer var 15:e till 20:e minut. Restiden är 120 min. Mån - sön, 9:20 AM - 6:40 PM. Din biljett inkluderar en självguidad vandringstur med en app. Korsa staden i din egen takt. Se Wiens statsopera, Beethoven-statyn, Wiens konserthus, Musikens hus och Beethoven-museet. Hämta dina hörlurar och en karta från den lokala partnerns servicecenter och följ instruktionerna i QuietVox Guiding App för att resa från sevärdhet till sevärdhet. Du skannar QR-koderna vid varje stopp för att lära dig mer om dem.

Wien: City Card för kollektivtrafik och rabatt på attraktioner

Wien: City Card för kollektivtrafik och rabatt på attraktioner

Utforska Wien med gratis, obegränsad användning av stadens tunnelbana, spårvagn, tåg och busslinjer. Ta dig runt i staden snabbt och enkelt. Med Vienna City Card kan du åka vart som helst i Österrikes vackra huvudstad. Vid aktivering har du 24, 48 eller 72 timmar på dig att utforska hela staden med fri och obegränsad tillgång till kollektivtrafik, inklusive tunnelbana, spårvagnar, regionala tåg, bussar och nattbussar (zon 100). Njut av otaliga fördelar på museer och sevärdheter, utställningar, teatrar, konserter, butiker, 20% rabatt på konsumtion på var och en av de deltagande restaurangerna och mycket mer under hela din vistelse (max 7 dagar). Spara upp till 50% med rabatterna. Om du reser med din familj har du tur eftersom ett barn under 15 år reser gratis med varje stadskortsinnehavare. Se appen "ivie - Your Personal City Guide" för fullständig information om alla rabatter du kan få med ditt kort. Ladda ner ivie, ange din 8-siffriga kod för att aktivera och hålla ditt digitala Vienna City Card.

Wien: Schönbrunn Zoo – biljett & köföreträde till djurparken

Wien: Schönbrunn Zoo – biljett & köföreträde till djurparken

Besök Schönbrunn Zoo, världens äldsta djurpark och fem gånger i rad utsedd till Europas bästa. Som en del av UNESCO:s världskulturarv med det kejserliga sommarresidenset Schönbrunn Palace i centrum kan du uppleva djurparkens unika blandning av kultur och natur, främjande av bevarande och biologisk mångfald samt kejserlig charm. 700 Arter: Från myrsländor till zebror Se 700 arter från hela världen, av vilka några är allvarligt hotade. Utforska ett 17 hektar stort område och se giraffer, orangutanger som gungar med sina rep, sibiriska tigrar som slumrar på sina plattformar, koalor som mumsar i sig bland högar av eukalyptusblad, afrikanska elefanter som vältrar sig i sina gyttjebad och surikater som rullar runt och gräver i sanden. Stjärnattraktion: Jättepandor Lär känna djurparkens mest populära invånare, jättepandorna. Lär dig mer om hur Schönbrunn Zoo är en av få djurparker i hela världen som har anförtrotts ett par pandor av Folkrepubliken Kina. Förstå hur djurparken på ett unikt sätt hjälper denna utrotningshotade djurart att fortplanta sig naturligt. Världsrundtur till djurhusen Ta skydd mot dåligt väder i de många djurhusen. Fördjupa dig och imponeras i det flera våningar stora regnskogshuset, som är hem för ett rikt utbud av tropisk flora och fauna. Möt skimrande fiskarter och fascinerande reptiler öga mot öga i akvariets terrarium. Se dödskalleapor och röd vari-lemurer. Få undervattensutsikter av sälar och pingviner i Polarium. Se hur isbjörnarna dyker i den närliggande Polardom. Lär dig intressanta fakta om sällsynta husdjursraser på Tirolerhof.

Vanliga frågor om Konsert och opera i Wien

Vad finns det för andra saker att göra än Konsert och opera som är värt att besöka i Wien?

Andra upplevelser du inte bör missa i Wien:

De mest populära sevärdheterna i Wien

Att göra i Wien

Städer i Österrike

Utforska Wien

Läs vår kompletta guide till Wien eller upptäck stadens bästa upplevelser .

Vad besökare tycker om Wien

Samlat omdöme

4.4
(4 572 recensioner)

Gudomligt, det är värt det. Även om platserna ligger tätt intill, rekommenderar jag att du kommer tidigt så att du kan sitta där du hör hemma. Eftersom mina platser togs av andra och jag kunde inte få tillbaka dem förrän i halvtid. men underbart

Excellent!! Konsert och artister av hög kvalitet i ett exceptionellt rum. Tveka inte att fråga den mycket vänliga personalen för det finns inga tecken. Glöm inte att ta med kontanter till garderoben. En konsert som verkligen rekommenderas!

Vacker nedsänkning i en emblematisk plats i Wien, barockarkitektur: en fest för ögat! Konsert av en högkvalitativ stråkkvartett med ett varierat program.

Duktiga musiker, underbar konsertlokal och trevlig personal.

Aktiva. Skickliga spelare och bra akustik i hallen