Lägg till datum

WienKonsert och opera

Våra mest rekommenderade Wien Konsert och opera

Wien: Konsert med Vivaldis De fyra årstiderna i Karlskirche

1. Wien: Konsert med Vivaldis De fyra årstiderna i Karlskirche

Upplev De fyra årstiderna, ett klassiskt musikaliskt mästerverk av Vivaldi. Besök Wiens Karlskirche och lyssna på konserter med en stråkkvartett och generalbas. Konserten spelas av den traditionella ensemblen Orchestra 1756, vilket gör denna konsert extraordinär. Ha nöje av en tidsresa med denna kvällskonsert och upplev oförglömlig historisk musik. I De fyra årstiderna ingår fyra av tolv revolutionerande violinstycken som tolkar de olika årstiderna. Fyra sonetter är vad som inspirerat till detta mästerverk som tar dig in i en annan värld av ljud, med blixt och dunder, is som spricker och fåglar som sjunger, en sovande fåraherde, jaktlag och många andra platser. Program: Le quattro stagioni – De fyra årstiderna Våren, opus 8, nr 1 Sommaren, opus. 8, nr 2 Hösten, opus 8, nr 3 Vintern, opus 8, nr 4 En eller två ytterligare delar som ändras från vecka till vecka och som kan vara av dessa kompositörer: Verk av W A Mozart, J S Bach, H I F Biber och andra berömda kompositörer.

Wien: Övre Belvedere & inträde till permanenta samlingen

2. Wien: Övre Belvedere & inträde till permanenta samlingen

Belvedere i Wien är ett av världens ledande museer. Dess berömda konstsamling omfattar verk från medeltiden till idag. Det unika komplexet med sina två palats, övre och nedre Belvedere, och omfattande trädgårdar är ett av de mest fantastiska barockarkitektoniska underverken i världen. Bland höjdpunkterna finns världens största samling av Gustav Klimt-målningar samt framstående verk från perioderna Wien Biedermeier, österrikisk barock, Wien runt 1900 och fransk impressionism. För första gången på flera decennier kommer museet nu återigen att visa storskaliga specialutställningar som du kan beundra under ditt besök. På 1700-talet gav den österrikiske generalen prins Eugen av Savojen den berömde barockarkitekten Johann Lukas von Hildebrandt i uppdrag att bygga komplexet. Efter prins Eugens död köpte kejsarinnan Maria Theresia hela komplexet och omvandlade övre Belvedere till en utställningslokal för de kejserliga samlingarna – vilket gjorde det till ett av de första offentliga museerna i världen. Nedre Belvedere, tidigare residens för prins Eugen, är hem för lysande utställningar. Belvederes barockträdgårdar rankas bland världens vackraste. Huvudträdgården ligger mellan nedre och övre Belvedere och sträcker sig över tre stora terrasser. Belvedere-parken är också platsen för den botaniska trädgården och Europas äldsta alpina trädgård.

Wien: Åk i ett gigantiskt pariserhjul utan att behöva gå till kassan

3. Wien: Åk i ett gigantiskt pariserhjul utan att behöva gå till kassan

Upplev en tur i Wiens stora, berömda pariserhjul, ett kännetecken för den österrikiska huvudstaden och en symbol för den världsberömda parken Wiener Prater. Med sin ikoniska silhuett är det stora pariserhjulet en attraktion som inte får missas. En tur i Wiens stora pariserhjul är lika mycket av ett måste i Wien som slottet Schönbrunn, Stefansdomen och Spanska ridskolan. En tur i denna viktiga och fascinerande struktur ger dig spektakulära utsikter över hela staden. Det stora pariserhjulet är en kulturell och arkitektonisk höjdpunkt för alla stadens besökare; om du inte har tagit en tur i pariserhjulet och förundrats över dess hisnande utsikter över Wiens hustak så har du knappt varit i Wien. Pariserhjulet roterar med en hastighet på 2,7 km/h. Ett varv tar drygt fyra minuter om pariserhjulet inte stannar för att släppa på eller av passagerare. Vanligtvis varar en åktur mellan 12 och 15 minuter, under vilken tid du får njuta av vackra vyer över Wien och dess omgivningar, som kullarna i Wienerwald, Donau, Marchfeld och Donaubäckenet.

Wien: Köföreträde och guidad tur i Schloss Schönbrunn

4. Wien: Köföreträde och guidad tur i Schloss Schönbrunn

Besök Schönbrunn slott och trädgårdar och få snabbt inträde till denna wienska pärla på en guidad tur som inkluderar biljetter med köföreträde. Följ en licensierad guide genom påkostade interiörer, lär dig mer om Habsburgs kungafamilj och utforska de utsmyckade palatsträdgårdarna. Möt din guide framför palatset och börja med en informativ introduktion till den kungliga föreningens historia. Få tillgång till en modern ljudenhet så att du alltid kan höra guidens berättande under rundturens gång. Dra nytta av inträdesbiljetter och få snabb tillgång till palatset. Förundras över den pampiga ingången och börja din guidade promenad genom 22 salar i det berömda österrikiska palatset. Beundra det 40 meter långa Stora galleriet och Ceremonihallen och se hur Habsburg-dynastin levde när du promenerar genom påkostade salar och tittar in i privata kammare. Lyssna på underhållande historier om de tidigare kungligheterna, som färgas av typisk wiensk humor från din lokala och vänliga guide. Lär dig inte bara om den fascinerande historien om Habsburgarna och den berömda kejsarinnan Sissi utan också om hur palatset har utvecklats i modern tid och var de kungliga ättlingar nu bor. Efter rundturen kan du njuta av en promenad i trädgården och få en glimt av Gloriette, en trädgårdspaviljong på toppen av en kulle med utsikt över Wiens skogar.

Wien: Spanska ridskolans träningspass på morgonen

5. Wien: Spanska ridskolans träningspass på morgonen

Besök den världsberömda Spanska ridskolan i Wien och beundra hästarna under deras träningspass på morgonen. I den magnifika miljön i den barocka Winter Riding Academy ger utbildningen en inblick i de år som Lipizzaner och deras ryttare har tränat. Hästarnas morgonträning ackompanjeras av klassisk wienermusik. Träningen omfattar avslappningsövningar, förfining och perfektionering av rörelser och förstärkning av vissa muskler. De berömda skolhoppen levade, courbette och capriole, som visas som en del av den spanska ridskolans uppvisningar, tränas inte dagligen och kan bara ibland ses under morgonträningen. De vita Lipizzanerhingstarna utsätts nästan varje dag för en rejäl prövning av sina ryttare. Det primära målet med morgonträningen är att bibehålla hästarnas atletiska förmåga och hälsa samt att bygga upp olika muskelgrupper som är nödvändiga för att utföra övningarna i haute école.

Wien: Upptäck staden med City Card inklusive transport

6. Wien: Upptäck staden med City Card inklusive transport

Med Vienna City Card kan du åka vart som helst i Österrikes vackra huvudstad. Efter aktivering har du 24, 48 eller 72 timmar på dig att utforska hela staden med fri och obegränsad tillgång till kollektivtrafik, inklusive tunnelbana, spårvagnar, regionaltåg, bussar och nattbussar (zon 100). Njut av otaliga förmåner på museer och sevärdheter, utställningar, teatrar, konserter, affärer, 20 % rabatt på konsumtion på alla deltagande restauranger och mycket mer under hela din vistelse (max. 7 dagar). Spara upp till 50 % med rabatterna. Om du reser med din familj har du tur eftersom ett barn under 15 år reser gratis med varje innehavare av ett City Card. I appen "ivie - Your Personal City Guide" finns fullständig information om alla rabatter som du kan få med ditt kort. Ladda ner ivie, ange din åtta-siffriga kod för att aktivera och behålla ditt digitala Vienna City Card.

Wien: Dagstur till Hallstatt och Alperna med Skywalk-hiss

7. Wien: Dagstur till Hallstatt och Alperna med Skywalk-hiss

Utforska den fantastiska regionen Salzkammergut, en Unescos världsarvslista på en guidad tur. Se det snövita slottet, de vackra alpina regionerna, Hallstatt stad och mer. Njut av en bekväm hämtning direkt från ditt centralt belägna hotell i Wien eller välj att gå till en central mötesplats om du bor på ett hotell utanför upphämtningsområdet eller i andra boenden som en lägenhet. Gå ombord på din buss och åk till den fantastiska regionen Salzkammergut. Din första anhalt är Schloss Ort, ett snövit slott där otaliga par drömmer om att fira sina bröllop. Passa på att ta några bilder på dess berömda träbro. Fortsätt till hjärtat av Salzkammergut-regionen, den fantastiska staden Hallstatt, som ligger vid stranden av en azurblå sjö. Ta dig upp till Skywalk för att njuta av en fantastiska utsikter över staden, sjön och bergen. Du kommer att ha lite ledig tid för lunch, eller att vandra på de smala gatorna i staden. Beundra det oförglömliga naturlandskapet från denna vackra plats innan du fortsätter till Wien där din rundtur avslutas vid Wiens statsopera.

Wien: Hop-On Hop-Off Sightseeing Busstur

8. Wien: Hop-On Hop-Off Sightseeing Busstur

Hoppa på en buss och utforska Wien som du vill. Med denna hop-on-hop-off-biljett kan du hoppa på eller av bussen så ofta du vill vid någon av hållplatserna för att uppleva alla sevärdheter i din egen takt. Alternativt kan du bara ta din sittplats och ha glädje av en stadsrundtur med intressanta och informativa kommentarer. Välj mellan tre rutter, var och en tar dig till olika delar av Wien. Se statsoperan, Kunsthistorisches Museum (konsthistoriska museet), Heldenplatz, parlamentet, Burgtheater och magnifika Hilton Hotel. Eller låt dig skjutas till slottet Schönbrunn och slottet Belvedere innan du besöker museet KunstHausWien eller UNO City - valet är ditt! Din rundtur erbjuder tre olika busslinjer, som kan kombineras som du vill: Röda rutten: Beundra sevärdheterna längs ringvägen, till exempel Staatsoper, Hofburgpalatset, Parlamentet och Burgteatern. Hållplatser: Statsoperan - Konstmuseet History/Heroes' Square - Mariahilfer Straße/Shoppinggata - Burgtheater/CityHall - Universitet - Liebenberg Denkmal/University - Liechtensteinstraße/Sigmund Freud Museum - Votiv Church - Vienna Airport Lines - DDSG City Cruises - MAK/Museum of Applied Arts - Stadsparken - Strauss Monument - Statsoperan Bussar anländer var 10:e till 20:e minut. Längden är 60 minuter. Måndagar-söndagar kl. 09.20-18.30. Gula linjen Upptäck det berömda slottet Schönbrunn, Schwarzenberg Platz och slottet Belvedere. Hållplatser: Statsoperan - Westbanhof/tågstation - slottet Schönbrunn - centralstationen - Museum of Contemporary Art - slottet Belvedere - nedre Belvedere - statsoperan Bussar anländer var 15:e till 30:e minut. Längden är 75 minuter. Måndagar-söndagar kl. 09.15-18.15. Resan från statsoperan till slottet Schönbrunn tar cirka 36 minuter. Blå linjen: Besök berömda Pratern-området där du kan bekanta sig med alla mästerverk på Museum für angewandte Kunst, Kunsthistorisches Museum eller Kunsthaus Wien. I Stadtpark kan du möta den store österrikiske kompositören Johann Strauss. Hållplatser: MAK/Museum of Applied Arts - Stadsparken - Strauss Monument - Statsoperan - Museum of Art History/Heroes' Square - Mariahilfer Straße/Shoppinggata - Burgtheater/CityHall - Universitet - Liebenberg Denkmal/Universitet - Liechtensteinstraße/Sigmund Freud-museet - Votiv-kyrkan - Vienna Airport Lines - DDSG City Cruises - Kunst Haus/Museum Hundertwasser - Riesenrad/Pariserhjul - DDSG (Pier6 Imperial Bridge - Donauturm - Alte Donau - Uno City - Donauinsel/Danube Ö - Praterstern/tågstation - Taborstraße/Museum of Crime - DDSG City Cruises - MAK/Museum of Applied Arts Bussar anländer var 15:e till 20:e minut. Längden är 120 minuter. Måndagar-söndagar kl. 09.20-18.40. Biljetten inkluderar också en självguidad rundvandring med en app för att upptäcka stadens musikaliska arv. Genomkorsa staden i din egen takt och bekanta dig med Wiens viktigaste musiksalar. Se Wiener Staatsoper, Beethoven-statyn, Wiens konserthus, Haus der Musik och Beethoven-museet. Hämta dina hörlurar och en karta från aktivitetsleverantörens servicecenter och följ instruktionerna i appen QuietVox Guiding för att ta dig mellan de olika musikaliska sevärdheterna. Det är bara att skanna streckkoder vid varje plats för att få veta mer om dem.

Wien Spanska ridskolan Guidad tur

9. Wien Spanska ridskolan Guidad tur

Spanska ridskolan i Wien har varit i bruk i över 450 år. Än idag fortsätter högskolan att lära ut klassisk ridkonst enligt traditioner från renässansen. Under den 55 minuter långa exklusiva guidade turen bakom kulisserna kommer du besöka Vinterridskolan, dess arkitektur är en pärla från barocken, Sommarridskolan, som har världens största ovalformade skrittmaskin och stallen i Stallburg. Stallburg är Wiens mest betydelsefulla byggnad från renässansen. Upptäck gårdsplanens valvbågar och Lipizzanerhingstarnas historiska stall. Lär dig om ridkonstens historia och tradition och om Lipizzanerhingstarna – etablissemangets stjärnor!

Wien: Schönbrunn Zoo – biljett & köföreträde till djurparken

10. Wien: Schönbrunn Zoo – biljett & köföreträde till djurparken

Besök Schönbrunn Zoo, världens äldsta djurpark och fem gånger i rad utsedd till Europas bästa. Som en del av UNESCO:s världskulturarv med det kejserliga sommarresidenset Schönbrunn Palace i centrum kan du uppleva djurparkens unika blandning av kultur och natur, främjande av bevarande och biologisk mångfald samt kejserlig charm. 700 Arter: Från myrsländor till zebror Se 700 arter från hela världen, av vilka några är allvarligt hotade. Utforska ett 17 hektar stort område och se giraffer, orangutanger som gungar med sina rep, sibiriska tigrar som slumrar på sina plattformar, koalor som mumsar i sig bland högar av eukalyptusblad, afrikanska elefanter som vältrar sig i sina gyttjebad och surikater som rullar runt och gräver i sanden. Stjärnattraktion: Jättepandor Lär känna djurparkens mest populära invånare, jättepandorna. Lär dig mer om hur Schönbrunn Zoo är en av få djurparker i hela världen som har anförtrotts ett par pandor av Folkrepubliken Kina. Förstå hur djurparken på ett unikt sätt hjälper denna utrotningshotade djurart att fortplanta sig naturligt. Världsrundtur till djurhusen Ta skydd mot dåligt väder i de många djurhusen. Fördjupa dig och imponeras i det flera våningar stora regnskogshuset, som är hem för ett rikt utbud av tropisk flora och fauna. Möt skimrande fiskarter och fascinerande reptiler öga mot öga i akvariets terrarium. Se dödskalleapor och röd vari-lemurer. Få undervattensutsikter av sälar och pingviner i Polarium. Se hur isbjörnarna dyker i den närliggande Polardom. Lär dig intressanta fakta om sällsynta husdjursraser på Tirolerhof.

Tillgängliga aktiviteter

47 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 3

Vanliga frågor om Konsert och opera i Wien

Vad finns det för andra saker att göra än Konsert och opera som är värt att besöka i Wien?

Vilka Konsert och opera i Wien vidtar ytterligare säkerhetsåtgärder mot covid-19?

Wien: Fler aktiviteter och sevärdheter

Wien: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Wien

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 4 572 omdömen

En helt otrolig upplevelse! Det var så mäktigt att sitta i denna fantastiska katedral och lyssna till obeskrivligt vacker musik.

Denna klassiska konsert i kyrkan St Pierre var överdådig magnifik allt var perfekt och välorganiserat

En fantastisk musikupplevelse i en intim tidsenlig lokal och med ett precis lagom format.

Underbar konsertlokal och vacker musik. Klassiska örhängen...

det var en mycket trevlig konsert på en vacker plats