Wien
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Wien

Se alla upplevelser i Wien

Toppsevärdheter i Wien

De tio bästa sakerna med Wien

Det historiskt överdådiga Wien ståtar med den kanske mest utsökta arkitekturen i hela Europa, liksom med många av Österrikes främsta sevärdheter. Här är de bästa sakerna att se och göra i Wien när du inte är upptagen med att sätta tänderna i en korv eller en schnitzel!

Hofburgpalatset

Hofburgpalatset

Under sju sekel var Wiens sirligt utsmyckade kejserliga palats Habsburgsdynastins absoluta maktcentrum. På söndagarna är det högmässa i palatsets kapell, där du bland annat kan lyssna på Wiens gosskör.

Schönbrunnpalatset

Schönbrunnpalatset

Schönbrunn utgjorde tidigare Habsburgs sommarnöje. I den dekadenta slottsparken hittar du bland annat en gloriette (det vill säga en paviljong av fransk typ), ett exotiskt växthus, ett zoo och konstgjorda romerska ruiner. Få besöksmål ger sådan valuta för pengarna!

Albertina

Albertina

Albertina finns den mest värdefulla samlingen grafiska illustrationer i hela världen. Museet ligger på Hofburgspalatsets mark och är perfekt att kombinera med ett besök till det kejserliga palatset.

Rådhuset

Rådhuset

Det nygotiska rådhuset hör till Wiens mest berömda landmärken. Byggnaden inhyser dessutom det anrika Rathauskeller – en av de bästa restaurangerna i Wien!

Stadsoperan

Stadsoperan

Wiens stadsopera arbetar en av världens bästa och mest profilerade operaensembler. Programutbudet är massivt – du kan gå dit varenda dag och se en ny föreställning varje gång!

Madame Tussauds

Madame Tussauds

Besök denna familjefavorit och mingla med några av de allra största världsstjärnorna inom musik, film och politik. Ja, i vaxdockeform förstås. På Madame Tussauds i Wien kan du dessutom upptäcka en hel del österrikiska kändisar som du kanske inte känner till!

Stefansdomen

Stefansdomen

Från de gigantiska klockorna i kyrktornets topp och ned till de berömda liken nere i katakomberna sticker Stefansdomen ut som ett av Wiens mest omistliga besöksmål.

Leopoldmuseet

Leopoldmuseet

Leopoldmuseet ligger i museikvarteren och ställer ut en av de absolut största samlingarna modern österrikisk konst, inklusive mästerverk av Egon Schiele och Gustav Klimt.

Mozarts hem

Mozarts hem

Mozart bodde visserligen bara tre år i huset, men eftersom det är det enda av hans hem som har bevarats är det dit utställningen om hans liv och verk har förlagts.

Judiska museet

Judiska museet

Judiska museet ger en inblick i den händelserika historien om judiskt liv och kultur i Wien. Utställningen är uppdelad i två delar, en ligger på Dorotheergasse och en på Judenplatz.

Planera ditt besök i Wien

Hur länge ska jag stanna?

På tre, fyra dagar i Wien hinner du med en hel del, men det är värt att stanna längre för att verkligen kunna uppleva mer utställningar, konserter, shopping och det berömda kulturlivet.

Ta sig runt

Wien har en alldeles utmärkt kollektivtrafik med bussar, spårvagnar, tåg och högmodern tunnelbana. Att hyra bil är onödigt krångligt. Taxi är relativt billigt, och staden är dessutom cykelvänlig, så om du inte vill resa kollektivt är ett tvåhjuligt alternativ ett trevligt sätt att se sig omkring medan du tar dig fram.

Praktisk information

 • Språk
  Tyska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +43
 • Bäst tid att åka
  Året runt!

Att göra i Wien

De mest populära sevärdheterna i Wien

Städer i Österrike

Alla saker att se i Wien

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Wien? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Wien

Intressant rundtur bakom kulisserna på Spanska ridskolan. Jättebra guide och liten grupp som inbjöd till egna frågor. Fick veta historiken om ridskolan och se stallet med hästarna på nära håll.

Wien: Guidad tur på Spanska ridskolan Omdöme från: Anneli, 2019-12-01

Ett bra sätt att få se staden Wien. Tror inte att de med höjdrädsla har något problem med denna aktivitet, då korgarna känns stabila och hjulet inte är så stort.

Wien: gå förbi kön till Wiens stora pariserhjul Omdöme från: Anonym, 2019-12-05

Guiden var det bästa med hela turen, så kunnig och bjöd på sig själv! Lagom lång tur med intressant och rolig fakta om slottet och de som bott där.

Hästarna är SÅÅÅ fina! Jag hade förstås önskat att de gjorde litet av sina "piruetter", men det var ju "bara" morgonmotion...

Wien: Spanska ridskolans morgonträning Omdöme från: Else, 2019-12-24

Mycket bra guide kunnig och trevlig. Lite ont om tid både i slottet och framförallt hann man inte titta runt om slottet

Gå förbi kön: Schönbrunn och stadstur i Wien Omdöme från: Anonym, 2020-01-02