Saker att göra i
Whistler

Skidåkning, glaciärer och linbanor är bara ett smakprov på vad denna alpina äventyrslekplats har att erbjuda.

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Whistler

Vancouver: Sea to Sky Gondola och dagsutflykt till Whistler

Vancouver: Sea to Sky Gondola och dagsutflykt till Whistler

Åk Sea to Sky Gondola, utforska Whistler Village och beundra de naturliga underverken däremellan på denna dagsutflykt från Vancouver. Låt dig imponeras av de ständigt föränderliga landskapen längs Sea to Sky Highway. Åk den berömda Sea to Sky-gondolen i Squamish, ett utomhusparadis för klättrare och backcountry-äventyrare. Gondolen tar dig till Habrich Ridge, där du har 90 minuter på dig att njuta av den hisnande utsikten över bergen, kustregnskogen och Howe Sounds nätverk av vikar. Passera den pittoreska staden Squamish och Tantalusglaciären medan du fortsätter resan till Whistler. Väl framme har du tid att utforska stadens butiker och kaféer, Whistler Blackcomb Ski Resort eller de omgivande vandringslederna. På vägen tillbaka till Vancouver kan du stanna till vid de 335 meter höga Shannon Falls och blicka ut över de ständigt föränderliga landskapen som omger Sea to Sky Highway. Var med och fira att vi under 40 år har delat med oss av Vancouver, Victoria och Whistler till gäster från hela världen. Våra expertutformade guidade turer erbjuder en speciell och säker upplevelse.

Vancouver - en dagstur Sea to Sky Gondola och dagsutflykt till Whistler

Vancouver - en dagstur Sea to Sky Gondola och dagsutflykt till Whistler

För att resa till Whistler åker du från Vancouver med en lyxig buss. Ta del av panoramautsikten över havet, skyhöga berg och glaciärer. Njut av den speciella möjligheten att se lokala vilda djur. Det första stoppet är Shannon Falls, det tredje högsta vattenfallet i BC, där vattnet kaskaderar över en serie klippor från en höjd av 335 meter. Det finns två utsiktsplattformar för fallen bara en kort promenad från parkeringsplatsen. Nästa stopp är Sea to Sky Gondola strax söder om Squamish. Ta en kort tur upp till toppen (imponerande 885 meter över havet). Njut av tiden för att ta en bit mat, vandra på stigarna och njuta av den vidsträckta utsikten över de omgivande bergskedjorna och det turkosa vattnet i Howe Sound. Fortsätt därifrån norrut längs Sea to Sky highway till den världsberömda Whistler Village. Den charmiga byn, som endast är avsedd för fotgängare, har något att erbjuda alla. Ta dig 4 timmar för att utforska restauranger och shopping i världsklass eller bara vandra genom byn. Titta på solnedgången på vägen tillbaka till Vancouver.

Whistler Zipline Experience: Ziptrek Eagle Tour

Whistler Zipline Experience: Ziptrek Eagle Tour

Möt dina professionella och roliga guider i Whistler Village och gör dig redo för ditt äventyr. Den här turen går via Whistler Village Gondola med en kort promenad till den första ziplinen som startar på en höjd av 1 000 meter (3 280 fot) precis på Whistler Mountain. Härifrån fortsätter ditt äventyr med 5 hisnande ziplines och 4 trädtoppsbroar. Den första ziplinen är sida vid sida så att du kan åka bredvid en vän och den sista ziplinen tar dig tillbaka till Whistler Village. Den här turen är perfekt om du har åkt zipline tidigare eller är sugen på en adrenalinkick!

Whistler: Glacier Helicopter Tour och Mountain Landing

Whistler: Glacier Helicopter Tour och Mountain Landing

Njut av livekommentarer från din pilot när du tar dig in i brittiska Colombias bergskedja från ovan. Passera gamla glaciärer längs vägen. Lyft först av från norra änden av Whistler Valley. Stig upp i de magnifika kustbergen. Utforska vidsträckta glaciärer, skidorten Whistler Blackcomb och de majestätiska backcountry-topparna. Se sedan turkosa sjöar och de otroliga vulkaniska egenskaperna i Garibaldi Provincial Park. Landa på en bergstopp, där du får sträcka på benen, ta några bilder och ta in utsikten i 15 minuter (gratis och väderberoende). Slutligen, flyg tillbaka till Whistler Valley och landa på fast mark. Välj alternativ för en privat grupp för dig själv och 4 andra eller gå ombord med andra nyfikna flygblad.

Highway från havet till himlen: Whistler & Sea to Sky Gondola Tour

Highway från havet till himlen: Whistler & Sea to Sky Gondola Tour

Spektakulära sevärdheter och vildmark finns strax utanför Vancouvers centrum. Stig ombord på din minibuss och åk på den berömda Sea to Sky Highway längs Howe Sound, den sydligaste glaciärfjorden i Nordamerika. Känn sprutan från British Columbias tredje högsta vattenfall, Shannon Falls, medan du står på utsiktsplattformen. Nästan är det dags för Sea to Sky Gondola. Stig ombord på gondolen och ta dig upp 850 meter upp till toppen för att njuta av panoramaperspektiven över Howe Sound som vaggas av Coast Mountains. Det är här du kan korsa Sky Pilot Suspension Bridge och gå längs skogsstigar till observationsplattformarna. Din tur fortsätter sedan norrut till Whistler Resort där du får följa med på en kort guidad rundvandring i Whistler Village (valfritt). Efter att du har lärt dig lite om Whistler och fått en överblick finns det gott om fritid att utforska i din egen takt. Besök butikerna, stanna till i ett konstgalleri eller gör som lokalbefolkningen och hitta den perfekta uteplatsen längs byns promenad för en stund att koppla av på denna fantastiska bergsort. Whistler Resort är känt som ett friluftsmekka, så fråga gärna om ytterligare aktiviteter som du kan delta i under din lediga tid i byn. När din tid i Whistler börjar närma sig sitt slut, får du njuta av den natursköna turen tillbaka längs Sea to Sky Highway till platsen där din tur började.

Whistlers spektakulära glaciärtur med sjöflygplan

Whistlers spektakulära glaciärtur med sjöflygplan

Upptäck ännu mer av Whistlers majestätiska berg och glaciärer när du flyger högt över landskapet på denna 30-minuters flygning. Upplev British Columbias övernaturliga skönhet med denna flygning med örnens öga över de majestätiska glaciärerna, de karga topparna, de unika vulkaniska formationerna och de frodiga alpina ängarna som omger det turkosa vattnet i den kilometerhöga Garibaldi Lake. Glöm inte kameran! Harbour Air, Westcoast Air och Whistler Air har för närvarande över 50 flygplan och driver världens största sjöflygplansflotta. Dehavilland DHC-3 Turbine Single Otters och Twin Otter har regelbundna reguljära flygningar mellan Lower Maindland och Vancouver Island. DHC-2 Beavers flyger till Gulföarna, och ett Cessna 185-flygplan finns tillgängligt för charter. Harbour Air Seaplanes startade 1982 som en verksamhet med två flygplan för att betjäna BC:s skogsbrukssektor och har vuxit till Nordamerikas största sjöflygbolag och det enda helt koldioxidneutrala flygbolaget. Vi har en flotta av kanadensiskt tillverkade De Havilland-flygplan och du kommer att njuta av att flyga ombord på en DHC-3 Turbine Single Otter, DHC-6 Twin Otter eller DHC-2 Beaver. Låt oss flyga!

Whistler: Den längsta ZIpline i Nordamerika

Whistler: Den längsta ZIpline i Nordamerika

Möt din professionella guide i Whistler. Gör dig redo för ditt äventyr och åk sedan i gondolen. Hoppa av gondolen och ta en kort skyttelbuss till startområdet. Känn hur adrenalinet pumpar när du susar över 2 kilometer mellan bergen Whistler och Blackcomb. Du kan njuta av den otroliga utsikten över Fitzsimmons Valley. Till sist landar du på fast mark igen i närheten av Whistlers mellanbergsområde. Åk Whistlers gondol tillbaka ner till huvudbyn.

Whistler: Glaciärhelikoptertur över Wedge Mountain

Whistler: Glaciärhelikoptertur över Wedge Mountain

Njut av den spektakulära utsikten över bergskedjan Garibaldi på en naturskön helikopterflygning från Whistler. Starta och gå upp till 8 000 fots höjd för att upptäcka hisnande landskap under en 14-minuters flygning. Beundra utsikten över Wedgemount Lake - en pittoresk turkosfärgad alpsjö som ligger i Garibaldi Provincial Park. Flyg sedan runt Wedge Mountain, den högsta toppen i Garibaldi Range. Se Wedge-glaciären som faller ner från bergstopparna innan du flyger tillbaka till Whistler. Den totala aktivitetstiden (29 minuter) inkluderar den obligatoriska säkerhetsgenomgången med din pilot före ombordstigning. Vänligen se till att anlända 15 minuter före turens starttid.

Från Vancouver: Heldag Whistler och Sea to Sky Gondola

Från Vancouver: Heldag Whistler och Sea to Sky Gondola

Denna 10,5 timmar långa rundtur är det bästa sättet att utforska vägen till vinter-OS 2010 och semesterorten Whistler. Du börjar turen i Vancouver och reser till Whistler via "Sea-to-Sky Highway". På vägen kan du ta en snabb promenad och sträcka på benen för att njuta av den kraftiga sprutningen från det tredje högsta vattenfallet i British Columbia, Shannon Falls. Åk förbi 700 meter höga berg och den näst största granitmonoliten i världen. Stanna till vid Sea to Sky Gondola. Stig upp 2800 meter över havet för svepande utsikt över Howe Sound-fjorden, frodig kustskog och omgivande berg, testa din rädsla med Sky Pilot Suspension Bridge. Njut av berättelser från din guide om områdets historia och aktuella händelser. Utforska den majestätiska Whistler Village och botanisera bland de pittoreska butikerna i byn. Du kan också vandra vid foten av de vackra Shannon Falls, promenera längs skogsstigar eller bara koppla av och njuta av det hisnande bergslandskapet.

Whistler: Helikoptertur från hav till himmel och landning vid glaciär

Whistler: Helikoptertur från hav till himmel och landning vid glaciär

Upptäck den häpnadsväckande skönheten i Whistler och det omgivande området på denna natursköna helikopterflygning. Efter att ha träffat din professionella pilot och gjort dig hemmastadd i helikoptern, gör dig redo att ta in otroliga vyer. Under dina 42 minuter i luften kan du se den berömda Whistler Blackcomb Resort, den turkosgröna Cheakamus Lake, Garibaldi Lake och flyga över den spektakulära bergstoppen med utsikt över Black Tusk Peak. Känn den kalla isiga snön med båda fötterna när du njuter av en 15-minuters landning för att njuta av en magnifik glaciärutsikt, om väderförhållandena tillåter det. Denna landningsupplevelse erbjuder helt fantastiska vyer. Efter din natursköna flygning återvänder du till Whistler Heliport. Den totala aktivitetstiden (72 minuter) inkluderar den obligatoriska säkerhetsgenomgången av din pilot före ombordstigning. Vänligen se till att anlända 15 minuter före turens starttid.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Whistler

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Whistler?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Whistler:

Sevärdheterna i Whistler du inte bör missa

De mest populära sevärdheterna i Whistler

Att göra i Whistler

Städer i Kanada

Whistler: Fler aktiviteter och sevärdheter

Whistler: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Whistler

Samlat omdöme

4.7
(536 recensioner)