Whales of Iceland - Biljetter och turer

Whales of Iceland: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Reykjavik: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

1. Reykjavik: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Reykjavik är en modern, trendig och framåtblickande stad som samtidigt är rotad i naturen och erbjuder det bästa av två världar och är en magisk plats att besöka. Din 24- eller 48-timmarsbiljett ger dig tillgång till staden på en hop-on hop-off-tur med flerspråkiga kommentarer ombord. Berget Esja håller utkik över denna nordligaste huvudstad, och på en solig dag framträder den mystiska Snaefellsjokull-glaciären kristalllik och babyblå vid den västra horisonten. Se bland annat Reykjaviks hamn, rådhuset, Islands nationalgalleri, Pärlhallsgrimskyrkan och Laugardalurs termalpooler och spa. Turens stopp: 1- Harpa konserthus och konferenscenter 2- Gamla hamnen 3 - Reykjaviks sjöfartsmuseum 4 - Islands valar 5 - Nationalmuseet 6 - Laekjargata 7 - Shoppinggatan Laugavegur 8 - Reykjaviks konstmuseum - Kjarvalsstaðir 9 - Hallgrimskirkja 10 - BSI bussterminal 11 - Perlan 12 - Köpcentret Kringlan 13 - Hilton Reykjavik Nordica 14 - Laugardalur-dalen 15 - Skarfabakki hamn (endast sommar) 16 - Hofdi-huset

Reykjavík: Hoppa på och hoppa av bussen och inträdesbiljett till Perlan-museet

2. Reykjavík: Hoppa på och hoppa av bussen och inträdesbiljett till Perlan-museet

Utforska Reykjavík i din egen takt med Hop on Hop off-bussen. Reykjavik har det bästa av två världar: en modern, trendig och framtidsinriktad stad samtidigt som du har nära till den orörda naturen, och är verkligen en magisk plats att se. På Perlan Museum har konstnärer och tekniker gått samman för att skapa en verkligt anmärkningsvärd utställning. Besökarna kommer att känna kraften hos vulkaner och jordbävningar. Här ingår även en biljett till norrskensexpeditionen och isgrottan. Entrébiljetten till Perlan är giltig den dag du väljer att boka.

Från Reykjavík: Valsafari med RIB-båt

3. Från Reykjavík: Valsafari med RIB-båt

Stig ombord på en rigid uppblåsbar båt (RIB) som är utrustad med speciella stötdämpande säten för en jämnare åktur. Leta efter valar och annat marint liv i naturen. Res ombord på den 12 meter långa ribbåten för att se valar på extra nära håll, på ett sätt som är säkert för passagerare och djuren. Dra nytta av varma flytoveraller, livvästar, handskar och skyddsglasögon för att hålla dig bekväm och säker. Utnyttja tjänsterna av en erfaren guide som kommer att ge information om djuren och viken på engelska.  Stanna vid ön Akurey för att leta efter söta lunnefåglar under sommaren. Se deras bon längs kusten under häckningssäsongen. Åk ut i bukten på en snabb och spännande tur med vinden i ditt hår. Nå en bekväm hastighet på 32 knop och få gott om tid i matningsområdet. Ta sedan en naturskön väg tillbaka längs Reykjavíks kust. Efter rundturen kan du besöka Islands valmuseum , som ligger i Reykjavíks hamnområde Grandi. Här kan du lära dig mer om de olika valarterna i Atlanten, med utställningar om valarnas biologi, migration och bevarande.

Reykjavik: Inträdesbiljett till museet Whales of Iceland

4. Reykjavik: Inträdesbiljett till museet Whales of Iceland

Besök det största museet i sitt slag i Europa på Whales of Iceland och se modeller i naturlig storlek av 23 typer av valar som har setts i vattnen runt Island. Tillbringa några timmar med att få ett nytt perspektiv och större uppskattning för dessa majestätiska djur. Ta en lugn 20-minuters promenad (eller en kort bilresa) från hjärtat av Reykjavík till hamnen. När du kommer fram till Whales of Iceland Museum kan du leka med interaktiva skärmar och läsa detaljerad information om 23 arter av vattenlevande däggdjur. Förundras över havets leviatan på en utställning av en blåval som sträcker sig nästan lika långt som en basketplan. Lär dig mer om narvalen, "havets enhörning", och se "hornet" eller "betet" som egentligen är en långsträckt tand. Promenera bland utställningarna av beluga, knölval, vikval och späckhuggare. Ta del av djupgående information om de marina däggdjuren runt Island med hjälp av en audioguide. Besök Fin Whale Room för att lära dig mer om de hot som valar står inför och vad vi kan göra för att lösa dem. Passa på att se en visning av filmen Sonic Sea, som visas dagligen kl. 10.30, 12.15, 14.00 och 15.45. Alla biljettinnehavare är välkomna att delta i de dagliga guidade turerna på engelska kl. 11.00 och 15.00. På vägen ut kan du stanna till vid Whale Cafe för en drink och ett mellanmål under valarna.

Reykjavik: Valskådningstur i midnattssolen

5. Reykjavik: Valskådningstur i midnattssolen

Valar är mystiska och fascinerande varelser, och en av de bästa valskådningsplatserna i världen ligger utanför Islands kust där havsströmmarna skapar utmärkta skådningsförhållanden. Stig ombord på en båt som drivs av Islands enda miljöcertifierade valskådningsföretag och utforska den södra delen av Faxafloi-bukten under sommarmånadernas midnattssol. På denna 3,5 timmar långa tur kommer du nära valar såsom lekfulla vikvalar, samt se rikligt med sjöfåglar, delfiner och tumlare. Valar ses på över 95 % av sommarturerna och 80 % av vinterturerna, och dyker ofta upp inom några meter från båten. För att säkerställa att djuren inte störs seglar båtarna med en konstant hastighet mot valarnas livsmiljö. Detta är del av en hållbarhetspolicy som strävar att minimera oljeförbrukning och föroreningar. Guiderna har genomgått ett omfattande utbildningsprogram, baserat på exklusivt utvecklade vägledande principer. De kommer att ge dig underhållande och värdefull information om de vilda djuren och naturen. En framgångsrik valskådningstur bygger på samarbete mellan besättningen med passagerarna som alla deltar i att speja efter valarna, vilket gör att alla deltagare en viktig roll av upplevelsen.

Reykjavík: Valsafari på utflykt med en snabb RIB-båt

6. Reykjavík: Valsafari på utflykt med en snabb RIB-båt

Följ med på en valskådningstur för en oförglömlig upplevelse på Island. Klättra ombord på en modern båt och bege dig till valskådningsområdet på bara 20-30 minuter. Glider i hög marschfart, vilket gör den mycket rolig för äventyrare. Ge dig ut på din valskådningstur via expressbåtar, som är snabba och utrustade med den senaste tekniken. Kryssa bekvämt med bekvämligheter både inne i kabinen och ute på däck under din tid till sjöss. Nå valskådningsområdet på rekordtid och håll ögonen öppna när du seglar. Slösa ingen tid på ditt besök på Island.

Reykjavik: Valskådning och utställningen Whales of Iceland

7. Reykjavik: Valskådning och utställningen Whales of Iceland

Stig ombord på din båt i Reykjavíks gamla hamn och segla till Faxaflói-bukten. Faxaflói har ett rikt djurliv, men vanligast är att du ser minkvalar, vitnäbbade delfiner, tumlare och knölvalar. Ta tillfället i akt att fråga din kunniga guide om de magnifika djuren och naturen under hela turen, guiderna svarar gärna på dina frågor!  Du kommer även att besöka Whales of Iceland-utställningen. Utställningen presenterar 23 fullskaliga modeller av alla valarter som finns i det isländska vattnet. Fördjupa dig i denna fantastiska utställning med virtuella verklighetsheadsets, informationsmontrar, audioguider och videon. Efter utställningen kan du ta en kaffe och ett bakverk i kaféet och koppla av i utställningens drömska atmosfär. Whales of Iceland erbjuder två guidade turer varje dag, kl. 10.30 och 13.30. De guidade turerna är gratis för alla som har en biljett. Observera: Du kan själv välja i vilken ordning du utför dessa två aktiviteter.

Reykjavík: 2 timmars norrskensrundtur med båt och reservplan

8. Reykjavík: 2 timmars norrskensrundtur med båt och reservplan

Segla från Reykjavíks gamla hamn för en fantastisk och unik upplevelse där du får jaga de berömda norrskenen. Din expertguide förklarar vetenskapliga fakta om detta fantastiska naturfenomen, berättar historier och myter om ljusen och svarar på alla dina frågor. Observera att det aldrig är säkert att ljusen dyker upp under rundturen.  Här är bonusen: Om rundturen måste skjutas upp på grund av molntäcke blir du inte besviken. En annan aktivitet väntar på dig. Du åker dig till Islands valmuseum, bara några minuter från hamnen, där en guide tar emot dig för en rundtur av utställningen. Du får se valmodeller i naturlig storlek och prova rolig och interaktiv teknik. En 10 minuters studiegrupp om fotografering av norrsken erbjuds på plats. Efter att ha gått runt i utställningen, inklusive en fascinerande 25 minuters video, avslutar du kvällen med en cocktail med norrskenstema och en biljett för att prova båtturen med norrskenet igen vid nästa tillgängliga datum. Observera att denna rundtur inte återbetalas eftersom äventyret är garanterat oavsett väderförhållanden.

Reykjavik: Utflykt med valskådning och valutställning

9. Reykjavik: Utflykt med valskådning och valutställning

Upplev ett oförglömligt valsafari och besök en utställning i Reykjavik. Valsafari är en unik upplevelse och Island har på senare år blivit ett av de bästa länderna i världen att ta del av denna oförglömliga upplevelse.  Året runt har du möjlighet att se valar längs med Reykjaviks kust. Vikval och knölval, delfiner och tumlare hör till de arter som är vanliga att se längs med Islands kust.  Den 3 timmar långa rundturen inleds i Vesturbugt Harbor, i centrala Reykjavik. Dina guider ger dig den bästa möjliga valsafarin. Sommaren är den bästa säsongen för att se alla sorters vildliv.  Besök utställningen "Islands valar", den största i Europa. Ingen annan plats låter dig stå öga mot öga med så många olika valarter, som alla genom tiderna har simmat i Islands vatten. Beundra den 25 meter långa blåvalen, den fullskaliga kaskeloten (som den i Moby Dick), den kritiskt utrotningshotade nordkaparen och många fler valar.  På utställningen får du lära dig om valarnas liv och beteenden, samt lyssna till deras ljuva sång och blicka in i deras ögon. Omgiven av dessa havets jättar är detta en unik upplevelse som passar såväl barn som vuxna.  De interaktiva stationerna är baserade på den senaste forskningen. Du kan till exempel lära dig mer om vikvalarnas biologi och följa de rutter som valarna tar när de migrerar.  Valsafari är en naturaktivitet som är beroende av vädret. Om valsafarin ställs in på grund av dåligt väder återbetalas den del av biljettpriset som avser valsafarin. Om du inte observerar några valar under turen har du möjlighet att delta igen.

9 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Whales of Iceland

Whales of Iceland: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Reykjavik: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Reykjavik: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Reykjavik är en modern, trendig och framåtblickande stad som samtidigt är rotad i naturen och erbjuder det bästa av två världar och är en magisk plats att besöka. Din 24- eller 48-timmarsbiljett ger dig tillgång till staden på en hop-on hop-off-tur med flerspråkiga kommentarer ombord. Berget Esja håller utkik över denna nordligaste huvudstad, och på en solig dag framträder den mystiska Snaefellsjokull-glaciären kristalllik och babyblå vid den västra horisonten. Se bland annat Reykjaviks hamn, rådhuset, Islands nationalgalleri, Pärlhallsgrimskyrkan och Laugardalurs termalpooler och spa. Turens stopp: 1- Harpa konserthus och konferenscenter 2- Gamla hamnen 3 - Reykjaviks sjöfartsmuseum 4 - Islands valar 5 - Nationalmuseet 6 - Laekjargata 7 - Shoppinggatan Laugavegur 8 - Reykjaviks konstmuseum - Kjarvalsstaðir 9 - Hallgrimskirkja 10 - BSI bussterminal 11 - Perlan 12 - Köpcentret Kringlan 13 - Hilton Reykjavik Nordica 14 - Laugardalur-dalen 15 - Skarfabakki hamn (endast sommar) 16 - Hofdi-huset

Reykjavík: Hoppa på och hoppa av bussen och inträdesbiljett till Perlan-museet

Reykjavík: Hoppa på och hoppa av bussen och inträdesbiljett till Perlan-museet

Utforska Reykjavík i din egen takt med Hop on Hop off-bussen. Reykjavik har det bästa av två världar: en modern, trendig och framtidsinriktad stad samtidigt som du har nära till den orörda naturen, och är verkligen en magisk plats att se. På Perlan Museum har konstnärer och tekniker gått samman för att skapa en verkligt anmärkningsvärd utställning. Besökarna kommer att känna kraften hos vulkaner och jordbävningar. Här ingår även en biljett till norrskensexpeditionen och isgrottan. Entrébiljetten till Perlan är giltig den dag du väljer att boka.

Från Reykjavík: Valsafari med RIB-båt

Från Reykjavík: Valsafari med RIB-båt

Stig ombord på en rigid uppblåsbar båt (RIB) som är utrustad med speciella stötdämpande säten för en jämnare åktur. Leta efter valar och annat marint liv i naturen. Res ombord på den 12 meter långa ribbåten för att se valar på extra nära håll, på ett sätt som är säkert för passagerare och djuren. Dra nytta av varma flytoveraller, livvästar, handskar och skyddsglasögon för att hålla dig bekväm och säker. Utnyttja tjänsterna av en erfaren guide som kommer att ge information om djuren och viken på engelska.  Stanna vid ön Akurey för att leta efter söta lunnefåglar under sommaren. Se deras bon längs kusten under häckningssäsongen. Åk ut i bukten på en snabb och spännande tur med vinden i ditt hår. Nå en bekväm hastighet på 32 knop och få gott om tid i matningsområdet. Ta sedan en naturskön väg tillbaka längs Reykjavíks kust. Efter rundturen kan du besöka Islands valmuseum , som ligger i Reykjavíks hamnområde Grandi. Här kan du lära dig mer om de olika valarterna i Atlanten, med utställningar om valarnas biologi, migration och bevarande.

Reykjavik: Inträdesbiljett till museet Whales of Iceland

Reykjavik: Inträdesbiljett till museet Whales of Iceland

Besök det största museet i sitt slag i Europa på Whales of Iceland och se modeller i naturlig storlek av 23 typer av valar som har setts i vattnen runt Island. Tillbringa några timmar med att få ett nytt perspektiv och större uppskattning för dessa majestätiska djur. Ta en lugn 20-minuters promenad (eller en kort bilresa) från hjärtat av Reykjavík till hamnen. När du kommer fram till Whales of Iceland Museum kan du leka med interaktiva skärmar och läsa detaljerad information om 23 arter av vattenlevande däggdjur. Förundras över havets leviatan på en utställning av en blåval som sträcker sig nästan lika långt som en basketplan. Lär dig mer om narvalen, "havets enhörning", och se "hornet" eller "betet" som egentligen är en långsträckt tand. Promenera bland utställningarna av beluga, knölval, vikval och späckhuggare. Ta del av djupgående information om de marina däggdjuren runt Island med hjälp av en audioguide. Besök Fin Whale Room för att lära dig mer om de hot som valar står inför och vad vi kan göra för att lösa dem. Passa på att se en visning av filmen Sonic Sea, som visas dagligen kl. 10.30, 12.15, 14.00 och 15.45. Alla biljettinnehavare är välkomna att delta i de dagliga guidade turerna på engelska kl. 11.00 och 15.00. På vägen ut kan du stanna till vid Whale Cafe för en drink och ett mellanmål under valarna.

Reykjavik: Valskådningstur i midnattssolen

Reykjavik: Valskådningstur i midnattssolen

Valar är mystiska och fascinerande varelser, och en av de bästa valskådningsplatserna i världen ligger utanför Islands kust där havsströmmarna skapar utmärkta skådningsförhållanden. Stig ombord på en båt som drivs av Islands enda miljöcertifierade valskådningsföretag och utforska den södra delen av Faxafloi-bukten under sommarmånadernas midnattssol. På denna 3,5 timmar långa tur kommer du nära valar såsom lekfulla vikvalar, samt se rikligt med sjöfåglar, delfiner och tumlare. Valar ses på över 95 % av sommarturerna och 80 % av vinterturerna, och dyker ofta upp inom några meter från båten. För att säkerställa att djuren inte störs seglar båtarna med en konstant hastighet mot valarnas livsmiljö. Detta är del av en hållbarhetspolicy som strävar att minimera oljeförbrukning och föroreningar. Guiderna har genomgått ett omfattande utbildningsprogram, baserat på exklusivt utvecklade vägledande principer. De kommer att ge dig underhållande och värdefull information om de vilda djuren och naturen. En framgångsrik valskådningstur bygger på samarbete mellan besättningen med passagerarna som alla deltar i att speja efter valarna, vilket gör att alla deltagare en viktig roll av upplevelsen.

Reykjavík: Valsafari på utflykt med en snabb RIB-båt

Reykjavík: Valsafari på utflykt med en snabb RIB-båt

Följ med på en valskådningstur för en oförglömlig upplevelse på Island. Klättra ombord på en modern båt och bege dig till valskådningsområdet på bara 20-30 minuter. Glider i hög marschfart, vilket gör den mycket rolig för äventyrare. Ge dig ut på din valskådningstur via expressbåtar, som är snabba och utrustade med den senaste tekniken. Kryssa bekvämt med bekvämligheter både inne i kabinen och ute på däck under din tid till sjöss. Nå valskådningsområdet på rekordtid och håll ögonen öppna när du seglar. Slösa ingen tid på ditt besök på Island.

Reykjavik: Valskådning och utställningen Whales of Iceland

Reykjavik: Valskådning och utställningen Whales of Iceland

Stig ombord på din båt i Reykjavíks gamla hamn och segla till Faxaflói-bukten. Faxaflói har ett rikt djurliv, men vanligast är att du ser minkvalar, vitnäbbade delfiner, tumlare och knölvalar. Ta tillfället i akt att fråga din kunniga guide om de magnifika djuren och naturen under hela turen, guiderna svarar gärna på dina frågor!  Du kommer även att besöka Whales of Iceland-utställningen. Utställningen presenterar 23 fullskaliga modeller av alla valarter som finns i det isländska vattnet. Fördjupa dig i denna fantastiska utställning med virtuella verklighetsheadsets, informationsmontrar, audioguider och videon. Efter utställningen kan du ta en kaffe och ett bakverk i kaféet och koppla av i utställningens drömska atmosfär. Whales of Iceland erbjuder två guidade turer varje dag, kl. 10.30 och 13.30. De guidade turerna är gratis för alla som har en biljett. Observera: Du kan själv välja i vilken ordning du utför dessa två aktiviteter.

Reykjavík: 2 timmars norrskensrundtur med båt och reservplan

Reykjavík: 2 timmars norrskensrundtur med båt och reservplan

Segla från Reykjavíks gamla hamn för en fantastisk och unik upplevelse där du får jaga de berömda norrskenen. Din expertguide förklarar vetenskapliga fakta om detta fantastiska naturfenomen, berättar historier och myter om ljusen och svarar på alla dina frågor. Observera att det aldrig är säkert att ljusen dyker upp under rundturen.  Här är bonusen: Om rundturen måste skjutas upp på grund av molntäcke blir du inte besviken. En annan aktivitet väntar på dig. Du åker dig till Islands valmuseum, bara några minuter från hamnen, där en guide tar emot dig för en rundtur av utställningen. Du får se valmodeller i naturlig storlek och prova rolig och interaktiv teknik. En 10 minuters studiegrupp om fotografering av norrsken erbjuds på plats. Efter att ha gått runt i utställningen, inklusive en fascinerande 25 minuters video, avslutar du kvällen med en cocktail med norrskenstema och en biljett för att prova båtturen med norrskenet igen vid nästa tillgängliga datum. Observera att denna rundtur inte återbetalas eftersom äventyret är garanterat oavsett väderförhållanden.

Reykjavik: Utflykt med valskådning och valutställning

Reykjavik: Utflykt med valskådning och valutställning

Upplev ett oförglömligt valsafari och besök en utställning i Reykjavik. Valsafari är en unik upplevelse och Island har på senare år blivit ett av de bästa länderna i världen att ta del av denna oförglömliga upplevelse.  Året runt har du möjlighet att se valar längs med Reykjaviks kust. Vikval och knölval, delfiner och tumlare hör till de arter som är vanliga att se längs med Islands kust.  Den 3 timmar långa rundturen inleds i Vesturbugt Harbor, i centrala Reykjavik. Dina guider ger dig den bästa möjliga valsafarin. Sommaren är den bästa säsongen för att se alla sorters vildliv.  Besök utställningen "Islands valar", den största i Europa. Ingen annan plats låter dig stå öga mot öga med så många olika valarter, som alla genom tiderna har simmat i Islands vatten. Beundra den 25 meter långa blåvalen, den fullskaliga kaskeloten (som den i Moby Dick), den kritiskt utrotningshotade nordkaparen och många fler valar.  På utställningen får du lära dig om valarnas liv och beteenden, samt lyssna till deras ljuva sång och blicka in i deras ögon. Omgiven av dessa havets jättar är detta en unik upplevelse som passar såväl barn som vuxna.  De interaktiva stationerna är baserade på den senaste forskningen. Du kan till exempel lära dig mer om vikvalarnas biologi och följa de rutter som valarna tar när de migrerar.  Valsafari är en naturaktivitet som är beroende av vädret. Om valsafarin ställs in på grund av dåligt väder återbetalas den del av biljettpriset som avser valsafarin. Om du inte observerar några valar under turen har du möjlighet att delta igen.

De mest populära sevärdheterna i Reykjavik

Att göra i Whales of Iceland

Städer i Island

Whales of Iceland: Fler aktiviteter och sevärdheter

Whales of Iceland: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Whales of Iceland

Samlat omdöme

4.2
(961 recensioner)

Fungerade riktigt bra, hämtades på MSC kryssningsfartyg/terminal. Stopptiderna var okej, resan var också mycket informativ utanför staden. Sett allt, sett allt. Bra.

Turné i tid. Ruttval bra. Ljudljudsystem perfekt. Busschaufför tillmötesgående väntar även på passagerare när det är nära hållplatser.

Kaptenen var lyhörd vilket tillät oss att se valar och delfiner. Vår guide Alice var perfekt med fransk översättning

Det var bra, men bussen kom inte punktligt som i schemat. Överlag rekommenderas mycket

Stora knölvalar och vikvalar sett. Mycket bra guide