Lägg till datum

Whales of Iceland

Åk ut på öppet hav för att se Atlantens mest fantastiska däggdjur på nära håll.

Whales of Iceland: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Reykjavik: Biljett till hop-on-hop-off-buss på 24 eller 48 h

1. Reykjavik: Biljett till hop-on-hop-off-buss på 24 eller 48 h

Som en modern, trendig och framåtblickande stad som på samma gång har sina rötter i naturen erbjuder Reykjavik det bästa av två världar och är en magisk plats att besöka. Din biljett för 24 eller 48 timmar ger dig tillgång till staden på en hop-on-hop-off-buss med audioguide på flera språk ombord. Berget Esja håller utsikt över denna nordliga huvudstad, och på en solig dag ser den mystiska glaciären Snaefellsjokull kristall-liknande och babyblå ut vid den västra horisonten. Se till exempel Reykjaviks hamn, stadshuset, Islands nationalgalleri, Pearl Hallsgrimskyrkan och Laugardalur termalbad och spa. Följande hållplatser finns längs rutten 1- Harpa konserthus 2- The Old Harbour 3- Viking Maritime Museum 4 - Whales of Iceland 5 - Islands nationalmuseum 6 - Laekjargata 7 - Laugavegur shoppinggata 8 - Reykjaviks konstmuseum - Kjarvalsstaðir 9 - Hallgrimskirkja 10 - BSI Bussterminal 11 - Perlan 12 - Kringlan shoppingcenter 13 - Hilton Reykjavik Nordica 14 - Laugardalur Valley 15 - Skarfabakki hamn (endast på sommaren) 16 - Höfði

Från Reykjavík: Valsafari med RIB-båt

2. Från Reykjavík: Valsafari med RIB-båt

Stig ombord på en rigid uppblåsbar båt (RIB) som är utrustad med speciella stötdämpande säten för en jämnare åktur. Leta efter valar och annat marint liv i naturen. Res ombord på den 12 meter långa ribbåten för att se valar på extra nära håll, på ett sätt som är säkert för passagerare och djuren. Dra nytta av varma flytoveraller, livvästar, handskar och skyddsglasögon för att hålla dig bekväm och säker. Utnyttja tjänsterna av en erfaren guide som kommer att ge information om djuren och viken på engelska.  Stanna vid ön Akurey för att leta efter söta lunnefåglar under sommaren. Se deras bon längs kusten under häckningssäsongen. Åk ut i bukten på en snabb och spännande tur med vinden i ditt hår. Nå en bekväm hastighet på 32 knop och få gott om tid i matningsområdet. Ta sedan en naturskön väg tillbaka längs Reykjavíks kust. Efter rundturen kan du besöka Islands valmuseum , som ligger i Reykjavíks hamnområde Grandi. Här kan du lära dig mer om de olika valarterna i Atlanten, med utställningar om valarnas biologi, migration och bevarande.

Reykjavik: Inträdesbiljett till museet Whales of Iceland

3. Reykjavik: Inträdesbiljett till museet Whales of Iceland

Besök det största museet i sitt slag i Europa på Islands valar och se modeller i naturlig storlek av 23 olika typer av valar som finns i vattnen runt Island. Tillbringa några timmar med att få ett nytt perspektiv och en större förståelse för dessa majestätiska djur. Ta en lugn 20-minuters promenad (eller en kort bilresa) från hjärtat av Reykjavík till hamnen. När du anländer till Islands valmuseum kan du leka med interaktiva skärmar och läsa detaljerad information om 23 arter av vattenlevande däggdjur. Förundras över havets leviathan på en visning av en blåval som är nästan lika lång som en basketbollplan. Lär dig mer om narvalen, "havets enhörning", och se "hornet" eller "stötstången" som egentligen är en långsträckt tand. Promenera bland de uppvisade beluga-, knöl-, minke- och späckhuggarevalarna.  Ta in djupgående information om de marina däggdjuren på Island med hjälp av en audioguide. Besök finvalrummet för att lära dig mer om de hot som valar står inför och vad vi kan göra för att lösa dem. Se till att se en visning av filmen Sonic Sea, som visas dagligen kl. 10.30, 12.15, 14.00 och 15.45. Alla biljettinnehavare är välkomna att delta i de dagliga guidade turerna på engelska kl. 11.00 och kl. 15.00. På vägen ut kan du stanna till vid Whale Cafe för en drink och ett mellanmål under valarna.

Reykjavík: Valsafari på utflykt med en snabb RIB-båt

4. Reykjavík: Valsafari på utflykt med en snabb RIB-båt

Följ med på en valskådningstur för en oförglömlig upplevelse på Island. Klättra ombord på en modern båt och bege dig till valskådningsområdet på bara 20-30 minuter. Glider i hög marschfart, vilket gör den mycket rolig för äventyrare. Ge dig ut på din valskådningstur via expressbåtar, som är snabba och utrustade med den senaste tekniken. Kryssa bekvämt med bekvämligheter både inne i kabinen och ute på däck under din tid till sjöss. Nå valskådningsområdet på rekordtid och håll ögonen öppna när du seglar. Slösa ingen tid på ditt besök på Island.

Reykjavik: Valskådningstur i midnattssolen

5. Reykjavik: Valskådningstur i midnattssolen

Valar är mystiska och fascinerande varelser, och en av de bästa valskådningsplatserna i världen ligger utanför Islands kust där havsströmmarna skapar utmärkta skådningsförhållanden. Stig ombord på en båt som drivs av Islands enda miljöcertifierade valskådningsföretag och utforska den södra delen av Faxafloi-bukten under sommarmånadernas midnattssol. På denna 3,5 timmar långa tur kommer du nära valar såsom lekfulla vikvalar, samt se rikligt med sjöfåglar, delfiner och tumlare. Valar ses på över 95 % av sommarturerna och 80 % av vinterturerna, och dyker ofta upp inom några meter från båten. För att säkerställa att djuren inte störs seglar båtarna med en konstant hastighet mot valarnas livsmiljö. Detta är del av en hållbarhetspolicy som strävar att minimera oljeförbrukning och föroreningar. Guiderna har genomgått ett omfattande utbildningsprogram, baserat på exklusivt utvecklade vägledande principer. De kommer att ge dig underhållande och värdefull information om de vilda djuren och naturen. En framgångsrik valskådningstur bygger på samarbete mellan besättningen med passagerarna som alla deltar i att speja efter valarna, vilket gör att alla deltagare en viktig roll av upplevelsen.

Reykjavík: Hoppa på och hoppa av bussen och inträdesbiljett till Perlan-museet

6. Reykjavík: Hoppa på och hoppa av bussen och inträdesbiljett till Perlan-museet

Utforska Reykjavík i din egen takt med Hop on Hop off-bussen. Reykjavik har det bästa av två världar: en modern, trendig och framtidsinriktad stad samtidigt som du har nära till den orörda naturen, och är verkligen en magisk plats att se. På Perlan Museum har konstnärer och tekniker gått samman för att skapa en verkligt anmärkningsvärd utställning. Besökarna kommer att känna kraften hos vulkaner och jordbävningar. Här ingår även en biljett till norrskensexpeditionen och isgrottan. Entrébiljetten till Perlan är giltig den dag du väljer att boka.

Reykjavik: Valskådning och utställningen Whales of Iceland

7. Reykjavik: Valskådning och utställningen Whales of Iceland

Stig ombord på din båt i Reykjavíks gamla hamn och segla till Faxaflói-bukten. Faxaflói har ett rikt djurliv, men vanligast är att du ser minkvalar, vitnäbbade delfiner, tumlare och knölvalar. Ta tillfället i akt att fråga din kunniga guide om de magnifika djuren och naturen under hela turen, guiderna svarar gärna på dina frågor!  Du kommer även att besöka Whales of Iceland-utställningen. Utställningen presenterar 23 fullskaliga modeller av alla valarter som finns i det isländska vattnet. Fördjupa dig i denna fantastiska utställning med virtuella verklighetsheadsets, informationsmontrar, audioguider och videon. Efter utställningen kan du ta en kaffe och ett bakverk i kaféet och koppla av i utställningens drömska atmosfär. Whales of Iceland erbjuder två guidade turer varje dag, kl. 10.30 och 13.30. De guidade turerna är gratis för alla som har en biljett. Observera: Du kan själv välja i vilken ordning du utför dessa två aktiviteter.

Reykjavík: 2 timmars norrskensrundtur med båt och reservplan

8. Reykjavík: 2 timmars norrskensrundtur med båt och reservplan

Segla från Reykjavíks gamla hamn för en fantastisk och unik upplevelse där du får jaga de berömda norrskenen. Din expertguide förklarar vetenskapliga fakta om detta fantastiska naturfenomen, berättar historier och myter om ljusen och svarar på alla dina frågor. Observera att det aldrig är säkert att ljusen dyker upp under rundturen.  Här är bonusen: Om rundturen måste skjutas upp på grund av molntäcke blir du inte besviken. En annan aktivitet väntar på dig. Du åker dig till Islands valmuseum, bara några minuter från hamnen, där en guide tar emot dig för en rundtur av utställningen. Du får se valmodeller i naturlig storlek och prova rolig och interaktiv teknik. En 10 minuters studiegrupp om fotografering av norrsken erbjuds på plats. Efter att ha gått runt i utställningen, inklusive en fascinerande 25 minuters video, avslutar du kvällen med en cocktail med norrskenstema och en biljett för att prova båtturen med norrskenet igen vid nästa tillgängliga datum. Observera att denna rundtur inte återbetalas eftersom äventyret är garanterat oavsett väderförhållanden.

Whales of Iceland: Fler aktiviteter och sevärdheter

Whales of Iceland: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Whales of Iceland

Samlat omdöme

4.2 / 5

baserat på 961 omdömen

Vi var där 40 minuter innan och alla andra hade redan på sig sina kostymer. Vi rekommenderar att du bär två lager och definitivt ta med dig en mössa och handskar. Handskar och glasögon finns på plats. Som tur var satt vi där bak, så det var inte riktigt lika stormigt för oss. Först såg vi lunnefåglar och senare en knölval, en vikval och många vitnäbbade delfiner som till och med fick bebisar med sig. Rebekka (guide) sa alltid något till oss när vi stannade för att titta ut. Vi hade gillat om hon hade talat högre. Kaptenen, hon och den andra personalen var mycket vänliga. I väntan på valarna fortsatte vi tyvärr att bli illamående eftersom båten då gungade rejält. Vi hade tagit resepiller, men de hjälpte oss inte och gav oss bara mer problem på grund av tröttheten. Vi rekommenderar också rib-båtturen på grund av biljetten till museet :)

Kan bara rekommendera. Du kan gå av bussen längs rutten och gå tillbaka på nästa. Du kan använda dem i 24 eller 48 timmar beroende på biljett. På så sätt får du en bra överblick och utforskar sedan allt.

Vi såg en knölval, flera vikvalar och delfiner - vilken vacker tur! Helt enkelt fantastisk, vår guide var så vänlig och vi delade fantastiska stunder!

Utflykt en combi för pocas personas excelente. Lugares excepcionales y guia ( Jonas) excepcional también. De alto professionella

Inte billig dock. Men pålitlig. Lite mer om landet och folket borde ha varit.