Washington, DC
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Washington, DC

Se alla upplevelser i Washington, DC

Toppsevärdheter i Washington, DC

De tio bästa sevärdheterna i Washington DC

Washington är en stor stad i en liten förpackning. Inom de 158 kvadratkilometerna kan du damma av dina historiekunskaper, ta del av den lokala kulturen och utforska huvudstadens äldsta kvarter.

Kapitolium

Kapitolium

Varje delstat har donerat två statyer till Kapitoliums majestätiska National Statuary Hall. Allra mest iögonenfallande är nog Hawaiis bidrag, King Kamehameha I, som är sex meter hög och väger stadiga sju ton.

Capitol Hill

Capitol Hill

Kapitolium ligger på Capitol Hill, som inte bara är platsen som USA styrs från, utan det är också ett av Washingtons äldsta områden. Längs 8th Street SE på Barracks Road finns ett överlflöd av fina butiker och restauranger.

Vita huset

Vita huset

Washingtons presidentbostad Vita huset ska enligt legenden också vara en av USA:s mest hemsökta – det sägs att bland annat Abraham Lincoln går igen där.

Washingtonmonumentet

Washingtonmonumentet

Washingtonmonumentet slog upp portarna för allmänheten 1888 och är än idag världens största stenmonument och obelisk, där den reser sig 169 meter över National Mall. Utsikten från toppen är helt magnifik.

Lincoln Memorial

Lincoln Memorial

Washingtons populäraste besöksmål inhyser en över fem meter hög staty av den man som upplöste slaveriet. Lincoln memorial utgjorde även fond för Martin Luther Kings berömda "I have a dream"-tal 1963.

Vietnam Veterans Memorial

Vietnam Veterans Memorial

"The Wall", som minnesmonumentet kallas, är en hyllning till de nästan tre miljoner men och kvinnor som tjänstgjorde i armén under Vietnamkriget och bär namnen på de 58 286 personer som dog eller försvann ute på fältet.

Korean War Veterans Memorial

Korean War Veterans Memorial

De 19 statyerna vid Korean War Veterans Memorial representerar de fyra typer av militärstyrkor som deltog i det 38 månader långa Koreakriget, och är iförda full stridsmundering.

Arlingtonkyrkogården

Arlingtonkyrkogården

John F. Kennedy och William H. Taft är de enda två presidenter som vilar på Arlingtonkyrkogården i Washington. Där finns även minnesstenar för besättningarna på rymdfärjorna Challenger och Columbia.

Smithsonian Institution Building

Smithsonian Institution Building

Byggnaden i Washington som inhyser Smithsonian Institutions högkvarter kallas ofta "Slottet" för sin romanska och gotiska arkitektur. Där finns fyra olika utställningar samt två vackra trädgårdar.

The US National Archives

The US National Archives

I nationalarkiven US National Archives får du se historien i skrift. Självständighetsförklaringen, konstitutionen, rättighetsförklaringen och emancipationsproklamationen är några av de viktiga dokument som finns utställda där.

Planera ditt besök i Washington, DC

Biljetter till Vita huset

För att få gå in i Vita huset måste du ansöka genom svenska ambassaden senast 21 dagar i förväg, men det är bra att vara ute i god tid. Besöken är gratis och äger rum tisdagar till torsdagar kl. 07.30-11.00, fredagar kl. 07.30-12.00 samt lördagar kl. 07.30-13.00. Du måste ha med dig dokumenten från ambassaden för att få komma in.

Biljetter till Kapitolium

Biljett till de 90 minuter långa gratisturerna kan bokas på nätet, och vi rekommenderar dig att vara ute i väldigt god tid. Besökscentrat är öppet måndag till lördag kl. 08.30-16.30.

Biljetter till Washingtonmonumentet

Eftersom bara ett begränsat antal besökare får komma in varje dag är det först till kvarn som gäller. Du kan antingen hämta upp biljetter på Washington Monument Lodge på 15th Street eller förhandsboka på nätet till en kostnad av 1,50 USD per person. Varje biljett har en strikt tidsangivelse. Öppettiderna är kl. 09.00-22.00 (från Memorial Day till Labor Day), resten av året kl. 09.00-17.00. Inträdet är gratis.

Vad finns det mer som är gratis?

Det är gratis att besöka Washingtons minnesmonument, Smithsonianmuseerna och National Zoo. Inträdet är även gratis till US National Archives, men det är värt att lägga 1,50 USD per person på att förhandsboka.

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  USD ($)
 • Tidszon
  UTC (-05:00)
 • Landskod
  +1
 • Bäst tid att åka
  Våren – det har börjat bli rätt varmt, men turisterna är inte lika många som under sommaren!

Att göra i Washington, DC

De mest populära sevärdheterna i Washington, DC

Städer i USA

Alla saker att se i Washington, DC

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Washington, DC? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Washington, DC

Helt fantastisk guide som hette Thom. Kunde önskat att han hade haft ngn ”guideklädsel” så han varit lättare att se. Rymdmuseet var en utfyllnad hade varit bättre att man stannat i centrum ngn stans.

Washington DC Dagsutflykt från New York City Omdöme från: , 2019-06-23

En lång dag som dock aldrig blev tråkig, frånsett att man var lite trött på återresan

Washington DC Dagsutflykt från New York City Omdöme från: Rune, 2019-10-04