Upplevelser i
Washington, D.C.

The US capital offers up plenty of famed monuments and museums for your touring pleasure.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Washington, D.C.

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Washington, D.C.?

De tio bästa sevärdheterna i Washington DC

Washington är en stor stad i en liten förpackning. Inom de 158 kvadratkilometerna kan du damma av dina historiekunskaper, ta del av den lokala kulturen och utforska huvudstadens äldsta kvarter.

 • Kapitolium

  1. Kapitolium

  Varje delstat har donerat två statyer till Kapitoliums majestätiska National Statuary Hall. Allra mest iögonenfallande är nog Hawaiis bidrag, King Kamehameha I, som är sex meter hög och väger stadiga sju ton.

 • Capitol Hill

  2. Capitol Hill

  Kapitolium ligger på Capitol Hill, som inte bara är platsen som USA styrs från, utan det är också ett av Washingtons äldsta områden. Längs 8th Street SE på Barracks Road finns ett överlflöd av fina butiker och restauranger.

 • Vita huset

  3. Vita huset

  Washingtons presidentbostad Vita huset ska enligt legenden också vara en av USA:s mest hemsökta – det sägs att bland annat Abraham Lincoln går igen där.

 • Washingtonmonumentet

  4. Washingtonmonumentet

  Washingtonmonumentet slog upp portarna för allmänheten 1888 och är än idag världens största stenmonument och obelisk, där den reser sig 169 meter över National Mall. Utsikten från toppen är helt magnifik.

 • Lincoln Memorial

  5. Lincoln Memorial

  Washingtons populäraste besöksmål inhyser en över fem meter hög staty av den man som upplöste slaveriet. Lincoln memorial utgjorde även fond för Martin Luther Kings berömda "I have a dream"-tal 1963.

 • Vietnam Veterans Memorial

  6. Vietnam Veterans Memorial

  "The Wall", som minnesmonumentet kallas, är en hyllning till de nästan tre miljoner men och kvinnor som tjänstgjorde i armén under Vietnamkriget och bär namnen på de 58 286 personer som dog eller försvann ute på fältet.

 • Korean War Veterans Memorial

  7. Korean War Veterans Memorial

  De 19 statyerna vid Korean War Veterans Memorial representerar de fyra typer av militärstyrkor som deltog i det 38 månader långa Koreakriget, och är iförda full stridsmundering.

 • Arlingtonkyrkogården

  8. Arlingtonkyrkogården

  John F. Kennedy och William H. Taft är de enda två presidenter som vilar på Arlingtonkyrkogården i Washington. Där finns även minnesstenar för besättningarna på rymdfärjorna Challenger och Columbia.

 • Smithsonian Institution Building

  9. Smithsonian Institution Building

  Byggnaden i Washington som inhyser Smithsonian Institutions högkvarter kallas ofta "Slottet" för sin romanska och gotiska arkitektur. Där finns fyra olika utställningar samt två vackra trädgårdar.

 • The US National Archives

  10. The US National Archives

  I nationalarkiven US National Archives får du se historien i skrift. Självständighetsförklaringen, konstitutionen, rättighetsförklaringen och emancipationsproklamationen är några av de viktiga dokument som finns utställda där.

Planera ditt besök

 • Biljetter till Vita huset

  För att få gå in i Vita huset måste du ansöka genom svenska ambassaden senast 21 dagar i förväg, men det är bra att vara ute i god tid. Besöken är gratis och äger rum tisdagar till torsdagar kl. 07.30-11.00, fredagar kl. 07.30-12.00 samt lördagar kl. 07.30-13.00. Du måste ha med dig dokumenten från ambassaden för att få komma in.

 • Biljetter till Kapitolium

  Biljett till de 90 minuter långa gratisturerna kan bokas på nätet, och vi rekommenderar dig att vara ute i väldigt god tid. Besökscentrat är öppet måndag till lördag kl. 08.30-16.30.

 • Biljetter till Washingtonmonumentet

  Eftersom bara ett begränsat antal besökare får komma in varje dag är det först till kvarn som gäller. Du kan antingen hämta upp biljetter på Washington Monument Lodge på 15th Street eller förhandsboka på nätet till en kostnad av 1,50 USD per person. Varje biljett har en strikt tidsangivelse. Öppettiderna är kl. 09.00-22.00 (från Memorial Day till Labor Day), resten av året kl. 09.00-17.00. Inträdet är gratis.

 • Vad finns det mer som är gratis?

  Det är gratis att besöka Washingtons minnesmonument, Smithsonianmuseerna och National Zoo. Inträdet är även gratis till US National Archives, men det är värt att lägga 1,50 USD per person på att förhandsboka.

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  USD ($)
 • Tidszon
  UTC (-05:00)
 • Landskod
  +1
 • Bäst tid att åka
  Våren – det har börjat bli rätt varmt, men turisterna är inte lika många som under sommaren!

Alla saker att se i Washington, D.C.

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Washington, D.C.? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Washington, D.C.

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 6 986 omdömen

Vi har verkligen haft turnén. Alla på Union Station var mycket hjälpsamma. Det kan bli förvirrande mellan att fånga den blå linjen, men allt du behöver göra är att prata med personalen på bussen. De gör sitt bästa för att göra det enkelt för alla. De enda förslagen för förbättring. Webbplatsen säger att timmarna är fram till 4 men de sista bussarna körs till 5. Jag skulle också inkludera en on-line karta med on-line-kuponger och göra det klart var du behöver hämta bussen. Du måste visa din onlinekupong för att de ska kunna skriva ut dina biljetter. Du skulle tro att din onlinekupong skulle vara din biljett att visa varje gång du går av och på, men det är inte fallet. Du måste ha en faktisk fysisk biljett de skriver ut för dig.

Lyssna, den här resan är värd varenda krona som spenderas!!! Vår reseguide (Moises) var utmärkt på alla sätt! Han hade ett stort sinne för humor och var mycket kunnig. Han gav oss information om varje stat som vi besökte/körde igenom. Vi började med New Jersey, Delaware, Pennsylvania, Maryland och sedan Washington...jag tror att det är rätt ordning. Oavsett vilket var informationen som förmedlades mycket minnesvärd och spännande på samma gång. Jag lärde mig MYCKET på den här turnén. Det var väldigt välplanerat och organiserat. Det verkar förhastat men det är poängen att kunna ta allt allt in. Jag kunde fånga massor av bilder på varje destination.

Vi var det enda tysktalande paret i gruppen och hade därför en guide för oss själva. Han gjorde ett bra jobb och försåg oss med information om USA hela resan och kunde svara på alla våra frågor så att de verkligen snabbt löstes. I Washington stannar du till vid alla kända sevärdheter. Vår guide följde också med oss till minnesmärkena och förklarade det viktigaste för oss även här. Han hade en enorm bakgrund. Du har tillräckligt med tid att ta ett foto vid de enskilda sevärdheterna och få en bra överblick över staden. Kan bara rekommendera utflykten.

Upphämtning skedde omedelbart klockan 05.00 på Times Square. Guiden Carlos var på gott humör och försökte involvera alla gäster i sin vård. Dessutom förklarade han mycket och tog även med tillräckligt många pauser. Han var inte ovan att fotografera heller. $5-tipset jag frivilligt gav honom var välförtjänt.

Vi hade en fantastisk tid, tillräckligt med tid för att se allt på en dag. Rekommendera