Saker att göra i
Wadowice

Våra mest rekommenderade saker att göra i Wadowice

Krakow: Sightseeingkryssning på floden Vistula

Krakow: Sightseeingkryssning på floden Vistula

Fördjupa dig i en extraordinär upplevelse när du upptäcker Krakow från flodens perspektiv. Vår moderna katamaran med två däck erbjuder den perfekta blandningen av komfort och bekvämlighet. Det öppna däcket ger gott om utrymme för att ta fantastiska bilder och njuta av en uppfriskande bris under varma dagar. Det slutna däcket har uppvärmning, bar och toaletter, vilket garanterar en mysig och bekväm upplevelse under hela resan. Med en maximal gruppstorlek på 12 personer garanterar våra turer en intim och personlig upplevelse. Du har gott om utrymme att koppla av och njuta av sevärdheterna i din egen takt, vilket gör din kryssning med Cracowboat verkligen oförglömlig. Medan du seglar kan du fördjupa dig i stadens historia och landmärken med vår audioguide, som finns tillgänglig på engelska. Lär dig fascinerande fakta och berättelser om de sevärdheter du passerar, vilket förhöjer din resa längs Vistula. När du avgår från vår brygga kommer du snabbt att förstå varför Vistula spelar en så viktig roll i Krakows liv. Du glider fram över flodens skimrande yta, avslappnad och bekymmersfri, och passerar majestätiska broar som förbinder stadens båda delar. Du passerar Wawel, med sina majestätiska torn i bakgrunden, och det vackra Kazimierz, som pulserar av kulturellt liv. Vår katamaran är inte bara ett bekvämt sätt att resa utan också ett utmärkt tillfälle att avslöja Krakows hemligheter. Vår erfarna guide berättar fascinerande historier och anekdoter om de platser du passerar. Tiden ombord på vårt fartyg är också en perfekt chans att koppla av och varva ner från stadens liv och rörelse. Du kommer att njuta av den friska luften och utsikten som du inte kommer att se från land. Missa inte detta unika tillfälle att uppleva Krakow från ett helt nytt perspektiv. Följ med på en timmes kryssning längs Vistula med Cracowboat och upptäck varför vår katamaran är det bästa sättet att utforska staden!

Krakow: Påven Johannes Paulus II guidad tur med hem och helgedom

Krakow: Påven Johannes Paulus II guidad tur med hem och helgedom

Upptäck Johannes Paulus II som var den katolska kyrkans överhuvud från 1978 till sin död 2005. Ta reda på mer om hans liv i hans familjehem och John Paul II Center i Krakow. Stanna till vid den gudomliga barmhärtighetens helgedom som tillägnades den heliga Faustina Kowalska. Turen börjar med upphämtning direkt från ditt valda hotell eller lägenhet i Krakow (eller närmaste plats om det är förbjudet eller svårt att ta sig fram med bil). Dagen före turen kommer du att få den exakta upphämtningstiden från den överenskomna platsen. Den första punkten på resan kommer att vara Sanctuary of Divine Mercy. Där kommer du att se kyrkokomplexet där Johannes Paulus II och efterföljande påvar som påvarna Benedictus och Franciskus firade mässor och träffade de troende, bland annat under Världsungdomsdagen i Krakow. Här finns också en cell där den heliga systern Faustyna Kowalska levde och arbetade. Systern är känd för sina många berättelser om hur Jesus uppenbarade sig för henne. Väl där kan du se en rekonstruktion av rummet och lyssna på en audioguide som berättar historien om hennes liv. Det andra besöket på programmet är Johannes Paulus II-centret, där man i huvudkyrkan kan se påvens ursprungliga mantel från den dag då han sköts av Mehmet Ali Ağca i ett planerat attentat mot honom. I centret finns också den helige faderns reliker. Det kommer att finnas lite ledig tid här för egen sightseeing, reflektion och bön. Nästa och viktigaste punkt på resan är Karol Wojtylas familjehem i Wadowice, där den framtida påven växte upp. Du kan besöka museet med hjälp av en audioguide. Du får lära dig historien om Johannes Paulus II från hans födelse till den tid då han blev påve och slutligen upphöjd till altare. Du kommer att upptäcka hur Johannes Paulus II främjade andlighet, kultur och traditioner, vetenskapliga framsteg och utbildningsaktiviteter. Du kommer att lyssna på hur han hjälpte dem i nöd. Du kommer att lära dig de viktigaste fakta och du kommer att lära dig många berättelser som du inte kände till tidigare. Efter rundturen kan du ta dig tid att utforska stadens centrala torg och se kyrkan där den framtida påven döptes, eller ta en kaffe med en kaka som heter "kremowka" - påvens favoritdelikatess från sin ungdom när han växte upp i sin hemstad Wadowice. Efter att ha avslutat hela resan tar chauffören dig tillbaka till Krakow

Krakow: Częstochowas svarta madonna och Johannes Paulus II:s hem

Krakow: Częstochowas svarta madonna och Johannes Paulus II:s hem

Börja din resa med upphämtning på ditt hotell i Kraków och åk sedan i en luftkonditionerad skåpbil i cirka 1 timme till Wadowice, påven Johannes Paulus II:s hemstad. Vid ankomsten tar du en kort paus innan du går till församlingskyrkan på Main Market Square där den framtida påven döptes. Förundras över de många kapellen, de heliga målningarna och den berömda dopfunten medan du lär dig mer om den enkla början för en av de största polackerna i historien. Gå sedan in i Johannes Paulus II:s familjehem och ta en rundtur med en ljudguide som finns tillgänglig på flera språk. Tillbringa minst 1 timme och 20 minuter i museet. Senare kan du besöka den gymnasieskola som Karol Wojtyła, som påven hette då, gick i. Ta en fin bild av monumentet över den unge påven. Under den andra halvan av rundturen åker du till Jasna Góra-klostret i staden Częstochowa, cirka 130 kilometer från Kraków i södra Polen. Där kan du utforska den berömda polska helgedomen Vår Fru av Częstochowa, som är en av Polens mest välbesökta pilgrimsplatser. Följ med på en guidad tur i klostret med en av Paulinermunkarna som visar dig skattkammaren fylld med ovärderliga gåvor och följer med dig till kapellet i helgedomen. Slutligen kan du beundra den mirakulösa målningen av den Svarta Madonnan och få en upplevelse som bara händer en gång i livet. Rundturen avslutas med avhämtning på ditt hotell i Kraków.

Från Krakow: Wadowice och den gudomliga barmhärtighetens helgedom

Från Krakow: Wadowice och den gudomliga barmhärtighetens helgedom

Börja resan med att hämta dig på ditt hotell, vandrarhem eller lägenhet. Efter 40 minuters bilresa kommer du fram till Wadowices stora torg. Innan du besöker Johannes Paulus II:s museum kan du se framsidan av Karol Wojtylas församlingskyrka, där lille Karol döptes, och den gymnasieskola han gick i. Besök museet i cirka 90 minuter, innan du gör en kaffepaus för att smaka på de berömda påvliga gräddkakorna som kallas kremowka. Vid ankomsten till Lagiewniki börjar du din sightseeing av den gudomliga barmhärtighetens helgedom och JP2-komplexet, tillsammans med kapellet med den barmhärtiga Jesu mirakulösa målning. Under hela besöket kan du lita på vägledning och hjälp från en av nunnorna som tjänstgör i den gudomliga barmhärtighetens kloster. Innan du åker tillbaka till Krakow kan du äta lunch på en av de lokala restaurangerna.

Från Krakow: Wadowice och Czestochowa: heldagsutflykt

Från Krakow: Wadowice och Czestochowa: heldagsutflykt

Den här 9 timmar långa turen börjar med en upphämtning från ditt hotell, vandrarhem eller lägenhet. Efter 40 minuters bilresa kommer du till Wadowices stora torg. Innan du besöker Johannes Paulus II:s museum kommer du att se framsidan av Karol Wojtylas församlingskyrka, där lille Karol döptes och den gymnasieskola han gick på. Ett besök på museet tar cirka 90 minuter, varefter du får en kaffepaus och smaka på de berömda påvliga gräddkakorna, som kallas kremowka. Vid ankomsten till Czestochowa börjar ni er sightseeing av Jasna Gora-komplexet tillsammans med kapellet med mirakulösa målningar av Svarta Madonnan. Under hela besöket kommer du att guidas och få hjälp av en av de paulinska munkar som tjänstgör i Jasna Gora-klostret. Innan du åker tillbaka till Krakow kan du äta lunch på en av de lokala restaurangerna.

Łagiewniki - Den gudomliga barmhärtighetens helgedom tur

Łagiewniki - Den gudomliga barmhärtighetens helgedom tur

Under vår resa tillhandahåller vi kontinuerlig transport så att du kan njuta fullt ut av var och en av de planerade destinationerna. Din guide kommer att vara närvarande hela tiden för att säkerställa inte bara din säkerhet utan också för att ge dig en grundlig förståelse och upplevelse av varje plats vi besöker. Vi börjar med ett besök i Observation Tower, där du kan beundra den pittoreska utsikten över det omgivande området. När du stiger upp till toppen försäkrar jag dig om att du kommer att fascineras av det panorama som breder ut sig framför dig. Därefter beger vi oss till Museum of Saint Sister Faustina. Här får du möjlighet att fördjupa dig i den här extraordinära personens historia och liv och lära dig mer om hennes arv i både religiösa och sociala sammanhang. Din guide kommer att dela med sig av fascinerande berättelser och insikter om hennes påverkan på världen. Slutligen besöker vi Sanctuary of Divine Mercy. Denna plats har en särskild betydelse för många pilgrimer och troende. Här får du möjlighet att fördjupa dig i en atmosfär av frid och eftertanke och upptäcka betydelsen av Divine Mercy i vardagen. Under hela resan tillhandahåller vi bekväm transport, en professionell guide och möjlighet att helt fördjupa dig i upplevelsen av varje destination. Det är en oförglömlig resa som ger dig möjlighet att upptäcka skönheten och betydelsen av var och en av dessa platser.

Från Krakow: Dagsutflykt till Wadowice och påven Johannes Paulus II-vägen

Från Krakow: Dagsutflykt till Wadowice och påven Johannes Paulus II-vägen

Wadowice är en liten stad som ligger cirka 50 km från Krakow. Här föddes och döptes för exakt 100 år sedan den romersk-katolska kyrkans framtida påve Karol Wojtyła, som antog namnet Johannes Paulus II. Turen omfattar ett besök i Karol Wojtyłas familjebostad, som nu är ett museum som dokumenterar hans liv, verksamhet och påvens förbindelser med Wadowice. Du kommer att se kyrkan för presentationen av Jungfru Maria i maj, där påven döptes. Senare åker ni till Johannes Paulus II-centret som ligger i Krakow och är tillägnat hans liv och arbete.

Från Krakow: Wadowice och Kalwaria Zebrzydowska Tour

Från Krakow: Wadowice och Kalwaria Zebrzydowska Tour

Fördjupa dig i katolicismens historia på denna heldagstur till Polens viktigaste religiösa platser. Möt din guide på ditt hotell i Krakow och hoppa in i bilen som tar dig direkt till staden Wadowice. Här kan du besöka påven Johannes Paulus II:s familjehem, som nu har omvandlats till ett museum, och lär dig om den polske påvens tidiga liv. Gå sedan till Kalwaria Zebrzydowska, en pilgrimsstad där du kan besöka Bernardine-klostret och dess komplex av 42 kapell och kyrkor. Följ i fotspåren av viktiga personer som Johannes Paulus II, den österrikiske kejsaren och medlem av kungafamiljen, som alla har besökt denna plats under åren. På vägen tillbaka till Krakow, stanna vid Sanctuary of Divine Mercy i Łagiewniki. Visa din respekt för de heliga relikerna från Saint Faustyna Kowalska och beundra arkitekturen i den moderna basilikan.

Privat resa till Wadowice: Johannes Paulus II:s hemstad

Privat resa till Wadowice: Johannes Paulus II:s hemstad

Påven Johannes Paulus II, en av de mest betydelsefulla männen i Polens historia, föddes i den lilla charmiga staden Wadowice. Njut av en fem timmar lång resa till denna blygsamma plats där han tillbringade sin barndom. Detta är en resa värd att göra inte bara för dem som älskade Johannes Paulus II, utan för alla som vill veta mer om Karol Wojtylas bakgrund. Du kommer att upptäcka historien om en genomsnittlig, blyg pojke som blev Vatikanens chef och ledde katoliker över hela världen. Under rundturen, som leds av en professionell guide, får du se kyrkan där han döptes, hans familjehus och ett museum som ägnas åt hans liv. Du kommer också att se många andra platser som är viktiga både i hans liv och i Polens historia under kommunistregimens svåra år.

Tur till Wadowice: Påven Johannes Paulus II:s hemstad

Tur till Wadowice: Påven Johannes Paulus II:s hemstad

Wadowice är den polske påven Johannes Paulus II:s hemstad. Wadowice är en stad i södra Polen, 50 km sydväst om Kraków. Nu kan du besöka den polske påvens familjehus som har förvandlats till ett museum. Utforska Johannes Paull II:s familjehem och gå tillbaka i tiden och se hur den polske påven levde. I familjehuset får du lära dig mer om hans familj och nära vänner. Smaka på den berömda kakan från Wadowice som kallas "kremówka". Se den vackra basilikan i Wadowice och gå också en promenad till det vackra stora torget i Wadowice. På vägen tillbaka till Krakow kommer du att se Johannes Paulus II:s helgedom i Krakow och även syster Faustynas helgedom och kongregationen av systrarna av Vår Fru av Barmhärtighet, innan du släpps av igen vid ditt boende.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Wadowice

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Wadowice?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Wadowice:

Sevärdheterna i Wadowice du inte bör missa

Vilka är de bästa friluftsaktiviteterna att göra i Wadowice?

De bästa friluftsaktiviteterna att göra i Wadowice:

Se alla friluftsaktiviteter i Wadowice på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Wadowice

Att göra i Wadowice

Städer i Polen

Wadowice: Fler aktiviteter och sevärdheter

Wadowice: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Wadowice

Samlat omdöme

4.5
(333 recensioner)