Saker att göra i
Visayaöarna

Våra mest rekommenderade saker att göra i Visayaöarna

Caticlan: Delad flygplatstransfer från/till Boracay

Caticlan: Delad flygplatstransfer från/till Boracay

Njut av en i förväg arrangerad privat transfer mellan boende på Caticlans flygplats och Boracay. Med den här tjänsten slipper du besväret med att förhandla om taxipriser eller navigera i kollektivtrafiken med tunga väskor. Möt din chaufför som kommer att hålla en skylt med ditt namn på, antingen på flygplatsen eller i hotellets lobby. Om ditt boende inte är tillgängligt med ett fordon kan du bli ombedd att vänta på huvudvägen. Om du anländer till flygplatsen ska du ta snabbspåren för att hantera terminalavgifter, skatter och biljettköp för den offentliga färjeturen från Caticlan Airport till ön Boracay. Ta sedan en 30 minuter lång tur med elektrisk trehjuling mellan färjeterminalen och ditt boende på Boracay. (Resplanen är omvänd för transfer till flygplatsen). Välj att uppgradera till en luftkonditionerad färje- eller skåpbilstur i stället för trehjuling som ett tillägg vid bokningen.

Boracay: Båttur med snorkling till öar och stränder

Boracay: Båttur med snorkling till öar och stränder

Utforska Boracay bekvämt på en 5,5 timmars båttur som tar dig till flera olika öar. Fyll din dag med utforskning och avkoppling, och ta tillvara på möjligheterna att simma, snorkla och sola på platser som Crystal Cove Island, Crocodile Island, Magic Island, Puka Beach och Balinghai Beach. Besök vackra sandstränder, bukter och små öar tillsammans med din tvåspråkiga guide som tar med dig till områdets bästa platser att snorkla på. Ön är omgiven av vacker korall och ett mångfaldigt marint liv med färgglada läppfiskar, muränor och havsormar. Rundturen inkluderar flera stopp. Besök Crystal Cove, som är en privat liten strand med två vackra vikar och vita sandstränder. Plaska omkring och snorkla i det kristallklara grunda vattnet precis vid kustens kant. Gör klippdyk och posera framför det rena vattnet på Magic Island, medan du kan sola på de populära stränderna Puka Beach och Balinghai Beach.

Boracay: Solnedgångskryssning med vattenaktiviteter

Boracay: Solnedgångskryssning med vattenaktiviteter

Njut av Boracays fantastiska, tropiska skönhet på denna båtutflykt längs sandstränderna. Stanna till för att snorkla eller paddelsurfa. Slappna av i en vattenhängmatta eller ta det lugnt i en badring. Prova "sjöjungfruns svans" eller bara slappna av på båten. Fyll dina sociala medier med fantastiska bilder av det vackra havet och kusten. Slutligen kan du njuta av solnedgångens spektakulära färger innan du återvänder tillbaka till ön.

Cebu City: Simning med valhajar & Kawasan Falls klättring i kanjon

Cebu City: Simning med valhajar & Kawasan Falls klättring i kanjon

Ge dig ut på en enastående simupplevelse med valhajar. Din privata guide tar dig med på en naturskön resa från Cebus östkust till staden Oslob för att fånga en bild av denna magnifika fisk. Snorkla och simma tillsammans med dessa milda jättar i deras naturliga miljö. Efter att ha simmat tillsammans med dina nya fiskvänner anländer du till Badian för lunch innan du ger dig ut på ditt canyoneering-äventyr. Du åker till startpunkten och simmar, klättrar, rappellerar och mycket mer över Badians pittoreska klippor - missa inte chansen att hoppa från klippor som är så höga som trettio meter. Kom ner från dina pulshöjande hopp med en avkopplande simtur i det vackra vattnet i de vackra och fridfulla Kawasan Falls. Du kommer tillbaka till ditt hotell med ovärderliga minnen och äventyrets spänning i hjärtat.

Bohol: Chokladkullar och landsbygdstur

Bohol: Chokladkullar och landsbygdstur

Din resa till Bohol Island blir inte komplett utan att du besöker dess spektakulära underverk. Bohol Island är hem till de berömda Chocolate Hills, den minsta primaten i Filippinerna (Tarsiers) och så mycket mer! När vi har lämnat Panglao Island besöker vi en boutiqueverkstad för salttillverkning som har tillverkat salt på ett traditionellt sätt som är unikt för Bohol i generationer och lär oss mer om lokala försörjningsmöjligheter och traditioner. Vi fortsätter sedan till Chocolate Hills innan det blir fullpackat med turister för den bästa tillgängliga utsikten över de 1 776 nästan identiska kullarna. Alternativt kan du också välja att se kullarna via en spännande ATV-resa! Efter besöket i Chocolate Hills kör vi till det berömda Tarsier Conservation Area genom Bilars konstgjorda skog. Vi kommer sedan att ha en Stand-Up Paddleboard (SUP) aktivitet på Loboc River. Slutligen, strax före solnedgången, gör vi ett snabbt besök i Baclayon Church, en av de äldsta kyrkorna i Filippinerna som är gjord av korallstenar och äggvita, innan vi åker tillbaka till Panglao.

Cebu: Gruppresa med valhajssimning och Kawasan Canyoneering

Cebu: Gruppresa med valhajssimning och Kawasan Canyoneering

Din resa börjar tidigt på morgonen med avgång från ditt hotell (Cebu City, Lapu-Lapu City eller Mandaue City) med en gemensam grupptransfer till platsen för valhajsskådning på en 2 timmar och 30 minuters bilresa till Oslob. Vid ankomsten lämnar vi omedelbart fordonet för att säkra vårt prioritetsnummer från turistpersonalen i Oslobs LGU. Efteråt kan du ta en lugn promenad eller njuta av de berömda lokala läckerheterna till frukost medan du väntar på din tur. När vårt nummer ropas upp kan vi njuta av 30-45 minuter av förtrollande stunder med havets milda jättar, valhajarna. Du får en detaljerad genomgång av guiderna och lär dig mer om valhajarnas beteende och de viktigaste riktlinjerna för en ansvarsfull och respektfull interaktion. Sedan går du ombord på en traditionell utriggare och njuter av ett oförglömligt vattenäventyr när du snorklar med gigantiska valhajar. Fånga nära möten och lekfulla simturer och skapa bestående minnen. Efter denna häpnadsväckande upplevelse återvänder du omedelbart för att möta vår chaufför för nästa del av vårt äventyr. En naturskön 2-timmars bilresa leder oss till de hisnande Kawasan Falls för en adrenalinpumpande canyoningupplevelse. Vid ankomsten till startpunkten för canyoneering utforskar du pittoreska raviner och naturliga klippformationer på en spännande resa i naturen. Navigera genom kanjonerna och ta dig an spännande utmaningar med klipphoppning på olika höjder. Heja på de andra deltagarna när de tar varje adrenalinpumpande språng. Dyk ner i uppfriskande pooler, simma genom naturliga vattenformationer och vandra tillsammans genom de fantastiska landskapen. Vi når den stora finalen vid Kawasan Falls, där hela gruppen firar kulmen på canyone-äventyret med spännande hopp i de kristallklara poolerna. Njut av en välförtjänt och inkluderad lunch nära Kawasan Falls innan du återvänder till ditt hotell. (Du kan ta den inkluderade lunchen före eller efter Canyoneering-aktiviteten) Efter att ha avslutat canyoneering-kursen återvänder deltagarna till startpunkten, där transport tillbaka till sina boenden. Denna tur erbjuder en perfekt blandning av marina äventyr och adrenalinfylld canyoneering, vilket ger deltagarna oförglömliga minnen av Cebus naturliga underverk.

Oslob: Valhajar, Tumalogs vattenfall och apor Privat rundtur

Oslob: Valhajar, Tumalogs vattenfall och apor Privat rundtur

Till skillnad från andra turer är detta en privat liten grupptur som är exklusiv för några få gäster - vilket innebär att du får extra komfort med utrymme i vår kommersiella Van tillsammans med extra tid mellan aktiviteterna eftersom det inte är en stor grupp på 12 personer som andra turer. Upptäck den vackra staden Oslob på en privat dagsutflykt från Mandaue, Lapu-Lapu eller Cebu City. Följ med på ett oförglömligt äventyr som kombinerar naturens underverk med ett närgånget möte med mjuka jättar, spännande vattenfall, charmiga apor och en traditionell lokal behandling. UPPDATERING: På grund av Tumalog Falls stängning av lokala myndigheter - vi kommer att uppgradera till Dalaguete Beach All snorkelutrustning och flytvästar är gratis och du får extra hjälp av en erfaren simmare och miljöaktivist som hjälper dig i vattnet med flytutrustning, så även icke-simmare kan njuta av denna upplevelse - du har också möjlighet att hyra en GoPro mot en liten avgift med din guide som tar professionella bilder och videor, så låt teamet veta om du vill fånga dessa minnen. Oslob-aporna är lekfulla och mjuka till skillnad från de andra aporna som finns på Bali som är aggressiva och stjäl tillhörigheter - Barn älskar särskilt att leka med Oslob-apor och de kommer till och med att försiktigt gnugga din arm som ett tecken på artighet innan de ger dem bananer som vi levererar. Vi kan försäkra att du kommer att njuta av våra inhemska aparter. Din resa mot den vackra staden Oslob, som ligger i den sydöstra delen av Cebu, börjar med upphämtning på hotellet. När du anländer till Oslob välkomnas du av synen av det azurblå havet. Upplev den växande spänningen när du förbereder dig för resans höjdpunkt: att simma med valhajar. Efter mötet med valhajarna fortsätter du äventyret med ett besök vid Tumalog Falls. Tumalog Falls ligger inbäddat bland frodig grönska och fängslar besökare med sin ridåliknande kaskad som skapar en fascinerande effekt. Svalka dig i det uppfriskande turkosa vattnet och fördjupa dig i naturens skönhet. Nästa punkt på resplanen är ett besök på en lokal apreservat, där du kan interagera med lekfulla primater. Sanctuary är tillägnad bevarande och rehabilitering av apor, och din guide kommer att dela insiktsfull information om dessa intelligenta varelser och deras betydelse i ekosystemet. När dagen närmar sig sitt slut kommer du att behandlas med autentisk filippinsk färsk kokosnöt förutsatt att de är under säsong och några är tillgängliga. Efter att ha sett det bästa av Oslob, körs du tillbaka till din upphämtningsplats för avlämning. Vänligen notera: - Tumalog Falls är stängt varje 2: a onsdag i månaden av lokala myndigheter för rengöring och underhåll - vi kan dock erbjuda lämpliga alternativ om det behövs. - Av artighet mot andra resenärer och för att säkerställa en snabb ankomst till Whale Shark Snorkelling-schemat, upprätthåller vi en väntetid på högst 20 minuter efter din nominerade upphämtningstid på ditt hotell / vistelse som en del av våra villkor.

Bohol Countryside Joiners-tur från Cebu City

Bohol Countryside Joiners-tur från Cebu City

Upptäck kulturen och den naturliga skönheten i Bohol med denna heldagstur i liten grupp från Cebu. Höjdpunkterna inkluderar Chocolate Hills Natural Monument, Bilar Mahogany Forest, Tarsier Conservation Area, Loboc River Cruise och Baclayon Church. Inkluderar transfer tur och retur på land och färja samt en chaufför som också kan hjälpa till som guide. Påbörja en smidig och trevlig resa med bara två färjeturer till den fängslande ön Bohol, där de ikoniska Chocolate Hills väntar på din förvåning. Dessa 1 268 kullar, som är ett filippinskt geografiskt monument, bjuder på ett fängslande böljande landskap. Njut av den förtrollande närvaron av tarsier, en liten primat som bara finns på Bohol, vilket ger ditt besök en touch av underhållning. Utforska en noggrant odlad konstgjord skog, en fristad för sällsynta och utrotningshotade växter och djur. Ta en paus vid Baclayon Church, ett värdefullt arv som gör anspråk på att vara den äldsta stenkyrkan i landet. Som höjdpunkt på dagen kan du njuta av en naturskön kryssning längs Lobocfloden och en utsökt lunch som serveras ombord på en flytande flotte.

Cebu: Oslob valhaj och Moalboal sardinsköldpaddsäventyr

Cebu: Oslob valhaj och Moalboal sardinsköldpaddsäventyr

DEN ULTIMATA CEBU-TUREN - 2 IKONISKA PLATSER PÅ 1 DAG Om du bara har en enda dag på dig att göra din Cebu-upplevelse minnesvärd genom att besöka de ikoniska världsarvsplatserna Moalboal (sardiner och sköldpaddor) och Oslob (valhajar) - då är detta 2 i 1-äventyr något för dig Till skillnad från andra turer kommer du att besöka detta är en privat liten grupptur exklusiv för få gäster - vilket innebär att du får extra komfort med utrymme i vårt kommersiella fordon tillsammans med extra tid mellan aktiviteterna eftersom det inte är en stor grupp på 10 plus personer som andra turer. Ge dig ut på en oförglömlig akvatisk odyssé med vår 2-i-1 Oslob Whale Shark och Moalboal Sardines Run & Turtle Snorkeling Tour! Ditt äventyr börjar med en sömlös hotellupphämtning från var som helst i Cebu eller Lapu-Lapu City, som sätter scenen för en dag full av naturliga underverk. När vi reser mot Oslob kommer du att behandlas med hisnande vyer längs den natursköna körningen. När vi anländer till Oslob ökar förväntningarna när vi förbereder oss för huvudevenemanget: simma tillsammans med de majestätiska valhajarna. Dessa mjuka jättar, de största fiskarna i havet, glider graciöst genom det kristallklara vattnet och erbjuder ett fascinerande möte som du kommer att värna om för alltid. Med expertvägledning och fokus på ansvarsfull turism kommer du att förundras över dessa magnifika varelser samtidigt som du respekterar deras naturliga livsmiljö. All snorklingsutrustning och flytvästar ingår utan kostnad. Efter denna häpnadsväckande upplevelse fortsätter resan till Moalboal, som är känt för sin spektakulära sardinfiske och sitt livliga marina liv. Dyk ner i det azurblå djupet för att bevittna det fascinerande skådespelet med otaliga sardiner som virvlar i samklang och skapar en fascinerande balett av skimrande silver. Mitt i denna undervattenssymfoni möter du graciösa havssköldpaddor som elegant navigerar i sin akvatiska värld och lägger till ytterligare ett lager av förtrollning till ditt äventyr. Efter de spännande snorklingsutflykterna är det dags att ladda upp och njuta av havets smaker med en valfri lunch på en charmig lokal restaurang vid havet. Skäm bort dig med läckra skaldjursdelikatesser medan du njuter av den avslappnade kuststämningen, ett perfekt sätt att varva ner och återuppleva dagens höjdpunkter med andra äventyrare. När turen närmar sig sitt slut erbjuder vi en naturskön resa tillbaka till ditt hotell, med möjlighet till en förtrollande omväg till ett vackert vattenfall längs vägen, förutsatt att tiden och säsongens väderförhållanden tillåter det. Detta extra stopp utlovar ett uppfriskande dopp i naturens omfamning och avslutar din dag av utforskning med en föryngrande final. Med varje ögonblick noggrant kurerat för maximal njutning och säkerhet, garanterar vår Oslob Whale Shark och Moalboal Sardines Run & Turtle Snorkeling Tour en upplevelse en gång i livet. Oavsett om du är en erfaren marinentusiast eller en första gången äventyrare, fördjupa dig i magin i Filippinernas undervattensparadis och skapa omhuldade minnen som kommer att vara en livstid.

Boracay: Scenisk solnedgångskryssning med levande musik

Boracay: Scenisk solnedgångskryssning med levande musik

Upptäck Boracays mest underhållande Sunset Cruise idag! Ta en 2-timmars kryssning längs Boracays berömda White Beach ombord på en av de största yachterna på ön och njut av denna upplevelse som bara finns en gång i livet. Kryssningen inleds med välkomstdrinkar ombord och fortsätter med cola och pica-pica (pommes frites, chips, Shanghai-rullar), allt medan du underhålls av lokala sångare och artister. Gästerna kan också beställa drinkar och cocktails från baren om de vill på egen bekostnad. Slutligen kan man beundra solnedgångens magnifika färger innan man återvänder till ön. Diamond Yacht är en av de största yachterna på ön och är upplyst med led-lampor.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Visayaöarna

Alla aktiviteter

582 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Visayaöarna

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Visayaöarna?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Visayaöarna:

Sevärdheterna i Visayaöarna du inte bör missa

De mest populära sevärdheterna i Visayaöarna

Att göra i Visayaöarna

Städer i Visayaöarna

Visayaöarna: Fler aktiviteter och sevärdheter

Visayaöarna: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Visayaöarna

Samlat omdöme

4.6
(666 recensioner)

Definitivt en höjdpunkt på vår Filippinernas resa, allt var perfekt organiserat! Vi hämtades vid 02:00 eftersom det var så mycket på gång på valskådning. Vår förare Raul var fantastisk! Resan från Cebu tog cirka 2,5 timmar. När vi kom fram blev vi lite chockade över kön 😅 folk står tydligen i kö redan vid 02-tiden. Vi hade då möjlighet att komma dit tidigare om vi ville dyka. Sagt och gjort. Det var min partners första dyk, så det hela var ganska spännande. Sedan fortsatte vi canyoning. Först med motorcykeln uppför ett berg (färden var vild) och sedan vidare med zipline (jag skulle definitivt rekommendera att boka, annars skulle du behöva gå) Vår guide Junar och hans kollega var SUPER! Han hade min telefon och tog en massa bilder och filmer. Vi njöt också av lunch. Ris, kyckling, sinigang och grönsaker, så inget vilt ❤️

Vi hämtades på hotellet på Mactan tidigt vid 2-tiden och nådde Oslob runt 04:30 där vi köade för biljetterna. Efter en kort väntan på cirka 30 minuter kunde vi sova i bilen till 07.00 innan vi fördes till båtarna. Mötet med hajarna var imponerande vi togs ca 100m ut i havet i små roddbåtar och kunde observera djuren på nära håll. Möjligheten att hyra en GoPro på plats för €10 gjorde det möjligt för oss att ta fantastiska bilder som vi kunde ladda upp direkt till vår mobiltelefon. Organisationen var topp och upplevelsen oförglömlig. Cirka 1,5 timme bort var canyoning, där vi skulle rekommendera en zip line-utflykt för att undvika den långa vandringen till starten. Kanjonen bjöd på ett fantastiskt landskap och vår guide var oerhört hjälpsam och tog till och med foton och filmer av oss utan att bli våt på min telefon.

Vi hade en fantastisk dag ute på öhoppningsturen. Stort shout out till vår reseledare Jim som gjorde turen. Han var så kunnig, rolig och en lysande fotograf. Turnén gick över med nästan 2 timmar så var beredd om du har planer efter men det här var bra för oss eftersom vi fick njuta av mer av de fantastiska öarna. Puka-stranden och korallön är vackra. lunchen var den bästa jag någonsin har haft på en turné, obegränsat med räkor ja tack! enda nackdelarna är att du måste betala 100 pesos extra för att snorkla och betala entré till korallön men du varnas för detta innan du bokar. Def rekommenderar denna turné och om du får Jim så har du supertur!

Utmärkt valuta för pengarna och reseguiden var fantastisk, kunde inte ha gjort tillräckligt för dig - tack för den fantastiska upplevelsen!

Excellent! Överträffade mina förväntningar. Vår guide Jim var otrolig. En sådan minnesvärd och vacker dag!