Våra mest rekommenderade saker att göra i Visayaöarna

Boracay: Båttur till öar och stränder med snorkling

1. Boracay: Båttur till öar och stränder med snorkling

Utforska Boracay bekvämt på en 5,5 timmars båttur som tar dig till flera olika öar. Fyll din dag med utforskning och avkoppling, och ta tillvara på möjligheterna att simma, snorkla och sola på platser som Crystal Cove Island, Crocodile Island, Magic Island, Puka Beach och Balinghai Beach. Besök vackra sandstränder, bukter och små öar tillsammans med din tvåspråkiga guide som tar med dig till områdets bästa platser att snorkla på. Ön är omgiven av vacker korall och ett mångfaldigt marint liv med färgglada läppfiskar, muränor och havsormar. Rundturen inkluderar flera stopp. Besök Crystal Cove, som är en privat liten strand med två vackra vikar och vita sandstränder. Plaska omkring och snorkla i det kristallklara grunda vattnet precis vid kustens kant. Gör klippdyk och posera framför det rena vattnet på Magic Island, medan du kan sola på de populära stränderna Puka Beach och Balinghai Beach.

Cebu City: Valhajsimning & Kawasan Falls kanjonklättring

2. Cebu City: Valhajsimning & Kawasan Falls kanjonklättring

Ge dig ut på en simningupplevelse med valhajar som du bara upplever en gång i livet. Njut av en naturskön resa tillsammans med din privata guide från östkusten av Cebu till staden Oslob för att få syn på denna magnifika fiskart. Snorkla och simma bland dessa stora och vänliga varelser i deras naturliga livsmiljö. Efter att ha simmat tillsammans med dina nya fiskvänner anländer du till Badian för att äta lunch före ditt kanjonäventyr. Du åker till hoppplatsen och simmar, klättrar, firar dig ned med mera över Badians pittoreska klippor - missa inte chansen att hoppa från klippor som är så höga som nio meter.  Slappna av efter dina nervkittlande hopp med ett dopp i det vackra vattnet i de vackra och lugna Kawasan Falls. Du kommer sedan att lämnas av vid ditt hotell med oförglömliga minnen och hjärtat fyllt med extas.

Oslob: Privat rundtur med valhaj, Tumalog Falls och apor

3. Oslob: Privat rundtur med valhaj, Tumalog Falls och apor

Upptäck den vackra staden Oslob på en privat dagsutflykt från Mandaue, Lapu-Lapu eller Cebu City. Följ med på ett oförglömligt äventyr som kombinerar naturens underverk med ett nära möte med milda jättar, spännande vattenfall, charmiga apor och en traditionell lokal delikatess. Din resa mot den vackra staden Oslob, som ligger i den sydöstra delen av Cebu, börjar med upphämtning på hotellet. När du anländer till Oslob välkomnas du av synen av det azurblå havet. Upplev spänningen växa när du förbereder dig för resans höjdpunkt: att simma med valhajar. Oslob är känt för sin hållbara valhajsturism, där du kan uppleva snorkling tillsammans med dessa mjuka jättar i deras naturliga miljö. Turen inkluderar en genomgång av certifierade guider om ansvarsfull interaktion med valhajar, vilket säkerställer välbefinnandet för dessa majestätiska varelser. Efter mötet med valhajarna fortsätter äventyret med ett besök vid Tumalog Falls. Tumalog Falls ligger inbäddat bland frodig grönska och fängslar besökare med sin gardinliknande kaskad som skapar en fascinerande effekt. Svalka dig i det uppfriskande turkosa vattnet och fördjupa dig i naturens fantastiska skönhet. Nästa punkt på resplanen är ett besök i en lokal apreservat, där du kan interagera med lekfulla primater. Fristaden är avsedd för bevarande och rehabilitering av apor, och din guide kommer att dela insiktsfull information om dessa intelligenta varelser och deras betydelse i ekosystemet. När dagen närmar sig sitt slut bjuds du på en äkta filippinsk chicharron (traditionellt snacks med krispigt fläskkött). Efter att ha sett det bästa av Oslob körs du tillbaka till din upphämtningsplats för avlämning.

Från Cebu: Snorkla med valhajar & Tumalog Falls

4. Från Cebu: Snorkla med valhajar & Tumalog Falls

Åk med privat bilcharter till Oslob där du på riktigt nära håll kan möta vänligt sinnade valhajar under din vistelse i Cebu. Denna långsamma fisk av arten matt-hajar, som filtrerar sin föda, är världens största fisk - och verkligen en syn för ögat! På denna utflykt får du snorkla och simma med valhajarna. För att inleda ditt äventyr, vakna upp på gott humör och bli upphämtad i ditt hotells lobby kl. 03.00. Gör en naturskön resa längs Cebus södra kust. På plats i Oslob får du din snorklingsutrustning och kan hoppa i vattnet för ditt möte med valhajarna. Efter en genomgång om vad du ska hålla koll på och grundläggande säkerhetsregler är det dags att för en njutbar tid i det vackra havet som vimlar av fantastiska havsvarelser. Ta dig tid att vänja dig vid vattnet och snorklingsutrustningen och ha en verkligt unik upplevelse genom att bli vän med Oslobs berömda valhajar.I slutet av upplevelsen kan du njuta av en lokal lunch för att ladda din energi.Återvänd tillbaka till ditt boende i Cebu runt 13-14 med en bekväm privat transfer. Uppgradera din aktivitet för att inkludera en 1-timmes avslappnande helkroppsmassage. Välj mellan svensk, shiatsu eller thailändsk massage. Ge ro till själen och ny energi till kroppen efter en lång resdag. Alternativt, efter din valhajsupplevelse kan du uppgradera din aktivitet och besöka Tumalog Falls. Din guide tar dig med på en vandring och en motorcykeltur för att se unika klippformationer och vattenfallens klara vatten. Återvänd till Cebu/Mactan kl. 16.00.

Cebu: Sardinjakt i Moalboal och snorklingsäventyr med sköldpaddor

5. Cebu: Sardinjakt i Moalboal och snorklingsäventyr med sköldpaddor

Simma bland tusentals fiskar och titta på sardinerna i Moalboal. Snorkla tillsammans med havssköldpaddor i deras naturliga miljö. Ät utsökt fisk och skaldjur på en restaurang vid havet. Sola på White Sand Beach och avsluta dagen med en kopp kaffe på vägen tillbaka till Cebu City. Börja dagen med transfer från Cebu City eller Lapu-Lapu. Sedan anländer du till Moalboal och dyker ner i det kristallklara vattnet för att se sardinerna. Titta på tusentals sardiner som simmar tillsammans och uppskatta detta magnifika naturunderverk. Efter detta beger du dig till ett annat snorklingställe. Simma tillsammans med havssköldpaddor i deras naturliga livsmiljö med din guide. Beundra det känsliga ekosystemet och observera dessa djur i deras naturliga miljö. Därefter äter du en utsökt lokal lunch och njuter av välsmakande skaldjur på en vacker restaurang vid havet. Koppla av i solen på den vita sandstranden (Bas Daku). Slutligen går du ombord på din privata transport och återvänder till Cebu City. Stanna till för en gratis filippinsk kaffe på SM Seaside på vägen tillbaka, och reflektera över din dag med en perfekt kopp bryggkaffe.

Från Cebu: Heldagsutflykt till Bohol

6. Från Cebu: Heldagsutflykt till Bohol

Upptäck ön Bohol genom att ta en snabbfärja på en timme och fyrtiofem minuter. Låt dig förundras av Chocolate Hills, en böljande terräng med inte mindre än 1 268 gigantiska mullvadshögar, och stanna sedan till vid Blood compact site för att ta bilder. Besök den konstgjorda skogen i Bilar och stanna sedan till vid Baclayon-kyrkan, den äldsta stenkyrkan i landet. Gå sedan ombord på Loboc River Cruise och njut av en lunchbuffé.

Boracay: Scenisk solnedgångskryssning med levande musik

7. Boracay: Scenisk solnedgångskryssning med levande musik

Upptäck Boracays mest underhållande Sunset Cruise idag! Ta en 2-timmars kryssning längs Boracays berömda White Beach ombord på en av de största yachterna på ön och njut av denna upplevelse som bara finns en gång i livet. Kryssningen inleds med välkomstdrinkar ombord och fortsätter med cola och pica-pica (pommes frites, chips, Shanghai-rullar), allt medan du underhålls av lokala sångare och artister. Gästerna kan också beställa drinkar och cocktails från baren om de vill på egen bekostnad. Slutligen kan man beundra solnedgångens magnifika färger innan man återvänder till ön. Diamond Yacht är en av de största yachterna på ön och är upplyst med led-lampor.

Ön Bohol: Dagstur på landsbygden

8. Ön Bohol: Dagstur på landsbygden

Din resa till Bohol Island är inte komplett utan att du besöker dess spektakulära underverk. Bohol Island är hemvist för de berömda chokladbergen, Filippinernas minsta primat (Tarsiers), några av de mest magnifika stränderna och mycket mer! Efter att ha lämnat Panglao-ön gör vi vårt första stopp i Baclayon-kyrkan, en av de äldsta kyrkorna i Filippinerna gjord av korallstenar. Sedan besöker vi en boutique-verkstad för salttillverkning som har tillverkat salt på ett traditionellt sätt som är unikt för Bohol i generationer, där vi får lära oss om lokala försörjningsmöjligheter och traditioner. Sedan fortsätter vi till Loboc-floden för en kort kryssning eller en SUP-tur i stället - för de mer äventyrliga bland oss. Vi besöker sedan tarsierreservatet och lär oss om denna skyddade och märkliga primat som också fungerar som provinsens turistsymbol. Detta blir den perfekta tiden för lunch, som vi äter vid foten av Chocolate Hills, och njuter av filippinska specialiteter på en lokal restaurang. Vi besöker huvudutsiktsdäcket för en naturskön utsikt över de 1 776 nästan identiska kullarna eller väljer att se kullarna via en spännande ATV-tur. På vägen tillbaka gör vi ett snabbt stopp i Baclayon Church - en av de äldsta kyrkorna i Filippinerna. Vårt sista snabba stopp blir på Bohol Islands bäst bevarade hemliga restaurang för en läcker hemgjord isglass medan vi ser solen gå ner över Panglao Island. Resplan: 08:00 - Avresa från Zula Bohol - https://goo.gl/maps/QjUC7YZ4YrGMwRkAA 08:30 - Ett snabbt stopp i Baclayon-kyrkan. 09:00 - Besök på en traditionell saltfabrik - Asin Tibuok. 10:30 - Loboc-floden med båt (valfritt: SUP på floden) 12:00 - Tarsier Conservation Area 13:00 - Lunch 14:00 - Utsiktsplats Chocolate Hills med valfri ATV-tur. 15:00 - Avresa tillbaka till Panglao. 16:30 - Snabbt stopp på Chido Cafe 17:00 - Kör tillbaka till Zula Bohol (Obs: Alla angivna tider för avgång och ankomst kan variera.)

Panglao: Dao, skogar och Tarsier Sanctuary Tour med lunch

9. Panglao: Dao, skogar och Tarsier Sanctuary Tour med lunch

Vår professionella chaufför i sällskap med en guide hämtar dig vid ditt boende i Panglao eller Tagbilaran och tar dig till Dao Municipal Market där du kan se hur de lokala handlarna lever i vardagen. Du är inbjuden att prova vilken produkt som helst som du är sugen på. Världens minsta apa, som är utrotningshotad, kallas tarsier och har sin fristad i Corella där du får besöka den och lära dig om dess märkliga seder och bruk. Ni besöker en naturpark och passerar genom den konstgjorda skogen, en slingrande vägsträcka där hundratals enorma mahognyträd blockerar solljuset och skapar en unik miljö. Ni kommer att dricka kokosnötsvatten, ni kommer att äta bredvid en risodling på vår uteservering bredvid guidens hus där hennes familj kommer att ha förberett en utsökt meny tillagad i traditionell filippinsk stil. Efter att ha kopplat av efter lunchen kommer ni att bestiga en chokladbacke som erbjuder en unik panoramautsikt i världen på sin topp. På vägen tillbaka kommer chauffören att ta en stig som tar dig till ett vackert vattenfall som bildar en naturlig pool där du kan svalka dig för att avsluta denna kompletta tur.

Cebu: Osmeña Peak och Kawasan Falls Canyoneering Day Trip

10. Cebu: Osmeña Peak och Kawasan Falls Canyoneering Day Trip

Njut av en upphämtning från ditt hotell och börja dagen med denna spännande tur till Cebo South. Det första stoppet är Osmeña Peak, den högsta toppen i Cebu med ett kluster av gröna taggiga kullar och en höjd på cirka 1 000 meter över havet. Ta en lätt vandring till toppen där du kan se soluppgången och få en fågelperspektiv över Cebu. Innan turen fortsätter kan du ta en paus och njuta av lunch på Kawasan. Kawasan Falls är 131 meter högt och anses vara ett av de vackraste fallen i Filippinerna. Ta ett uppfriskande dopp vid de pittoreska fallen och prova på äventyrliga dyk. Återkomst till ert boende i Cebu ca kl. 16.00. *Från och med den 2 juni 2023 har provinsregeringen i Cebu utfärdat en tillfällig stängning av Kawasan Falls i Badian för att underlätta nödvändiga saneringsinsatser. Vi kommer att göra canyoneering Tour i Kabutongan Falls och du kan fortfarande förvänta dig en spännande upplevelse med hopp, vandringar och uppfriskande simning.

Lägg till datum

Saker att göra i
Visayaöarna

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Visayaöarna

Alla aktiviteter

88 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 6

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Visayaöarna

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Visayaöarna

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Visayaöarna?

Vilka är de bästa inomhusaktiviteterna i Visayaöarna när det regnar?

Visayaöarna: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

Visayaöarna: Fler aktiviteter och sevärdheter

Visayaöarna: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Visayaöarna

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 666 omdömen

Fantastiskt ställe som bör upplevas! Bra att veta, man får möjligheten att antingen åka zip-line till början av turen för 600 pesos per person. Alt går man 45 min dit. Det kommer grillstånd ungefär i mitten av floden med spett av olika slag för 50 pesos/st samt att man kan köpa dryck och ris. Guiden tar massa bilder och hjälper dig att bära om du har med en vattentät väska. Men packa lätt, man behöver egentligen inget annat än lite pesos. Ett tips kan vara att ha telefonen i en sån vattentät påse att ta bild genom då det stänker endel!

Underbar turné. Vanessa mycket trevlig och trevlig. Han lärde oss och förklarade många saker om min stad. En utmärkt affär. 100% att rekommendera!!!