Saker att göra i
Vík

Ett isländskt sagoland med vackra basaltstränder, isgrottor och glaciärer.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Vík

Från Reykjavik: Heldagsutflykt till södra Island

Från Reykjavik: Heldagsutflykt till södra Island

Tillbringa en härlig dag med att utforska södra Islands slående dramatiska  landskap och res utmed den sydliga kustlinjen på en heldagstur från Reykjavík. Under resans gång kommer du att få upptäcka floder, vattenfall, berg och glaciärer. Efter att bussen har hämtat upp dig från ett av de listade hotellen eller gästhusen i centrala Reykjavík reser du ut till de vackra vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss. När du når vattenfallet Seljalandsfoss får du möjligheten att gå in bakom de forsande kaskaderna. Känn det friska vattnet spraya dig i ansiktet. Ta dig sedan vidare till det 60 meter höga fallet Skógafoss. Åk förbi sydkustens ikoniska svarta sandstränder och njut av havets imponerande urkraft. Besök glaciärkanten av Sólheimajökull och se platsen där glaciären Mýrdalsjökulls vatten mynnar ut. Njut av den majestätiska vilda naturen, som ständigt förändras, på nära håll. Beundra sedan de unika basaltstenarna vid Reynisfjara och besök Islands sydligaste by, belägen strax söder om glaciären Mýrdalsjökull, innan du reser tillbaka till Reykjavík.

Från Vik eller Reykjavik: Katla isgrotta och Super Jeep-tur

Från Vik eller Reykjavik: Katla isgrotta och Super Jeep-tur

Upptäck södra Islands unika isgrottor på en guidad tur från Vik eller Reykavik. Upplev hisnande vyer när du kör längs landets spektakulära sydkust. Hoppa in i en Super Jeep och kör ner på en landsväg. Närma dig otroliga landskap och fantastiska sevärdheter när du tar dig till ditt första stopp. Ankomst till Myrdalsjokull-glaciären och vandring över den för att nå Kötlujökull-glaciären med hjälp av isbroddar. Utforska den iskalla blå och svarta isgrottan samt beundra dess inre med en erfaren guide. Ta dig sedan tillbaka till minibussen för att åka tillbaka till utgångspunkten i Vík.

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Utforska de dramatiska landskapen i södra Island på en hel dags sightseeingtur med buss. Åk till Jökulsárlóns glaciärlaguns utlopp för Europas största glaciär och lär dig om dess historia och formation av din guide från närområdet. Bli upphämtad från ditt hotell i Reykjavik och åk sedan till Islands södra kust med sin dramatiska glaciärlagun. Ha gott om tid för att se flytande isberg och det fantastiska landskapet. Under säsongen kan du boka en biljett till båtresan på Jökulsárlón och uppleva det unika glaciärlagunens spektakel på nära håll. Vid förbokning är din plats garanterad. Jökulsárlón glaciärlagun är Islands största och djupaste glaciärlagun. Den grenar sig från Breiðamerkurjökull som är en utloppsglaciär till Europas största glaciär Vatnajökull. Stanna till vid Seljalandsfoss underbara vattenfall på vägen tillbaka till Reykjavík. Du besöker "Diamantstranden" med svart sand och det blir ytterligare ett stopp i Vik, som är Islands sydligaste by, för middag.

Island: Heldagstur till sydkusten, Black Beach och vattenfall

Island: Heldagstur till sydkusten, Black Beach och vattenfall

Res genom jordbruksregionerna på södra Island och upplev "Eld- och islandet" på denna heldagsutflykt med buss från Reykjavík, med guide och hotelltransfer (tillval). Upplev den svarta sandstranden Reynisfjara, vulkanen Eyjafjallajökull, dundrande vattenfall och majestätiska glaciärer. Välj ett privat rundtursalternativ med bekväm hämtning och avlämning av hotell, en grupptur med hotellhämtning och avlämning eller en grupptur från en centralt belägen mötesplats. Koppla av på resan genom den karga landsbygden i söder. Beundra fantastiska naturlandskap som under århundradena har formats av glaciärer och vulkaner. Förundras över regnbågarna som svävar över vattenfallet Skógafoss. Ta en promenad på den svarta sandstranden Reynisfjara medan du observerar dess omgivande basaltpelare. Lär dig om den isländska legenden om kolonnerna och fundera själv på om de faktiskt är busiga troll som förvandlades till sten av den uppgående solen. Se dramatiska klippor och grottor och gå bakom vattenfallen Seljalandsfoss. Återvänd till Reykjavík i slutet av resan. 

Från Reykjavik: Glaciärlagunen Jökulsárlón och Diamond Beach

Från Reykjavik: Glaciärlagunen Jökulsárlón och Diamond Beach

Bestig en guidad tur från Reykjavik till Jökulsárlón Glacial Lagoon. Beundra det mäktiga berget Hvannadalshnjúkur och den svarta sandöken som breder ut sig mellan Skaftafell nationalpark och lagunen. Stopp vid Seljalandsfoss vattenfall, där du kan gå bakom kaskaderna för att nå andra sidan. Fortsätt till det majestätiska vattenfallet Skógafoss och beundra det imponerande 60 meter höga fallet. Fortsätt till Jökulsárlón Glacial Lagoon och promenera längs sjöns stränder. Dominera in i områdets lugn när 1000 till 1500 år gammal is bryter sig loss från Vatnajökullglaciären och flyter tyst på vattnet. Känn igen platser från några av de många filmer som har spelats in i området, till exempel Batman Begins och Tomb Raider. Stoppa vid den spektakulära Diamond Beach och beundra strängen av svart sand som är späckad med isklumpar, vilket ger ett utseende av skimrande diamanter. Under de varmare månaderna kan du njuta av en extra båttur runt lagunen och bevittna de flytande isbergen på nära håll.

Skaftafell: Tur i isgrotta och glaciärvandring

Skaftafell: Tur i isgrotta och glaciärvandring

Bege dig ut på en tur för att utforska de hänförande isformationerna och glaciärerna på den här guidade turen av Skaftafell. Beundra de naturligt utformade blå isgrottorna och lär dig mer om hur glaciärerna skapas av naturen. Din professionella vandringsguide kommer att ta dig till Falljökulls bas. Det här är platsen där Vatnajökulls stora isblock mynnar ut och här leds du upp till grottan. På dagar med klara väder kan du spana efter Hvannadalshnúkur långt borta i fjärran.

Från Vik: Katla isgrotta och Super Jeep-tur

Från Vik: Katla isgrotta och Super Jeep-tur

Utforska en naturlig isgrotta på denna  guidade utflykt från Vík. Kliv in i en jeep i Vík och åk utanför de normala turistvägarna in i den isländska vildmarken. Med säkerhetsutrustning i bagaget färdas du genom ett landskap av majestätiska berg och glaciärer mot Katla isgrotta. I Vík hoppar du in i en jeep som tar digin till de mäktiga glaciärerna och isgrottorna på södra Island. Ta på dig stegjärn och hjälm för att utforska detta naturliga fenomen. Vandra över glaciären  Mýrdalsjökull, som ligger under  Katla-vulkanen. Vandra genom grottan och beundra de spektakulära färgkombinationerna av blått, grått och svart medan din guide berättar om hur glaciären Kötlujökull   och Katla isgrotta bildades.

Från Reykjavík: Klassiska sydkusten på heldagstur

Från Reykjavík: Klassiska sydkusten på heldagstur

På den här heldagsturen följer du kusten från Reykjavík till det vulkaniska och glaciära underlandet som är Islands sydkust. Gå bakom den dundrande slöjan av spray vid vattenfallet Seljalandsfoss och njut av den otroliga utsikten från toppen av vattenfallet Skógafoss. Din tur börjar med en körning genom lavafält, förbi den aktiva vulkanen Hengill och sedan ner till rika jordbruksmarker vid kusten. På klara dagar kan du se Hekla-vulkanen, och i fjärran reser sig den glaciärtäckta vulkanen Eyjafjallajökull majestätiskt över kustbergen. Bara några kilometer utanför kusten och lätt synliga är de vulkaniska Westmanöarna, en skärgård med cirka 15 små öar, varav endast en är bebodd. Stanna till vid glaciären Sólheimajökull, som är varje fotografs dröm. Nästa punkt på resplanen är Reynisfjara svarta sandstrand. Se de mäktiga Atlantvågorna som slår mot den svarta sanden, de kargare havsstackarna av basalt och den enorma grottan med basaltkolumner. Därefter beger du dig till kustbyn Vik, den sydligaste byn på Island, som ligger vid öns viktigaste ringväg. Trots sin ringa storlek (291 invånare) är det den största bosättningen på 70 kilometer. På vägen tillbaka till Reykjavík stannar du vid det mäktiga vattenfallet Skógafoss för en kort promenad uppför en trappa och beundrar en av Islands mest natursköna vyer. Utsikten omfattar glaciärer, vulkaner och svarta sandstränder. Det sista stoppet är vid det 60 meter höga vattenfallet Seljalandsfoss, som är mest känt för den dolda stigen bakom och runt det.

Från Jökulsárlón: Vatnajökull Glaciär Blå Isgrotta Tur

Från Jökulsárlón: Vatnajökull Glaciär Blå Isgrotta Tur

Din resa börjar med att du träffar din chaufför och guide och de största specialbyggda superjeeparna på Island! Vi avgår från Glaciärlagunen och kör i cirka trettio minuter eller så nära som möjligt Breiðamerkurjökull, den glaciärtunga som sträcker sig från södra Vatnajökull. Under resan kommer din guide att förklara hur isgrottor bildas. De kommer också att dela information om glaciärerna, vulkanerna och kulturen i detta område. När du har anlänt går du i cirka 15-20 minuter (1 km) tills du når glaciären och grottans ingång. Innan ni går in i grottan kommer er guide att gå igenom några säkerhetsfrågor och förse er med hjälmar och stegjärn om förhållandena kräver det. Vi tillbringar minst 30 minuter inne i grottan, upp till 60 minuter. Tiden inne i grottan varierar beroende på förhållandena den dagen, vädret, strukturen i varje grotta och trafiken (andra grupper). Tänk på att isgrottorna ständigt förändras på grund av naturliga processer. Gamla grottor kan försvinna och nya grottor bildas, även under en och samma säsong. Därför kan de isgrottor vi besöker skilja sig åt, och bilderna på vår webbplats kan visa grottor som inte längre finns. För att få de mest aktuella bilderna rekommenderar vi att du följer oss på Instagram, där vi regelbundet delar med oss av de senaste bilderna från våra turer. Vår Instagram: ice.explorers.is eller se vår webbplats: https://explorers.is/gallery/

Sólheimajökull: Guidad vandring på glaciären

Sólheimajökull: Guidad vandring på glaciären

Gå in i ett äventyr för livet med vår Glacier Experience Tour, som börjar vid Sólheimajökulls parkeringsplats. Här träffar du dina certifierade glaciärguider och utrustar dig med stegjärn, hjälmar och isyxor. När vi börjar vår vandring mot Sólheimajökull-glaciären ökar förväntningarna på de underverk som ligger framför oss. Ledda av expertguider korsar vi Sólheimajökulls isiga vidder, och varje steg avslöjar hisnande isformationer, massiva mouliner och djupa sprickor. Landskapet är respektingivande med fantastiska vyer över omgivande berg och dalar som ber om att få fångas på bild. Under hela vandringen delar våra guider med sig av fascinerande insikter om glaciärens bildning, historia och kulturella betydelse på Island. Du kommer att bli uppslukad av den rika berättelsen om denna frusna värld och känna en djup koppling till dess forntida ursprung. Följ med oss på en Glacier Experience Tour och skapa minnen för livet när du utforskar den otroliga frusna världen vid glaciären Sólheimajökull.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Vík

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Vík?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Vík:

Sevärdheterna i Vík du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Vík?

De bästa dagsturerna från Vík:

Se alla dagsturer från Vík på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Vík

Att göra i Vík

Städer i Island

Vík: Fler aktiviteter och sevärdheter

Vík: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Vík

Samlat omdöme

4.7
(9 176 recensioner)

Hela dagen var helt fantastisk och händelserik! Varje föremål var fantastiskt, så det är svårt att välja en favorit. Vår guide Leif gjorde också fina extrastopp vilket var riktigt snyggt gjort av honom. I övrigt var Leif en fantastisk guide och gjorde övergången intressant och rolig med sina berättelser och introduktioner av platser. Jag kom ihåg de intressanta myterna han berättade om! Jag skulle definitivt rekommendera och skulle åka på turer genom arrangören igen! 😍❤️

Det här toppar listan av mina favoriter av guidade turer! Södra Island består av helt otroliga vyer och sevärdheter. Tiden vi fick vid varje sevärdhet var lagom och kändes aldrig stressat eller för långsamt. Samt att tiden som spenderades på bussen inte alls kändes för lång - bra med tid mellan stoppen stopp och intressant fakta om Island mellan varven. Guiden (Beggi) och chauffören (Super Mario) gjorde resan till ett fantastiskt äventyr.

Mycket prisvärd och sevärd resa. Mycket rolig guide som la ned sin själ i arbetet. Vi skrattade hela resan. Blev dock lite för mycket prat i slutet och han fortsatte prata trots att han sagt att han skulle sluta prata så jag blev ganska trött i huvudet efter tio timmar… Men i övrigt fantastiskt kul och bra.

Guiden Joanna var underbar, positiv, det var ett nöje att lyssna på henne. Det enda jag skulle ändra är tiden för varje attraktion. Vi hade bara en halvtimme på vattenfallet, där vägen till utsiktsplatsen i båda riktningarna tog 15 minuter, och i byn Vik så mycket som 45 minuter

Vi njöt av varje minut av denna turné. Vår reseguide Anna var utmärkt. Tack till alla deltagare som höll tiden under varje stopp Anna tog oss till några extra platser. USB-laddning på bussen hade varit ett extra plus.