Lägg till datum

Saker att göra i
Vík

Ett isländskt sagoland med vackra basaltstränder, isgrottor och glaciärer.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Vík

Från Reykjavik: Heldagsutflykt till södra Island

1. Från Reykjavik: Heldagsutflykt till södra Island

Tillbringa en härlig dag med att utforska södra Islands slående dramatiska  landskap och res utmed den sydliga kustlinjen på en heldagstur från Reykjavík. Under resans gång kommer du att få upptäcka floder, vattenfall, berg och glaciärer. Efter att bussen har hämtat upp dig från ett av de listade hotellen eller gästhusen i centrala Reykjavík reser du ut till de vackra vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss. När du når vattenfallet Seljalandsfoss får du möjligheten att gå in bakom de forsande kaskaderna. Känn det friska vattnet spraya dig i ansiktet. Ta dig sedan vidare till det 60 meter höga fallet Skógafoss. Åk förbi sydkustens ikoniska svarta sandstränder och njut av havets imponerande urkraft. Besök glaciärkanten av Sólheimajökull och se platsen där glaciären Mýrdalsjökulls vatten mynnar ut. Njut av den majestätiska vilda naturen, som ständigt förändras, på nära håll. Beundra sedan de unika basaltstenarna vid Reynisfjara och besök Islands sydligaste by, belägen strax söder om glaciären Mýrdalsjökull, innan du reser tillbaka till Reykjavík.

Från Vik eller Reykjavik: Katla isgrotta och Super Jeep-tur

2. Från Vik eller Reykjavik: Katla isgrotta och Super Jeep-tur

Upptäck södra Islands unika isgrottor på en guidad tur från Vik eller Reykavik. Upplev hisnande vyer när du kör längs landets spektakulära sydkust. Hoppa in i en Super Jeep och kör ner på en landsväg. Närma dig otroliga landskap och fantastiska sevärdheter när du tar dig till ditt första stopp. Ankomst till Myrdalsjokull-glaciären och vandring över den för att nå Kötlujökull-glaciären med hjälp av isbroddar. Utforska den iskalla blå och svarta isgrottan samt beundra dess inre med en erfaren guide. Ta dig sedan tillbaka till minibussen för att åka tillbaka till utgångspunkten i Vík.

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

3. Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Utforska de dramatiska landskapen i södra Island på en hel dags sightseeingtur med buss. Åk till Jökulsárlóns glaciärlaguns utlopp för Europas största glaciär och lär dig om dess historia och formation av din guide från närområdet. Bli upphämtad från ditt hotell i Reykjavik och åk sedan till Islands södra kust med sin dramatiska glaciärlagun. Ha gott om tid för att se flytande isberg och det fantastiska landskapet. Under säsongen kan du boka en biljett till båtresan på Jökulsárlón och uppleva det unika glaciärlagunens spektakel på nära håll. Vid förbokning är din plats garanterad. Jökulsárlón glaciärlagun är Islands största och djupaste glaciärlagun. Den grenar sig från Breiðamerkurjökull som är en utloppsglaciär till Europas största glaciär Vatnajökull. Stanna till vid Seljalandsfoss underbara vattenfall på vägen tillbaka till Reykjavík. Du besöker "Diamantstranden" med svart sand och det blir ytterligare ett stopp i Vik, som är Islands sydligaste by, för middag.

Island: Heldagstur till sydkusten, Black Beach och vattenfall

4. Island: Heldagstur till sydkusten, Black Beach och vattenfall

Res genom jordbruksregionerna på södra Island och upplev "Eld- och islandet" på denna heldagsutflykt med buss från Reykjavík, med guide och hotelltransfer (tillval). Upplev den svarta sandstranden Reynisfjara, vulkanen Eyjafjallajökull, dundrande vattenfall och majestätiska glaciärer. Välj ett privat rundtursalternativ med bekväm hämtning och avlämning av hotell, en grupptur med hotellhämtning och avlämning eller en grupptur från en centralt belägen mötesplats. Koppla av på resan genom den karga landsbygden i söder. Beundra fantastiska naturlandskap som under århundradena har formats av glaciärer och vulkaner. Förundras över regnbågarna som svävar över vattenfallet Skógafoss. Ta en promenad på den svarta sandstranden Reynisfjara medan du observerar dess omgivande basaltpelare. Lär dig om den isländska legenden om kolonnerna och fundera själv på om de faktiskt är busiga troll som förvandlades till sten av den uppgående solen. Se dramatiska klippor och grottor och gå bakom vattenfallen Seljalandsfoss. Återvänd till Reykjavík i slutet av resan. 

Skaftafell: Tur i isgrotta och glaciärvandring

5. Skaftafell: Tur i isgrotta och glaciärvandring

Bege dig ut på en tur för att utforska de hänförande isformationerna och glaciärerna på den här guidade turen av Skaftafell. Beundra de naturligt utformade blå isgrottorna och lär dig mer om hur glaciärerna skapas av naturen. Din professionella vandringsguide kommer att ta dig till Falljökulls bas. Det här är platsen där Vatnajökulls stora isblock mynnar ut och här leds du upp till grottan. På dagar med klara väder kan du spana efter Hvannadalshnúkur långt borta i fjärran.

Från Vik: Katla isgrotta och Super Jeep-tur

6. Från Vik: Katla isgrotta och Super Jeep-tur

Utforska en naturlig isgrotta på denna  guidade utflykt från Vík. Kliv in i en jeep i Vík och åk utanför de normala turistvägarna in i den isländska vildmarken. Med säkerhetsutrustning i bagaget färdas du genom ett landskap av majestätiska berg och glaciärer mot Katla isgrotta. I Vík hoppar du in i en jeep som tar digin till de mäktiga glaciärerna och isgrottorna på södra Island. Ta på dig stegjärn och hjälm för att utforska detta naturliga fenomen. Vandra över glaciären  Mýrdalsjökull, som ligger under  Katla-vulkanen. Vandra genom grottan och beundra de spektakulära färgkombinationerna av blått, grått och svart medan din guide berättar om hur glaciären Kötlujökull   och Katla isgrotta bildades.

Från Reykjavik: Glaciärlagunen Jökulsárlón och Diamond Beach

7. Från Reykjavik: Glaciärlagunen Jökulsárlón och Diamond Beach

Bestig en guidad tur från Reykjavik till Jökulsárlón Glacial Lagoon. Beundra det mäktiga berget Hvannadalshnjúkur och den svarta sandöken som breder ut sig mellan Skaftafell nationalpark och lagunen. Stopp vid Seljalandsfoss vattenfall, där du kan gå bakom kaskaderna för att nå andra sidan. Fortsätt till det majestätiska vattenfallet Skógafoss och beundra det imponerande 60 meter höga fallet. Fortsätt till Jökulsárlón Glacial Lagoon och promenera längs sjöns stränder. Dominera in i områdets lugn när 1000 till 1500 år gammal is bryter sig loss från Vatnajökullglaciären och flyter tyst på vattnet. Känn igen platser från några av de många filmer som har spelats in i området, till exempel Batman Begins och Tomb Raider. Stoppa vid den spektakulära Diamond Beach och beundra strängen av svart sand som är späckad med isklumpar, vilket ger ett utseende av skimrande diamanter. Under de varmare månaderna kan du njuta av en extra båttur runt lagunen och bevittna de flytande isbergen på nära håll.

Från Reykjavík: Klassiska sydkusten på heldagstur

8. Från Reykjavík: Klassiska sydkusten på heldagstur

På den här heldagsturen följer du kusten från Reykjavík till det vulkaniska och glaciära underlandet som är Islands sydkust. Gå bakom den dundrande slöjan av spray vid vattenfallet Seljalandsfoss och njut av den otroliga utsikten från toppen av vattenfallet Skógafoss. Din tur börjar med en körning genom lavafält, förbi den aktiva vulkanen Hengill och sedan ner till rika jordbruksmarker vid kusten. På klara dagar kan du se Hekla-vulkanen, och i fjärran reser sig den glaciärtäckta vulkanen Eyjafjallajökull majestätiskt över kustbergen. Bara några kilometer utanför kusten och lätt synliga är de vulkaniska Westmanöarna, en skärgård med cirka 15 små öar, varav endast en är bebodd. Stanna till vid glaciären Sólheimajökull, som är varje fotografs dröm. Nästa punkt på resplanen är Reynisfjara svarta sandstrand. Se de mäktiga Atlantvågorna som slår mot den svarta sanden, de kargare havsstackarna av basalt och den enorma grottan med basaltkolumner. Därefter beger du dig till kustbyn Vik, den sydligaste byn på Island, som ligger vid öns viktigaste ringväg. Trots sin ringa storlek (291 invånare) är det den största bosättningen på 70 kilometer. På vägen tillbaka till Reykjavík stannar du vid det mäktiga vattenfallet Skógafoss för en kort promenad uppför en trappa och beundrar en av Islands mest natursköna vyer. Utsikten omfattar glaciärer, vulkaner och svarta sandstränder. Det sista stoppet är vid det 60 meter höga vattenfallet Seljalandsfoss, som är mest känt för den dolda stigen bakom och runt det.

Sólheimajökull: Guidad glaciärvandring

9. Sólheimajökull: Guidad glaciärvandring

Utforska Islands sydkust och vandra på en av Islands sista kvarvarande glaciärer på denna guidade glaciärvandring till Sólheimajökull. Ta på dig stegjärn och upptäck sprickor, schakt och åsar medan du lär dig mer om hur detta frusna underland har bildats och hur det har gått till. Upptäck en av Islands bästa attraktioner bara två timmars resa från Reykjavík. Bli välkomnad av din specialiserade guide och gå sedan till foten av glaciären vid ankomsten. Sätt på dig den försedda utrustningen som behövs för att gå över isen, inklusive hjälmar, stegjärn och isyxor. Tillbringa ungefär en timme på den fantastiska glaciären av mäktiga Mýrdalsjökull för att se en mängd olika naturliga formationer, som isgrottor och en glaciärlagun. Få detaljerade förklaringar om detta naturens mirakel innan du börjar vandra tillbaka till parkeringsplatsen (cirka 40 minuter).

Från Jökulsárlón: Tur till blå isgrotta på glaciären Vatnajökull

10. Från Jökulsárlón: Tur till blå isgrotta på glaciären Vatnajökull

Din resa börjar med att du träffar din förarguide och de största skräddarsydda superjeeparna på Island! Vi avgår från Glacier Lagoon och kör i cirka trettio minuter eller så nära som möjligt Breiðamerkurjökull, glaciärtungan som sträcker sig från södra Vatnajökull. Under resan kommer din guide att förklara hur isgrottor bildas. De kommer också att dela med sig av information om glaciärer, vulkaner och kulturen i detta område. Efter ankomsten går du i cirka tjugo minuter (1,5 km) tills du når glaciären och grottans ingång. Innan du går in i grottan kommer din guide att gå igenom några säkerhetsfrågor och förse dig med hjälmar och stegjärn om förhållandena kräver det. Eftersom isgrottor är helt naturliga och förändras mycket snabbt, dikterar naturen vilka grottor du kan få tillgång till. Eftersom glaciären och grottorna är i ständig förändring kan förhållandena för varje tur variera. Tänk på att isgrottorna förändras från säsong till säsong (även inom samma säsong), gamla grottor försvinner och nya bildas.

Alla aktiviteter

113 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Vík

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Vík?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Vík:

Vilka är de bästa dagsturerna från Vík?

De bästa dagsturerna från Vík:

Landmannalaugar

Vilka är de bästa inomhusaktiviteterna i Vík när det regnar?

Vík: Fler aktiviteter och sevärdheter

Vík: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Vík

Samlat omdöme

4.7
(9 176 recensioner)

En upplevelse att leva, vilken vacker natur som väntar dig vid vägs ände... Efter några ryck i bilen. Om du gillar spänning, gå till baksidan av bilen. Annars skakar fronten mindre. Tja, vi bra fransmän, vi pratar inte engelska så bra så vi förstod inte mycket av de tekniska förklaringarna. När det gäller landskapet går det snabbt, på bara några år har en bit av en gammal grotta flyttat sig minst 150 meter från glaciären. "Cathy" från Arctic adventures var väldigt trevlig. Det är en budget men de stora dragen på Island är fortfarande glaciärerna, grottor och vattenfall som bildas. Så jag tror att det återstår kostnaden att göra, med en liten tur till en varmvattenkälla såklart.

Aktiviteten var tvungen att ställas in på det planerade datumet på grund av vädret men Troll Expeditions kunde boka om utflykten för oss nästa dag, och vi ångrar inget! En oförglömlig upplevelse på glaciären, med cirka 1,5 timmars promenad över glaciären, korsning av en springa och in i en isgrotta. Vår guide Pawel var otrolig, han gav oss massor av förklaringar om glaciären och vulkanen nedan, det var mycket informativt.

Fantastisk upplevelse. Började med en stor grupp som delades upp i snabbare och långsammare grupper, vilket var jättebra! Detta innebar att du inte behövde vänta hela tiden och du kunde gå i din egen takt. Också komplimanger till guiden som anpassade rutten till den vältränade gruppen, så vi såg många av glaciärerna: rekommenderas varmt!!

Fantastisk rundtur på glaciären och in i isgrottan, äventyrlig transport i en monstertruck - verkligen en upplevelse.

Turen var jättebra och stoppen väl balanserade, förutom stoppet på Black sand beachen som kunde varit kortare.