Våra mest rekommenderade saker att göra i Vík

Från Reykjavik: Heldagsutflykt till södra Island

1. Från Reykjavik: Heldagsutflykt till södra Island

Tillbringa en härlig dag med att utforska södra Islands slående dramatiska  landskap och res utmed den sydliga kustlinjen på en heldagstur från Reykjavík. Under resans gång kommer du att få upptäcka floder, vattenfall, berg och glaciärer. Efter att bussen har hämtat upp dig från ett av de listade hotellen eller gästhusen i centrala Reykjavík reser du ut till de vackra vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss. När du når vattenfallet Seljalandsfoss får du möjligheten att gå in bakom de forsande kaskaderna. Känn det friska vattnet spraya dig i ansiktet. Ta dig sedan vidare till det 60 meter höga fallet Skógafoss. Åk förbi sydkustens ikoniska svarta sandstränder och njut av havets imponerande urkraft. Besök glaciärkanten av Sólheimajökull och se platsen där glaciären Mýrdalsjökulls vatten mynnar ut. Njut av den majestätiska vilda naturen, som ständigt förändras, på nära håll. Beundra sedan de unika basaltstenarna vid Reynisfjara och besök Islands sydligaste by, belägen strax söder om glaciären Mýrdalsjökull, innan du reser tillbaka till Reykjavík.

Från Vik eller Reykjavik: Katla isgrotta och Super jeep-tur

2. Från Vik eller Reykjavik: Katla isgrotta och Super jeep-tur

Upptäck södra Islands unika isgrottor på en guidad tur från Vik eller Reykavik. Upplev hisnande vyer när du kör längs landets spektakulära sydkust. Hoppa in i en Super Jeep och kör ner på en landsväg. Närma dig otroliga landskap och fantastiska sevärdheter när du tar dig till ditt första stopp. Ankomst till Myrdalsjokull-glaciären och vandring över den för att nå Kötlujökull-glaciären med hjälp av isbroddar. Utforska den iskalla blå och svarta isgrottan samt beundra dess inre med en erfaren guide. Ta dig sedan tillbaka till minibussen för att åka tillbaka till utgångspunkten i Vík.

Från Vík: Jeeptur till Katla isgrotta & vandring på glaciär

3. Från Vík: Jeeptur till Katla isgrotta & vandring på glaciär

Utforska en naturlig isgrotta på denna  guidade utflykt från Vík. Kliv in i en jeep i Vík och åk utanför de normala turistvägarna in i den isländska vildmarken. Med säkerhetsutrustning i bagaget färdas du genom ett landskap av majestätiska berg och glaciärer mot Katla isgrotta. I Vík hoppar du in i en jeep som tar digin till de mäktiga glaciärerna och isgrottorna på södra Island. Ta på dig stegjärn och hjälm för att utforska detta naturliga fenomen. Vandra över glaciären  Mýrdalsjökull, som ligger under  Katla-vulkanen. Vandra genom grottan och beundra de spektakulära färgkombinationerna av blått, grått och svart medan din guide berättar om hur glaciären Kötlujökull   och Katla isgrotta bildades.

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

4. Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Utforska de dramatiska landskapen i södra Island på en hel dags sightseeingtur med buss. Åk till Jökulsárlóns glaciärlaguns utlopp för Europas största glaciär och lär dig om dess historia och formation av din guide från närområdet. Bli upphämtad från ditt hotell i Reykjavik och åk sedan till Islands södra kust med sin dramatiska glaciärlagun. Ha gott om tid för att se flytande isberg och det fantastiska landskapet. Under säsongen kan du boka en biljett till båtresan på Jökulsárlón och uppleva det unika glaciärlagunens spektakel på nära håll. Vid förbokning är din plats garanterad. Jökulsárlón glaciärlagun är Islands största och djupaste glaciärlagun. Den grenar sig från Breiðamerkurjökull som är en utloppsglaciär till Europas största glaciär Vatnajökull. Stanna till vid Seljalandsfoss underbara vattenfall på vägen tillbaka till Reykjavík. Du besöker "Diamantstranden" med svart sand och det blir ytterligare ett stopp i Vik, som är Islands sydligaste by, för middag.

Hof: Skaftafell Ice Cave guidad dagstur och glaciärvandring

5. Hof: Skaftafell Ice Cave guidad dagstur och glaciärvandring

Bege dig ut på en tur för att utforska de hänförande isformationerna och glaciärerna på den här guidade turen av Skaftafell. Beundra de naturligt utformade blå isgrottorna och lär dig mer om hur glaciärerna skapas av naturen. Din professionella vandringsguide kommer att ta dig till Falljökulls bas. Det här är platsen där Vatnajökulls stora isblock mynnar ut och här leds du upp till grottan. På dagar med klara väder kan du spana efter Hvannadalshnúkur långt borta i fjärran.

Från Reykjavík: Klassiska sydkusten på heldagstur

6. Från Reykjavík: Klassiska sydkusten på heldagstur

På den här heldagsturen följer du kusten från Reykjavík till det vulkaniska och glaciära underlandet som är Islands sydkust. Gå bakom den dundrande slöjan av spray vid vattenfallet Seljalandsfoss och njut av den otroliga utsikten från toppen av vattenfallet Skógafoss. Din tur börjar med en körning genom lavafält, förbi den aktiva vulkanen Hengill och sedan ner till rika jordbruksmarker vid kusten. På klara dagar kan du se Hekla-vulkanen, och i fjärran reser sig den glaciärtäckta vulkanen Eyjafjallajökull majestätiskt över kustbergen. Bara några kilometer utanför kusten och lätt synliga är de vulkaniska Westmanöarna, en skärgård med cirka 15 små öar, varav endast en är bebodd. Stanna till vid glaciären Sólheimajökull, som är varje fotografs dröm. Nästa punkt på resplanen är Reynisfjara svarta sandstrand. Se de mäktiga Atlantvågorna som slår mot den svarta sanden, de kargare havsstackarna av basalt och den enorma grottan med basaltkolumner. Därefter beger du dig till kustbyn Vik, den sydligaste byn på Island, som ligger vid öns viktigaste ringväg. Trots sin ringa storlek (291 invånare) är det den största bosättningen på 70 kilometer. På vägen tillbaka till Reykjavík stannar du vid det mäktiga vattenfallet Skógafoss för en kort promenad uppför en trappa och beundrar en av Islands mest natursköna vyer. Utsikten omfattar glaciärer, vulkaner och svarta sandstränder. Det sista stoppet är vid det 60 meter höga vattenfallet Seljalandsfoss, som är mest känt för den dolda stigen bakom och runt det.

Från Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagunen och Diamond Beach

7. Från Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagunen och Diamond Beach

Bestig en guidad tur från Reykjavik till Jökulsárlón Glacial Lagoon. Beundra det mäktiga berget Hvannadalshnjúkur och den svarta sandöken som breder ut sig mellan Skaftafell nationalpark och lagunen. Stopp vid Seljalandsfoss vattenfall, där du kan gå bakom kaskaderna för att nå andra sidan. Fortsätt till det majestätiska vattenfallet Skógafoss och beundra det imponerande 60 meter höga fallet. Fortsätt till Jökulsárlón Glacial Lagoon och promenera längs sjöns stränder. Dominera in i områdets lugn när 1000 till 1500 år gammal is bryter sig loss från Vatnajökullglaciären och flyter tyst på vattnet. Känn igen platser från några av de många filmer som har spelats in i området, till exempel Batman Begins och Tomb Raider. Stoppa vid den spektakulära Diamond Beach och beundra strängen av svart sand som är späckad med isklumpar, vilket ger ett utseende av skimrande diamanter. Under de varmare månaderna kan du njuta av en extra båttur runt lagunen och bevittna de flytande isbergen på nära håll.

Sólheimajökull: Guidad glaciärvandring

8. Sólheimajökull: Guidad glaciärvandring

Utforska Islands sydkust och vandra på en av Islands sista kvarvarande glaciärer på denna guidade glaciärvandring till Sólheimajökull. Ta på dig stegjärn och upptäck sprickor, schakt och åsar medan du lär dig mer om hur detta frusna underland har bildats och hur det har gått till. Upptäck en av Islands bästa attraktioner bara två timmars resa från Reykjavík. Bli välkomnad av din specialiserade guide och gå sedan till foten av glaciären vid ankomsten. Sätt på dig den försedda utrustningen som behövs för att gå över isen, inklusive hjälmar, stegjärn och isyxor. Tillbringa ungefär en timme på den fantastiska glaciären av mäktiga Mýrdalsjökull för att se en mängd olika naturliga formationer, som isgrottor och en glaciärlagun. Få detaljerade förklaringar om detta naturens mirakel innan du börjar vandra tillbaka till parkeringsplatsen (cirka 40 minuter).

Vík: Isländska Lava Show Entrébiljett

9. Vík: Isländska Lava Show Entrébiljett

Upplev spänningen med att se smält lava med denna biljett till den isländska lavashowen i Vik. Kombinera en lärorik upplevelse med kul när du lär dig om vulkaner genom att återskapa ett spännande utbrott. Gå till föreställningen tidigt för att ta några bra platser och köpa en kall drink. Bevittna rekreationen ett vulkanutbrott, liknande vad vulkanerna Eyjafjallajökull och Katla är kända. Se smält lava som når en temperatur på 1100°C, häll i utställningslokalen och över is. Det är en episk strid mellan elementen och en unik möjlighet att komma nära glödhet lava, se den flöda, höra den fräsa och känna den intensiva värmen som strålar ut från den.

Sydkusten: ATV safari med fyrhjuling

10. Sydkusten: ATV safari med fyrhjuling

Äventyret börjar med en kort säkerhetsgenomgång om hur man använder ATV:erna. När alla är redo är det dags för start, då du beger dig mot de majestätiska svarta sandslätterna på Sólheimasandur. Korsa detta ökenliknande landskap och stanna till vid det berömda DC3-planet som kraschade på sanden 1973. Guiden leder gruppen vidare över sanden till den spektakulära kustlinjen för att bevittna utsikten över det omgivande området. Från stranden, se Dyrhólaey-halvön, Islands sydligaste spets. Tittar du inåt landet kan du se den fantastiska Mýrdalsjökull-glaciären i fjärran. På väg tillbaka över sanden och följa floden Jökulsá avslutas ditt äventyr när du korsar en flod för att gå in i en fantastisk bergsdal.

Lägg till datum

Saker att göra i
Vík
Ett isländskt sagoland med vackra basaltstränder, isgrottor och glaciärer.

Alla aktiviteter

77 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Vík

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Vík

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Vík?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Vík:

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Vík?

Vík: Fler aktiviteter och sevärdheter

Vík: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Vík

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 9 176 omdömen

Vi hade en mycket bra upplevelse med vår guide Fabio och busschauffören Ali. Glaciären av snö och aska var fantastisk att se och vi lärde oss många intressanta fakta. Däremot går man inte riktigt längs glaciären, bara en mycket kort stund för att komma tillbaka från grottan till parkeringen. Själva isgrottan var verkligen imponerande och fantastisk! Naturligtvis är det inte jättestort – det är bara naturen, som hela tiden förändras. Vägen genom grottan var aldrig svår och det fanns tillräckligt med tid för foton i själva grottan. Det enda ansträngande var att ett fåtal personer verkligen var tvungna att ta oändliga bilder vid varje hörn och man fick vänta om och om igen på dem och man spenderade bara mycket tid på att vänta... Vi var definitivt väldigt glada att vi hade förmånen för att kunna se denna isgrotta igen. Men valuta för pengarna i denna utflykt är inte rätt.

Vi reste i en mindre grupp och med en fantastiskt trevlig guide ( Carol). Alla stop längst vägen var väl avvägda i tid och allt gick så smidigt.Varmt tack !

En fantastisk tur med så mycket att uppleva på en dag. Bra o trevlig guide. Fanns mat o toaletter på vägen. Kan varmt rekommendera denna tur.

The guide was great. The tour was interesting and beautiful.

superhäftig upplevelse! guiden Marcello var underbar!