Lägg till datum

Viðey

Viðey: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Reykjavíks stadskort med sevärdheter och gratis bussresor

1. Reykjavíks stadskort med sevärdheter och gratis bussresor

Utforska världens nordligaste huvudstad i din egen takt med ett Reykjavik City Card, och upptäck dussintals saker att se och göra. Upplev den livliga energin i en kosmopolitisk stad, den dånande termiska energin i marken under dina fötter och den lugna atmosfären i det omgivande landskapet. Reykjavíks gallerier, museer och teatrar erbjuder allt från avantgarde till historia och har en levande och sofistikerad konstscen, tillsammans med årliga festivaler, specialutställningar och scenproduktioner som håller kulturkalendern full året runt. Dra nytta av gratis inträde till ett stort urval av museer och gallerier, tillgång till alla geotermiska simbassänger i staden och gratis, obegränsad resa med buss inom huvudstadsområdet. Dessutom inkluderar kortet en gratis färjetur till ön Viðey, tillsammans med rabatter på tjänster, turer och butiker. Inträde till museer är gratis för personer under 18 år, men det finns avgifter för barn i åldern 6 år och äldre på stadsbussar. Det finns också entréavgifter för barn (6 år och äldre) på de termiska poolerna och på Animal Zoo och Family Park. Seniorbesökare (70 år och äldre) betalar inte inträde till termalpoolerna. Dessutom erbjuder Islands nationalmuseum, kulturhus och nationalgalleri seniorer (67 år och äldre) 50% rabatt på inträdet.

Från Reykjavík: Båtutflykt med valskådning

2. Från Reykjavík: Båtutflykt med valskådning

Börja resan från en vacker hamn i centrum och segla ut till Kollafjöður, där du kan se ön i viken. Videy Island är känd för Lennon/One Fredstornet, Richard Scerras "Milestones" och andra sevärdheter, tillsammans med fantastiskt fågelliv. Fortsätt till Faxaflói-viken, populär för val- och fågelskådning, havsfiske och även fantastiska fiskeplatser. Särskilt vacker är bergsringen sett från viken, bland vilka Snaefellsjökullglaciären kan ses under klara dagar.

Reykjavik: Nordljuset: Kryssning med motorbåt

3. Reykjavik: Nordljuset: Kryssning med motorbåt

Ge dig ut på en oförglömlig resa längs Islands fantastiska kustlinje, från Reykjaviks gamla hamn till den vidsträckta Faxaflói-bukten. Gå ombord på en lyxig motoryacht för en exklusiv upplevelse som kombinerar stadsljusens lockelse med norrskenets (Aurora Borealis) svårfångade magi. Turen är minutiöst utformad för att leda dig bort från stadens ljus och försänka dig i havets mörker för en optimal visning av detta himlafenomen. Om vädret tillåter kan du bevittna den hisnande koreografin av ljus på himlen, som skapas när solpartiklar interagerar med jordens atmosfär. Fånga dessa fascinerande ögonblick med lätthet, eftersom det stabila fartyget ger en perfekt plattform för fotografering. Guidad av en erfaren besättning navigerar du genom det stora mörkret bakom öarna i Faxaflói Bay, inklusive Viðey, där Yoko Onos Imagine Peace Tower pryder natthimlen från 9 oktober till 8 december, och vissa andra dagar på året. Beundra ikoniska landmärken som konserthuset Harpa, vars glasfasad är inspirerad av basaltlandskapet, och statyn Sun Voyager av Jón Gunnar Árnason. Få ett unikt perspektiv på det historiska Höfði-huset, där det kalla kriget tog slut 1986. Undvik de livliga folkmassorna med våra begränsade gruppstorlekar, vilket garanterar en mer personlig och intim upplevelse. Om den kyliga havsbrisen skulle sätta in, linda in dig i varma filtar som finns ombord. Njut av varma drycker och förfriskningar som finns i baren medan du tålmodigt väntar på det imponerande norrskenet.

Reykjavik: 2 timmars tur i fredstornet

4. Reykjavik: 2 timmars tur i fredstornet

Ta del av en två timmar lång rundtur tillägnad Yoko Ono och John Lennons kampanj för världsfred och se Imagine Peace Tower på Viðey Island. Den unika upplevelsen börjar i Reykjavíks gamla hamn, där din kapten och guide välkomnar dig på den 20 minuter långa färjeturen till Viðey Island. Sedan får du en guidad vandring till tornet med intressanta stopp på vägen. Varje år, från den 9 oktober (Lennons födelsedag) till den 8 december (hans dödsdag), lyser Imagine Peace Tower upp kvällshimlen i Reykjavík. Dessutom visas det från vintersolståndet till nyår, under en vecka under vårdagjämningen och på några andra utvalda datum. Du får lära dig historien om detta magnifika konstverk och om naturen som omger det. Om du har tur kan norrskenet (Aurora Borealis) dyka upp och skimra på natthimlen ovanför dig! Turen förenar historia, konst och natur på ett intressant sätt. De ständigt skiftande väderförhållandena spelar en intressant roll för tornets intensitet och briljans, som Yoko hoppas "ska ge uppmuntran, inspiration och en känsla av solidaritet i en värld som nu är fylld av rädsla och förvirring".

Reykjavík: Nyårsafton: Nordljuskryssning med yacht

5. Reykjavík: Nyårsafton: Nordljuskryssning med yacht

Tillbringa en oförglömlig natt längs Reykjavíks kustlinje ombord på en lyxig yachtkryssning. Segla under norrskenet och få en fantastisk kustutsikt över fyrverkerierna medan du skålar vid midnatt för det nya året med ett glas champagne. Börja din nyårsupplevelse med att söka efter norrsken medan båten kryssar längs kusten och passerar Videy Island med monumentet "Imagine Peace", som Yoko One gjorde till minne av John Lennon. Efter att ha seglat under norrskenet kan du gå närmare kusten för att få en närmare titt på det snabbt ökande fyrverkeriet som når sin höjdpunkt vid midnatt med en underbar fyrverkerishow. Njut av ett festligt glas champagne medan du beundrar de färgglada fyrverkerierna från havet.

Reykjavik: Båttur för bästa pris för valskådning

6. Reykjavik: Båttur för bästa pris för valskådning

Börja resan från en vacker hamn i centrum och segla ut till Kollafjöður, där du kan se ön i viken. Videy Island är känd för Lennon/One Peace-tornet, Richard Scerras "Milestones" och andra attraktioner, tillsammans med fantastiskt fågelliv. Fortsätt till Faxaflói Bay, populär för val- och fågelskådning, havsfiske och även fantastiska fiskeplatser. Särskilt vacker är bergsringen sett från viken, bland vilken Snaefellsjökullglaciären kan ses under klara dagar.

Viðey: Fler aktiviteter och sevärdheter

Viðey: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Viðey

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 273 omdömen

Mycket trevlig utflykt till havs trots mer än blandat väder. Vi hade förändringen att se en knölval, vilket gav oss en riktig show. Utflykten varade dock inte 3 timmar som annonserat utan 2! Tack vare Iris, vår guide, charmig och mycket professionell. Och speciellt omnämnande för henne som pratade lite franska när vi hade en fråga, för det är synd att allt bara är på engelska!

En stor sak! Åkte till närmaste museum med vouchern på mobilen och det var där vi fick våra biljetter. Väldigt enkelt och okomplicerat. Om du utnyttjar kortet till fullo sparade du mycket pengar i Reykjavik. Ett måste för alla som vill njuta av staden till fullo!

Väldigt bra information om valarna och delfinerna som vi skulle titta på. Noga med att vi skulle kunna hålla oss varma och att vi skulle veta åt vilket håll vi skulle titta när de dök upp. Trevlig personal.

Fantastisk upplevelse!! Vi hade turen att stöta på en val som var i sina 15 minuter av galenskap och gjorde gott. Bra team, dynamiskt och pedagogiskt. Att göra utan att tveka.

Fantastisk tur med exceptionellt bra guide. Han berättade mycket information om valar. Se en val och många delfiner