Via Appia

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vad besökare tycker om Via Appia

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 1 931 omdömen

Spännande och intressant, med mycket bra guide som såg till att vi had

Turen startar i närheten av piazza Navona och inledningsvis cyklar man i historiska centrum. Runt Capitolium och förbi Colloseum. Via Caracallas termer ut genom äldsta stadsporten på vis Appia antica. Man fortsätter ut på landet känns det som men man är egentligen fortfarande i centrala Rom. Gravar och katakomber omger vägen. Man färda i ett lugnt område med lite biltrafik. Väldigt vackert. Cyklarna är bra. Flera växlar och elmotor som hjälper till så själva cyklandet blir aldrig jobbigt. Sadlarna är lätta att justera men de är i hårdaste laget så är man ovan cyklist får man lite ont i baken när turen går över kullerstenen. Vår guide hette Irene och hon var riktigt bra. Hon cyklade först och såg hela tiden till att alla var med. Vi utrustades alla med headset och en sändare så Irene kunde informera om vad vi passerade under resan. Jag som cyklade sist av fem hade dock svårt att höra eftersom kontakten inte var så bra. Ofta stannade vi dock och då funkade headsetet bra.

Intressant och spännande aktivitet. Capuhin-kryptan var lättillgänglig att gå in på egen hand och betala för inträde, men med guide får man mycket mer av besöket. Inte så otäckt som jag trodde. Däremot var katakomberna lite mer otäckt att gå runt i. Men spännande!

Perfekt sätt att uppleva Via Appia Antica!

Vår guide, Irene, var vänlig och kunnig och ledde oss tryggt och säkert genom Roms trafikerade gator ut till den lantliga idyllen längs Via Appia Antica. Elcyklarna var bekväma och mycket lättrampade. Vi lärde oss mycket på ett trevligt sätt.

Trevlig tur med en mycket bra guide Amanda. Tyvärr stämde inte upplägget med beskrivningen vi läst vid bokningstillfället.

Skönt att ta sig runt med cykel trots mycket biltrafik inne i staden. Att cykla efter Tibern var toppen! Bra cykel!