Våra mest rekommenderade saker att göra i Verona

Verona: Verona Card med prioriterat inträde till arenan

1. Verona: Verona Card med prioriterat inträde till arenan

Gå i Romeo och Julias och de romerska kejsarnas fotspår och utforska Verona i din egen takt med ett Verona-kort. Verona-kortet är giltigt i 24 eller 48 timmar (beroende på valt alternativ) och ger dig gratis eller rabatterat inträde till ett dussintals museer och monument i staden, samt obegränsat antal resor med ATV transportsystem. Spara både tid och pengar medan du ser allt, gör allt och får köföreträde vid de platser du besöker. Verona-kortet är en all-inclusive-biljett, ett slags personligt pass till den historiska staden. Besök Arena di Verona där än i dag operaföreställningar hålls vid speciella tillfällen. Beundra Julias balkong och läs kärleksbreven som nålats fast på Casa di Giuliettas väggar. Beundra panoramautsikten från toppen av Torre dei Lamberti. Detta är endast ett litet urval av de sevärdheter som kortet ger dig tillträde till. Besök de platser som intresserar dig mest och åk med ATV Veronas bussar mellan platserna. Gratis inträde: • Arena di Verona (köföreträde) • Museo Lapidario Maffeiano • Casa di Giulietta och Julias balkong • Torre dei Lamberti • Museo di Castelvecchio • Basilica di San Zeno Maggiore • Complesso del Duomo • Chiesa di Santa Anastasia • Arche Scaligere • Galleria d'arte moderna Achille Forti – GAM Palazzo della Ragione • Chiesa di San Fermo Maggiore • Museo Civico di Storia Naturale • Museo degli Affreschi och Tomba di Giulietta • Museo Archeologico al Teatro Romano (MATR) • Museo della Radio Guglielmo Marconi Inträde till reducerat pris: • Fondazione Museo Miniscalchi Erizzo • Museo Africano • Giardino Giusti • MusALab – Franca Rame Dario Fo

Verona: Hop-on-hop-off-sightseeing – 24 eller 48 timmar

2. Verona: Hop-on-hop-off-sightseeing – 24 eller 48 timmar

Hoppa ombord på den öppna röda bussen och se Veronas sevärdheter medan du lär dig mer om denna historiska stad från den flerspråkiga audioguiden ombord. Res på 2 rutter som är särskilt utformade för att visa dig stadens främsta sevärdheter. Båda linjerna startar från Piazza Brà, arenans torg. Du kan hoppa av för att utforska på egen hand och sedan stiga tillbaka ombord på bussen igen så ofta du vill med din 24- eller 48-timmarsbiljett. Det historiska Verona är känt som platsen för Romeo och Julia och är en blandning av sitt historiska förflutna och sin moderna industriella bas. Detta var en av de mäktigaste städerna under romarrikets första tid och dess gamla stad är en av de bäst bevarade i Italien. Röda linjens hållplatser: • Piazza Brà • Corso Porta Nuova Giardini Pradaval • Stazione FS Porta Nuova • Piazza Pozza • Basilikan S. Zeno Castelvecchio • Via Diaz Porta Borsari • Teatro Romano • Porta Leoni • Piazza Leoni (Julias hus) Blå linjens hållplatser: • Piazza Brà • Via Pallone Tomba Giulietta • Via G. Giusti • S. Stefano Teatro Romano • Castel S Pietro • Domkyrkan • Piazza Erbe Casa Giulietta • Porta Leoni • Piazza Leoni (Julias hus)

Gardaland nöjespark: Biljett för inträde med öppet datum

3. Gardaland nöjespark: Biljett för inträde med öppet datum

Åk till Gardaland Park som är Italiens främsta nöjespark, för en dag full av äventyr. Njut av en magisk dag i parken som ligger vid Gardasjöns sydöstra strand, med en mängd olika åkattraktioner som passar alla åldrar. Upptäck ett brett utbud av åkattraktioner och shower som kommer att tillfredsställa en mycket varierad publik, från tidig barndom till tonåren och äldre. Vare sig det gäller grupper av vänner eller familj, åkattraktionerna i Gardaland Park erbjuder en speciell kombination av äventyr, adrenalin, drömmar och fantasi. Utmana forsarna i djungelns hjärta, ta dig igenom hisnande nedfarter och delta i Mammoths arktiska konvoj. Dröm dig bort i Fantasy Kingdom och alla temaområden. Under dagen kan du utforska åkattraktioner som Oblivion, The Black Hole, en dykbana och den mystiska Jungle Rapids. Flyt på en stock på Colorado-båten. Förundras över den otroliga stilen hos den ikoniska attraktionen I Corsari. Upplev Jumanjis djungel med Jumanji – The Adventure, vilket är nytt för 2022, med ett äventyr med en fyrhjulsdriven terrängbil. Navigera dig förbi farliga djur, fallande hinder och en mäktig stenjätte för att föra tillbaka den heliga juvelen till den legendariska helgedomen i en kapplöpning mot tiden för att rädda Jumanji. Upptäck de nya attraktionerna för säsongen 2023: Jumanji® -Labyrinten – en exklusiv och spännande upplevelse lämplig för familjer med barn i alla åldrar och grupper av vänner. Gå in i labyrinten i den vilda djungeln med sina otaliga fallgropar och överraskningar. Kommer du att vara modig nog att möta labyrinten och rädda Jumanji? Nautilus – en unik och oförutsägbar livemusikal som får dig att känna dig som huvudpersonen i en utforskning av havets djup tack vare modern teknik. Är du redo att fördjupa dig i detta nya äventyr? Mowglis 4D Jungle Adventure – i denna nya 4D-upplevelse ger sig Mowgli ut på sitt mest vågade äventyr hittills när han upptäcker att hans tigerunge-vänner riskerar att bli tillfångatagna av onda tjuvjägare. Mowgli är inte den som backar från en utmaning och han förenar sina djurvänner för att försöka rädda dagen. Barnen kan njuta av det fantastiska området med Greta Gris-tema med tre nya attraktioner. Segla på ett spännande piratskepp, flyg upp i molnen i färgglada ballonger och låt farfar Gris ta dig med på en oförglömlig resa i sitt söta lilla tåg.  Mat och dryck finns att köpa på en rad restauranger, kiosker och snabbmatsställen. Du kan också hitta några roliga presenter som leksakssvärd, T-shirts och spel i presentbutikerna i hela parken.

Verona: Guidad rundvandring i liten grupp med biljetter till arenan

4. Verona: Guidad rundvandring i liten grupp med biljetter till arenan

Upptäck historien, kulturen och charmen i Verona, en stad som är känd för sina romerska antikviteter och sin koppling till Shakespeares Romeo och Julia. Börja din rundtur i den romerska amfiteatern med förbokade biljetter och upptäck dess fascinerande förflutna genom ögonen på din kunniga guide. Gå genom de stora korridorerna och gallerierna i arenan och lär dig om gladiatorerna och de spektakel som en gång i tiden underhöll folkmassorna i denna magnifika byggnad. Utforska Bra-torget, som är känt för sin livliga atmosfär och pittoreska arkitektur, och följ din guide för att se eleganta palats och historiska byggnader. På egen hand kan du smaka på traditionella veronesiska rätter på torgets restauranger, kaféer och butiker och uppleva stadens livliga kultur. Besök Julias hus, som tros ha tillhört familjen Cappello som inspirerade Shakespeares tragiska kärlekshistoria. Se den berömda balkongen där Julia sägs ha stått medan Romeo förklarade sin kärlek, ta foton av gårdens staty av Julia och pröva lyckan för tur i kärlek. Promenera genom det livliga torget Erbe, med en historia som går tillbaka till romartiden. Utforska den färgglada utomhusmarknaden, smaka på lokal mat och lokala viner och beundra den medeltida arkitekturen som omger torget. Beundra arkitekturen i Castelvecchio, det gamla slottet, och lär dig om dess betydelse som Scaliger-dynastins viktigaste militära konstruktion. Ta linbanan upp på Saint Peter Hill för en fantastisk utsikt över Verona och promenera längs floden Adige med en fantastisk utsikt över Castelvecchio. Återvänd till Bra-torget med tillräckligt med kunskap från din guide som tar dig med på en resa genom Veronas rika historia och kultur.

Gardaland Park och SEA LIFE: Inträdesbiljett med öppet datum

5. Gardaland Park och SEA LIFE: Inträdesbiljett med öppet datum

Utforska Gardaland Park, en av de mest populära nöjesparkerna i nordöstra Italien, och observera fascinerande marint liv på SEA LIFE Aquarium med en biljett med öppet datum. Upptäck parken som ligger på den Gardasjöns sydöstra bank. Landskapet har formats noga för att påminna om olika epoker i historien, geografiska områden, rymden och fantasins värld. Njut av en mängd olika attraktioner som får ditt adrenalin att pumpa. Upplev underhållande föreställningar och shower med något för alla familjens medlemmar, från små barn till mor- och farföräldrar. Utforska åkattraktioner, som Oblivion – The Black Hole-dykbanan och den mystiska Jungle Rapids. Flyt på en stock på Colorado-båten. Förundras över den otroliga stilen hos den ikoniska attraktionen I Corsari. Upplev Jumanjis djungel med Jumanji – The Adventure, vilket är nytt för 2022, med ett äventyr med en fyrhjulsdriven terrängbil. Hitta din väg genom marker fyllda av farliga djur, fallande objekt och en mäktig stenjätte för att lägga tillbaka den heliga juvelen i det mytomspunna skrinet. Tävla mot klockan för att rädda Jumanji. Upptäck efterlängtade nya attraktioner för 2023, inklusive Jumanji® - Äventyret, en upplevelse lämplig för familjer med barn i alla åldrar och grupper av vänner: gå in i labyrinten i den vilda djungeln, med dess otaliga fallgropar och överraskningar. Kolla in Nautilus, en livemusikal som kommer att få dig att känna dig som huvudpersonen i en oslagbar utforskning av havets djup tack vare ett innovativt koncept och användningen av modern teknik. Fördjupa dig i Mowgli's Jungle Adventure, en ny 4D-upplevelse. Få även inträde till Gardaland SEA LIFE Aquarium. Upptäck 5 000 marina exemplar i 40 akvarium.  Strosa genom undervattenstunneln i glas. Se när hajar, stingrockor och en Napoleonfisk simmar ostört rakt över ditt huvud. Se på några fascinerande filmer om den marina världen på akvariets unika biograf. Lär dig mer om hur du kan hjälpa Sea Lifes konservationskampanjer för att rädda haven under ditt besök.

Verona: Guidad tur med köföreträde till Arena di Verona

6. Verona: Guidad tur med köföreträde till Arena di Verona

Spara värdefull tid och få företräde i de långa köerna för att komma in i den stora amfiteatern Arena di Verona, en av stadens mest populära sevärdheter och en av de mest välbevarade monumenten från det Romerska riket. Titta bortom monumentets ikoniska rosa marmorfasad på Piazza Bra och hör berättelser om gladiatorerna från Romerska riket. Lär dig om de berömda operor som har framförts på arenan under många år. Den stora teatern byggdes på 00-talet av rosafärgad marmor, överlevde en jordbävning under 1100-talet och är fortfarande stadens mest älskade operalokal. Lyssna till mindre kända berättelser som avslöjar fakta som normalt döljs i det mäktiga stenarbetet.

Verona från ovan: Inträde till Torre dei Lamberti

7. Verona från ovan: Inträde till Torre dei Lamberti

Blicka ut över Veronas sevärdheter från 84 meters höjd med en entrébiljett till det medeltida Torre dei Lamberti, fortfarande i bruk som ett klocktorn för staden. Torre dei Lamberti ligger i hjärtat av stadens centrum, Piazza delle Erbe, bara  några minuters promenad från de största attraktionerna, Romeo & Julias balkong och Veronas arena. Om du känner dig i riktigt god form så väntar 289 steg på dig! Eller, om du helt enkelt vill till toppen så snabbt och enkelt som möjligt, tar du hissen till terrasserna för att beundra de karakteristiska spirorna från ett nytt perspektiv. Efter ditt besök i tornet kan du besöka det närliggande Galleriet för modern konst, som ligger i Palazzo della Ragione, ett  historiskt palats från 1100-talet.

Verona: Privat skräddarsydd rundtur med en lokal guide

8. Verona: Privat skräddarsydd rundtur med en lokal guide

Verona kan ibland kännas otillgängligt för utländska besökare. Ta bort mystiken från ditt besök genom att utforska med en lokal på en privat, skräddarsydd rundtur. Din guide kontaktar dig i förväg för att få en känsla för dina intressen och smaker för att se till att du bara besöker de platser du är intresserad av. När du utforskar staden delar din guide med sig av insikter om det lokala livet och skapar en tydligare bild av Veronas kultur. - Privat rundtur för bara dig och din grupp - Din guide anpassar turen efter dina intressen och din personlighet - Få en djupare inblick i Veronas liv än vad som är möjligt ensam - Se Verona genom en lokalinvånares ögon och upptäck dess dolda pärlor Välj mellan 2, 3, 4, 6 och 8 timmars rundtur.

Verona: Arena Skip-the-Line-biljett

9. Verona: Arena Skip-the-Line-biljett

Upptäck den fulla prakten av Veronas Arena med en Skip-the-Line-biljett som ger dig tillgång till denna romerska amfiteater. Gå förbi köerna och dyk ner i historiens hjärta, där gladiatorerna en gång kämpade och åskådarna jublade. Promenera genom de majestätiska valven och insup den antika atmosfären när du utforskar detta underverk i din egen takt. Upplev friheten att ta del av det kulturella arvet, gå på fängslande föreställningar och njut av charmen i detta ikoniska landmärke. Med Skip-the-Line-privilegiet kan du göra det mesta av ditt besök på Veronas Arena och skapa minnen för livet.

Från Verona: Valpolicella halvdags vinresa i liten grupp

10. Från Verona: Valpolicella halvdags vinresa i liten grupp

På denna halvdagstur från Verona åker du till Valpolicella-regionen för att smaka på vin som har ansetts vara legendariskt sedan romartiden. Upptäck den rika historien om vingårdarna och de viner som de producerar. Njut av en vinprovning i en intim grupp med andra vinentusiaster. Begynna din resa längs Valpolicellas vinväg från Verona när du beger dig iväg med din guide, som också fungerar som din sommelier. På vägen kan du ta del av landsbygdens fantastiska naturskönhet medan du åker bekvämt i en luftkonditionerad skåpbil. Beundra de terrasserade kullarna och vingårdarna. Förflyttar dig till den natursköna byn San Giorgio di Valpolicella. När du beundrar kolonnernas intrikata stenhuggeri och den romanska församlingskyrkan ska du se till att fånga panoramautsikten över det omgivande området. Efter att ha insupit den idylliska lantliga atmosfären kan du bege dig till en lokal Amarone-vingård. På vingården får du höra om det berömda Amarone-vinet, som är känt för de speciella druvorna från Valpolicella och den noggranna tekniken som används vid produktionen. Den är känd som ett "meditationsvin" och processen omfattar noggrann skörd, torkning och jäsning. Kika in i ett torkrum för en snabb doft. Hoppa ner till den svala luften i vinkällaren. Här får du chansen att smaka en flight av fyra Valpolicella-viner. Njut av smakerna och dofterna från vinerna Valpolicella, Ripasso, Amarone och Recioto samtidigt som du gnager på bröd, ost och salami som noggrant har kombinerats med varje klunk. När du väl har bekantat dig med en mängd olika fina viner i Valpolicella, återvänder du till Verona för att avsluta din rundtur.

Lägg till datum

Saker att göra i
Verona
Förälska dig i denna anrika stads pittoreska torg, romerska amfiteater och dess otaliga kyrkor.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Verona

Alla aktiviteter

161 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 11

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Verona

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Verona

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Verona?

Vilka är de bästa dagsturerna från Verona?

De bästa dagsturerna från Verona:

Casa di Giulietta

Verona: Fler aktiviteter och sevärdheter

Verona: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Verona

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 8 281 omdömen

Verona-kortet inkluderade entré till arenan, Julias hus, kyrkan San Fermo, Lamberti-tornet, Palazzo Maffei (mot avgift), bussar i stadsområdet och många andra attraktioner. Det enda felet är att det fysiskt måste samlas in på IAT framför arenan, kanske en digital version kan vara bekvämare

En fantastisk eftermiddag där vi tillsammans med vår guide åkte till 2 helt olika men mycket trevliga vingårdar. Vi tittade på produktionen och fick berättat för oss om hur allt fungerade. Därefter provsmakade vi vinerna och åt lite tilltugg, väldigt trevligt!!

Verona-kortet inkluderar väldigt många muséer, byggnader och kyrkor. Guidningen vid arenan var väldigt bra och intressant den med. Enda invändningen jag har var att guiden pratade lite föt fort för att man skulle kunna hänga med.

Något alla vinälskare måste prova. Två fantastiska vingårdar med proffs som guider. Leo sköter det hela på ett utomordentligt sätt. Mindre grupp gjorde att det blev en familjär känsla i en fantastisk miljö.

personalen är trevliga och hjälpsamma. det blev den bästa dagen av vår vistelse i Verona