Venedig
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Venedig

Se alla upplevelser i Venedig

Toppsevärdheter i Venedig

De tio bästa sakerna med Venedig

Få städer har sådan skönhet, charm och rik historia som Venedig. Med så mycket att se och göra kan det bli svårt att välja. Vi kan hjälpa dig lite på traven: Här är tio saker som du bara inte får missa när du besöker den flytande staden.

Canal Grande

Canal Grande

Canal Grande är Venedigs största boulevard – och består givetvis av vatten. Hoppa på en båtbuss, båttaxi eller kanske en av de ikoniska gondolerna, och åk förbi de många undersköna historiska byggnaderna som ligger uppradade längs kanalbanken.

Dogepalatset

Dogepalatset

Det finns bara en sak som klår palatsets majestätiska marmorfasad, och det är insidan. Historienördar och vänner av klassisk konst kommer aldrig vilja gå därifrån.

Markuskyrkan

Markuskyrkan

Den här överdådiga kyrkan är ett fyrverkeri i bysantinsk arkitektur. Med sina vackra kupoler, detaljrika fasader och fascinerande mosaiker utgör den juvelen i Venedigs krona.

Suckarnas bro

Suckarnas bro

Om du åker gondol med din älskade så se för allt i världen till att passera under Suckarnas bro! Namnet kanske låter illavarslande, men kysser ni varandra där kommer er kärlek och lycka att vara för evigt, enligt venetiansk folksägen.

Markusplatsen

Markusplatsen

Detta enorma torg ligger mitt i Venedigs hjärta. Napoleon sägs ha varit så betagen av den vackra arkitekturen att han utnämnde Markusplatsen till "Europas salong".

Rialtobron

Rialtobron

Rialto heter den äldsta och mest bedårande bron längs Canal Grande. Gå dit tidigt på morgonen, innan det blir för mycket folk, så belönas du med en vidsträckt utsikt.

Lido di Venezia

Lido di Venezia

Ta en andingspaus från turistmyllret och besök charmiga Lido en kort båtresa från stadskärnan. Här ligger några av Venedigs absolut bästa (och billigaste!) restauranger.

Teatro La Fenice

Du behöver knappast vara operafantast för att hänföras av den storslagna Teatro La Fenice. La Fenice är en av de viktigaste och mest beryktade institutionerna i hela konsthistorien.

Torcello

Torcello

Lugnet på pittoreska Torcello gör ön perfekt för en avslappnande dagstur. Se till att besöka den charmiga domkyrkan och beundra utsikten från klocktornet.

Gallerie dell’Accademia

Detta museum ståtar med några av de mest lysande exemplen på venetiansk konst. Konstverkens storlek är häpnadsväckande – akta dig så att du inte får nackspärr!

Planera ditt besök i Venedig

Spara pengar på att resa rätt

Stadens uppbyggnad gör att du inte behöver åka båtbuss (vaporetti) så mycket som du kanske hade trott. Detta är annars ganska dyrt och kan lätt äta stora hål i resbudgeten om du inte ser upp. Vill du undvika otrevliga överraskningar kan du köpa en dagsbiljett. Den gäller i 12 timmar och kostar som tre enkelbiljetter. Köper du en veckobiljett sparar du ännu mer pengar.

Bardisken är din kompis

Mat och dryck kan vara väldigt dyrt i Venedig, inte minst eftersom många krogar och restauranger lägger på en serveringsavgift. Om du istället äter vid bardisken kan du hålla notan nere med upp till 500 procent!

Njut av utsikten

Att beundra staden uppifrån klocktornet vid Markusplatsen är mycket populärt men kostar 8 EUR. Ett tips är att istället gå bort till San Giorgio Maggiore. Där är utsikten betydligt bättre och inträdet kostar bara 3 EUR.

Praktisk information

 • Språk
  Italienska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +39
 • Bäst tid att åka
  Staden är som allra ljuvligast från september till november.

Att göra i Venedig

De mest populära sevärdheterna i Venedig

Städer i Italien

Alla saker att se i Venedig

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Venedig? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Venedig

Obs, samlingsplatsen var en bit från själva palatset. Kolla alla bifogade kartor om bokningen om plats (vår mailbekräftelse och efterföljande mail visade något olika plats). Lite svårt att hitta gruppen pga så mycket folk på torget. Och de stod inte riktigt under klockan (pga mycket folk).

Venedig: Guidad tur i Dogepalatset med snabbentré Omdöme från: Maria, 2019-09-30

Det var jättefint o jag kan inte beskriva allt hur mycket saker guiden har förklarat till oss så jag rekomandera alla som ska till Venedig att anlita er bra jobba den kvina som var med oss.

Venedig: 2-timmars liten gruppvandringstur Omdöme från: Flamur, 2019-11-09

Vårt flyg blev inställt och vi kom 16 timmar försent till Venedig. Vi fick svar snabbt och personalen var mycket hjälpsam. Allting fungerade perfekt

En upplevelse att gå rumt i palatset och fängelsehålorna via Suckarnas bro. Lätt att komma in när man har köföreträde. Ett måste i Venedig.

If you want to get a glimpse of who and what Leonardo was this is a place to go. Not big but filled with goodies :-)