Upplevelser i

Venedig

Efterlämningar från medeltidens guldålder är bara toppen av isberget i denna 1600 år gamla hamnstad.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Du kan avboka gratis upp till 24 timmar innan din aktivitets start för full återbetalning.

De tio bästa sakerna med Venedig

Få städer har sådan skönhet, charm och rik historia som Venedig. Med så mycket att se och göra kan det bli svårt att välja. Vi kan hjälpa dig lite på traven: Här är tio saker som du bara inte får missa när du besöker den flytande staden.

 • Canal Grande

  1. Canal Grande

  Canal Grande är Venedigs största boulevard – och består givetvis av vatten. Hoppa på en båtbuss, båttaxi eller kanske en av de ikoniska gondolerna, och åk förbi de många undersköna historiska byggnaderna som ligger uppradade längs kanalbanken.

 • Dogepalatset

  2. Dogepalatset

  Det finns bara en sak som klår palatsets majestätiska marmorfasad, och det är insidan. Historienördar och vänner av klassisk konst kommer aldrig vilja gå därifrån.

 • Markuskyrkan

  3. Markuskyrkan

  Den här överdådiga kyrkan är ett fyrverkeri i bysantinsk arkitektur. Med sina vackra kupoler, detaljrika fasader och fascinerande mosaiker utgör den juvelen i Venedigs krona.

 • Suckarnas bro

  4. Suckarnas bro

  Om du åker gondol med din älskade så se för allt i världen till att passera under Suckarnas bro! Namnet kanske låter illavarslande, men kysser ni varandra där kommer er kärlek och lycka att vara för evigt, enligt venetiansk folksägen.

 • Markusplatsen

  5. Markusplatsen

  Detta enorma torg ligger mitt i Venedigs hjärta. Napoleon sägs ha varit så betagen av den vackra arkitekturen att han utnämnde Markusplatsen till "Europas salong".

 • Rialtobron

  6. Rialtobron

  Rialto heter den äldsta och mest bedårande bron längs Canal Grande. Gå dit tidigt på morgonen, innan det blir för mycket folk, så belönas du med en vidsträckt utsikt.

 • Lido di Venezia

  7. Lido di Venezia

  Ta en andingspaus från turistmyllret och besök charmiga Lido en kort båtresa från stadskärnan. Här ligger några av Venedigs absolut bästa (och billigaste!) restauranger.

 • Teatro La Fenice

  8. Teatro La Fenice

  Du behöver knappast vara operafantast för att hänföras av den storslagna Teatro La Fenice. La Fenice är en av de viktigaste och mest beryktade institutionerna i hela konsthistorien.

 • Torcello

  9. Torcello

  Lugnet på pittoreska Torcello gör ön perfekt för en avslappnande dagstur. Se till att besöka den charmiga domkyrkan och beundra utsikten från klocktornet.

 • Gallerie dell’Accademia

  10. Gallerie dell’Accademia

  Detta museum ståtar med några av de mest lysande exemplen på venetiansk konst. Konstverkens storlek är häpnadsväckande – akta dig så att du inte får nackspärr!

Planera ditt besök

 • Spara pengar på att resa rätt

  Stadens uppbyggnad gör att du inte behöver åka båtbuss (vaporetti) så mycket som du kanske hade trott. Detta är annars ganska dyrt och kan lätt äta stora hål i resbudgeten om du inte ser upp. Vill du undvika otrevliga överraskningar kan du köpa en dagsbiljett. Den gäller i 12 timmar och kostar som tre enkelbiljetter. Köper du en veckobiljett sparar du ännu mer pengar.

 • Bardisken är din kompis

  Mat och dryck kan vara väldigt dyrt i Venedig, inte minst eftersom många krogar och restauranger lägger på en serveringsavgift. Om du istället äter vid bardisken kan du hålla notan nere med upp till 500 procent!

 • Njut av utsikten

  Att beundra staden uppifrån klocktornet vid Markusplatsen är mycket populärt men kostar 8 EUR. Ett tips är att istället gå bort till San Giorgio Maggiore. Där är utsikten betydligt bättre och inträdet kostar bara 3 EUR.

Praktisk information

 • Språk
  Italienska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +39
 • Bäst tid att åka
  Staden är som allra ljuvligast från september till november.

Sightseeing in Venedig

Möchten Sie alle Aktivitäten in Venedig entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Vad besökare tycker om Venedig

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 80 272 omdömen

En mycket trevlig resa väl värd pengarna. Framme vid den punkten frågade jag vart vi skulle gå och jag kunde hitta det snabbt. Många människor som hade bokat denna turné så 2 båtar. Vi var tvungna att vara framme varje gång för att få en bra plats, men vi lyckades. Jag är själv väldigt sjösjuk men det störde mig inte alls efter att ha tagit min vanliga Primatour. På båten en kvinna som gav lite information om vägen till öarna. Jag personligen tyckte inte att ljudet var särskilt begripligt. På öarna trodde jag också att vi hade kort tid, jag hade gärna velat ha en timme extra per ö. För resten är det värt pengarna eftersom linan för vattentaxin till öarna var otroligt upptagen och det störde oss inte!

Kom 45 minuter tidigt eftersom det finns långa köer att checka in (även om du förbokar måste du ställa upp) glas bowlingpresentationen är bra, och du kan handla direkt efter. Gott om tid att äta, utforska och ta dina instafoton. Torcello är MEH jämfört med murano och burano FYI, men överlag väl värt ett besök för priset!

Vi hade helt faqtastiska 3 timmar med vår guide Barbara. Hon var mycket kunnig och fantastiskt trevlig. Vi hade önskat att få se det vardagliga livet i Venedig och det fick vi verkligen göra.

Välorganiserad med rena båtar och timingen var bra. Jag skulle ha föredragit mer tid på Torcello eftersom det här var den minst turistiska ön.

Very good guide! Perfect level of details and information.