Saker att göra i
Venedig

Efterlämningar från medeltidens guldålder är bara toppen av isberget i denna 1600 år gamla hamnstad.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Venedig

Alla aktiviteter

801 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Våra mest rekommenderade saker att göra i Venedig

Venedig: Biljett med reserverat inträde till Dogepalatset

Venedig: Biljett med reserverat inträde till Dogepalatset

Hoppa över biljettkön till Dogepalatset i Venedig med den här reserverade biljetten och upptäck ett historiskt landmärke som i århundraden fungerade som säte för den venetianska politiska makten. Beundra dess gotiska arkitektur. Du får också inträde till Museo Correr, det nationella arkeologiska museet och Marciana-biblioteket. Gå in i Dogepalatset och utforska den 1000-åriga republikens säte och res tillbaka i tiden till medeltiden. Återupplev fångarnas ångest när de gick över Suckarnas bro. Beundra palatsets imponerande struktur och utsmyckning, från de ursprungliga grunderna från 1300- och 1400-talen till de betydelsefulla renässans- och överdådiga manéristiska tilläggen. Beundra de rika detaljerna i den magnifika guldtrappan och de spektakulära konstverken. Du kan också gå in på Museo Correr på Markusplatsen, en byggnad som ursprungligen var utformad som ett residens för Napoleon och som senare blev den italienska kungens venetianska residens.

Venedig: Gondoltur på Canal Grande med appkommentar

Venedig: Gondoltur på Canal Grande med appkommentar

Känn Venedigs väsen när du utforskar dolda och pittoreska vattenvägar nära Canal Grande med en gondoltur. Lyssna på kommentarer i appen för att lära dig mer om staden medan du beundrar sevärdheterna. Börja din aktivitet med att träffa värden, som kommer att förklara några kuriosa om gondolernas och gondoljärernas historia. Få gratis tillgång till en app med kommentarer om din resväg på gondolen. Medan du njuter av Canal Grande kan du beundra de fantastiska palatsen som Peggy Guggenheim Collection Palace, Gritti Palace, Salute-kyrkan och Punta della Dogana. Upptäck den världsberömda teatern La Fenice och Mozarts hus längs de romantiska och dolda vattenvägarna. I slutet av turen kan du njuta av en hisnande utsikt över Markusbassängen med ön San Giorgio. Slutligen kan du uppleva en resa i en unik virtuell verklighet när du glider över Canal Grande:s lugna vatten vid solnedgången genom århundradena, och sedan upptäcka hantverket och hemligheterna bakom Venedigs ikoniska båt med en närmare titt på en sektionerad modell.

Venedig: Biljett för vattenbuss och buss på fastlandet

Venedig: Biljett för vattenbuss och buss på fastlandet

Med ditt transportkort kan du gå förbi de långa biljettköerna och åka med Venedigs kollektivtrafik. Gå ombord på en av kollektivtrafikens båtar, som kallas vaporetto, och utforska staden via dess vattenvägar. Din biljett gäller för närliggande områden samt bussar i Mestre och Marghera. Stanna till vid en vaporettostation och hämta ut din biljett, för att sedan börja din resa runt Venedig. När du har hämtat ut din biljett är det bara att hoppa på en av de unika vattenbussarna, som tar dig till din destination. Res runt staden och beundra sevärdheterna i en timme eller i en hel vecka, beroende på vilket biljett du har valt att boka. Maximera din biljett genom att resa till populära platser i området, så som Venedigs omgivande öar. Upplev magin på öarna Lido, Murano, Burano och Torcello med den smidiga biljetten, som täcker hela din resa. Susa sedan iväg till Mestre och Marghera med buss.

Venedig: Busstransfer mellan Marco Polo flygplats och staden

Venedig: Busstransfer mellan Marco Polo flygplats och staden

Res smidigt mellan Venedigs centrum och Marco Polos flygplats med en bekväm och pålitlig transfer med en enkel- eller returbiljett, beroende på ditt bokade salternativ. Res till och från flygplatsen i en bekväm, luftkonditionerad buss, undvik besväret med att ta dig fram i kollektivtrafiken och njut av en smidig transfer som avgår ofta och regelbundet. Lägg in ditt bagage, hoppa på bussen, ta en plats, koppla av och beundra utsikten över Venedig. Res till och från flygplatsen med en expressbuss som erbjuder en direkt resa till och från centrala Venedig; hämtning och avlämning i Venedig är från Piazzale Roma. Njut av komfort ombord med kylventilation och höghastighets-WiFi ombord; detta är det snabbaste och billigaste sättet att resa.

Venedig: Båttur till Burano, Torcello och Murano med glasblåsning

Venedig: Båttur till Burano, Torcello och Murano med glasblåsning

Upptäck några av de mest berömda öarna i den venetianska lagunen på denna heldags båttur. Res med din guide genom Venedigs lagun på ett panoramafartyg och njut av öarna Murano, Burano och Torcello. Börja din dag med äventyr genom att gå ombord på en bekväm panoramabåt när du åker från Markus. Lär dig om öarna från din värd längs vägen. Ta in sevärdheterna i denna forntida stad i cirka 30 minuter tills du når din första destination, Murano. Njut av en glasblåsande demonstration med en glasmästare åtföljd av en historisk förklaring av hantverket. Stanna vid souvenirbutiken på glasfabriken och njut av en exklusiv 10% rabatt på dina inköp. Din schemalagda tid i Murano inkluderar också ledig tid att utforska på egen hand. Lämna Murano bakom när du reser till den närliggande ön Burano. Bevittna de pittoreska och färgglada husen som prickar ön och observera spetsmakarna på jobbet. Bli bekant med deras sällsynta skicklighet som anses vara några av de finaste världen över. Stanna för en bit att äta under din tid i Burano och smaka på några av de lokala biscotti som är infödda på ön. Res till ditt sista stopp, Torcello. Njut av ett 1-timmars besök på ön och besök historiska landmärken som katedralen Santa Maria Assunta, Attilas tron, Devil's Bridge och Bell Tower. Avsluta ditt äventyr med en 1-timmars resa tillbaka till Venedig och ta in den hisnande atmosfären i den venetianska lagunen.

Venedig: Marco Polo Flygplats Vattentaxi Transfer

Venedig: Marco Polo Flygplats Vattentaxi Transfer

Dra nytta av en delad vattentaxi mellan Venedigs Marco Polo-flygplats och centrala hotell i Venedig. Välj mellan enkel- eller tur- och returresa och slappna av under en naturskön transfer. Avresa direkt efter att du hittat ditt bagage och skjuts över lagunen till ditt hotell eller närmaste åtkomliga plats med vattentaxi. Detta är det mest romantiska och direkta sättet att resa till staden på. Hämtas upp eller lämnas direkt vid hotell som ligger längs Canal Grande, Hilton Stucky. För mindre tillgängliga destinationer på de inre kanalerna bestäms en mötesplats som ligger inom gångavstånd från ditt hotell.  För JW Marriott - Isola delle Rose och San Clemente Island, kommer du att släppas av i San Marco i närheten av Marriott hotellets pendelbåt.

Venedig: Gondoltur på Canal Grande med kommenterande guide

Venedig: Gondoltur på Canal Grande med kommenterande guide

Utforska Venedigs kanaler ombord på en gondol. Njut av livekommentarer från din guide när din gondolier tar dig nerför smala vägar och längs Canal Grande. Lär dig mer om stadens palats, kyrkor och sevärdheter. Hör om lokala berättelser och historien om gondolen och gondoljärerna. Under resan kan du beundra Mozarts hus och passera den magnifika teatern La Fenice och kanalen "De le Ostreghe". Fortsätt till den viktigaste kanalen i Venedig, Canal Grande. Ta dig till Salute-kyrkan, Peggy Guggenheim Collection och några av de fantastiska venetianska palatsen som ligger längs kanalen, som Ca' Dolfin, Ca' Loredan, Grimani-palatset och många andra. Du kommer också att se Punta de la Dogana och Markusbassängen innan du återvänder till Campo San Moisè. Slutligen kan du uppleva en resa i en unik virtuell verklighet när du glider över Canal Grande:s lugna vatten vid solnedgången genom århundradena, och sedan upptäcka hantverket och hemligheterna bakom Venedigs ikoniska båt med en närmare titt på en sektionerad modell.

Venedig: Båttur till Murano och Burano med besök i glasbruk

Venedig: Båttur till Murano och Burano med besök i glasbruk

Sätt segel på en båttur från Venedig till öarna Murano och Burano. Segla dit på ett bekvämt fartyg, ta en stund för att utforska öarna på egen hand och se en glasblåsningsdemonstration på Murano. Res från San Marco eller Venedigs tågstation (beroende på vilket alternativ du väljer) och åk till Murano och Burano. Träffa din besättning, kryssa över lagunen och njut av utsikten från en panoramaterrass längs vägen. Upptäck glaskonsten i Murano och besök en glasfabrik. Lär dig mer om traditionerna och processerna bakom glastillverkningen. Sedan kan du beundra Buranos färgglada hus och ta en promenad genom de pittoreska gatorna. På kvällen återvänder du till din ursprungliga mötesplats.

Venedig: De fyra årstidernas konsertbiljett till Vivaldi-kyrkan

Venedig: De fyra årstidernas konsertbiljett till Vivaldi-kyrkan

Besök dina öron med ett framförande av Vivaldis Fyra årstider av ensemblen "I Virtuosi Italiani" i kyrkan Santa Maria della Visitazione i Venedig. Upplev känslan av att lyssna på Vivaldis musik på de platser där den komponerades. Det är ljud, det är musikaliska noter, det är en stor barockkompositörs konst, men framför allt är det energin på denna plats, Vivaldis kyrka. Det var här som Antonio Vivaldi tillbringade fyrtio år av sitt liv och komponerade sina magnifika verk. Njut av inspirerade framföranden av De fyra årstiderna där du i musiken kan känna skörden av vete, druvskörden, sommarens stormar, snön som faller på vintern, de varma höstfärgerna och de ljusa blommorna som blommar på våren. Se talangfulla musiker spela i kyrkan där mästare som Francesco Gasparini och Antonio Vivaldi utbildade Choro-döttrarna till virtuosa musiker som var kända för sin konst i hela Europa.

Treviso Airport till Mestre och Venedig med expressbuss

Treviso Airport till Mestre och Venedig med expressbuss

Spara pengarna som du skulle kunnat lägga på dyra taxiresor och undvik den krångliga kollektivtrafiken när du kommer fram till Trevisos flygplats och åk expressbuss direkt till Venedig och Mestre. Ta dig till busshållplatsen utanför ankomsthallen efter du landat. Där kommer din chaufför att vänta på dig. Luta dig tillbaka och koppla av i den bekväma bussen med luftkonditionering. Använd dig av gratis wifi för att låta dina nära och kära där hemma veta att du kommit fram. Du kan även boka en transferresa i motsatt riktning, eller en tur- och returbiljett. Resan till flygplatsen från Mestre tar 50 minuter från Corso del Popolo och 55 minuter från tågstationen Venezia-Mestre, medan resan från Venedig tar 70 minuter från Piazzale Roma. Se komplett busschema i foto-sektionen.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Venedig

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Venedig?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Venedig:

Sevärdheterna i Venedig du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Venedig?

De bästa dagsturerna från Venedig:

Se alla dagsturer från Venedig på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Venedig

Att göra i Venedig

Städer i Italien

Utforska Venedig

Läs vår kompletta guide till Venedig eller upptäck stadens bästa upplevelser .

Vad besökare tycker om Venedig

Samlat omdöme

4.4
(138 603 recensioner)

Mycket vacker byggnad. Magnifik interiör med samling av vapen och målningar. Besök i underjordiska fängelser Individuellt besök i början av eftermiddagen med förbetalda biljetter. Ingen väntan.

Skönt att de inte tillhandahåller hörlurar för att lyssna på ljudguiden, som vi inte använde eftersom vi inte hade informerats i förväg om att vi skulle behöva använda vår privata mobiltelefon

Bra, allt översatt till tyska. Kom in snabbt även med kort kö! Det är bara grupperna som ibland saktar ner dig mycket...

Även om det är upptaget finns det mycket att se och det är så stort att det aldrig verkar för trångt.

Mycket bra erfarenhet. Stort övergripande besök. Rekommenderas för att inte missa det.