Venedig
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Venedig

Se alla upplevelser i Venedig

Toppsevärdheter i Venedig

De tio bästa sakerna med Venedig

Få städer har sådan skönhet, charm och rik historia som Venedig. Med så mycket att se och göra kan det bli svårt att välja. Vi kan hjälpa dig lite på traven: Här är tio saker som du bara inte får missa när du besöker den flytande staden.

Canal Grande

Canal Grande

Canal Grande är Venedigs största boulevard – och består givetvis av vatten. Hoppa på en båtbuss, båttaxi eller kanske en av de ikoniska gondolerna, och åk förbi de många undersköna historiska byggnaderna som ligger uppradade längs kanalbanken.

Dogepalatset

Dogepalatset

Det finns bara en sak som klår palatsets majestätiska marmorfasad, och det är insidan. Historienördar och vänner av klassisk konst kommer aldrig vilja gå därifrån.

Markuskyrkan

Markuskyrkan

Den här överdådiga kyrkan är ett fyrverkeri i bysantinsk arkitektur. Med sina vackra kupoler, detaljrika fasader och fascinerande mosaiker utgör den juvelen i Venedigs krona.

Suckarnas bro

Suckarnas bro

Om du åker gondol med din älskade så se för allt i världen till att passera under Suckarnas bro! Namnet kanske låter illavarslande, men kysser ni varandra där kommer er kärlek och lycka att vara för evigt, enligt venetiansk folksägen.

Markusplatsen

Markusplatsen

Detta enorma torg ligger mitt i Venedigs hjärta. Napoleon sägs ha varit så betagen av den vackra arkitekturen att han utnämnde Markusplatsen till "Europas salong".

Rialtobron

Rialtobron

Rialto heter den äldsta och mest bedårande bron längs Canal Grande. Gå dit tidigt på morgonen, innan det blir för mycket folk, så belönas du med en vidsträckt utsikt.

Lido di Venezia

Lido di Venezia

Ta en andingspaus från turistmyllret och besök charmiga Lido en kort båtresa från stadskärnan. Här ligger några av Venedigs absolut bästa (och billigaste!) restauranger.

Teatro La Fenice

Du behöver knappast vara operafantast för att hänföras av den storslagna Teatro La Fenice. La Fenice är en av de viktigaste och mest beryktade institutionerna i hela konsthistorien.

Torcello

Torcello

Lugnet på pittoreska Torcello gör ön perfekt för en avslappnande dagstur. Se till att besöka den charmiga domkyrkan och beundra utsikten från klocktornet.

Gallerie dell’Accademia

Detta museum ståtar med några av de mest lysande exemplen på venetiansk konst. Konstverkens storlek är häpnadsväckande – akta dig så att du inte får nackspärr!

Planera ditt besök i Venedig

Spara pengar på att resa rätt

Stadens uppbyggnad gör att du inte behöver åka båtbuss (vaporetti) så mycket som du kanske hade trott. Detta är annars ganska dyrt och kan lätt äta stora hål i resbudgeten om du inte ser upp. Vill du undvika otrevliga överraskningar kan du köpa en dagsbiljett. Den gäller i 12 timmar och kostar som tre enkelbiljetter. Köper du en veckobiljett sparar du ännu mer pengar.

Bardisken är din kompis

Mat och dryck kan vara väldigt dyrt i Venedig, inte minst eftersom många krogar och restauranger lägger på en serveringsavgift. Om du istället äter vid bardisken kan du hålla notan nere med upp till 500 procent!

Njut av utsikten

Att beundra staden uppifrån klocktornet vid Markusplatsen är mycket populärt men kostar 8 EUR. Ett tips är att istället gå bort till San Giorgio Maggiore. Där är utsikten betydligt bättre och inträdet kostar bara 3 EUR.

Praktisk information

 • Språk
  Italienska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +39
 • Bäst tid att åka
  Staden är som allra ljuvligast från september till november.

Att göra i Venedig

De mest populära sevärdheterna i Venedig

Städer i Italien

Alla saker att se i Venedig

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Venedig? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Venedig

En trevlig tur på de mindre vattenvägarna

Trevligt men vingligt då gondolen lutade åt ena hållet hela tiden. Kändes dock som om gondoljären ville ha det så. Och inte nog med utan i en överfulld gondol ska passagerarna jaga selfies och därmed luta sig mot varandra och göra gondolen än vingligare. Sedan kändes gondoljären en aning nonchalant.

Venedig: 20 minuters delad gondolresa Omdöme från: Carina, 2017-05-26

Fantastisk guide på en väldigt intressant tur.

Att besöka Doge-palatset och Markuskatedralen är ett måste på resan till Venedig. Men köerna avskräcker. På guidad tur går man förbi och har man tur som vi med guiden, finns det genvägar som underlättar. Dessutom får man reda på mer än vad som står i de vanliga guideböckerna. Väl värt pengarna.

Venedig: Snabbkö till Markuskyrkan och Dogepalatset Omdöme från: Roger, 2018-09-30

Bra och lagom lång tur med kunnig guide som talade bra engelska.

Väldigt sevärt. Bra samlingsplats utanför correr-muséet. Bra guide som talade bra engelska och hade humor. Det enda som var minus var ljudet i lurarna som stundtals var bra men stundtals bara sprakade.

Markuskyrkan och Dogepalatset rundtur med snabkö Omdöme från: Helene, 2019-05-12

Det enda rätta sättet att närma sig och angöra Venedig är med båt!

Härlig båtfärd med mjuka vågor, svalkande vind och värmande sol. Något trångt i båten pga ganska mycket bagage. Klart bättre sätt att ordna sin transfer än att ta buss eller bil.

Otroligt smidigt sätt att förboka biljett på.

Vi blev positivt överraskade att det fungerade så bra! Bokade biljetten från hotellrummet kvällen innan och fick en mobilbiljett att visa vid entrén. Mycket smidigt!