Våra mest rekommenderade saker att göra i Venedig

Venedig: Gondoltur på Canal Grande med guidning i app

1. Venedig: Gondoltur på Canal Grande med guidning i app

Känn Venedigs essens när du utforskar dolda och pittoreska vattenvägar nära Canal Grande med en gondoltur. Lyssna på kommentarer i appen för att lära dig mer om staden medan du beundrar sevärdheterna. Börja din aktivitet med att träffa värden, som kommer att förklara några kuriosa om gondolernas och gondolisternas historia. Du får gratis tillgång till en app med kommentarer om din resväg i gondolen. Medan du njuter av Grand Canals skönhet kan du beundra de fantastiska palatsen som Peggy Guggenheim Collection Palace, Gritti-palatset, Salute-kyrkan och Punta della Dogana. Upptäck den världsberömda La Fenice-teatern och Mozarthuset längs de romantiska och dolda vattenvägarna. I slutet av turen kan du njuta av en fantastisk utsikt över Markusbäckenet och ön San Giorgio.

Venedig: Biljett med reserverat inträde till Dogepalatset

2. Venedig: Biljett med reserverat inträde till Dogepalatset

Hoppa över biljettkön till Dogepalatset i Venedig med den här reserverade biljetten och upptäck ett historiskt landmärke som i århundraden fungerade som säte för den venetianska politiska makten. Beundra dess gotiska arkitektur. Du får också inträde till Museo Correr, det nationella arkeologiska museet och Marciana-biblioteket. Gå in i Dogepalatset och utforska den 1000-åriga republikens säte och res tillbaka i tiden till medeltiden. Återupplev fångarnas ångest när de gick över Suckarnas bro. Beundra palatsets imponerande struktur och utsmyckning, från de ursprungliga grunderna från 1300- och 1400-talen till de betydelsefulla renässans- och överdådiga manéristiska tilläggen. Beundra de rika detaljerna i den magnifika guldtrappan och de spektakulära konstverken. Du kan också gå in på Museo Correr på Markusplatsen, en byggnad som ursprungligen var utformad som ett residens för Napoleon och som senare blev den italienska kungens venetianska residens.

Venedig: Båttur till Burano, Torcello och Murano med glasblåsning

3. Venedig: Båttur till Burano, Torcello och Murano med glasblåsning

Upptäck några av de mest berömda öarna i den venetianska lagunen på denna båttur under en heldag. Res genom Venedigs lagun tillsammans med din guide. Njut av panoramavyer och upptäck öarna Murano, Burano och Torcello. Börja din äventyrsfyllda dag när du stiger ombord på en bekväm panoramabåt som utgår från Markusplatsen. Din värd lär dig mer om öarna under resans gång. Beundra sevärdheterna i denna antika stad i cirka 30 minuter innan du når Murano, som är din första destination. Njut av en demonstration av glasblåsning, där en riktig glasmästare visar upp hantverket och ger en historisk förklaring. Stanna till i glasbrukets souvenirbutik och få 20 % rabatt på alla dina inköp. Din schemalagda tid i Murano inkluderar också fritid, så att du kan utforska på egen hand. Lämna Murano bakom dig när du reser till den närliggande ön Burano. Se de pittoreska och färgglada husen som finns på ön och beundra spetsmakarna när de arbetar. Bekanta dig med deras sällsynta hantverksskicklighet, som anses vara en av de främsta i världen. Stanna till för att äta en god bit mat och smaka på några av öns lokala biscottisorter. Res sedan vidare till Torcello, som är din sista anhalt. Njut av en tur runt ön på 1 timme och besök historiska sevärdheter så som katedralen Santa Maria Assunta, Attilas tron, Djävulsbron och klocktornet. Avsluta sedan äventyret med en resa tillbaka till Venedig på 1 timme och njut av den venetianska lagunens underbara atmosfär.

Venedig: Transfer med vattentaxi från Marco Polo flygplats

4. Venedig: Transfer med vattentaxi från Marco Polo flygplats

Dra nytta av en delad vattentaxi mellan Venedigs Marco Polo-flygplats och centrala hotell i Venedig. Välj mellan enkel- eller tur- och returresa och slappna av under en naturskön transfer. Avresa direkt efter att du hittat ditt bagage och skjuts över lagunen till ditt hotell eller närmaste åtkomliga plats med vattentaxi. Detta är det mest romantiska och direkta sättet att resa till staden på. Hämtas upp eller lämnas direkt vid hotell som ligger längs Canal Grande, Hilton Stucky. För mindre tillgängliga destinationer på de inre kanalerna bestäms en mötesplats som ligger inom gångavstånd från ditt hotell.  För JW Marriott - Isola delle Rose och San Clemente Island, kommer du att släppas av i San Marco i närheten av Marriott hotellets pendelbåt.

Venedig: Tur av Dogepalatset med fängelserna och köföreträde

5. Venedig: Tur av Dogepalatset med fängelserna och köföreträde

Palazzo Ducale, eller Dogepalatset, var i århundraden den venetianska politikens maktsäte. På denna 1-timmes rundtur kommer du att få entré till de praktfulla rummen, utsmyckade med hundratals konstverk, där hertigen och hans råd kontrollerade en 1 000-årig republiks öde. Lyssna och lär när palatset väcks till liv tillsammans med en expertguide som visar dig maktens salar och dyker ner i ett mycket speciellt historiskt sammanhang - den europeiska medeltiden. Bli överraskad av guldtrappans rika detaljer, och den anmärkningsvärda realismen i de scener som skapats av de många konstnärer som dekorerat byggnaden. Återupplev den ångest som fångarna kände när de korsade Suckarnas bro, och besök det venetianska fängelset, berömt för att ha inhyst Giacomo Casanova bland många andra.

Venedig: Köföreträde till guidad rundtur av Markuskyrkan

6. Venedig: Köföreträde till guidad rundtur av Markuskyrkan

Njut av en guidad tur av Gyllene basilikan med en av Curia di Venezias officiella guider. Se dogernas privata kapell, som är det enda av sitt slag i Italien. Beundra de gyllene mosaikerna och det dekorerade marmorgolvet. Lyssna på din expertguides berättelser och hör på hur historiska händelser och bibliska historier har representerats i denna antika basilika. Beundra skattkammaren och terrassen, som erbjuder otroliga vyer över Markusplatsen.

Venedig: Tur till Dogepalatset & Markuskyrkan med terrassen

7. Venedig: Tur till Dogepalatset & Markuskyrkan med terrassen

Fördjupa dig i Venedigs fascinerande historia under en tre timmar lång guidad tur av Markuskyrkan och Dogepalatset, antingen som en privat tur eller en gemensam upplevelse i grupp. Se två av stadens främsta landmärken medan du upptäcker historia om vad som en gång i tiden var Medelhavsområdets främsta handelsstad.  Börja turen med att utforska Markusplatsen tillsammans med din kunniga guide innan du går in i katedralen. Från första våningens terrass kan du beundra utsikter över lagunen och se de berömda bronshästarna på nära håll. Hör hur hästarna färdades hela vägen till Paris och tillbaka under Napoleons tid. Markuskyrkan stänger ibland för besökare utan förvarning. Om detta händer besöker rundturen istället kyrkan San Zaccaria eller Correr Museum, beroende på tillgänglighet. Ta en rundtur i den vackert utsmyckade1400-talskyrkan och dess översvämmade krypta eller lär dig om Venedigs konst och historia. Gå därefter smidigt förbi kön till Dogepalatset, som en gång i tiden var residens för ledaren av republiken Venedig. Ha nöje av att besöka rådkammaren Sala del Collegio, rättssalarna och mycket mer. Höjdpunkter inkluderar freskomålningarna av Tintoretto och Jättens trappa.  Korsa sedan över berömda Suckarnas bro, som leder till Nya fängelset. Lär dig mer om hur bron fick sitt namn och varför den först byggdes på 1600-talet, alltmedan du beundrar den fantastiska utsikten över kanalerna. I slutet av turen är du välkommen att stanna kvar och utforska Dogepalatset med hjälp av tips från din guide.

Venedig: Rundtur med höjdpunkter, Markuskyrkan och Dogepalatset

8. Venedig: Rundtur med höjdpunkter, Markuskyrkan och Dogepalatset

Upplev det bästa av Venedig på en guidad liten grupptur som besöker två av stadens mest ikoniska landmärken, Markuskyrkan och Dogepalatset. Hoppa över de långa köerna med förbokade biljetter inkluderade och njut av prakten av dessa venetianska skatter i din egen takt. Börja din tur på Markusplatsen. Beundra klocktornet och marmorlejonen innan du går in i basilikan med din guide. Förundras över de gyllene mosaikerna och den överdådiga designen och lär dig hur det är en symbol för venetiansk makt och rikedom. Utforska sedan Dogepalatset, ett gotiskt mästerverk som en gång var säte för den venetianska regeringen. Lär dig om livet för de regerande venetianska dogerna och de skulptörer från 1300-talet som arbetade på palatset.  Njut av fantastisk utsikt över lagunen när du promenerar genom detta världsberömda landmärke. Lär dig om den extraordinära historien om Casanova och betydelsen av Suckarnas bro, såväl som de gamla och nya fängelserna. När din turné är slut, fortsätt din utforskning av venetiansk historia och kultur med din inkluderade entré till Correr Museum, National Archaeological Museum och Biblioteca Marciana.

Venedig: Markuskyrkan med terrassen och Dogepalatset

9. Venedig: Markuskyrkan med terrassen och Dogepalatset

Kombinera de två främsta sevärdheterna i Venedig på en enda rundtur som leds av en lokal guide. Med förhandsreserverade biljetter som låter dig hoppa över kön kan du gå direkt in i Markuskyrkan och Dogepalatset för en guidad upplevelse. Välj turen kl. 08.00 på morgonen för att få exklusivt inträde till Dogepalatset och få dörren öppnad exklusivt för din grupp en timme innan allmänheten anländer. Gå in i Venedigs viktigaste kyrka, Markuskyrkan, och få en full förståelse för dess arkitektur som möter öst och väst och de hisnande guldmosaikerna. I sällskap med en lokal guide kan du komma nära några av basilikans största skatter, som den tusen år gamla Quadriga med fyra guldhästar. Få en unik chans att beundra den vackra utsikten från balkongen över Markusplatsen. Hör den fascinerande historien om hur de flesta av basilikans värdefulla ägodelar hamnade här på ett inte helt hederligt sätt. Det andra stoppet på din resväg är minst lika vackert. Palazzo Ducale, eller Dogepalatset, var hemvist för Venedigs doge, eller hertig, och hans regeringssäte. Gå förbi den långa kön med förbokade biljetter och utforska enorma rådssalar, otroliga publikrum och en fantastisk balsal med imponerande verk av kända venetianska mästare som Veronese och Tintoretto. Hör den fascinerande historien om denna byggnad som rymde världens äldsta republik - liksom dess fascinerande regering och till och med en fängslad Casanova. Som avslutning på din upptäcktsmorgon kan du gå i fotspåren på de mindre lyckligt lottade från förr. Gå över Suckarnas bro inifrån och in i det dystra Nya fängelset - en stark men fascinerande kontrast till de överdådiga salarna och gallerierna i palatset på andra sidan den smala kanalen.

Marco Polos flygplats: Buss till/från Venedigs stadskärna

10. Marco Polos flygplats: Buss till/från Venedigs stadskärna

Res smidigt mellan Venedigs centrum och Marco Polos flygplats med en bekväm och pålitlig transfer med en enkel- eller returbiljett, beroende på ditt bokade salternativ. Res till och från flygplatsen i en bekväm, luftkonditionerad buss, undvik besväret med att ta dig fram i kollektivtrafiken och njut av en smidig transfer som avgår ofta och regelbundet. Lägg in ditt bagage, hoppa på bussen, ta en plats, koppla av och beundra utsikten över Venedig. Res till och från flygplatsen med en expressbuss som erbjuder en direkt resa till och från centrala Venedig; hämtning och avlämning i Venedig är från Piazzale Roma. Njut av komfort ombord med kylventilation och höghastighets-WiFi ombord; detta är det snabbaste och billigaste sättet att resa.

Lägg till datum

Saker att göra i
Venedig
Efterlämningar från medeltidens guldålder är bara toppen av isberget i denna 1600 år gamla hamnstad.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Venedig

Alla aktiviteter

727 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 46

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Venedig

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Venedig

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Venedig?

Vilka är de bästa dagsturerna från Venedig?

De bästa dagsturerna från Venedig:

Verona

Venedig: Fler aktiviteter och sevärdheter

Venedig: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Venedig

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 138 603 omdömen

Visst är det mycket billigare med buss, men det tar längre tid (ca 50 minuter). Därför är det jättebra här med ca 20 minuters körtid. Tidpunkten för bussarna, naturligtvis, och Teefdpunkt lätt att hitta i Venedig vid busstationen. Luften i bussen var mycket bra. Efter att ha ringt bussbolaget kunde vi till och med ändra vår biljett till en dag senare, även om vi redan hade överskridit avbokningstiden - vårt flyg hade ställts in så att vi bara kunde anlända en dag senare.

Mycket trevlig och lärorik tur med Federica. Hon var engagerad, kunnig och väldigt inkluderande. Ställde frågor och lärde ut lite Italienska ord.

Snabbt o smidigt och inte långt till Vaporetto för vidare transport

The guide was great! Fantastic knowledge and enthusiasm.

Här finns det bästa av de bästa! Underbart museum!