Vatnajökull

Bokad mer än 400 gånger förra veckan

Vatnajökull: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Jökulsárlón: Vatnajökullglaciären Blå isgrotta Guidad tur

Jökulsárlón: Vatnajökullglaciären Blå isgrotta Guidad tur

Möts på kaféet vid Jökulsárlón glaciärlagun, ca 40 minuter öster om Skaftafell, för att påbörja en unik vinteraktivitet och se ett extraordinärt naturfenomen. Gå in i några av de isgrottor som formas av det vatten som rinner under glaciären Vatnajökull under sommaren. Varje höst letar lokala guider efter nya isgrottor, eftersom deras placering kan ändras varje år. Strukturen och tillståndet av grottorna kan också variera från år till år, men du kan lita på att din guide avgör vilken som är den bästa grottan att besöka beroende på säkerhets- och väderförhållanden. Åk i cirka 20 till 30 minuter till den utvalda isgrottan, och gå sedan i 5 till 15 minuter till grottans mynning. Vid ankomst, njut av 1 till 1,5 timmar att beundra den mirakulösa blå isgrottan, och ta in den naturliga skönheten i det omgivande området.

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Utforska de dramatiska landskapen i södra Island på en hel dags sightseeingtur med buss. Åk till Jökulsárlóns glaciärlaguns utlopp för Europas största glaciär och lär dig om dess historia och formation av din guide från närområdet. Bli upphämtad från ditt hotell i Reykjavik och åk sedan till Islands södra kust med sin dramatiska glaciärlagun. Ha gott om tid för att se flytande isberg och det fantastiska landskapet. Under säsongen kan du boka en biljett till båtresan på Jökulsárlón och uppleva det unika glaciärlagunens spektakel på nära håll. Vid förbokning är din plats garanterad. Jökulsárlón glaciärlagun är Islands största och djupaste glaciärlagun. Den grenar sig från Breiðamerkurjökull som är en utloppsglaciär till Europas största glaciär Vatnajökull. Stanna till vid Seljalandsfoss underbara vattenfall på vägen tillbaka till Reykjavík. Du besöker "Diamantstranden" med svart sand och det blir ytterligare ett stopp i Vik, som är Islands sydligaste by, för middag.

Skaftafell nationalpark: Glaciärvandring

Skaftafell nationalpark: Glaciärvandring

Upptäck hur det känns att promenera på isen under en fantastisk vandring över utloppsglaciären av Vatnjökull, Europas största glaciär. Få hisnande utsikter över de istäckta topparna av Skaftafells nationalpark i Islands episka vildmarker. Träffa din guidevid mötesplatsen för att hämta dina stegjärn, isyxor, selar och hjälmar. Åk sedan med buss till vandringens startplats och sätt på dig dina stegjärn och stålramar fästa på dina vandringsskor för att sedan starta det fantastiska äventyret. Spendera ungefär 60-90 minuter på isen för att se glaciärsprickor och djupa sprickor på ytan. Lär dig om de vertikala schakten, kända som jättegrytor, som formats när smältvatten hittar sin väg ned i sprickor. Titta in i små istunnlar och fånga det vackra blå hjärtat av isen under vintern. Lär dig om glaciärens historia av din engelskspråkiga guide.

Skaftafell: Tur i isgrotta och glaciärvandring

Skaftafell: Tur i isgrotta och glaciärvandring

Bege dig ut på en tur för att utforska de hänförande isformationerna och glaciärerna på den här guidade turen av Skaftafell. Beundra de naturligt utformade blå isgrottorna och lär dig mer om hur glaciärerna skapas av naturen. Din professionella vandringsguide kommer att ta dig till Falljökulls bas. Det här är platsen där Vatnajökulls stora isblock mynnar ut och här leds du upp till grottan. På dagar med klara väder kan du spana efter Hvannadalshnúkur långt borta i fjärran.

Från Jökulsárlón: Vatnajökull Glaciär Blå Isgrotta Tur

Från Jökulsárlón: Vatnajökull Glaciär Blå Isgrotta Tur

Din resa börjar med att du träffar din chaufför och guide och de största specialbyggda superjeeparna på Island! Vi avgår från Glaciärlagunen och kör i cirka trettio minuter eller så nära som möjligt Breiðamerkurjökull, den glaciärtunga som sträcker sig från södra Vatnajökull. Under resan kommer din guide att förklara hur isgrottor bildas. De kommer också att dela information om glaciärerna, vulkanerna och kulturen i detta område. När du har anlänt går du i cirka 15-20 minuter (1 km) tills du når glaciären och grottans ingång. Innan ni går in i grottan kommer er guide att gå igenom några säkerhetsfrågor och förse er med hjälmar och stegjärn om förhållandena kräver det. Vi tillbringar minst 30 minuter inne i grottan, upp till 60 minuter. Tiden inne i grottan varierar beroende på förhållandena den dagen, vädret, strukturen i varje grotta och trafiken (andra grupper). Tänk på att isgrottorna ständigt förändras på grund av naturliga processer. Gamla grottor kan försvinna och nya grottor bildas, även under en och samma säsong. Därför kan de isgrottor vi besöker skilja sig åt, och bilderna på vår webbplats kan visa grottor som inte längre finns. För att få de mest aktuella bilderna rekommenderar vi att du följer oss på Instagram, där vi regelbundet delar med oss av de senaste bilderna från våra turer. Vår Instagram: ice.explorers.is eller se vår webbplats: https://explorers.is/gallery/

Jökulsárlón: Isgrotta på glaciären Vatnajökull Guidad dagsutflykt

Jökulsárlón: Isgrotta på glaciären Vatnajökull Guidad dagsutflykt

Ta tillfället i akt att uppleva en av de fantastiska blå isgrottorna i Vatnajökullglaciären, den största glaciären i Europa. Den här turen klassificeras som lätt, eftersom vår modifierade 4x4 tillåter deltagare att komma mycket nära ingången till grottan utan att anstränga sig mycket. Gå in i de mer lättillgängliga isgrottorna för ett möte med den fantastiska blå isen och de vackra vyerna som Vatnajökull är känd för. Under de varmare sommarmånaderna smälter glaciären och bildar hål och sprickor. När de fryser, få en nära titt på vad naturen har skapat. Vintermånaderna är alla olika och glaciärerna och grottorna utvecklas ständigt, vilket gör platserna extra intressanta. Varje säsong väljs den bästa tillgängliga grottan för denna turné. Turnén börjar från Jökulsárlón Glacier Lagoon i sydöstra Island. Möt din professionella glaciärguide och klättra ombord på en 4x4 Superjeep för att börja den robusta resan mot glaciären. Enheten är en upplevelse i sig själv. När du väl är där kommer du att ha gott om tid att njuta av skönheten och prakten i de isblå grottorna i Vatnajökull.

Jökulsárlón: Vatnajökull-glaciären Guidad vandringstur

Jökulsárlón: Vatnajökull-glaciären Guidad vandringstur

På Ice Exploration-turen kommer du att tillbringa cirka 2 timmar med att vandra på Breiðamerkurjökull med en av våra erfarna guider. Glaciären i fråga är en utloppsglaciär från den mer framträdande Vatnajökull och är mest känd för att vara den glaciär som har utsikt över glaciärlagunen. Under turen kommer din guide att dela med sig av sina kunskaper om hur glaciären bildas och hur den ständiga förändringen av glaciärerna påverkar området och glaciärerna själva. På den här turen kommer du att kunna uppleva det spektakulära landskapet på den ständigt föränderliga glaciären, inte bara på vintern utan under sommarmånaderna på Island. Turen är av medelsvår svårighetsgrad och du kommer att gå en total sträcka på ca 4-6 km (beroende på grupp) i olika terräng. Du kommer att vara utrustad med stegjärn, hjälm och säkerhetssele. Guiden kommer att introducera dig till säkerhetsutrustningen och se till att du är förberedd innan resan börjar. När vi väl kommer ut på isen kommer du inte bara att bli förbluffad av skönheten utan också fascinerad av ljudet när isen under dina fötter knakar. - möte sker vid glaciärlagunen med våra super-jeeps - vi ger dig utrustning före turen - vi kör 30 minuter i vår superjeep så nära glaciären som möjligt - 15 minuters promenad till glaciären - utforska glaciären i cirka 2 timmar (4-6 km beroende på grupp) Det är mycket tillrådligt att ta med en kamera eller åtminstone en telefon för att fånga de fantastiska ögonblicken eftersom det inte dröjer länge innan glaciärformationerna förändras eller till och med försvinner som de normalt gör. Viktigt att tänka på: När du bokar glaciärvandringen bör du vara vid god hälsa och kunna gå 4-6 km i olika typer av väder. Vi arbetar i alla typer av väder (regn, vind, kyla), så var vänlig och klä dig lämpligt. Om du inte tycker att det är något för dig att gå 4-6 km på en glaciär kan du begära återbetalning senast 24 timmar före turen. Det är inte möjligt att få återbetalning om du avbokar samma dag som turen eller om du avbokar mitt under turen. Läs beskrivningen noggrant, det är ditt ansvar att känna till din kapacitet och dina gränser.

Skaftafell: Guidad glaciärvandring på Falljökull

Skaftafell: Guidad glaciärvandring på Falljökull

Följ med på ett iskallt äventyr i Skaftafells vildmark och vandra över den vackra glaciären Vatnajökull i sällskap med en expertguide. Få en kort säkerhetsgenomgång och hämta all nödvändig utrustning vid mötesplatsen. Förundras därefter över det majestätiska landskapet under den korta vandringen till istäcket. Sätt på dig stegjärn för säkerhet ute på isen. Se olika isformationer, som djupa sprickor och isskulpturer, samtidigt som du tar del av den slående utsikten över nationalparken Skaftafell. Lär dig hur glaciärer har bildats och hör om hur deras framtid är hotad på grund av global uppvärmning. Få en introduktion till mer avancerade stadier av glaciärvandring innan du går tillbaka till mötesplatsen.

Från Jökulsárlón: Dagstur i kristallisgrottan på Vatnajökull

Från Jökulsárlón: Dagstur i kristallisgrottan på Vatnajökull

Upplev den majestätiska skönheten av en naturlig isgrotta under en rundtur vid Vatnajökulls glaciär. Träffa din certifierade glaciärguide vid glaciärlagunen Jökulsárlón och ta sedan en 20-30 minuters naturskön åktur till isgrottan.  Gör dig redo att se en magisk värld av blåfärgad is när du går in i isgrottan. Din guide ser till att du är trygg och säker när du är inne i grottan. Utrusta dig med alla nödvändiga glaciärredskap, som tillhandahålls för din säkerhet. Beskåda de himmelska nyanserna av blå is när du är inne i grottan. Ta fantastiska bilder av isen medan du tillbringar ungefär 40 minuter med att utforska detta mirakel som naturen skapat. Upptäck allt som isgrottan har att erbjuda innan du åker tillbaka till Jökulsárlóns glaciärlagun.

Reykjavik: Sydkusten, Diamond Beach och Jökulsárlón Tour

Reykjavik: Sydkusten, Diamond Beach och Jökulsárlón Tour

Följ Islands sydkust till glaciallagunen Jökulsárlón på en heldagsutflykt från Reykjavik.Besök vattenfallet Seljalandsfoss samt lär dig mer om de otroliga landskapen av din guide. Håll kontakten med gratis WIFI ombord på den klimatkontrollerade bussen. Avresa från Reykjavik i en luftkonditionerad buss och passera charmiga byar och Skaftafells nationalpark på väg till vattenfallen Seljalandsfoss och Skógarfoss. Håll utkik efter Islands största vulkan, glaciären Öræfajökull. Efter att ha anlänt till lagunen finns det tid att utforska detta enastående område. Vandra längs med kusten och beundra isbergen. Under sommaren ges båtturer med amfibiefordon på lagunen (mot en extra kostnad, betalbar på plats). Jökulsárlón började formas under tidigt 1920-talet och blir allt större och större varje år. Se isblock som har brutit loss från Europas största glaciär, Vatnajökull, medan de sakta seglar mot havet. Rundturen återvänder till Reykjavik på kvällen.

55 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Vatnajökull

Vatnajökull: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Jökulsárlón: Vatnajökullglaciären Blå isgrotta Guidad tur

Jökulsárlón: Vatnajökullglaciären Blå isgrotta Guidad tur

Möts på kaféet vid Jökulsárlón glaciärlagun, ca 40 minuter öster om Skaftafell, för att påbörja en unik vinteraktivitet och se ett extraordinärt naturfenomen. Gå in i några av de isgrottor som formas av det vatten som rinner under glaciären Vatnajökull under sommaren. Varje höst letar lokala guider efter nya isgrottor, eftersom deras placering kan ändras varje år. Strukturen och tillståndet av grottorna kan också variera från år till år, men du kan lita på att din guide avgör vilken som är den bästa grottan att besöka beroende på säkerhets- och väderförhållanden. Åk i cirka 20 till 30 minuter till den utvalda isgrottan, och gå sedan i 5 till 15 minuter till grottans mynning. Vid ankomst, njut av 1 till 1,5 timmar att beundra den mirakulösa blå isgrottan, och ta in den naturliga skönheten i det omgivande området.

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Utforska de dramatiska landskapen i södra Island på en hel dags sightseeingtur med buss. Åk till Jökulsárlóns glaciärlaguns utlopp för Europas största glaciär och lär dig om dess historia och formation av din guide från närområdet. Bli upphämtad från ditt hotell i Reykjavik och åk sedan till Islands södra kust med sin dramatiska glaciärlagun. Ha gott om tid för att se flytande isberg och det fantastiska landskapet. Under säsongen kan du boka en biljett till båtresan på Jökulsárlón och uppleva det unika glaciärlagunens spektakel på nära håll. Vid förbokning är din plats garanterad. Jökulsárlón glaciärlagun är Islands största och djupaste glaciärlagun. Den grenar sig från Breiðamerkurjökull som är en utloppsglaciär till Europas största glaciär Vatnajökull. Stanna till vid Seljalandsfoss underbara vattenfall på vägen tillbaka till Reykjavík. Du besöker "Diamantstranden" med svart sand och det blir ytterligare ett stopp i Vik, som är Islands sydligaste by, för middag.

Skaftafell nationalpark: Glaciärvandring

Skaftafell nationalpark: Glaciärvandring

Upptäck hur det känns att promenera på isen under en fantastisk vandring över utloppsglaciären av Vatnjökull, Europas största glaciär. Få hisnande utsikter över de istäckta topparna av Skaftafells nationalpark i Islands episka vildmarker. Träffa din guidevid mötesplatsen för att hämta dina stegjärn, isyxor, selar och hjälmar. Åk sedan med buss till vandringens startplats och sätt på dig dina stegjärn och stålramar fästa på dina vandringsskor för att sedan starta det fantastiska äventyret. Spendera ungefär 60-90 minuter på isen för att se glaciärsprickor och djupa sprickor på ytan. Lär dig om de vertikala schakten, kända som jättegrytor, som formats när smältvatten hittar sin väg ned i sprickor. Titta in i små istunnlar och fånga det vackra blå hjärtat av isen under vintern. Lär dig om glaciärens historia av din engelskspråkiga guide.

Skaftafell: Tur i isgrotta och glaciärvandring

Skaftafell: Tur i isgrotta och glaciärvandring

Bege dig ut på en tur för att utforska de hänförande isformationerna och glaciärerna på den här guidade turen av Skaftafell. Beundra de naturligt utformade blå isgrottorna och lär dig mer om hur glaciärerna skapas av naturen. Din professionella vandringsguide kommer att ta dig till Falljökulls bas. Det här är platsen där Vatnajökulls stora isblock mynnar ut och här leds du upp till grottan. På dagar med klara väder kan du spana efter Hvannadalshnúkur långt borta i fjärran.

Från Jökulsárlón: Vatnajökull Glaciär Blå Isgrotta Tur

Från Jökulsárlón: Vatnajökull Glaciär Blå Isgrotta Tur

Din resa börjar med att du träffar din chaufför och guide och de största specialbyggda superjeeparna på Island! Vi avgår från Glaciärlagunen och kör i cirka trettio minuter eller så nära som möjligt Breiðamerkurjökull, den glaciärtunga som sträcker sig från södra Vatnajökull. Under resan kommer din guide att förklara hur isgrottor bildas. De kommer också att dela information om glaciärerna, vulkanerna och kulturen i detta område. När du har anlänt går du i cirka 15-20 minuter (1 km) tills du når glaciären och grottans ingång. Innan ni går in i grottan kommer er guide att gå igenom några säkerhetsfrågor och förse er med hjälmar och stegjärn om förhållandena kräver det. Vi tillbringar minst 30 minuter inne i grottan, upp till 60 minuter. Tiden inne i grottan varierar beroende på förhållandena den dagen, vädret, strukturen i varje grotta och trafiken (andra grupper). Tänk på att isgrottorna ständigt förändras på grund av naturliga processer. Gamla grottor kan försvinna och nya grottor bildas, även under en och samma säsong. Därför kan de isgrottor vi besöker skilja sig åt, och bilderna på vår webbplats kan visa grottor som inte längre finns. För att få de mest aktuella bilderna rekommenderar vi att du följer oss på Instagram, där vi regelbundet delar med oss av de senaste bilderna från våra turer. Vår Instagram: ice.explorers.is eller se vår webbplats: https://explorers.is/gallery/

Jökulsárlón: Isgrotta på glaciären Vatnajökull Guidad dagsutflykt

Jökulsárlón: Isgrotta på glaciären Vatnajökull Guidad dagsutflykt

Ta tillfället i akt att uppleva en av de fantastiska blå isgrottorna i Vatnajökullglaciären, den största glaciären i Europa. Den här turen klassificeras som lätt, eftersom vår modifierade 4x4 tillåter deltagare att komma mycket nära ingången till grottan utan att anstränga sig mycket. Gå in i de mer lättillgängliga isgrottorna för ett möte med den fantastiska blå isen och de vackra vyerna som Vatnajökull är känd för. Under de varmare sommarmånaderna smälter glaciären och bildar hål och sprickor. När de fryser, få en nära titt på vad naturen har skapat. Vintermånaderna är alla olika och glaciärerna och grottorna utvecklas ständigt, vilket gör platserna extra intressanta. Varje säsong väljs den bästa tillgängliga grottan för denna turné. Turnén börjar från Jökulsárlón Glacier Lagoon i sydöstra Island. Möt din professionella glaciärguide och klättra ombord på en 4x4 Superjeep för att börja den robusta resan mot glaciären. Enheten är en upplevelse i sig själv. När du väl är där kommer du att ha gott om tid att njuta av skönheten och prakten i de isblå grottorna i Vatnajökull.

Jökulsárlón: Vatnajökull-glaciären Guidad vandringstur

Jökulsárlón: Vatnajökull-glaciären Guidad vandringstur

På Ice Exploration-turen kommer du att tillbringa cirka 2 timmar med att vandra på Breiðamerkurjökull med en av våra erfarna guider. Glaciären i fråga är en utloppsglaciär från den mer framträdande Vatnajökull och är mest känd för att vara den glaciär som har utsikt över glaciärlagunen. Under turen kommer din guide att dela med sig av sina kunskaper om hur glaciären bildas och hur den ständiga förändringen av glaciärerna påverkar området och glaciärerna själva. På den här turen kommer du att kunna uppleva det spektakulära landskapet på den ständigt föränderliga glaciären, inte bara på vintern utan under sommarmånaderna på Island. Turen är av medelsvår svårighetsgrad och du kommer att gå en total sträcka på ca 4-6 km (beroende på grupp) i olika terräng. Du kommer att vara utrustad med stegjärn, hjälm och säkerhetssele. Guiden kommer att introducera dig till säkerhetsutrustningen och se till att du är förberedd innan resan börjar. När vi väl kommer ut på isen kommer du inte bara att bli förbluffad av skönheten utan också fascinerad av ljudet när isen under dina fötter knakar. - möte sker vid glaciärlagunen med våra super-jeeps - vi ger dig utrustning före turen - vi kör 30 minuter i vår superjeep så nära glaciären som möjligt - 15 minuters promenad till glaciären - utforska glaciären i cirka 2 timmar (4-6 km beroende på grupp) Det är mycket tillrådligt att ta med en kamera eller åtminstone en telefon för att fånga de fantastiska ögonblicken eftersom det inte dröjer länge innan glaciärformationerna förändras eller till och med försvinner som de normalt gör. Viktigt att tänka på: När du bokar glaciärvandringen bör du vara vid god hälsa och kunna gå 4-6 km i olika typer av väder. Vi arbetar i alla typer av väder (regn, vind, kyla), så var vänlig och klä dig lämpligt. Om du inte tycker att det är något för dig att gå 4-6 km på en glaciär kan du begära återbetalning senast 24 timmar före turen. Det är inte möjligt att få återbetalning om du avbokar samma dag som turen eller om du avbokar mitt under turen. Läs beskrivningen noggrant, det är ditt ansvar att känna till din kapacitet och dina gränser.

Skaftafell: Guidad glaciärvandring på Falljökull

Skaftafell: Guidad glaciärvandring på Falljökull

Följ med på ett iskallt äventyr i Skaftafells vildmark och vandra över den vackra glaciären Vatnajökull i sällskap med en expertguide. Få en kort säkerhetsgenomgång och hämta all nödvändig utrustning vid mötesplatsen. Förundras därefter över det majestätiska landskapet under den korta vandringen till istäcket. Sätt på dig stegjärn för säkerhet ute på isen. Se olika isformationer, som djupa sprickor och isskulpturer, samtidigt som du tar del av den slående utsikten över nationalparken Skaftafell. Lär dig hur glaciärer har bildats och hör om hur deras framtid är hotad på grund av global uppvärmning. Få en introduktion till mer avancerade stadier av glaciärvandring innan du går tillbaka till mötesplatsen.

Från Jökulsárlón: Dagstur i kristallisgrottan på Vatnajökull

Från Jökulsárlón: Dagstur i kristallisgrottan på Vatnajökull

Upplev den majestätiska skönheten av en naturlig isgrotta under en rundtur vid Vatnajökulls glaciär. Träffa din certifierade glaciärguide vid glaciärlagunen Jökulsárlón och ta sedan en 20-30 minuters naturskön åktur till isgrottan.  Gör dig redo att se en magisk värld av blåfärgad is när du går in i isgrottan. Din guide ser till att du är trygg och säker när du är inne i grottan. Utrusta dig med alla nödvändiga glaciärredskap, som tillhandahålls för din säkerhet. Beskåda de himmelska nyanserna av blå is när du är inne i grottan. Ta fantastiska bilder av isen medan du tillbringar ungefär 40 minuter med att utforska detta mirakel som naturen skapat. Upptäck allt som isgrottan har att erbjuda innan du åker tillbaka till Jökulsárlóns glaciärlagun.

Reykjavik: Sydkusten, Diamond Beach och Jökulsárlón Tour

Reykjavik: Sydkusten, Diamond Beach och Jökulsárlón Tour

Följ Islands sydkust till glaciallagunen Jökulsárlón på en heldagsutflykt från Reykjavik.Besök vattenfallet Seljalandsfoss samt lär dig mer om de otroliga landskapen av din guide. Håll kontakten med gratis WIFI ombord på den klimatkontrollerade bussen. Avresa från Reykjavik i en luftkonditionerad buss och passera charmiga byar och Skaftafells nationalpark på väg till vattenfallen Seljalandsfoss och Skógarfoss. Håll utkik efter Islands största vulkan, glaciären Öræfajökull. Efter att ha anlänt till lagunen finns det tid att utforska detta enastående område. Vandra längs med kusten och beundra isbergen. Under sommaren ges båtturer med amfibiefordon på lagunen (mot en extra kostnad, betalbar på plats). Jökulsárlón började formas under tidigt 1920-talet och blir allt större och större varje år. Se isblock som har brutit loss från Europas största glaciär, Vatnajökull, medan de sakta seglar mot havet. Rundturen återvänder till Reykjavik på kvällen.

De mest populära sevärdheterna i Vatnajökull nationalpark

Att göra i Vatnajökull

Städer i Island

Vatnajökull: Fler aktiviteter och sevärdheter

Vatnajökull: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Vatnajökull

Samlat omdöme

4.7
(2 419 recensioner)

Om jag kunde ha gett 10 stjärnor till guiden och erfarenheten skulle jag ha gjort det!! Vi kom 5 minuter för sent till starttiden och de var extremt vänliga att vänta på oss. Guiden Johan (för italienska vänner Giovanni) var galen!! Vänskap, professionalism, nyfikenhet och även hjälp (särskilt fysisk). Upplevelsen är tröttsam, jag ska inte förneka det, men det är värt varenda euro som spenderas, du kommer sällan att få bevittna naturens majestät i all dess form. Grottorna är olika för varje år, den vi såg kommer inte längre att finnas om 2 månader förrän en annan kommer att dyka upp nästa vinter. Det är riktigt kallt och mycket blåsigt på glaciären, men vid ankomsten är utsikten magnifik. Dessutom kommer du att ha tid att ta otroliga foton och videor i grottan. REKOMMENDERAS ABSOLUT, även för att pengar kommer och går men minnen som dessa är för alltid. Tack så mycket Johan (hoppas jag skrev det bra), och länge leve pizza!!

Aktiviteten var tvungen att ställas in på det planerade datumet på grund av vädret men Troll Expeditions kunde boka om utflykten för oss nästa dag, och vi ångrar inget! En oförglömlig upplevelse på glaciären, med cirka 1,5 timmars promenad över glaciären, korsning av en springa och in i en isgrotta. Vår guide Pawel var otrolig, han gav oss massor av förklaringar om glaciären och vulkanen nedan, det var mycket informativt.

Fantastisk upplevelse. Började med en stor grupp som delades upp i snabbare och långsammare grupper, vilket var jättebra! Detta innebar att du inte behövde vänta hela tiden och du kunde gå i din egen takt. Också komplimanger till guiden som anpassade rutten till den vältränade gruppen, så vi såg många av glaciärerna: rekommenderas varmt!!

Vandringen längs glaciären är ett spektakel att skåda... Jag hade turen att ha en uruguayansk guide som heter Elias och utöver språkets fördel är det ett nöje att hitta proffs på denna nivå som gillar deras arbete. Glaciären är spektakulär, och en 100% rekommenderad upplevelse!!

Fantastisk tur, vi klättrade mer än jag föreställt mig. Otrolig glaciär, sedan hjälpte den supersoliga dagen oss mycket. Katie, vår guide, väldigt bra och väldigt trevlig. Han förklarade många saker för oss och hjälpte oss med klättringen.