Välj datum

Vatikanmuseerna

Se var Vatikanen ställer ut några av dess mest ovärderliga målningar, inklusive verk av Rafael och Leonardo da Vinci.

317 upplevelser hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 20

Vatikanmuseerna: Fler aktiviteter och sevärdheter

Vatikanmuseerna: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Vatikanmuseerna

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 159 426 omdömen

Vi har möten på "uppsamlingsplatsen" de var väldigt punktliga. Med stor glädje och förvåning mötte vi vår guide till det romerska colosseum/fori Antonella. Till skillnad från Colosseum fick vi hörlurarna för att lyssna på vår guide av personalen på Vatikanmuseerna (vilket de gör för alla grupper oavsett turnéverksamhet), och detta är det enda stora felet ... Eftersom de har en dåligt ljud, om du inte är några steg från guiden tappar du signalen, du hör eller hör inte ibland. Vår guide såg alltid till i olika ögonblick att vi alla kunde höra och gick också för att få de som var fel ändrade, hon var noggrann och uppmärksam. Det var många människor men Antonella har alltid hållit oss under sina "vingar", med utmärkta förklaringar av varje verk fick hon oss att uppleva historien och komma in i konstens värld och dess stora mästare. Vår guide vet hur man gör sitt jobb, grattis till dig för valet av personal. Rådgiven

Vatikanmuseet och Sixtinska kapellet är imponerande platser att se sig omkring. Det är mycket och du kommer därför bara att kunna få ett intryck och kanske måste komma tillbaka senare för något specifikt. Tyvärr får du gå igenom eftersom det är mycket upptagen. På vissa ställen hindrade två eller fler grupper flödet. Att köpa biljetter i förväg är verkligen att rekommendera, för då är du säker på entré.

Spektakulär

Vi besökte Vatikanmuseet, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan på cirka 2,5 timmar. Vår guide Pasquale fängslade oss genom att blanda historia och anekdoter alltid med en touch av humor. Han lyckades fängsla oss från början till slut. Vi var utrustade med headset, så vi kunde höra honom även när han var långt borta och trots världen. Vi rekommenderar starkt.

Redan i februari en mycket lång väntan på att komma in på Vatikanmuseerna. Lösningen med biljett + hoppa över kön är idealisk. Opersonlig service men mycket välorganiserat, kontoret ligger nära ingången till museerna. Enda begränsningen: det är absolut nödvändigt att vara vid den reserverade tiden.

Extremt intressant ur historiskt perspektiv, ledsagad av en superkunnig, humoristisk och engagerande guide. Historia blir roligt med en ciceron som verkligen brinner för sitt arbete! Tack Seriniki Dembele!