Lägg till datum

Vatikanmuseerna

Se var Vatikanen ställer ut några av dess mest ovärderliga målningar, inklusive verk av Rafael och Leonardo da Vinci.

Vatikanmuseerna: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet – entrébiljett

1. Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet – entrébiljett

Gör en medryckande resa genom konst- och religionshistoria med köföreträdes-biljett till Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet. Undvik de långa biljettköerna och ha nöje av ditt besök i din egen takt.  Strosa genom det grekiska Sala a Croce Greca iMuseo Pio-Clementino och beundra de omsorgsfullt snidade sarkofagerna som innehåller de jordiska kvarlevorna av några av antikens mest berömda kungar och drottningar. Kika in i maskernas kabinett eller besök Sala degli Animali för att se en samling med fantastiska djur, verkliga och påhittade. Vandra genom Övre gallerierna med bland annat Kartgalleriet där du kan beundra verk av kartografer som avbildat världen genom tiderna. Se mästerverk av renässansmästare i Rafaels stanzer och vila en stund i Borgia-lägenheterna. Sedan är det dags att förundras över Michelangelos Sixtinska kapellet, Vatikanens kronjuvel – kanske till och med den största av alla världens konstskatter.

Rom: Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan

2. Rom: Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan

Ta en rundtur på en av de heligaste platserna i kristenheten på denna guidade vandringstur till Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan. Besök först Cortile della Pigna, Cortile del Belvedere, kartgalleriet, Galleria dei Candelabri, Pio Clementinos rum, gobelänggalleriet, Rafaels stanzer (endast på tidiga morgonturer) och Sixtinska kapellet. Låt dig sedan ledas av en expertguide till några av de stora attraktionerna, såväl som till några mindre kända platser som andra turister ofta missar. Du kommer också att få se andra gallerier i Vatikanens korridorer. Besök slutligen Michelangelos Pietà vid Peterskyrkan innan du avslutar din rundtur i Sixtinska kapellet.

Rom: Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet & inträde till basilikan

3. Rom: Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet & inträde till basilikan

Upptäck konstsamlingen i Vatikanmuseerna på en rundtur med en konsthistorisk guide, med en valfri entré till slottet Gandolfo. Promenera genom gallerierna och beundra Michelangelos mästerverk i Sixtinska kapellet.  Träffa din guide, en konsthistoriker, som berättar allt om de mästerverk du får se. Hör fascinerande fakta och berättelser medan du besöker kartgalleriet, gobelänggalleriet och kandelabergalleriet. Avsluta rundturen med att se det Sixtinska kapellet med fresker av Michelangelo. Låt dig imponeras av Michelangelos mest berömda konstverk Yttersta domen. Du kan också få ut det mesta av din upplevelse genom att välja till en extra inträdesbiljett till slottet Gandolfo och Peterskyrkan som du kan besöka i din egen takt utan guide.

Rom: Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet med köföreträde

4. Rom: Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet med köföreträde

Skapa din egen resväg med en heldagsbiljett för att hoppa över biljettlinjen, en karta och en kort orientering, så att du kan njuta av höjdpunkterna i Vatikanmuseernas berömda samlingar i din egen takt. Börja med att utforska områden som de flesta grupper aldrig får se, som målningarna i Pinacoteca-galleriet och Etruscan-museet, eller spendera mer tid på att beundra omgivningen i berömda områden, som Pinecone Courtyard och Galleria delle carte geografiche.  Ingen resa till Vatikanen är komplett utan att besöka dess lysande stjärna: det Sixtinska kapellet. Din biljett inkluderar inträde till kapellet och din orientering förser dig med information om vad du ska håll utkik efter när du besöker denna fantastiska skatt.

Rom: Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet med köföreträde

5. Rom: Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet med köföreträde

Utforska Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet utan att behöva vänta i de oftast långa köerna. Gör en resa genom de imponerande museerna där du hittar en skattkammare av romerska statyer, renässansmålningar och italienska konstverk. Med dessa biljetter till Vatikanmuseerna med köföreträde har du mer tid att utforska deras enorma konstsamlingar på. Gå igenom utställningarna och gallerierna, från det runda rummet till gobelänggalleriet. Upptäck Belvedere, Fontana della Pigna ("tallkotte-gården") och det berömda kartgalleriet. Detta rum fyllt med topografiska kartor över Italien av Danti från 1583 är fortfarande en av de största geografiska bilderna. När du går igenom Pio Clementino-museet kan du se hallen med det grekiska korset, statyernas galleri, musernas hall och andra målningar, skulpturer och statyer från konstnärer från flera århundraden. Passera genom den majestätiska samlingen av ceremonivagnar som nu ingår i vagnpaviljongen. Upptäck Vatikanens otaliga skatter  med ett besök i Rafaels stanzer. Beundra de fyra rummen i Vatikanen som är berömda för sina fresker av Rafael, som var en stor konstnär under högrenässansen. Se med häpnad på Rafaels "Skolan i Aten". Beundra världens mest berömda kapell – Sixtinska kapellet. Se de vackra freskerna som pryder interiörerna från Botticelli, Rosselli, Perugino och Ghirlandaio och den mest berömda fresken av alla – Sixtinska kapellets tak av Michelangelo.

Rom: Vatikanmuseerna & Sixtinska kapellet med pizza

6. Rom: Vatikanmuseerna & Sixtinska kapellet med pizza

Följ med på en upplevelse där du får inträde till Vatikanens museer, följt av en traditionell bit pizza med läsk på restaurang. Du kommer att gå in på Vatikanmuseerna vid en specificerad tidpunkt. Dra nytta av personalens hjälp och företräde i köerna. Utforska museerna och beundra alla de utställda underverken i din egen takt. Upptäck Sixtinska kapellet och se alla detaljer med dina egna ögon. Njut av de vackert dekorerade väggarna och se de underbara freskerna, målningarna, skulpturerna och mycket mer. Upplev alla sidor av denna skattkammare och se de otaliga mästerverk som omger dig. När du har besökt museerna kan du köpa pizza och läsk med hjälp av vouchern som du får på mötesplatsen. Restaurangen ligger endast 10 minuters promenad från museerna.

Vatikanen: Museet, Sixtinska kapellet och basilikan: Snabb rundtur

7. Vatikanen: Museet, Sixtinska kapellet och basilikan: Snabb rundtur

Upplev en nivå av lugn och ro genom att ta del av den guidade rundturen för att utforska Vatikanens fantastiska skönhet och antika historia. Få chansen att förundras över de omfattande konstsamlingar från renässansperioden som tillhör den katolska kyrkan och som har samlat stor betydelse historiskt och konstnärligt genom åren. Vandra in i Vatikanmuseet, utforska de mest spektakulära rummen och sofistikerade gallerierna och vandra genom de imponerande målningarna i Kartgalleriet . Låt dig hänföras av skönheten i Sixtinska kapellet och beundra dess ikoniska tak målat av Michelangelo värd för hans unika mästerverk. Gå runt i Peterskyrkan, den största av alla kristendomens kyrkor, där de berömda mosaikerna, Michelangelos Pietà och Berninis ikoniska Baldachin finns.

Rom: Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet & St Peter's Tour

8. Rom: Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet & St Peter's Tour

Se höjdpunkterna i Vatikanstaten på en bekväm guidad dagstur. Njut av en fascinerande resa genom den stora samlingen av Vatikanmuseerna, inklusive Michelangelos ikoniska Sixtinska kapellet. Efteråt kan du besöka Peterskyrkan och beundra dess imponerande arkitektur. Möt din guide och dra nytta av att hoppa över linjen till Vatikanmuseerna. Upptäck den stora samlingen av artefakter och konstverk som samlats in av påvarna genom åren inklusive Laocoön och hans söner, Apollo Belvedere och Belvedere Torso. Lär dig om samlingens ursprung och promenera genom berömda gallerier som Galleri av kartor. Anländer till det fantastiska Sixtinska kapellet, där din guide ger dig tid att beundra de fantastiska freskerna som pryder väggarna och taket. Gaze i vördnad över Michelangelos livliga skildringar av olika bibliska scener, inklusive den sista domen. Därefter går du in i Peterskyrkan och tar en stund att suga in strukturens storlek och upptäcka de olika skulpturerna och konstverken som finns i den. Se "Pietà" och "Baldacchino" innan du avslutar turnén. Efteråt kan du stanna så länge du vill för att utforska de påvliga gravarna eller kupolen i din egen takt.

Rom: Vatikanmuseerna med Peterskyrkan och påvliga gravar

9. Rom: Vatikanmuseerna med Peterskyrkan och påvliga gravar

Utforska Vatikanstaten, som är ett av UNESCO:s världsarv, på en guidad tur till dess viktigaste skatter. Upptäck Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet, Peterskyrkan och de påvliga gravarna - allt ingår i paketet och du får snabbt tillträde för att få ut det mesta av din dag. Börja din upplevelse med att upptäcka mästerverk i Vatikanmuseerna av några av världens mest framstående konstnärer. Följ en guide på ditt valda språk till de viktigaste delarna av museet, inklusive kartgalleriet och gobelänggalleriet. Gå in i Sixtinska kapellet och betrakta Michelangelos hyllade mästerverk "Den sista domen", ett av de mest berömda konstverken någonsin. Upplev sedan den magnifika interiören i Peterskyrkan med snabbinträde. Låt dig imponeras av en av världens heligaste platser och beundra Michelangelos fantastiska Pieta. Avsluta ditt besök i Vatikanstaten i de påvliga gravarna för att se viloplatsen för många påvar och kungligheter. Uppskatta den religiösa betydelsen av den här begravningsplatsen när du tittar på sarkofagerna, freskerna och gravarna i närheten av Peters begravningsplats.

Rom: Vatikanen & Sixtinska kapellet Tour med tillgång till Basilica

10. Rom: Vatikanen & Sixtinska kapellet Tour med tillgång till Basilica

Följ med på en guidad tur i Rom för att upptäcka några av de viktigaste mästerverken i den grekisk-romerska världen och renässanskonsten på Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet med skip-the-line inträdesbiljetter. Senare besöker du Saint Peter's Basilica för att utforska den i din egen takt. Gå in i Vatikanmuseerna från den prioriterade ingången och hoppa över de långa väntetiderna i biljettlinjen. Börja turnén på Armor-gården för en glimt av Vatikanens trädgårdar, och fortsätt till gården för tallkotten som ligger mitt i de gamla påvliga byggnaderna. Korsa några rum i Belvedere-palatset, påvens tidigare sommarresidens medan numera hem till Pius Clementine-museet, som är värd för viktiga fynd av grekisk-romersk konst, inklusive Apollo Belvedere och Laocoön Group. Kom sedan till de 3 gallerierna som tar dig till de påvliga lägenheterna - kandelabergalleriet, gobelänggalleriet med verk från den flamländska ateljén Peter Van Aelst på displayen och kartgalleriet med freskerade kartor över det italienska territoriet, beställt av påven Gregory XIII. Avsluta turnén genom att bevittna 2 otillåtna platser i Vatikanens samling - Raphaels rum i lägenheten för påven Julius II och Sixtinska kapellet, där du kan beundra Michelangelos mästerverk som scenerna från Genesisboken och den sista domen. Från Sixtinska kapellet, använd den privata passagen för att komma fram till Peterskyrkan, där du kan hitta lysande verk som statyn av Pietà, återigen gjord av den stora Michelangelo, Baldachin of Bernini och påvarnas gravar, alla innehåller hundratals års historia. Observera dock att passagen mellan museerna och Peterskyrkan är stängd på onsdagsmorgnar och kan vara stängd på andra oväntade dagar. På sådana dagar kommer vi istället att tillbringa hela rundturen i museerna.

Tillgängliga aktiviteter

315 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 20

Vatikanmuseerna: Fler aktiviteter och sevärdheter

Vatikanmuseerna: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Vatikanmuseerna

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 162 644 omdömen

Vår guide, Debra, underlättade ett snabbt inträde för vår grupp på 10 till olika delar av Vatikankomplexet, vilket helt klart sparade oss mycket tid. Hon gav också expertbeskrivningar av många olika artefakter samt berättade för oss om några av de betydande personligheterna genom Vatikanens historia. Eftersom detta är en officiell turné (dvs. Debra är anställd i Vatikanen) kunde hon anpassa turnén för att passa omständigheterna, vilket gav några oväntade bonusinsikter och fotomöjligheter.

Besöket på Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet gjordes ännu trevligare och oförglömliga av en artig och mycket kunnig guide. Herr. Saverio kunde släppa in oss i historien om varenda beundrad staty. Verkligen en upplevelse som jag rekommenderar och gärna upprepar. Tack.

We hade the best guide, Deborah! Looking at history from all perspectives and also moving people along to get us the best views of all the sights and statues.

Fantastisk guide som berätta på ett engagerande och intressant sätt.

smidigt, intressant, bra organiserat, Enjoy Rome var arrangör