Vatikanmuseerna

Vatikanmuseerna

Vatikanmuseerna: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Vatikanen: Museer & Sixtinska kapellet Entrébiljett

1. Vatikanen: Museer & Sixtinska kapellet Entrébiljett

Gör en medryckande resa genom konst- och religionshistoria med köföreträdes-biljett till Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet. Undvik de långa biljettköerna och ha nöje av ditt besök i din egen takt.  Strosa genom det grekiska Sala a Croce Greca iMuseo Pio-Clementino och beundra de omsorgsfullt snidade sarkofagerna som innehåller de jordiska kvarlevorna av några av antikens mest berömda kungar och drottningar. Kika in i maskernas kabinett eller besök Sala degli Animali för att se en samling med fantastiska djur, verkliga och påhittade. Vandra genom Övre gallerierna med bland annat Kartgalleriet där du kan beundra verk av kartografer som avbildat världen genom tiderna. Se mästerverk av renässansmästare i Rafaels stanzer och vila en stund i Borgia-lägenheterna. Sedan är det dags att förundras över Michelangelos Sixtinska kapellet, Vatikanens kronjuvel – kanske till och med den största av alla världens konstskatter.

Rom: Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Basilica Tour

2. Rom: Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Basilica Tour

Ta en rundtur på en av de heligaste platserna i kristenheten på denna guidade vandringstur till Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan. Besök först Cortile della Pigna, Cortile del Belvedere, kartgalleriet, Galleria dei Candelabri, Pio Clementinos rum, gobelänggalleriet, Rafaels stanzer (endast på tidiga morgonturer) och Sixtinska kapellet. Låt dig sedan ledas av en expertguide till några av de stora attraktionerna, såväl som till några mindre kända platser som andra turister ofta missar. Du kommer också att få se andra gallerier i Vatikanens korridorer. Besök slutligen Michelangelos Pietà vid Peterskyrkan innan du avslutar din rundtur i Sixtinska kapellet.

Rom: Vatikanmuseerna, rundtur i Sixtinska kapellet & inträde till basilika

3. Rom: Vatikanmuseerna, rundtur i Sixtinska kapellet & inträde till basilika

Upptäck konstsamlingen i Vatikanmuseerna på en rundtur med en konsthistorisk guide, med en valfri entré till slottet Gandolfo. Promenera genom gallerierna och beundra Michelangelos mästerverk i Sixtinska kapellet.  Träffa din guide, en konsthistoriker, som berättar allt om de mästerverk du får se. Hör fascinerande fakta och berättelser medan du besöker kartgalleriet, gobelänggalleriet och kandelabergalleriet. Avsluta rundturen med att se det Sixtinska kapellet med fresker av Michelangelo. Låt dig imponeras av Michelangelos mest berömda konstverk Yttersta domen. Du kan också få ut det mesta av din upplevelse genom att välja till en extra inträdesbiljett till slottet Gandolfo och Peterskyrkan som du kan besöka i din egen takt utan guide.

Rom: Vatikanmuseerna & Sixtinska kapellet Skip-The-Line biljett

4. Rom: Vatikanmuseerna & Sixtinska kapellet Skip-The-Line biljett

Utforska Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet utan att behöva vänta i de oftast långa köerna. Gör en resa genom de imponerande museerna där du hittar en skattkammare av romerska statyer, renässansmålningar och italienska konstverk. Med dessa biljetter till Vatikanmuseerna med köföreträde har du mer tid att utforska deras enorma konstsamlingar på. Gå igenom utställningarna och gallerierna, från det runda rummet till gobelänggalleriet. Upptäck Belvedere, Fontana della Pigna ("tallkotte-gården") och det berömda kartgalleriet. Detta rum fyllt med topografiska kartor över Italien av Danti från 1583 är fortfarande en av de största geografiska bilderna. När du går igenom Pio Clementino-museet kan du se hallen med det grekiska korset, statyernas galleri, musernas hall och andra målningar, skulpturer och statyer från konstnärer från flera århundraden. Passera genom den majestätiska samlingen av ceremonivagnar som nu ingår i vagnpaviljongen. Upptäck Vatikanens otaliga skatter  med ett besök i Rafaels stanzer. Beundra de fyra rummen i Vatikanen som är berömda för sina fresker av Rafael, som var en stor konstnär under högrenässansen. Se med häpnad på Rafaels "Skolan i Aten". Beundra världens mest berömda kapell – Sixtinska kapellet. Se de vackra freskerna som pryder interiörerna från Botticelli, Rosselli, Perugino och Ghirlandaio och den mest berömda fresken av alla – Sixtinska kapellets tak av Michelangelo.

Rom: Vatikanmuseerna & Sixtinska kapellet Skip-The-Line-biljetter

5. Rom: Vatikanmuseerna & Sixtinska kapellet Skip-The-Line-biljetter

Skapa din perfekta dag i Vatikanen med en heldags skip-the-line-biljett, karta och en snabb orientering. Dyk ner i exklusiva områden som Pinacoteca-galleriet och det etruskiska museet. Njut av ikoniska platser som Pinecone Courtyard och Gallery of Maps. Avsluta din upplevelse med ett besök i kronjuvelen - Sixtinska kapellet. Vår biljett ger dig tillgång, och vår orienteringskarta ser till att du enkelt kan navigera genom dess underverk. Ta del av ett fantastiskt äventyr i Vatikanen och upptäck dolda pärlor och ikoniska mästerverk i din egen takt.

Vatikanen: Vatikanmuseerna Sixtinska kapellet Skip-the-Line-biljett

6. Vatikanen: Vatikanmuseerna Sixtinska kapellet Skip-the-Line-biljett

Ta del av höjdpunkterna i Vatikanmuseerna. Vandra genom Karthallen, Pinecone Courtyard, Galleriet med gobelänger, Galleriet med kandelabrar, Raphael Rooms och Sixtinska kapellet. Beundra i din egen takt den enorma konstsamling som samlats under den katolska historien, inklusive romerska skulpturer och mästerverk från renässansen. Se mästerverk av renässansmästare i Raphael Rooms och vila en stund i Borgia Apartments. Sedan är det dags att beundra Michelangelos utsökta Sixtinska kapellet Fullända din upplevelse och boka tillvalet med Vatikanens trädgårdar: njut av en panoramatur med öppen buss. Lyssna på den flerspråkiga audioguiden för att lära dig deras hemligheter. Förundras över de eleganta fontänerna och skulpturerna när du åker runt i trädgårdarna.

Rom: City Sightseeing Hop-on Hop-off buss med Audioguide

7. Rom: City Sightseeing Hop-on Hop-off buss med Audioguide

Utforska den eviga staden från en hop-on hop-off sightseeingbuss med din 1 dag, 24, 48 eller 72 timmars biljett. Res förbi stadens ikoner, lämna bussen vid någon av de åtta hållplatserna och hoppa tillbaka på nästa buss när du vill fortsätta. Håll dig flexibel medan du ser alla de fantastiska sevärdheterna i Rom. Legenden berättar om Romulus och Remus och de 7 kullarna i Rom. Idag är staden hem för en av världens största kyrkor, Basilica di San Pietro i Vatikanen, som nås via en underbar elliptisk piazza. Bland de andra kända sevärdheterna finns det magnifika Colosseum, den filmiska Trevifontänen och den romantiska Spanska trappan. Med sin livliga cafékultur och pittoreska trattorior är Rom alltid lika inspirerande. Hela slingan tar 100 minuter och du kan hoppa av vid någon av följande punkter längs vägen: Placering närmast våra busshållplatser Terminal A Largo di Villa Peretti eller Terminal C Piazza dei Cinquecento Santa Maria Maggiore San Giovanni in Laterano Colosseum Circo Massimo Piazza Venezia Largo Argentina Piazza Navona Vaticano (Castel Sant'Angelo) Piazza di Spagna (Fontana di Trevi) Piazza Barberini Viale Enrico de Nicola (Stazione Termini)

Rom: Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Basilica Tour

8. Rom: Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Basilica Tour

Upptäck Vatikanmuseerna på denna guidade tur med garanterad skip-the-line. Besök Peterskyrkan och förundras över Michelangelos och Berninis verk. Börja din guidade vandring på Vatikanmuseerna, med sin enorma samling som byggts av påvarna genom århundradena, och upptäck en av världens mest anmärkningsvärda konstsamlingar. Se Pio Clementino-salen, Laokoon och Apollo Belvedere. Förundras över verk av gamla kartografer i kartgalleriet och vandra runt i kandelabergalleriet och gobelänggalleriet för att se flamländska verk av elever till Rafael. Gå in i Sixtinska kapellet och se Michelangelos legendariska fresker. Från museet går du direkt till Peterskyrkan, den viktigaste kristna kyrkan i världen, där du bland annat kan beundra Michelangelos mästerverk Pietà och det imponerande Baldachinaltaret av Bernini. Rundturen avslutas på Petersplatsen, som domineras av Michelangelos imponerande kupol och omges av Berninis berömda dubbla kolonnad.

Rom: St: Peterskyrkan & kupolen: inträdesbiljett och audiotur

9. Rom: St: Peterskyrkan & kupolen: inträdesbiljett och audiotur

Utforska Peterskyrkan och kupolen som aldrig förr, från 136 meters höjd. Ta in Roms vyer från hög höjd på en självguidad tur. Peterskyrkan ligger i Vatikanstaten och är en anmärkningsvärd symbol för både långvarig religiös betydelse och exceptionell arkitektonisk uppfinningsrikedom. Denna grandiosa basilika, som ursprungligen uppfördes på order av påven Julius II under 1500-talet, byggdes på den förmodade platsen för Sankt Peters begravning, den uppskattade lärjungen till Jesus Kristus, och inkapslar århundraden av historia och andlig vördnad. Först klättrar du upp i kupolen och tittar närmare på de invändiga mosaikerna medan din audioguide berättar om kyrkans historia. Bli förvånad över panoramautsikten över Petersplatsen och Vatikanens trädgårdar. Nästa, ta in Colosseum långt ifrån och blicka över Pantheon, Castel Sant'Angelo och andra forntida byggnader som gör Rom unikt. Efter att ha gått ner från kupolen kan du beundra Michelangelos Pietà, Berninis Baldacchino och de sista viloplatserna för St Peter och andra påvar. Med hjälp av en digital karta och 27 utvalda lyssningspunkter kommer audioturen att leda dig på en resa genom basilikans viktigaste höjdpunkter. Utforska de detaljerade utsmyckningarna och den detaljerade mosaikkonsten som pryder de inre väggarna. Fördjupa dig i Michelangelos La Pieta och förstå betydelsen och den historiska betydelsen av den extraordinära stenläggningen under dig. I enlighet med vårt åtagande om transparens, respekt och passion i alla aspekter av vår verksamhet presenterar vi kostnadsfördelningen för detta paket för ditt övervägande: - Biljetter till Peterskyrkans kupol med hiss: 10,00 euro - Audioguide för Peterskyrkan: 7,00 - Audioguide för Peterskyrkans kupol: 8,50 - Självguidad rundtur i Vatikanområdet i Rom: 3,50

Rom: Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan

10. Rom: Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan

Utforska några av Roms mest populära attraktioner på en guidad tur runt Vatikanen. Besök Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan med din kunniga guide. Beundra de överdådigt utsmyckade interiörerna och se alla de berömda konstverken som finns här. Möt din guide i närheten av Vatikanmuseernas entré och följ henne eller honom in till de mest intressanta gallerierna på hela det enorma museet. Se Rotunda, Gobelängernas galleri och Kartornas galleri. Beundra de rikt utsmyckade taken i varje rum och se de antika statyer, fresker och gobelänger som pryder väggarna. Fortsätt sedan in på Sixtinska kapellet och se de detaljrika freskerna som tänker golv och väggar. Det ikoniska kapellet målades av Michelangelo mellan 1508 och 1512. Dess stil är den perfekta representationen av högrenässansens konst. Från Adams skapelse till den yttersta domen – Michelangelo tillägnade några av sina bästa år till Sixtinska kapellet där han jobbade natt som dag. Ibland sov han till och med i kapellet för att tillfredsställa Roms krävande påvar. Konstnären uttryckte själv sina många frustrationer genom att lägga till dolda meddelanden i målningarna, som har kunnat avkodas av konsthistoriker sedan dess. Lyssna på din guide som berättar mer om Michelangelos små internskämt. Ta dig sedan till Peterskyrkan för den sista delen av din guidade rundvandring. Katedralen är ett av de mest berömda exemplen på renässansens arkitektur och är den största kyrkan i hela världen. Utforska den majestätiska strukturens interiör tillsammans med din guide och upptäck de många konstnärliga mästerverken från renässansen och barocken som pryder katedralen. Beundra Michelangelos ikoniska Pietà och Bernins baldakin Baldacchino di San Pietro. Turen avslutas sedan utanför katedralen. Du kan välja att fortsätta upptäcka Petersplatsen eller besöka Castel Sant'Angelo som ligger nära intill på egen hand. 

413 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Vatikanmuseerna

Vatikanmuseerna: Fler aktiviteter och sevärdheter

Vatikanmuseerna: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Vatikanmuseerna

Samlat omdöme

4.4
(162 644 recensioner)

Perfekt, Nadia, vår guide, var fantastisk! Tydliga förklaringar, med illustrationer vid behov. Vi hade ett utmärkt besök. Tack Nadia!!

Hela turnén var otrolig. Vår guide Charo förklarade mycket bra under turnén och var alltid uppmärksam på våra frågor och kommentarer.

Bra gjort av vår guide Sophie. Mycket intressant besök att göra absolut

Underbar guide. Trevlig och kunnig . Rekommenderas varmt

In- och utpasseringsmöjligheter på 8 platser; bra timing