Västisland
Safarier och vilda djur

Safarier och vilda djur
43 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Västisland Safarier och vilda djur

Reykjavík: Kryssning med valskådning och marint liv

Reykjavík: Kryssning med valskådning och marint liv

Följ med på en båttur från hamnen i Reykjavík och upptäck Islands rika marina liv, som är en av öns främsta höjdpunkter. Hela året runt kan du få se en mängd olika valar och andra marina djur i Reykjavíkområdet med omnejd, inklusive vikvalar, knölvalar, tumlare och vitsidingar. Ta möjligheten att se några av Islands vackraste marina djur och den isländska kustens fantastiska landskap. Högsäsongen för valskådning sträcker sig från april till oktober, men naturligtvis är havet alltid fullt av magiska varelser och du vet aldrig vad du kommer att få se härnäst. Dra nytta av specialutbildade valsafariguider som är experter på att upptäcka djuren. Hör på när dessa experter berättar om valarnas liv och olika intressanta beteenden och svarar på alla dina frågor. Njut av den isländska kustens fantastiska landskap samtidigt som du ser det lokala djurlivet. Ta en paus och värm dig upp i det uppvärmda inomhusområdet. Koppla av ombord på båten och njut av bekväma sittplatser både inomhus och utomhus. Köp drycker och snacks under resans gång från baren och kafeterian ombord. Upplev en trevlig och härlig båttur som är bekväm även när skeppet håller hög fart. Om du önskar kan du även dela ditt äventyr live på sociala medier med hjälp av båtens gratis wifi.

Reykjavík: Valskådningsutflykt på Amelia Rose Yacht

Reykjavík: Valskådningsutflykt på Amelia Rose Yacht

Kliv ombord på en lyxig yacht och se den otroliga rikedomen av marint djurliv under vattenytan strax utanför Reykjavíks kust. Se några av Islands majestätiska valar, delfiner och tumlare på denna valskådningstur.   Ditt fartyg avgår från Reykjavíks gamla hamn och seglar bland de små öarna i Faxaflói-bukten, samt längs Reykjavíks kust, vilket ger dig fantastiska utsikter över staden medan du kollar efter havets vilda djur. Se bardvalar och knölvalar samt delfiner och tumlare. Om du har tur kan du till och med få se några späckhuggare och en mängd andra arter. Utnyttja de tre däcksområdena med panoramautsikt ombord på lyxbåten och flytta runt på däcken för att få de bästa utsikterna och ta del av de bästa fotomöjligheterna. De yttre däcken är också delvis täckta, vilket ger ett visst skydd mot vind och regn. Den professionella besättningen ombord på Amelia Rose har stor erfarenhet av att upptäcka valar och de är dedikerade till att se till att du lämnar båten med ett leende på läpparna.Kombinera avkoppling med utbildning och njut av en personlig och minnesvärd upplevelse. Amelia Rose är utformad som ett så kallat offshorefartyg, vilket gör att det är bättre anpassat för att ta emot de turbulenta vågorna i Islands vatten, vilket ger en jämnare segling med mindre risk för att passagerarna drabbas av illamående eller sjösjuka.  Det finns dock ingen garanti för att du inte blir sjösjuk.

Från Reykjavik: Heldagstur till Snæfellsneshalvön

Från Reykjavik: Heldagstur till Snæfellsneshalvön

Lämna Reykjavik och bege dig till Snæfellsnes-halvön på en dagsutflykt med buss för att uppleva Islands mångfaldiga naturskönhet. Se landskapet som består av vulkaniska toppar, vackra klippor, stränder och glittrande fjordar. Besök charmiga fiskebyar såsom Grundarfjordur, Arnarstapi och Hellnar. Beundra de spektakulära bergen och de mäktiga vulkaniska kratrarna, såsom Kirkufjell och Ljósufjöll. Se den svarta sandstranden vid Djúpalónssandur och den majestätiska glaciären Snæfellsjökull. Ta ett fotostopp vid den berömda Svarta Kyrkan i Budir och se sälar som lussar i havet vid Ytri Tunga-stranden. Följ med på en fridfull tur som låter dig uppleva det magnifika landskapet i lugn och ro. Den här turen visar en mängd olika landskap i en kompakt region som Jules Verne förevigade i sin bok "Journey to the Centre of the Earth" (Resan till jordens centrum).

Från Reykjavik: Helikoptertur i det nya vulkaniska området

Från Reykjavik: Helikoptertur i det nya vulkaniska området

Ny vulkan fick utbrott i ett obebott område på Reykjaneshalvön på Island, men den är inte aktiv nu. En vulkan fick ett utbrott cirka 30 km från Reykjavik. Det är tredje gången under de senaste två åren som detta område har haft ett utbrott. Utbrottet innebär både fantastiska naturhändelser och oro för de människor som bor i närheten. Låt oss ta reda på mer om vad som händer med den här vulkanen. Endast fem eller sex platser per farkost kommer att finnas tillgängliga, vilket garanterar ett spektakulärt perspektiv och en intim interaktion med vulkanen. Kom ihåg att utbrott är en naturlig företeelse som kanske inte är aktiv under ditt besök. Före det här utbrottet bevittnade Reykjaneshalvön sådana utbrott på 1300-talet e.Kr. Mer intressant är att cirka 50000 jordbävningar har ägt rum efter detta utbrott. Det är ett katastrofalt scenario i området. Experterna på seismologi hävdar att detta vulkanutbrott inte är mindre än en överraskning. En stor fördel med en flygande tur som den här är att du kommer att kunna få den bästa utsikten, bort från massorna som har kommit hit till fots, vilket ger dig en mycket mer intim upplevelse medan du njuter av den bästa utsikten. Kom ihåg att vår helikoptertur inte kommer att ge dig landning på platsen bara för att säkerställa säkerheten för våra passagerare. Du kommer att få några vackra vyer över miljön som omger Islands huvudstad när du slingrar dig runt till Reykjaneshalvön, inklusive det gröna berget Esja och den bländande Faxafloi-bukten. Den totala längden på turen är ca 35-50 minuter. Vi visar dig den sjudande kratern, den flödande lavaströmmen och det omfattande lavafältet. Vi känner att våra passagerare kommer att få den bästa upplevelsen i vår helikopter. Var säker på att vårt företag är tänkt att visa dig lavascenerna under denna isländska helikoptertur. Om den naturliga förekomsten av lava inte äger rum under vår flygning, är vi inte ansvariga för att genomföra en annan flygning eller anta ett nytt schema. Alla våra flygningar är väderberoende, och vi måste följa Department of Civil Protection and Emergency Management's regler och förordningar för att göra vår isländska helikoptertur för vulkaner säker.

Reykjavik: Snaefellsneshalvön och Kirkjufell dagstur

Reykjavik: Snaefellsneshalvön och Kirkjufell dagstur

Besök Snaefellsneshalvön på denna guidade dagsutflykt från Reykjavik. Se vad Island har att erbjuda på en och samma resa, inklusive Berserkjahrauns lavafält, Snaefellsjokull-vulkanen och Kirkjufell m-berget. Lär dig om lokala legender och se en sälkoloni. Börja din resa i den lokala staden Borgarnes. Ta med dig några snacks innan du beger dig till halvön och försöker fånga en topp av den isbelagda stratovulkanen Snaefellsjokull. Kom fram till lavafältet Berserkjahraun och lär dig om ursprunget till dess namn. Nästan fortsätter du till Kirkjufell, som är känt för sin roll i tv-serien "Game of Thrones" och för att vara det mest fotograferade berget i hela landet. Besök det närliggande vattenfallet och låt dig svepas med av magin. Sedan klättrar du upp för trappan till toppen av Saxholl (besöks endast mars-november), en 100 meter hög vulkanisk krater. Nå toppen och bli belönad av den fantastiska utsikten över denna 3000 år gamla naturens bedrift. Lär dig lokala legender och historien om starka isländska förfäder. Växla till den obebodda bosättningen Djupalonssandur och testa din styrka som lokala män brukade göra på stranden. Åk till fiskebyn Arnarstapi och bevittna de vackert eroderade klipporna och skulpturen Barour Snaefellsas. För att slutligen upptäcka en mer djupgående förståelse för Islands historia kan du besöka Budakirkja, eller "den svarta kyrkan". Se historiska artefakter från 1800-talet. Fortsätt till den förtrollande guldfärgade stranden Ytri-Tunga (endast mars-november). Bevittna en enorm sälkoloni som ligger på klipporna och njuter av solen.

Reykjavik: Lunnefågelskådning med båt

Reykjavik: Lunnefågelskådning med båt

Kliv ombord på Puffin Express för ett charmigt fågelskådningsäventyr i Reykjavik. Njut av en 100 % garanti för lunnefåglar, och lär dig om dessa och andra lokala fåglar från en expertguide. Bege dig ut från Reykjaviks gamla hamn till den omgivande Faxaflóibukten och till två närliggande öar, Lundey och Akurey, täckta av små kullar och sluttningar och kända för sitt färgstarka fågelliv. När du anländer till öarna, observera de inhemska fåglarna och de pittoreska omgivningarna med båtens motor avstängd. Njut av att se lunnefåglar såväl som andra fåglar, såsom havstulmar, måsar, tärnor och sillgrisslor. Allt detta sker på en gammal träbåt, Skúlaskeið, som gärna kallas "Gamla Skuli". Den är tillräckligt rymlig för att rymma 33 passagerare men inte för stor, för att säkerställa att din tur är personlig och bekväm.

Reykjavik: Snaefellsnes & Mt. Kirkjufell Guidad minibussresa

Reykjavik: Snaefellsnes & Mt. Kirkjufell Guidad minibussresa

Upptäck en oas av lugn och ro i västra Island och res tillbaka till landet med otaliga hemligheter och gamla landskap på denna gruppresa från Reykjavík. Res till höjdpunkterna på halvön Snæfellsnes ombord på en klimatkontrollerad minibuss. Ta dig till den dramatiska halvön Snæfellsnes där lavafälten avslöjar förstörelsen som landet en gång uthärdat. Förundras över de vulkaniska klipporna i otänkbara former då de sticker upp i vridna former från jorden. Följ med på en promenad längs med de ojämna klipporna i Arnarstapi och se de vackra bågarna i Hellnar där pelare i basalt långsamt stiger upp från det oförlåtande havet. Ta del av den fantastiska bakgrunden på toppen av glaciären Snæfellsjökull. Res längs med vägar som tar dig till stränder med lava och släta vulkaniska stenar på Djupalónssandur. Utforska halvöns norra sida och det berömda berget Kirkjufell. Upptäck fotografens drömobjekt, den svarta kyrkan i Budir, som ligger öde och isolerad. Håll utkik efter lekfulla sälar vid Ytri Tunga Gold Beach, ditt sista stopp. Res sedan tillbaka till din mötesplats i Reykjavík. Ha fördel av dina guiders omfattande kunskaper och erfarenheter. De delar med sig dels av sevärdheterna du bara måste se men även kunskap, fantastiska berättelser och personliga rekommendationer så du kan göra det mesta av ditt besök på Island.

Reykjavik: 3-timmars valskådningstur

Reykjavik: 3-timmars valskådningstur

Klättra ombord på en valskådningsbåt som drivs av det enda miljöcertifierade valskådningsföretaget på Island. Kom nära knölvalar, vikvalar och många sjöfåglar, vitnäbbade delfiner och tumlare. Efter att ha satt segel utforskar du den södra delen av Faxaflói-bukten utanför Reykjaviks gamla hamn och har en utmärkt chans att stöta på mystiska och fascinerande valar utanför Islands kust, där havsströmmarna skapar några av de bästa valskådningsförhållandena i världen. Njut av en tur med hög framgångsgrad: Valar ses på mer än 95 % av sommarturerna och 80 % av vinterturerna, och de dyker ofta upp bara några meter från båten. För att se till att djuren inte störs seglar båtarna med konstant hastighet mot valarnas livsmiljö, en hållbar policy som också minimerar oljeanvändning och föroreningar. Lär dig mer om djurlivet och landskapet av guider som har genomgått ett omfattande utbildningsprogram, baserat på exklusivt utvecklade vägledande principer. Och eftersom en lyckad valskådningstur är en laginsats arbetar besättningen nära passagerarna för att upptäcka valar, vilket hjälper dig att känna dig som en viktig del av upplevelsen.

Laugarvatn Fontana: Geotermisk upplevelse av brödbakning

Laugarvatn Fontana: Geotermisk upplevelse av brödbakning

Ta del av en unik bakupplevelse i hjärtat av den gyllene cirkeln, den mest populära rutten på Island. Ta en promenad runt det geotermiska området och lär dig mer om historien bakom denna bakningsteknik. Bevittna på nära håll hur den mörka rågdegen förbereds och sedan begravs i den varma marken under en livlig 30-minuters demonstration. Upptäck hur den långsamma tillagningen på 24 timmar ger brödet dess minnesvärda smak. Smaka på en färsk omgång lavabröd som grävts ner i marken dagen innan. Geotermiska bad erbjuds också vid Laugarvatn Fontana, men biljetter till bad måste bokas separat.

Reykjavik: Jaga norrskenet på en tur med yacht

Reykjavik: Jaga norrskenet på en tur med yacht

Beundra det otroliga norrskenet från panoramadäcket ombord på en yacht på denna guidade tur. Den här turen är perfekt för alla som söker en enastående upplevelse, där de får beundra denna slående ljusshow från första parkett. Möt din kapten och besättning i Reykjavíks gamla hamn, där du också kommer att stiga ombord på lyxyachten. Segla omkring bland de små öarna i Faxaflói och längs med Reykjavíks kust innan yachten sätter segel bort från stadens ljus. Detta låter dig beundra det vackra norrskenet så bra som möjligt. De tre däcken med panoramautsikter låter varje passagerare uppleva Aurorans fantastiska färger och ta bilder på de vackra gröna, rosa och vita ljusen. Om du föredrar att stanna inomhus under upplevelsen finner du en härlig bar med ett loungeområde, där du kan slå dig ner och slappna av. 

Västisland

Västisland

Våra mest rekommenderade Västisland Safarier och vilda djur

Reykjavík: Kryssning med valskådning och marint liv

Reykjavík: Kryssning med valskådning och marint liv

Följ med på en båttur från hamnen i Reykjavík och upptäck Islands rika marina liv, som är en av öns främsta höjdpunkter. Hela året runt kan du få se en mängd olika valar och andra marina djur i Reykjavíkområdet med omnejd, inklusive vikvalar, knölvalar, tumlare och vitsidingar. Ta möjligheten att se några av Islands vackraste marina djur och den isländska kustens fantastiska landskap. Högsäsongen för valskådning sträcker sig från april till oktober, men naturligtvis är havet alltid fullt av magiska varelser och du vet aldrig vad du kommer att få se härnäst. Dra nytta av specialutbildade valsafariguider som är experter på att upptäcka djuren. Hör på när dessa experter berättar om valarnas liv och olika intressanta beteenden och svarar på alla dina frågor. Njut av den isländska kustens fantastiska landskap samtidigt som du ser det lokala djurlivet. Ta en paus och värm dig upp i det uppvärmda inomhusområdet. Koppla av ombord på båten och njut av bekväma sittplatser både inomhus och utomhus. Köp drycker och snacks under resans gång från baren och kafeterian ombord. Upplev en trevlig och härlig båttur som är bekväm även när skeppet håller hög fart. Om du önskar kan du även dela ditt äventyr live på sociala medier med hjälp av båtens gratis wifi.

Reykjavík: Valskådningsutflykt på Amelia Rose Yacht

Reykjavík: Valskådningsutflykt på Amelia Rose Yacht

Kliv ombord på en lyxig yacht och se den otroliga rikedomen av marint djurliv under vattenytan strax utanför Reykjavíks kust. Se några av Islands majestätiska valar, delfiner och tumlare på denna valskådningstur.   Ditt fartyg avgår från Reykjavíks gamla hamn och seglar bland de små öarna i Faxaflói-bukten, samt längs Reykjavíks kust, vilket ger dig fantastiska utsikter över staden medan du kollar efter havets vilda djur. Se bardvalar och knölvalar samt delfiner och tumlare. Om du har tur kan du till och med få se några späckhuggare och en mängd andra arter. Utnyttja de tre däcksområdena med panoramautsikt ombord på lyxbåten och flytta runt på däcken för att få de bästa utsikterna och ta del av de bästa fotomöjligheterna. De yttre däcken är också delvis täckta, vilket ger ett visst skydd mot vind och regn. Den professionella besättningen ombord på Amelia Rose har stor erfarenhet av att upptäcka valar och de är dedikerade till att se till att du lämnar båten med ett leende på läpparna.Kombinera avkoppling med utbildning och njut av en personlig och minnesvärd upplevelse. Amelia Rose är utformad som ett så kallat offshorefartyg, vilket gör att det är bättre anpassat för att ta emot de turbulenta vågorna i Islands vatten, vilket ger en jämnare segling med mindre risk för att passagerarna drabbas av illamående eller sjösjuka.  Det finns dock ingen garanti för att du inte blir sjösjuk.

Från Reykjavik: Heldagstur till Snæfellsneshalvön

Från Reykjavik: Heldagstur till Snæfellsneshalvön

Lämna Reykjavik och bege dig till Snæfellsnes-halvön på en dagsutflykt med buss för att uppleva Islands mångfaldiga naturskönhet. Se landskapet som består av vulkaniska toppar, vackra klippor, stränder och glittrande fjordar. Besök charmiga fiskebyar såsom Grundarfjordur, Arnarstapi och Hellnar. Beundra de spektakulära bergen och de mäktiga vulkaniska kratrarna, såsom Kirkufjell och Ljósufjöll. Se den svarta sandstranden vid Djúpalónssandur och den majestätiska glaciären Snæfellsjökull. Ta ett fotostopp vid den berömda Svarta Kyrkan i Budir och se sälar som lussar i havet vid Ytri Tunga-stranden. Följ med på en fridfull tur som låter dig uppleva det magnifika landskapet i lugn och ro. Den här turen visar en mängd olika landskap i en kompakt region som Jules Verne förevigade i sin bok "Journey to the Centre of the Earth" (Resan till jordens centrum).

Från Reykjavik: Helikoptertur i det nya vulkaniska området

Från Reykjavik: Helikoptertur i det nya vulkaniska området

Ny vulkan fick utbrott i ett obebott område på Reykjaneshalvön på Island, men den är inte aktiv nu. En vulkan fick ett utbrott cirka 30 km från Reykjavik. Det är tredje gången under de senaste två åren som detta område har haft ett utbrott. Utbrottet innebär både fantastiska naturhändelser och oro för de människor som bor i närheten. Låt oss ta reda på mer om vad som händer med den här vulkanen. Endast fem eller sex platser per farkost kommer att finnas tillgängliga, vilket garanterar ett spektakulärt perspektiv och en intim interaktion med vulkanen. Kom ihåg att utbrott är en naturlig företeelse som kanske inte är aktiv under ditt besök. Före det här utbrottet bevittnade Reykjaneshalvön sådana utbrott på 1300-talet e.Kr. Mer intressant är att cirka 50000 jordbävningar har ägt rum efter detta utbrott. Det är ett katastrofalt scenario i området. Experterna på seismologi hävdar att detta vulkanutbrott inte är mindre än en överraskning. En stor fördel med en flygande tur som den här är att du kommer att kunna få den bästa utsikten, bort från massorna som har kommit hit till fots, vilket ger dig en mycket mer intim upplevelse medan du njuter av den bästa utsikten. Kom ihåg att vår helikoptertur inte kommer att ge dig landning på platsen bara för att säkerställa säkerheten för våra passagerare. Du kommer att få några vackra vyer över miljön som omger Islands huvudstad när du slingrar dig runt till Reykjaneshalvön, inklusive det gröna berget Esja och den bländande Faxafloi-bukten. Den totala längden på turen är ca 35-50 minuter. Vi visar dig den sjudande kratern, den flödande lavaströmmen och det omfattande lavafältet. Vi känner att våra passagerare kommer att få den bästa upplevelsen i vår helikopter. Var säker på att vårt företag är tänkt att visa dig lavascenerna under denna isländska helikoptertur. Om den naturliga förekomsten av lava inte äger rum under vår flygning, är vi inte ansvariga för att genomföra en annan flygning eller anta ett nytt schema. Alla våra flygningar är väderberoende, och vi måste följa Department of Civil Protection and Emergency Management's regler och förordningar för att göra vår isländska helikoptertur för vulkaner säker.

Reykjavik: Snaefellsneshalvön och Kirkjufell dagstur

Reykjavik: Snaefellsneshalvön och Kirkjufell dagstur

Besök Snaefellsneshalvön på denna guidade dagsutflykt från Reykjavik. Se vad Island har att erbjuda på en och samma resa, inklusive Berserkjahrauns lavafält, Snaefellsjokull-vulkanen och Kirkjufell m-berget. Lär dig om lokala legender och se en sälkoloni. Börja din resa i den lokala staden Borgarnes. Ta med dig några snacks innan du beger dig till halvön och försöker fånga en topp av den isbelagda stratovulkanen Snaefellsjokull. Kom fram till lavafältet Berserkjahraun och lär dig om ursprunget till dess namn. Nästan fortsätter du till Kirkjufell, som är känt för sin roll i tv-serien "Game of Thrones" och för att vara det mest fotograferade berget i hela landet. Besök det närliggande vattenfallet och låt dig svepas med av magin. Sedan klättrar du upp för trappan till toppen av Saxholl (besöks endast mars-november), en 100 meter hög vulkanisk krater. Nå toppen och bli belönad av den fantastiska utsikten över denna 3000 år gamla naturens bedrift. Lär dig lokala legender och historien om starka isländska förfäder. Växla till den obebodda bosättningen Djupalonssandur och testa din styrka som lokala män brukade göra på stranden. Åk till fiskebyn Arnarstapi och bevittna de vackert eroderade klipporna och skulpturen Barour Snaefellsas. För att slutligen upptäcka en mer djupgående förståelse för Islands historia kan du besöka Budakirkja, eller "den svarta kyrkan". Se historiska artefakter från 1800-talet. Fortsätt till den förtrollande guldfärgade stranden Ytri-Tunga (endast mars-november). Bevittna en enorm sälkoloni som ligger på klipporna och njuter av solen.

Reykjavik: Lunnefågelskådning med båt

Reykjavik: Lunnefågelskådning med båt

Kliv ombord på Puffin Express för ett charmigt fågelskådningsäventyr i Reykjavik. Njut av en 100 % garanti för lunnefåglar, och lär dig om dessa och andra lokala fåglar från en expertguide. Bege dig ut från Reykjaviks gamla hamn till den omgivande Faxaflóibukten och till två närliggande öar, Lundey och Akurey, täckta av små kullar och sluttningar och kända för sitt färgstarka fågelliv. När du anländer till öarna, observera de inhemska fåglarna och de pittoreska omgivningarna med båtens motor avstängd. Njut av att se lunnefåglar såväl som andra fåglar, såsom havstulmar, måsar, tärnor och sillgrisslor. Allt detta sker på en gammal träbåt, Skúlaskeið, som gärna kallas "Gamla Skuli". Den är tillräckligt rymlig för att rymma 33 passagerare men inte för stor, för att säkerställa att din tur är personlig och bekväm.

Reykjavik: Snaefellsnes & Mt. Kirkjufell Guidad minibussresa

Reykjavik: Snaefellsnes & Mt. Kirkjufell Guidad minibussresa

Upptäck en oas av lugn och ro i västra Island och res tillbaka till landet med otaliga hemligheter och gamla landskap på denna gruppresa från Reykjavík. Res till höjdpunkterna på halvön Snæfellsnes ombord på en klimatkontrollerad minibuss. Ta dig till den dramatiska halvön Snæfellsnes där lavafälten avslöjar förstörelsen som landet en gång uthärdat. Förundras över de vulkaniska klipporna i otänkbara former då de sticker upp i vridna former från jorden. Följ med på en promenad längs med de ojämna klipporna i Arnarstapi och se de vackra bågarna i Hellnar där pelare i basalt långsamt stiger upp från det oförlåtande havet. Ta del av den fantastiska bakgrunden på toppen av glaciären Snæfellsjökull. Res längs med vägar som tar dig till stränder med lava och släta vulkaniska stenar på Djupalónssandur. Utforska halvöns norra sida och det berömda berget Kirkjufell. Upptäck fotografens drömobjekt, den svarta kyrkan i Budir, som ligger öde och isolerad. Håll utkik efter lekfulla sälar vid Ytri Tunga Gold Beach, ditt sista stopp. Res sedan tillbaka till din mötesplats i Reykjavík. Ha fördel av dina guiders omfattande kunskaper och erfarenheter. De delar med sig dels av sevärdheterna du bara måste se men även kunskap, fantastiska berättelser och personliga rekommendationer så du kan göra det mesta av ditt besök på Island.

Reykjavik: 3-timmars valskådningstur

Reykjavik: 3-timmars valskådningstur

Klättra ombord på en valskådningsbåt som drivs av det enda miljöcertifierade valskådningsföretaget på Island. Kom nära knölvalar, vikvalar och många sjöfåglar, vitnäbbade delfiner och tumlare. Efter att ha satt segel utforskar du den södra delen av Faxaflói-bukten utanför Reykjaviks gamla hamn och har en utmärkt chans att stöta på mystiska och fascinerande valar utanför Islands kust, där havsströmmarna skapar några av de bästa valskådningsförhållandena i världen. Njut av en tur med hög framgångsgrad: Valar ses på mer än 95 % av sommarturerna och 80 % av vinterturerna, och de dyker ofta upp bara några meter från båten. För att se till att djuren inte störs seglar båtarna med konstant hastighet mot valarnas livsmiljö, en hållbar policy som också minimerar oljeanvändning och föroreningar. Lär dig mer om djurlivet och landskapet av guider som har genomgått ett omfattande utbildningsprogram, baserat på exklusivt utvecklade vägledande principer. Och eftersom en lyckad valskådningstur är en laginsats arbetar besättningen nära passagerarna för att upptäcka valar, vilket hjälper dig att känna dig som en viktig del av upplevelsen.

Laugarvatn Fontana: Geotermisk upplevelse av brödbakning

Laugarvatn Fontana: Geotermisk upplevelse av brödbakning

Ta del av en unik bakupplevelse i hjärtat av den gyllene cirkeln, den mest populära rutten på Island. Ta en promenad runt det geotermiska området och lär dig mer om historien bakom denna bakningsteknik. Bevittna på nära håll hur den mörka rågdegen förbereds och sedan begravs i den varma marken under en livlig 30-minuters demonstration. Upptäck hur den långsamma tillagningen på 24 timmar ger brödet dess minnesvärda smak. Smaka på en färsk omgång lavabröd som grävts ner i marken dagen innan. Geotermiska bad erbjuds också vid Laugarvatn Fontana, men biljetter till bad måste bokas separat.

Reykjavik: Jaga norrskenet på en tur med yacht

Reykjavik: Jaga norrskenet på en tur med yacht

Beundra det otroliga norrskenet från panoramadäcket ombord på en yacht på denna guidade tur. Den här turen är perfekt för alla som söker en enastående upplevelse, där de får beundra denna slående ljusshow från första parkett. Möt din kapten och besättning i Reykjavíks gamla hamn, där du också kommer att stiga ombord på lyxyachten. Segla omkring bland de små öarna i Faxaflói och längs med Reykjavíks kust innan yachten sätter segel bort från stadens ljus. Detta låter dig beundra det vackra norrskenet så bra som möjligt. De tre däcken med panoramautsikter låter varje passagerare uppleva Aurorans fantastiska färger och ta bilder på de vackra gröna, rosa och vita ljusen. Om du föredrar att stanna inomhus under upplevelsen finner du en härlig bar med ett loungeområde, där du kan slå dig ner och slappna av. 

Vanliga frågor om Safarier och vilda djur i Västisland

Vad finns det för andra saker att göra än Safarier och vilda djur som är värt att besöka i Västisland?

Andra upplevelser du inte bör missa i Västisland:

De mest populära sevärdheterna i Västisland

Att göra i Västisland

Städer i Västisland

Västisland: Fler aktiviteter och sevärdheter

Västisland: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.