Van Gogh-museet

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Lär känna Van Gogh

Vad tänker du på när du hör Van Gogh? Stjärnklara nätter och avskurna öron kanske? Men vad mer? Om du har vägarna förbi Amsterdam, så åk till Van Gogh-museet! Där kan du inte bara beskåda en rad säregna kraftfulla konstverk, utan även lära dig mer om mannen bakom dem.

 • Potatisätarna 1885

  1. Potatisätarna 1885

  Van Gogh såg Potatisätarna som beviset för att han kunde måla verklighetstroget. Han ville avbilda bönder som de verkligen var, och valde därför fula och smutsiga personer eftersom han menade att det såg mer naturligt ut.

 • Konstnärens sovrum i Arles 1888

  2. Konstnärens sovrum i Arles 1888

  Med åren blev Van Gogh tärd av sprit och sjukdom, och han flyttade därför till franska i Arles i hopp om att tillfriskna. Medan han återhämtade sig målade han av sitt sovrum i det gula huset.

 • Solrosorna 1889

  3. Solrosorna 1889

  Van Gogh målade två serier postimpressionistiska solrosor i syfte att dekorera ett rum i det gula huset åt sin kollega och vän, Gauguin.

 • Irisarna 1890

  4. Irisarna 1890

  Van Gogh kämpade mot psykisk sjukdom, och målade under sina sista år en rad irisar. Han var mycket noga med att få fram alla blommornas unicitet med sina olika skiftningar och vindlande stjälkar.

 • Vetefält 1889

  5. Vetefält 1889

  Van Gogh målade ofta av vetefälten utanför fönstren i det gula huset i Arles: efter stormen, under skörden, på senhösten, med knoppande vårblommor.

Planera ditt besök

 • Besöka museet

  Van Gogh-museet ligger på Museumplein i Amsterdam, och är världens största samling av hans målningar och skissar. Förutom de permanenta samlingarna visar museet också verk av hans samtida impressionister och postimpressionister. Det finns även ett kafé och en souvenirshop där du kan köpa replikor av dina favoritmålningar.

 • Öppettider

  Van Gogh-museet är öppet varje dag kl. 09.00-18.00, och på fredagar till kl. 22.00.

 • Vad kostar inträdet?

  Inträde kostar 15 EUR. Det är verkligen ett fynd för den som vill lära känna Van Gogh på djupet och se hans livliga penselteknik på nära håll. Om du bokar en biljett i förväg på nätet så slipper du köa till biljettkassan.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Varje dag kl. 09.00-17.00. Öppet till kl. 22.00 på fredagar.
 • Vad kostar det?
  Inträdet kostar 15 EUR.
 • Behöver jag en guide?
  Nej, det finns en massa pedagogisk information.
 • Hur tar jag mig dit?
  Van Baerlestraat är den närmaste spårvagnshållplatsen (trafikeras av linje 2, 3, 5 och 12). Alternativt kan du ta buss 145, 170 eller 172 till Museumplein.
 • Ytterligare tips

  • Det är förbjudet att fotografera målningarna i museet om du inte är journalist och har ansökt om tillstånd i förväg.

  • Boka på nätet så slipper du köa!

Alla saker att se i Van Gogh-museet

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Van Gogh-museet? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Van Gogh-museet

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 18 226 omdömen

Museet erbjöd en ljudslinga som gjorde besöket otroligt innehållsrikt och upplevelsen blev smidig. Obs; den kostar 5 eur extra. Kanalturen var generös och trevlig. Bra med ljudslinga som ingick men tog egna lurar som var bättre än de man fick. Bra också att man kunde välja när man ville åka turen utan att boka tid. Överlag en riktigt trevlig upplevelse! Med vänlig hälsning, Karin från Sverige

Underbar känsla att äntligen få se dessa världsberömda målningar som jag tidigare bara sett på bild i olika böcker. Utställningen var bra upplagd där man kunde välja olika vägar och hur mycket information man ville ta del av. Spännande del med intressant information om Van Goghs barndom och bakgrund.

Pedagogiskt och lärorikt med kanonläge i Amsterdam

Glädjande att våra barnbarn var de som initierade besöket och som var ytterst begeistrade över museet och allt som erbjöds. Vi anslog bra med tid och det blev även en del inköp i shopen .

Jättefint museum men boka kanaltur på plats

Museet var helt fantastiskt, men ett tips är att boka kanalturen på plats. Det finns massor av båtar att välja mellan och den aktiviteten är nog inte så trevlig om det regnar.

Utmärkt sätt att fokusera på de mest avgörande händelserna i VvG:s liv och hur det påverkade hans konstnärsskap