Van Gogh-museet

Home to the world’s largest Van Gogh collection, and one of the most popular museums in the world.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Lär känna Van Gogh

Vad tänker du på när du hör Van Gogh? Stjärnklara nätter och avskurna öron kanske? Men vad mer? Om du har vägarna förbi Amsterdam, så åk till Van Gogh-museet! Där kan du inte bara beskåda en rad säregna kraftfulla konstverk, utan även lära dig mer om mannen bakom dem.

 • Potatisätarna 1885

  1. Potatisätarna 1885

  Van Gogh såg Potatisätarna som beviset för att han kunde måla verklighetstroget. Han ville avbilda bönder som de verkligen var, och valde därför fula och smutsiga personer eftersom han menade att det såg mer naturligt ut.

 • Konstnärens sovrum i Arles 1888

  2. Konstnärens sovrum i Arles 1888

  Med åren blev Van Gogh tärd av sprit och sjukdom, och han flyttade därför till franska i Arles i hopp om att tillfriskna. Medan han återhämtade sig målade han av sitt sovrum i det gula huset.

 • Solrosorna 1889

  3. Solrosorna 1889

  Van Gogh målade två serier postimpressionistiska solrosor i syfte att dekorera ett rum i det gula huset åt sin kollega och vän, Gauguin.

 • Irisarna 1890

  4. Irisarna 1890

  Van Gogh kämpade mot psykisk sjukdom, och målade under sina sista år en rad irisar. Han var mycket noga med att få fram alla blommornas unicitet med sina olika skiftningar och vindlande stjälkar.

 • Vetefält 1889

  5. Vetefält 1889

  Van Gogh målade ofta av vetefälten utanför fönstren i det gula huset i Arles: efter stormen, under skörden, på senhösten, med knoppande vårblommor.

Planera ditt besök

 • Besöka museet

  Van Gogh-museet ligger på Museumplein i Amsterdam, och är världens största samling av hans målningar och skissar. Förutom de permanenta samlingarna visar museet också verk av hans samtida impressionister och postimpressionister. Det finns även ett kafé och en souvenirshop där du kan köpa replikor av dina favoritmålningar.

 • Öppettider

  Van Gogh-museet är öppet varje dag kl. 09.00-18.00, och på fredagar till kl. 22.00.

 • Vad kostar inträdet?

  Inträde kostar 15 EUR. Det är verkligen ett fynd för den som vill lära känna Van Gogh på djupet och se hans livliga penselteknik på nära håll. Om du bokar en biljett i förväg på nätet så slipper du köa till biljettkassan.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Varje dag kl. 09.00-17.00. Öppet till kl. 22.00 på fredagar.
 • Vad kostar det?
  Inträdet kostar 15 EUR.
 • Behöver jag en guide?
  Nej, det finns en massa pedagogisk information.
 • Hur tar jag mig dit?
  Van Baerlestraat är den närmaste spårvagnshållplatsen (trafikeras av linje 2, 3, 5 och 12). Alternativt kan du ta buss 145, 170 eller 172 till Museumplein.
 • Ytterligare tips

  • Det är förbjudet att fotografera målningarna i museet om du inte är journalist och har ansökt om tillstånd i förväg.

  • Boka på nätet så slipper du köa!

Alla saker att se i Van Gogh-museet

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Van Gogh-museet? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Van Gogh-museet

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 17 787 omdömen

Korrekt fria tider bör nämnas på kartan. Endast GVB-transporter är tillgängliga för detta pass. R-net är det inte. Sammantaget är det en bästa affär. Så många platser ingår att besöka. Kom ihåg att ha ditt kreditkort alltid på dig eftersom detta pass bara är giltigt i Amsterdam, inte i någon annan stad, så du måste betala transporten med ditt kreditkort till andra städer. Detta pass var verkligen användbart för oss vid många tillfällen. Agenterna för IAmsterdam hjälper dig bäst. Ingen tvekan om deras färdigheter. Tack för din fantastiska Service IAmsterdam

Vi bokade 16:30-biljetten till detta museum. När vi anlände fick vi höra att vi var sent trots att vår biljett sa 16.30 (vi anlände till 16.15 tidigt) och fick höra att museet stängde kl 17. Medan vi gjorde det runt museet på drygt en halvtimme, var det inte tillräckligt med tid att uppskatta konsten. Vi skulle ha bokat en tidig biljett om denna webbplats inte hade gett oss möjlighet till tider senare än 17:00 när vi ursprungligen bokade biljetten.

Om du älskar Van Gogh blir du inte besviken, bara ge dig själv god tid: vi tillbringade mer än 3 timmar. Kom dit tidigt eftersom det blir väldigt upptaget och se till att du använder ljudpaketet eftersom det ger bra bakgrundsinformation om målningarna. Personalen är utmärkt. Bra bokaffär och bra café.

Underbar känsla att äntligen få se dessa världsberömda målningar som jag tidigare bara sett på bild i olika böcker. Utställningen var bra upplagd där man kunde välja olika vägar och hur mycket information man ville ta del av. Spännande del med intressant information om Van Goghs barndom och bakgrund.

Vår guide var bara bra!!! Super trevlig och oerhört hjälpsam. Han är schemalagd för alla våra önskemål i sin turné. Cyklarna var i mycket bra skick. Jag kan bara rekommendera den 3 timmar långa cykelturen, du får ett bra intryck av den vackra staden Amsterdam!