Upplevelser i
Valencia

The hometown of paella blends fascinating museums, futuristic architecture, and fantastic seafood.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Valencia

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Valencia?

De sju bästa sakerna att göra i Valencia

Liksom både Madrid och Barcelona har det lite undanskuffade Valencia en imponerande rad kulturella sevärdheter och mysiga avslappnade gator fulla av kaféer och barer. Dessutom bjuder staden på den stora festivalen Las Fallas, en pyroteknisk bonanza som inte liknar något annat.

 • Ciutat de les Arts i les Ciències

  1. Ciutat de les Arts i les Ciències

  Det stora kulturcentrat ritades av Santiago Calatrava och inkluderar en promenad full av konst och grönska med fem snäckliknande strukturer som speglar influensen från havet.

 • L'Oceanogràfic

  2. L'Oceanogràfic

  Europas största akvarium har även ett delfinarium och en utställning om världens främsta ekosystem. För en unik kulinarisk upplevelse rekommenderas även att äta i undervattensrestaurangen där du kan se fiskarna simma omkring på andra sidan rutan.

 • Bioparc Valencia

  3. Bioparc Valencia

  I parken finns tre afrikanska habitat där djuren samexisterar som de skulle göra i sin naturliga miljö. Formgivningen för dig ännu närmare djuren.

 • La Llotja de la Seda

  4. La Llotja de la Seda

  Den forna handeln med silke har haft stort inflytande på stadens ekonomi. Världsarvet La Llotja var på 1500-talet den självklara marknadsplatsen för prutande och myglande köpmän.

 • Katedralen

  5. Katedralen

  Många tror, och en del ifrågasätter, att den polerade 00-tals-bägaren från inne i Valencias katedral i själva verket är den heliga graal som Jesus drack ur under sin sista måltid.

 • El Mercat

  6. El Mercat

  El Mercado Central i Valencia har varit ett gastronomiskt Mecka för matälskare ända sedan det invigdes 1928. Där finns hundratals marknadsstånd med lokalt producerad mat och regionala specialiteter.

 • Torres de Serranos

  7. Torres de Serranos

  De hotfulla gotiska tornen från 1391 markerade en gång i tiden stadsmurens port. Inte bara var de ett slags fängelsedörrar, utan också en pampig, välkomnande ingång som imponerar på besökare än idag.

Planera ditt besök

 • Hur länge ska jag stanna?

  Du behöver åtminstone fyra heldagar på dig för att hinna besöka sevärdheterna utan att stressa, inklusive en dag för Ciutat de les Arts i les Ciències och en dag för Bioparc Valencia. Om du även vill sola och bada bör du lägga till åtminstone ytterligare en dag, för Valencia har helt fantastiska stränder. Och om du kommer under festivalen Las Fallas i mitten av mars kommer du behöva en extradag för denna upplevelse!

 • Ta sig runt

  Det är lätt att ta sig runt i Valencia med buss, spårvagn och tunnelbana. Om du köper Valencia Tourist Card (VLC) ingår gratis kollektivtrafik och gratis inträde till allmänna museer och monument. Staden har även gott om bra cykelvägar, som den åtta kilometer långa vägen genom Turia Park. Det går även att cykla från Bioparc till Ciutat de les Arts i les Ciències.

 • Var ska jag bo?

  Gamla stan (Ciutat Vella) är en populär stadsdel och ligger i centrala Valencia. I det intilliggande distriktet, Eixample, finns Russafa som också är ett trevligt alternativ. Den som älskar havet bor med fördel i La Malva-Rosa, som ligger ungefär 30 minuter bort från stadskärnan med tunnelbanan.

 • Biljetter till Ciutat de les Arts i les Ciències

  Du kan antingen köpa biljetter till just de ställen du vill gå till (Hemisfèric 8 EUR, Oceanogràfic 27,90 EUR, Ciutat de les Arts i les Ciències 8 EUR), eller leta upp ett lämpligt paketerbjudande. På nätet kan du få alla tre för 32 EUR, vilket innebär tio procent rabatt. På Hemisfèric får du även välja en IMAX-film som du vill se. Alla biljetter går att boka in på specifika datum, om du vill det.

Praktisk information

 • Språk
  Spanska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +34
 • Bäst tid att åka
  Valencia är staden som aldrig har för kallt och ruggigt väder, dock så är öppettiderna kortare på en del ställen under vintern. Senvåren, innan sommarturisterna börjar flockas, är nog därför bäst.

Alla saker att se i Valencia

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Valencia? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Valencia

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 8 146 omdömen

Vi hade en härlig 3 timmars cykeltur i Valencia. Vår guide Nani var fantastisk med mycket kunskap om Valencias historia och njöt tydligt av frågor från turnédeltagarna. Vi har lärt oss så mycket om Valencia genom tiderna och utforskat dess fantastiska historia genom att cykla bland byggnaderna och formats av historien. Tack så mycket för denna upplevelse. Cyklarna var i mycket bra skick. Rekommenderad upplevelse.

Väldigt god mat, (kom hungriga) och trevlig lokal. Boka tidigt för att få bra plats. Vi satt mitt framför scen. Otroligt bra show, vi visste inte helt var vi skulle få Se men en fantastisk show. Vi är jätteimponerade av allt. Dansen var helt otrolig, sångaren sjöng med så stor inlevelse och framför allt, gitarristen som spelade helt otroligt bra. Kan varmt rekommenderas.

Med turistkortet, mycket bekvämt att åka till alla intressanta platser utan att behöva leta efter små förändringar. Detta är mest användbart tillsammans med Google Maps

Mycket användbart för att ta sig runt i staden och se museer plus fantastiska rabatter!

Det var verkligen trevligt. Jag hade en bra kaj och alla var vänliga.