Våra mest rekommenderade saker att göra i Valencia

Valencia: Inträdesbiljett till Oceanogràfic

1. Valencia: Inträdesbiljett till Oceanogràfic

Oceanogràfic ligger i City of Arts and Sciences-komplexet och innehåller arter från många av världens viktigaste marina ekosystem. Fördjupa dig i denna unika marina värld och åk genom Europas längsta undervattenstunnel, besök en familj av belugavalar och möt hajar ansikte mot ansikte. De övre våningarna är byggda på två nivåer och har utomhusutställningar och omges av en magnifik sötvattensjö med pelikaner, skarvar och flamingos. På den nedre våningen finns Europas största akvarier med representanter för världens viktigaste marina ekosystem. Upptäck Medelhavet, Antarktis, Arktis, Röda havet och mycket mer. Du kan träffa mer än 45 000 vattenlevande djur från 500 olika arter, bland annat belugor, valrossar, maneter, sjölejon och hajar. När du vill ta en paus är det bara att gå till undervattensrestaurangen.

Valencia: Katamarankryssning med solnedgångsalternativ

2. Valencia: Katamarankryssning med solnedgångsalternativ

Njut av en seglingsupplevelse tillsammans med en expertbesättning som tar dig längs Valencias kust på en rymlig katamaran. Låt vindarna guida dig när de tar tag i båtens segel och sveper dig längs Medelhavet. Efter att ha lämnat kajen i Valencia kan du njuta av havsbrisen och utsikten när katamaranen seglar längs kusten. Från din havsutsiktsplats kommer du att kunna beundra ikoniska monument som Konststaden, Miquelet och Valencias skyline. Om du väljer solnedgångsalternativet, lyssna på avkopplande musik med ett glas cava (mousserande vin) i handen medan du ser solen gå ner mot Valencias skyline och färga havet guld och orange. På onsdagar från juni till september 2023 kan du njuta av en avkopplande solnedgångskryssning med avkopplande musik från en DJ.

Valencia: 24 eller 48 timmars Hop-on Hop-off bussbiljett

3. Valencia: 24 eller 48 timmars Hop-on Hop-off bussbiljett

Se Valencias sevärdheter i din egen takt med en hop-on-hop-off-buss. Du kan välja mellan biljetter som är giltiga i 24 eller 48 timmar och stiga av vid de platser som tilltalar dig mest. Hoppa helt enkelt på nästa buss när du är klar! Det finns 17 hållplatser i hela staden där du kan kliva på och av utan begränsningar. Se de bästa sevärdheterna och monumenten i Valencia. En audioguide i realtid finns på engelska, franska, tyska, spanska, italienska, kinesiska, portugisiska, japanska, valencianska och ryska. 1. Poeta Querol 2. Plaza Toros 3. Mueso Fallero 4. Ciudad Artes y Ciencias 5 Oceanogràfic 6 C.C. Aqua 7 Marina Real 8 Las Arenas 9 Puerto 10 Baleares 11 Mestalla Museo Militar 12 San Pio V 13 Nuevo Centro 14 Dama Ibérica 15 Bioparc 16 Museo H. Valencia 17 Ivam

Valencia: Palosanto Flamenco Show Ticket

4. Valencia: Palosanto Flamenco Show Ticket

Du kan njuta av spansk kultur och musik med den här biljetten till Palosanto Flamenco-teatern i Valencia. Res till hjärtat av ett pittoreskt område för att se en föreställning i en avantgardistisk men ändå traditionell flamencotablao. Visa din kupong i receptionen och gå in i en varm och välkomnande atmosfär och ett spektakulärt ljudrum. Låt dig hänföras av dansaren Verónica Pulidos konstnärliga ledning. Låt ditt hjärta bulta av dansarnas intensitet. Känn spänningen när du hör en skicklig musiker plocka på strängarna i en gitarr. Låt dig hänföras av cante jondo (djup sång) sång från begåvade sångare. Varsågod att stanna kvar efter föreställningen för att insupa atmosfären eller köpa en drink.

Från Valencia: Grottorna i San José Guidad utflykt och biljett

5. Från Valencia: Grottorna i San José Guidad utflykt och biljett

En utflykt till San Josés grottor är något du inte får missa när du besöker Valencia. Ta dig till grottorna med din guide och utforska området både till fots och med båt. Res utmed den längsta navigerbara floden i Europa och se stalaktiter, stalagmiter och historiska Unesco-listade grottmålningar. Res från Valencia med buss. Åk mot byn Vall d'Uixo där du finner San Josés berömda grottor. Innan du besöker grottan kommer din guide att ge dig information om det långa grottsystemet, som är huserar den längsta navigerbara underjordiska floden i Europa, på närmare 3000 meter. Väl inne i grottan stiger du ombord på den lilla båten för att utforska grottsystemet. Beundra stalaktiterna, stalagmiterna och de Unesco-listade grottmålningarna medan du tar dig nerför floden. Efter båtturen fortsätter du din resa till fots, in i det torra galleriet på land. Innan turen går tillbaka till Valencia får du 30 minuters fritid i området, så att du kan beundra den iberiska arkeologin, ta en kaffe och besöka souvenirbutiken. Mer information: På den här turen drar du nytta av en officiell guide från Valenica&Go, som leder dig hela vägen. Hon eller han kommer berätta allt du kan tänkas vilja veta om Valencia, med särskilt fokus på hemligheterna som ligger gömda i grottsystemet Cuevas de San José. Få reda på mer om dess fascinerande historia och hör på kul kuriosa i detalj (på spanska och engelska). När du anländer till grottorna stiger du ombord på en båt som tar dig ut på floden. Här kommer din guide/skeppare att guida dig längs vägen och peka ut några av de viktigaste platserna i det naturliga grottsystemet (kan vara på spanska). Om du har några frågor så kan du alltid fråga din officiella guide från Valencia&Go, som kommer kunna svara på dem när ni lämnar grottorna.

Valencia: Segelkatamarankryssning med simstopp

6. Valencia: Segelkatamarankryssning med simstopp

Fly de livliga stränderna i Valencia och ge dig ut på denna natursköna katamarankryssning. Segla runt den fantastiska kustlinjen och arbeta på din solbränna medan du solar på båtens upphängda nät. Längs vägen, förundras över panoramavyerna som omger dig och lär känna staden från ett nytt perspektiv. Svalka dig med ett uppfriskande dopp i havet. Sedan återvänder katamaranen till upphämtningsstället.

Valencia: Guidad cykelrundtur till stadens höjdpunkter

7. Valencia: Guidad cykelrundtur till stadens höjdpunkter

Växla genom de mysiga gatorna i Valencias gamla stadskärna med en lokal guide. Upptäck spektakulära byggnader, bland annat Valencias katedral. Välj att delta i en gruppcykeltur eller välj en privat tur och anpassa din resväg för att se dina favoritplatser i Valencia. Faktar mot floden Túria och besöker dess vackra trädgård. Passera Palau de la Música och den gigantiska lekplatsen Gulliver från boken Gulliver Travels. I den sista delen av turen utforskar du staden för konst och vetenskap. Se de berömda modernistiska byggnaderna av arkitekten Santiago Calatrava innan du återvänder till stadens centrum.

Valencia: Entrébiljett till vetenskapsmuseet Príncipe Felipe

8. Valencia: Entrébiljett till vetenskapsmuseet Príncipe Felipe

Lär dig om vetenskap och rymden på ett interaktivt, informativt och underhållande sätt med en heldagsentré till Principe Felipe Science Museum i Valencias banbrytande City of Arts and Sciences. Byggnaden designades av Santiago Calatrava i form av ett valskelett och är utformad för att föra vetenskap och teknik närmare allmänheten på ett underhållande sätt. Dess motto är: "Förbjudet att inte röra, inte känna och inte tänka." Bland de utställningar som du uppmanas att röra, känna och tänka på finns Electricity Theatre. Framför ett auditorium med plats för upp till 50 personer kommer ditt hår bokstavligen att stå på ända när en lite galen uppfinnare demonstrerar de fysiska principerna för elektricitet. Utforska de över 40 000 kvadratmeter stora gallerierna på Principe Felipe Science Museum och lär dig mer om begrepp som klimatförändringar, övervakningsteknik och biometri, allt på ett lättförståeligt språk. Från den 6 oktober till den 10 mars 2024 kan du upptäcka Pixars värld med utställningen "The Science Behind Pixar". Fördjupa dig i Pixar Universe, en utställning på över tusen kvadratmeter som visar den kreativa processen som ger liv åt de mest kända karaktärerna i datoranimationens historia, som Buzz Lightyear, Dory, Mike eller Sully. Besöket börjar med en video som beskriver hur en idé kan utvecklas till en film och avslöjar produktionsprocessen i denna otroliga industri. Dessutom går utställningen igenom de viktigaste tekniska och konstnärliga milstolparna för Pixar, ett banbrytande företag inom datoranimering, och analyserar de tre viktigaste aspekterna i utvecklingen av filmer: karaktärer, världar och berättelser. Utställningen är indelad i åtta sektioner som var och en fokuserar på ett steg i den filmiska processen för att förvandla en idé till en film: modellering, riggning, ytor, kulisser, kameror, animering, simulering, ljussättning och rendering.

Valencia: Oceanografic, Hemisferic & Vetenskapsmuseum i kombination

9. Valencia: Oceanografic, Hemisferic & Vetenskapsmuseum i kombination

Bestäm vilken attraktion i Valencias konst- och vetenskapsstad du vill besöka med de olika kombinationsalternativen som erbjuds. Du kan besöka de 3 huvudattraktionerna: Oceanografic, Hemisferic & Science Museum eller välja bara de två som du föredrar (se till att du väljer rätt alternativ när du slutför din bokning). Titta på över 500 arter av marina djur i L'Oceanogràfic som designades av Felix Candela i form av en näckros. Utforska utställningar som visar vattenmiljöerna i Arktis, Röda havet och mycket mer. Du har möjlighet att köpa en måltid på en undervattensrestaurang. Gå till de övre våningarna för utomhusutställningar och omges av en magnifik sötvattensjö som bebos av pelikaner, skarvar och flamingos. På den nedre nivån hittar du marint liv från världens viktigaste marina ekosystem. Se vitvalar, valrossar, maneter, sjölejon och hajar. Rör, känn och fundera över en rad olika vetenskapliga teorier på det interaktiva Príncipe Felipe Science Museum. Låt håret stå på ända när en något excentrisk uppfinnare demonstrerar elektricitetens fysiska principer framför ett auditorium med plats för upp till 50 personer. Biografen Hemisfèric invigdes 1998 och var den första byggnaden i staden för konst och vetenskap som öppnade sina dörrar för allmänheten. Beundra den spektakulära konstruktionen som designades av Santiago Calatrava på Hemisfèric Cinema. Låt dig förbluffas av det ovoida taket som är över 100 meter långt och innehåller den stora sfären som utgör ett 3D-projektionsrum. Välj att se en film från en katalog som innehåller filmer från dokumentärer till verk för barn.

Valencia: 24, 48 eller 72 timmars turistkort för Valencia

10. Valencia: 24, 48 eller 72 timmars turistkort för Valencia

Med Valencias turistkort kan du resa gratis med stads- och stadsbussar, tunnelbanor, spårvagnar och förortståg, få gratis inträde till kommunala museer och monument och utnyttja särskilda rabatter på Valencias främsta turistattraktioner. Välj mellan kort för 24, 48 eller 72 timmar för att passa dina reseplaner bäst. Du kan resa med stadsbussar och stadsbussar, förortståg, tunnelbana och spårvagnslinjer AB, inklusive resan Valencia-Airport-Valencia (L3, L5). Upptäck staden med gratis inträde till kommunala museer och monument, som Lonja de Seda, även känd som sidenbörsen, Serranos- och Quart-tornen, Fallas-museet, Almoina och mycket mer. Njut av rabatter på stadens största attraktioner, inklusive 10 % rabatt på Ciudad de las Artes y las Ciencias, 10 % rabatt på Oceanogràfic, 12 % rabatt på Bus Turístico, 50 % rabatt på Marqués de dos Aguas, 10 % rabatt på katedralen och upp till 20 % rabatt på din guidade tur.

Lägg till datum

Saker att göra i
Valencia
Paellans hemvist bjuder även på fascinerande museer, futuristisk arkitektur och mumsiga skaldjur.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Valencia

Alla aktiviteter

273 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Valencia

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Valencia

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Valencia?

Vilka är de bästa dagsturerna från Valencia?

De bästa dagsturerna från Valencia:

Peñíscola

Valencia: Fler aktiviteter och sevärdheter

Valencia: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Valencia

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 10 615 omdömen

Riktigt vacker båttur runt Valencias kust. Det är mycket folk ombord och det var fullsatt så boka detta i förväg. Fick se den mest fantastiska solnedgången. Vattnet var så blått och körningen var mer eller mindre smidig. Att sitta på nätet är en unik upplevelse på katamaran. De ger ett glas mousserande vin för andra måste du betala 3 euro arpx

En mycket lugn upplevelse, åktiden är en timme, om du sitter på nätet, gå villig att få lite vatten stänkt på dig, mina vänner och jag gillade verkligen upplevelsen i förhållande till priset

Utmärkt upplevelse...mycket bra design av byggnaden, mycket bra anlag för museiagenterna, mycket bra material på displayen.

La atención muy buena. La señorita que estuvo a cargo de nuestra mesa muy servicial. Y el espectáculo muy bonito.

Trevligt ställe, mina biljetter fungerade perfekt, för att njuta av museet måste du gå med gott om tid.