Valencia
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Valencia

Se alla upplevelser i Valencia

Toppsevärdheter i Valencia

De sju bästa sakerna att göra i Valencia

Liksom både Madrid och Barcelona har det lite undanskuffade Valencia en imponerande rad kulturella sevärdheter och mysiga avslappnade gator fulla av kaféer och barer. Dessutom bjuder staden på den stora festivalen Las Fallas, en pyroteknisk bonanza som inte liknar något annat.

Ciutat de les Arts i les Ciències

Ciutat de les Arts i les Ciències

Det stora kulturcentrat ritades av Santiago Calatrava och inkluderar en promenad full av konst och grönska med fem snäckliknande strukturer som speglar influensen från havet.

L'Oceanogràfic
Foto: Nigel Swales@flickr (CC BY-SA 2.0)

L'Oceanogràfic

Europas största akvarium har även ett delfinarium och en utställning om världens främsta ekosystem. För en unik kulinarisk upplevelse rekommenderas även att äta i undervattensrestaurangen där du kan se fiskarna simma omkring på andra sidan rutan.

Bioparc Valencia

Bioparc Valencia

I parken finns tre afrikanska habitat där djuren samexisterar som de skulle göra i sin naturliga miljö. Formgivningen för dig ännu närmare djuren.

La Llotja de la Seda
Foto: Marcela Escandell@flickr (CC BY-SA 2.0)

La Llotja de la Seda

Den forna handeln med silke har haft stort inflytande på stadens ekonomi. Världsarvet La Llotja var på 1500-talet den självklara marknadsplatsen för prutande och myglande köpmän.

Katedralen

Katedralen

Många tror, och en del ifrågasätter, att den polerade 00-tals-bägaren från inne i Valencias katedral i själva verket är den heliga graal som Jesus drack ur under sin sista måltid.

El Mercat

El Mercat

El Mercado Central i Valencia har varit ett gastronomiskt Mecka för matälskare ända sedan det invigdes 1928. Där finns hundratals marknadsstånd med lokalt producerad mat och regionala specialiteter.

Torres de Serranos

Torres de Serranos

De hotfulla gotiska tornen från 1391 markerade en gång i tiden stadsmurens port. Inte bara var de ett slags fängelsedörrar, utan också en pampig, välkomnande ingång som imponerar på besökare än idag.

Planera ditt besök i Valencia

Hur länge ska jag stanna?

Du behöver åtminstone fyra heldagar på dig för att hinna besöka sevärdheterna utan att stressa, inklusive en dag för Ciutat de les Arts i les Ciències och en dag för Bioparc Valencia. Om du även vill sola och bada bör du lägga till åtminstone ytterligare en dag, för Valencia har helt fantastiska stränder. Och om du kommer under festivalen Las Fallas i mitten av mars kommer du behöva en extradag för denna upplevelse!

Ta sig runt

Det är lätt att ta sig runt i Valencia med buss, spårvagn och tunnelbana. Om du köper Valencia Tourist Card (VLC) ingår gratis kollektivtrafik och gratis inträde till allmänna museer och monument. Staden har även gott om bra cykelvägar, som den åtta kilometer långa vägen genom Turia Park. Det går även att cykla från Bioparc till Ciutat de les Arts i les Ciències.

Var ska jag bo?

Gamla stan (Ciutat Vella) är en populär stadsdel och ligger i centrala Valencia. I det intilliggande distriktet, Eixample, finns Russafa som också är ett trevligt alternativ. Den som älskar havet bor med fördel i La Malva-Rosa, som ligger ungefär 30 minuter bort från stadskärnan med tunnelbanan.

Biljetter till Ciutat de les Arts i les Ciències

Du kan antingen köpa biljetter till just de ställen du vill gå till (Hemisfèric 8 EUR, Oceanogràfic 27,90 EUR, Ciutat de les Arts i les Ciències 8 EUR), eller leta upp ett lämpligt paketerbjudande. På nätet kan du få alla tre för 32 EUR, vilket innebär tio procent rabatt. På Hemisfèric får du även välja en IMAX-film som du vill se. Alla biljetter går att boka in på specifika datum, om du vill det.

Praktisk information

 • Språk
  Spanska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +34
 • Bäst tid att åka
  Valencia är staden som aldrig har för kallt och ruggigt väder, dock så är öppettiderna kortare på en del ställen under vintern. Senvåren, innan sommarturisterna börjar flockas, är nog därför bäst.

Att göra i Valencia

De mest populära sevärdheterna i Valencia

Städer i Spanien

Alla saker att se i Valencia

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Valencia? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Valencia

Prisvärt för att kunna använda kollektivtrafik och få inträde till museum i Valencia.

Valencia Tourist Card: 24, 48 eller 72 timmar Omdöme från: Lars, 2019-10-11

Bra med översikt över ny stad man kommer till. Då är dessa bussar bra alternativ.

Valencia: 24- eller 48-timmars hop-on-hop-off bussbiljett Omdöme från: Kristina, 2019-11-02