Saker att göra i
Vacoas-Phoenix

Våra mest rekommenderade saker att göra i Vacoas-Phoenix

Mauritius: Privat rundtur med höjdpunkter på sydvästkusten

Mauritius: Privat rundtur med höjdpunkter på sydvästkusten

::: ITINERARY - Upphämtning på hotellet eller annan angiven plats kl. 09:00 - Le port (fartygsmodell) - Kratern Trou aux Cerfs - Grand Bassin känd som Ganga Talao - Alexandra vattenfall - Svarta flodens ravin - Chamarel 7 colour earth och vattenfall (entréavgifter ingår ej) - Utsikt över Benitier - Släpp vid 17:00 vid upphämtningsplatsen Obs: Föraren kan stanna vid Chamarel Rum Distillery om tid finns, biljetter ingår inte. (endast på begäran) Se sevärdheterna i södra Mauritius med en privat chaufför och guide på en heldagstur som är exklusiv för dig och din grupp. Fortsätt till bergsbyn Chamarel för att titta på de fantastiska sanddynerna i olika färger vid Seven Coloured Earths. Få panoramautsikt över det lantliga landskapet i Black River-distriktet och topparna på berget Le Morne Brabant. Besök utsiktspunkten Alexandra Falls i Gorges nationalpark och titta sedan in i en gammal vulkankrater vid Trou Aux Cerfs, där den frodiga vegetationen och de tropiska växterna får dig att tappa andan. Avsluta med en tur till kratersjön Grand Bassin - även känd som Ganga Talao - för att se statyer av olika gudar som är heliga för hinduer.

Mauritius: Exklusiv rundtur i sydvästra Mauritius

Mauritius: Exklusiv rundtur i sydvästra Mauritius

De ikoniska stoppen inkluderar: -Trou aux Cerfs, en utdöd krater med utsikt över staden Curepipe och med panoramautsikt över -Floreal -Curepipe: Den näst största staden på ön, centralt belägen i Mauritius, även känd som "La Ville Lumière" ("Ljusstaden") eftersom det var den första staden på ön som drevs med elektricitet. Curepipe betyder översatt "rengöring av röret". Bara några minuter från Curepipe ligger Floreal Square, en vacker plats att shoppa på. Här finns taxfree smycken, Floreal Square för textil, Voilier de L'Océan för fartygsmodeller och lokala souvenirbutiker... -Grand Bassin: En sjö belägen i ett bergsområde, djupt inne i Mauritius frodiga landskap. Det är den heligaste hinduiska platsen på ön och många pilgrimer vandrar från sina hem för att hämta vatten och offra till Lord Shiva under Maha Shivaratri-firandet. -Alexandra Falls: Alexandra Falls är verkligen en av de mest emblematiska och populära platserna på ön. Alexandra Falls är inte bara känt för sin hisnande skönhet, utan erbjuder också besökare chansen att leva en unik upplevelse med naturen. -Black River Gorges: En 6 500 hektar stor park som förklarades som naturreservat 1994 och är den största nationalparken i Mauritius. Från Plaine Champagne på den centrala platån har man en hisnande utsikt över Black River Gorges där vi skyddar en stor del av de återstående inhemska skogarna på Mauritius. -Chamarel Sjufärgad jord: Skapad av vulkaniska stenar som svalnat vid olika temperaturer och ger sluttningar med mönster av olika färger. Ett omnämnande av de magnifika Chamarel-fallen!

Mauritius - privat rundtur Privat tur i sydvästra delen med lunch

Mauritius - privat rundtur Privat tur i sydvästra delen med lunch

Efter upphämtning från hotellet besöker ni staden Curepipe och Floreal. Ni besöker kratern Trou aux Cerfs och Indu-templet i Grand Bassin. Här får du chansen att lära dig mer om Indu-kulturen och traditionerna och hur de lever kvar i det moderna Mauritius-samhället. Härifrån kör ni sedan till Black River, där ni kan beundra fantastiska landskap och utsikt över bergen. Slutligen reser ni till Chamarel, där ni besöker vattenfallen, parken Seven Coloured Earths och besöker jättesköldpaddorna i parken. Härifrån kör ni tillbaka till ert hotell, där ni blir avsläppta. Under dagsturen kommer du att stoppas på vår lokala mauritiska restaurang för att upptäcka våra mauritiska rätter som ingår i detta paket.

Mauritius: Privat dagstur i sydväst

Mauritius: Privat dagstur i sydväst

Upptäck Mauritius södra region på en privat dagsutflykt med hämtning och lämning över hela ön. Beundra den spektakulära utsikten över vulkankratern Trou aux Cerfs, bergslandskap, vattenfall, öns flora och fauna, hindutemplet Grand Bassin och upplev en utsökt romprovning. Börja ditt äventyr på ditt hotell med en bekväm upphämtningstjänst. Beroende på var du bor åker du till Trou aux Cerfs-kratern för att se den utdöda vulkanen, som nu har övertagits av frodig skog. Förundras över inhemska växtarter, gigantiska gröna tallar och fascineras av 360-gradersutsikten över staden Curepipe och bergskedjorna. Fortsätt till Grand Bassin för att utforska det hinduiska templet som är omgivet av en kratersjö. Lär dig mer om den hinduiska kulturen i Mauritius i närvaro av Ganga Talao. Fortsätt till utsiktsplatsen Black River Gorges för att beundra den natursköna panoramautsikten över öns södra landskap och berg, tillsammans med den fantastiska utsikten över Alexandra-vattenfallet. Stanna till och ät lunch på en lokal restaurang och njut av en 3-rätters mauritisk måltid bestående av färska sallader, ris, soppor, kycklingcurry eller fisk och grönsaker. Gör ett sista stopp vid 7 Colored Earths i Chamarel för att se det 100 meter höga vattenfallet, det högsta vattenfallet i Mauritius. Alternativt kan du besöka Valley des Couleurs i Chamouny för att se den 23 färgade jorden, tillsammans med massor av lokala aktiviteter. Avsluta äventyret med en bilresa tillbaka till hotellet. VIKTIGT MEDDELANDE FRÅN OCH MED DEN 16 MARS 2024 KOMMER VÄGEN TILL RHUMERIEFABRIKEN OCH DE SJU JORDFÄRGERNA ATT VARA STÄNGD. PÅ GRUND AV VÄGARBETE. EFTERSOM VÄGEN KOMMER ATT VARA NÄRA OMDIRIGERAR VI ALLA KUNDER TILL 23 FÄRG PÅ JORDEN. TILLS NYTT MEDDELANDE

Mauritius: Privat sydtur med upphämtning

Mauritius: Privat sydtur med upphämtning

Utforska Mauritius sydkust och västra inland på en privat dagstur med upphämtning från hela ön. Bli imponerad av den vulkaniska kratern trou aux cerfs, beundra den imponerande skönheten Grand Bassin Hindu Temple, se fantastiska bergslandskap, lyssna på kaskaderande vattenfall och den rika flora och fauna som gör denna ö till ett tropiskt paradis. Ditt äventyr börjar på ditt hotell där du kommer att hämtas och sedan tas till staden Curepipe och Floreal, båda kända för sin koloniala franska arkitektur. Efteråt kör du till toppen av Trou aux Cerfs-kratern för att se en utdöd vulkan som nu är bevuxen med naturen som har återvunnit den en gång utdöda vulkanen. Fördjupa dig i skönheten i inhemska växtarter, höga gröna tallar och bli fängslad av panoramautsikten 360-graders utsikt över staden Curepipe och de majestätiska bergskedjorna. . Gå sedan till Lord Shiva, Grand Bassin Hindu Temple som är omgiven av kratersjön Ganga Talao. Här har du chansen att lära dig om hinduisk kultur och traditioner och hur de kvarstår i det moderna Mauritius-samhället. Från templet kör sedan till Black River Gorges National Park och Alexandra Waterfall för att beundra de hisnande panoramabilderna över öns södra landskap och berg. För att avsluta ditt äventyr med ett sista stopp vid La Valley des Couleurs i Chamouny, där det 23 färgade jordundret väntar, kompletterat med en rad lokala aktiviteter. Din resa avslutas med en naturskön bilresa tillbaka till ditt hotell och lämnar dig med omhuldade minnen från en förtrollande dag i Mauritius.

Mauritius: Tamarind Falls höjdpunkter 3 timmars vandringstur

Mauritius: Tamarind Falls höjdpunkter 3 timmars vandringstur

Vid busstationen Henrietta blir du mött av din guide som ger en kort genomgång av vandringen. Påbörja din tre timmars vandringsupplevelse genom att gå genom sockerrörsfält för att nå ingången till dalgången medan du beundrar det underbara landskapet runtomkring. Ta dig ner i dalgången och efter 30 minuters vandring når du det första av många vattenfall. Ta chansen att bada i de naturliga poolerna som är som uthuggna i berget. Lär dig om växter, djur och Mauritius historia av din guide. Avsluta din rundtur vid Tamarind-fallen, det mest imponerande vattenfallet, innan du vandrar tillbaka till utgångspunkten.

Mauritius: Wild Southwest heldagstur med lunch

Mauritius: Wild Southwest heldagstur med lunch

Njut av en naturskön rundtur i det vilda landskapet i sydvästra Mauritius och smaka på den lokala rommen innan du äter en utsökt lunch på en restaurang. Se den vulkaniska kratern Trou Aux Cerfs, vattenfallet Chamarel, den sjufärgade jorden, La Rhumerie de Chamarel och mycket mer med en guide.  Besök skeppsmodellfabriken i Curepipe där hantverkarna är skickliga på miniatyrisering och tekniker för repliker. Du kommer sedan att bege dig till den heliga sjön Grand Bassin, som är den viktigaste gudstjänstplatsen för mauritiska hinduer, och du gör en kort biltur till Black River Gorges och stannar till vid Black River View Point för att se öns endemiska flora och fauna. Besök La Rhumerie de Chamarel för att lära dig om de olika stegen som är inblandade i att göra lokala den rommen innan du provsmakar slutprodukten! En läcker gourmetlunch serveras sedan på en lokal restaurang. Efter lunch fortsätter vi till Chamarel Village för att beundra det 90 meter höga Chamarel-vattenfallet och den märkliga 7-färgade jorden, ett naturfenomen som uppstår när basaltisk lava omvandlar lermineralen till livfulla nyanser av rött, brunt, violett, grönt, blått, lila och gult. Ta en slingrande biltur till Mauritius sydvästra hörn och njut av körningen genom Macondé Bridge för panoramautsikt över Baie Du Cap-floden.

Mauritius: Privat heldagstur till södra Mauritius

Mauritius: Privat heldagstur till södra Mauritius

Starta din privata heldagsutflykt med en upphämtning från valfri plats på Mauritius. Låt din guide veta vilka sevärdheter du vill se och hur mycket tid du vill spendera där. Utforska de lummiga omgivningarna kring den vilande vulkanen Trou aux Cerfs, som ligger i bergen i Curepipe. Njut av den lummiga grönskan och 360-graders panoramautsikt över de omgivande städerna. Ta en biltur till Grand Bassin, även kallad Ganga Talao. Denna kratersjö har höga träd, ett rikt djurliv och många statyer och heliga tempel där man dagligen utför gudstjänstceremonier. Besök Black River Gorges National Park, som täcker ungefär två procent av öns yta. Vandra längs de fridfulla vandringslederna och besök Alexandra Falls, som ligger uppe på toppen av en slingrande naturskön väg. Få en känsla för den mauritiska kulturen och dess förhållande till öns naturliga skönhet i byn Chamarel. Utforska byn, simma vid det närliggande vattenfallet eller bevittna romtillverkningsprocessen vid det närliggande Chamarel Rhumerie. Besök Chamarel Seven Coloured Earth Geopark, en 650 miljoner år gammal geologisk raritet som visar upp sin mångfärgade sand i strålande kontrast under soliga himmel. Fundera över de urgamla mysterier som måste ha ägt rum under jordytan för att skapa en sådan unik syn. Efter en dag med upptäcktsfärder och sightseeing åker ni tillbaka till ert hotell eller en annan plats på Mauritius.

Privat sydtur med krokodilpark och sju färgad jord

Privat sydtur med krokodilpark och sju färgad jord

Börja er rundtur med upphämtning på ert hotell var som helst i Mauritius. Ni kommer att mötas och hälsas välkomna av vår guide och efter ombordstigning till ert bekväma fordon, åker ni sedan till ert första stopp. Därefter kör ni till Ganga Talao som är en kratersjö, ca 550 meter över havet. Ganga Talao är ett stort besöksmål i Mauritius, och många människor besöker platsen för att be, meditera eller bara för att promenera vid sjön och njuta av den vackra omgivande utsikten. Nästa stopp är Alexandra Falls som ligger ca 700 meter över havet och är en av de mest populära naturplatserna i Mauritius. Sedan går ni vidare till utsiktsplatsen Gorge Viewpoint med panoramautsikt över det turkosa havet. Sedan besöker ni Seven-Colored Earth som är ett naturfenomen och en framstående turistattraktion. Färgerna har utvecklats genom omvandling av basaltisk lava till lermineraler. Det är ett relativt stort område med sanddyner som består av sand i sju olika färger, ungefär rött, brunt, violett, grönt, blått, lila och gult. Det finns också en sköldpaddspark och en souvenirbutik. Efter en stund besöker ni Chamarel Waterfall, som utan tvekan är Mauritius högsta vattenfall med en enda droppe, ca 100 m högt. Turister kan välja att se vattenfallen från det övre däcket som ligger vid Chamarel Seven Colored Earth, eller under sig själv. Efteråt åker ni till en lokal restaurang för att njuta av en 3-rätters mauritisk lunch bestående av färska sallader, ris, soppor, kycklingcurry eller fisk och grönsaker. Därefter beger ni er till utsiktsplatsen Maconde. Det kommer att kännas som om ni befinner er "mitt i havet". Mellan Le Morne och Baie du Cap kommer du att kunna se en fantastisk kustutsikt från ovan på Maconde View Point. Du kommer att åka till Trou Aux Cerfs som är en av de berömda naturliga turistattraktionerna i Mauritius. Trou aux Cerfs krater är omgiven av ett stort område med frodig skog som består av inhemska växtarter och några gigantiska gröna tallar. Efteråt åker ni till Souillac för att se den häpnadsväckande utsikten över Gris-Gris. Du kommer att ha en fantastisk utsiktspunkt på klipporna och se vågorna slå mot flankerna. "Roche Qui Pleure" där om du tittar på klippan från rätt vinkel, kommer det att se ut som ett ansikte med tårar som ständigt strömmar ner, eftersom vågorna ständigt kraschar. Därefter åker ni till krokodilparken La Vanille där ni kan upptäcka den flora och fauna som är endemisk för Mauritius. Du får chansen att observera dessa djur i reservatet (enligt djurskyddslagen): nilkrokodiler, tenreker, ålar, leguaner och sköldpaddor från Madagaskar och Seychellerna. Du kommer att få se en samling fossil av djur som nu är utdöda, t.ex. dronten och elefantfågeln från Madagaskar. La Vanille Nature Park har också ett insektarium med en sällsynt samling arter från olika platser runt om i världen. Du kan observera nilkrokodiler i olika stadier av deras tillväxt. Resan söderut avslutas med transport tillbaka till hotellet

Mauritius: heldagstur av sydväst

Mauritius: heldagstur av sydväst

Få en panoramautsikt från toppen av vulkanen Trou aux Cerfs och promenera runt kratern innan du tar dig till den heliga sjön Grand Bassin via Mare-aux-Vacoas reservoar. Fortsätt till Black River Gorges för att upptäcka hemvistet för endemisk flora och fauna. Kör genom parken via Plaine des Champagnes för en fantastisk utsikt över Alexandra Falls. Prova olika sorters rom på en romfabrik i Chamarel innan du äter lunch i byn. Upptäck sedan det geologiska underverket 7 Colored Earths och se jättesköldpaddorna innan du får en panoramautsikt från utsiktsplatsen Case Noyal.

Alla aktiviteter

45 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Vacoas-Phoenix

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Vacoas-Phoenix?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Vacoas-Phoenix:

Sevärdheterna i Vacoas-Phoenix du inte bör missa

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Vacoas-Phoenix?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Vacoas-Phoenix?

Se alla erbjudanden och rabatter i Vacoas-Phoenix på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Vacoas-Phoenix

Att göra i Vacoas-Phoenix

Städer i Mauritius

Vacoas-Phoenix: Fler aktiviteter och sevärdheter

Vacoas-Phoenix: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Vacoas-Phoenix

Samlat omdöme

4.7
(1 216 recensioner)

Tack vare RAJEN hade vi en fantastisk tid, han tog sig tid att förklara allt för oss, för att visa oss alla de vackraste platserna. Han är en bra guide som gav oss en fantastisk tid. Vi rekommenderar RAJEN 100%!!! En pålitlig person med enorm vänlighet och vänlighet. Tack vare RAJEN.

Vår reseguide, Minta, gav oss en mycket händelserik dag. Här lärde vi oss mycket om landet och dess folk samt Mauritius historia.

Mycket trevlig dag med Ajay. Han förklarade för oss öns historia, liksom de platser vi besökte. Jag rekommenderar verkligen.

Bra guide, en fantastisk tur med massor av vackra upplevelser och en trevlig tur för att se/lära mer om ön. När som helst!!

Fantastiskt att se sydväst och lära sig så mycket om Mauritius i processen. Fantastisk turné alltihop :)