Saker att göra i
Ürgüp

Våra mest rekommenderade saker att göra i Ürgüp

Kappadokien: Luftballongtur i Goreme vid soluppgången

Kappadokien: Luftballongtur i Goreme vid soluppgången

Glida lugnt över de unika klipporna och dalarna i Göreme, i Kappadokien, på en delad luftballongflygning. Du har möjlighet att välja mellan färgglada ballonger och får ett certifikat för avslutad flygning och champagne i slutet av upplevelsen. Börja ditt äventyr med upphämtning från ditt hotell en timme före soluppgången. Vid ankomsten till startplatsen kan du njuta av gratis snacks medan markpersonalen avslutar sina säkerhetsrutiner. När du är uppblåst lyssnar du på en säkerhetsgenomgång om din flygning. Börja sedan den hisnande turen när du stiger till en höjd av upp till 600 meter. Drivs av brisen och driver över Kappadokiens dalar och ikoniska älvskorstenar, upplev fantastiska panoramavyer och nedstigningar som nästan låter dig röra vid klipporna i Göreme friluftsmuseum. Låt vinden och elden flyta dig försiktigt tillbaka till jorden. När du är tillbaka på marken kan du skåla för dagen med ett glas gratis champagne och hämta ditt personliga flygcertifikat innan du åker tillbaka till ditt hotell.

Kappadokien: Luftballongstur i Goreme med frukost

Kappadokien: Luftballongstur i Goreme med frukost

Giv dig själv ett äventyr i luften med en ballongflygning över det natursköna Kappadokien. Titta ner på centrala Anatolien från din färgglada ballong när du svävar över landskapet i morgonljuset, och njut av lite mat för att fira din flygning. Starta dagen med upphämtning från ditt hotell. Vid ankomsten möter du ditt team på marken för en säkerhetsgenomgång. Ha sinnesro när besättningen informerar dig om alla detaljer om din upplevelse innan du går ombord på din ballong. Nästan, sätt dig på din bekväma, individuella plats i korgen och gör dig redo för avfärd. Stig upp i luften och upplev känslan av både adrenalin och lugn när du svävar över det natursköna landskapet. Beundra de naturliga och konstgjorda landmärkena nedanför dig när du flyger. När du väl har landat tillbaka på marken kan du unna dig en lätt frukost och en drink. När du har avslutat din upplevelse kan du dra nytta av den bekväma avlämningen tillbaka till ditt boende.

Kappadokien: 1 av 3 dalar Varmluftsballongflygning

Kappadokien: 1 av 3 dalar Varmluftsballongflygning

Följ med på ett extraordinärt äventyr med varmluftsballong över Kappadokiens förtrollande landskap, där du får utforska en av de otroliga dalarna nedanför. Beroende på väderförhållandena den aktuella dagen kan du flyga över den hisnande Kattdalen, Soganlıdalen eller Ihlaradalen. Börja med upphämtning från ditt hotell tidigt på morgonen före soluppgången. Res till startplatsen och titta på när de gigantiska ballongerna blåses upp av expertteamen. Förbered dig på att bli trollbunden när du stiger upp i skyn och försiktigt glider över de ikoniska älvskorstenarna, forntida grottbostäder och slående klippformationer som gör Kappadokien till en världsberömd destination. Varje dal har sin egen charm och sina egna naturliga underverk, och från fågelperspektivet får du en imponerande bild av regionens hisnande skönhet. Ta bilder när den uppgående solen lyser upp landskapet och fånga en upplevelse som bara händer en gång i livet. När du landar säkert på marken igen får du ditt flygcertifikat och återvänder till ditt hotell i Kappadokien.

Kappadokien: Privat heldagstur till Kappadokien

Kappadokien: Privat heldagstur till Kappadokien

Utforska den vackra staden Kappadokien på en guidad heldagsutflykt. Beundra stadens främsta höjdpunkter som Goreme Open Air Museum, Paşabağı, den gamla grekiska byn Çavuşin och mycket mer samtidigt som du lär dig om stadens historia och kultur av din guide. Ankomst till Göreme efter upphämtning från ditt hotell och beundra några av de bästa vyerna i regionen. Fortsätt till den underjordiska staden, den största och djupaste underjordiska bosättningen, som har åtta nivåer som är sammankopplade med smala tunnlar. Njut av tid att utforska stånden, butikerna, kyrkorna, vingårdarna, köken och andra sektioner som är öppna för besökare, medan din guide ger insiktsfulla kommentarer. Stanna för en lunch på en traditionell restaurang innan du beger dig till Pigeon Valley, som ligger i staden Uçhisar. Här kan du ta del av den spektakulära panoramautsikten. Förbered dig på Goreme friluftsmuseum och förundras över de bergsformade kyrkorna som huggits ut av tidiga kristna munkar. Lär dig om kristendomen och klosterlivet i Kappadokien av din guide. Besök den gamla grekiska byn Çavuşin, som ligger vid stranden av Röda floden, som är Turkiets längsta flod. Ge dig ut på en rundtur i staden, besök en keramikverkstad och lär dig om arbete med röd lera och keramik. Se en demonstration av den urgamla tekniken med fri hand och hör om keramiktillverkningstraditionen som går tillbaka till det andra årtusendet f.Kr. av hettiterna. Gå sedan till en mattverkstad med handvävda produkter. Fortsätt till Paşabağı där de spektakulära svampformade klippformationerna kan ses. Paşabağı kallas också för munkdalen på grund av kapellet Sankt Simeon som ligger i dalen. Nästa stopp är Devrent Valley, som också kallas Imagination Valley. Beundra de märkliga röda klipporna som liknar djurformer, bland annat en kamel, en ödla, en uggla, en orm, en kyckling och en pingvin. I slutet av dagen kan du njuta av en avkopplande transfer tillbaka till ditt hotell.

Kappadokien: Guidad röd tur med lunch och biljetter

Kappadokien: Guidad röd tur med lunch och biljetter

Området kring slottet Uchisar Gör dig redo att bli förvånad eftersom den här utsikten kommer att blåsa bort ditt sinne. I centrum av Kappadokien har vi en av de största älvskorstenarna runt hela Kappadokien och det är Uchisar-slottet. Vi kommer att tillbringa lite tid under slottet och du kommer att bli väl informerad om det. Du kan ta många vackra bilder och ha tillräckligt med ledig tid för att njuta av det. Pasabagis älvskorstenar (Monks Valley) I Monks Valley kommer du att få se svampliknande älvskorstenar med en närmare titt och ha möjlighet att till och med röra vid dem, du kommer att få lite information om kristendomen i regionen och ha tillräckligt med ledig tid för att utforska runt. Zelves friluftsmuseum Zelve var en öppen dal med en stor grottbosättning. Det lilla området har en hel del lämningar som gjordes för att uppfylla nästan alla behov hos kristna som levde tidigare och förblev en turkisk by fram till 1960-talet. Idag är Zelve ett friluftsmuseum som är öppet för allmänheten. Mycket att se och mycket att fotografera. Devrent Valley (Fantasins dal) I fantasidalen kommer det att finnas många olika formade stenar som ser ut som olika saker som kamel, snigel, pingvin etc. På denna plats kommer du att kunna testa din fantasi och avgöra om du är en fantasifull person eller inte. Lunch Vi kommer att ha en paus för vår lunch fix eller öppen buffé i en anständig restaurang Avanos keramikverkstad (shoppingställe) Avanos är keramikens hus och detta kommer att bli höjdpunkten på din dag. Vi kommer att befinna oss på en keramikverkstad på Avanos och det kommer att finnas expertfolk om keramiktillverkning. Först ger de dig lite information om det och sedan visar de dig hur man gör en keramik och låter sedan människor i vår grupp prova det (kanske du?) Kärleksdalen Kärleksdalen är värd för en av de vackraste sightseeingarna runt Cappoadocia, du kommer att få se de bästa exemplen på de svamptypade älvskorstenarna (hoodoo) med en fantastisk panoramautsikt.

Kappadokien: Luftballongflygning i soluppgången

Kappadokien: Luftballongflygning i soluppgången

Skjut upp i luften på denna privata eller gruppupplevelse med luftballong över Kappadokien. Beundra den spektakulära utsikten och se solen gå upp medan du tar de mest minnesvärda bilderna från ballongkorgen. Välj mellan en standard-, komfort- eller privat flygning. Flyg i en varmluftsballong över Kappadokien och upptäck det bästa sättet att se detta land med klippiga dalar, underjordiska städer och legendariska landskap. Börja din upplevelse mycket tidigt på morgonen med upphämtning från ditt hotell följt av transport till en hemlig plats med minibuss. Väl där möter du resten av din grupp (om du väljer en gruppresa). Följ din licensierade besättning ombord på ballongkorgen när den sväller upp med varm luft och blir väldigt stor. Lyssna på din pilot som kommer att dela med sig av säkerhetsåtgärder och vad du får och inte får göra under din flygning. Håll fast när din ballong stiger mellan 500 och 1000 meter över marken. Flyg smidigt över dalar och spektakulära geografiska formationer som du bara kan se från himlen. Se till att ta några foton av din egen ballong och de dussintals andra ballonger i närheten som kommer att börja gå upp i luften. I slutet av flygningen landar du på en säker plats där markpersonalen kommer att vänta på dig med ett minnesbevis för flygningen och en lätt drink för att fira.

Kappadokien: Guidad grön tur med lunch och inträdesbiljetter

Kappadokien: Guidad grön tur med lunch och inträdesbiljetter

Goreme Panorama Vårt första stopp kommer att vara goreme panorama där du kommer att informeras om Kappadokien-regionen, förekomst av älvskorstenar och själva byn Goreme. Narli-sjön Vi kommer att se en vulkanisk sjö vars färg ändras under året. Selime kloster Selime Monastery är en häpnadsväckande stenhuggen struktur som innehåller ett stort kök och en skyhög skorsten. En kyrka med ett galleri runt om, stall med fodertråg och andra bevis på troglodyternas livsstil... Ihlara-dalen Vi vandrar i 45 minuter i kanjonen före lunchen. Belisirma by (lunch) Cirka 80 km från vår startdestination kommer vi att befinna oss i byn Belisırma i Ihlara-dalen. Strax intill Melendiz-floden äter vi vår lunch på en trevlig restaurang. Derinkuyu underjordiska stad Underjordiska städer är tecknen på Kappadokien, dessa mega skydd kommer att blåsa ditt sinne vi kommer in i det och gå genom smala tunnlar du kommer att få se vingårdar, matförråd och många olika delar av den underjordiska staden för att försvara och leva. Gemstone Store (Smyckesaffär, Shopping Point) Turkiet är en riktig skatt när det gäller stenar och vi kommer att tillbringa lite tid i denna vackra butik med experter på stenar runt om i Turkiet. Vi rekommenderar starkt att du lyssnar på dem och din guide mycket noggrant eftersom du kommer att vilja veta allt om färgförändrande zultanitsten. Duvornas dal Människor använde duvor för många olika ändamål under lång tid. I duvdalen kommer du att informeras om dessa skäl och du får möjlighet att mata duvorna i dalen. Butik för kryddade och torkade frukter Du kan se kaffe av Kappadokiens typ och traditionella torkade frukter.

Kappadokien: Luftballongstur med lätt frukost

Kappadokien: Luftballongstur med lätt frukost

Upplev hur det är att flyga i en luftballong och se den karga och steniga terrängen nedanför. Njut av komforten i en liten korg i den här ballongupplevelsen. Begynna din resa genom att bli hämtad från ditt hotell före soluppgången. Ankomst till ballongplatsen och möt din pilot. Ät en liten frukost och se hur ballongen fylls med varm luft. Stig upp i luften och sväva över det dramatiska landskapet med vulkaniska bergarter som formats till torn av erosionen. Se hur solen stiger över topparna och in i dalen. Upplev att du känner dig viktlös när du glider mjukt genom luften. Se hur en varmluftsballong fungerar när dina instruktörer styr den. Till sist landar du på en säker plats och firar med ett glas champagne innan du återvänder till ditt hotell.

Från Antalya: 2-dagars Kappadokien, grotthotell och ballongtur

Från Antalya: 2-dagars Kappadokien, grotthotell och ballongtur

Vill du besöka Kappadokien, men ditt schema är strikt? Oroa dig inte längre! Med vår 2-dagars tur från Antalya till Kappadokien kan du få det att hända. Besök och utforska de viktigaste platserna i regionen, med en intressant och informativ 2-dagarsutflykt. Vill du veta det bästa? Den här utflykten leds av en lokal, flytande engelsk guide som ansvarar för att förklara viktiga och roliga fakta om de intressanta platserna. Kappadokien är ett av de mest kända resmålen i landet, och det är inte konstigt varför! Under den här tvådagarsutflykten kommer du att besöka några av regionens mest kända dalar och beundra sagoskorstenar och klippformationer. Underjordiska städer, panoramiska platser och andra viktiga platser när det gäller historia och kultur ingår också i schemat. För en oförglömlig upplevelse, och eftersom du befinner dig i Kappadokien, kan du också delta i en flygning med varmluftsballong, mot en extra kostnad. Kappadokien är definitivt en av de mest charmiga och stämningsfulla regionerna, och den här turen ger dig och dina nära och kära den bästa upplevelsen. "Dag 1" Avresa från hotell i Antalya med bekväm luftkonditionerad buss. Frukost på restaurangen. Besök i den underjordiska staden Besök på Uchisar-fästningen Panoramastopp vid Pigeon Valley Lunch i Avanos stad på en lokal turkisk restaurang. Stopp i Kärleksdalen Besök i Derwent Valley (Fantasy Valley) Sightseeingtur i staden Avanos Besök i keramikverkstaden Besök i munkarnas dal Ankomst till hotellet Middag på hotellet Besök på restaurangen, showprogram - Folklore från Anatolien "Natt i Kappadokien" (mot en extra avgift - valfritt). "Dag 2" Varmluftsballongfärd eller ballongparad (mot en extra avgift - valfritt). Frukost på hotellet (buffé) Panoramastopp Uchguzel - Tre skönheter Besök i klippstaden Chavushin samt Johannes Döparens kyrka. Besök i Anatoliens stencentrum Stopp för lunch Återresa till Antalya

Kappadokien: Luftballongflygning i soluppgången med transfer

Kappadokien: Luftballongflygning i soluppgången med transfer

Gör din semester i Kappadokien oförglömlig genom att följa med på vår luftballongsfärd Sunrise Cappadocia! Denna extremt spännande flygning är tillgänglig dagligen och garanterar kul, härlig utsikt över Kappadokiens ökända dalar, en idyllisk atmosfär och, naturligtvis, en chans att vara en del av en världsberömd upplevelse. Gör kamerorna redo, känn hur entusiasmen växer sig stark och upplev Kappadokiens skönhet med en luftballongsfärd som kombinerar allt du behöver! Vår soluppgång i luftballong i Kappadokien börjar tidigt på morgonen med en transfer från ditt hotell. All transfer sker med en bekväm och helt luftkonditionerad bil och ingår i priset. Vid startplatsen träffar du piloterna och instruktörerna som ansvarar för flygningen. Först får du detaljerad och viktig information och instruktioner. När piloterna gör sig redo för flygningen kan du titta på deras förberedelser och ta några bilder. För soluppgången Cappadocia Hot Air Balloon Flight, kommer du in i en korg som kan vara värd för upp till 20-28 deltagare. När luftballongen börjar stiga över marken kan du förvänta dig att känna de första adrenalinpåslagen och att din entusiasm ökar. Din flygning med luftballong är ett utmärkt tillfälle att observera Kappadokien under gryningen och utveckla dess exceptionella naturliga skönhet. Från korgen kan du njuta av en hisnande panoramautsikt när ballongen flyger över Kappadokiens dalar. Gör därför din kamera redo för att fånga dessa unika ögonblick. På den högsta höjden kommer du också att bevittna den mest charmiga och ikoniska soluppgången du någonsin har sett! När solen börjar gå upp reflekteras de varma färgerna i dess ljus i månlandskapet i dalarna nedanför. Klippformationerna, älvskorstenarna och de varma reflektionerna av solljuset skapar en exceptionellt unik atmosfär som är redo att ta andan ur dig. Flygningen har en ungefärlig varaktighet på en timme. Den kan dock variera beroende på väderförhållandena. Piloten är på väg att landa luftballongen säkert och smidigt på landningsplatsen, där medlemmarna i teamet väntar på att ge teknisk assistans. Vill du ha mer? Den här upplevelsen är inte över än! Vid landningen skålar ni och njuter av ett glas champagne för att fira er speciella upplevelse. För att göra denna aktivitet till ett långvarigt minne kommer ni också att få era personliga flygcertifikat. När firandet är över kör bussen er tillbaka till ert hotell.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Ürgüp

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Ürgüp?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Ürgüp:

Sevärdheterna i Ürgüp du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Ürgüp?

De bästa dagsturerna från Ürgüp:

Se alla dagsturer från Ürgüp på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Ürgüp

Att göra i Ürgüp

Städer i Turkiet

Ürgüp: Fler aktiviteter och sevärdheter

Ürgüp: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Ürgüp

Samlat omdöme

4.7
(2 515 recensioner)

Ballongfärden var fantastisk och är ett måste när man är i Kappadokien. Att se ballongerna underifrån är fantastiskt, men att flyga med dem själv, med hundratals ballonger runt omkring sig, är något helt annat och bara speciellt i detta sagolandskap. En bucket list-upplevelse för mig. Arrangören Royal Ballon rekommenderas varmt. Ballongerna var inte överfulla och hade färre personer inne, så vi tackade ja, även om vi redan hade letat efter en arrangör med små grupper. Vår pilot var 24 år & co-piloten 25 år & båda proffsen - hatten av!! Vi bokade på våren och hade redan ett ganska högt pris jämfört med tidigare år, men folk som bokade med kort varsel betalade minst 50% mer. Därför: Boka tidigt & gör det enkelt om den ekonomiska möjligheten dyker upp! Det är en verkligt unik upplevelse som jag aldrig kommer att glömma!!

Som vi fick höra, om det finns något oförglömligt att göra i ditt liv, är det att ta en luftballongflygning i Kappadokien! Vi bekräftar att det är en fantastisk upplevelse som kommer att stanna med dig hela livet! Organisationen var perfekt från början till slut och vi ångrar inte att vi valde Royal Queen för att göra vårt flyg kanske lite dyrare än konkurrenterna men med mer komfort (det begränsas till 20 personer i korgen eller någon annanstans kan gå upp med 30... .! ) Ballongens befälhavare var mycket professionell och hans markteam placerade gondolen som en blomma på släpvagnen på marken utan minsta skakning, vi blev förvånade... !

Denna upplevelse är SÅ värd pengarna. Om du är osäker på grund av priset så borde du inte vara det! Det är definitivt en bucket list-upplevelse och vi var så glada att vi valde att göra det. Piloten var verkligen lugnande och vi kände oss trygga under hela flygningen. I slutet av flygningen pratade han med oss om hur allt fungerade vilket var väldigt intressant! Vi hade champagne i slutet av turnén med de andra passagerarna vilket var det perfekta slutet på en underbar morgon :)

Att åka luftballong var definitivt höjdpunkten på vår Cappadocia-resa och vi är glada att vi åkte med Royal Balloons! De är mycket hjälpsamma med att hjälpa/ordna allt, särskilt under avbokningar (på grund av väderförhållanden). Vi kände oss trygga hela resan. Så imponerad av den smidiga landningen av vår Pilot Serkan. Vi rekommenderar definitivt att flyga med dem.

Mycket välorganiserad och snabb hämtning. Det blev en god frukost innan vi gick till ballongerna. Trevlig gruppstorlek, mycket personlig och kompetent pilot. Unik upplevelse med trevlig champagneavslutning och medaljceremoni. Vi rekommenderar!