Våra mest rekommenderade saker att göra i Uppsala

Storbritannien/Europa: eSim Mobile Data Plan

1. Storbritannien/Europa: eSim Mobile Data Plan

Förhindra att din resa blir problemfri med din praktiska eSIM. Håll dig uppkopplad på resan med höghastighetstäckning i de 42 mest besökta regionerna i Europa och Storbritannien. Köp och installera din eSIM när som helst och var som helst, och välj mellan olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Det är bara att skanna QR-koden för eSIM för att få tillgång till alla dina viktiga appar på resan. Undvik problemet med att hantera flera SIM-kort med den här nollalternativet. Få ett eSIM per enhet och fyll på genom att helt enkelt köpa och aktivera ytterligare eSIM-planer när du är på väg. När du har aktiverat börjar din täckning enligt din valda varaktighet. Fördela täckningen i Österrike, Albanien, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Gibraltar, Ungern, Isle of Man, Island, Irland, Italien (inklusive San Marino och Vatikanen), Jersey Island, Kazakstan, Lettland, Litauen, Liechtenstein, Luxemburg, Lettland, Litauen, Tjeckien, Ungern, Det gäller även Malta, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Portugal, Polen, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina, Uzbekistan, Förenade kungariket och Nordirland. Alla iPhone-modeller som lanseras efter iPhone XS kan stödja eSIM. För Android, om du är osäker, kontrollera med riktlinjefotot för stödberättigande. APN (Access Point Name): internet Lokal operatörsinformation: RUK: Telefonica / Vodafone /Hutchison 3G /Everything Everywhere

Från Stockholm: Vikingatur till Sigtuna och Uppsala

2. Från Stockholm: Vikingatur till Sigtuna och Uppsala

Upplev och utforska vikingatidens verkliga historia vid sidan av 1000 år gamla runstenar, samt på de platser där historien en gång utspelade sig för 1000 år sedan. Denna tur utforskar den fascinerande och hänsynslösa vikingatiden genom 6 noggrant utvalda historiska sevärdheter samtidigt som du lär dig om deras kultur och livsstil från expertguider och ett prisbelönt reseföretag. Du får en bra överblick över vikingarnas historiska platser och en översikt över vikingarnas historia i Sverige och dess effekter på den moderna skandinaviska kulturen. Denna 8-timmars tur börjar i Stockholm med bekväm upphämtning på hotellet. Besök de viktigaste vikingaplatserna nära Stockholm, inklusive Sigtuna och Gamla Uppsala, med transport inkluderad från centrala Stockholm. Under denna tur kommer du att besöka flera vikingaplatser längs vägen, till exempel Broby bro - en av Sveriges mest berömda begravningsplatser. Lär dig mer om och besök några mäktiga vikingagravar, både en hednisk och en tidig kristen grav från övergångsperioden mellan kristendom och fornnordisk religion. Lär dig mer om Estrid, en mäktig vikingakvinna. Se Jarlabankis bro, en delvis rekonstruerad vikingabro, och utforska den märkliga runinskriften här. Stanna till vid Arkils församlingsplats - ett vikingaparlament. Lär dig mer om vikingarnas lagar, skapandet av släktgrupper och användningen av detta som en bas i vikingarnas samhälle. Hör hur tvister kunde lösas i Sveriges historia. Utforska Sigtuna, den äldsta staden i Sverige, på en guidad vandringstur. Besök den vackra trästaden Sigtuna, känd som en plats för svenskar att åka till på helgsemester och välkänd som den äldsta staden i Sverige. Vandra bland flera olika medeltida kyrkoruiner och de mysiga små gränderna. Besök kungens gravhögar i Gamla Uppsala som sträcker sig 1500 år tillbaka i tiden. Detta är en av Sveriges viktigaste historiska platser. Utforska även den tidigare medeltida domkyrkan på platsen och gå runt de 11 meter höga gravhögarna. Guiden kommer att berätta allt om dess rika och långa historia. I Uppsala stad utforskar vi stadens historia och den största kyrkan i hela Norden: Uppsala domkyrka innan vi återvänder till Stockholm.

Från Stockholm: Rundresa till Uppsala och Sigtuna vikingastäder

3. Från Stockholm: Rundresa till Uppsala och Sigtuna vikingastäder

Följ med på en exklusiv vikingatur i Stockholms län, Uppsala och Sigtuna under ledning av en passionerad och kunnig guide. Vi håller våra resegrupper små, med högst 17 gäster, för att säkerställa en personlig upplevelse. Du kommer att tas med på en resa genom tiden när vi besöker några av de mest betydelsefulla vikingaplatserna i regionen. Om möjligt hämtas du på ditt hotell eller vid en närliggande plats. För er som bor utanför centrum sker upphämtningen på Radisson Waterfront Hotel nära centralstationen. Vår rundtur börjar i Stockholms län, där vi kommer att besöka det vikingatida landmärket Jarla Banke Bridge, Arkils Tingstad inklusive några runstenar från den sena vikingatiden. Nästa stopp blir vid Vallentuna kyrka, som öppnades 1198 e.Kr., strax efter vikingatiden. Vi fortsätter till ett populärt stopp på turen vid Granby gård, där en fika kommer att serveras (svenskt kaffe med bakverk). Vi fortsätter till den charmiga staden Sigtuna, som grundades i slutet av 900-talet och är en av Sveriges äldsta städer. Här utforskar vi ruinerna av Sankt Olafs kyrka, den norska vikingakrigaren som senare konverterade till kristendomen och slutligen blev ett helgon. Vi får också tid att vandra genom stadens pittoreska gator och titta på de många butikerna och kaféerna. Därefter beger vi oss till Uppsala där vi besöker de berömda Gamla Uppsala gravhögar. Dessa högar har anor från 500- och 600-talet och tros vara den sista viloplatsen för vikingarnas kungar och hjältar. Du får höra berättelser om de legender som ligger begravda här och historien om det vikingasamhälle som byggde dessa imponerande strukturer. Gamla Uppsala var också vikingarnas andliga centrum i Skandinavien och här samlades de för midvinterblotfestivaler. Enligt legenderna brändes det hedniska templet ner 1087 och ersattes sedan med en katedral som 1164 blev säte för landets första ärkebiskop. Sista anhalten blir universitetsstaden Uppsala, där vi besöker den största katedralen i Sverige idag. När vi lämnar staden får ni en kort guidad tur genom universitetsområdet. Vi reser tillbaka till Stockholm, vilket tar ungefär en timme och sedan kan du öppet fråga om precis vad som helst eller bara koppla av och njuta av turen tillbaka. Under hela turen kommer vår guide att engagera dig i diskussioner om vikingarnas historia, kultur och samhälle. Du kommer att ha gott om möjligheter att ställa frågor och dela med dig av dina egna insikter och perspektiv. Som erfaren vikingaguide med över 10 års erfarenhet och många positiva recensioner är jag säker på kvaliteten på mina turer. Även om jag kanske inte har några recensioner ännu på en ny webbplats, kan jag erbjuda detaljerade resebeskrivningar och vittnesmål från tidigare kunder. Jag är också lyhörd och kommunikativ och engagerad i att ge en utmärkt turnéupplevelse. Missa inte chansen att fördjupa dig i vikingarnas fascinerande värld. Boka din resa idag och upplev magin i Sveriges vikingaarv!

Vikingahistorisk dagstur till Sigtuna, Uppsala och landsbygden

4. Vikingahistorisk dagstur till Sigtuna, Uppsala och landsbygden

Följ med på en fängslande resa genom Sveriges rika vikingahistoria med våra kunniga och erfarna guider, en heldagstur som avslöjar berättelser från århundraden som gått i Stockholmsregionen. Fördjupa dig i vikingahistorien vid gamla sevärdheter som Jarlabankes bro som pryds av runstenar. Upptäck Vallentunasjöns fridfulla skönhet, där det finns historiska platser, och fördjupa dig i vikingarnas styre på den historiska samlingsplatsen Arkils Tingstad. Avnjut en traditionell svensk fika på Hökeriet och shoppa souvenirer med vikingatema på Granby Farm. Gå in i hjärtat av Sigtuna, Sveriges äldsta stad, vandra på kullerstensgatorna, njut av utsikten över sjön och fördjupa dig i dess rika arv, inklusive en titt på rådhuset och kyrkoruinerna. Fortsätt till Uppsala, där historia och akademi flätas samman, och utforska landmärken som Uppsala domkyrka och de kungliga högarna i Gamla Uppsala. Stopp på resan Jarlabankes bro: En gammal vikingatida bro uppkallad efter hövdingen Jarlabanke, med anor från 1000-talet, prydd med runstenar som berättar historien om hans makt och familj. Vallentunasjön: Utforska den pittoreska Vallentunasjön, en naturlig och historisk skatt som erbjuder utomhusaktiviteter som skridskoåkning på vintern och vandring på sommaren, med spår av århundraden gammal mänsklig bosättning. Arkils Tingstad: Fördjupa dig i vikingatiden på Arkils Tingstad, en samlingsplats där samhällen löste tvister, fattade beslut och stiftade lagar, vilket kastar ljus över det tidiga skandinaviska styret. Vallentuna kyrka: Besök Vallentuna kyrka från 1100-talet, en arkitektonisk pärla som blandar romanska, gotiska och barocka stilar, och lär dig mer om slutet av vikingatiden och Sveriges kristnande. Hökeriet: Upplev en traditionell svensk "fika" på Hökeriet, en charmig provianteringsbutik på Granby gård, som erbjuder regionala hantverk och souvenirer med vikingatema. Granby och Granbystenen: Utforska Granbystenen, en gammal runsten med en detaljerad vikingatext, och kliv in i de bäst bevarade vikingahusgrunderna på Granby, där du får lära dig mer om vikingarnas vardagsliv. Sigtuna - den äldsta staden i Sverige: Res till Sigtuna, Sveriges äldsta stad som grundades 980 e.Kr. och promenera längs kullerstensgator, besök Mariakyrkan och utforska utsikten över sjön och Sigtuna Museum. Uppsala: Upptäck Uppsalas historiska och akademiska arv när du passerar den magnifika Uppsala domkyrka, botaniska trädgårdar, historiska universitetsbyggnader och Uppsala slott. Gamla Uppsala: Upptäck de kungliga högarna i Gamla Uppsala, tre framträdande gravhögar med anor från 600- och 700-talen, traditionellt kopplade till legendariska svenska kungar, som visar upp historisk och kulturell betydelse.

Sigtuna: Mälarens historiska platser Kajaktur med lunch

5. Sigtuna: Mälarens historiska platser Kajaktur med lunch

Den här turen är en kombination av några av de viktigaste svenska besöksmålen på en heldagsutflykt från Stockholm eller Uppsala. Paddla kajak på Mälaren, utforska historiska platser och landsbygd, upplev lugn natur och promenera genom Sveriges första medeltida huvudstad Sigtuna - idag en mysig trästad med en del historiska artefakter. Din guide möter dig i Märsta - en förort i norra Stockholm - där du börjar din upplevelse. Efter en kort bilresa får du först fullständiga instruktioner i kajakpaddling och börjar ditt äventyr på Sveriges tredje största sjö. Planerad sträcka är ca 12 km men kan variera något beroende på väderförhållanden och det tar ca 3 timmars aktiv paddling men med gott om stopp för sightseeing, promenader, lunch och kanske till och med för ett uppfriskande dopp. Du kommer att se det förnäma barockpalatset Steninge, det kungliga Rosersbergpalatset med sin pittoreska park, runstenar, vandra till järnåldersboplatsen i Runsa och njuta av panoramautsikten över sjön från dess topp. Turen avrundas med en guidad promenad genom Sigtuna med ruiner av medeltida kyrkor, runstenar och idyllisk träarkitektur. Det finns även tid för glass vid sjön innan ni beger er tillbaka till utgångspunkten!

Uppsala Självguidning Sherlock Holmes Murder Mystery Game

6. Uppsala Självguidning Sherlock Holmes Murder Mystery Game

Sherlock Holmes City Game är en självguidad tur som ger dig ett roligt och interaktivt sätt att gå runt i staden. Allt du behöver är en telefon med internetuppkoppling. Så snart du bokat spelet skickar vi dig all information du behöver via e-post. Genom att röra dig runt i staden kommer du att låsa upp uppdrag. Här hittar du karaktärer som är villiga att hjälpa till. Men informationen har ett pris! Lös deras pussel, ta dig an roliga fotoutmaningar, jaga skyldiga och spela med för att komma närmare lösningen på mordet på Balthasar. VIKTIG INFORMATION: - Svårighetsgrad: lätt - även lämplig för familjer med barn - Varaktighet: 2 timmar - Biljetter: Du behöver bara köpa 1 biljett per grupp (1-4 personer) - Varje grupp kommer att spela med 1 enhet. För grupper på fler än 4 personer kan ni köpa 2 eller fler biljetter. - För att boka detta spel måste du ange ett datum/tid, MEN du kan börja när du vill. - OBS: detta stadsspel använder staden som en interaktiv spelplan men ger INTE någon information om staden! HUR MAN SPELAR: Boka stadsspelet, kontrollera e-postmeddelandet vi skickar dig med instruktionerna, ladda ner Loquiz-appen och börja din spelupplevelse! Utforska staden i din egen takt medan du spelar Sherlock Holmes City Game, en självguidad rundtur som erbjuder mycket frihet och flexibilitet. Du kan spela när, var och med vem du vill. Oavsett om du vill spela ensam för personlig spänning eller med en grupp människor är det här spelet för dig! Att spela med fler grupper kommer att bli en tävlingsupplevelse, perfekt som en teambuilding-aktivitet. Detta spel är en rolig aktivitet som du kan göra när du besöker en stad med din familj och vänner eller som ett par. Vårt stadsspel erbjuder maximal självständighet, du kan spela pausa och fortsätta när du vill!

Uppsala: Fler aktiviteter och sevärdheter

Uppsala: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Uppsala

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 24 omdömen

Out Guide Calle var fantastisk! Bra information och han hade alltid svar på våra frågor! Skulle definitivt rekommendera denna turné!