Våra mest rekommenderade saker att göra i Uppsala

Storbritannien/Europa: eSim Mobile Data Plan

Storbritannien/Europa: eSim Mobile Data Plan

Förhindra att din resa blir problemfri med din praktiska eSIM. Håll dig uppkopplad på resan med höghastighetstäckning i de 42 mest besökta regionerna i Europa och Storbritannien. Köp och installera din eSIM när som helst och var som helst, och välj mellan olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Det är bara att skanna QR-koden för eSIM för att få tillgång till alla dina viktiga appar på resan. Undvik problemet med att hantera flera SIM-kort med den här nollalternativet. Få ett eSIM per enhet och fyll på genom att helt enkelt köpa och aktivera ytterligare eSIM-planer när du är på väg. När du har aktiverat börjar din täckning enligt din valda varaktighet. Fördela täckningen i Österrike, Albanien, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Gibraltar, Ungern, Isle of Man, Island, Irland, Italien (inklusive San Marino och Vatikanen), Jersey Island, Kazakstan, Lettland, Litauen, Liechtenstein, Luxemburg, Lettland, Litauen, Tjeckien, Ungern, Det gäller även Malta, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Portugal, Polen, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina, Uzbekistan, Förenade kungariket och Nordirland. Alla iPhone-modeller som lanseras efter iPhone XS kan stödja eSIM. För Android, om du är osäker, kontrollera med riktlinjefotot för stödberättigande. APN (Access Point Name): internet Lokal operatörsinformation: RUK: Telefonica / Vodafone /Hutchison 3G /Everything Everywhere

Från Stockholm: Vikingahistorisk rundtur till Sigtuna och Uppsala

Från Stockholm: Vikingahistorisk rundtur till Sigtuna och Uppsala

Upplev och utforska vikingatidens verkliga historia vid sidan av 1000 år gamla runstenar, samt på de platser där historien en gång utspelade sig för 1000 år sedan. Denna tur utforskar den fascinerande och hänsynslösa vikingatiden genom 6 noggrant utvalda historiska sevärdheter samtidigt som du lär dig om deras kultur och livsstil från expertguider och ett prisbelönt reseföretag. Du får en bra överblick över vikingarnas historiska platser och en översikt över vikingarnas historia i Sverige och dess effekter på den moderna skandinaviska kulturen. Denna 8-timmars tur börjar i Stockholm med bekväm upphämtning på hotellet. Besök de viktigaste vikingaplatserna nära Stockholm, inklusive Sigtuna och Gamla Uppsala, med transport inkluderad från centrala Stockholm. Under denna tur kommer du att besöka flera vikingaplatser längs vägen, till exempel Broby bro - en av Sveriges mest berömda begravningsplatser. Lär dig mer om och besök några mäktiga vikingagravar, både en hednisk och en tidig kristen grav från övergångsperioden mellan kristendom och fornnordisk religion. Lär dig mer om Estrid, en mäktig vikingakvinna. Se Jarlabankis bro, en delvis rekonstruerad vikingabro, och utforska den märkliga runinskriften här. Stanna till vid Arkils församlingsplats - ett vikingaparlament. Lär dig mer om vikingarnas lagar, skapandet av släktgrupper och användningen av detta som en bas i vikingarnas samhälle. Hör hur tvister kunde lösas i Sveriges historia. Utforska Sigtuna, den äldsta staden i Sverige, på en guidad vandringstur. Besök den vackra trästaden Sigtuna, känd som en plats för svenskar att åka till på helgsemester och välkänd som den äldsta staden i Sverige. Vandra bland flera olika medeltida kyrkoruiner och de mysiga små gränderna. Besök kungens gravhögar i Gamla Uppsala som sträcker sig 1500 år tillbaka i tiden. Detta är en av Sveriges viktigaste historiska platser. Utforska även den tidigare medeltida domkyrkan på platsen och gå runt de 11 meter höga gravhögarna. Guiden kommer att berätta allt om dess rika och långa historia. I Uppsala stad utforskar vi stadens historia och den största kyrkan i hela Norden: Uppsala domkyrka innan vi återvänder till Stockholm.

Från Stockholm: Uppsala och Sigtuna Viking Sites Tour

Från Stockholm: Uppsala och Sigtuna Viking Sites Tour

Följ med på en exklusiv vikingatur i Stockholms län, Uppsala och Sigtuna under ledning av en passionerad och kunnig guide. Vi håller våra grupper små, med maximalt 17 gäster, för att säkerställa en personlig upplevelse. Du kommer att tas med på en resa genom tiden när vi besöker några av de mest betydelsefulla vikingaplatserna i regionen. Om möjligt kommer du att hämtas på ditt hotell eller på en närliggande plats. För dig som bor utanför centrum sker upphämtning på Radisson Waterfront Hotel nära centralstationen. Vår rundtur börjar i Stockholms län, vi besöker vikingatidens landmärke Jarla Banke Bridge, Arkils Tingstad inklusive några runstenar, Vallentuna kyrka. Vi fortsätter till ett populärt stopp på turen på Granby gård, där en fika serveras (svenskt kaffe med bakverk). Vi fortsätter till den charmiga staden Sigtuna, som grundades under den sena vikingatiden. Här utforskar vi ruinerna av Sankt Olafs kyrka, den norska vikingakrigaren, som senare konverterade till kristendomen och slutligen blev ett helgon. Du får lite egen tid för att njuta av en lunch, shoppa, vandra genom stadens pittoreska gator eller bara koppla av. Nästa stopp är Gamla Uppsala med alla sina berömda gravhögar, som går tillbaka till de första århundradena e.Kr. fram till slutet av vikingatiden. Gamla Uppsala var också vikingarnas andliga centrum i hela Skandinavien och där samlas de för midvinterblotfestivaler. Enligt legender ska det hedniska templet ha bränts ner 1087 och ovanpå det byggdes en kyrka som blev landets huvudkatedral och säte för landets första ärkebiskop. Sista anhalten är universitetsstaden Uppsala, där vi besöker Sveriges största katedral idag. När vi lämnar staden får ni en kort guidad tur genom universitetsområdet. Resan tillbaka till Stockholm tar ungefär en timme, då kan du öppet fråga om vad som helst eller bara koppla av och njuta av turen tillbaka. Under hela turen kommer vår guide att engagera dig i diskussioner om vikingarnas historia, kultur och samhälle. Du kommer att ha gott om möjligheter att ställa frågor och dela med dig av dina egna insikter och perspektiv. Som en erfaren vikingaguide med över 10 års erfarenhet och många positiva recensioner är jag säker på kvaliteten på mina turer. Missa inte den här chansen att fördjupa dig i vikingarnas fascinerande värld. Boka din tur idag och upplev magin i Sveriges vikingaarv!

Stockholm: Sigtuna och Uppsala vikingahistoriska dagstur

Stockholm: Sigtuna och Uppsala vikingahistoriska dagstur

Ge dig ut på en fängslande resa genom Sveriges rika vikingahistoria med våra kunniga och erfarna guider, en heldagstur som avslöjar berättelserna om århundraden som gått i Stockholmsregionen. Fördjupa dig i vikingahistorien vid forntida sevärdheter som Jarlabankes bro prydd med runstenar. Upptäck den fridfulla skönheten i Vallentunasjön, hem till historiska platser, och fördjupa dig i vikingastyrningen på den historiska Arkils Tingstad-monteringsplatsen. Njut av en traditionell svensk fika på Hökeriet och shoppa souvenirer med vikingatema på Granby Farm. Gå in i hjärtat av Sigtuna, Sveriges äldsta stad, vandra på kullerstensgatorna, njut av utsikten över sjön och fördjupa dig i dess rika arv, inklusive en titt på rådhuset och kyrkoruinerna. Fortsätt till Uppsala, där historia och akademi flätas samman, och utforska landmärken som Uppsala domkyrka och de kungliga högarna i Gamla Uppsala. Hållplatser för turnén Jarlabankes bro: En gammal vikingatida bro uppkallad efter hövdingen Jarlabanke, med anor från 1000-talet, prydd med runstenar som berättar om hans makt och familj. Vallentunasjön: Utforska den pittoreska Vallentunasjön, en naturlig och historisk skatt som erbjuder utomhusaktiviteter som skridskoåkning på vintern och vandring på sommaren, med spår av flera hundra år gammal mänsklig bosättning. Arkils Tingstad: Fördjupa dig i vikingatiden på Arkils Tingstad, en samlingsplats där samhällen löste tvister, fattade beslut och antog lagar, vilket kastar ljus över tidig skandinavisk styrning. Vallentuna kyrka: Besök Vallentuna kyrka från 1100-talet, en arkitektonisk pärla som blandar romanska, gotiska och barocka stilar, och lär dig mer om slutet på vikingatiden och Sveriges kristnande. Hökeriet: Upplev en traditionell svensk "fika" på Hökeriet, en charmig butik som ligger på Granby Farm och erbjuder regionalt hantverk och souvenirer med vikingatema. Granby och Granbystenen: Utforska Granbystenen, en gammal runsten med en detaljerad vikingatext, och kliv in i de bäst bevarade vikingatida husgrunderna på Granby, där du får lära dig mer om vikingarnas dagliga liv. Sigtuna - den äldsta staden i Sverige: Res till Sigtuna, Sveriges äldsta stad, grundad 980 e.Kr., och promenera på kullerstensgator, besök Mariakyrkan och utforska sjöutsikten och Sigtuna museum. Uppsala: Upptäck Uppsalas historiska och akademiska arv när du passerar den magnifika Uppsala domkyrka, botaniska trädgårdar, historiska universitetsbyggnader och Uppsala slott. Gamla Uppsala: Upptäck de kungliga högarna i Gamla Uppsala, tre framstående gravhögar från 600- och 700-talen, traditionellt kopplade till legendariska svenska kungar, som visar historisk och kulturell betydelse.

Uppsala skattjakt och sevärdheter Självguidad tur

Uppsala skattjakt och sevärdheter Självguidad tur

Lär känna Uppsala i din egen takt på denna interaktiva skattjaktsvandring. Du kommer att utforska staden till fots och få poäng för att lösa olika typer av uppgifter: Hitta sevärdheter: Du använder ledtrådar för att hitta de bästa sevärdheterna och gömda pärlorna i hela staden. Kartfunktionen i appen hjälper dig att ta dig dit. Lösa frågor: När du har kommit fram till den plats du letar efter kommer du att få frågor om sevärdheten. För det mesta finns svaren gömda i skyltar, bilder osv. Ett bra och roligt sätt att lära sig nya saker om staden. Ha det så kul! Under äventyret kan du också förvänta dig spännande fotouppgifter som kräver en hel del kreativitet. Om du lyckas med dina ögonblicksbilder kommer du att belönas med poäng. Längs vägen kommer du att nå fantastiska platser som Uppsala slott, universitetets huvudbyggnad, Güntherska och många fler spännande sevärdheter i grannskapet. När du har bokat spelet får du en spelkod via e-post med instruktioner om hur du spelar. Bege dig till "Upplands Museum" och använd koden för att låsa upp spelet i appen. Turen avslutas vid Güntherska. Upplevelsen är inte begränsad i tid. Du kan utforska staden i din egen takt och ta pauser. Ladda bara ner Explorial-appen, gå till startpunkten och du är redo att börja spela. Turen varar i genomsnitt ca 1-2 timmar.

Stockholm: eSIM Internet Data Plan för Sverige 4G/5G

Stockholm: eSIM Internet Data Plan för Sverige 4G/5G

Dyk ner i den fantastiska naturen och den innovativa andan i Sverige utan att missa en takt! Vårt eSIM ser till att du håller kontakten med höghastighetsdata, oavsett om du förundras över de arkitektoniska underverken i Stockholm, upplever den livliga kulturen i Göteborg eller utforskar de hisnande landskapen i Swedish Lapland. Så här fungerar det: 1. Köp: Välj det datapaket som passar dina resplaner. 2. Skanna och aktivera: Vid köpet får du en QR-kod. Skanna den med din eSIM-kompatibla enhet och du är redo att köra! 3. Håll dig uppkopplad: Njut av oavbruten uppkoppling under hela din svenska resa. Kompatibilitet: Se till att din enhet stöder eSIM. Se vår kompatibilitetslista på https://esimfox.com/pages/compatible-devices för mer information.

Uppsala: Stadsvandring med höjdpunkter

Uppsala: Stadsvandring med höjdpunkter

Utforska den legendariska staden Uppsala på en rundvandring. Hör historier som går tillbaka ända till vikingatiden, och hur Uppsala har upptäckt ett av de största arkeologiska fynden av cirka 30 000 runstenar som berättar historien om hur vikingarna levde i sin vardag. Se hemmet till landets första kung, Gustav Vasas, slott - ett rosa slott - och hans viloplats i Uppsala domkyrka, som är en av de vackraste och äldsta katedralerna i Sverige. Fortsätt att promenera och lär dig mer om ett av världens äldsta universitet - Uppsala Universitet. Carl Linneaus, fadern till taxonomin - klassificeringen av arter - studerade och praktiserade här, bland de vackra blommorna i Botaniska trädgården.

Uppsala: Självguidande Sherlock Holmes Murder Mystery-spel

Uppsala: Självguidande Sherlock Holmes Murder Mystery-spel

Sherlock Holmes City Game är en självguidad tur som ger dig ett roligt och interaktivt sätt att gå runt i staden. Allt du behöver är en telefon med internetuppkoppling. Så snart du bokar spelet skickar vi dig all information du behöver via e-post. Genom att röra dig runt i staden kommer du att låsa upp uppdrag. Här hittar du karaktärer som är villiga att hjälpa till. Men informationen kommer till ett pris! Lös deras pussel, ta dig an dråpliga fotoutmaningar, jaga bovar och spela med för att komma närmare en lösning på mordet på Balthasar. VIKTIG INFORMATION: - Svårighetsgrad: lätt - även lämplig för barnfamiljer - Längd: 2 timmar - Biljetter: Du behöver bara köpa 1 biljett per grupp (1-4 personer) - Varje grupp kommer att spela med 1 enhet. För grupper på mer än 4 personer kan du köpa 2 eller fler biljetter. - För att boka detta spel måste du ange ett datum/tid, MEN du kan börja när du vill. - OBS: detta City Game använder staden som en interaktiv spelplan men ger INTE någon information om staden! SÅ HÄR SPELAR DU: Boka City Game, kolla e-postmeddelandet vi skickar till dig med instruktionerna, ladda ner Loquiz-appen och börja din spelupplevelse! Utforska staden i din egen takt när du spelar Sherlock Holmes City Game, en självguidad tur som erbjuder mycket frihet och flexibilitet. Du kan spela när, var och med vem du vill. Oavsett om du vill spela ensam för spänningens skull eller med en grupp människor är det här spelet för dig! Att spela med fler grupper blir en tävlingsupplevelse, perfekt som en teambuilding-aktivitet. Det här spelet är en rolig aktivitet som du kan göra när du besöker en stad med din familj och vänner eller som ett par. Vårt City Game erbjuder maximal självständighet, du kan spela pausa och fortsätta när du vill!

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Uppsala

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Uppsala?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Uppsala:

Sevärdheterna i Uppsala du inte bör missa

Vilka är de bästa inomhusaktiviteterna i Uppsala när det regnar?

De bästa inomhusaktiviteterna i Uppsala när det regnar:

Se alla inomhusaktiviteter i Uppsala på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Uppsala

Att göra i Uppsala

Städer i Sverige

Uppsala: Fler aktiviteter och sevärdheter

Uppsala: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Uppsala

Samlat omdöme

4.5
(24 recensioner)

Det bästa beslutet utan tvekan; utmärkt rundtur, roliga, intressanta historiska platser, god mat, underbara landskap på den svenska landsbygden och den mest fantastiska guiden att ha. Sensationell bortom att kunna, totalt expert på alla sätt, varm, rolig, intelligent och en utmärkt viking. Grattis och min tacksamhet för en så vacker livsupplevelse till den härliga reseledaren Åsas. Det är definitivt ett måste när du besöker Stockholm.

Det var en fantastisk turné, Calle var super tillmötesgående, lättsam, rolig, han hade en enorm kunskap i svensk historia och delade mer än gärna med sig av det. Vi gick lite utanför schemat och Calle såg till att vi hade chansen att se Vasamuseet, om du letar efter den bästa rundturen i Stockholm rekommenderar jag 100% att boka den med Calle

Mycket uppmärksam och förberedd guide, gruppen vi var med var väldigt trevlig, resplanen och platserna vi stannade till var genomtänkta och utarbetade. Det är värt resan och besöket.

Transportmedlet var bekvämt, vårt var en grupp på 7. Fördelningen av betald tid för stoppen var bra. Vår mycket trevliga guide.