Saker att göra i
Umm Qais

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Umm Qais

Från Amman: Jerash, Ajlouns slott eller Umm Qais privat rundtur

Från Amman: Jerash, Ajlouns slott eller Umm Qais privat rundtur

Välj mellan en privat rundtur från Amman till Jerash, Ajloun Castle och Umm Qais, en privat rundtur från Amman till Jerash, en privat rundtur från Amman till Jerash och Aljoun Castle eller en privat rundtur från Amman till Jerash och Umm Qais. Börja med att hämta dig på ditt hotell i Amman och åk till nästa destination i en luftkonditionerad bil eller skåpbil. Välj en rundtur med möjlighet att besöka den antika staden Jerash och utforska staden som var en rik och välmående grekisk och romersk bosättning. Vandra längs Colonnaded Street och upptäck en välbevarad romersk amfiteater, Artemistemplet, Forum, Oval Plaza och Hadrianus båge. Välj en tur till Ajloun och besök Ajloun Castle, en fästning från 1100-talet som byggdes av Saladin från Ayyubid-dynastin. Se dess arabisk-islamiska militärarkitektur, som vaktade de viktigaste passagerna in i nordvästra Jordanien. Upptäck tornen, kamrarna, gallerierna och trapporna som utgör en del av staden. Beundra det vackra landskapet som omger kullarna. Klättra upp i tornet och njut av den fantastiska utsikten över Jordandalen och Döda havet. Välj en tur till Umm Qais och besök en av de mest fantastiska grekisk-romerska städerna i regionen. Lär dig mer om ruinerna av Decapolis-staden Gadara, nu känd som Umm Qais. Ta in den hisnande utsikten över Jordanien, Syrien, Israel och Palestina. Slutligen återsamlas du med din chaufför och återvänder till Amman, där din rundtur avslutas med en avlämning på en central plats som du väljer.

Från Amman: Petra, Wadi Rum och Döda havet 3-dagarstur

Från Amman: Petra, Wadi Rum och Döda havet 3-dagarstur

Upptäck Jordaniens höjdpunkter på en 3-dagars resa med chaufför och guide från Amman. Beundra monumenten i den stenhuggna staden Petra, bevittna solnedgången över Döda havet och upplev beduinlivet i ett läger i Wadi Rum. Efter upphämtning från ditt hotell i Amman, besök Mount Nebo och Madaba citykyrkorna och åk sedan längs ökenvägen mot Petra. Stanna till vid Dana-reservatet och förundras över det vackra landskapet. Fortsätt till Shobak Castle, besök Little Petra och beundra de utskurna klippgravarna. Släpp av dig till ditt trestjärniga hotell i Wadi Mousa för övernattning. Tillbringa dagen i Petra och förundras över denna välbevarade arkeologiska stad. Ta dig tid att utforska denna arkitektoniska bedrift innan du beger dig till Wadi Rum, där du tillbringar natten i ett beduinläger. Utforska dalen på en jeepsafari och beundra de fantastiska landskapen. Avres sedan till en strand vid Döda havet och passera genom den stora sprickdalen till Akaba stad. Njut av att flyta vid Döda havet och återvänd till Amman på kvällen.

Från Amman: Privat rundtur i Jerash, Ajloun slott och Umm Qais

Från Amman: Privat rundtur i Jerash, Ajloun slott och Umm Qais

Njut av en fängslande resa på denna dagsutflykt från Amman till Jerash. Välj mellan tre alternativ som låter dig besöka Ajloun-slottet och staden Umm Qais. Håll kontakten längs vägen med det inkluderade Wi-Fi och håll dig hydratiserad med det kostnadsfria vattnet. Du hämtas från ditt boende i Amman och kan koppla av på den natursköna resan till Jerash, en världsberömd romersk stad som ofta hyllas som en av de bäst bevarade antika romerska städerna. Ta del av historien och promenera genom denna anmärkningsvärda arkeologiska . Uppgradera din upplevelse genom att välja alternativet att också besöka Ajloun Castle. Efter besöket i Jerash åker ni till Ajloun Castle, en monumental fästning som byggdes av Saladin för att skydda Jerusalem. Denna fästning ligger inbäddad bland lummiga skogar och är ett bevis på historisk storhet. Få den fulla upplevelsen genom att välja alternativet som inkluderar Ajloun slott och staden Umm Qais. Efter besöket i slottet tar du dig till Umm Qais för att njuta av den hisnande panoramautsikten som gör att du kan se fyra länder samtidigt, inklusive den fascinerande Galileiska sjön. Förundras över romarnas anmärkningsvärda ingenjörskonst när de skapade Umm Qais på en självguidad rundtur innan du återvänder till ditt boende i Amman.

Från Amman: Jerash, Umm Qais och Jesus grotta Privat resa

Från Amman: Jerash, Umm Qais och Jesus grotta Privat resa

Utforska några av Jordaniens historiska skatter på denna privata heldagstur till Jerash, Um Qais och Jesusgrottan från Amman. Upptäck ruinerna i Jerash, som är känd för att vara en av Mellanösterns bäst bevarade grekisk-romerska städer. Jerash är en bosättning från bronsåldern där du kan hitta Artemis tempel, Forum, det ovala torget, samt Hadrianus båge. Lär dig mer om staden och hur den uppstod som en grekisk federation och blomstrade under det muslimska och kristna styret fram till dess undergång efter korstågen. Därefter beger du dig till Um Qais, en av de mest häpnadsväckande grekisk-romerska städerna. Upptäck ruinerna av staden Gadara i Dekapolis, som nu är känd som Um Qais. Denna plats är fantastisk på grund av juxtapositionen mellan de romerska ruinerna och den övergivna byn från den ottomanska eran. Kolla in den extraordinära utsiktspunkten som ger utsikt över tre länder: Jordanien, Syrien och Israel och de palestinska territorierna. Enligt Bibeln är det här som Jesus utförde miraklet med Gadarene-svinen. Senare kan du bege dig till profeten Jesu grotta, tre mil söder om Um Qais. Invånarna där tror att Jesus bodde i denna grotta under sina resor till Umm Qais för att befria folket från hedendom. Bli avsläppt tillbaka till ditt hotell i Amman för att avsluta rundturen.

Utforska Jordaniens främsta sevärdheter - 5-dagarstur

Utforska Jordaniens främsta sevärdheter - 5-dagarstur

Dag 1 8:00 Du kommer att bli upphämtad från din önskade plats för att börja din resa mot Madaba (1 timmes bilresa) för att besöka Madaba arkeologiska park I & Virgin Mary Church, Martyrernas kyrka, den bysantinska kyrkan St George's Greek, sedan går du till Mount Nebo. Sedan går vi till Jesu Kristi dopplats. Efter det åker du tillbaka till Ammans centrum och besöker Ammans citadell (1:30 timmar) Sedan romersk teater (30 minuter) När du når slutet av dagen släpper vi dig till ditt önskade hotell i Amman, eller hjälper dig med att boka på ett hotell så att du kan koppla av och stanna över natten (ingår om alternativet väljs, topprankat) (rummet upp till 3 gäster). Dag 2 8:00 Efter frukost åker du till Dana Biosphere Reserve och njuter av naturens skönhet från toppen av Dana Mount (15 minuter) 10:30 Shobak Castle väntar på dig, sitter på en dramatisk kulle, du kommer att njuta av dess fascinerande landskapsvy (45 minuter) 1 PM kommer du till Little Petra för att vandra genom dess invecklade sniderier. Sedan tar din chaufför dig till ett hotell i Petra City. Du kommer att vila och stanna natten (ingår om alternativet väljs, topprankat) (rummet upp till 3 gäster) Dag 3 8 AM du kommer att börja din resa till Petra. En av de sju underverken i världen Du kommer att få utforska Djinn-blocken, Petra skattkammare, den berömda "Siq" och andra fängslande platser (4-6 timmar) Sedan åker du till Wadi Rum. Ankomsttid 3-4PM. Olika aktiviteter kommer att vänta på dig. 2-4 timmars 4x4 jeep-tur (ingår ej) -Kamelridning (ingår ej) -Yoga i solnedgången (utan instruktör) Efter det får du tillbringa natten i ett topprankat beduinläger med en öppen buffé inklusive "Zarb" Middag och frukost ingår (tältet upp till 3 gäster) Dag 4 Efter att du har ätit frukost, kl. 08.00, börjar du din resa till Döda havet, 1PM/3PM När du anländer till Döda havet kommer du att ha en lunch, hela dagen att flyta i det mineralberikade vattnet, 5 PM kommer att åka tillbaka till Amman för att övernatta på ett hotell (ingår om alternativet väljs, topprankat) (rummet upp till 3 gäster) Dag 5 Efter att du har ätit din frukost kl 9:00 kommer vi att åka till Jerash för att utforska den största bevarade romerska staden i världen utanför Italien (3 timmar), sedan åker vi till Ajloun 12-talsslott byggt av Saladin-befälhavaren, sedan åker vi tillbaka till Amman för att avlämningsplats på din önskade plats i Amman City runt 5-6 pm

Amman Queen Alia Airport: Transfer till/från Petra

Amman Queen Alia Airport: Transfer till/från Petra

En personlig chaufför kommer att följa ditt flyg till/från Queen Alia International Airport för att ta hänsyn till förseningar eller tidiga ankomster. Hämtning från både ditt hotell i Petra och flygplatsen kommer att justeras enligt eventuella ändringar i ditt flygschema. Leta helt enkelt efter din professionella chaufför med ett namnkort i ankomsthallen eller din hotellobby. När vi träffas hjälper de dig med ditt bagage och ser till att du känner dig bekväm. Hoppa in i ett modernt, fullstort fordon med gratis mineralvatten och utrustat med Wi-Fi. Transfer direkt till ditt hotell i Petra, eller från ditt hotell i Petra direkt till flygplatsen i Amman. Tjänsten fungerar dygnet runt, så denna lyxiga upplevelse är tillgänglig när som helst på dygnet, alla dagar i veckan. Ta bort stressen från ditt besök i Jordanien, hoppa över irriterande taxiköer och res med stil och komfort.

Från Amman: Jerash &Ajloun &Um Qais privat rundtur

Från Amman: Jerash &Ajloun &Um Qais privat rundtur

Välj mellan en privat rundtur från Amman till Jerash, Ajloun Castle, en privat rundtur från Amman till Jerash, en privat rundtur från Amman till Jerash och Aljoun Castle, eller en privat rundtur från Amman till Jerash Börja med upphämtning från ditt hotell i Amman och resa mot din nästa destination i en luftkonditionerad bil eller skåpbil. Välj en rundtur med möjlighet att besöka den antika staden Jerash och utforska staden som var en rik och välmående grekisk och romersk bosättning. Vandra längs Colonnaded Street och upptäck en välbevarad romersk amfiteater, Artemis tempel, Forum, Oval plaza och Hadrianus båge. Välj en tur till Ajloun och besök Ajloun Castle, en fästning från 1100-talet som byggdes av Saladin från Ayyubid-dynastin. Se dess arabisk-islamiska militärarkitektur, som vaktade de viktigaste passagerna in i nordvästra Jordanien. Upptäck tornen, kamrarna, gallerierna och trapporna som utgör en del av staden. Beundra det vackra landskapet som omger kullarna. Klättra upp i tornet och njut av den fantastiska utsikten över Jordandalen och Döda havet.

Amman flygplats: Privat transfer till/från Dead Sea Hotels

Amman flygplats: Privat transfer till/från Dead Sea Hotels

Njut av en problemfri transfer till eller från Amman Queen Alia International Airport med denna privata transfertjänst. Möt din förare på Amman Queen Alia International Airport och koppla sedan av på resan till ditt hotell i Döda havet eller vice versa. Res i ett bekvämt, luftkonditionerat fordon i sällskap med en förare som är tillgänglig 24/7 365 dagar om året. Koppla av med en stressfri möte-och-hälsningstjänst till eller från Amman Queen Alia International Airport. Njut av bekväma säten med generöst benutrymme, luftkonditionering och Wi-Fi.

Dana naturreservat & Al-Karak slott dagstur

Dana naturreservat & Al-Karak slott dagstur

- Naturreservatet Dana Den lilla byn Dana ligger på en hylla på bergssidan som faller ner i Wadi 'Araba. Den enkla infartsvägen slutar vid byns början och därifrån går smala stigar - knappt breda nog att gå på - mellan husen, vars platta tak gör det enkelt att kommunicera med varandra. Husen är byggda av sten och trä och putsade med lera och smälter perfekt in i landskapet & vad du kan göra i Dana Beduinguider finns tillgängliga för att fylla ditt schema med alla möjliga utomhusaktiviteter. Bland höjdpunkterna finns canyoning, vandring och mountainbike. Nattaktiviteter inkluderar stjärnskådning och en gratis solnedgångsvandring. - Slottet Al-Karak Som en av de högst rankade platserna i Jordanien är det ingen överraskning att Karak Castle är den främsta anledningen till att ta en resa till denna antika stad. Karak Castle är kanske det mest legendariska av korsfararslotten i Jordanien på grund av dess viktiga roll i Nabataeans historia. Karak Castle byggdes på 1100-talet och tros ha designats av Israels kung vid den tiden. Slottet ligger cirka 124 kilometer från huvudstaden Amman. Slottet är uppdelat på sju nivåer med gångar, fängelsehålor, kök och ett kapell. Det finns också ett museum med artefakter och historisk information om slottet. På en klar dag kan besökare se så långt som till Döda havet från toppen av slottet.

Privat heldagsutflykt till Umm Qais och Pella från Amman

Privat heldagsutflykt till Umm Qais och Pella från Amman

Möt din privata chaufför på ditt hotell i centrala Amman och gå ombord på ditt bekväma, luftkonditionerade fordon. Sedan börjar du din heldagsutflykt till Umm Qais, där du hittar ruinerna av det antika Roms Decapolis-städer - en grupp på 10 städer som ligger vid gränsen till det romerska riket i Mellanöstern. Först åker vi norrut genom Jordaniens gröna landskap till byn Umm Qais, med utsikt över ruinerna av en annan romersk Decapolisstad som kallas "Gadara". Här kan du njuta av utsikten över Galileiska sjön och Golanhöjderna och utforska de grekisk-romerska ruinerna, inklusive amfiteatern, det sönderfallna mausoleet, basilikaterrassen samt andra teatrar och skatter. Besök sedan stadens museum för att beundra några av de värdefulla artefakter som återvunnits från platsen, inklusive mosaiker och marmorstatyer. Därefter kör vi till Pella, resterna av en hellenistisk stad och tidigare och senare bosättningar. Pella omnämndes första gången som "Pihilum" eller "Pehel" av egyptierna på 1800-talet f.Kr. och blomstrade när romarna anlände och byggde tempel, teatrar och bad. Se antikviteterna, vissa är mer än 8.000 år gamla. Resa tillbaka till Amman där din resa avslutas med att du släpps av på hotellet.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Umm Qais

Vilka är de bästa dagsturerna från Umm Qais?

De bästa dagsturerna från Umm Qais:

Se alla dagsturer från Umm Qais på GetYourGuide

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Umm Qais?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Umm Qais?

Se alla erbjudanden och rabatter i Umm Qais på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Umm Qais

Att göra i Umm Qais

Städer i Jordanien

Umm Qais: Fler aktiviteter och sevärdheter

Umm Qais: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Umm Qais

Samlat omdöme

4.8
(196 recensioner)