Uffizierna

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Fem verk du inte får missa på Uffizierna

Uffizierna är ett av de äldsta och mest populära museerna i Florens. Det är dessutom stort nog att vara en utmaning för även den mest hängivna konstälskaren. Vårt tips? Tänk kvalitet över kvanitet! För att hjälpa dig att bestämma dig för vad du ska se har vi gjort ett urval av de bästa målningarna.

 • Jungfrun och barnet med Sankta Anna, Marias moder (rum 7)

  1. Jungfrun och barnet med Sankta Anna, Marias moder (rum 7)

  Detta är Masaccios färg- och dimensionsmässiga mästerverk och höjde honom till den första store renässanskonstnären. Hans jungfru sitter mittemot de gotiska änglarna som man tror målades av Masolino.

 • Venus födelse (rum 10)

  2. Venus födelse (rum 10)

  Botticellis stora mästerverk, tillika Uffiziernas mest berömda verk, föreställer hur Venus stiger upp ur havet och in i det vällustiga vuxenlivet.

 • Konungars bedjan (rum 15)

  3. Konungars bedjan (rum 15)

  Det här ofärdiga verket av Leonardo da Vinci är kanske inte det bästa, men det är definitivt ett av hans mest intressanta. Här kan du studera hur den store konstnären arbetade fram sina verk.

 • Madonna av harpyerna (rum 26)

  4. Madonna av harpyerna (rum 26)

  Andrea del Sarto är en av högrenässansens osjungna hjältar. I rum 26 kan du jämföra hans djärva, imponerande stil med den berömda samtida konstnären Rafaels.

 • Bacchus (första våningen, rum 4)

  5. Bacchus (första våningen, rum 4)

  Caravaggios sätt att använda sig av skuggor saknar helt motstycke. I detta verk av den romerska vinguden fångar han mänskligheten i all sin felbarhet och sårbarhet.

Planera ditt besök

 • Öppettider

  Uffizierna har öppet tisdagar till söndagar, kl. 08.15-18.50. Museet är stängt på måndagar, samt juldagen, nyårsdagen och första maj.

 • Hur lång tid behöver jag?

  Om du har ett späckat schema kan du hinna med Uffiziernas höjdpunkter på ungefär tre timmar. Om du är intresserad av konst eller bara vill få valuta för dina pengar så bör du överväga att avsätta dubbelt så mycket tid.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Tisdag till söndag, kl. 08.15-18.50.
 • Vad kostar det?
  Biljetter kostar från 23 EUR och uppåt. Tips: Inträdet är gratis första söndagen varje månad. Men om du förlägger ditt besök då, så se till att vara ute i god tid för att undvika timslånga köer och besvikelse.
 • Behöver jag en guide?
  Det är definitivt till hjälp, så kolla upp vår lista över de mest populära turerna.
 • Hur tar jag mig dit?
  Uffizierna ligger till höger om Piazza della Signoria, som bara är tio minuters promenad från Florens stora tågstation, Santa Maria Novella.
 • Ytterligare tips

  • Fotografering med blixt är inte tillåten.

  • Det kan vara roligt att kombinera ditt besök på Uffizierna med en rundtur i vackra Florens.

Alla saker att se i Uffizierna

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Uffizierna? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Uffizierna

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 12 365 omdömen

En fantastisk guide, Alessandra! Bättre än den bästa bok eller film.

Två timmar är väl avvägd tid för att hålla fokus och komma ihåg. Urvalet av konst var bra. Vi fick en spännande ingång till Florens storhetstid och familjen Medicis verk. Vår guide Alessandra berättade med inlevelse och vågade vara personlig. Jag hade intrycket av att jag lyssnade på en spänningsroman!

Väldigt kunnig guide Julia, mycket bra Engelska, lätt att förstå, fick med det allra viktigaste, gav oss en upplevelse som vi verkligen rekommenderar. Fråga efter Julia om ni vill få en guide som verkligen kan berätta om Uffizi.

Tack Alla på Visit Europa Today, du är en förträfflig guide som fick oss att verkligen gilla Uffizierna. Du kunde verkligen berätta om de italienska konstnärerna på ett målande sätt.

Jättetrevlig och hjälpsam personal som fixade visning trots att vi missförstått angående tiden. Engagerad och kunnig guide.

Väldigt mycket vackert och intressant att se på Uffizierna. Vår guide, Lori, var mycket bra och kunnig.