Uffizierna

One of Florence's oldest and most popular museums with a vast collection of Italian masterpieces.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Fem verk du inte får missa på Uffizierna

Uffizierna är ett av de äldsta och mest populära museerna i Florens. Det är dessutom stort nog att vara en utmaning för även den mest hängivna konstälskaren. Vårt tips? Tänk kvalitet över kvanitet! För att hjälpa dig att bestämma dig för vad du ska se har vi gjort ett urval av de bästa målningarna.

 • Jungfrun och barnet med Sankta Anna, Marias moder (rum 7)

  1. Jungfrun och barnet med Sankta Anna, Marias moder (rum 7)

  Detta är Masaccios färg- och dimensionsmässiga mästerverk och höjde honom till den första store renässanskonstnären. Hans jungfru sitter mittemot de gotiska änglarna som man tror målades av Masolino.

 • Venus födelse (rum 10)

  2. Venus födelse (rum 10)

  Botticellis stora mästerverk, tillika Uffiziernas mest berömda verk, föreställer hur Venus stiger upp ur havet och in i det vällustiga vuxenlivet.

 • Konungars bedjan (rum 15)

  3. Konungars bedjan (rum 15)

  Det här ofärdiga verket av Leonardo da Vinci är kanske inte det bästa, men det är definitivt ett av hans mest intressanta. Här kan du studera hur den store konstnären arbetade fram sina verk.

 • Madonna av harpyerna (rum 26)

  4. Madonna av harpyerna (rum 26)

  Andrea del Sarto är en av högrenässansens osjungna hjältar. I rum 26 kan du jämföra hans djärva, imponerande stil med den berömda samtida konstnären Rafaels.

 • Bacchus (första våningen, rum 4)

  5. Bacchus (första våningen, rum 4)

  Caravaggios sätt att använda sig av skuggor saknar helt motstycke. I detta verk av den romerska vinguden fångar han mänskligheten i all sin felbarhet och sårbarhet.

Planera ditt besök

 • Öppettider

  Uffizierna har öppet tisdagar till söndagar, kl. 08.15-18.50. Museet är stängt på måndagar, samt juldagen, nyårsdagen och första maj.

 • Hur lång tid behöver jag?

  Om du har ett späckat schema kan du hinna med Uffiziernas höjdpunkter på ungefär tre timmar. Om du är intresserad av konst eller bara vill få valuta för dina pengar så bör du överväga att avsätta dubbelt så mycket tid.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Tisdag till söndag, kl. 08.15-18.50.
 • Vad kostar det?
  Biljetter kostar från 23 EUR och uppåt. Tips: Inträdet är gratis första söndagen varje månad. Men om du förlägger ditt besök då, så se till att vara ute i god tid för att undvika timslånga köer och besvikelse.
 • Behöver jag en guide?
  Det är definitivt till hjälp, så kolla upp vår lista över de mest populära turerna.
 • Hur tar jag mig dit?
  Uffizierna ligger till höger om Piazza della Signoria, som bara är tio minuters promenad från Florens stora tågstation, Santa Maria Novella.
 • Ytterligare tips

  • Fotografering med blixt är inte tillåten.

  • Det kan vara roligt att kombinera ditt besök på Uffizierna med en rundtur i vackra Florens.

Alla saker att se i Uffizierna

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Uffizierna? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Uffizierna

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 15 397 omdömen

Initierad guide som pratade mycket god engelska. Vi hade turen att bara vara två personer i gruppen så det blev i praktiken en privat guidad tur. Två timmar var tillräckligt för att hinna med de viktigaste konstverken, och ungefär vad man orkar ta in. Det kostar en slant med guide men värt varenda öre då man får en betydligt bättre förståelse för konstverken.

Detta är ett bra alternativ att gå med om du vill ha ett par timmar i museet. Det är ett stort museum och vi fick gå i takt med vår egen trumma och lägga mer tid på saker vi ville vs en guidad tur. Obs: Gå tidigt !! Vi gick vid 9 och det var perfekt. Det börjar bli super trångt 10: 00-11: 00

Trevlig upplevelse, jag rekommenderar, om inte konstexperter, att besöka Uffizi-galleriet med en guidad tur för att bättre förstå verk och hela denna underbara platsens historia. Vår guide, Cosetta, mycket bra och uppmärksam, har alltid lyckats hålla uppmärksamheten vid liv.

Liten grupp, trevlig organisatör som mötte oss med fin information och trevligt bemötande. Oroligt skicklig guide med stora kunskaper om både Uffizi och alla konstnärer, så lärorikt på ett lättsamt sätt. Vi rekommenderar denna utflykt varmt!

Lång, lång kö även om vi hade tidsbestämd biljett. Trots allt värt att köa.