Uffizierna
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
Köp din biljett nu

Uffizierna: Upplevelser

Se alla upplevelser i Uffizierna

Toppsevärdheter i Florens

Se 615 upplevelser

Fem verk du inte får missa på Uffizierna

Uffizierna är ett av de äldsta och mest populära museerna i Florens. Det är dessutom stort nog att vara en utmaning för även den mest hängivna konstälskaren. Vårt tips? Tänk kvalitet över kvanitet! För att hjälpa dig att bestämma dig för vad du ska se har vi gjort ett urval av de bästa målningarna.

Jungfrun och barnet med Sankta Anna, Marias moder (rum 7)

Jungfrun och barnet med Sankta Anna, Marias moder (rum 7)

Detta är Masaccios färg- och dimensionsmässiga mästerverk och höjde honom till den första store renässanskonstnären. Hans jungfru sitter mittemot de gotiska änglarna som man tror målades av Masolino.

Venus födelse (rum 10)

Venus födelse (rum 10)

Botticellis stora mästerverk, tillika Uffiziernas mest berömda verk, föreställer hur Venus stiger upp ur havet och in i det vällustiga vuxenlivet.

Konungars bedjan (rum 15)

Konungars bedjan (rum 15)

Det här ofärdiga verket av Leonardo da Vinci är kanske inte det bästa, men det är definitivt ett av hans mest intressanta. Här kan du studera hur den store konstnären arbetade fram sina verk.

Madonna av harpyerna (rum 26)

Madonna av harpyerna (rum 26)

Andrea del Sarto är en av högrenässansens osjungna hjältar. I rum 26 kan du jämföra hans djärva, imponerande stil med den berömda samtida konstnären Rafaels.

Bacchus (första våningen, rum 4)

Bacchus (första våningen, rum 4)

Caravaggios sätt att använda sig av skuggor saknar helt motstycke. I detta verk av den romerska vinguden fångar han mänskligheten i all sin felbarhet och sårbarhet.

Våra tips

Öppettider

Uffizierna har öppet tisdagar till söndagar, kl. 08.15-18.50. Museet är stängt på måndagar, samt juldagen, nyårsdagen och första maj.

Hur lång tid behöver jag?

Om du har ett späckat schema kan du hinna med Uffiziernas höjdpunkter på ungefär tre timmar. Om du är intresserad av konst eller bara vill få valuta för dina pengar så bör du överväga att avsätta dubbelt så mycket tid.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Tisdag till söndag, kl. 08.15-18.50.
 • Vad kostar det?
  Biljetter kostar från 23 EUR och uppåt. Tips: Inträdet är gratis första söndagen varje månad. Men om du förlägger ditt besök då, så se till att vara ute i god tid för att undvika timslånga köer och besvikelse.
 • Behöver jag en guide?
  Det är definitivt till hjälp, så kolla upp vår lista över de mest populära turerna.
 • Hur tar jag mig dit?
  Uffizierna ligger till höger om Piazza della Signoria, som bara är tio minuters promenad från Florens stora tågstation, Santa Maria Novella.
 • Ytterligare tips

  • Fotografering med blixt är inte tillåten.

  • Det kan vara roligt att kombinera ditt besök på Uffizierna med en rundtur i vackra Florens.

Vad besökare tycker om Uffizierna

Samlat omdöme
4.5 / 5
baserat på 12 139 omdömen

Stort museum som behöver upplevas vid flera tillfällen, inte bara ett.

Ett museum med många konstverk i en mycket vacker byggnad. Alla rum har otroligt vackra målningar i taket. Mängden konstverk gör att det är svårt att ta till sig allt vid ett enda besök och rekommenderar att åtminstone besöka museet vid två tillfällen. Vi använde varken guide eller autoguide men det kändes ändå att det gick bra att orientera sig i lokalerna.

Uffizierna: Tidsbestämd inträdesbiljett Omdöme från:

Liten grupp, trevlig organisatör som mötte oss med fin information och trevligt bemötande. Oroligt skicklig guide med stora kunskaper om både Uffizi och alla konstnärer, så lärorikt på ett lättsamt sätt. Vi rekommenderar denna utflykt varmt!

Uffizi Gallery: Small Group Tour Omdöme från:

Väldigt kunnig guide Julia, mycket bra Engelska, lätt att förstå, fick med det allra viktigaste, gav oss en upplevelse som vi verkligen rekommenderar. Fråga efter Julia om ni vill få en guide som verkligen kan berätta om Uffizi.

Florens: Guidad rundtur med köföreträde i Uffizierna Omdöme från:

Mycket smidigt att förboka och sedan slippa köa

Rekommenderas starkt att förköpa biljetter innan och sedan bara visa upp sin voucher och därmed slippa köa. Vi valde en slot på förmiddagen vilket var toppen med tanke på hur många besökande det sedan fyllde på med.

Uffizierna: Tidsbestämd inträdesbiljett Omdöme från:

Fantastiskt konstmuseum man inte vill missa under sin vistelse!

Mycket smidigt att kunna boka biljetter online innan resan. Rekommenderas varmt om du inte vill stå flera timmar i kö. Tydlig och relevant information. Är mycket nöjd med denna bokning. Är även nöjd med priset.

Uffizierna: Tidsbestämd inträdesbiljett Omdöme från: