Uffizierna

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Fem verk du inte får missa på Uffizierna

Uffizierna är ett av de äldsta och mest populära museerna i Florens. Det är dessutom stort nog att vara en utmaning för även den mest hängivna konstälskaren. Vårt tips? Tänk kvalitet över kvanitet! För att hjälpa dig att bestämma dig för vad du ska se har vi gjort ett urval av de bästa målningarna.

 • Jungfrun och barnet med Sankta Anna, Marias moder (rum 7)

  1. Jungfrun och barnet med Sankta Anna, Marias moder (rum 7)

  Detta är Masaccios färg- och dimensionsmässiga mästerverk och höjde honom till den första store renässanskonstnären. Hans jungfru sitter mittemot de gotiska änglarna som man tror målades av Masolino.

 • Venus födelse (rum 10)

  2. Venus födelse (rum 10)

  Botticellis stora mästerverk, tillika Uffiziernas mest berömda verk, föreställer hur Venus stiger upp ur havet och in i det vällustiga vuxenlivet.

 • Konungars bedjan (rum 15)

  3. Konungars bedjan (rum 15)

  Det här ofärdiga verket av Leonardo da Vinci är kanske inte det bästa, men det är definitivt ett av hans mest intressanta. Här kan du studera hur den store konstnären arbetade fram sina verk.

 • Madonna av harpyerna (rum 26)

  4. Madonna av harpyerna (rum 26)

  Andrea del Sarto är en av högrenässansens osjungna hjältar. I rum 26 kan du jämföra hans djärva, imponerande stil med den berömda samtida konstnären Rafaels.

 • Bacchus (första våningen, rum 4)

  5. Bacchus (första våningen, rum 4)

  Caravaggios sätt att använda sig av skuggor saknar helt motstycke. I detta verk av den romerska vinguden fångar han mänskligheten i all sin felbarhet och sårbarhet.

Planera ditt besök

 • Öppettider

  Uffizierna har öppet tisdagar till söndagar, kl. 08.15-18.50. Museet är stängt på måndagar, samt juldagen, nyårsdagen och första maj.

 • Hur lång tid behöver jag?

  Om du har ett späckat schema kan du hinna med Uffiziernas höjdpunkter på ungefär tre timmar. Om du är intresserad av konst eller bara vill få valuta för dina pengar så bör du överväga att avsätta dubbelt så mycket tid.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Tisdag till söndag, kl. 08.15-18.50.
 • Vad kostar det?
  Biljetter kostar från 23 EUR och uppåt. Tips: Inträdet är gratis första söndagen varje månad. Men om du förlägger ditt besök då, så se till att vara ute i god tid för att undvika timslånga köer och besvikelse.
 • Behöver jag en guide?
  Det är definitivt till hjälp, så kolla upp vår lista över de mest populära turerna.
 • Hur tar jag mig dit?
  Uffizierna ligger till höger om Piazza della Signoria, som bara är tio minuters promenad från Florens stora tågstation, Santa Maria Novella.
 • Ytterligare tips

  • Fotografering med blixt är inte tillåten.

  • Det kan vara roligt att kombinera ditt besök på Uffizierna med en rundtur i vackra Florens.

Vad besökare tycker om Uffizierna

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 12 348 omdömen

Utomordentligt fint att på förhand ha en biljett. Mycket bra guide!

Den svenskspråkiga guiden Veronica är utomordentligt kunnig och bra. Hon är insatt i hur konsten har utvecklats genom århundradena och kunde på ett pedagogiskt och givande sätt förmedla sin kunskap till åhörarna. Hon valde bra exempel för sin guidning och kunde så kronologiskt redogöra för målarkonstens utveckling. Hon gav betraktaren tillräckligt tid att bekanta sig med konstverken. Öronsnäckorna var bra och möjliggjorde att man kunde tillgodogöra sig gudingen trots att man inte stod bredvid guiden. En oförglömlig dag och konstupplevelse i Uffizierna

Turen var utmärkt bra och den tysktalande tolken förträfflig.

Turen ut utanför Florens kommer att bli ett bestående minne och en plats att längta tillbaka till. Vår tysktalande guide var suveränt bra både vad gäller rundvandringen i Florens och guidningen i Uffizierna. Enda nackdelen var att vi fick vänta in andra grupper innan vi kunde hå in i Uffizierna och det tog så lång tid att det blev irriterat till slut

En fantastisk guide, Alessandra! Bättre än den bästa bok eller film.

Två timmar är väl avvägd tid för att hålla fokus och komma ihåg. Urvalet av konst var bra. Vi fick en spännande ingång till Florens storhetstid och familjen Medicis verk. Vår guide Alessandra berättade med inlevelse och vågade vara personlig. Jag hade intrycket av att jag lyssnade på en spänningsroman!

Liten grupp, trevlig organisatör som mötte oss med fin information och trevligt bemötande. Oroligt skicklig guide med stora kunskaper om både Uffizi och alla konstnärer, så lärorikt på ett lättsamt sätt. Vi rekommenderar denna utflykt varmt!

Väldigt kunnig guide Julia, mycket bra Engelska, lätt att förstå, fick med det allra viktigaste, gav oss en upplevelse som vi verkligen rekommenderar. Fråga efter Julia om ni vill få en guide som verkligen kan berätta om Uffizi.