Lägg till datum

Tyghallen i Kraków

Tyghallen i Kraków: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Läskiga Krakow: 2 timmars stadsvandring

1. Läskiga Krakow: 2 timmars stadsvandring

Upptäck den mörka sidan av Krakow på denna läskiga rundvandring i Krakow. Hör Krakows legender, skrämmande anekdoter och hemska historier som bygger på verkliga händelser. Passera förbi sevärdheter som St Mary's Basilica, Cloth Hall och Rådhustornet när de är upplysta för natten. Möt din guide efter solnedgången och gör dig redo för gåshud. Besök platser som du kanske har sett på dagen, men upptäck den här gången deras sanna mörker. Stanna utanför sevärdheter som  de polska gotiska tornen i Florian Gate, och den 1300- talskyrkan St Mary's Basilica. Promenera längs St John Street och beundra sevärdheter i stadens hjärta som t.ex. klädhuset, rådhustornet, Collegium Maius, stadshuset, Maria Magdalena-torget och Katyński-torget. Ta del av utsikten över floden Vistula och ta reda på var den legendariska stadsdraken en gång bodde.

Warszawa: Heldagsutflykt till Krakow och Auschwitz med tåg

2. Warszawa: Heldagsutflykt till Krakow och Auschwitz med tåg

Följande en tidig upphämtning på morgonen från ditt boende i Warszawa och åk till tågstationen med en privat bil. Din engelsktalande chaufför hjälper dig med incheckningen och väntar tills du stiger ombord på tåget till Krakow. Efter en kort tågresa välkomnas du av en lokal engelsktalande chaufför och börjar din tur med delad transport till Auschwitz. Gå ombord på en 3,5 timmars guidad grupptur i Auschwitz och Birkenau. Börja turen med ett besök i koncentrationslägret Auschwitz där du får lära dig om hur det upprättades av tyska nazister i utkanten av staden Oswiecim 1940. Efter kriget förvandlades lägret till ett museum som visar bevis på folkmordet, vilket du får möjlighet att titta på. I museet kan du se en film som gjordes efter befrielsen av lägret och som visas på olika språk. Efter att ha tillbringat tid i Auschwitz fortsätter turen till Birkenau-delen av koncentrationslägret. Upptäck hur de tyska nazisterna 1941 upprättade ett nytt läger som kallades Auschwitz II Birkenau. Mellan 1942-1945 levde och dog cirka 1,5 miljoner människor här. Omkring 90 procent av dem var judar, andra var polacker, zigenare, ryssar och fångar från 28 länder i Europa. År 1979 upptogs koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau på Unescos lista över världskultur och nationellt kulturarv. Avresa från Auschwitz-Birkenau för en 1,5 timmars resa till Krakow. Du har tre timmars fritid för att se huvudtorget i Krakow, det största medeltida gamla stadstorget i Europa. I Gamla stan besöker du Wawel Hill där katedralen och det kungliga slottet ligger, rådhustornet, S:t Marias basilika, Krakows barbican och Sukiennice, som är känd som klädhallen. Sug in stadens unika atmosfär med sina tusentals barer och härliga regionala restauranger, historiska byggnader och hästdrivna taxibilar. Under resan kommer det att finnas tid att äta lunch på en restaurang. Efter din tid i Krakow går du ombord på tåget vid ca 19.30, hämtas upp vid perrongen och transporteras från tågstationen tillbaka till ditt hotell i Warszawa.

Krakow: Gamla stan: Vandring i Krakow

3. Krakow: Gamla stan: Vandring i Krakow

Upplev den ultimata introduktionen till Krakow med en guidad rundvandring i den historiska gamla staden. Börja din rundtur i stadens hjärta framför Mariakyrkan. Din guide kommer att ha ett orange paraply, så du hittar honom lätt på mötesplatsen. Känn dig som om du har gått tillbaka i tiden när du promenerar bland den medeltida arkitekturen på Stora torget, det största medeltida marknadstorget i Europa. Din professionella guide tar dig till de främsta sevärdheterna i Krakow och informerar dig om dess dramatiska historia. De kommer också att ge dig insiderkunskap om vad du ska besöka, se och äta när du är i denna vackra stad. Du avslutar din rundtur vid slottet Wawel, de polska kungarnas imponerande kungliga residens.

Krakow: Självguidad höjdpunkter Scavenger Hunt & Walking Tour

4. Krakow: Självguidad höjdpunkter Scavenger Hunt & Walking Tour

Lär känna Krakow i din egen takt på den här interaktiva rundvandringen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. När du har laddat ner snöjaktsturen på din mobila enhet (via en länk och inloggningsuppgifter som du får vid bokningen) kan du använda mobilappen och de integrerade kartorna för att nå 10 av Krakows viktigaste sevärdheter till fots. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination på rundturen. När du vandrar genom staden kan du njuta av flexibiliteten att när som helst pausa spelet för att ta en paus, ta de perfekta bilderna, stanna för lunch eller besöka ett museum. Välj att fortsätta rundturen senare eller spara resten till en annan dag. Börja din rundtur vid det imponerande rådhustornet! Besök den ikoniska Kraków Cloth Hall med sina unika utställningar och utforska den mirakulösa St Mary's Basilica. Ta ett foto vid Floriańska porten i stadens centrum och gå vilse i det historiska Plac Szczepański i centrum av gamla stan. Lär dig mer om den banbrytande Nicolaus Copernicus och hans liv. Du kommer också att passera förbi den unika kyrkan Sankt Peter och Paul, glöm inte att ta ett foto. Se, beundra, fotografera och rysa med Wawelkatedralen i stadens centrum, medan Smok Wawelski, symbolmonumentet, blir pricken över i:et på denna unika rundtur.

Kraków: Guidad rundvandring i Gamla stan

5. Kraków: Guidad rundvandring i Gamla stan

Förflytta dig tillbaka i tiden medan du vandrar genom Gamla stan i Krakow. Du kommer inte bara att få uppleva charmen i den medeltida arkitekturen, din professionella och kunniga stadsguide kommer även att lära dig mer om Polens historia, unika symboler och traditioner, samt en hel del roliga fakta längs vägen. Höjdpunkten i Gamla stan är den medeltida kungsvägen. Den börjar i den norra delen av Gamla stan i St. Florians kyrka, som innehåller relikerna av Polens skyddshelgon, St. Florian. Den historiska vägen fortsätter på tre gator, Floriańska, Grodzka och Kanonicza. Du kommer också att promenera igenom St. Florians port, ett imponerande gotiskt torn och den enda återstående av de åtta medeltida stadsportarna. Därefter kommer du att besöka det stora marknadstorget i Kraków. Detta är det största medeltida torget i Europa och platsen för många historiska byggnader. Torgets centrala inslag är Sukiennice, en klädeshall i renässansstil med fantastiska arkader utformade av den italienska arkitekten J.M. Padovano. Kungsvägen slutar vid foten av Wawelkullen, från vilken du kan titta upp och beundra slottet Wawel. Utforska denna imponerande gamla residens som använts av polska monarker och gå på äventyr i Waweldrakens näste nedanför. De vackra kungliga privata lägenheterna och kronjuvelerna är ett måste, liksom Saint Stanisławs basilika och Vaclav. Rundvandringen i Krakows Gamla stan kommer också att omfatta ett besök på det Jagellonska universitetsområdet, där det äldsta universitetet i Polen och den vackra parken Planty ligger. Du kommer att få en halvtimmes kaffepaus under resan.

Gamla stan & Wawel-slottet till fots

6. Gamla stan & Wawel-slottet till fots

Välkommen till hjärtat av Krakow, där historia, kultur och skönhet flätas samman. Den gamla stadsdelen som överlevde andra världskriget pulserar av atmosfären från de dagar då staden var huvudstad i Europas största land. Följ med oss på en rundtur i en stad som inte har förändrats mycket sedan medeltiden och ta reda på varför den togs med på UNESCO:s första världsarvslista! Utforska den kungliga vägen: När du följer den kungliga vägen passerar du hisnande landmärken, inklusive det magnifika Wawel-slottet, den imponerande Mariakyrkan och det livliga Stora torget. Varje plats har en bit av stadens historia, och våra expertguider kommer att väcka dessa berättelser till liv och lägga till det värdefulla sammanhanget i Polens historia och kultur. Kulturellt nav: Gamla stan i Krakow har länge varit ett kulturellt nav, med konstnärer, forskare och ledare från hela Europa. Vi visar dig var du ska leta för att hitta spår av staden under dess storhetstid på 1400- och 1500-talen, när Copernicus själv gick på dessa gator. En pärla på UNESCO:s världsarvslista: Gamla stan och Wawel-slottet finns med på UNESCO:s världsarvslista, och det av goda skäl. Dess charmiga gator, fantastiska arkitektur och rika historia gör det till en av Europas mest välbevarade och omhuldade destinationer. En unik upplevelse: Det som gör vår rundtur i Gamla stan till något alldeles extra är den djupa insikt du får. Vi visar dig inte bara sevärdheterna, vi ger dig sammanhang, berättelser och en genuin förståelse för denna extraordinära plats. På denna 2 timmar och 30 minuter långa Pay What You Wish Walkative! TOUR kommer du att se: - medeltida stadsmurar och Barbican - Stora torget med klädhallen - St Mary's kyrka med sin berömda trumpetare - Collegium Maius, den äldsta byggnaden på det äldsta universitetet i Central- och Östeuropa - Ärkebiskopspalatset och Johannes Paulus II "påvliga fönster" - Wawelberget med katedralen och slottets innergård - Draken på Wawel - och mycket mer...!

Elektrisk skoter Krakow: Gamla stan & Judiska kvarteren-Full tur

7. Elektrisk skoter Krakow: Gamla stan & Judiska kvarteren-Full tur

Innan du sätter dig på din elektriska skoter får du en kort utbildning och en säkerhetshjälm. Det är enkelt att köra och vi garanterar dig att det bara tar ett ögonblick innan du kan röra dig fritt och tryggt på din scooter. Ta en sightseeingtur i Krakow med en skillnad. Du slipper långa och tröttande promenader genom staden. Hoppa istället ombord och åk med din egen privata Scooter från plats till plats. Scooter är ett ljudlöst, miljövänligt och roligt tvåhjuligt fordon som du lär dig att köra på nolltid. Den här 3,5 timmar långa turen är mer än 10 km lång (cirka 4 mil). Den leder dig runt till Krakows viktigaste platser så att du kan beundra stadens arkitektur och monument. Din guide kommer att rekommendera platser som är värda att besöka under din vistelse i Krakow och ge dig många tips om livet i Krakow. Beundra den fantastiska utsikten från floden, kolla in vackra byggnader och glid genom historiska parker och kungliga residens. Se allt detta och mycket mer.

Krakow: Gamla stan: Vandring i Krakow

8. Krakow: Gamla stan: Vandring i Krakow

Krakows gamla stad är en av de mest kända platserna i Europa och till och med i världen. Det bästa sättet att ta del av Krakows historia och alla höjdpunkter är att göra det med en professionell licensierad stadsguide. En traditionell promenad längs den kungliga vägen, genom Gamla stan, universitetsdistriktet upp till Wawelberget mot de polska kungarnas slott. Turguiden kommer att berätta om de mest kända monumenten - Barbicanen, St Mary's Basilica, Cloth Hall, du kommer att få veta de legender som är förknippade med St Mary's Trumpet Call, en kniv på ett av de gamla husen eller Krakows grundläggning. Den här turen är en möjlighet att ta del av Krakows gamla stad på dina egna villkor.

Krakow: Privat sightseeing med elbil

9. Krakow: Privat sightseeing med elbil

Upplev Krakow med elbil, tillgänglig året runt. Elbilarna är lämpliga för alla typer av väder och är utrustade med ljudguide på 16 språk. Din tur omfattar alla de viktigaste sevärdheterna i varje distrikt, och med en audioguide får du lära dig mer om Krakows historia och traditioner. Resplanen är flexibel, vilket gör att du kan anpassa turen efter dina behov. Under rundturen kommer du att passera genom och utforska både Krakows gamla stad och de judiska kvarteren (det tidigare gettot). Du kan besöka ett eller flera distrikt och blanda dem efter dina intressen. Du kan också lista de sevärdheter du är särskilt intresserad av i förväg för att vara säker på att du besöker dem under din rundtur. En Krakowtur med elbil låter dig se så mycket som möjligt, samtidigt som du undviker turistmassorna. Det här erbjudandet inkluderar inte bara en privat tur med elbil, utan även direkt hämtning och lämning från dörr till dörr från ditt boende. Turens längd beror på hur många distrikt du besöker, med ungefär en timme per distrikt som krävs.

Krakow: Privat panoramatur med golfbil och audioguide

10. Krakow: Privat panoramatur med golfbil och audioguide

Du börjar i den fantastiska gamla staden med det berömda torget, klädhallen och Wawel-slottet, innan du fortsätter till den historiska judiska stadsdelen. Utforska de charmiga gatorna som kantas av traditionella synagogor och pittoreska restauranger som har bevarats i sin ursprungliga stil. Du besöker också det tidigare judiska ghettot, som nu är ett trendigt och populärt område tack vare Oskar Schindler-fabriken. Slappna av och njut av sevärdheterna bekvämt i en golfbuggy, medan en toppmodern audioguide ger kommentarer på ett av 27 olika språk. Rutten tar dig till många av stadens mest ikoniska sevärdheter, bland annat St Wojciechs kyrka, St Marias kyrka, Czartoryski-museet och den berömda Remuh-synagogan med sin gamla kyrkogård. Du kommer också att besöka Ghetto Heroes' Square och Eagle Pharmacy, som var en viktig livlina för dem som var instängda i ghettot under andra världskriget. Efter rundturen tar din chaufför dig tillbaka till en valfri plats i Gamla stan och Kazimierz-området, så att du kan utforska vidare eller åka tillbaka till ditt hotell.

Tillgängliga aktiviteter

62 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 4

Tyghallen i Kraków: Fler aktiviteter och sevärdheter

Tyghallen i Kraków: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Tyghallen i Kraków

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 778 omdömen

Jag hade en viskning på 2 timmars Creepy Krakow-turen. Vår guide var den roliga och kunniga Navya, och hon gav oss en engagerande och detaljerad rundtur runt gamla stan. Turnén innehåller både läskiga/äkta kriminalhistorier och historia, så det är en bra kombination av roligt och lärorikt. Se till att ta med bekväma promenadkläder för att göra det bästa av turnén. Jag rekommenderar gärna turnén till andra besökare.

Guiden träffade oss i tid. En trevlig person med stor kunskap, som hon förmedlade till oss på ett mycket intressant sätt. Den "läskiga Krakow"-resan visade sig vara en bra idé för att spendera ledig tid. För ett rimligt pris serverades vi en dos av Krakows historia som vi inte kommer att läsa om någonstans. Jag rekomenderar!!!

Gillade verkligen den läskiga Krakow Walking Tour. Vår guide Elizabeth var utmärkt, verkligen kunnig, rolig och intressant, vi fick se delar av staden som vi förmodligen inte skulle ha stött på och hört massor av historier som du inte får i guideböckerna. Ett riktigt trevligt par timmar, skulle definitivt rekommendera.

Fantastiska 2 timmar. Häftiga historier berättade med humor och stöds av vår guides stora kunskap. Mrs. Ela var fantastisk på alla sätt - professionell, rolig och kunna dosera spänningen. Att imponera på alla uttråkade tonåringar är en riktig bedrift och fru Ela lyckades göra det. Djup bugning och beundran!

En väldigt bra guide, Navia, som höll oss engagerade i historierna. Bra blandning med både dåtid och nutid, mycket hemskt men även lite skratt. behövs pigga ben för vandrandet, och har man svårt med hörseln så kan det vara svårt att höra med allt annat brus, men vi tyckte mycket om det!