TV-tornet i Berlin

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

TV-tornet i Berlin: Upplevelser

Vad syns från TV-tornet?

Med sina 368 meter är TV-tornet den högsta byggnaden inte bara i Berlin utan i hela Tyskland. Vilka riktmärken ska du titta efter under ditt besök uppe i toppen?

 • Reichstag

  1. Reichstag

  Den tyska riksdagsbyggnaden ritades av den brittiska arkitekten Sir Norman Foster, och är lätt att få syn på med sin karakteristiska glaskupol.

 • Brandenburger Tor

  2. Brandenburger Tor

  Alldeles söder om riksdagsbyggnaden ligger Brandenburger Tor som blivit en ikonisk symbol för den tyska återföreningen.

 • Olympiska stadion

  3. Olympiska stadion

  Titta efter Olympiastadions vita cirkel långt västerut. Det var där de ökända olympiska spelen 1936 ägde rum. På senare år har många stora konserter hållits i stadion, och 2015 stod den värd för UEFA Champions League-finalen mellan Juventus och Barca.

 • Tiergarten

  4. Tiergarten

  Vad är det för något stort grönt där mitt inne i stadskärnan? Det är Tiergarten, Berlins svar på Central Park i New York – eller är det kanske tvärtom? Tiergarten anlades nämligen redan 1527.

 • Roterande restaurang

  5. Roterande restaurang

  Småhungrig? Du behöver inte komma tillbaka ned på jorden bara för det. Den roterande restaurangen uppe i TV-tornet bjuder på såväl lunch och middag som 360 graders långsamt skiftande vy över Berlin.

Planera ditt besök

 • Måste jag boka guide i förväg?

  Det kan vara bra, eftersom detta definitivt är en av Berlins huvudattraktioner. Som tur är finns det rätt många biljetter som låter dig smita förbi köerna, men tänk på att säkerhetskontrollerna är obligatoriska för alla.

 • Vilken tid på året ska jag åka?

  Alla tider på året går bra, men chansen till molnfri himmel är störst från maj och fram till hösten.

 • Vilka är öppettiderna?

  Mars till oktober är TV-tornet öppet från kl. 09.00 till midnatt, och november till februari från kl. 10.00 till midnatt.

 • Är TV-tornet rullstolsanpassat?

  Av brandsäkerhetsskäl är rullstolar inte tillåtna i TV-tornet.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  TV-tornet är det perfekta stället för att avnjuta Berlins sena solnedgångar i juli och augusti. Boka bord på restaurangen eller lös biljett mellan kl. 20.30 och 22.00.
 • Vad kostar det?
  En vuxenbiljett kostar från 13 EUR och uppåt, beroende på vilka eventuella tillägg du vill göra.
 • Behöver jag en guide?
  Inte nödvändigtvis, även om en tripp upp till toppen ingår i flertalet stadsturer.
 • Hur tar jag mig dit?
  TV-tornet ligger mitt i smeten, på knytpunkten Alexanderplatz som trafikeras av flera tunnelbanelinjer, S-bahn, buss och spårvagnar.
 • Ytterligare tips

  • TV-tornet är gratis för barn under fyra år.

  • Restaurangen tar bara emot ett begränsat antal reservationer varje dag, så att även gäster som inte har bokat ska få en chans.

Alla saker att se i TV-tornet i Berlin

Vill du upptäcka vad som finns att göra i TV-tornet i Berlin? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om TV-tornet i Berlin

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 9 950 omdömen

Resan var en dröm! Det är något speciellt att köra eller att köra i denna Trabilimousine. Jag hade bokat resan i födelsedagspresent till min man. Det här är väldigt stort. Lyckligtvis har min rädsla för att han skulle slå i huvudet inte bekräftats. Motsatsen är fallet. Interiören i limousinen är mycket rymlig och mysig. Det finns också filtar om (särskilt vi kvinnor) du börjar rysa. Pris-prestanda-förhållandet är definitivt rätt. En hink champagne var redan klar. Men den underbara chauffören förtjänar ett särskilt omnämnande: med ett kärleksfullt skämt, med livliga små berättelser om allt som är värt att se, gjorde han denna resa till något som kommer att förbli oförglömligt för min man och mig.

Besökte Berlins TV-torn och hade bokat bord i restaurangen. Det gick snabbt och smidigt att komma in och en snabb hissfärd upp till toppen, där både utsiktsplats finns och en trappa upp ligger Restaurangen. Restaurangen roterar två varv i timmen och det är en fantastisk utsikt över Berlin som man får uppleva. God mat, trevlig personal och service. Kan varmt rekommendera detta då man är i Berlin.

Ett måste när man åker till Berlin! Tänk på att det är lite otydligt på sidan om bokningen är avbokningsbar eller inte. Det framkommer att den är avbokningsbar på första sidan men när du väl ska betala så är den inte det om du inte betalar extra.

Allt fungerade jättebra. Från bokning till slutet av de bokade attraktionerna. Vi rekommenderar. Vid nästa besök bara med dig!

Jag gillade det men jag tycker att vägen är väldigt kort