Lägg till datum

Tromsø
Buss- och minivanturer

Buss- och minivanturer
23 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Tromsø Buss- och minivanturer

Tromsø: Slädeåkning och utfodring av renar med en samisk guide

1. Tromsø: Slädeåkning och utfodring av renar med en samisk guide

Upptäck de samiska renskötarnas livsstil på denna dagsutflykt från Tromsö. Res till lägret i en bekväm buss. Träffa renskötarna och åk på en släde som dras av renar. Smaka på äkta samisk mat samtidigt som du lyssnar på traditionella berättelser och sånger medan du samlas runt en öppen eld. Bli hämtad från stadens centrum och koppla av på en kort bilresa längs kusten till renområdet. Din värd hälsar dig välkommen. Hoppa på en släde som dras av en ren och låt din guide leda dig på en magisk slädtur genom snön. Ta dig till lägret och mata den majestätiska renhjorden på 300 djur. Samlas i lavuu (sametält) för lite värme och en utsökt traditionell varm måltid. Cirkla runt lägerelden medan din guide berättar historier om samisk kultur och sjunger jojkar, som är en form av samiska sånger. Återvänd till din mötesplats i Tromsø i slutet av din rundtur.

Tromsø: Valskådningstur med hybridelektrisk katamaran

2. Tromsø: Valskådningstur med hybridelektrisk katamaran

Sätt segel på en hybridelektrisk katamarankryssning för de arktiska vattnen och observera marina djur i deras naturliga livsmiljö. Se späckhuggare, fenvalar, kaskeloter och/eller knölvalar äta i de iskalla fjordarna och beundra de fantastiska landskapen runt omkring dig. Avresa från Tromsø på morgonen och bege dig ut till Skjervøy där valarna är i tid för att njuta av de korta timmarna av dagsljus. Ta in den hisnande utsikten över frusna landskap i bekväma, panoramiska lounger. Våra båtar är utformade för sightseeing och har kapacitet för över 100 gäster. Men de stora panoramafönstren och däcken i flera nivåer gör att du kan njuta av utsikten var du än befinner dig ombord. Du hittar ett urval av mat och dryck att köpa ombord. Vi seglar i ca 3 till 3,5 timmar för att nå valarna och tillbringar ca 1 till 1,5 timmar runt deras födosöksplatser. Vår kapten kommer att hålla utkik efter valarna. Ibland tar det lite längre tid att upptäcka en knölval, fenval, kaskelot och/eller späckhuggare, men våra guider har några smarta knep för att upptäcka dem. Medan vi letar efter valarna kommer våra passionerade guider att dela med sig av sina personliga berättelser från Tromsø-området och intressanta sevärdheter som vi kan se från fjordarna. Naturligtvis skulle en valskådningstur inte vara komplett utan ett överflöd av information om knölvalar, fenvalar, kaskeloter och/eller späckhuggare. När valarna har upptäckts byter vi till vår elektriska och tysta motor för att minimera störningarna för valarna. Vibrationerna och bullret från motorerna har av forskare nämnts som en stor störning för det marina livet och valarna. Vi strävar efter att arbeta för en bättre och mer ansvarsfull valskådningsturism och därför följer vi en strikt valskådningsfilosofi. Obs: Vänligen ta med varma kläder, inklusive ull och motsvarande. Vi seglar i arktiska vatten och det är kallt, särskilt ute till havs. Våra salonger är uppvärmda och bekväma, men det är kallt ute.

Tromsø: Minibusstur med norrskensjakt och lägereld

3. Tromsø: Minibusstur med norrskensjakt och lägereld

Res utanför Tromsö, bort från stadens ljusföroreningar, på jakt efter norrskenet tillsammans med en erfaren guide. Förundras över Arktis enorma majestät medan du delar historier med dina följeslagare vid en sprakande brasa. Avresa från mötesplatsen i centrala Tromsö och ge dig ut på en upplevelse i den arktiska vildmarken som du bara får uppleva en gång i livet. Din erfarna guide kommer sedan att leda dig i jakten på det trollbindande naturfenomenet som är Aurora Borealis. När du söker i skyn på flera olika platser kan du njuta av den robusta skönheten i din omgivning. Lyssna till lokala myter och berättelser om ljusen, samt en vetenskaplig förklaring till varför de existerar. När du har hittat den bästa platsen för att titta på ljusen kan du krypa genom nysnön omgiven av höga berg och djupa fjordar. Ta dig tid att verkligen beundra detta otroliga naturliga ljusspel, där färgerna dansar i luften i vackra, fascinerande mönster. Håll energin uppe med varma drycker och snacks. Låt sedan minnena från sommarlägret komma tillbaka när du grillar marshmallows på en rökig brasa. Ta massor av fina foton under natten. Din guide hjälper dig att ställa in kameran på rätt sätt och tar också foton av din grupp med norrskenet i bakgrunden. Efter en minnesvärd kväll kommer du att släppas av vid ditt boende i Tromsö.

Tromsø: Fjordkryssning med vilda djur och fåglar med lunch och dryck

4. Tromsø: Fjordkryssning med vilda djur och fåglar med lunch och dryck

Upplev det extraordinära landskapet runt Tromsöregionen ombord på våra båtar. Kryssa ut på Ishavet och runt de vackra fjordarna och sunden i regionen. Längs vägen kan du njuta av utsökt arktisk fisk, drycker och snacks. Vi hämtar dig på en mötesplats i centrala Tromsö och eskorterar dig till hamnen där du kliver ombord på en klassisk båt som heter "Capella" eller "Polar Adventure". Slå dig ner i en varm hytt, eller använd de isolerade bodysuitsna för att stanna på däck och beundra utsikten. Upplev Tromsöregionens djurliv när du håller utkik efter fåglar som havsörnar, sillgrisslor och ejdrar. Träffa lunnefåglar (under säsong), skarvar, sälar och uttrar. Håll kameran i högsta hugg hela tiden för att få otroliga fotomöjligheter. Se små grindvalar och delfiner leka i vattnet. Leta efter renar vid strandlinjen och njut av Tromsös flora och fauna i all dess mångfald. Färden går sedan tillbaka till Tromsö hamn, där din fantastiska polartur slutar.

Från Tromsø: Nordljusjakt med båt

5. Från Tromsø: Nordljusjakt med båt

Upplevelsen börjar i kajen i Tromsø centrum, och därifrån tar du dig an den arktiska natten ombord. MS Polar Adventure. Båten avgår klockan 20.00 och sätter kurs mot den destination där chanserna att se norrsken är som störst. Ombord finns en mängd varma och kalla drycker som du kan njuta av och hålla dig varm, det är självbetjäning och du kan äta så många kakor och dricka så mycket kaffe som du vill. Det finns även termodräkter tillgängliga som du kan ta på dig för en kall vinterkväll. Foton ingår inte i denna aktivitet, men besättningen ombord hjälper dig att ställa in rätt inställningar på din kamera och telefon så att du kan fånga den gröna damen. Du får ta med dig mat och dryck, men alkohol är inte tillåtet att ta med ombord. Båten kommer att stanna med norrskenet så länge den kan med hänsyn till turens längd. Båten återvänder till samma brygga precis bredvid Scandic Ishavshotel klockan 23:30. Vi kan inte garantera att du ser norrskenet, men om du inte ser norrskenet under din första natt kommer du att erbjudas en ny tur gratis de dagar vi har lediga platser(En ny tur är endast giltig en gång). Eftersom vi inte garanterar att du ser norrskenet, kan du inte få en partiell eller fullständig återbetalning om du inte ser norrskenet. De dagar då vädret är dåligt och chanserna att se norrsken är små kommer vi att kontakta dig och be dig flytta din bokning till en annan dag, så var tillgänglig för kontakt inom 24 timmar före avresa.

Från Tromsø: Rundresa med norrsken

6. Från Tromsø: Rundresa med norrsken

Öka dina chanser att se det bländande norrskenet på den här bussturen från Tromsø. Håll dig varm med en termodräkt och varma drycker. Se till att du får fantastiska bilder på din tur med kamerahjälp från din guide. Avgå från Tromsø i en bekväm, luftkonditionerad buss och ge dig ut på jakt efter de dansande ljusen från norrskenet. Slappna av i den bekväma bussen på väg till den plats där meteorologerna har förutspått att ljuset kommer att vara som bäst. Få en ärlig bedömning av sannolikheten att se ljusen av din guide för den kvällen. För att få fantastiska vyer av himlen bör du bege dig till områden med god solaktivitet och klar himmel. Njut av flexibilitet när det gäller stopp, aktiviteter och beslut om resans längd. Din guide kommer att hjälpa dig med kamerainställningar och användning av ett stativ för att få de bästa bilderna. Efter rundturen blir du avsläppt vid ditt hotell.

Tromsø: Självkörande hundspannäventyr med Husky

7. Tromsø: Självkörande hundspannäventyr med Husky

Ge dig ut på en guidad slädupplevelse från Tromsø. Turas om att styra släden eller njut bara av det otroliga arktiska landskapet. Efteråt kan du berätta historier runt en varm eld med varm choklad och tårta. Hoppa på den bekväma minibussen och kör till kenneln på ön Kvaløya. När du väl är påklädd kan du gå till kenneln och träffa de 130 Alaskan Huskies som alltid är glada över att få träffa gästerna. Få en kort demonstration av hur man kör en släde och ställ gärna frågor. Följ sedan din guide och träffa dina huskies. Varje par, en passagerare och en chaufför, kommer att ha sin egen släde. Du har flera möjligheter att byta mellan olika roller när resan börjar. Slutligen ger du dig ut i snön och följer guiden längs stigen. Ta foton under hela resan och njut av de otroliga landskapen. Efter det 90 minuter långa äventyret kan du ta dig till Sami Lavvo för varma drycker och Heges berömda hemgjorda chokladkaka. Utbyt historier från resan runt den mysiga öppna spisen tills det är dags att byta om och hoppa tillbaka på bussen. Du återvänder till den ursprungliga startpunkten. 

Tromsø: Jakt på norrsken med gratis bilder

8. Tromsø: Jakt på norrsken med gratis bilder

När du går med på denna expertledda utflykt i liten grupp kan du se naturens finaste ljusshow. Delta i en jakt där destinationen ändras beroende på bästa chansen att se ljuset. Undertiden går färden ut till kusten, ibland inåt landet och andra gånger förbi tre fjordar upp till den finska gränsen. Det slutliga beslutet lämnas så sent som möjligt för att maximera chansen att se de majestätiska ljusen dansa på himlen. Hoppa in i skåpbilen och möt din grupp och expertguide. När du har hittat den perfekta platsen slår du dig ner och väntar på att norrskenets lysande färger ska dyka upp. Din guide hjälper dig att justera din kamera så att du kan ta de bästa bilderna av dem. Njut av varma drycker och kex medan du håller ett öga på himlen. Njut av en exklusiv jakt med en gruppstorlek på högst 16 gäster. Din guide svarar gärna på alla dina frågor och tar högupplösta bilder som du kan dela med gruppen efter turen.

Tromsø: Fjordkryssning med hybridelektrisk katamaran

9. Tromsø: Fjordkryssning med hybridelektrisk katamaran

Avgå från Tromsø och ge dig iväg för att utforska de arktiska vikarna, sunden och fjordarna som är rika på vilda djur och historia. Gör några stopp på vägen, bland annat på moderna fiskodlingar, i små fiskebyar och gamla ösamhällen utanför Kvaløya eller ”valön”. Se när besättningen sätter in en undervattensdrönare. Se det rika marina livet som finns i de kristallklara grunderna.Köp drycker och en varm lunch ombord som du kan avnjuta medan du tar in den fantastiska panoramautsikten.

Tromsø: Dagsutflykt med rensläde, middag och norrsken

10. Tromsø: Dagsutflykt med rensläde, middag och norrsken

Upplev Arktis magi på denna nattliga dagsutflykt med rensläde från Tromsø. Njut av en traditionell samisk middag och träffa renskötare medan de berättar om sin kultur och sina trosföreställningar. Ha chansen att se norrskenet dansa ovanför dig. Gå ombord på bussen i Tromsö och ge dig ut på ditt arktiska äventyr. Stanna till vid ett samiskt läger och få chansen att mata hjorden på ca 300 vildrenar som kommer att äta från dina händer. Känn spänningen av att åka på en släde som dras av majestätiska renar. Bli bjuden på en kopp varmt te, kaffe eller varm choklad och värm dig runt elden i en gamme (traditionell samisk kåta) med levande ljus. Smaka på en trerätters måltid inklusive bidos (en traditionell samisk gryta som ofta serveras vid samiska bröllop och andra speciella tillfällen) tillagad över den öppna elden. Följ med din värd till en lavuu (sametält) och samlas runt elden för att lyssna på berättelser om den samiska kulturen. Lär dig hur det är att vara renskötare. Titta på när din guide framför en jojk (traditionell samisk sång). Gå ut och se om norrskenet syns ovanför renlägret. Återvänd till din mötesplats i Tromsø i slutet av din tur.

Tromsø

Tromsø

Vanliga frågor om Buss- och minivanturer i Tromsø

Vad finns det för andra saker att göra än Buss- och minivanturer som är värt att besöka i Tromsø?

Tromsø: Fler aktiviteter och sevärdheter

Tromsø: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.