Saker att göra i
Trogir

Våra mest rekommenderade saker att göra i Trogir

Split/Trogir: Blå grottan, Mamma Mia och Hvar 5 öar Tour

1. Split/Trogir: Blå grottan, Mamma Mia och Hvar 5 öar Tour

Besök 5 av Kroatiens öar med stil på en fartfylld dagsutflykt med motorbåt. Följ med på ett äventyr där du utforskar grottor, simmar och snorklar och upptäcker dalmatiska städer. Välj antingen Trogir eller Split som utgångspunkt. Och bäst av allt, välj mellan antingen en liten grupp eller privat upplevelse. Kryssa på en 90-minuters motorbåtsresa för att nå ön Biševo där den blå grottan ligger. Hoppa in i en mindre lokal båt och utforska den fantastiska grottan från insidan och beundra dess livfulla blå glöd. Sedan börjar Mamma Mia-delen av turnén med båtturen till ön Vis. Utforska den första Mamma Mia-platsen, byn Komiža med 1 timmes ledig tid. Upptäck den traditionella dalmatiska fiskebyn med sina smala gator, stenstränder och inbjudande strandpromenad. Sväng förbi nästa Mamma Mia-plats - Stiniva Cove och ta ett snabbt dopp på 15 minuter i viken under den soligaste tiden på dagen. Vi passerar Srebrenas strand, en av de berömda Mamma Mia-platserna. Skepparen är mer än villig att sakta ner så att du kan ta några fantastiska bilder. Efter alla fantastiska Mamma mia-platser är nästa stopp Budikovac Island för din nästa aktivitet: snorkling och simning i Blue Lagoon. Låna snorkelutrustningen ombord för att njuta av ett avkopplande timslångt dopp här, eller till och med en förfriskning på stranden. Sist besöker vi Hvar, med lite ledig tid för att äta lunch och göra lite sightseeing i den pittoreska hamnstaden. Bland höjdpunkterna finns den historiska stadskärnan och Španjola-fästningen med utsikt över Pakleni-öarna. Koppla av och njut av landskapet när du sedan transporteras tillbaka till Split eller Trogir.

Split: Blå lagunen och 3 öar Speedboat Tour

2. Split: Blå lagunen och 3 öar Speedboat Tour

Sätt segel på Adriatiska havet med den här halvdagsutflykten med motorbåt från Split. Kryssa mellan vackra stränder och vikar. Njut av den avslappnade atmosfären på Laganini Beach Club. Simma eller snorkla i den glittrande blå lagunen. Utforska den historiska staden Trogir. Hoppa ombord på en båt och träffa din skeppare. Upptäck några av de mest fascinerande destinationerna mitt i Adriatiska havet. Efter att ha njutit av en avkopplande båttur och panoramautsikt över Split når du dagens första destination, Laganini Beach Club på ön Čiovo. Njut av vit sand, strandbarer och pinjeträd. Efter att ha utforskat denna klubb tar du en båttur till Blue Lagoon. Hälsa på det turkosa havet och de sandiga stränderna. Hoppa rakt ner i det kristallklara vattnet för ett uppfriskande dopp. Dyk för att utforska det rika marina livet under vattnet. Gå till soldäcket för att sola och koppla av. Åk till din slutdestination, den historiska staden och hamnen i Trogir. Denna stadsö är en kulturell UNESCO-världsarvslista. Njut av den hisnande utsikten över den centrala dalmatiska kusten och öarna medan du kryssar tillbaka till Split.

Split: Halvdags båttur till Blå lagunen, skeppsvrak och Trogir

3. Split: Halvdags båttur till Blå lagunen, skeppsvrak och Trogir

Upptäck världen under vattnet när du besöker Blå lagunen och Necujamviken. Utforska den historiska staden Trogir och res ombord på en bekväm motorbåt med gott om utrymme. Hoppa ombord på en motorbåt för en perfekt halvdagsutflykt på sommaren. Efter 30 minuters åktur med motorbåten anländer du till Blå lagunen. Utforska den grunda lagunen på ön Drveniks sydöstra sida. Lagunens botten består av sand och krossade snäckor som ger en fascinerande blå färg. Njut av att sola, bada och snorkla innan du fortsätter vidare till den charmiga viken Necujam, där du hittar ett berömt skeppsvrak och får uppleva lite mer härlig snorkling och simning. Sist men inte minst: Trogir kallas "Lilla Venedig". De omgivande kanalerna, som faktiskt sjunker, har funnits där sedan grekerna koloniserade kusten för 2 400 år sedan. Denna charmiga lilla stadsö är skyddad av Unesco sedan 1997 och erbjuder en perfekt plats för att tillsammans avsluta dagen. Avsluta dagen med en båttur tillbaka till Split.

Split: Blå lagunen och 3 öar Speedboat Tour med lunch

4. Split: Blå lagunen och 3 öar Speedboat Tour med lunch

Koppla av vid Blå lagunens stränder på en halvdagsutflykt med motorbåt från Split. Turens resplan är anpassad för att maximera din upplevelse både under lågsäsong och högsäsong. Turen avgår från Toto Travels kontor i Split, där du checkar in och efter att ha bekantat dig med besättningen och båten börjar äventyret! Resplanen bjuder på en promenad genom hamnen i Maslinica på ön Šolta, ett besök i den magnifika Blå lagunen, fri tid för sightseeing i den 4000 år gamla staden Trogir samt gratis lunch på en av restaurangerna vid havet under lågsäsong. Så snart vädret tillåter är det möjligt att simma och snorkla vid Blå lagunen och på ön Šolta. Under högsäsongen ingår lunch i en strandbar vid Blå lagunen. *Vi besöker dessa platser i olika ordning på morgonen och eftermiddagen. Den tid som tillbringas på båten mellan stoppen är 15-30 minuter. Turen avslutas på samma plats som den avgick från.

Från Split: Krka Waterfalls Cruise & Trogir Walking Tour

5. Från Split: Krka Waterfalls Cruise & Trogir Walking Tour

Tillbringa en dag i naturen i kombination med sightseeing i den historiska staden Trogir - det bästa sättet att tillbringa en dag på semestern, bort från stadens trängsel. Efter bara 30 minuters bilresa från Split stannar du för att utforska detta kulturella UNESCO-arv. Tillsammans med en auktoriserad guide har du en unik möjlighet att utforska detta berömda "stadsmuseum". När du går runt i dess historiska centrum och smala gator känns det som om du går tillbaka i tiden, till antikens Grekland, Rom och Venedig. Upptäck medeltida murar, klocktorn, bevarade slott och kyrkor. Full av intryck fortsätter resan mot nationalparken. Från den lilla flodstaden Skradin tar du en panoramisk båttur genom Krka-flodens kanjon. Tillbringa lite tid med din guide som kommer att förklara alla hemligheter i detta fantastiska område medan du slingrar dig fram genom de välorganiserade lederna i Krka nationalpark. Följ de pedagogiska stigarna och hitta en etnisk by, gamla vattenkvarnar, stenhus, souvenirbutiker, autentiska byggnader och en restaurang. Tillbringa din fritid i skuggan av de höga träden och fördjupa dig i den hisnande naturen.

Från Split/Trogir: Halvdags båttur till Trogir och Blå lagunen

6. Från Split/Trogir: Halvdags båttur till Trogir och Blå lagunen

Upptäck den charmiga staden Trogir och Blå lagunens underbara färger på en guidad båtutflykt. Njut av den kroatiska kustens vackra landskap och ta dig tid för bad, solbad och snorkling. Res från Split till staden Trogir, som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Upplev stadens speciella atmosfär när du vandrar iväg på dess smala gator och vid vattnet. Besök St Lovre-katedralen och se de imponerande romanska dörrarna som är snidade av Master Radovan på 1200-talet. Fortsätt båtutflykten till Blå lagunen och förundras över dess färg. Snorkla med den utrustning som tillhandahålls, bada och njut av att sola på däcket. Utforska den steniga stranden som är omgiven av tallskog. Spana efter de vilda delfinerna i deras naturliga miljö. Besök den gamla fiskebyn Maslinica och slappna av i den unika stillsamma atmosfären. Ta tillfället i akt och bada lite mer, för att sedan avnjuta en god lunch eller middag (till din egen bekostnad).

Från Trogir: Halvdagstur till 3 öar med Blå lagunen

7. Från Trogir: Halvdagstur till 3 öar med Blå lagunen

Hämtning av gäster i Trogir framför fästningen Kamerlengo kl. 9.00 Med vacker panoramautsikt över Trogir och fästningen Kamerlengo är vi på väg till vår första ö. Efter 15-20 minuters ridning är vi framme på ön Veliki Drvenik - platsen kallas Krknjaši (Blå lagunen). Här kan du njuta av kristallklart vatten genom att simma, snorkla, eller bara chilla på båten med iskalla drycker och ta all D-vitamin du kan ta. Efter ca 1:30h är vi på väg till vår nästa ö. Från Blå lagunen till Maslinica (Šolta) behöver vi 15-20 minuters ridning. Den lilla byn Maslinica är den enda byn och hamnen på den västra sidan av ön Šolta. Den största symbolen för detta område är ett restaurerat 1500-talsslott, som har omvandlats till ett lyxhotell. lyxhotell. En kort promenad genom den gamla byn räcker för att bli förälskad i denna vackra plats. Från Maslinica till Duga Bay (Čiovo) behöver vi 25-30 minuters ridning. Resan fortsätter till bukten Duga, som ligger på södra sidan av ön Čiovo, och som med sitt kristallklara vatten och naturliga sandbotten inbjuder till avkoppling och simning. Vid dåligt väder förbehåller vi oss rätten att ändra eller ställa in turen till förmån för alla passagerare. Detta beslut kommer att fattas av kaptenen. I det här fallet har du rätt att skjuta upp turen till en annan dag eller få full återbetalning.

Från Trogir: Halvdagstur med motorbåt till Tre öar

8. Från Trogir: Halvdagstur med motorbåt till Tre öar

Upptäck Kroatiens skönhet på det här ö-hoppningsäventyret ombord på en bekväm motorbåt. Besök den berömda Blå lagunen för att bada, se byn Maslinica på ön Šolta och stanna till i Duga-bukten på ön Čiovo.  Börja din resa på havet med en fantastisk panoramautsikt över staden och bevittna fästningen Kamerlengo. Efter en kort och avkopplande tur når du det kristallklara vattnet i Blue Lagoon. Ta ett dopp med snorkelutrustningen eller ligg på stranden och njut av solen.  Åk till den lilla byn Maslinica, den enda byn och hamnen på västra sidan av ön Šolta. Bevittna ett av de mest fascinerande arkitektoniska landmärkena i området när du ser ett restaurerat slott från 1500-talet som har omvandlats till ett hotell.   Gå på en promenad genom den gamla byn och se bybornas vardag. Du har tid att stanna och köpa en god lunch på en traditionell dalmatisk restaurang. Fortsätter mot Duga-bukten, på södra sidan av ön Čiovo.  Svalka dig i vattnet där du kan snorkla bland skaror av guldfiskar innan du återvänder till strandpromenaden i Trogir.

Split/Trogir: Dagstur till nationalparken Krka med vinprovning

9. Split/Trogir: Dagstur till nationalparken Krka med vinprovning

Upptäck nationalparken Krka på en guidad dagstur från Split eller Trogir. Bevittna Skradinski Buk och skönheten i det klara vattnet. Ditt första stopp är vattenfallet Skradinski Buk där du får en guidad rundtur i närområdet. Många av stenhusen och vattenkvarnarna har nu förvandlats till små museer med olika utställningar. Gå genom ett nätverk av stigar och träbroar nära vattenfallen. Koppla av och bada i Skradin. Efteråt kan du njuta av utvalda viner i lokala konoba, samt utsökt traditionell hemlagad mat som prosciutto, ost och bröd (tillval). Slutligen återvänder ni till Split längs den vackra kustvägen och passerar pittoreska byar och öar.

Žedno: Offroad Čiovo Island ATV Quad Bike Tour

10. Žedno: Offroad Čiovo Island ATV Quad Bike Tour

Upptäck den dalmatiska ön Čiovo på din egen ATV fyrhjuling. Träffas i byn Žedno på toppen av ön. Innan turen startar ska alla deltagare genomgå säkerhetsutbildning och instruktioner med reseledare. Efter att reseguiden introducerat dig till ett roligt och säkert sätt att köra fyrhjuling, börjar ditt 25 kilometer terrängäventyr. Kör genom vacker dalmatisk natur och bergsstig. Njut av panoramautsikt över de omgivande öarna och det kristallklara Adriatiska havet. Upptäck en dold pärla på ön, ett fantastiskt kloster från 1500-talet bosatt i klippor. Under hela turen ger guiden dig intressant information om ön och du har korta pauser och tid för fotografering. Turen med simalternativet inkluderar ytterligare en rutt till södra delen av ön där du har fri tid för bad i havet.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Trogir

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Trogir?

Vilka är de bästa dagsturerna från Trogir?

De bästa dagsturerna från Trogir:

Split

Vilka är de bästa turerna med låga priser i Trogir?

Trogir: Fler aktiviteter och sevärdheter

Trogir: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Trogir

Samlat omdöme

4.6
(6 940 recensioner)

Båtturen tidigt på morgonen var iskall. Mina tänder nästan klapprade och mina fingrar domnade bort. Den blå grottan, Hvar, Vis var dock fantastiska. Fantastiskt vacker. Rekommenderas starkt. Steve och partner var roliga guider. Vi njöt av vår resa med dem.

En riktigt bra turné - Darijo var väldigt avslappnad och underhållande. Jag hade mycket tid att titta, fota och gå. Jag kan definitivt rekommendera den ☺️ Hvala, super je bilo 📸 🙋‍♀️

De två guiderna Lea och Septa var fantastiska! De var fantastiska craic och såg till att vi alla trivdes. Skulle till 100% rekommendera till alla som kommer till Split. En klass!

I Skradin information om bil museum för dom som är intresserade kunde vara bra alternativt till vandring i staden.

Excellent!!! Super kul. Våra guider Mates och Drazer var underbara.