Upplevelser i
Triumfbågen, Paris

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Fem fakta om Triumfbågen i Paris

Den magnifika Triumfbågen i Paris är ett minnesmärke över franska revolutionen och Napolenkrigen, såväl som en nationell symbol för Frankrikes turbulenta politiska historia. Här är fem saker som kan vara bra att veta innan du besöker den!

 • Den andra triumfbågen

  1. Den andra triumfbågen

  Triumfbågen kallades från början Arc de Triomphe de l'Etoile. Den byggdes 1836 – 28 år efter den mindre Arc de Triomphe du Carrousel som står i närheten av Louvren.

 • Arkitekten fick aldrig se den

  2. Arkitekten fick aldrig se den

  Jean Chalgrin, som även var involverad i arbetet med Palais du Luxembourg och Versailles, dog olyckligtvis 1911, fem år efter att han ritat triumfbågen och 25 år innan den var klar.

 • Viktig del av nationaldagsfirandet

  3. Viktig del av nationaldagsfirandet

  Den fjortonde juli högtidlighålls franska revolutionen med en militärparad som utgår från Triumfbågen och fortsätter längs Champs-Elysées ned till Place de la Concorde.

 • Ett flygplan flög rätt igenom Triumfbågen 1919!

  4. Ett flygplan flög rätt igenom Triumfbågen 1919!

  Under segerparaden efter första världskrigets slut beordrades de franska stridspiloterna att marschera till fots tillsammans med infanteriet, vilket de inte alls gillade. Charles Godefroy protestesterade genom att flyga ett biplan genom Triumfbågen tre veckor senare!

 • En okänd soldat begravdes under valvet 1920

  5. En okänd soldat begravdes under valvet 1920

  Efter att en okänd soldat som stupat under första världskriget begravdes under valvet har militärer undvikit att marschera genom bågen. Till och med Hitlers soldater respekterade detta när de intog Paris 1940!

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Triumfbågen kommer som bäst till sin rätt på kvällen, när den eviga låga som markerar den okände soldatens grav är som mest synlig. Kl. 10.00-23.00 (22.30 under lågsäsong) kan hågade besökare klättra de 50 metrarna upp till Triumfbågens topp och titta ned på den upplysta boulevarden. Biljett köper du invid Triumfbågens fot.

 • Ta sig dit

  Triumfbågen är väl synlig från alla de 12 avenyer som sammanstrålar vid den, inklusive Champs-Elysées. De närmaste tunnelbanestationerna är Argentine och George V (som båda trafikeras av linje 1), Ternes (på linje 2) samt Kléber (på linje 6). Ta tunneln fram till Triumfbågen så att du slipper gå igenom den hårdtrafikerade rondell som omger den.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Triumfbågen är öppen kl. 10.00-23.00 under högsäsong, kl. 10.00-22.30 under lågsäsong.
 • Vad kostar det?
  Triumfbågen är gratis att beundra från marknivå. En vuxenbiljett för att klättra upp i toppen kostar 9,50 EUR.
 • Behöver jag en guide?
  Till själva Triumfbågen behövs ingen guide, men om du är intresserad av området kan det vara värt att kolla upp vår lista över de bästa turerna.
 • Hur tar jag mig dit?
  Tunnelbanelinje 1 till Argentine eller George V, linje 2 till Ternes, alternativt linje 6 till Kléber.
 • Ytterligare tips

  • Triumfbågen erbjuder grupprabatter.

Alla saker att se i Triumfbågen, Paris

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Triumfbågen, Paris? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Triumfbågen, Paris

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 7 124 omdömen

Väldigt praktiskt att hoppa över en kö när vi kom. Mobilbiljettalternativet fungerade riktigt bra och det fanns ingen angiven ankomsttid så det var stressfritt, flexibelt och jag antar att vi kunde ha åkt tillbaka igen tidigt på kvällen när den nedgående solen skulle vara bakom oss när vi tittade på Eiffeltornet

En bra överblick! Om Eiffeltornet är för högt för dig har du ett bra alternativ här. Den smala spiraltrappan tar lite tid att vänja sig vid, men när man når toppen har man en fantastisk utsikt runtom vid fint väder. Det finns också intressant information om Triumfbågen inuti.

En fin vy över Paris och intressant information. Många trappsteg så inget om du har svårt att gå

Fantastisk upplevelse. Mycket vänlig och professionell guide. Tack!

Perfekt program som är tillräckligt komplett för att upptäcka Paris