Trajan Fountain

31 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Trajan Fountain

Trajan Fountain: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Kusadasi/Izmir: Privat rundtur i Efesos med mindre promenader

Från Kusadasi/Izmir: Privat rundtur i Efesos med mindre promenader

Upptäck Efesos underverk på en privat rundtur med mindre promenader och mer utforskande för resenärer som söker en mer avslappnad upplevelse. Njut av upphämtning från Izmir eller Kusadasi. Med en guide och tillgång till skip-the-line, kringgå köer och dyk rakt in i hjärtat av denna UNESCO-listade plats. Utforska det ikoniska Celsus bibliotek, ett arkitektoniskt mästerverk som en gång inhyste tusentals skriftrullar. Förundras över storheten i Grand Theatre, där gladiatorer en gång kämpade och publiken fängslades av teaterföreställningar. Strosa längs de antika gatorna i Efesos, som pryds av intrikata kolumner och historiska ruiner. Fördjupa dig i den rika historien och kulturarvet i denna UNESCO-världsarvslista. Lyssna på fascinerande berättelser och legender från din guide som kommer att väcka Efesos till liv. Njut av fördelen med mindre promenader och njut av varje ögonblick utan att känna dig stressad. Ta fantastiska bilder, njut av atmosfären och låt det antika förflutna transportera dig till en svunnen tid.

3 timmars rundtur i Efesos och terrasshusen från Kusadasi hamn

3 timmars rundtur i Efesos och terrasshusen från Kusadasi hamn

Gå tillbaka i tiden i Efesos: Ge dig ut på en förtrollande promenad genom Efesos, en en gång blomstrande romersk stad som är känd för sin kulturella betydelse. Vår expertguide kommer att berätta fängslande berättelser om gladiatorer, filosofer och kejsare som en gång vandrade på dessa antika gator. Se de anmärkningsvärt välbevarade ruinerna, inklusive det ikoniska Celsusbiblioteket och den imponerande Stora teatern. Terrasshus: Där lyxen bodde: Skäm bort dina sinnen i terrasshusens prakt, utsökta bostäder för Efesos elit. Föreställ dig svunna tiders överflöd när du utforskar dessa vackert restaurerade hus, utsmyckade med intrikata mosaiker, fresker och överdådiga bekvämligheter. Terrasshusen ger en sällsynt inblick i den privilegierade livsstilen hos de antika rika. Storheten i Celsus bibliotek: Skåda storheten i Celsusbiblioteket, ett arkitektoniskt mästerverk och en ledstjärna för kunskap på sin tid. Låt dig imponeras av den fantastiska fasaden, prydd med statyer som representerar visdom och dygd. Lär dig mer om dess historiska betydelse och den roll det spelade för att bevara antika texter och visdom. Fånga minnen: Fotomöjligheter: Under hela resan finns det otaliga möjligheter att ta bilder. Från de majestätiska kolonnerna i Efesos till de utsmyckade detaljerna i terrasshusen, varje ögonblick inbjuder dig att fånga skönheten i dessa anmärkningsvärda antika strukturer. Detaljer och avslutning: Din 3-timmars rundtur i Efesos och terrasshusen börjar med ett varmt välkomnande i Kusadasi hamn av vår kunniga guide. Fördjupa dig i kärnan i Efesos historia och arkitektur, tillsammans med insiktsfulla kommentarer. Efter turen kommer du säkert tillbaka till Kusadasi hamn och lämnar dig med värdefulla minnen från denna berikande resa till de antika underverken.

PRIVAT Efesos-tur för kryssningspassagerare (Skip-the-Line)

PRIVAT Efesos-tur för kryssningspassagerare (Skip-the-Line)

Ni möts av er privata guide vid hamnen i Kusadasi. Vi börjar med att köra till Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan faktiskt ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär plats för pilgrimsfärder. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter vårt besök blir det en 5 minuters bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade troligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar ca 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att promenera på marmorgatorna, så det är bra att ha bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår engelsktalande reseledare. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det bättre att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House (så kallad bordell, "Terrace Houses") Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater, och Arcadine (Harbour Road). Vi kommer att besöka Artemistemplet, som är ett av antikens sju världsunderverk. Det kommer också att finnas goda möjligheter att ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från den bästa vinkeln.

Efesos & Moder Marias hus & Artemistemplet - rundtur

Efesos & Moder Marias hus & Artemistemplet - rundtur

Möte med din guide och bilresa till landet. Se Artemistemplet, ett av den antika världens underverk. Därefter besöker ni Efesos, en av de bäst bevarade antika städerna i världen. Forntida historiker trodde att Efesos grundades av Amazonerna, men nu tror man att det har varit den hettitiska staden Apasas. Med din privata guide kommer du att se Odeon, där det rådgivande rådet höll sina möten och de romerska baden, samt många andra kolumner, monument och ruiner, inklusive Celsus-biblioteket och Efesos stora teater. Efter vår lunch kan du njuta av landskapet eller shoppa. På eftermiddagen besöker vi Moder Marias hus, där hon vilade under sina sista år på toppen av berget Nightengale. Efteråt kör vi tillbaka till Kusadası hamn eller hotell.

Rundtur i Efesos med Artemistemplet

Rundtur i Efesos med Artemistemplet

Möte med din guide framför MAIN GATE Kusadasi hamn eller ditt hotell i Kusadasi. Körning till landet. Se ruinerna av Artemis tempel, ett av underverken i den antika världen. Därefter besöker ni Efesos, en av de bäst bevarade antika städerna i världen. Forntida historiker trodde att Efesos grundades av amasonerna, men nu tror man att det var den hettitiska staden Apasas. Med din privata guide kommer du att se Odeon, där det rådgivande rådet höll sina möten och de romerska baden, samt många andra kolumner, monument och ruiner, inklusive Celsus-biblioteket och Efesos stora teater. På vägen till Kusadasi kan ni njuta av landskapet eller shoppa.

RUNDTUR I KAPPADOKIEN, PAMUKKALE OCH EFESOS FRÅN ISTANBUL

RUNDTUR I KAPPADOKIEN, PAMUKKALE OCH EFESOS FRÅN ISTANBUL

Dag 1:: När du anländer till Istanbul flygplats tidigt på morgonen, vänligen gå till räknarna för att självchecka in och visa ditt pass för att få ditt boardingkort. När du har fått information om ditt boardingkort går du till boardingporten och går ombord. När du har anlänt till Cappadocia Airport kommer du och din chaufför att bli upphämtade från den första gateutgången. (Det finns en skylt med ditt namn på.) Gå med i Northern Cappadocia Tour och besök Uçhisar Castle, Paşabağları, Devrent Valley, Love Valley och Avanos. Transfer till hotellet. Övernattning i Cappadocia. lunch ingår Dag 2 : Varmluftsballongtur är valfritt för denna morgon. Vi hämtar dig från ditt hotell för att delta i Cappadocia Tour. Besök på Göreme Panorama, Underground City, Ortahisar Castle, Red and Rose Valley, Güvercinlik Valley. Du kommer att ha lite tid att koppla av innan du tar nattbussen till Pamukkale. Natt från Cappadocia till Pamukkale buss. dag: Detaljer: Måltider: Dag 3. När ni kommer till Pamukkale hämtar vi er från busstationen och tar er till vilorummet där ni kan vila i 2-3 timmar. Efter att ha kopplat av i dagrummet börjar dagen med en rundtur i Pamukkale, där du kommer att upptäcka den vackra naturen och den fascinerande historien och njuta av en utsökt lunch. Efter Pamukkale-turen åker du till Kuşadası med buss. Ankomst till Kuşadası, transfer till vårt hotell och övernattning i Kuşadası. Dag 4 Efter utcheckning från hotellet; Du kommer att bli upphämtad från ditt hotell kl 08.30 för Ephesus-turen, besöker Artemis tempel, Ephesus, Efter Ephesus-turen kommer du att bli flygtransfererad till Izmir flygplats för att flyga till Istanbul.

Tur till Efesos och Sirince från Izmir / Kusadasi

Tur till Efesos och Sirince från Izmir / Kusadasi

Kombinera en guidad tur till de extraordinära ruinerna i Efesos med tid i den lilla byn Sirince på den här halvdagsturen, med transfer tur och retur från Izmir eller Kusadasi. Det östra Medelhavets pärla ligger ungefär en timmes bilresa från kusten, och vid ankomsten gör du en resa tillbaka i tiden till de grekiska, romerska och bysantinska civilisationernas dagar. Din guide kommer att berätta historier om ruinerna medan du utforskar Trajanusfontänen, där allt som återstår av en kejsarstaty är en enda fot. Besök tempel Domition och Hadrianus tempel, där det senare har vackra friser och ett huvud av Medusa. Promenera längs den centrala marmorgatan till det fantastiska Celcusbiblioteket, som en gång i tiden kunde rymma upp till 12 000 skriftrullar. Andra höjdpunkter är Scolastica-badet och den branta Stora teatern med en kapacitet för upp till 24 000 åskådare. Kör sedan upp i bergen till den vackra ortodoxa byn Sirince. Namnet kan översättas till "vacker" och den lever upp till förväntningarna. Vandra runt på de smala gatorna där lokala kvinnor säljer sina hantverk och oljor. Stanna för en lugn drink på ett av de små kaféerna och prova områdets berömda söta vin.

Kusadasi: Landutflykter i Efesos (liten gruppresa)

Kusadasi: Landutflykter i Efesos (liten gruppresa)

Varmt välkomna till Kusadasi, en fantastisk badort som ligger inbäddad längs Turkiets kust mot Egeiska havet. Vi är glada över att ha er här idag och hoppas att ni kommer att njuta av den kulturella och historiska väv som Kusadasi har att erbjuda. Bara 20 km sydväst om Kusadasi ligger det antika underverket Efesos, en av världens mest välbevarade städer. Kusadasi har också andra fängslande historiska landmärken som Jungfru Marias hus och Artemistemplet. Under ditt besök kommer du att fördjupa dig i dessa arkeologiska underverk och helt fördjupa dig i den lokala kulturen. Du kan vara säker på att våra turer är utformade som grupputflykter, vilket garanterar ett regelbundet schema och gott om möjligheter att umgås med andra upptäcktsresande. Din resa börjar direkt när vi kör iväg dig från Kusadasi hamn, ledd av våra kunniga guider och i en bekväm transport.

Efesos: 4-timmars guidad tur med transfer från Kusadasi

Efesos: 4-timmars guidad tur med transfer från Kusadasi

Möt din reseledare i Kusadasis hamn eller på ditt hotell och börja din resa med att besöka en av de viktigaste höjdpunkterna i Efesos, en av de 12 städerna i Joniska förbundet, ett gammalt grekiskt distrikt på Mindre Asiens västkust i närheten av Izmir. Som hamnstad var den en viktig utgångspunkt för handelsvägarna till Mindre Asien. Gå genom dess historia längs marmorgator som kantas av underbara offentliga byggnader, bland annat den statliga agoran, Odeon, Memniusmonumentet, Domitianstemplet, Poliofontänen, Curetesgatan, Trajanfontänen, Scholastikas bad, Hadrianustemplet, Latrina, Celsusbiblioteket, Mithridatesporten och labyrinterna. Se Commercial Agora och Grand Theater, två av de mest imponerande byggnaderna i Efesos. Grand Theater byggdes på 300-talet f.Kr. och byggdes senare ut för att rymma 24 000 åskådare av romarna på 1000-talet e.Kr. Besök Artemistemplet eller Artemision, även känt mindre exakt som Dianatemplet, ett grekiskt tempel tillägnat en gammal, lokal form av gudinnan Artemis. Efter rundturen tar din guide dig tillbaka till ditt hotell i Kusadasi stad eller till hamnen.

Efesos&Sirince Village Tour med vinprovning+LUNCH

Efesos&Sirince Village Tour med vinprovning+LUNCH

Besök den antika staden Efesos på denna guidade heldagstur. Kliv in i de gamla grekernas och romarnas värld och utforska arkeologiska skatter. Din guide kommer också att avslöja hemligheterna i denna fascinerande stad, som en gång ansågs vara den viktigaste grekiska staden i östra Medelhavet. Visste du att Kleopatra och Marcus Antonius hade sin smekmånad i den här staden? Det stämmer, när du går runt i denna stad kommer du att känna att du har rest tillbaka i tiden. Därefter kan du smaka på klassisk turkisk mat på en autentisk restaurang. Efter lunch kan du upptäcka den charmiga byn Sirince. Denna söta by är känd för sina fruktiga viner och sin olivolja. Törstig? Inga problem, prova några av regionens välsmakande handgjorda viner. Avsluta turen med att gå till din avgångsplats.

De mest populära sevärdheterna i Selcuk

Att göra i Trajan Fountain

Städer i Turkiet

Trajan Fountain: Fler aktiviteter och sevärdheter

Trajan Fountain: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.