Towern
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
Köp din biljett nu

Towern: Upplevelser

Se alla upplevelser i Towern

Toppsevärdheter i London

Se 785 upplevelser

Att hålla utkik efter i Towern

Få byggnader har spelat en lika avgörande roll i Londons historia som Towern. Inte bara inhyser detta slott de omsusade kronjuvelerna, det är dessutom fortfarande ett av Storbritanniens mest populära besöksmål. Håll utkik efter följande...

Korparna

Korparna

Kul fakta: Om korparna någonsin lämnar Towern kommer riket att gå under. Okej, "fakta" kanske inte är rätt ord, men fåglarna är så viktiga för slottet att de både vingklippts och fått en egen vakt!

Beefeaters

Beefeaters

Vakterna vid Towern kallas i folkmun för Beefeaters, och nuförtiden är de snarare guider än vakter. Men kalla dem hellre Yeoman Warders, om du vill slippa sårade blickar.

Kronjuvelerna

Kronjuvelerna

Juvelhuset ståtar med monarkins mest utsökta skatter, nämligen kronjuvelerna och kungakronan. Inträde dit ingår i biljetten till Towern.

Avrättningsplatsen

Avrättningsplatsen

Trots Towerns blodiga rykte rullade faktiskt rätt få huvuden här. Av de avrättningar som trots allt ägde rum, förrättades de flesta på Tower Hill, där ett minnesmärke nu uppförts på schavottens gamla plats.

Spöken

Spöken

Okej, den här punkten är kanske lite mer kontroversiell, men enligt legenden går en hel del kända regenter igen här, inklusive Henrik VI och Anne Boleyn. Rapporterna om spöken i Towern har minskat de senaste åren, vilket gett upphov till en teori om att de kanske inte gillar turister...

Våra tips

Hur tar jag mig dit?

Nära Tower Bridge ligger tunnelbanestationen Tower Hill som trafikeras av linjerna District och Circle. Det går även att ta DLR-pendeltåget till Tower Gateway.

Hur lång tid behöver jag på mig?

Slottet är över 48 500 kvadratmeter stort, och det finns mycket att se och göra. Historienördar kan utan problem tillbringa en heldag på Towern. Även om det även funkar att riva av sitt besök på tre timmar rekommenderar vi att du avsätter minst sex timmar så att du hinner med den officiella Beefeaterturen. På så sätt får du ut mer av besöket, och har dessutom tillträde till annars avstängda delar, såsom kapellet.

Vad kostar det?

Vanliga biljetter till Towern kostar normalt 22 GBP, men inträde ingår även i London Pass och då slipper du dessutom köa.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Towern är öppet från kl. 09.00-17.30 under högsäsong (1 mars till 31 oktober), kl. 09.00-16.30 under lågsäsong (1 november till 28 februari). På söndagar och måndagar öppnar Towern kl. 10.00.
 • Vad kostar det?
  Inträde kostar cirka 22 GBP.
 • Behöver jag en guide?
  Det är definitivt till hjälp. Det kan vara värt att kolla upp vår lista över de bästa turerna i Towern.
 • Hur tar jag mig dit?
  Tunnelbanelinjerna District och Circle går till Tower Hill, och DLR-pendeltåget till Tower Gateway.
 • Ytterligare tips

  • Var försiktig om det regnar – det kan bli väldigt halt på sina ställen.

  • Ha bekväma skor, eftersom du kommer att gå mycket i både trappor och på ojämna underlag.

Vad besökare tycker om Towern

Samlat omdöme
4.4 / 5
baserat på 10 587 omdömen

Otroligt intressant med fantastisk guide.

Under 60 spännande minuter fick jag en resa genom en våldsam tid i brittisk historia. Att sedan kunna vandra omkring på egen hand var givande efter den guidade turen. En stor eloge till vår kunnige och humoristiske guide som fick oss alla att lyssna.

Towern är klart sevärd och guiderna jättebra! Kön till kronjuvelerna var dock sjukt lång så vill man se dem ska man nog vara där när de öppnar. Pappersutskrift är ett måste, annars får du gå ur kön och till Group bookings för att skriva ut.

En spännande plats med så mycket historia. Vi passade på att gå med i en av guidningarna och det rekommenderar jag verkligen. Guiden var en av de bästa guiderna jag någonsin mött och det förgyllde besöket ännu mer!

Demonastrationer två dagar av tre störde turerna en hel del

Mycket bra sätt att se London. Svårt med planeringen när demonstrationer två dagar av tre gjorde att bussarna inte kunde köra runt området kring Big Ben. Vi fick två kartor och de innehöll inte samma hållplatser.

Hop-on-hop-off-sightseeingbuss i London: Originalturen Omdöme från:

Vår första guide var väldigt rolig och intressent. De andra var bra men inte lika roliga, inlevelsefulla. Bra utsikt från andra våningen på bussen. Bussarna kom ofta så man behövde inte vänta länge.

Hop-on-hop-off-sightseeingbuss i London: Originalturen Omdöme från: