Towern

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Att hålla utkik efter i Towern

Få byggnader har spelat en lika avgörande roll i Londons historia som Towern. Inte bara inhyser detta slott de omsusade kronjuvelerna, det är dessutom fortfarande ett av Storbritanniens mest populära besöksmål. Håll utkik efter följande...

 • Korparna

  1. Korparna

  Kul fakta: Om korparna någonsin lämnar Towern kommer riket att gå under. Okej, "fakta" kanske inte är rätt ord, men fåglarna är så viktiga för slottet att de både vingklippts och fått en egen vakt!

 • Beefeaters

  2. Beefeaters

  Vakterna vid Towern kallas i folkmun för Beefeaters, och nuförtiden är de snarare guider än vakter. Men kalla dem hellre Yeoman Warders, om du vill slippa sårade blickar.

 • Kronjuvelerna

  3. Kronjuvelerna

  Juvelhuset ståtar med monarkins mest utsökta skatter, nämligen kronjuvelerna och kungakronan. Inträde dit ingår i biljetten till Towern.

 • Avrättningsplatsen

  4. Avrättningsplatsen

  Trots Towerns blodiga rykte rullade faktiskt rätt få huvuden här. Av de avrättningar som trots allt ägde rum, förrättades de flesta på Tower Hill, där ett minnesmärke nu uppförts på schavottens gamla plats.

 • Spöken

  5. Spöken

  Okej, den här punkten är kanske lite mer kontroversiell, men enligt legenden går en hel del kända regenter igen här, inklusive Henrik VI och Anne Boleyn. Rapporterna om spöken i Towern har minskat de senaste åren, vilket gett upphov till en teori om att de kanske inte gillar turister...

Planera ditt besök

 • Hur tar jag mig dit?

  Nära Tower Bridge ligger tunnelbanestationen Tower Hill som trafikeras av linjerna District och Circle. Det går även att ta DLR-pendeltåget till Tower Gateway.

 • Hur lång tid behöver jag på mig?

  Slottet är över 48 500 kvadratmeter stort, och det finns mycket att se och göra. Historienördar kan utan problem tillbringa en heldag på Towern. Även om det även funkar att riva av sitt besök på tre timmar rekommenderar vi att du avsätter minst sex timmar så att du hinner med den officiella Beefeaterturen. På så sätt får du ut mer av besöket, och har dessutom tillträde till annars avstängda delar, såsom kapellet.

 • Vad kostar det?

  Vanliga biljetter till Towern kostar normalt 22 GBP, men inträde ingår även i London Pass och då slipper du dessutom köa.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Towern är öppet från kl. 09.00-17.30 under högsäsong (1 mars till 31 oktober), kl. 09.00-16.30 under lågsäsong (1 november till 28 februari). På söndagar och måndagar öppnar Towern kl. 10.00.
 • Vad kostar det?
  Inträde kostar cirka 22 GBP.
 • Behöver jag en guide?
  Det är definitivt till hjälp. Det kan vara värt att kolla upp vår lista över de bästa turerna i Towern.
 • Hur tar jag mig dit?
  Tunnelbanelinjerna District och Circle går till Tower Hill, och DLR-pendeltåget till Tower Gateway.
 • Ytterligare tips

  • Var försiktig om det regnar – det kan bli väldigt halt på sina ställen.

  • Ha bekväma skor, eftersom du kommer att gå mycket i både trappor och på ojämna underlag.

Alla saker att se i Towern

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Towern? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Towern

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 10 353 omdömen

Demonastrationer två dagar av tre störde turerna en hel del

Mycket bra sätt att se London. Svårt med planeringen när demonstrationer två dagar av tre gjorde att bussarna inte kunde köra runt området kring Big Ben. Vi fick två kartor och de innehöll inte samma hållplatser.

Vår första guide var väldigt rolig och intressent. De andra var bra men inte lika roliga, inlevelsefulla. Bra utsikt från andra våningen på bussen. Bussarna kom ofta så man behövde inte vänta länge.

Smidigt att man ej behövde köa för biljetter och många olika aktiviteter som ingick något för alla stora som unga.

Att det fanns värdar vid buss stoppen som kunde guide oss rätt. Trevligt bemötande!