Tower of Mangia, Siena

Tower of Mangia, Siena: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Vandringstur i Siena med katedral och krypta samt museialternativ

1. Vandringstur i Siena med katedral och krypta samt museialternativ

Ta en fängslande resa genom Siena på en guidad vandring med skip-the-line tillgång till katedralkomplexet. Ditt äventyr börjar i hjärtat av Siena Center, där du träffar din kunniga guide och en liten grupp med andra upptäcktsresande. Vandra genom labyrintgatorna och de charmiga torgen i det medeltida Siena och njut av lugnet i de undangömda hörnen. Fördjupa dig i Sienas rika historia när din guide berättar om den berömda hästkapplöpningen Palio och avslöjar hemligheterna i det gamla gettot och torndistriktet. Stig upp till hisnande utsiktspunkter för panoramautsikt och få en glimt av det ikoniska Duomo och Torre del Mangia. På vägen till den majestätiska Piazza Del Campo kan du beundra de arkitektoniska höjdpunkterna som pryder Sienas silhuett, inklusive den berömda domkyrkan. Upptäck det fascinerande ursprunget till denna plats på UNESCO:s världsarvslista, som formades av 1300-talets upplysta styre. När du vandrar genom Sienas olika Contrada, som var och en representerar ett unikt grannskap genomsyrat av tradition, kan du föreställa dig den livliga rivalitet som flammar upp under Palio. Ta del av den autentiska atmosfären i dessa livfulla samhällen och njut av möjligheten att prova lokala delikatesser som Ricciarelli och Panforte. Ta en paus för att beundra den utsmyckade fontänen Fonte Gaia på Piazza del Campo, prydd med intrikata reliefer som visar bibliska scener. Med våra förbeställda biljetter tar du dig sedan förbi köerna och går in i den imponerande katedralen. Gå genom de heliga salarna som pryds av mästerverk av toskanska storheter som Duccio, Pisano och Pinturicchio. I katedralen finns många höjdpunkter från renässansen och det berömda Piccolomini-biblioteket. Välj en längre rundtur med OPA SI Pass för att fördjupa dig i katedralens skatter, inklusive den fängslande kryptan som pryds av århundraden gamla fresker. Lär dig av din guide om den ambitiösa visionen bakom Duomo Nuovo och utforska Museo dell'Opera, hem för utsökta skulpturer och målade glasfönster. Ta farväl av din guide och ta tillfället i akt att i egen takt klättra upp på Facciatone, den ofullbordade fasaden på den nya katedralen. Från denna höga utsiktspunkt kan du njuta av panoramautsikten över Siena och dess pittoreska landsbygd och avsluta din resa på ett oförglömligt sätt.

Siena: Höjdpunkter - självguidad sökjakt och stadsrundtur

2. Siena: Höjdpunkter - självguidad sökjakt och stadsrundtur

Lär känna Siena i din egen takt på den här interaktiva vandringsturen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. Lös pussel utanför tio sevärdheter i Siena. Följ ledtrådar vid varje attraktion för att hitta din nästa destination. Njut av utmaningen att använda logik, fantasi, observation och laganda för att slutföra spelet. Känn tillfredsställelsen när du löser varje gåta. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Har friheten att pausa eller återuppta rundturen när du vill. Beundra staden i din egen takt. Upptäck intressant information och fakta om staden. Ta så många bilder som du vill. Starta din rundtur från den mycket fotograferade Duomo. Besök det unika Johannesdopet med sin fasad som fortfarande är under uppbyggnad, du kommer fortfarande att stöta på den berömda kullen med Palazzo Piccolominis imponerande utseende. Ta en bild av det lilla centrala torget Loggia del Papa och låt dig gå vilse i Torre del Mangia, som när det byggdes var ett av de högsta sekulära tornen i det medeltida Italien. Besök det hisnande Palazzo Pubblico och gå förbi Palazzo Buonsignori med sina unika och världsberömda utställningar. Visa utställningarna på Santa Maria della Scala, som en gång var ett viktigt stadssjukhus som ägnade sig åt att ta hand om övergivna barn, fattiga, sjuka och pilgrimer. Promenera på Piazza del Campo, som anses vara ett av de största medeltida torgen i hela Europa.

Solnedgång i Siena och middag i Chianti från Florens

3. Solnedgång i Siena och middag i Chianti från Florens

På den här eftermiddags- och kvällsutflykten lämnar du Florens tidigt på eftermiddagen för en timmes bilresa till Siena. Njut av det natursköna Chiantilandskapet med härliga kullar och vingårdar på vägen. Du har fri tid i Siena för att ta in den medeltida atmosfären när du vandrar genom de smala gatorna. Beundra stadens konstnärliga arv, som exemplifieras av den gotiska katedralen och den imponerande Torre del Mangia på den fantastiska, världsberömda Piazza del Campo. Innan du lämnar Siena har du möjlighet att uppleva solnedgången från en panoramapunkt. Därefter fortsätter ni till en typisk vingård i hjärtat av Chianti-regionen. Inbäddat mellan de toskanska kullarna och mitt bland vingårdarna kommer du att serveras en utsökt middag med typiska toskanska produkter som salami, bruschetta och andra unika delikatesser. Till middagen serveras lokala viner av högsta kvalitet som valts ut personligen av vingårdens ägare. Njut av detta perfekta sätt att avsluta din eftermiddag i Chianti!

Toscanas bästa heldagstur från Florens

4. Toscanas bästa heldagstur från Florens

Föreställ dig denna dag: Du börjar i Pisa och fördjupar dig i Pisarepublikens historia på Miraklernas torg. De medeltida underverken - domkyrkan, baptisteriet och det legendariska lutande tornet - ger en glimt av det förflutna. Nästa stopp: San Gimignano, känd för sina Vernaccia-viner och medeltida torn. Strosa längs smala gator och insup charmen i det medelålders Toscana. Sedan bär det av till Monteriggioni, en muromgärdad bosättning från 1200-talet med utsikt över den romerska Via Cassia. Siena väntar med sitt romantiska centrum, där den årliga hästkapplöpningen Palio pryder Piazza del Campo. Den gotiska katedralen och Torre del Mangia dominerar stadsbilden, tillsammans med det imponerande Palazzo Pubblico. När du reser tillbaka till Florens öppnar sig det natursköna Chianti-området - böljande kullar, vingårdar, cypresser och olivlundar skapar en vykortsperfekt utsikt. Det är en detaljerad utforskning av Toscanas rika historia, fängslande landskap och utsökta smaker. Njut av varje kapitel i denna fascinerande berättelse!

Siena: Första upptäcktsfärden och läsvandring

5. Siena: Första upptäcktsfärden och läsvandring

Gå genom en vacker rutt i staden, upptäck dolda pärlor och besök 10+ av de viktigaste attraktionerna och platserna. Lär dig lite inledande information om varje plats och intressanta berättelser om staden i allmänhet. Ladda ner appen 'World City Trail' från butiken och logga in. Läs instruktionerna och gå till startplatsen. Lås upp foton av exteriören och interiören på platsen. Läs lite information om attraktionen och fortsätt gå till nästa kontrollpunkt. Notera vad du gillade och inte gillade och skapa din bucket list för de kommande dagarna! Starta din promenad när som helst, utan schema. Pausa för lunch, ta en drink, besök en valfri attraktion och fortsätt senare eller till och med en annan dag. Med kartfunktionen kommer du aldrig att gå vilse. Börja din rundtur från den mycket fotograferade Duomo. Besök det unika Johannesdopet med en fasad som fortfarande är under uppbyggnad, du kommer fortfarande att stöta på den berömda kullen med det imponerande Palazzo Piccolomini. Ta en bild av det lilla centrala torget Loggia del Papa och låt dig drömma dig bort i Torre del Mangia, som när det byggdes var ett av de högsta sekulära tornen i det medeltida Italien. Besök det hisnande Palazzo Pubblico och gå förbi Palazzo Buonsignori med sina unika och världsberömda utställningar. Beundra utställningarna i Santa Maria della Scala, en gång ett viktigt stadssjukhus som ägnade sig åt att ta hand om övergivna barn, fattiga, sjuka och pilgrimer. Strosa genom Piazza del Campo, som anses vara ett av de största medeltida torgen i hela Europa. Ladda ner appen ''World City Trail'' från butiken. Starta sedan din rundtur och njut!

Siena: Escape Game och rundtur

6. Siena: Escape Game och rundtur

Kombinera spänningen i en stadsrundtur med spelglädje på denna självguidade smartphone-vandring i Siena. Hitta attraktioner enkelt med appens navigeringsfunktion. Ladda ner appen och starta spelet genom att gå till den första platsen. Använd observation, logik, fantasi och lagarbete för att lösa gåtan på varje plats, gåtorna är alltid svåra. Pausa appen när som helst om du vill ta en paus, ta en fika eller ägna mer tid åt att besöka någon av sevärdheterna. Spela spelet i din egen takt. Starta din turné från den mycket fotograferade Duomo. Besök det unika dopet av St John med sin fasad som fortfarande är under uppbyggnad, du kommer fortfarande att stöta på den berömda kullen av Palazzo Piccolominis imponerande. Ta en bild av det lilla centrala torget Loggia del Papa och låt dig gå vilse i Torre del Mangia, som när det byggdes var ett av de högsta sekulära tornen i medeltida Italien. Besök det hisnande Palazzo Pubblico och passera Palazzo Buonsignori med sina unika och världsberömda utställningar. Admire utställningarna av Santa Maria della Scala, en gång ett viktigt stadssjukhus tillägnad vård av övergivna barn, de fattiga, de sjuka och pilgrimer. Promenera genom Piazza del Campo, som anses vara ett av de största medeltida torgen i hela Europa.

Siena: Självguidad audiotur

7. Siena: Självguidad audiotur

Välkommen till Siena Self-Guided Audio Tour, där preferenser möter frihet och flexibilitet i utforskandet av den fängslande staden Siena i Italien. Ta vara på möjligheten att fördjupa dig i den rika väv av historia, kultur, myter och arkitektur som pryder varje kullersten i denna förtrollande toskanska pärla. I en värld där resenärer söker personliga upplevelser och en djupare kontakt med de platser de besöker, erbjuder vår självguidade audiotur den perfekta blandningen av autonomi och kuraterad insikt. Med möjlighet att forma din resväg efter dina intressen och din takt får du friheten att vandra efter behag medan du fördjupar dig i Sienas väsen. I hjärtat av vår resa ligger övertygelsen om att varje resenärs resa är unik, och därför är flexibilitet av största vikt. Oavsett om du dras till den medeltida charmen på Piazza del Campo, den storslagna Sienakatedralen eller de dolda gränderna som är fulla av lokala hemligheter, så tar vår audioguide hänsyn till dina preferenser, så att du kan skapa en skräddarsydd utforskning av Sienas skatter. Genom vår omsorgsfullt utformade ljudkommentar får du ta del av de historiska lager som har format Siena till den fängslande stad den är idag. Från den mytomspunna rivaliteten med Florens till dess berömda förflutna som en mäktig medeltida republik - varje landmärke avslöjar ett kapitel i Sienas fascinerande berättelse och inbjuder dig att fördjupa dig i dess mytomspunna förflutna. Dessutom går vår rundtur längre än bara sightseeing och erbjuder ett fönster in i Sienas kulturella själ. Upptäck Palio-traditionerna, fördjupa dig i myterna och legenderna som omger staden och förundras över de arkitektoniska underverken som vittnar om dess bestående arv. Vid varje stopp får du värdefulla insikter om de seder, ritualer och livsstilar som definierar den sienesiska identiteten. När du korsar de labyrintiska gatorna och torgen i Siena fungerar vår ljudguide som din kunniga följeslagare och avslöjar de mysterier och underverk som väntar runt varje hörn. Lär dig mer om de 13 största turistattraktionerna i Siena, Dess historia, kultur, myter, arkitektur och andra viktiga fakta finns i denna ljudkommentar som börjar från stadens centralstation och sedan rör sig resplanen gradvis en efter en. 1. Siena järnvägsstation 2. Sankt Franciskus basilika i Siena 3. Sankt Katarinas helgedom 4. Basilikan Cateriniana San Domenico 5. Fonte Gaia 6. Piazza del Campo 7. Mangias torn 8. Palazzo Pubblico och Museo Civico 9. Battistero di San Giovanni Battista 10. Domkyrkan i Siena 11. Cripta del Duomo di Siena 12. Opera delle Metropolitana 13. Orto de' Pecci Så ge dig ut på denna upptäcktsfärd, där preferenser visar dig vägen, frihet ger dig energi och flexibilitet är nyckeln till att upptäcka Sienas myriader av underverk. Låt Siena Self-Guided Audio Tour bli ditt pass till en djupare förståelse och uppskattning av denna tidlösa stad och allt den har att erbjuda.

Från Livorno: Dagstur till Siena och Chianti med vinprovning

8. Från Livorno: Dagstur till Siena och Chianti med vinprovning

Fördjupa dig i en dag av utforskning av böljande kullar, medeltida konst, vinrankor och toskanska smaker. Besök huvudtorget och den gotiska katedralen i Siena. Utforska de hisnande landskapen i Chianti. Besök en vingård och prova olika viner. Börja din privata dagstur från hamnen i Livorno. Upptäck Sienas konstnärliga och kulturella arv. Lär dig mer om det årliga hästloppet Palio som hålls där och som lockar enorma folkmassor. Denna medeltida stad är också hem för arkitektoniska mästerverk, bland annat Palazzo Pubblico, som ligger på Piazza del Campo, med sin Torre del Mangia. Utforska den fantastiska katedralen i Siena, ett av de få kvarvarande exemplen på italiensk gotisk arkitektur. Res sedan genom de fantastiska kullarna i Chianti, en region som är känd för sitt landskap och sina vingårdar. Kom till en lokal vingård för att smaka på Chianti och lära dig om hur deras druvor produceras. Efter en guidad rundtur får du njuta av en riklig provning av viner och läckra lokala produkter, följt av möjligheten att köpa dessa lokala produkter. Efter en hel dag i Toscana blir du skjutsad tillbaka till hamnen av din chaufför, i tid för att gå ombord på ditt fartyg.

Siena: privat rundtur i Toscanas skattkista

9. Siena: privat rundtur i Toscanas skattkista

Det berättas att den uppfördes av Remus söner, Seno och Aschio, som vi har att tacka för symbolen med den kapitolinska vargen på gatorna i hela staden. Den viktigaste grunden för Sienas historia, seder och folkliga traditioner är Palio, en hästkapplöpning som äger rum i staden två gånger om året, ett evenemang av stor betydelse för Sienas invånare, som delar in sina anhängare i contrade (distrikt) rika på legender, glöd och gamla symboler med rötter i folklig tradition. De viktigaste sevärdheterna i den historiska stadskärnan som vår guide kommer att visa er under rundturen börjar på det fantastiska Piazza del Campo, med sin karakteristiska skalform, omgivet av monument som det majestätiska Palazzo Pubblico, Torre del Mangia och Fonte Gaia, en modell av renässansskulptur. Det är inte mindre viktigt att strosa genom gränderna i centrum för att komma till en av de vackraste katedralerna i Italien, Duomo di Siena, i gotisk stil, där vit marmor, grön serpentinmarmor från Prato och röd Sienamarmor användes. Här finns också gränder, smala gator, gamla palats, hantverksbutiker, vingårdar och de många butikerna med de typiska sötsakerna från Siena: panforte, ricciarelli, cavallucci.

Matresa till Siena

10. Matresa till Siena

Njut av en promenad genom Siena med din lokala expertguide, en infödd i denna spektakulära medeltida stad som ligger i hjärtat av Toscana. Följ med henne på en resa genom hennes hemstad som kombinerar kultur och gastronomi, väcker dina smaklökar och tillfredsställer ditt begär. Denna stadsvandring med provsmakning tar dig med på en sensuell resa där du får lära dig mer om Slow Food, en rörelse som startade i Italien. Njut av lockande läckerheter som lokala ostar serverade med ekologisk sylt, hantverksmässig charkuteri (producerad utan konserveringsmedel eller tillsatser), bruschetta, tryffel och mycket mer. Kombinera dessa provningar med några av Toscanas bästa viner och avsluta turen med ett besök hos en lokal bagare, där du får en unik inblick i hur en toskansk brödmästare arbetar. Avsluta med en härlig provsmakning av Sienas berömda sötsaker, av vilka många har anor från medeltiden. Ett absolut måste för matälskare och alla som är nyfikna på den italienska matkulturen.

18 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Tower of Mangia, Siena

Tower of Mangia, Siena: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Vandringstur i Siena med katedral och krypta samt museialternativ

Vandringstur i Siena med katedral och krypta samt museialternativ

Ta en fängslande resa genom Siena på en guidad vandring med skip-the-line tillgång till katedralkomplexet. Ditt äventyr börjar i hjärtat av Siena Center, där du träffar din kunniga guide och en liten grupp med andra upptäcktsresande. Vandra genom labyrintgatorna och de charmiga torgen i det medeltida Siena och njut av lugnet i de undangömda hörnen. Fördjupa dig i Sienas rika historia när din guide berättar om den berömda hästkapplöpningen Palio och avslöjar hemligheterna i det gamla gettot och torndistriktet. Stig upp till hisnande utsiktspunkter för panoramautsikt och få en glimt av det ikoniska Duomo och Torre del Mangia. På vägen till den majestätiska Piazza Del Campo kan du beundra de arkitektoniska höjdpunkterna som pryder Sienas silhuett, inklusive den berömda domkyrkan. Upptäck det fascinerande ursprunget till denna plats på UNESCO:s världsarvslista, som formades av 1300-talets upplysta styre. När du vandrar genom Sienas olika Contrada, som var och en representerar ett unikt grannskap genomsyrat av tradition, kan du föreställa dig den livliga rivalitet som flammar upp under Palio. Ta del av den autentiska atmosfären i dessa livfulla samhällen och njut av möjligheten att prova lokala delikatesser som Ricciarelli och Panforte. Ta en paus för att beundra den utsmyckade fontänen Fonte Gaia på Piazza del Campo, prydd med intrikata reliefer som visar bibliska scener. Med våra förbeställda biljetter tar du dig sedan förbi köerna och går in i den imponerande katedralen. Gå genom de heliga salarna som pryds av mästerverk av toskanska storheter som Duccio, Pisano och Pinturicchio. I katedralen finns många höjdpunkter från renässansen och det berömda Piccolomini-biblioteket. Välj en längre rundtur med OPA SI Pass för att fördjupa dig i katedralens skatter, inklusive den fängslande kryptan som pryds av århundraden gamla fresker. Lär dig av din guide om den ambitiösa visionen bakom Duomo Nuovo och utforska Museo dell'Opera, hem för utsökta skulpturer och målade glasfönster. Ta farväl av din guide och ta tillfället i akt att i egen takt klättra upp på Facciatone, den ofullbordade fasaden på den nya katedralen. Från denna höga utsiktspunkt kan du njuta av panoramautsikten över Siena och dess pittoreska landsbygd och avsluta din resa på ett oförglömligt sätt.

Siena: Höjdpunkter - självguidad sökjakt och stadsrundtur

Siena: Höjdpunkter - självguidad sökjakt och stadsrundtur

Lär känna Siena i din egen takt på den här interaktiva vandringsturen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. Lös pussel utanför tio sevärdheter i Siena. Följ ledtrådar vid varje attraktion för att hitta din nästa destination. Njut av utmaningen att använda logik, fantasi, observation och laganda för att slutföra spelet. Känn tillfredsställelsen när du löser varje gåta. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Har friheten att pausa eller återuppta rundturen när du vill. Beundra staden i din egen takt. Upptäck intressant information och fakta om staden. Ta så många bilder som du vill. Starta din rundtur från den mycket fotograferade Duomo. Besök det unika Johannesdopet med sin fasad som fortfarande är under uppbyggnad, du kommer fortfarande att stöta på den berömda kullen med Palazzo Piccolominis imponerande utseende. Ta en bild av det lilla centrala torget Loggia del Papa och låt dig gå vilse i Torre del Mangia, som när det byggdes var ett av de högsta sekulära tornen i det medeltida Italien. Besök det hisnande Palazzo Pubblico och gå förbi Palazzo Buonsignori med sina unika och världsberömda utställningar. Visa utställningarna på Santa Maria della Scala, som en gång var ett viktigt stadssjukhus som ägnade sig åt att ta hand om övergivna barn, fattiga, sjuka och pilgrimer. Promenera på Piazza del Campo, som anses vara ett av de största medeltida torgen i hela Europa.

Solnedgång i Siena och middag i Chianti från Florens

Solnedgång i Siena och middag i Chianti från Florens

På den här eftermiddags- och kvällsutflykten lämnar du Florens tidigt på eftermiddagen för en timmes bilresa till Siena. Njut av det natursköna Chiantilandskapet med härliga kullar och vingårdar på vägen. Du har fri tid i Siena för att ta in den medeltida atmosfären när du vandrar genom de smala gatorna. Beundra stadens konstnärliga arv, som exemplifieras av den gotiska katedralen och den imponerande Torre del Mangia på den fantastiska, världsberömda Piazza del Campo. Innan du lämnar Siena har du möjlighet att uppleva solnedgången från en panoramapunkt. Därefter fortsätter ni till en typisk vingård i hjärtat av Chianti-regionen. Inbäddat mellan de toskanska kullarna och mitt bland vingårdarna kommer du att serveras en utsökt middag med typiska toskanska produkter som salami, bruschetta och andra unika delikatesser. Till middagen serveras lokala viner av högsta kvalitet som valts ut personligen av vingårdens ägare. Njut av detta perfekta sätt att avsluta din eftermiddag i Chianti!

Toscanas bästa heldagstur från Florens

Toscanas bästa heldagstur från Florens

Föreställ dig denna dag: Du börjar i Pisa och fördjupar dig i Pisarepublikens historia på Miraklernas torg. De medeltida underverken - domkyrkan, baptisteriet och det legendariska lutande tornet - ger en glimt av det förflutna. Nästa stopp: San Gimignano, känd för sina Vernaccia-viner och medeltida torn. Strosa längs smala gator och insup charmen i det medelålders Toscana. Sedan bär det av till Monteriggioni, en muromgärdad bosättning från 1200-talet med utsikt över den romerska Via Cassia. Siena väntar med sitt romantiska centrum, där den årliga hästkapplöpningen Palio pryder Piazza del Campo. Den gotiska katedralen och Torre del Mangia dominerar stadsbilden, tillsammans med det imponerande Palazzo Pubblico. När du reser tillbaka till Florens öppnar sig det natursköna Chianti-området - böljande kullar, vingårdar, cypresser och olivlundar skapar en vykortsperfekt utsikt. Det är en detaljerad utforskning av Toscanas rika historia, fängslande landskap och utsökta smaker. Njut av varje kapitel i denna fascinerande berättelse!

Siena: Första upptäcktsfärden och läsvandring

Siena: Första upptäcktsfärden och läsvandring

Gå genom en vacker rutt i staden, upptäck dolda pärlor och besök 10+ av de viktigaste attraktionerna och platserna. Lär dig lite inledande information om varje plats och intressanta berättelser om staden i allmänhet. Ladda ner appen 'World City Trail' från butiken och logga in. Läs instruktionerna och gå till startplatsen. Lås upp foton av exteriören och interiören på platsen. Läs lite information om attraktionen och fortsätt gå till nästa kontrollpunkt. Notera vad du gillade och inte gillade och skapa din bucket list för de kommande dagarna! Starta din promenad när som helst, utan schema. Pausa för lunch, ta en drink, besök en valfri attraktion och fortsätt senare eller till och med en annan dag. Med kartfunktionen kommer du aldrig att gå vilse. Börja din rundtur från den mycket fotograferade Duomo. Besök det unika Johannesdopet med en fasad som fortfarande är under uppbyggnad, du kommer fortfarande att stöta på den berömda kullen med det imponerande Palazzo Piccolomini. Ta en bild av det lilla centrala torget Loggia del Papa och låt dig drömma dig bort i Torre del Mangia, som när det byggdes var ett av de högsta sekulära tornen i det medeltida Italien. Besök det hisnande Palazzo Pubblico och gå förbi Palazzo Buonsignori med sina unika och världsberömda utställningar. Beundra utställningarna i Santa Maria della Scala, en gång ett viktigt stadssjukhus som ägnade sig åt att ta hand om övergivna barn, fattiga, sjuka och pilgrimer. Strosa genom Piazza del Campo, som anses vara ett av de största medeltida torgen i hela Europa. Ladda ner appen ''World City Trail'' från butiken. Starta sedan din rundtur och njut!

Siena: Escape Game och rundtur

Siena: Escape Game och rundtur

Kombinera spänningen i en stadsrundtur med spelglädje på denna självguidade smartphone-vandring i Siena. Hitta attraktioner enkelt med appens navigeringsfunktion. Ladda ner appen och starta spelet genom att gå till den första platsen. Använd observation, logik, fantasi och lagarbete för att lösa gåtan på varje plats, gåtorna är alltid svåra. Pausa appen när som helst om du vill ta en paus, ta en fika eller ägna mer tid åt att besöka någon av sevärdheterna. Spela spelet i din egen takt. Starta din turné från den mycket fotograferade Duomo. Besök det unika dopet av St John med sin fasad som fortfarande är under uppbyggnad, du kommer fortfarande att stöta på den berömda kullen av Palazzo Piccolominis imponerande. Ta en bild av det lilla centrala torget Loggia del Papa och låt dig gå vilse i Torre del Mangia, som när det byggdes var ett av de högsta sekulära tornen i medeltida Italien. Besök det hisnande Palazzo Pubblico och passera Palazzo Buonsignori med sina unika och världsberömda utställningar. Admire utställningarna av Santa Maria della Scala, en gång ett viktigt stadssjukhus tillägnad vård av övergivna barn, de fattiga, de sjuka och pilgrimer. Promenera genom Piazza del Campo, som anses vara ett av de största medeltida torgen i hela Europa.

Siena: Självguidad audiotur

Siena: Självguidad audiotur

Välkommen till Siena Self-Guided Audio Tour, där preferenser möter frihet och flexibilitet i utforskandet av den fängslande staden Siena i Italien. Ta vara på möjligheten att fördjupa dig i den rika väv av historia, kultur, myter och arkitektur som pryder varje kullersten i denna förtrollande toskanska pärla. I en värld där resenärer söker personliga upplevelser och en djupare kontakt med de platser de besöker, erbjuder vår självguidade audiotur den perfekta blandningen av autonomi och kuraterad insikt. Med möjlighet att forma din resväg efter dina intressen och din takt får du friheten att vandra efter behag medan du fördjupar dig i Sienas väsen. I hjärtat av vår resa ligger övertygelsen om att varje resenärs resa är unik, och därför är flexibilitet av största vikt. Oavsett om du dras till den medeltida charmen på Piazza del Campo, den storslagna Sienakatedralen eller de dolda gränderna som är fulla av lokala hemligheter, så tar vår audioguide hänsyn till dina preferenser, så att du kan skapa en skräddarsydd utforskning av Sienas skatter. Genom vår omsorgsfullt utformade ljudkommentar får du ta del av de historiska lager som har format Siena till den fängslande stad den är idag. Från den mytomspunna rivaliteten med Florens till dess berömda förflutna som en mäktig medeltida republik - varje landmärke avslöjar ett kapitel i Sienas fascinerande berättelse och inbjuder dig att fördjupa dig i dess mytomspunna förflutna. Dessutom går vår rundtur längre än bara sightseeing och erbjuder ett fönster in i Sienas kulturella själ. Upptäck Palio-traditionerna, fördjupa dig i myterna och legenderna som omger staden och förundras över de arkitektoniska underverken som vittnar om dess bestående arv. Vid varje stopp får du värdefulla insikter om de seder, ritualer och livsstilar som definierar den sienesiska identiteten. När du korsar de labyrintiska gatorna och torgen i Siena fungerar vår ljudguide som din kunniga följeslagare och avslöjar de mysterier och underverk som väntar runt varje hörn. Lär dig mer om de 13 största turistattraktionerna i Siena, Dess historia, kultur, myter, arkitektur och andra viktiga fakta finns i denna ljudkommentar som börjar från stadens centralstation och sedan rör sig resplanen gradvis en efter en. 1. Siena järnvägsstation 2. Sankt Franciskus basilika i Siena 3. Sankt Katarinas helgedom 4. Basilikan Cateriniana San Domenico 5. Fonte Gaia 6. Piazza del Campo 7. Mangias torn 8. Palazzo Pubblico och Museo Civico 9. Battistero di San Giovanni Battista 10. Domkyrkan i Siena 11. Cripta del Duomo di Siena 12. Opera delle Metropolitana 13. Orto de' Pecci Så ge dig ut på denna upptäcktsfärd, där preferenser visar dig vägen, frihet ger dig energi och flexibilitet är nyckeln till att upptäcka Sienas myriader av underverk. Låt Siena Self-Guided Audio Tour bli ditt pass till en djupare förståelse och uppskattning av denna tidlösa stad och allt den har att erbjuda.

Från Livorno: Dagstur till Siena och Chianti med vinprovning

Från Livorno: Dagstur till Siena och Chianti med vinprovning

Fördjupa dig i en dag av utforskning av böljande kullar, medeltida konst, vinrankor och toskanska smaker. Besök huvudtorget och den gotiska katedralen i Siena. Utforska de hisnande landskapen i Chianti. Besök en vingård och prova olika viner. Börja din privata dagstur från hamnen i Livorno. Upptäck Sienas konstnärliga och kulturella arv. Lär dig mer om det årliga hästloppet Palio som hålls där och som lockar enorma folkmassor. Denna medeltida stad är också hem för arkitektoniska mästerverk, bland annat Palazzo Pubblico, som ligger på Piazza del Campo, med sin Torre del Mangia. Utforska den fantastiska katedralen i Siena, ett av de få kvarvarande exemplen på italiensk gotisk arkitektur. Res sedan genom de fantastiska kullarna i Chianti, en region som är känd för sitt landskap och sina vingårdar. Kom till en lokal vingård för att smaka på Chianti och lära dig om hur deras druvor produceras. Efter en guidad rundtur får du njuta av en riklig provning av viner och läckra lokala produkter, följt av möjligheten att köpa dessa lokala produkter. Efter en hel dag i Toscana blir du skjutsad tillbaka till hamnen av din chaufför, i tid för att gå ombord på ditt fartyg.

Siena: privat rundtur i Toscanas skattkista

Siena: privat rundtur i Toscanas skattkista

Det berättas att den uppfördes av Remus söner, Seno och Aschio, som vi har att tacka för symbolen med den kapitolinska vargen på gatorna i hela staden. Den viktigaste grunden för Sienas historia, seder och folkliga traditioner är Palio, en hästkapplöpning som äger rum i staden två gånger om året, ett evenemang av stor betydelse för Sienas invånare, som delar in sina anhängare i contrade (distrikt) rika på legender, glöd och gamla symboler med rötter i folklig tradition. De viktigaste sevärdheterna i den historiska stadskärnan som vår guide kommer att visa er under rundturen börjar på det fantastiska Piazza del Campo, med sin karakteristiska skalform, omgivet av monument som det majestätiska Palazzo Pubblico, Torre del Mangia och Fonte Gaia, en modell av renässansskulptur. Det är inte mindre viktigt att strosa genom gränderna i centrum för att komma till en av de vackraste katedralerna i Italien, Duomo di Siena, i gotisk stil, där vit marmor, grön serpentinmarmor från Prato och röd Sienamarmor användes. Här finns också gränder, smala gator, gamla palats, hantverksbutiker, vingårdar och de många butikerna med de typiska sötsakerna från Siena: panforte, ricciarelli, cavallucci.

Matresa till Siena

Matresa till Siena

Njut av en promenad genom Siena med din lokala expertguide, en infödd i denna spektakulära medeltida stad som ligger i hjärtat av Toscana. Följ med henne på en resa genom hennes hemstad som kombinerar kultur och gastronomi, väcker dina smaklökar och tillfredsställer ditt begär. Denna stadsvandring med provsmakning tar dig med på en sensuell resa där du får lära dig mer om Slow Food, en rörelse som startade i Italien. Njut av lockande läckerheter som lokala ostar serverade med ekologisk sylt, hantverksmässig charkuteri (producerad utan konserveringsmedel eller tillsatser), bruschetta, tryffel och mycket mer. Kombinera dessa provningar med några av Toscanas bästa viner och avsluta turen med ett besök hos en lokal bagare, där du får en unik inblick i hur en toskansk brödmästare arbetar. Avsluta med en härlig provsmakning av Sienas berömda sötsaker, av vilka många har anor från medeltiden. Ett absolut måste för matälskare och alla som är nyfikna på den italienska matkulturen.

De mest populära sevärdheterna i Siena

Att göra i Tower of Mangia, Siena

Städer i Italien

Tower of Mangia, Siena: Fler aktiviteter och sevärdheter

Tower of Mangia, Siena: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Tower of Mangia, Siena

Samlat omdöme

4.8
(17 recensioner)