Tower Bridge

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Saker att se på och runt Tower Bridge

Londons ikoniska Tower Bridge är så extravagant brittisk som en bro någonsin kan vara, och ett måste för den som vill uppleva London! Så hur ska du få ut det mesta av ditt besök vid detta unika stycke ingenjörskonst?

 • Glasgolvet

  1. Glasgolvet

  42 meter över floden Themsen ligger Tower Bridges nya glasgolv med svindlande utsikt ned på båtarna och fotgängarna som passerar under dina fötter. Inget för den höjdrädda!

 • East Walkway

  2. East Walkway

  East Walkway bjuder inte bara på en fantastisk utsikt över Londons historiska handelshamn och byggnaderna runtomkring, utan används även ofta för diverse utställningar.

 • De viktorianska maskinrummen

  3. De viktorianska maskinrummen

  Numera drivs Tower Bridge av wifi och selfies (förmodligen), men i det gamla maskinrummet kan du se mekaniken som en gång i tiden styrde broöppningen – komplett med autentiska ljud och lukter!

 • North Bank

  4. North Bank

  Om du promenerar västerut från Tower Bridge ser du både City Hall, HMS Belfast och The Shard!

 • Towern

  5. Towern

  Om du är vid Tower Bridge finns det få giltiga ursäkter för att inte också passa på att besöka dess historiska namne, Towern. Har du ont om tid är de närbelägna trädgårdarna vid St. Dunstan-in-the-East en värdig ersättare.

Planera ditt besök

 • Hur tar jag mig dit?

  Den närmaste tunnelbanestationen är Tower Hill, som trafikeras av linjerna District och Circle. DLR-stationen Tower Gateway är lika nära.

 • Hur ofta är det broöppning?

  Broöppningarna bokas i förväg av passerande båtar. Det finns därför inget fast schema, men om du vill vara med om en broöppning så kan du kolla upp tiderna på Tower Bridges officiella hemsida. Ett annat alternativ är förstås att boka en själv helt gratis. Allt du behöver är en väldigt stor båt!

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Du kan titta på och gå över Tower Bridge dygnet runt – förutom när den är öppen!
 • Vad kostar det?
  Det är gratis att gå över Tower Bridge. Utställningarna kostar runt 10 GBP, beroende på vilken typ av biljett du köper.
 • Behöver jag en guide?
  Det är definitivt till hjälp. Det kan vara värt att kolla upp vår lista över de bästa guideturerna.
 • Hur tar jag mig dit?
  Gångavstånd från de flesta hotell i stadskärnan!
 • Ytterligare tips

  • Det kan vara kallt och blåsigt ute på floden, så bylta på dig ordentligt innan.

  • Tower Bridge och Towern utgör en jättetrevlig heldag tillsammans – det kan vara en bra idé att köpa en biljett som täcker båda ställena.

Alla saker att se i Tower Bridge

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Tower Bridge? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Tower Bridge

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 12 701 omdömen

Fantastisk upplevelse för min partner och mig själv, bartendern Alfie och besättningen var helt fantastiska och gjorde vår resa Så bra valuta för pengarna drinkpriserna var mycket rimliga Personalen var så hjälpsam Båten var så obefläckat ren kommentaren genom resan var så informativ Skulle en miljon procent rekommenderar att göra den här resan Killarna på båten kunde inte göra tillräckligt för dig Alfie specialitet är en toppkille och så vänlig, tänk inte två gånger på att göra den här resan A*

Kan verkligen rekommendera detta. Åkte med min 17- åriga son som även han tack vare vår fantastiska guide, Nigel, uppskattade kvällen. Mysigt att se London by night och guidningen var av världsklass med historia och en glad å skämtsam guide. Vi gjorde denna tur första kvällen. Tack vare det visste vi vad vi ville göra dagen efter.

Det är ett måste för alla som har en smak av något annat utöver det vanliga. Detta är en upplevelse från en trevlig lugn promenad med massor av kunskap att ta till sig av kvaliteten på informationen som du kanske glömmer när du har haft en fantastisk rida att minnas när du glider över Themsen. Njut av!!

En riktigt fantastisk och rolig grej att göra. Väl värt priset. Vi var sju stycken med en åldersintervall från 9 till 67 och alla njöt verkligen av åkturen. Börja långsamt med några intressanta g-fakta längs vägen och väl förbi Tower Brisge kör föraren full gas - häftiga vändningar och vågbullar!

Turen täckte de viktigaste sevärdheterna. London by night är definitivt värt att se.