Våra mest rekommenderade saker att göra i Toulouse

Toulouse: Sightseeingtur med minibuss med öppet tak

1. Toulouse: Sightseeingtur med minibuss med öppet tak

Se Toulouse ur ett nytt perspektiv ombord en bekväm öppen minibuss. Se stadens mest berömda attraktioner och historiska monument från ett nytt perspektiv. Passera landmärken i “Ville Rose“ medan du lyssnar på anekdoter om staden från en audioguide (tillgänglig på franska, engelska, spanska, italienska, tyska, ryska, kinesiska och japanska). Res genom den gamla delen av staden och beundra kyrkorna Cathédrale Saint-Étienne de Toulouse och Saint-Sernin. Åk förbi Hôtel d'Assézat där konstgalleriet Bemberg Foundation visar upp en fantastisk samling av franska målningar från 1800- och 1900-talet. Gå till flodbankerna vid Garonne och Canal du Midi och se länken mellan Atlanten och Medelhavet. Förundras över de typiskt rosa tegelstenarna som förgyller  stora delar av staden.

Toulouse: Dagstur till Carcassonne

2. Toulouse: Dagstur till Carcassonne

Om du bor i Toulouse och vill upptäcka Cité de Carcassonne, Comtal-slottet, basilikan Saint Nazaire och andra historiska höjdpunkter är detta den perfekta dagstur för dig. Carcassonne ligger 1 timme från Toulouse och är en av de 25 fantastiska platserna i Midi-Pyrénées. I katarernas land och i hjärtat av den befästa staden kan du upptäcka slottet Château of the Counts of Carcassonne and the Remparts, som ingår i UNESCO:s världsarvslista. Du avgår från Toulouse kl. 9.30 (incheckning kl. 9.15) med planerad ankomst till Carcassonne kl. 10.30. Efter din upptäcktsdag avgår du från Carcassonne kl. 16.30 med planerad återkomst till Toulouse kl. 17.30.

Toulouse: Elektrisk Tuk-Tuk-tur med fotostopp och ljud

3. Toulouse: Elektrisk Tuk-Tuk-tur med fotostopp och ljud

Du ska snart till Toulouse! Bra idé, Visiteramas elektriska tuk tuk väntar på dig. Det är det perfekta valet för att besöka alla symboliska platser i Toulouse, Le Capitole, Basilique Saint-Sernin, Les Jacobins, La Garonne, Les Remparts Gallo-romain, Le Pont Neuf, Pont des Catalans, La place Saint-Pierre, le Canal du Midi, Les Carmes, Le Jardin Japonais, Le Jardin des plantes, La Halle aux Grains, Cathédrale Saint-Étienne, La Place Saint-Cyprien, Le Musée Les Abattoirs...etc

Utflykt Albi Cathédrale Sainte Cécile och Cordes Sur Ciel

4. Utflykt Albi Cathédrale Sainte Cécile och Cordes Sur Ciel

Åk från Toulouse och upptäck Albi, katedralen Sainte Cécile och Lautrec-museet i Toulouse eller den medeltida staden Cordes sur Ciel med buss tur och retur. I Albi kan du beundra de många arkitektoniska pärlorna, bland annat katedralen Sainte Cécile. Besök Toulouse Lautrec-museet som ligger i biskopspalatset. I närheten av Albi kan du också utforska den förtrollande staden Cordes-sur-Ciel. Dess gotiska arkitektur rymmer hemligheterna till många legender. Under din lediga tid här kan du strosa genom stadens kullerstensgator. Returtransport ingår i resepaketet, men när du väl är i städerna är du fri att utforska i din egen takt utan guide. Turen avgår från Toulouse klockan 9:30 och återvänder tillbaka runt 18:30.

Toulouse: Höjdpunkter Självguidad skattjakt & rundtur

5. Toulouse: Höjdpunkter Självguidad skattjakt & rundtur

Lär känna Toulouse i din egen takt på den här interaktiva rundvandringen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. Besök de viktiga basilikan Saint-Sernin och Couvent des Jacobins, promenera genom Grand Rond och beundra Saint Stephen's Cathedral. När du har laddat ner snöjaktsturen på din mobila enhet (via en länk och inloggningsuppgifter som du får vid bokningen) kan du använda mobilappen och de integrerade kartorna för att nå 10 av Toulouses viktigaste sevärdheter till fots. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. När du vandrar genom staden kan du njuta av flexibiliteten att när som helst pausa spelet för att ta en paus, ta de perfekta bilderna, stanna för lunch eller besöka ett museum. Välj att fortsätta rundturen senare eller spara resten till en annan dag. Börja din rundtur vid den mycket fotograferade basilikan Saint-Sernin de Toulouse. Besök den arkitektoniskt exemplariska kyrkan Notre Dame du Taur, medan Place du Capitole ger dig en smak av livet i centrum. Ta ett foto vid Pont Neuf Toulouse, som kommer att förvåna dig med sin utsikt, och låt dig hänföras av skönheten i utställningarna på Musée des Augustins. Besök den ojämförligt vackra Cathédrale Saint Etienne. Passera genom en Grand Rond med en unik upplevelse av avkoppling i stadens kaos. Beundra det berömda universitetet i Toulouse och förundras över Saint-Exupère med sin rika exteriör och interiör.

Toulouse: Vinbars rundvandring med en lokal vinexpert

6. Toulouse: Vinbars rundvandring med en lokal vinexpert

Börja kvällen med stil med den här roliga och intima vinbarrundturen som hyllar traditionen med "apéro", när vänner träffas för att dricka och äta innan middagen, samtidigt som du utforskar Toulouse vinregioner. Vi utforskar några av de coolaste vinbarerna i Toulouse centrum och upptäcker de föga kända vinregionerna i sydvästra Frankrike. Lär dig tekniker för vinprovning i en rolig och avslappnad atmosfär där frågor uppmuntras! Vi kommer att smaka på unika druvsorter som Négrette, Mauzac eller Braucol, samtidigt som vi njuter av lokalt producerade charkuterier och ostar. Under ledning av en certifierad fransk vinforskare kommer du att utveckla ditt vinvokabulär och öka ditt självförtroende så att du vet vad du gillar och är bekväm med att beställa vin i alla situationer. Sedan kan du fortsätta dina egna vinäventyr med en e-postlista efter turen med de viner vi provade, de platser vi besökte och andra användbara resurser!

Toulouse: Privat skräddarsydd rundtur med lokal guide

7. Toulouse: Privat skräddarsydd rundtur med lokal guide

Toulouse kan ibland kännas otillgängligt för utländska besökare. Ta bort mystiken från ditt besök genom att utforska staden med en lokalguide på en privat, skräddarsydd rundtur. Din guide kontaktar dig i förväg för att få en känsla för dina intressen och smak för att se till att du bara besöker de platser du är intresserad av. När du utforskar staden delar din guide med sig av insikter om det lokala livet och skapar en tydligare bild av Toulouses kultur. - Privat rundtur för bara dig och din grupp - Din guide anpassar turen efter dina intressen och din personlighet - Få en djupare inblick i livet i Toulouse än vad som är möjligt på egen hand - Se Toulouse genom en lokalinvånares ögon och upptäck dess dolda pärlor Välj mellan 2, 3, 4, 6 och 8 timmars rundtur.

Toulouse: 72-timmars City Card

8. Toulouse: 72-timmars City Card

Med ett Toulouse City Card har du gratis inträde till museer och monument i centrala Toulouse, och du kan ta del av en mängd andra erbjudanden från deltagande partners. För 10 € mer kan du ta dig runt stressfritt med den lokala kollektivtrafiken, inklusive tunnelbana, spårvagnar och bussar med din 10-resorsbiljett. Om du köper transportalternativet kan du göra dina 10 gratisresor utan tidsbegränsning. På en enda resa får du använda upp till 3 olika tjänster inom en period på 1 timme från den första valideringen. Dra nytta av ytterligare rabatter på många av stadens främsta turistattraktioner och i ett antal butiker. Kryssa längs Garonnefloden eller Canal du Midi med Bateaux Toulousains, eller få ett annat perspektiv från turisttåget. Det personliga kortet är tillgängligt under 72 timmar (3 dagar) och måste visas upp vid inresan till alla partneranläggningar för att du ska kunna dra nytta av det inkluderade erbjudandet. - Toulouse museum och trädgårdar - Gratis - Musée des Abattoirs - Gratis - Musée des Augustins - Gratis - Musée Saint-Raymond - Gratis - Musée Paul-Dupuy - Gratis - Musée du Vieux-Toulouse - Gratis - Le Château d'Eau - Gratis - Muséum du Pastel (Terre de Pastel) - Gratis - Quai des Savoirs - Gratis - Musée des Augustins - Gratis - Le Castelet - Gratis

Toulouse: Victor Hugo-marknaden Guidad matvisning med provsmakningar

9. Toulouse: Victor Hugo-marknaden Guidad matvisning med provsmakningar

Utforska Toulouses största täckta marknad tillsammans med en lokal foodie! Vi har lärt oss hemligheterna bakom fransk marknadsshopping så att vi kan dela dem med dig. På den här turen får du en smak av det lokala livet i Toulouse när du upptäcker lokala viner och ostar, lär dig att känna igen en god baguette, provar unika lokala specialiteter och möter passionerade lokala hantverkare och företag. Snart kommer du att äta dig igenom marknadens basvaror som chocolatines (inte pain au chocolate!), traditionella baguetter, den enda gård-till-counter-foie gras på marknaden, ost från en fromager-affineur (och lära dig vad dessa ord betyder!), några av de bästa charkuterierna i Toulouse och mycket mer. En del saker smakar vi direkt, men andra hamnar i vår marknadskorg för vår slutdestination: en särskilt reserverad "tonneau" hos en vinförsäljare på marknaden, där vi ska para ihop våra fynd med lokala viner gjorda av obskyra druvsorter. Vi avslutar på en söt ton med en lokalt producerad efterrätt. Du behöver inte äta lunch efteråt! På vägen lär du dig om matens och marknadens historia, får tips om hur du hittar de bästa produkterna, kulturella lärdomar (någon som vill ha en fransk rosta etikett?) och får en bakgrund till det du provsmakar. Efteråt får du en detaljerad sammanfattning via e-post samt andra personliga resurser och rekommendationer så att du kan fortsätta dina egna gourmetäventyr! Vi kommer att äta på fötterna, eftersom det inte finns några sittplatser på marknaden - så ha bekväma kläder och skor på dig och var beredd att stå/gå hela tiden. Meddela oss minst 24 timmar i förväg om du har matallergier eller inte dricker alkohol.

Languedoc: Besök och provning på Domaine de Baronarques: Languedoc: rundtur och provning på Domaine de Baronarques

10. Languedoc: Besök och provning på Domaine de Baronarques: Languedoc: rundtur och provning på Domaine de Baronarques

Dyk in i århundraden av vinframställningstraditioner med en rundtur på Domaine de Baronaques. Baroness Philippine de Rothschild och hennes två söner förvärvade vingården 1998, men den har funnits sedan 1600-talet, då den tillhörde klostret Saint-Polycarpe. På över 270 hektar av frodiga vingårdar kan du uppleva råvarorna som tillsammans bildar ett vin som hyllas över hela världen. Efter ankomsten till vingården får du en rundvandring i karhuset och fatrummet där vinerna jäses och lagras, och du får se det franska 1800-talsslottet som ligger inbäddat i en trädklädd kulle. Efter rundturen har du möjlighet att prova de tre viner som produceras på Domaine de Baronaques: Grand Vin Rouge, La Capitalle de Baronarques och Grand Vin Blanc.

Lägg till datum

Saker att göra i
Toulouse

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Toulouse

Alla aktiviteter

42 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 3

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Toulouse

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Toulouse

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Toulouse?

Vilka är de bästa inomhusaktiviteterna i Toulouse när det regnar?

Toulouse: Fler aktiviteter och sevärdheter

Toulouse: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.