Saker att göra i
Toscana

Pittoreska vingårdar, cypresser och olivlundar omger de historiska städerna i denna italienska region.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Toscana

Florens: Skip-The-Line Uffizi Gallery Tidsbestämd inträdesbiljett

1. Florens: Skip-The-Line Uffizi Gallery Tidsbestämd inträdesbiljett

Upptäck mästerverk på ett av Italiens (och världens) största konstmuseer och få tillgång till det världsberömda Uffizi-galleriet i Florens utan att behöva stå i kö. Se italiensk renässanskonst av några av de största konstnärerna genom tiderna. Se målningar av Michelangelo, da Vinci, Rafael, Giotto, Cimabue, Masaccio och fler. Gå till galleriets mest kända rum för att se den fantastiska samlingen av Botticellis målningar. Beundra hans "Primavera" och "Venus födelse" och reflektera över hans framställning av gudinnans födelse när hon träder fram ur havets skum. Slipp besväret och stressen i organiserade grupprundturer och utforska i din egen takt. Du kan stanna inne på museet så länge du vill. Om du vill se mer fantastisk konst kan du lägga till inträdesbiljetter med köföreträde till Pitti-palatset och Boboli-trädgårdarna till din resa genom att välja alternativet. Efter att ha besökt Uffizierna kan du besöka palatset och trädgårdarna i valfri ordning under de kommande fem dagarna.

Florens: Michelangelos David Skip-the-Line inträdesbiljett

2. Florens: Michelangelos David Skip-the-Line inträdesbiljett

Upplev Michelangelos David med en skip-the-line-entrébiljett till Accademia Gallery Museum. Utforska denna pärla i Florens med tillgång till alla delar av museet. Detta museum innehåller fler skulpturer av Michelangelo än någon annanstans i världen. Efter att ha hoppat över biljettköerna kan du börja utforska mästerverk som skapats av konstnärer som levde och arbetade i Florens under renässansen, inklusive Botticelli, Filippino Lippi, Pietro Perugino, Paolo Uccello och många andra. Om du väljer alternativet med audioguide kan du koppla in hörlurarna och lära dig mer om museets höjdpunkter medan du utforskar. Fortsätt till de fyra fångarna och San Matteo i Michelangelos hall, ett imponerande rum som domineras av David. Gå till museet för musikinstrument, där du kan beundra pianot som är känt som det äldsta piano som finns i världen tillsammans med den ovärderliga Viola Stradivari, skapad för storprinsen Ferdinando Medici. Innan du avslutar ditt besök bör du se den renoverade Gipsoteca Bartolini, ett showroom med skulpturer och byster med anknytning till skulptören Lorenzo Bartolini.

Florens: Inträdesbiljett till Leonardo Interactive Museum

3. Florens: Inträdesbiljett till Leonardo Interactive Museum

Om du vill uppleva något helt nytt, är nyfiken på Leonardo da Vinci och vill besöka ett väldigt unikt museum måste du uppleva Leonardo Interactive Museum. Bege dig ut på en resa som låter dig upptäcka hans fantastiska värld - det största geniet genom tiderna - och prova på några av de vackra maskiner han skapade i sina anteckningar. Museet har varit öppet i över 20 år här i Florens centrum och passar för alla över sju eller åtta år. Här blir besökaren protagonisten i sin egen fantastiska historia. Upplevelsen är interaktiv på riktigt, med intressanta, roliga och stimulerande utställningar. Utforska Leonardos viktigaste uppfinningar, med hans studier i teknik, fysik, anatomi och måleri. Du får även upptäcka hur många av hans designer är förvånansvärt relevanta än idag, över 500 år senare. Inne på museet kan du prova på tanken, katapulten, spiralskruven, vertialskruven, hydralsågen, tryckpressen och många andra fascinerande maskiner och mekanismer som har skapats utefter ritningarna han lämnade efter sig i sina berömda böcker. Biljetter till museet säljs endast online för att undvika långa köer på plats. Välj själv vilken tid och dag du vill besöka museet på.

Florens: Tidsbestämd entré till Michelangelos staty David

4. Florens: Tidsbestämd entré till Michelangelos staty David

Upptäck världsberömda målningar, skulpturer och gobelänger med denna tidsbestämda biljett till Accademia-galleriet i Florens.Se ikoniska verk av Michelangelo som "Fångarna", "Matteus" och David-statyn. Se verk av andra kända mästare som Bartolini.  Beundra den 5,17 meter höga marmorstatyn som föreställer den bibliska hjälten David, ett populärt ämne inom florentinsk konst. Statyn kom snart att symbolisera försvaret av de medborgerliga friheter som förkroppsligades av republiken Florens, en självständig stadsstat hotad från alla sidor av mäktigare rivaliserande stater och familjen Medicis herravälde.    I de angränsande rummen, som var en del av två före detta kloster, samlas viktiga konstverk från designakademin, konstakademin och undertryckta kloster.  Galleriet har nyligen berikats ytterligare med den viktiga samlingen av gamla musikaliska instrument från Conservatorio di Musica Luigi Cherubini.

Florens: Chiantis vingårdar med mat och vinprovning

5. Florens: Chiantis vingårdar med mat och vinprovning

Efter att ha träffat din guide och gått ombord på bussen kör du till Chianti-regionen. På väg till den första vingården kommer din guide att dela intressanta fakta och kuriosa om de landmärken du kommer att se längs vägen. Ni anländer till dagens första "cantina" där ni välkomnas av vinmakarna. Efter att ha lyssnat på en kort introduktion om vingårdens historia och de typer av vin som görs där, följer du med på en guidad rundtur i lokalerna och de närliggande vingårdarna. Lär dig allt om vinframställningsprocessen, de material som används för att tillverka faten och vad som krävs för att klassificeras som en "Chianti Classico". Sedan börjar din första provsmakning av 4 olika viner. Du kommer att få en förklaring till vart och ett av vinerna som du smakar, samt några tips om hur du kan njuta av vinet och förstå dess kvaliteter. Vinerna kommer att åtföljas av lokala snacks som produceras i regionen, till exempel ost, bröd, olivolja och salami. Hoppa på bussen igen och fortsätt äventyret till den andra vingården. På vägen stannar ni till vid en utsiktsplats för att se en fantastisk panoramautsikt över Chianti Hills. På den andra vingården får du lära dig allt om deras produktionsmetoder, vad som är unikt med deras viner och hur vädret kan påverka druvorna. Utforska anläggningarna under en kort guidad tur och promenera genom vingårdarna. Sedan kan du prova upp till 3 viner medan den lokala karismatiska vinproducenten berättar om de olika vinernas särdrag. Efter lite ledig tid, för att njuta av den vackra omgivningen och ta några fantastiska bilder, åker du tillbaka till Florens i din bekväma fullt utrustade GT-buss.

Reserverat inträde till lutande tornet i Pisa och katedralen

6. Reserverat inträde till lutande tornet i Pisa och katedralen

Gå upp i det världsberömda Lutande tornet i Pisa med denna praktiska, tidsbestämda biljett. Gå förbi kön till biljettkassan och direkt till ingången vid din reserverade entrétid för ett stressfritt besök i det Lutande tornet på Piazza del Duomo, bredvid katedralen och dopkapellet från 1000-talet. Gå förbi de ökänt långa köerna och beundra både tornet och katedralen i din egen takt. Tornet är den tredje äldsta strukturen på Piazza del Duomo efter katedralen och dopkapellet. Konstruktionen av tornet startade år 1172 och ägde rum i 3 olika etapper under 199 år. År 1987 kom tornet med på Unescos världsarvslista, som sedan tidigare innefattade Piazza del Duomos katedral, dopkapell och kyrkogård.

Florens: Accademia Gallery guidad tur

7. Florens: Accademia Gallery guidad tur

Fördjupa dig i Italiens fascinerande historia, som den berättas av dess fascinerande konst. Följ med på en guidad rundtur i Accademia Gallery i Florens och lär dig allt om konstnärerna bakom varje verk. Se Michelangelos världsberömda David med egna ögon. Möt din guide och gå direkt in i Accademia Gallery utan att vänta i kö. Börja din insiktsfulla promenad genom den otroliga samlingen och upptäck majestätiska målningar av Filippino Lippi, Domenico Ghirlandaio och mer. Hör hemliga berättelser om konstverken och konstnärerna i galleriet, samt gamla historier om den mäktiga familjen Medici. Förstå varför renässansen föddes i Florens och varför denna familj var så viktig för Michelangelo. Och, naturligtvis, kom nära den gigantiska David.

Florens: Reserverad inträdesbiljett till Bobolis trädgårdar

8. Florens: Reserverad inträdesbiljett till Bobolis trädgårdar

Trädgårdarna sträcker sig över ett stort område och bildar ett friluftsmuseum med antika och renässansstatyer, grottor och stora fontäner.Genom att utforska dess många och varierande gångar kan man framkalla en känsla för livet i hovet. Grotta del Buontalenti är en konstgjord grotta fylld med falska stalaktiter och stalagmiter, med statyer av får, herdar och romerska gudinnor. Grottan ligger nära ingången till Boboliträdgården och i slutet av Vasarikorridoren. 

Florens: Katedralen & Brunelleschis kupol Biljett- och ljudapp

9. Florens: Katedralen & Brunelleschis kupol Biljett- och ljudapp

Ge dig ut på en berikande tredagarsresa genom Florens med vårt exklusiva pass, som ger dig tillgång till Brunelleschis kupol, det utsmyckade baptisteriet, den majestätiska katedralen, museet Opera del Duomo och det ikoniska Giotto-klocktornet. Fördjupa dig i stadens rika historia, konst och arkitektoniska underverk när du utforskar dessa berömda landmärken, som alla erbjuder en unik inblick i Florens kulturella arv och konstnärliga mästerskap. Besökarna kan fördjupa sig i den hisnande utsikten från toppen av Brunelleschis kupol och fördjupa sig i den historiska betydelsen, allt kompletterat med vår audioguide som skapats av passionerade konsthistoriker. Dagen före besöket får du ett WhatsApp-meddelande med en påminnelse om mötesplatsen och instruktioner för att ladda ner vår medföljande mobila ljudapplikation på dina enheter; glöm inte att ladda din telefon och ta med hörlurar. På dagen för besöket i Brunelleschis kupol, före klättringen, om du har en ryggsäck, använd den kostnadsfria bagageförvaringen eftersom du inte är tillåten att gå in med små eller stora väskor. För den oförglömliga klättringen till Brunelleschis kupol ber vi besökare att hålla sig till sin schemalagda tid och dag enligt deras bokning för att säkerställa en sömlös och trevlig upplevelse. Men med bekvämligheten av vårt tredagarspass väntar resten av den fängslande anläggningen - inklusive Baptisteriet, katedralen, Opera del Duomo Museum och Giotto Bell Tower - på att utforskas på din fritid inom 72-timmarsfönstret, vilket ger flexibilitet och gott om tid att njuta av varje magnifik plats. Under ditt besök bör du notera att dopkapellet håller på att restaurera mosaikerna i valvet, vilket ger besökarna möjlighet att bevittna den berömda italienska renoveringskonsten och visa upp landets berömda och fascinerande restaureringsarbete.

Florens: Accademia Gallery Priority Entry Ticket med eBook

10. Florens: Accademia Gallery Priority Entry Ticket med eBook

Ta vara på din tid i Florens med en tidsbestämd entrébiljett till Accademia Gallery. Beundra en av världens mest berömda skulpturer, Michelangelos David, och se några av skulptörens andra verk. Utforska galleriet med en användbar guide i pdf-format. Hoppa över de långa köerna och gå in i galleriet via en separat ingång. Din reserverade biljett gör att du kan hoppa över biljettkontoret och undvika oro för om biljetter kommer att finnas tillgängliga eller inte. Besök huvudhallen för att se Michelangelos staty av David och några av hans oavslutade verk som fortfarande bär hans mejselmärken. Upptäck Gipsoteca som innehåller original gipsmodeller gjorda av florentinska skulptörer från 1800-talet. Se originalinstrument som tillhörde Medici, inklusive 3 som tillverkades av Stradivarius. Utforska sedan museets målningsgallerier och se mästerverk av medeltida och renässansmålare. Gå upp till översta våningen för att beundra enorma medeltida altartavlor innan du avslutar ditt besök.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Toscana

Unikt Toscana

Utforska alla

Alla aktiviteter

838 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Toscana

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Toscana?

Toscana: Fler aktiviteter och sevärdheter

Toscana: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Toscana

Samlat omdöme

4.5
(106 940 recensioner)

Fantastiskt dagstur från stadens trängsel ut på vackra landsbygden. Efter en timme var vi framme vid första stoppet. Underbara vingårdar & mycket välkomnande & vänligt team guide Valentina & chafför Alessio. Turen rekommenderas starkt! Riktigt bra viner till inköpspris 25-55 euro, om man vill köpa med hem. Resan är bra komplement till museer & shopping, en paus i vacker natur.

Turnén var så rolig och utsikten var vacker! Vi gick till 2 fantastiska vingårdar och fick prova många olika viner, 8-9 totalt tror jag. Transporten var riktigt bekväm och totalt sett var en av de bästa turerna vi gjorde när vi var i Florens! S/O till vår reseledare och chaufför Pino och Simona!

Busschauffören var jättetrevligt och berättade om viner innan provningar. Provningar var jättekul och viner excellent.

Va ganska lite som fanns med på den guiden skulle fått mer om man köpte av museet direkt

En fin resa med gott vin och goda tillbehör. Trevligt mottagande😊