Saker att göra i
Toruń

Våra mest rekommenderade saker att göra i Toruń

Toruń: Sightseeingkryssningar på floden Vistula

Toruń: Sightseeingkryssningar på floden Vistula

Toruń har i århundraden varit stolt över sitt vackra panorama över Vistula. Det har varit en inspirationskälla för otaliga konstnärer: målare, poeter, fotografer och filmskapare. Det ansågs vara ett av Polens sju underverk. Alla som har sett det med egna ögon kan bekräfta att det ser mycket pittoreskt ut från mitten av floden. När vi seglar med fartyg kan vi beundra dess charm som helhet och titta närmare på enskilda monument som ingår i det gamla stadskomplexet som anges på FN: s organisation för utbildning, vetenskap och kultur

Kvällskryssningar i Toruń

Kvällskryssningar i Toruń

Upplev Toruńs magi som aldrig förr med våra förtrollande kvällskryssningar på en traditionell Vistula-båt. När solen går ner och stadens ljus börjar tindra får du en unik möjlighet att beundra det fantastiska panoramat över Toruńs gamla stad, som finns med på UNESCO-listat världsarv. Våra kvällskryssningar erbjuder en lugn flykt från stadens liv och rörelse, så att du kan njuta av skönheten i Toruńs medeltida arkitektur och pittoreska landskap. Glid längs floden Vistula och bevittna de ikoniska sevärdheterna som gör denna stad till en riktig pärla i Polen. Oavsett om du är historieentusiast, fotoälskare eller bara vill ha en romantisk kväll ute, ger våra kryssningar en oförglömlig upplevelse. Den traditionella Vistula-båten ger en autentisk touch till din resa, vilket gör att det inte bara är en sightseeing-tur utan ett steg tillbaka i tiden. Boka din kvällskryssning idag och låt den förtrollande utsikten över Toruńs gamla stad fängsla ditt hjärta. Följ med oss för en kväll med skönhet, historia och lugn på floden Vistula.

Guidad tur med elektrisk skoter i gamla Gdańsk

Guidad tur med elektrisk skoter i gamla Gdańsk

Gdansk omfattar ett stort historiskt område och lockar med sina landmärken, smala gator och atmosfär vid havet. Upptäck historien om denna livfulla stad. Under en tur genom de smala gatorna i Gamla stan kommer du att upptäcka charmiga gränder, pittoreska torg och vackra renässansradhus. Du kommer att se platser som Gamla stan, Long Market, Neptune Fountain, Golden Gate, museet för andra världskriget och det polska postkontoret. En rundtur i Gamla stan i Gdansk är en oförglömlig upplevelse som ger dig möjlighet att fördjupa dig i historien, skönheten och atmosfären på denna unika plats. Det kommer också att hjälpa dig att bekanta dig med platser som måste besökas, rekommenderade restauranger och mycket mer.

Toruns gamla stadskärna höjdpunkter - privat rundvandring

Toruns gamla stadskärna höjdpunkter - privat rundvandring

Litet, förtjusande, charmigt och med stor historia. Alla dessa ord beskriver Torun perfekt. Beundra en autentisk gammal stad som inte förstördes under krigen. Den har ett av de vackraste torgen i hela Europa. Som historisk plats rankas Torun lika högt som Krakow eller Gdansk. Den har till och med tagits upp på Unescos lista över världskultur- och naturarv. Börja din 2 timmar långa rundtur från Wilam Horzycy-teatern och beundra denna vita och fina byggnad. Därefter kommer du att se Planetarium - den unika attraktionen som visar lektioner om universum. Under resan kommer du att upptäcka många intressanta monument som Johannes Paulus II, Nicolaus Copernicus, åsnan och mycket mer. Titta in i mässan Holy Spirit Church of Holy Spirit. Hör legenden och försök att stå upprätt under det lutande tornet. Känn stämningen på Market Square och Arthur's Court. Stanna vid en naturskön plats och titta på den vackra floden Vistula. Fortsätt sedan till den fantastiska katedralen St John the Baptist och St John the Evangelist. Om du vill utforska staden ännu bättre väljer du alternativet 3 timmar och följer guiden för att upptäcka ruinerna av kyrkan och dominikanklostret. Promenera mot resterna av de teutoniska riddarna - medeltida defensiva stadsmurar som symboliserar riddarnas makt i gamla tider. Nu kan du gå som en av dem. Se också en unik och fin konstruktion av Baj-teatern. I 4-timmarsalternativet kommer du också in i Nicolas Copernicus fantastiska museihus. Utställningarna visar hans liv, hans historia och prestationer. Bekanta dig med historien om den mest kända astronomen och vetenskapsmannen som förändrade sättet att tänka på världen. Stig in i hans kosmosvärld i hans autentiska hus.

Torun: Privat rundvandring i en medeltida stad

Torun: Privat rundvandring i en medeltida stad

Möt din guide vid Kopernikusmonumentet på torget (Ratusz Staromiejski, rynek Staromiejski 1, 87-100 Toruń) och börja din privata sightseeing i Torun, det bästa exemplet på en medeltida gotisk stad. Den är ett av Unescos världsarv. "Änglarnas stad", som lokalbefolkningen kallar den, är också födelseplatsen för den store polske astronomen Nicolaus Copernicus, som gjorde den avgörande upptäckten att jorden inte är universums centrum. Utforska Gamla stan och beundra de magnifika gotiska byggnaderna som vittnar om stadens forna glans. Stanna till vid det gamla stadshuset, ett av de mest imponerande i norra Europa, som rymmer det regionala museet med värdefulla samlingar. Upptäck en katedral av SS Johannes Döparen och Johannes evangelisten med originalinredning och ett klocktorn som erbjuder en fantastisk utsikt över staden. Passera flera iögonfallande borgarhus, med det superbt dekorerade huset under stjärnan och det fina tegelgotiska huset där astronomen föddes. Gå ombord på en rutt som spårar Nicolaus Copernicus liv med Copernicuskapellet i St James's Church, där han döptes. I slutet av rundturen kan du smaka på välkända sublima pepparkakor som utgör en viktig del av stadens arv. Besök valfritt, museum få kunskap som en gång i tiden hölls mycket hemlig, under de vaksamma ögonen på mästare i pepparkaksbakning. Omgiven av kryddornas doft kan du skapa din egen pepparkaka och ta med dig den hem som en souvenir. Lär dig av din guide vad mer du kan upptäcka på egen hand efter den här turen.

eSIM Polen: Internet Data Plan höghastighets 4G/5G

eSIM Polen: Internet Data Plan höghastighets 4G/5G

Utforska Polens rika historia och livfulla kultur utan att missa en takt! Vårt eSIM-kort ser till att du håller kontakten med höghastighetsdata, oavsett om du vandrar på de historiska gatorna i Krakow, förundras över den modernistiska arkitekturen i Warszawa eller njuter av de kulinariska läckerheterna i Gdansk. Så här fungerar det: 1. Köp: Välj det datapaket som passar dina resplaner. 2. Skanna och aktivera: Vid köpet får du en QR-kod. Skanna den med din eSIM-kompatibla enhet och du är redo att köra! 3. Håll dig uppkopplad: Njut av oavbruten uppkoppling under hela ditt polska äventyr. Kompatibilitet: Se till att din enhet stöder eSIM. Se vår kompatibilitetslista på https://esimfox.com/pages/compatible-devices för mer information.

Stutthof Concentration Camp och Gdansk Old Town Private Tour

Stutthof Concentration Camp och Gdansk Old Town Private Tour

Lär dig mer om Förintelsen, andra världskriget och Polens historia på en privat rundtur till Stutthof Concentration Camp Museum och Gamla stan i Gdansk. Dra nytta av en licensierad guide och privata biltransporter. Tillbringa en dag omgiven av historia. Vi börjar denna 7-timmars tur med upphämtning på ditt boende i Gdansk, Sopot eller Gdynia med privat bil. Vårt första stopp blir vid den tidigare platsen för koncentrationslägret Stutthof, som var det första av detta slag som nazisterna upprättade i Polen under andra världskriget. Du kommer att tillbringa minst 2 timmar med att utforska Stutthof-museet och lära dig mer om de 110 000 fångar från 28 länder som torterades, tvingades arbeta eller dog här i gaskamrarna. Ni kommer också att få se en kort dokumentär om Stutthofs historia och Förintelsen. Därefter stannar vi till vid en närliggande strand för att njuta av Östersjöns ljud och skådespel. Sist men inte minst promenerar vi genom Gamla stan i Gdansk och upptäcker lokal historia och legender. Vi utforskar den berömda Long Market och beundrar den historiska Artus Court, St Mary's Church, Old Crane, Golden Gate, Motlawa Embankment och mycket mer. Efter en rolig och informativ vandringstur tar vi dig tillbaka till ditt boende.

Torun Copernicus Trail och Old Town Private Walking Tour

Torun Copernicus Trail och Old Town Private Walking Tour

Besök museet som är tillägnat den store astronomen Nicolaus Copernicus och ta sedan en rundvandring i Toruns gamla stad. Dra nytta av en privat expertguide som är exklusiv för din grupp. Välj 2-timmarsalternativet för en mer komprimerad utforskning av Gamla stan, eller uppgradera till 3-timmarsalternativet för att utforska området ännu bättre. Möt först din guide på museet Nicolaus Copernicus hus, som förmodas vara Copernicus födelseplats När du är inne kan du upptäcka dokument och minnesmärken som är kopplade till hans liv och arbete, samt interaktiva utställningar som ger liv åt hans stora bedrifter. Utforska verkliga artefakter, 3D-skärmar, ljusshower med utsikt över universum och mycket mer. Museet täcker inte bara mannen och hans arbete utan även andra ämnen, till exempel den period han levde under, det medeltida Torun, astronomins historia, arkitektur, jorden och solsystemet och till och med ekonomi. Efter din fantastiska lektion kan du följa din guide för att se de stigar som Copernicus vandrade längs för flera hundra år sedan. Se det stora skulpterade monumentet till hans ära i mitten av marknadstorget, en ikon för Torun. Rundturen slutar här för det tvåtimmarsalternativet, men om du väljer det tretimmarsalternativet kan du fortsätta på en längre promenad i Gamla stan. Gå till planetariet tillsammans med din guide och ta reda på hur universum existerar. Beundra en av stadens bästa vyer vid floden Vistula och försök att stå upprätt under det lutande tornet. Se slutligen de medeltida försvarsmurarna, resterna av ett teutoniskt slott.

Utflykt i liten grupp från Warszawa till Torun med lunch

Utflykt i liten grupp från Warszawa till Torun med lunch

Börja din stadsrundtur i Toruns hjärta - Rynek (Stora torget). Mitt på torget ligger det gotiska stadshuset, där stadsmuseet ligger. Där inne kan du se en rik samling skulpturer, målningar och glasmålningar. Du rekommenderas starkt att klättra upp i tornet (extra betalt) för att beundra den vackra utsikten över Torun och floden Vistula. Framför ingången finns en bronsstaty av Mikołaj Kopernik (Nicolaus Copernicus). Runt Rynek kan du ta en titt på Hansa-handlarnas herrgårdar som Pod Gwiazdą eller Dwór Artusa. De flesta av dem är rikt dekorerade och välbevarade. Strax intill Stora torget kan du besöka den heliga andens kyrka och den heliga Marias kyrka. Den andra kommer från 1300-talet och grundades av franciskaner. Du kommer att charmas av den genuina orgeln från början av 1500-talet, medeltida gravstenar och färgglada glasmålningar. Efteråt kan du beundra den magnifika Saint John's Cathedral. Några av de äldsta delarna av denna enorma byggnad är från 1200-talet. Genom åren var denna kyrka ett religiöst centrum för lokalsamhället och var vittne till en viktig kristen ceremoni - Mikołaj Kopernik döptes här. När du besöker katedralen får du lyssna till historien om "Tuba Dei" - Polens största medeltidsklocka från 1500. Turen inkluderar också ett besök på någon av följande platser: Du kan även besöka ett av följande besöksmål: Live Pepparkaksmuseum, Nikolaus Copernicus-huset, Planetarium eller Etnografiska museet.

Toruns levande museum för pepparkakor och gamla stan - privat promenad

Toruns levande museum för pepparkakor och gamla stan - privat promenad

Upptäck den djupa regionala traditionen att göra pepparkakor i Torun på Living Museum of Gingerbread, det första interaktiva museet i sitt slag i Europa. Ta sedan en rundvandring i Toruns gamla stad och se sevärdheterna. Njut av en privat rundtur med en licensierad guide exklusivt för din grupp. Efter att ha träffat din guide går du in på Living Museum of Gingerbread. Njut av en speciell show, en innovativ historielektion och en intressant föreläsning av en lokal specialist. Ta reda på inte bara om pepparkakor utan även om medeltiden, de första kungarna och polska seder och bruk. I slutet av din museiturné kan du hjälpa pepparkaksmästaren att göra din egen kaka. Efter din pepparkakslektion följer du din guide för att se stadens höjdpunkter i närheten. Ta en kort promenad och beundra torget, stadshuset och Nicolaus Copernicus-monumentet samt den berömda astronomens hus. Se planetariet och det lutande tornet, lyssna på otroliga legender och försök att stå upprätt under tornet. Den här utflykten varar 2 timmar, men om du är hungrig på kunskap kan du uppgradera till det 3 timmar långa alternativet. Följ din guide till en av de bästa vyerna i staden vid floden Vistula och beundra landskapen. Gå sedan till Toruns ikon, de medeltida försvarsstadsmurarna, som är resterna av ett teutoniskt slott. Slutligen tar du dig till Toruns katedral för Johannes Döparen och Johannes Evangelisten (inträde ingår inte).

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Toruń

Vilka är de bästa turerna att göra i Toruń med barn?

De bästa turerna att göra i Toruń med barn:

Se alla familjevänliga aktiviteter i Toruń på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Toruń

Att göra i Toruń

Städer i Polen

Toruń: Fler aktiviteter och sevärdheter

Toruń: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Toruń

Samlat omdöme

4.6
(9 recensioner)