Våra mest rekommenderade saker att göra i Toledo

Madrid: Tur av Segovia och Toledo, Alcázar och katedralen

1. Madrid: Tur av Segovia och Toledo, Alcázar och katedralen

Upptäck de historiska städerna Toledo och Segovia på en guidad dagstur från Madrid. Beundra den imponerande Alcázar i Segovia och katedralen i Toledo medan du promenerar genom båda städerna och lär dig mer om deras fascinerande historia. Vi lämnar Madrid och reser först till staden Segovia. Se den romerska akvedukten som är ett världsarv från Unesco. Beundra det ikoniska monumentet från första århundradet som anses vara det viktigaste exemplet av romersk ingenjörskonst i hela Spanien. Besök det kungliga palatset i Alcázar i Segovia, byggt på en brant klippa över sammanflödet av två floder nära Guadarramabergen. Fortsätt till den kejserliga staden Toledo. När du väl är i Toledo kan du upptäcka stadens medeltida kvarter och historiska monument på en rundvandring och lära dig varför staden kallas Tre kulturers stad. Beroende på vilket alternativ du väljer kan du avsluta med en guidad rundtur i Toledos katedral. Återvänd till Madrids centrum i slutet av din tur.

Från Madrid: Toledo och Segovia med valfri Ávila-tur

2. Från Madrid: Toledo och Segovia med valfri Ávila-tur

Fördjupa dig i Toledos och Segovias historia, arkitektur och kulturella höjdpunkter, och välj om du vill göra det på en delad eller privat rundtur, alltid med utgångspunkt i Madrid. Första stoppet blir vid Mirador del Valle innan du anländer till Toledo, här får du beundra en hisnande utsikt över staden, där du kan ta ett häpnadsväckande panoramafoto av staden. Därefter fortsätter ni bussresan fram till Toledos historiska stadsdel, där guiden ger er en otrolig guidad tur. Därefter kommer ni att upptäcka staden Segovia, där ni kommer att besöka dess imponerande och berömda romerska akvedukt samt dess imponerande katedral. Ni fortsätter till Alcázar i Segovia, ett av Spaniens mest kända slott, som ni utforskar i egen takt. Efteråt får du lite fritid att utforska staden med insidertips från din guide för att upptäcka dolda pärlor. Du kan också förhöja upplevelsen med en valfri rundtur i Ávila. Börja ditt guidade besök vid utsiktsplatsen Four Postes och beundra den gamla stadens silhuett. Följ sedan din guide genom de historiska gatorna och promenera förbi San Vicente-kyrkan, den imponerande katedralen i Ávila och mycket mer. Du kommer också att få lära dig om historien bakom varje hörn.

Från Madrid: Hel dags utflykt till Toledo

3. Från Madrid: Hel dags utflykt till Toledo

Njut av en komplett rundtur i den magiska staden Toledo, känd för sina smala medeltida gator, vackra arkitektur och rika historia. Gå ombord bekvämt från centrala Madrid. Njut av en kort introduktion från din expertguide om vad du ska se och besöka i Toledo. Vid ankomsten till Toledo tar du en panoramautsikt över staden från en av de vackraste utsiktspunkterna och börjar den guidade rundturen i den historiska stadskärnan (turen varar cirka 45 minuter). Efteråt har du fri tid att utforska resten av staden på egen hand och besöka landmärken som kyrkan Santo Tomé eller katedralen. Alternativt, om du bara vill sitta och njuta av en öl eller lunch på en vacker terrass, har du också tid att göra det. I slutet av din Toledo-tur (den totala upplevelsen varar cirka 9 timmar), återvänd till Madrids centrum i en bekväm buss, där din guide kan rekommendera saker att göra på kvällen eller under resten av din vistelse.

Från Madrid: Guidad dagsutflykt till Toledo

4. Från Madrid: Guidad dagsutflykt till Toledo

När du åker med på en guidad dagsutflykt från Madrid och besöker den historiska staden Toledo. Staden är listad som nationalmonument och UNESCO:s världsarvstad och är hemvist för några av Spaniens främsta monument. Toledo är känd som de tre kulturernas stad, eftersom kristna, islamiska och judiska invånare under en längre tid levde fredligt tillsammans inom dess murar. Vandra genom de smala gatorna och gränderna och utforska stadens kultur och historia på en guidad tur. Beundra den gotiska arkitekturen och renässansarkitekturen tillsammans med de välbevarade monumenten. Om du föredrar att upptäcka platser på egen hand kan du besöka staden på egen hand för att upptäcka dess monument och historiska kvarter utan guide.

Från Madrid: Tur till Toledo och Segovia med inträde till Alcazar

5. Från Madrid: Tur till Toledo och Segovia med inträde till Alcazar

Missa inte Toledo, en stad där olika civilisationer, kulturer, epoker och stilar korsar varandra. Njut av bekvämligheten med transfer tur och retur från Madrid. Möt din guide strax utanför centrum för att njuta av en panoramautsikt över staden innan du vandrar genom den gamla staden, som förklarats som ett nationalmonument och UNESCO:s världsarv. Låt din guide peka ut magnifika exempel på mudejar-, romansk-, gotisk-, renässans- och barockarkitektur som står som arv från de olika kulturer och civilisationer som frodades inom stadens murar. Njut av fri tid att vandra runt på de slingrande gatorna i den historiska stadskärnan och kanske ta en bit mat. Möt din guide tillbaka vid den berömda katedralen i Toledo för en guidad rundtur i det inre av denna förebild för spansk gotisk arkitektur. Katedralen, som tidigare var platsen för stadens moské innan den byggdes på 1200-talet, innehåller vissa aspekter av mudejarstil och arkitektoniska element. Efter ditt katedralbesök har du fri tid att äta lunch på din egen och gå tillbaka till turens startpunkt för att ta bussen tillbaka till Madrid och sedan fortsätta till Segovia. Vid ankomsten börjar upplevelsen med en rundvandring på Plaza del Azoguejo där du kan beundra den romerska akvedukten. Sedan fortsätter vi att gå genom gamla stan för att se Rådhustorget, beundra den gotiska katedralens utsida och naturligtvis insidan av Alcázar-slottet från 1100-talet, tidigare befäst residens för kungarna av Kastilien.

Toledo: Hopp-på-hopp-av-busstur, vandringstur och Alcazar

6. Toledo: Hopp-på-hopp-av-busstur, vandringstur och Alcazar

Res tillbaka i tiden för att utforska en unik stad där 3 kulturer historiskt sett har levt i harmoni i århundraden. Hoppa ombord på sightseeingbussen i Toledo och upptäck stadens många sevärdheter i din egen takt. Toledo omfamnas av floden Tajo och är en tillbakablick till en tid då religion verkade harmonisera snarare än splittra. Från toppen av en öppen dubbeldäckarbuss ser du bevis på att kristna, judiska och muslimska samhällen levde sida vid sida. Förundras över sefardiska synagogor och moskéer med hästskoformade former. Hela staden finns med på UNESCO:s världsarvslista och monumenten från det förflutna är många. Med din biljett kan du åka obegränsat med hop-on-hop-off-bussar som går var 30:e - 60:e minut (beroende på tid på dagen) och avgår från Alcazar. Du kan ta en hel slinga på bara 50 minuter, men din biljett är giltig i 24 timmar, vilket ger dig gott om tid att utforska på fritiden. Tour stoppar: Stopp 1 - Alcazar de Toledo Stopp 2 - Bisagra-porten Stopp 3 - Estacion Renfe (järnvägsstation) Stopp 4 - Remonte Safont Stopp 5 - Mirador Del Valle Hållplats 6 - Cigarrales Stopp 7 - Puente San Martin (San Martin-bron) Hållplats 8 - Cardenal Hållplats 9 - Tavera Hållplats 10 - Bisagraporten

Toledo halvdagstur från Madrid

7. Toledo halvdagstur från Madrid

Lämna Madrid till den medeltida staden Toledo, pittoreskt belägen vid floden Tejos strand. Halvdagsturen ger en fullständig introduktion till den historiska staden, vandrande slingrande gator till monument som avslöjar dess fascinerande förflutna. Börja med en panoramavandring i de gamla kvarteren och besök Plaza del Ayuntamiento för att se den magnifika fasaden på Primate Cathedral of Saint Mary, det gamla justitiepalatset och Toledo City Hall. Fortsätt genom de tidigare judiska kvarteren, vandra på de smala gatorna till kyrkan St. Tomé, platsen för El Grecos berömda målning, "Begravningen av greve Orgaz". Besök den gamla synagogan i Ste. Maria la Blanca, som finns kvar som en symbol för samexistensen av Toledos "3 kulturer." Avsluta med ett besök på en typisk Damasquino (Damascene) fabrik för att se de dyrbara smyckena som perfektionerades av araberna och fördes till Spanien av morerna.

Från Madrid: Toledo med 7 monument och valfri katedral

8. Från Madrid: Toledo med 7 monument och valfri katedral

Se Toledos monument på UNESCO:s världsarvslista på denna dagsutflykt med luftkonditionerad buss från Madrid. Promenera längs medeltida gator och lär dig historien om hur kristna, judiska och muslimska samhällen levde i harmoni i denna kejserliga stad. Driv ombord på en bekväm och rymlig buss från centrala Madrid och slappna av under färden till Toledo. Besök emblematiska platser som kyrkan Santo Tomé, det judiska distriktet och synagogan Santa María La Blanca. För att besöka stadens viktigaste historiska distrikt och monument med snabb inresa. Utforska 3 platser med din guide och 4 platser på egen hand. Beroende på vilket alternativ du väljer kan du få möjlighet att besöka katedralen i Toledo med vår guide. Har du fri tid att utforska resten av staden på egen hand. Återvänd till redan besökta platser eller gå fritt in på ytterligare platser med biljetter som din guide tillhandahåller, bland annat Frälsarkyrkan och Colegio de las Doncellas Nobles. Fritid för att köpa lunch eller en drink att njuta av på en vacker terrass. Få rekommendationer från din guide och vad du kan se och var du kan äta och dricka. I slutet av din Toledo-tur återvänder du till centrala Madrid med buss och får råd om vad du kan göra i Madrid.

Madrid: Heldags guidad tur i Toledo med katedralbesök

9. Madrid: Heldags guidad tur i Toledo med katedralbesök

Upptäck Toledos skatter på en guidad dagsutflykt med buss från Madrid. Njut av utsikten över den medeltida staden från Mirador del Valle och bevittna El Grecos mästerverk i Santo Tomé-kyrkan. Avresa från Madrid och resa till Mirador del Valle. Här kan du beundra utsikten över Toledo från andra sidan floden Tejo. Därefter beger du dig till Toledos historiska centrum, som är erkänt som ett av UNESCO:s världsarv. Lär dig av din guide om samexistensen av judar, kristna och muslimer som format staden genom århundradena. Gå in i Santo Tomé-kyrkan och se El Grecos "Greve Orgaz' begravning". Fortsätt till synagogan Saint Mary och avsluta din rundtur i den imponerande Primada-katedralen.

Toledo: Turistarmband med inträde till 7 attraktioner

10. Toledo: Turistarmband med inträde till 7 attraktioner

Besök några av de mest populära monumenten i Toledo för att få en fullständig uppskattning av stadens historia, kultur och värderingar. Ditt armband är din biljett för att upptäcka kyrkan i El Salvador, moskén Cristo de la Luz, synagogan i Santa Maria la Blanca och fler spanska skatter. Ge dig ut på en självguidad tur genom Toledo med inträde till 7 sevärdheter som spelar nyckelroller i lokal historia. Ta dig tid att utforska varje plats i din föredragna ordning och besök dina favoriter igen så länge du bär ditt armband. Lär dig om utbildningen av unga kvinnor genom århundradena på Royal College of Noble Maidens. Hitta det finaste verk av renässanskonstnären El Greco på Santo Tomé. Se klostret San Juan de los Reyes och lär dig om dess politiska betydelse. Förstå mångfalden i stadens religiösa förflutna med ett besök i kyrkan i El Salvador, kyrkan av jesuiterna, moskén Cristo de la Luz och synagogan Santa Maria la Blanca. Beundra den unika arkitekturen och dyrkansritualerna i var och en.

Lägg till datum

Saker att göra i
Toledo
Den spanska medeltidsstaden är en arkitektonisk smältdegel med kristna, judiska och muslimska influenser.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Toledo

Alla aktiviteter

94 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Toledo

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Toledo

Toledo: Fler aktiviteter och sevärdheter

Toledo: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.