Saker att göra i
Tjörnin

Tjörnin: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Reykjavik: Sightseeing vandringstur med en viking

Reykjavik: Sightseeing vandringstur med en viking

Din snabbkurs i allt som är isländskt! Vår vandringstur i Reykjavik är din introduktion till vårt land. Den hjälper dig att orientera dig och få ut det mesta av din vistelse på Island. Vi rekommenderar den som ditt första stopp i Reykjavik (ja, kanske du checkar in på ditt boende och lämnar dina väskor först). Vår familjevänliga rundtur väcker Islands historia till liv med spännande berättelser och isländsk mytologi. Vi besöker alla de berömda landmärkena i stadens centrum, som konserthuset Harpa, Reykjaviks hamn och kyrkan Hallgrímskirkja (vi lär dig hur man uttalar den), Reykjaviksdammen och parlamentsbyggnaden. Men vi kommer också att dela med oss av dolda, lokala platser som ett besök i ett älvhem; saker du skulle missa om du inte visste vad du skulle leta efter. Vi vill att du ska känna den unika, vänliga atmosfären i vår udda lilla stad, inte bara se de mest populära turistattraktionerna. Vi kommer även att ha en liten lektion i det isländska språket så att du inte bara kan gå med en viking utan även prata som en. Vi kommer att visa dig våra favoritställen att äta, dricka och besöka (vi har också en intim kunskap om happy hour-erbjudanden som vi gärna delar med oss av).

Reykjavik: Guidad folkloristisk vandringstur

Reykjavik: Guidad folkloristisk vandringstur

Island kallas ibland sagornas land och på denna vandring får du chansen att höra många intressanta sagor som handlar om de dolda människorna och varelserna på Island Vi kommer att berätta allt om de isländska älvorna, trollen, spökena som diakonen från den mörka floden, de unika mestadels vattenlevande monstren, de 13 jultomterna (det räcker inte med bara en jultomte på Island trots allt ;)) deras mor det barnätande trollet Grýla och slutligen den enda kända seriemördaren på Island i ett land där det är lätt att gå vilse i lavafälten... Du får också en introduktion till isländsk magi och gamla runor Under de långa vinternätterna på Island har berättelser varit den främsta underhållningen för människor, så det finns skäl till att islänningarna älskar böcker och har den högsta läskunnigheten i världen. 1 av 10 islänningar skriver en bok under sitt liv, så vi älskar uppenbarligen att berätta historier och du kommer inte att bli besviken om du följer med på vår vandring och hör ett par J.R.R. Tolkien var starkt påverkad av nordisk mytologi och de isländska sagorna när han skrev Sagan om ringen och Hobbit, så vi kommer att förklara några av de roliga likheterna mellan våra världar Det är perfekt för dig som vill ha lite äventyr i ditt liv eftersom berättelsen blir levande under vår vandring. För familjer, tänk på att vissa av berättelserna kan vara skrämmande för små barn så det är också möjligt att kontakta oss angående en privat vandring där vi kan skruva ner skräcken ett snäpp ;).

Reykjavik: Guidad rundvandring i staden

Reykjavik: Guidad rundvandring i staden

Ta del av de främsta sevärdheterna i Islands huvudstad under en rundvandring. Beundra Einar Jónssons skulpturer, Hallgrímskirkja kyrka, den gamla hamnen och stadshuset. Lär dig mer om nordisk mytologi, vikingarnas hemtrakter, Islands vulkaniska historia och mycket mer av din guide från staden. Påbörja din rundvandring med att beundra den fantastiska kyrkan Hallgrímskirkja i stadens centrum. Lär dig sedan allt om nordisk mytologi när du promenerar genom de pittoreska gatorna i Þingholtområdet.  Fortsätt till stadsdammen Tjörnin och se de gäss och svanar som vistas här.Se stadshuset och den gigantiska kartan över Island där din guide förklarar landets fascinerande geologi och vulkaniska historia. Gå till stadens hjärta och se parlamentsbyggnaden, den blygsamma men vackra katedralen och platsen för de första vikinga-boningarna.Sedan väntar ett besök till den gamla hamnen där du kan se Harpa konserthall, med vyer av den dramatiska skulpturen Solfärd som blickar ut över viken och berget Esja.

Reykjavik: Guidad stadsvandring

Reykjavik: Guidad stadsvandring

Vi börjar vår stadsrundtur på kullen Arnarholl, bredvid statyn av Ingolfur Arnarson, den nordbo som anses vara den första nybyggaren i Reykjavik. Efter en kort introduktion till Islands tidiga historia och några intressanta fakta om själva Arnarholl-kullen går vi vidare till en annan historisk plats, Lydveldingsgardurinn (Republikparken), innan vi beger oss till den gamla stadskärnan. Vi stannar till vid parlamentet, besöker dammen, stadshuset och njuter av en fridfull promenad genom de smala gatorna mellan de traditionella, färgglada husen från förr i tiden ... en liten oas, nästan dold bakom Reykjaviks huvudvägar et är definitivt värt att uppmärksamma några av områdets mest relevanta arkitekturer och deras kuriosa, innan vi fortsätter promenaden mot den berömda Hallgrimskyrkan. Vi tar oss upp till det välkända landmärket genom ett pittoreskt kvarter där gatukonst, vackra bakgårdar, charmiga hus, moderna och gammaldags, tillsammans utgör ett skolboksexempel på den lokala stadsbilden. Vi besöker också den intressanta skulpturparken bakom Einar Jonssons museum, vårt sista stopp innan vi vandrar tillbaka till Arnarholl Hill.

Reykjavík e-Scooter tur med en guide

Reykjavík e-Scooter tur med en guide

Gör dig redo för ett oförglömligt äventyr i hjärtat av Reykjavík när du glider fram genom stadens livliga gator på vår spännande 2-timmars tur med e-scooter. Följ med våra expertguider och utforska den fängslande skönheten, den rika historien och den livliga kulturen i centrala Reykjavík på ett miljövänligt och spännande sätt. Våra små grupper garanterar en personlig upplevelse, så att du kan interagera med våra kunniga guider och ställa frågor längs vägen. Vi värdesätter din komfort och säkerhet, och våra guider kommer att ge dig grundlig utbildning och vägledning om hur du använder e-scootrarna, vilket garanterar en smidig och trevlig åktur. Förundras över de ikoniska landmärken som definierar Reykjavíks skyline. Åk förbi den fantastiska kyrkan Hallgrímskirkja, upptäck det imponerande konserthuset Harpa och se de livliga gatorna i Laugavegur, stadens största shoppingområde. Våra expertguider kommer att dela fascinerande berättelser och insikter om varje stopp, så att du verkligen kan få kontakt med stadens förflutna och nutid. Fördjupa dig i den lokala atmosfären när vi utforskar de charmiga kvarteren i centrala Reykjavík. Upplev stadens unika karaktär när vi glider genom de färgglada gatorna, kantade av pittoreska hus, mysiga kaféer och trendiga butiker. Varje stadsdel har sin egen historia att berätta, från det livliga centrumområdet till den lugna strandpromenaden. Upptäck den naturliga skönheten som omger Reykjavík, även inom stadens gränser. Njut av den hisnande utsikten över Faxaflói-bukten, där du kanske får en skymt av sjöfåglar som graciöst svävar ovanför. När vi navigerar i staden kommer våra guider också att dela med sig av fascinerande fakta om Islands unika geologi och landets djupa koppling till naturen.

Reykjaviks catwalk

Reykjaviks catwalk

Reykjavik CatWalk Följ med din vän i Reykjavik på en kattvandring i centrala Reykjavik. Detta är en stadsvandring med fokus på våra kattkompisar. Vi kommer att följa katternas tassavtryck sedan Island koloniserades. . Tillsammans kommer vi att utforska myterna om katter på Island och i världen? Vi kommer även att utforska svansar från kattens historia över hela världen. I vår rundtur ingår även ett besök på det unika Reykjavik Cat Coffeehouse där vi klappar några katter medan vi dricker kaffe eller varm kakao och smakar på isländska bakverk. Om vi är tillräckligt pälstunna och kattgudarna tillåter det, finns det en tass-möjlighet att vi får en glimt av de mest kända katterna i centrala Reykjavik, Baktus, Jonsi och Ofelia för att nämna några. Vi börjar vid pelarna på Ingólfur-torget och vårt slutmål är Einar Jonssons staty vid Hallgrimskirkja-kyrkan. Detta är en Purrfect 2 timmars stadsvandring i Reykjavik för kattälskare 10% av vinsten från denna tur kommer att gå till The Cat Protection Society och dess katthem och hotell, som heter Kattholt (Cathill)

Reykjavík: Stadsutforskningsspel och rundtur

Reykjavík: Stadsutforskningsspel och rundtur

Kombinera spänningen i en stadsrundtur med spelglädje på denna självguidade smartphone-vandring i Reykjavik. Hitta attraktioner enkelt med appens navigeringsfunktion. Ladda ner appen och starta spelet genom att gå till den första platsen. Använd observation, logik, fantasi och lagarbete för att lösa gåtan på varje plats, gåtorna är alltid svåra. Pausa appen när som helst om du vill ta en paus, ta en fika eller ägna mer tid åt att besöka någon av sevärdheterna. Spela spelet i din egen takt. Börja din rundtur vid den imponerande skulpturen "Solfar"! Lär dig mer om Harpa - en attraktion med många besökare varje år. Lär dig mer om Ingólfur Arnarson, Reykjavíks grundare, vid det vackra monumentet till hans ära, och beundra Kulturhuset, en av Reykjavíks finaste byggnader. Reykjavíks katedral kommer att göra dig mållös med sin fridfulla skönhet. Besök parlamentshuset med dess eleganta utseende. Sedan väntar Reykjavíks stadshus på dig, glöm inte att ta bilder, det är en vacker modern byggnad med en otrolig 3D-karta över Island! Det oöverträffade Nationalgalleriet blir ditt nästa steg, med sina unika utställningar. Le på regnbågsgatan, som är gjord för att omfamna mångfald. Pricken över i:et på denna unika rundtur är Hallgrímskirkja, den ultimata symbolen för hela Reykjavík!!!

Reykjavík: Privat HBTQ+ vandringstur med en lokal guide

Reykjavík: Privat HBTQ+ vandringstur med en lokal guide

Privat Reykjavik HBTQ stadsvandring Följ med din vän i Reykjavik på en stadsvandring till alla de mest anmärkningsvärda platserna i centrala Reykjavik med fokus på Reykjaviks HBTQ-kultur och historia. Detta är en längre privat version av vår Walk With a Viking, Reykjavík Walking Tour där vi lägger till information och roliga fakta om den isländska HBTQ-scenen. Från nattliv till politik genom musik och litteratur kommer vi att lära oss om Reykjaviks gaykultur samtidigt som vi får en bra introduktion till Reykjavik och Island i allmänhet. Vi kommer också att ta en närmare titt på några isländska gaypersoner som vi kommer att känna till. Vi kommer att besöka vackra Insta-fotovärdiga platser som Hallgrímskirkja kyrka och dess torn, Sun Voyager, Harpa konserthus och mycket mer.

Reykjavík Tuk Tuk-tur

Reykjavík Tuk Tuk-tur

Följ med på en spännande entimmes sightseeingtur i Reykjavik ombord på smidiga elektriska Tuk-tuks! Våra miljövänliga fordon rymmer bekvämt upp till fyra vuxna passagerare. Om du har två eller fler barn i din grupp kan Tuk-tuken ta upp till sex passagerare. Med våra lokala experter som guider utforskar ni stadens fängslande landskap och ikoniska landmärken. Under turen gör vi två trevliga 10-15 minuters stopp vid Þúfa, en konstnärlig hög, och Hallgrímskirkja, den magnifika kyrkan som erbjuder panoramautsikt över staden. Upplev Reykjaviks charm på ett roligt och hållbart sätt. Boka ditt Tuk-tuk-äventyr idag och skapa oförglömliga minnen med dina nära och kära!

Självguidad audioguide Reykjavik Island

Självguidad audioguide Reykjavik Island

Upptäck höjdpunkterna i Reykjavik på en självguidad rundtur. Utforska stadens ikoniska landmärken, inklusive Hallgrímskirkja, Laugavegur och Islands nationalmuseum. Njut av en guidad rundtur i Harpa konserthus och Gamla hamnen, och titta på solnedgången vid Grótta fyr. Börja dagen i Hallgrímskirkja, Islands största kyrka och ett av landets mest ikoniska landmärken. Från kyrkans torn har du panoramautsikt över staden och de omgivande bergen. Därefter promenerar du längs Skólavörðustígur Street, kantad av butiker, konstgallerier och kaféer, som leder dig mot hjärtat av Reykjaviks centrum. Utforska Laugavegur, en av Reykjaviks äldsta och livligaste shoppinggator. Här hittar du en blandning av mode, design och lokalt hantverk, perfekt för souvenirer. Bege dig mot vattnet för att besöka Harpa, den fantastiska konserthallen och konferenscentret som är känt för sin distinkta glasfasad inspirerad av Islands basaltlandskap. Följ med på en guidad tur och lär dig mer om arkitekturen och den kulturella betydelsen av detta moderna underverk. Promenera längs den gamla hamnen där du kan insupa den maritima atmosfären. I hamnområdet finns flera utmärkta fisk- och skaldjursrestauranger där du kan äta lunch. Överväg att besöka Reykjaviks sjöfartsmuseum för att lära dig mer om Islands fiskearv. Efter lunch kan du bege dig till Islands nationalmuseum, som erbjuder en omfattande översikt över Islands historia från bosättningen till nutid. Museets utställningar ger en inblick i vikingarnas liv, medeltiden och den moderna isländska kulturen. Ta en lugn promenad runt Tjörnin, den pittoreska dammen i centrala Reykjavik. Här hittar du stadshuset och flera charmiga parkområden. Det är en populär plats för både lokalbefolkningen och besökare att mata ankorna och njuta av den fridfulla omgivningen. För en vacker solnedgång kan du köra eller ta en buss till Grótta-fyren vid stadens nordvästra spets. Området runt fyren är känt för sin vackra kust, fågelskådning och, under vintern, som en plats där man kan se norrsken. Avsluta dagen med en middag på någon av Reykjaviks gourmetrestauranger, som erbjuder allt från traditionella isländska rätter till internationella rätter. Stadens kulinariska scen är livlig och mångsidig, vilket garanterar att det finns något som passar alla smaker.

Alla aktiviteter

23 aktiviteter hittades
Sortera efter:

De mest populära sevärdheterna i Reykjavik

Att göra i Tjörnin

Städer i Island

Tjörnin: Fler aktiviteter och sevärdheter

Tjörnin: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Tjörnin

Samlat omdöme

4.8
(127 recensioner)